brak logo

Energomontaż-Północ

Gdynia

Opinie o Energomontaż-Północ

tepiciel 2015-10-01 02:11:16
PDO podpisane, niebawem pierwsi chętni bedą mogli się zapisywać na te cienkie warunki. Wiadomo decyzja i tak należy do kierownictwa. Tych lepszych będą chcieli zostawić. Więc nawet jak będą chcieli odejść to "karnie" im się nie zgodzą.
2
Spawacz 2015-10-03 07:07:25
Ten side test jest jak na Kvearner, teownik i dospawana blacha zamykająca jakby z jednej strony. Teownik na pełen przetop i żłobiony z drugiej strony. Spawasz to z jednej strony poziom z drugiej pion. Potem ta zamykająca. Trochę doświadczenia się przyda i oznaczenia spawalnicze. Grube blachy dość 26mm może, więc sporo ciepła na pion małe parametry i przed licem dać ostygnąć.

Teraz potrzebują ludzi to próbki zwykle przechodzą łatwiej jak wszędzie.

Na budowie nie widać po wszystkich że pospawali tą próbkę :), fakt że na budowie bywają jeszcze gorsze pozycje i drut DWA 55L słabo się "układa" :) często szlifierką :)))

Jak spawałeś grubsze blachy, masz "rękę", trzymałeś żłobek w ręku to powinieneś dać radę.
I 2015-10-07 20:22:20
Pana prezesa juz niema, juz go odwolali, wice starszego urlopowali podobno jak wroci tez ma sie zwinac
m 2015-10-07 21:37:16
a pamiętajcie że ostatnio każdy nowy zarząd pogarszał sytuację firmy
T 2015-10-08 11:15:31
W końcu jakieś normalne ruchy już dawno powinni to zrobić jeszcze całą resztę z górnej pułki wywalić
Twardy 2015-10-09 09:46:03
Prezesa nie ma to teraz firmę okrada spółka hardpol
inny 2015-11-07 04:41:56
Wystarczy, że dobrze zrobisz laske siczkowi i wypniesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] temu pedałowi w czerwonych spodniach i możesz być mistrzem
expracownik 2015-12-01 11:54:17
energomontaż chyba już się skończył, nie płaci agencjom pracy zatrudniających dla nich stoczniowców
ciekawski 2015-12-01 12:03:00
a ten Siczek to ten sam co GSG Towers z Gdańskiej stoczni?
expracownik 2015-12-06 08:43:11
agencja w końcu zapłaciła ale energomontaż agencji chyba jeszcze nie
ene 2015-12-13 17:15:03
tylko przez agencje i to najlepiej te które najmniej płacą, teraz zatrudniają bo nie mają kasy i ludzie uciekają to zatrudniają przez inne agencje :) a kasę mają bo projekty dla norwegów i lotos, tylko nie wiadomo co z tą kasą robią bo w narzędziowni często też przeciąg. kolesiostwo, rodzinka itd
niezadowolony 2015-12-25 11:53:07
Taaakk warunki finansowe może ok. tylko nikt nie pisze że po paru miesiącach wypowiedzą Tobie umowę albo po prostu jej nie przedłużą oczywiście bez podania przyczyny i nie ważne czy jesteś spawaczem czy monterem czy kimkolwiek,w tej chwili liczy się pozytywny efekt restrukturyzacji bo udziałowiec tego wymaga żeby wreszcie firma zaczęła przynosić zyski a nie straty.A szanowny zarząd nie poradzi sobie z takim wyzwaniem więc najłatwiej obniżyć koszty na pracownikach więc zwolnić kogo się da i już parę złotych strat mniej a to że jak jakimś cudem uda się pozyskać kontrakt to się ludzi z łapanki pozbiera przez pośredników albo na działalności a to że pózniej trzeba poprawiać po kilka razy robotę ile to godzin, jakie dodatkowe koszty tego nikt nie liczy najważniejsze że właściciel zobaczy że ,,spadły,, koszty utrzymania,bo taki stały wykfalifikowany pracownik to tylko kłopot a to mu daj a to urlop a to L-4 przyniesie same straty. Więc zadaje pytanie jak można przy takich możliwościach mając do dyspozycji suchy dok,halę obróbki która zresztą praktycznie już nie funkcjonuje bo szkoda było pieniędzy na bieżące naprawy frezarki tokarki itd.gościa od utrzymania tych maszyn zwolniono już kilka miesięcy temu bo nie potrzebny był,lepiej do drobnej usterki serwis z Elbląga wzywać który potrzebuje jak by nie patrzeć trochę czasu na dojazd a nie jesteśmy pępkiem świata inni też czekają nieraz trwa/ło dwa dni albo więcej tego też nikt nie liczył że to też straty no ale winę oczywiście ponoszą wszyscy pracownicy firmy tylko nie ,,zarząd,,WIĘC PYTAM JAK MOŻNA BYŁO DO TEGO DOPUŚCIĆ? !!! To są zaniedbania z waszej strony więc dlaczego my musimy ponosić tego konsekwencję pytam i oczekuję odpowiedzi!
idiota 2015-12-31 10:11:53
2000 dobre warunki :) ktoś to napisał to tylko po to by "bić pianę", a w kwestii ludzie z łapanki kontra stali pracownicy to część tych starych to się chowa po kątach tylko, oczywiście nie jestem za śmieciówkami to forma złodziejstwa okradają nas z emerytury i innych praw by stwarzać pozory lepszych zarobków, może ten kraj (świat) trzeba zrównać z ziemią i zbudować od nowa po okresie kadencji
hybryda 2016-01-01 01:49:09
Ludzie co wy za bzdury tu wypisujecie! W tej firmie już 10 lat temu średnio zarabiało się 4000 zł bo był gospodarz i dbał o produkcję jak i o poziom odpowiedniego zatrudnienia na poszczególnych stanowiskach tak fizycznych jak i umysłowych. A po tych wszystkich zmianach i reorganizacjach tylko nas okradziono z tego co sobie wypracowaliśmy.2000 zł dla fachowca to jest śmiechu warte.Niech ktoś o tym pomyśli, może nie jest jeszcze za póżno.
1
stefan 2016-01-08 10:51:48
ile płaca na tym stanowisku kierownika jakości?
chyba nie 3000, przecież inzynier jakosci średni zarabia 4000 na rękę
łysa pała 2016-01-12 22:33:51
Jak żyć za 2000 zł. ???????????????
2
spawacz 2016-01-14 18:13:19
spawacz min 24-26pln/h na śmieciówce to i tak są grosze biorąc pod uwagę ile kasują norwegów i ile Norwegowie zarabiają na ropie, a za 2000 na mc to tylko kierunek inny kraj i to z rozpędu. a organizacja w tej firmie to... :) myślę że jeden majster w Angli czy Holandii ogarnia więcej niż wszyscy tutaj razem z kierownikami i jeszcze często w wolnym czasie montuje jeździ na sztaplarce itd... fakt że w śmiesznych offschorowych :))) papierach siedzieć nie musi bez sensu
janek 2016-02-11 23:32:58
Jak żyć ? To proste KRÓTKO
niewolnik - idiota 2016-02-18 16:52:10
24-26 pln/h (na śmieciówce) może na polskie realia to dużo, ale kup se mieszkanie za 250000pln!!! musisz oszukać jakoś bank,a potem być niewolnikiem pracując po 10-12h do końca nędznego życia, i na pewno do emerytury w tym zawodzie i polskich realiach nie dożyjesz więc państwo też będzie zadowolone :)))
iA iA 2016-02-18 16:57:11
nie przesadzaj, do się to mieszkanie spłacić i dopiero potem zdechnąć, trzecia żona będzie zadowolona :P
spawacz on 2016-02-22 19:10:45
atmosfera nie najgorsza jak na PL ale stawki tną, już chyba mało kto ma 26pln, tendencja do eliminowania "droższych" pośredników jest, pośrednicy sępią na ubrania robocze a na spawaczu 'się palą' szmaty, jeszcze trzeba trochę wydać, na kaptur, rękawy, buty, kąbinerki :) itd
Spawacz 2016-03-04 12:27:05
Ja pracowałem niecały miesiąc (czekałem na wyjazd) w firmie Hardpol dał mi 30zl na czarnucha i bylem zadowolony. Jak mi się wyjazd skończy chętnie tam wrócę.
enter 2016-03-20 16:08:16
gadacie gadacie i gadacie.Jezeli wam przeszkadza zatrudnianie na czarnucha zgoscie ten hardpol do skarbowki i do pipu i jezeli to o bylo napisane okarze sie prawda to dopierdziela mu taka kare ze bedzie musial dom sprzedac aby to splacic.W dzisiejszych czasach mocno scigaja jezeli jest doniesienie o zatrudnianiu totalnie bez umowy.Wiec dla chcacego nic trudnego
mina 2016-03-31 12:49:46
w tej firmie nie ma obróbki mechanicznej. Obie maszyny rozwalone, cud że nikt nie zginął. Trzymać się z daleka...
1
zadowolny 2016-04-12 16:53:45
właśnie każdy pisze że jest źle , ale nikt się nie zwolni i pracuje dalej za te marne 3.5 tyś na rękę
Robol 2016-04-15 11:30:18
Chyba w Hard-Pol tak masz przeciętny pracownik ma 2000-2500 za zwykle godziny
Robol 2016-04-15 11:30:35
Chyba w Hard-Pol tak masz przeciętny pracownik ma 2000-2500 za zwykle godziny
zadowolny 2016-04-25 21:28:38
robol a kto dziś pracuje za nominalne godziny , a za 2 koła to pracuje leń któremu to wystarcza
zadowolony 2016-05-11 17:56:07
no jak jakie warunku , 3 języki , dyspozycyjność 24 na dobę i najważniejsze zapierniczać za 3 tyś
1
hybryda 2016-05-31 17:22:36
Trochę historii EP.tzn."Energomontaż Północ" Przedsiębiorstwo montażu elektrowni i urządzeń przemysłowych. W skrócie PMEiUP powstało w latach 50- tych.Budowało dla potrzeb energetyki polskiej wiele inwestycji energetycznych i przemysłowych w oparciu o polskie technologie i polską myśl techniczną. Wysyłaliśmy polskie firmy do budowy naszego programu w różnych krajach świata i to z pomyślnym efektem dla budowy energetyki.Byliśmy potentatem w budowie elektrowni konwencjonalnych tzn.węglowych i miejmy nadzieję że tak pozostanie.Niestety dzisiejsze realia nie pozostawiają złudzeń. To nie my mamy być tym który kreuje rynek energetyczny a pozostać tylko biernym odbiorcą polityki jak to nazwę innych.Nadmienię iż EPG tzn.Energomontaż Północ Gdynia jest jednym z ostatnich oddziałów WIELKIEGO ZESPOŁU BUDÓW tzw.WZB-4 w Gdyni który pozostał dzięki zaangażowaniu p R. Jankowskiemu. Ewentualne korespondencje na ten temat proszę kierować jw.
neo 2016-06-20 22:38:12
historia, piękne czasy było minęło
na tą chwilę zarząd odwołany,
ciekawe co się teraz będzie działo
spawacz 2016-06-30 23:07:46
atmosfera w miarę tylko skubańcy nie płacą na czas ,ciągle zwodzą obiecują podwyżki z tego wszystkiego to coraz więcej dają tylko roboty ,zrobisz to co było do wykonania a na drugi dzień mówią żebyś wziął sobie wolne bo niema co robić
Łysy 2016-07-07 20:32:21
Nowy zarząd ,nowi prezesi.Na zebraniu padło z ich strony zaproszenie do wszystkich pracowników o dialog. Każdy może do nich przyjść i powiedzieć co jest nie tak jak powinno być.Podobno zależy im na poprawie sytuacji firmy.Mam nadzieje że znajdą się odważni.Taki nowotwór jak "hardcore"niszczy firme.Tylko dlaczego tego nikt nie widzi?
Reasumując jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ......"dobro firmy"? Chyba nie.
1
Zmęczony 2016-07-08 16:16:29
Będą szukać ludzi do narzędziowni za stawkę 15,60 brutto.
Rom 2016-09-21 13:03:59
Cały czas szukają
Kot 2016-09-28 14:42:39
Szukają od narzędziowca po handlowca, zakupowca, bechapowca itd...
Skąd taki wysyp "nowych" ofert pracy?
W ciągu roku pojawiały się ogłoszenia na te same stanowiska trzykrotnie, teraz znowu.....
Co jest z tą firmą nie tak?
1
Stąd 2016-10-05 10:54:31
Wszystko ... wszystko jest już nie tak.
Nowy 2016-10-10 14:37:42
Witam,wszystkich czy ktoś może wie jakie+- zarobki obowiązują na stanowisku Specjalisty/Inspektora ds. BHP , byłbym wdzięczny za jakąkolwiek odp.
2
Miss 2016-10-13 22:41:35
Ile ugrasz tyle dostaniesz, Wałcz o swoje bo podobno majo dużo roboty
Pracownik 2016-10-17 18:56:21
Faktycznie świetna firma - płaci poloniscie bez uprawnień do pełnienia funkcji w radzie nadzorczej. Kolejny koleś z układu.
Polman 2016-10-17 19:37:00
W tym momencie jest kilka fajnych ogłoszeń do Gdyni, moim zdaniem warto spróbować, w każdym razie nie widzę powodów, aby tak nie myśleć, generalnie kasa jest dość powazna, zarabia się powyżej 3000 złotych na początek
Pracownik 2016-11-04 18:34:20

Za zapieprzanie od rana do wieczora dostaniesz 3000, a członkowie rady nadzorczej za to ze żyją dostają średnia krajowa miesięcznie. I nieważne ze nie maja pojęcia o firmie, nie maja uprawnień i wykształcenia. Ważne ze sa po linii. Czyste kolesiostwo. Ile to jeszcze potrwa????
Pracownik 2016-11-04 18:35:14
Za zapieprzanie od rana do wieczora dostaniesz 3000, a członkowie rady nadzorczej za to ze żyją dostają średnia krajowa miesięcznie. I nieważne ze nie maja pojęcia o firmie, nie maja uprawnień i wykształcenia. Ważne ze sa po linii. Czyste kolesiostwo. Ile to jeszcze potrwa????
1
EmA 2016-11-26 00:44:41
I znowu szukają handlowca, zakupowca itd......
To samo co we wrześniu..I to samo było na początku 2016roku.
Co tam się wyprawia?
Energomontaż Północ Gdynia praca opinie
Trzecia osoba w ciągu roku się zwalnia czy jest zwalniania?
wirus 2016-12-02 16:15:27
Podobno składają wniosek o upadłość, czy to prawda, ponoć nie ma na wypłaty i nie ma nowych zleceń ???
znany pracownik epg 2016-12-05 23:13:40
O walkach w tej firmie można by opowiadać tygodniami.Powiem tyle ręka rękę myje
ZŁODZIEJE
nick 2016-12-07 16:23:05
nie masz pojecia o wynagrodzeniach rad nadzorczych
zybi 2016-12-07 16:26:24
dobra parowa z Ciebie, to skąd wzięły sie nasze podwyzki skoro podobno upadamy
Rp 2016-12-08 23:39:59
Najlepsza robotę ma sur i transport, zarobki też ok. Z tego co mówili.
1
Robol 2016-12-09 12:16:06
Pisowcy jedynie i tyle
1
Zostaw swoją opinię o Energomontaż-Północ - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energomontaż-Północ