brak logo

SAMASZ

Białystok

Opinie o SAMASZ

nickelodeon 2016-11-05 03:45
off-e chyba tu trzeba czekać aż montaż coś złoży by ten kosmiczny współczynnik wyszedł .... wiec lepiej spokojnie pracować bo i tak nie wyjdzie, maszyn za mało czy coś tam....albo lenie na 1 pracują
2
dsfghj 2016-11-07 12:32
jak niby ma wyjsc jak firme stawiaja na wiosce. spulczynnik jest zalezny od biura jak nam nalicza tak wyjdzie .
3
Buczo 2016-11-11 07:37
No to mamy już połowę listopada, gdzieś za miesiąć dostaniemy po 888 zł na otarcie łez, natomiast szogun i spółka dostaną po parę złotych premii, co by na nowy dom starczyło. A co nie nalezy się? Produkcja idzie pełną parą. Nie ma obecnie opóźnień produkcji, dostawy są zawsze na czas, przestojów nie ma, robole chodzą uśmiechnięci, sami sobie pracę organizują, malarnia w końcu działa jak należy. Krótko mówiąc wszystko ze sobą współgra i chodzi jak w zegarku.
Niestety szef nie zdaje sobie sprawy co się dzieję w jego firmie. Nie ogarnia tego bo zakład tak się rozrósł, że się po prostu nie da. Musiałby tu być 24h na dobę. Synowie, oprócz Jacka- szkoda gadać, niektórych na produkcji nie widziałem ani razu przez 8 lat - o czymś to świadczy. Prawda jest taka,że gdyby prezes wiedział chociaż o 1/4 tego co robi szogun, adolf i majstrowie po cichu, za jego plecami; ile kasy dziennie idzie w błoto to wy wszyscy już w Białymstoku pracy byście nie znaleźli.
Adolf - o czym wy się dzień w dzień naradzacie? Dlaczego non stop brakuje detali? Dlaczego nie potraficz zorganizować na czas dostawy przekładni, ocynku, sworzni itd..? Może ktoś jest uwiązany cichą umawą z dostawcą w zamian za jakieś profity? Jak to jest? Może sie odniesiesz? Dlaczego jeśli brakuje np. śrub to nie wyślesz człowieka po śruby do sklepu, tylko czekamy 2,3 dni aż dostawca przywieźie? Dlaczego karacie ludzi za palenie fajek a nagradzacie tych wszystkich mącicieli potężnymi premiami? Prezesie przyjrzyj się tym praktykom.
18
dfgthj 2016-11-11 11:17
zapomniales dodac ze okradli ludzi za 31 pazdziernik mogli wstawic urlopy ale pojechali po setkach za soboty ..............
8
plump 2016-11-15 15:58
racja. miał byc urlop za dzień niepracujący między swiętami. jak ktos chodził w sobote to za miast urlopu nie zaplacili mu setek.. to jest kradzież i rozbój w biały dzień. puzniej się nie dziwcie że ludzie nie chcą po godzinach robić.... co za skur...synstwo... panie w kadrach robia z nami co chca
6
ktoś 2016-11-17 13:54
ciekawy jestem ilu chłopaków odejdzie z firmy po przeniesieniu się na wioskę .czas myśleć jak ich zatrzymać bo miejscowymi to wy dziury kadrowej nie załatacie .
7
pryszczaty 2016-11-21 17:00
kto będzie chciał to będzie pracował w nowym zakładzie.. ja sie nie boje bo napewno szef zorganizuje dojazdy do nowej siedziby. mam madzieje tylko ze taką butlę wkońcu wypier....ą z pracy. smutne to i złe chodzi bo sie plecy skończyły. ile to dziewczyń tak kobieta wykończyła -az strach pomysleć. pisa na nia a i tak z tego nic nie robi i dale pani foch.. nawetcześc czy dzieńdobry nie powie. Psychol wykancza psychicznie
6
fdghjkl 2016-11-25 12:20
jak zaplacisz to dojedziesz chyba jasne . ma byc cos tam z firmy ale trzeba bedzie placic
digidi 2016-12-09 17:00
Praca w samaszu moze byc tylko zeby normalnych przelozonych zatrudniali np. U mnie na zmiane jest dobry przyklad niedorobionego pajaca to piotr zukowski cham i prostak nic nie wie i ciagle drze jape co to wogle za czlowiek skad tacy ludzie od pluga oderwani sie biora ?? Ten czlowiek ma zerowy poziom kultury osobistej normalnie odezwac sie nie umie przez takich ludzi jak ten cymbal mam zle zdanie o zarzadzie firmy bo skoro w biurze toleruja u majstra brak kultury to sami tak musza sie zachowywac.....
12
Radzio 2016-12-12 10:01
Zgadzam sie z tym co napisales ten czlowiek to zwykla swinia oderwana od koryta cham i prostak takich jak on powinno sie w szambie topic akurat musze pracowac na zmianie z zukowskim i wiem co mowie...jak wczesniej na naszej zmianie byl stasiek to bylo dobrze przynajmniej normalnie dogadac sie mozna bylo czego nie mozna powiedziec o tej grubej swini
8
kaczor 2016-12-13 07:44
Hehe nareszcie ktos to napisal ze piotrek zukowski to zwykly cham z wisoki takich jak on to trzeba tepic bo za grosz szacunku do ludzi nie ma
6
@ @ 2016-12-16 17:47
Na WOS to sprzątaczki robią swoją robotę i to bardzo dobrze.
7
bolec 2016-12-20 18:10
PŻ powinno zbiczować się murzyńskim qtasem po twarzy wtedy może by się uspokoił bo tak żadnego szacunku do pracowników -innych ludzi to on nie ma
1
never ever 2016-12-21 11:13
Hahahah i żukowskiemu trzeba jeszcze 10 razy dzień dobry z daleka mówić bo jak raz się nie ukłonisz to masz pojechane przy byle okazji. I broń Boże nie zadawać piotrusiowi żadnych pytań dotyczących maszyn bo cała hala usłyszy "to ty tego nie wiesz???", "ile czasu tu pracujesz?" "masz za wysoką stawkę?". Poza kilkoma lizusami wielu miło wspomina Janka Kolca.
Mr 2016-12-21 20:05
Panie Prezesie stosunki międzyludzkie to istotna kwestia w życiu, także te z sąsiadami. Jednak Pana sąsiad przywożąc "jedzenie" na stołówkę to całkowity brak szacunku do Pana i do nas. Proszę przyjżeć się tej kwestii. My oczywiście nie wymagamy jedzenia na pozomie restauracji czy baru, ale żeby to co jemy było chociaż godne człowieka. Góra raz w tygodniu mamy coś co nadaję sie do jedzenia, pozostałe 4 dni na 100% sanepid by nie nawał tego żywnością. Przykład do chociażby tęczowa makrela lub woda z samymi kartoflami - imitacja zupy. Czy ten człowiek przywożąc jedzenie mógłby wywiesić kartkę co zamierza przywieźc kolejnego dnia, żebyśmy na wszelki wypadek wzięli swoje jedzenie i nie byli głodni? To chyba nie problem.
Ten człowiek bierze od Pana ciężkie pieniądze, a to co przywozi są to najczęściej zwykłe odpady kuchenne, ewentualnie produkty przeterminowane które zdobył za darmo (przykład makreli). Delikatnie mówiąc jest nieuczciwe wobec Pana. Już lepiej żeby nic nie przywoził, ewentualnie lepiej dopłacic z 4-5 zł dziennie i zjeść normalny posiłek tak jak np. w Pronarze. Prosimy o interwencję. Poza tym paskudnym "jedzeniem" nie narzekam na ta firmę, chociażby dlatego, że pracuje u człowieka który doszedł do wszystkiego sam, własną pracą i uczciwie
14
pijak 2016-12-21 20:18
Do tego co pisał wyżej- ty masz racje. Chłop znalazł krowe dojną i ciagnie kase z Samaszu. Bierze kase a przywozi gó.no Ale zauważyłem że jakimś zbiegiem okoliczności jak prezes jest na stołówce to przywiezie mielonego albo ogórkową, jakiś niefart wtedy. Szef pewnie myśli że tak jest codzienie. A codziennie to mamy pomyje niestety
7
xxxz 2016-12-22 17:57
z jedzeniem to szczera prawda potwierdzam syf
6
FAjfus 2016-12-22 20:51
Potwierdzone info, zupy to szajs, połowa ludzi albo nie dojada do końca i zostawia te kartofle, które wyrzucają do kosza nasze panie, albo w ogóle nie biorą zup. Kolega raz znalazł Robala w zupie, sądzę, że nie tylko on jeden. Co do "wkładek" to kotlet, schabowy, bigos, naleśnik, pieczeń w formie wędliny, i inne rzadko spotykane rzeczy są w porządku, najgorszy chłam to te wędliny różnego rodzaju, czy mortadela, kiełbasy, Komentarz użytkownika "Mr" w pełni się zgadzam, dobre to byłoby rozwiązanie wywiesić menu na cały tydzień, to żaden problem, bo oni wiedzą co będzie każdego dnia dawane. I to prawda że nikt nie wymaga jedzenia z restauracji albo z baru, ale jednak jest czasem PRZEPAŚĆ, między różnymi daniami, jedne można byłoby zjeść 5 porcji takie smaczne, a drugiego nawet nie przełkniesz.
Już lepiej byłoby oddać po prostu ludziom kasę do wypłaty i niech sobie sami kupują czy robią kanapki, albo Zorganizowanie obiadów jak w pronarze że się wykupuje karnet i dopłaca się za "normalne" jedzenie 5 zł więcej, pewnie na takie rewolucje to już za późno, ale mam nadzieje, że prezes zastosuje taki pomysł już w nowym miejscu pracy.
DOdatkowo powiem, że przydałby się jakis sensowniejszy automat, bo szczerze mówiąc to dzieci i młodzież w szkołach mają lepszy wybór. Pomijając fakt że w automacie do gorących napojów i batoników NON stop cos się psuje (kubka nie wydaje i leje bez, wciąga pieniądze, w ogóle nie leje kawy itd)to z wyboru 8 czy tam 10 guzików, to działają tylko kawy różnego rodzaju, po co jest reszta w takim razie ? A automat na kanapki to wisi plakietka "zmiana asortymentu" od ponad roku chyba, chociaż połowy rzeczy tam nie ma, a zmieniano cokolwiek tam własnie może z rok temu. To tyle na temat jedzenia
Prosiłbym innych o "polajkowanie" wpisu użytkownika Mr, to może pan prezes weźmie sobie do serca opinie, która tak naprawde nie jest opinią tylko kilku "wybrednych" ludzi
9
Kacper 2016-12-23 14:35
Może powinieneś zmienić pracę na Ministerstwie bo zapewne masz takie kwalifikacje. Szukasz dziury w całym zamiast zająć się solidna pracą. Biorąc pod uwagę ze non stop siedzisz przy automacie świadczy ze nie przykładasz się do pracy ...i oszukujesz swojego szefa. Może zamiast jątrzyć i narzekać trzeba się wziąć za robotę kolego.
3
Gienek 2016-12-23 14:48
K.. lenie jedne zamiast pracować tylko marudzicie. Człowiek daje wam robotę, płaci Żus, daje żarcie a wy tylko k...ujadacie jak bure kundle....jak tacy mądrzy to jedzcie na zachod bo wy takie fachowcy ze napewna was wezmą.
3
rych 2016-12-23 14:50
Do pijaka
jak w domu ci stara frykasy gotuje to weź do roboty i nie sraj dupy ze obiady niedobre fagasie jeden
3
jkgf 2016-12-23 15:19
rychu, gienku, kacprze a naprawdę Leszku Sz. zamiast zająć się pracą wymyślasz różne nicki i siejesz zament tu.
Zamiast pisać bzdury, przyjdź na stołówkę i zobacz jak kolo (ten z Sawill) oszukuje szefa i cały samasz, bo bierze kase a przywozi pomyje. Nie płaci za utylizacje przeterminowanego żarcia a przywozi je nam. Jeszcze dałoby się to zrozumieć gdyby dawał to za darmo, a prawda jest taka, że szef jeszcze mu płaci za to.
5
jessica 2016-12-23 18:00
Jak wam jedzenie nie smakuje to zawsze mozecie je oddac dla tej grubej swini z dyskowej piotrkowi zukowskienu on wszystko wpi...oli i nawet wam nie podziekuje.
6
wieśniak 2016-12-23 18:22
A ja mam prośbę do autora piszącego na Piotka Żukowskiego, żeby zdjął sobie z głowy majtki swojego faceta bo zapach moczu i kału źle na ciebie wpływa. Weź prysznic, ochłoń. Żukowski jaki jest każdy widzi, prosty chłop, ale jakoś nagan za dużo nie wypisał, za dużo ludzi nie zwolnił, montaże jakoś działają. Czym cie kolec tak ujał, że go wspomninasz? Codziennymi jobami, groźbami czy może swoją pałką którą w Dodgu chętnie przyjmowałeś w obie dziury?
1
re 2016-12-23 18:50
Oj kolego jezeli pierwsze co do glowy ci przyszlo jest wachanie meskich majtek to musisz miec konkretnie nasrane w swojej glowce chyba najwyzsza pora isc sie leczyc....
4
były pracownik 2016-12-25 08:31
Witam,pracowałem w Samaszu parę lat i co do osoby Pana Ż....to nie mogę zle powiedzieć,on ma taki charakter i styl bycia i nie ma co go równać do kolcownika, kto pracuje tam dłużej i to czyta to wie o co chodzi,dlaczego nie jest nadal majstrem i jak ludzi traktował-prosty cham spod sklepu tak w skrócie można go określić,a co do jedzenia to czasami człowiek się zastanawiał czy to zjeść zwłaszcza chodzi o zupy,trzeba żeby właściciel tego przybytku co gotuje przyjechał kiedy i tego spróbował.Firma Samasz ma swoje plusy i minusy,póki tam będzie rządził dyrektor z japonii to nie będzie tam dobrze a jego innowacje to zaprowadzą kiedyś tą firmę do upadku,bo trzeba brać przykłady z normalnych firm żeby usprawniać technologię a nie porywać się z motyką na księżyc jeśli chodzi o system lean.Pracuje obecnie jako spawacz w niemieckiej firmie tam nie ma współczynnika i okradania ludzi a firma istnieje dużo dłużej jak samasz i nikt tu leana nie wprowadza bo nie ma potrzeby,Życzę wszystkim Wesołych Świąt-może kiedyś Samasz wróci do starych czasów i normalnych wypłat.Pozdrawiam.
9
jkgfd 2016-12-27 10:34
Do JKGF znam re zupy , znam robote w Samaszu i wiem ze zawsze znajdzie się taka gnida której nic nie pasuje To taki len ktoremu nikt nigdy nie dohodził napewno nawet twoja stara,,,
3
dddd 2016-12-27 10:52
Co za śmierdziele i nieroby z was...! Dupe w troki i do roboty a nie narzekać na wszystko w koło. Ja pracuje w samaszu już wiele lat. Nie będę się podpisywać bo debile z was i donosiciele jeden na drugiego. I to od momentu jak firma zaczeła takich jełopów jak wy zadtruniac. Wystarczy się przejść i zobaczyć jak pracują te gęby co najwięcej tu plują jadem. Jedzenie jest w porządku - mi zupy smakują. Nie można oczekiwać ze jak w hotelu bedziecie rzreć tumany jedne. Pracowałem kiedyś w firmie, która pracownikom załatwiała jedzwenie które smakowało jak z proszku a tu k...wa macie normalne żarcie, każdy kto w domu gotuje albo którego stara gotuje to pozna to. Szef mógły wam nic nie dawać docencie to a jak nie to spier....lać za granice. Tam wasze ryje nakarmią.., trocinami. Bo Polaków tak się traktuje jak gorszy sort. Żarcie w samaszu jest od vardzo dawna z tej samej firmy i dopiero takim posrańcom jak wam się nie podoba. Krew człowiek zalewa jak patrzy na wasza prace i narzekania na wszystko. Do roboty k...rwa a siać zamęt w internecie!!!!!!
3
Słavi 2016-12-27 10:57
Podpisuje sie pod dddd. Tylko leniom nic nie pasuje i głupoty piszą. Jedzenie, wynagrodznie i świadczenia wszystkie mamy a w dzisiejszych czasach o to nie łatwo... Jedzenie jest w porzadku a jak ktoś ma królewskie podnieniebienie niech nie je...
3
Żuk 2016-12-27 11:44
Niektóre kundle to by chciały tylko objąć sie przy automacie z kawą i kraść część i nic nie robić ...dobre wam że japoniec wprowadza zmiany. ..to nie komuna ze się nic nie robiło obiboki jedne! !!
3
Zdzisiek Bomba 2016-12-27 15:47
jkgfd + dddd + Słavi = Kacper + Gienek + rych. Chłopie pomijając, to że piszesz o tym samym, z trzech różnych kont, robisz te same błędy ortograficzne, interpunkcyjne i literackie (i Ty nazywasz ludzi jełopami?), to mógłbyś chociaż dla niepoznaki, (jeżeli chcesz dalej udawać, że piszesz jako 3 osoby) pisać z większym opóźnieniem, a nie post co 5 minut, bo nawet nie czytając twoich żałosnych wypocin, po dacie wpisu posta, każdy człowiek z IQ wyższym od krowy stwierdzi, że jak tutaj posty się pojawiają, 1 czasem, 3 na dzień, to w ciągu 15 minut 3 na raz, to jest coś nie tak. Domyślam się że twoja znajomość gramatyki, jest na tyle wysoka co zdolność rozumowania i oszukiwania. Nie wiem kim jesteś, ale powiem Ci jedno, najwięcej gadają ("weź się do roboty" i innego tego typu żałosne teksty, które nie wnoszą w ogóle nic do tematu, po co tak pie**zyć? Może akurat Ci ludzie są pracowici, ale chcą poprawić swoje warunki pracy?) Ci co właśnie nie robią nic, czyli prawdopodobnie Ty.
Forum te jest po to żeby wyrazić własną opinię, lepiej mówić co jest źle, żeby ktoś zwrócił na to uwagę i podjął, lub nie, jakieś racjonalne kroki, jeżeli chciałbym poprawiać warunki pracy. Bo prawdziwy niewdzięcznik to by po prostu podpierdzielił do sanepidu firmę, czy inspekcji pracy, i wtedy było przej**ne, a że ludzie tutaj wylewają swoje żale, to znaczy że jest chyba jakiś problem który trzeba rozwiązać , albo przynajmniej zauważyć
Ale co może zrozumieć jakaś świnia oderwana z koryta, który by prawdopodobnie je*ał za 8 zł za godzinę i jadłby chleb z popiołem a na koniec by powiedział " i tak wszyscy skończymy na cmentarzu, to po co żyć lepiej niż pies?
9
giyul 2016-12-28 07:03
Ździchu- Nic dodać, nic ująć, trafiłeś w 10. Ten autor z powyższych postów wyraźnie ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem i ze skleceniem paru zdań a mimo to pracuje w Samaszu. Chwała za to Panu Antoniemu, że zatrudnia ludzi przymykając oko na stan zdrowia psychicznego. Jeśli wodę z kartoflami, i jakieś papki on nazywa "smacznym jedzeniem" to ja współczuje jego rodzinie, że musi się męczyć z takim ignorantem.
Nikt wyżej nie napisał, że źle mu się pracuje, że miga się od roboty i spędza 8 godzin przy automacie. Nikt nie krytykował pracodawcy za warunki jakie tu są, wręcz przeciwnie, były w miarę pozytywne opinie. Odnośnie jedzenia to szczera prawda i bardziej chyba ludziom chodziło o zrwócenie uwagi, że dostawca tego badziewia wprost oszukuje Stolarskiego biorąc kase za jedzenie a przywożac odpady.
Już minał rok od czasu wprowadzenia Leanu, a o ile pamiętam fundamentem tego systemu są pracownicy- to w takim razie dlaczego nikt nie posłucha roboli i nie wywiesi kartki z "menu" na kolejny dzień ? Przecież czytacie te komentarze.
10
bałwan śniegowy 2016-12-28 16:33
Do kolegów arystokratów z błękitnym podniebieniem !!!!
Niektórzy koledzy z firmy chyba nie mają innych zajęć w domu tylko narzekają na tym forum. To smutne ze nie realizujecie się rodzinnie. Współczuję Wam Panowie i waszym rodzinom. Może warto spędzać czas na czymś pożytecznym i kreatywnym a w pracy zając się pracą .
5
gabryś 2017-01-08 19:13
Kolec przynajmniej się znał na robocie. Jak go zapytałeś zawsze odpowiadał, jak zgłaszałeś, że czegoś nie ma to zawsze załatwiał.
3
Ziomek poziomek 2017-01-13 00:39
A z ciekawości poświęciłem jakąś godzinę na przeczytanie kilku stron wypocin pieprxonych narzekaczy, obibokow i seriously idiotów...

Samasz to dobra firma. Nie pasuje-wypad.

Nie psujcie zycia innym pracownikom, którym zależy na pracy, by pracować na własne nazwisko czy zdobywać doświadczenie w zawodzie. Kupcie sobie spawarkę, tokarkę, prasę, frezarke i napieprzajcie na swoim, na swoją markę i na swoje życie. Zobaczycie jaki to piękne nie dostac od klienta za wykonaną pracę pieniędzy a w domu żona i dzieci na utrzymaniu... Wtedy będziecie błagać MOSCI PANIE ANTONI ZATRUDNIJ BO KONAM Z GLODU I JA I ZONA.... I KREDYTA WZIOL JA NA CHALUPE...

Brzydzę się takimi osobnikami co by tylko kradli, kombinowali, brali, oszukiwali i narzekali na wszystko co nie pasuje. Miejsce dla takich jak wy jest biała chata na Wiejskiej. Tam znajdziecie sobie kolezkow, którzy szybko was wydymaja i spuszcza w klozecie.

Jest takie piękne pismo o nagłówku WYPOWIEDZENIE. Serdecznie zachęcam do skorzystania z możliwości i mocy takiego pisma- o wtedy na pewno nie będziecie narzekać ani na wspolpracownikow, ani na wypłaty ani na inne niedogodności jak automat.

Mam nadzieję, że takich narzekajacych kanalii nie spotkam na nowej hali a system lean manufacturing z powodzeniem będzie wprowadzany dalej i w pełni usprawni pracę.

Wierzę też, że wypocinami z tego forum dxielicie wspólnie z małżonkami, dziećmi i znajomymi- muszą być z Was dumni, że w internecie jesteście TACY ODWAZNI :)

Na koniec puenta: nie kąsa się reki, która Cię karmi.

A teraz dobranoc.
3
blable 2017-01-13 13:53
widać że napisał to jakiś ziomal jacka może damian może "zgarniacz"?o jakim systemie wy mówicie?
o takim co to nie ma jak zmierzyć bo jak zmierzyć jak nie ma części?non stop wypycha się a potem wpycha na hale niekompletne maszyny, albo rozbiera si ę kompletne żeby zrobić inna kompletną to ma być ten system stosowany na zachodzie i innych firmach?nie rozśmieszajcie trzeżwo patrzących ludzi bo poza wycieczkami to cały zakład się śmieje z tego
ci co znają realia wiedzą co i jak no ale ci co tak dumnie wprowadzają tego całego lina to tylko tablica linie itp. a może najpierw zacząć od magazynów, zaopatrzenia i planowania bo szarym ludziom też nie jest dośmiechu wypychać a potem wpychać niekompletne maszyny na halę.a może pomożecie jesli wam na papierach tak ładnie to wychodzi?i niedziwne że napisałeś że cię karmi bo siedzieć w ciepłym przed laptopem i patrzeć jak i kto wykresy porobił?
a tak swoją droga a może zrobię anonimowo spis wszystkich pracowników biurowych co w ciągu dnia siedzą na fb i na meesengerze? co ty na to?napewno prezes się tym zainteresuje?
7
Obiektywnie 2017-01-13 19:00
Po 1. Jeżeli jesteś z biura czy z wyższych sfer niż pracownik fizyczny zakładu, to NIE MASZ PRAWA do wypowiadania się w taki sposób na ten temat, robotę możesz znać teoretycznie, a warunki pracy to nie jest to co widzisz 15 minut w ciągu 8 godzin dnia pracy (jak się przejdziesz po hali)
2. No tak najlepiej stwierdzić, jak się nie podoba to wypie******, ale nie jest bardziej inteligentnie i racjonalnie (zakładam żeś inteligentny człowiek po pisowni, chociaż zdolność rozumowania to leży, więc nie jestem pewien) pracować dalej i wg TWOJEGO Leana, poprawiać warunki pracy, aby każdemu żyło się lepiej i pracowało? W ogóle co to za tekst, jak się nie podoba to do widzenia, fakt że taka firma znalazłaby następnego ciołka na moje stanowisko bez problemowo, ale czy to każdemu się opłaci? Koszt szkolenie nowego pracownika na stanowisku wymagającym umiejętności nie jest mały, może minąć parę miesięcy zanim spawacz który wcześniej łączył blaszki w małej firmie, zacznie spawać jakieś solidniejsze detale, kto zapłaci za jego bezproduktywność? Ty? No więc nie lepiej delikatnie zadbać o starego pracownika, zamiast inwestować w nowego, który nie wiadomo czy po paru latach nie będzie mówił tego samego?? Gratulacje logicznego myślenia, to widać że twoja firma splajtowała z takim głupawym myśleniem. Jak to klient nie zapłaci? Wiesz co to jest umowa o dzieło? Albo robienie na biało?
3. Co do "odwagi", słusznie kolega powiedział post wyżej, ciekawe czy biuro jest takie odważne powiedzieć ile czasu bezproduktywnego spędzają przed biurkiem, faktycznie praca (oczywiście nie zawsze tutaj podkreślam) może być z pół dnia, a druga połowa to pierdzenie w stołek (trochę wiem). No ale jak już się ma korzyść z tego, to już się takim odważnym nie jest, żeby narzekać na to że się oszukuje własną firmę.
4. Narzekanie. Możesz sobie myśleć o nas jak o malkontentach, ale raczej to zwykli Ci "robole" NAJLEPIEJ jakie są warunki pracy. Gdyby ludzie od początku pracy zawsze na wszystko przytakiwali, wszystko im by pasowało w każdym stopniu, to na świecie nic by się nie zmieniło, to przez to że człowiek się buntuje, kombinuje jest rozwój i postęp technologiczny, inaczej dalej byśmy byli w średniowieczu zarządzanym przez oligarchów lub tyranów (rewolucja francuska).
To tak tylko powiedział do inteligentnego odbiorcy, jeśli natomiast jesteś głąbem, to mam dla Ciebie inne argumenty: ->
Z koniem się nie kopie
8
pracownik 2017-01-19 22:32
e nie ma co się przejmować. jak już trafimy na prowincję to na 1000% większość poświęci 15 min jazdy dłużej i do Pronaru pojedzie. Lepiej płacą dla fachowców, lepsze warunki. Kto poszedł tam nie narzeka no i co najważniejsze praca jest cały rok w pełnym wymiarze
11
JUREK 2017-01-28 19:48
Siemacie ludzie. Wejdźcie na opinie "Pronaru Narew" i przeczytajcie wpisy z dnia 25.01.2017r. Chyba opłaci się dla spawaczy poświecić 15min więcej na dojazd. XD Pozdrawiam
JUREK 2017-01-28 20:21
Jak widać tam spawacze maja od 15-22zł/h Netto ,a u nas 17-21zł/h ale Brutto plus wsólczynnik który jest albo go nima Amba Fatima. Podobno maszyny maja tańsze, jakość gorsza od naszej, ale jakoś stać ich na dobre stawki dla pracownika!!! Bo Firma to pracownik, a dobry pracownik to zarobiony pracownik. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Pozdrawiam
5
Stary knur 2017-01-31 13:59
zatrudniają masę ludzi, myślą, że sezonowcy podołają robocie, i co śmieszniejsze, pojadą do tej wiochy pracować. Ciekawe który się na to zgodzi.
Zamiast zlikwidować współczynnik i ustalić gołą stawkę za godzinę i SCISLE tego przestrzegać, to zatrudniacie murzynów na sezon i ich w chu**a robicie potem i zwalniacie. A nawet jak teraz nie zrobicie to i tak się zwolnią jak zobaczą z czym to się je + zje**ny dojazd. Kiedys jak ludzie mogli zarobić po 4 tysiące i więcej to je**li po 12 godzin i nikt ich prosić nie musiał żeby zostać w sobotę. Bo wtedy był szacunek, wtedy były $$. No ale Ci z góry pewnie mysla, że lepiej zatrudnić nowego, tracić czas na nauke wszystkiego, mimo że nie wiadomo czy się zwolni, niż zadbać o starego pracownika. Ja osobiscie jak zobaczę że w nowym zakładzie nic się nie zmieni i dalej będziecie podchodzić do ludzi jak do psów to wolę pare stówek mniej zarobić i pójsc gdzies bliżej pracować i przynajmniej być szanowany przez ludzi którzy zatrudnieni zostali bo cos umieli a nie że mieli "plecy" i będąć kilkanascie lat robakiem w firmie, po awansie na majstra znęcają się na zwykłych pracownikach (czasem nie specjalnie, po prostu oni tacy już są)
9
Super men 2017-02-01 16:44
A co do pracy w. Samaszu to ja uwazam ze najlepsza fucha jest na kuchni zupę przywiozą gotową talerze pozmywa zmywarka smieci sie nie wynosi bo za daleko herbaty nie nalewa bo za gorąca termosow nie ciąga bo za cięzkie okien sie nie myje bo za zimno albo za gorąco własciwie to nic sie nie robi tylko ploty sie zbiera przy kawce.A wypłata wpływa !!!A na dodadetek tam brygadzistka co do datki bierze nie wiadomo za co chyba za kiblowe randki ze spawaczem obibok jeden.Nawet ubran przepisowych nie nosi taki przykład daje bo boi się ze jej urodzie zaszkodzi he he jak to mowią torbie nic nie zaszkodzi.Niewiem jaki trzeba miec chody zeby jeszcze ja tu trzymali albo dobrze z ucha strzela a nich spojrzy na siebie co w torbach wynosi
8
@@@ 2017-02-01 17:32
Nie ma dla torby ochrony wynosi i wynosić bedzie mam nadzieję że w końcu ktoś przejrzy na oczy i zobaczy co ona wyprawia.Szkoda że dziewczyny tak jej się boją i nic nie powiedzą.
10
Super men 2017-02-01 18:36
A z tym małym spawaczem co jej do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siega to sa wszedzie w szatni razem na kuchni razem w kiblu razem jak by domu nie mieli za co oni biora pobory.a my musimy naginac na takich!!!
6
Smakosz 2017-02-09 16:58
Ostatnio jakoś jedzenie się poprawiło. Przypadek? Może ktoś jednak czyta te komentarze ?
2
gfhj 2017-02-09 18:22
szlyszalem zeby nie wlasciciel to by juz dawno torba poleciala .
4
xxx 2017-02-10 19:08
ochrona slabo sie spisuje co do torby innych sprawdza a ja nie . wiadomo co ona tam wynosi??????? chyba pora czasami ja przeszukac tego nieroba.
5
Gorgosko 2017-02-13 05:15
mam pytanie na Trawiastej tez wchodzą jakieś egzaminy na kategorie i podzial nowych stawek ?
Gej 2017-02-16 13:37
Renatko Kocham Cię :-* zostaw małego!!!
4
Grabmasz 2017-02-22 08:23
A jak egzaminy. Bedzie ciekawie.
Zostaw swoją opinię o SAMASZ - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ