Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SAMASZ

Pracowałeś w firmie SAMASZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
drugi ja - 2015-04-28 23:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kartka w kalendarzu jaki ma kolor czerwony czyli wszystko jasne chcesz poreperować budżet to przychodz nie to nie
zdjecie uzytkownika
zgadnij kto to taki - 2015-04-29 18:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema najwieksza lajza na zakladzie lo azor nigdy nic mu nie pasuje bo chlopak mu niedal spotyka sie z jankiem kolcem chyba sa gejami ciezko jest u niego cos zalatwic najwiekszy prostak na samaszu
zdjecie uzytkownika
zgadnij kto to taki - 2015-04-29 21:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwarzajcie ludzie na wuzkowego to stary konfident lize [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla azora terz chyba chce znimi sie spotykac bo lubi jak go popychaja w kakao andrzej koroner bardzo to lubi chcialby z azorem w jednej budzie zamieszkac naprawde same komedie
zdjecie uzytkownika
.... - 2015-05-05 18:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i znowu to samo jak co roku praca w sobote i w niedzele hahah. tylko ze w niedziele nie musisz nalezy ci sie 1 dzien odpoczynku w tygodniu anie dymac 7 dni w tygodniu lizopupy przyjda i w niedziele ty nie musisz
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-05-08 23:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problem tej firmy to jednak nie biuro tylko my sami - pracownicy - niestety. Dajemy się co rok ( usunięte przez administratora ) ten sam sposób. Teraz bieganie i nakazy przychodzenia w soboty na dwie zmiany a nawet w niedzielę na noc(tydzień pracy w samaszu ma już 7 dni ale pamie ( usunięte przez administratora ) pan powinien wiedzieć że jeszcze nikt się nie wzbogacił pracując w niedzielę). Majster dyskowej dostaje zadyszki od krzyku a pseudo brygadziści jak nie robili nic tak dalej nie robią(miedzy nami powinni jeszcze zrobić ich ze 4 to może by wtedy jakoś nad wszystkim panowali przecież są tak zawaleni robotą)Pracujmy panowie pracujmy bo przecież trzeba skończyć jak najszybciej sezon a później szybciutko na urlopy i już wyczekiwane bezpłatne. I tak do listopada. Ale jak Piotruś powie to są takie osoby że zawsze przylecą: Jórek, Andrzej, Michał, Grzesiek - ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
iii - 2015-05-09 00:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co prawda to prawda, a najlepsi są ci co najięcej krzyczą, Andrzej to totalny kretyn, cham i największy nierób na dyskowej. Tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla brygadzistów i majstra jak leci i na kogo leci a później udaje ze nic nie wie. To nie jest tak że Ty nie chcesz z kimś robic to z Tobą nikt nie chce. Kolejny pupilek majstra to Marek, głąb który nie umie podpisać się bez zrobinia błędu, mieszka w chlewie i drzwi podpiera snopkiem bo i w pracy nie potrafi za sobą ich zamknąć. Udaje że wszystko potrafi załatwić ale to jest tak że nikt nie chce zaczynać z frajerem i stara się go jak najszybciej pozbyć.
zdjecie uzytkownika
jadziem z koksem - 2015-05-09 07:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iii - 2015-05-09 00:07:53]:
no i dowalili wam panowie czadu a potem na bezpłatne
zdjecie uzytkownika
.... - 2015-05-09 13:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie bezplatne ??? teraz nie ma czegos takiego chyba ze sam sie zgadzasz to masz bezplatne.
zdjecie uzytkownika
? - 2015-05-09 19:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak menadżerowie regionalni?
zdjecie uzytkownika
rocco - 2015-05-11 10:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając te wszystkie wisy człowiek łapie się za głowę - jak WIELKA intelektualna pustka panuje w samaszu....Niby niektórzy piszą dobrze ale to w jaki sposób to robią jest minimum żenujące.... Panowie zakasać rękawy i do pracy - przecież macie świadomość, że w Białymstoku nie znajdziecie innej pracy....
zdjecie uzytkownika
To na przyszlosc.. - 2015-05-11 12:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z jednej strony nawet kilka miesięcy wolnego od pracy, z drugiej - brak wynagrodzenia, ubezpieczenia zdrowotnego i społecznego. Pracownik biorąc urlop bezpłatny musi liczyć się ze wszystkimi - również przykrymi - konsekwencjami takiego świadczenia.

Skorzystanie z tej formy urlopu jest przywilejem pracownika i tylko on może zwrócić się z wnioskiem o jego przyznanie. Każda forma nakłaniania go do tego przez pracodawcę jest niezgodna z prawem. Wniosek musi być przygotowany w formie pisemnej, bo tylko w takim przypadku będzie ważny. Pracodawca nie ma obowiązku wyrazić zgody na takie świadczenie (nie musi tego nawet argumentować), może też wyznaczyć inny termin. Wyjątek stanowią sytuacje, gdy urlop jest związany z:
wykonywaniem przez pracownika mandatu posła lub senatora,
wyborem pracownika do organów jednostek samorządu terytorialnego (rad gminy, miasta lub powiatu),
feriami zimowymi w przypadku pracownika młodocianego,
pełnieniem przez pracownika funkcji związkowej, jeśli z wnioskiem wystąpi organizacja związkowa.


Decyzja pracodawcy również powinna być udokumentowana. W innym wypadku bowiem, jeśli pracownik zgodnie z ustną umową nie pojawi się w pracy, to szef, na przykład zasłaniając się niepamięcią, może go nawet zwolnić dyscyplinarnie.

Na takim urlopie pracownikowi, jak sama nazwa wskazuje, nie przysługuje wynagrodzenie. Czas jego trwania nie wlicza się również do stażu pracy, od którego zależy później okres wypowiedzenia, wymiar urlopu wypoczynkowego, premie jubileuszowe czy odprawa pieniężna. Z drugiej strony - nadal jest traktowany jako zatrudniony, dlatego nie może ubiegać się o zasiłek dla bezrobotnych.

Brak ubezpieczenia

W okresie urlopu bezpłatnego zawieszeniu ulegają wszystkie prawa i obowiązki zarówno pracownika (na przykład prawo do urlopu wypoczynkowego lub obowiązek świadczenia pracy), jak i pracodawcy (choćby wypłata wynagrodzenia). W związku z tym za zatrudnionego nie są również odprowadzane żadne składki - ani na ubezpieczenia zdrowotne, ani społeczne. Nie będzie on mógł zatem korzystać ze świadczeń zdrowotnych (jednak dopiero po upływie 30 dni od dnia rozpoczęcia urlopu), chyba że zostanie zgłoszony do ubezpieczenia zdrowotnego, na przykład przez pracującego członka rodziny.

Pracodawca nie musi jednak wyrejestrować takiego pracownika z ubezpieczeń. Wystarczy, że za każdy miesiąc trwania urlopu będzie składał imienną deklarację ZUS RSA. Nie może również w tym okresie rozwiązać umowy z zatrudnionym. Wyjątkami są upadłość lub likwidacja firmy oraz zwolnienia grupowe.

Odwołanie z urlopu

Szef może zdecydować o przymusowym skróceniu urlopu, jeśli wystąpią nadzwyczajne okoliczności (na przykład firma otrzyma kontrakt, który musi być wykonany przez tego pracownika). Oprócz szczególnych przesłanek, powinny zostać spełnione jeszcze dwa warunki:
urlop bezpłatny musi być udzielony docelowo na więcej niż 3 miesiące, przy czym odwołanie może nastąpić jeszcze przed ich upływem,
w decyzji przyznającej urlop musi być zawarta klauzula o wcześniejszym odwołaniu z niego przez pracodawcę.


Jeśli którykolwiek z nich nie zostanie spełniony, pracownik ma prawo odmówić stawienia się w pracy, bez żadnych konsekwencji służbowych. W odwrotnej sytuacji, to znaczy gdy zatrudniony chce wrócić wcześniej z bezpłatnego urlopu, pracodawca również nie musi wyrazić na to zgody, argumentując to na przykład koniecznością zwolnienia osoby zatrudnionej na zastępstwo.

zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-05-13 08:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rocco - 2015-05-11 10:19:53]:
Witam. Co do wypowiedzi zgadzam się. Firma Samasz nie jest jedynym zakładem pracy w Białymstoku i okolicy, jest ich kilka tysięcy. Ale jest jedynym zakładem mechanicznym gdzie pracownicy z wykształceniem kierunkowym zawodowym zajmują ostatnie miejsce:
-podstawowe + kurs
-budowlane
-rolnicze
-inne
-ślusarz (z tytułem zawodowym) poniżej 1% gdzie powinno być 90%
i oczy mówimy. Cieszmy się z tego że do mistrza mówią mistrzu a nie majster.
zdjecie uzytkownika
discomonter - 2015-05-27 07:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i sezon dobiega końcowi.szybko w tym boku
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-31 21:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to dali popis na Zielonej Gali :D
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-10 12:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak panowie zadowoleni z wyplat?
zdjecie uzytkownika
znik - 2015-06-10 17:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-06-10 12:16:45]:
najbardziej przemo z dyskowej
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-06-10 17:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłata może być ale znamy to z własnego doświadczenia zaczynają sie dłuuuuugie chude miesiące .i tak dużej większości pracowników nie stać na porządne wakacje bo czekają trudne czasy koniec sierpnia dzieci do szkoły to porządny kop finansowy teraz kilka zł więcej a dalej ? 1000 zł do końca roku co miesiąc. może ktoś młody bez rodziny jest happy
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-06-11 12:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej byc nie może 4000 tys na reke czego chciec
zdjecie uzytkownika
przemo - 2015-06-11 17:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2015-06-11 12:45:15]:
oczywiście rubli
zdjecie uzytkownika
okularnik - 2015-06-12 05:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2015-06-11 12:45:15]:
a mówią , że ''baby'' tak tylko obgadują ,ale czemu się dziwić ,dziś w ,,epoce tęczowej'' wypada... ,żenada , ale czasy
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-16 22:34:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proponuje wziąsc sie za mistrzow i ich kuzynow brygadzistow na kombatantow wiekszych łajz to w życiu nie widzialem za granicą to z takich smieci robią nie mistrzow
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-20 17:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
uwaga na konfidenta ze srutownicy (czester)
zdjecie uzytkownika
Czester ciagnij sie - 2015-06-26 11:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czester to kolejny konfident w firmie samasz. Nikt nie chce z nim robic. Mowi jakby mial c..ja w ustach
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Omijajcie Samasz szerokim lukiem. Szkoda waszego czasu.
Kasa marna a do roboty gonia....
Pytania:
zdjecie uzytkownika
wos - 2015-06-29 22:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-06-16 22:34:50]:
najpierw obrażasz a potem masz czelność przychodzić po opinie a na jaka opinię zasługujesz nierobie?????????????
zdjecie uzytkownika
haha - 2015-06-30 04:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co moze nieprawda zeby nie znajomosci w biurze by juz byl dawno wywalony . ja to nie rozumiem czlowieka co jak zostal brygadzista ze mu wszystko mozna z laptopem na nocki do roboty przychodzic? co to nowy prezes ze srutownicy? wszyscy robia a on z telefonem po katach sie chowa i w gierkki jakies gra to brygadzista???
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SAMASZ?
Zadaj pytanie
alert