Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SAMASZ

Pracowałeś w firmie SAMASZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lok - 2015-03-04 21:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hmmm hmmm - 2015-03-04 19:35:10]:
a jakie wspolczynniki wyszly
zdjecie uzytkownika
pro - 2015-03-05 14:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten co najwięcej szczeka na bank przychodzi w sobotę do pracy. Zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci ściska że ktoś chce dorobić? Nie chcesz nie przychodź, widać nie jesteś ważnym ogniwem w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-03-05 15:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Samasz normalnie funkcjonowała do czasu kiedy Pan Antoni szefował,teraz kiedy rządzi nami japoński padalec,to została tylko nazwa.Nikomu nie polecam szukania tu pracy,strata waszego czasu,ludzi mają za nic,totalne dno,płace 1500-1700zł i nadal idą w dół,to jest kpina,lepiej iść do biedronki na ciecia,tam przynajmniej psy gończe-tzn.naganiacze nie będą cię gonić,a płaca ta sama.
zdjecie uzytkownika
Mol - 2015-03-05 17:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xy - 2015-03-04 16:34:51]:
O jaką spółdzielnie chodzi?
zdjecie uzytkownika
hmmmm hmmm - 2015-03-05 21:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pro - 2015-03-05 14:51:11]:
"Wazne OGNIWO" dalo odpowiedz. Jak sie idzie dorabiac ,
Panie "wazne OGNIWO" to sie ma z tego pieniadze a i sie
pracuje za pieniadze. Widocznie Ty wolisz dorabiac za klepanie po plecach ku zadowoleniu nie swojej rodziny tylko rodzin wladzy bo oni beda mieli z Twojej pracy pieniazki o Ty garba od poklepywania po plecach.
zdjecie uzytkownika
cieć ze schodów - 2015-03-06 07:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu wy drzwi na produkcje nie zamykacie jak idziecie do szatni albo do kibla? Gzie ty mieszkasz w hlewie, że nie zamykasz?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-08 23:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cieć ze schodów - 2015-03-06 07:37:15]:
pisze się CHLEW
zdjecie uzytkownika
kolec - 2015-03-25 12:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie czym sie różni Zukowski od kobiety ? Kobieta ma tylko dwie cycki hehehe
zdjecie uzytkownika
w.witkowski - 2015-03-27 21:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W imieniu moim i mojej rodziny pragnę podziękować za okazanie pomocy finansowej.Bardzo mocno jesteśmy wdzięczni za udzieloną pomoc.


P.s dla firmy. Samasz
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-28 08:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Koniec miesiąca, nowi pracownicy, ale problem stary. Podział stawek, brygadzista i jego kolesie po 19 nowi i w niełasce 15 zł za godzinę. Tłumaczenie że brygadzista i jego koleś wie więcej i robi lepiej w wielu przypadkach mija się z prawdą. Każdy znajdzie na dziale przypadki gdzie brygadzista lub jego kolesie umie mniej i robią mniej.
Proponuje wszystkim po równo.
Argument jest bardzo prosty. Każda praca w brygadzie jest wyceniona jednakowo np. ustawianie kół godz = (17,50) czy klejenie nalepek godz = (17,50) godzina bazowa = (17,50). Jeśli praca jest wyceniona równo to stawki pracowników powinie być równe.
Rolą brygadzisty jest organizacja procy (wyceniona na 500zł. miesięcznie ), a nie dzielenie stawek czyli ludzi na lepszych i gorszych (koleś lub nie). Zniknie podział stawek zniknie podział w brygadach, zajmą się pracą, płaca zależna od współczynnika.
zdjecie uzytkownika
montevideo - 2015-03-28 13:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xy - 2015-03-28 08:41:25]:
Proponujesz żeby taki Michał Wróblewski też miał tyle co starzy pracownicy?Jak on po 2 latach pracy na dyskowej zna nowy model kosiarki KDT 230.On nie wie jakie listwy składa i co? Wszyscy mają na niego robić?Jak jest mozliwe żeby oceniać tak samo za godzinę pracy ustawianie kół, skłądanie zgniataczy,a lepienie nalepek.Póknij się po tej pustej łepetynie co to za sprawiedliwość.Pewnie ty też nic innego nie umiesz tylko nalepki kleić i szorować benzynką?
zdjecie uzytkownika
taki spokojny ale do czasu - 2015-03-28 15:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [montevideo - 2015-03-28 13:42:06]:
ludzie z dyskowej opamiętajcie się żaden powtarzam żaden dział tak nie pierze swoich brudów na forum macie mistrza swego ulriha von zukoskiego usiądzie wszyscy i dojdzcie do porozumienia a nie wylewcie swój jad na forum a ty montepało za sypanie nazwiskami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesteś
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-03-28 15:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taki spokojny ale do czasu - 2015-03-28 15:21:05]:
ustawianie kół usiądzie taki przy kosiarce 8 godz posiedzi powiszczy na całą hale co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nie pasuje i dzien zleci a ty targaj sie z tym złomem
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-28 17:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Co do umiejętności i wiedzy możecie być spokojni. Dyskusja miała być o sposobie ustalania stawek. Jeśli stawki są ustalane według widź misie brygadzisty, a nie według umiejętności i wkładu procy pracownika to może lepiej po równo. Skończ się donosicielstwo, obgadywanie kolegów bo stawka będzie niezmienna.
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-28 17:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problem dotyczy wszystkich brygad nie tylko dyskowej. W innych brygadach problem jest większy niż na dyskowej bo więzy koleżeńskie i kolesiostwo jest o wiele silniejsze.
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-03-28 19:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xy - 2015-03-28 17:23:34]:
może jestem mądry inaczej bo jak nie my to kto majstry swoje a myyy oni 5 6 tysia a my 1.7 i jazda jak wyda hihi
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-30 14:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Nie widzę zainteresowania dyskusją na temat podziału stawek w brygadzie, uznaje więc że moja propozycja wszystkim po równo podoba się większości, a przynajmniej ją akceptują.
Na tej podstawie uważam że mogę złożyć propozycje dla Dyrektora następującej treści.
Z dniem 1 IV 2015r. Stawki zaszeregowania w brygadach poszczególnych pracowników są równe np. stawka bazowa brygady =17.50zł. godz. wszyscy w brygadzie po 17.50zł.
zdjecie uzytkownika
monters - 2015-03-30 20:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [monter - 2015-03-28 15:36:53]:
To prawda.Do tego jeszcze spali paczkę papierosów,zje pół reklamówki kanapek i chce stawki 20 złotych,bo fachowiec przecież,a i tak w sumie mało co zrobi bo nic nie pasuje i niczego nie ma.Dziwne w tym wszystkim,ze inni potrafią zrobić coś z niczego i nie narzekają.
zdjecie uzytkownika
gruby - 2015-04-09 09:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
W naszym zakładzie powinny być prowadzone zajęcia przedszkolne dla dorosłych, a jeszcze lepiej byłoby otworzyć zaoczną podstawówkę. Wiele osób bardzo by skorzystało, nauczyłoby się chociażby minumim kultury. Wystarczy wejśc do kibla i odrazu wiadomo, że pisuary pełnią u nas fukncę ozdobną, mocz ląduję w większości na podłodze, tak samo jak obsrany papier toaletowy i nie tylko papier....Przykłady można mnożyć, chociażby parkowanie na parkingu, czy stołówka. Jest wielki termos herbaty. Niestety najczęściej można go tylko pocałować,stoi pusty, ponieważ chamstwo napałnia herbatą całe 1,5 litrowe butelki po wodzie. Wystarczy, że kilku chamów napełni swoje butelki i innym już nic nie ma. Codzinnie widać pełne butelki herbaty, napełnione na zapas wokół termosu. Szef produkcji pije u siebie, więc ma to gdzieś, z naszych kibli też pewnie nie korzysta to nie wie, że częśc jego podwładnych nawet w przedszkolu nie była, nie mówiąć o podstawówce.
zdjecie uzytkownika
powodzenia. - 2015-04-11 18:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Codziennie się cieszę, że już tam nie pracuje. Nigdy więcej samaszu.
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-04-12 11:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Co robią najlepsi pracownicy w firmie SaMASZ?
Najlepsi pracownicy z firmy SaMASZ odchodzą.
zdjecie uzytkownika
dyliszans - 2015-04-13 12:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
To chyba problem nie tylko biura ale całej firmy.
Niekompetentni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach. Kolesiostwo i stosunek do pracy typu "kocham pracę, a co kocham to Pie...e."
Zatrudnianie ludzi z polecenia bez jakiegokolwiek sprawdzenia ich umiejętności i kwalifikacji.
Zatrudnienie np kierownika budowy, na tokarki numeryczne który nie miał w ogóle doczynienia z jakąkolwiek obróbką metalu. Tłumaczenie ze moze jeszcze będzie z niego dobry btrygadzista bo był kierownikiem budowy. Jak by był dobry to by dalej był kierownikiem budowy.Miesiąc szkolenia, a po dwóch się zwolnił. Dwie tokarki przez to robiły na 50% - jego i człowieka który go szkolil. Idąc tym tropem może na mistrza montażu kosiarek weźcie naczelnika podlesnictwa. Stanowisko ma, w zielonym otoczeniu też przebywa.
zdjecie uzytkownika
ytr - 2015-04-17 07:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego opinie są usuwane?-niech firma{zakład cały}wie o tym że Pan Trusiewicz to magik szatana i robi zło dla ludzi poprzez swoją magię,a jego matka to największa wiedźma na okolicę.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Omijajcie Samasz szerokim lukiem. Szkoda waszego czasu.
Kasa marna a do roboty gonia....
Pytania:
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-04-17 19:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ytr - 2015-04-17 07:55:38]:
Pilne! Co zakładamy na szyję korale z czosnku czy kurzą łapkę.
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-04-18 08:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Proponuje rozpocząć akcje podkabluj swego brygadzistę (przełożony). Jeśli masz jakieś skrupuły to wiedz że brygadzista robi to co dziennie i nie uważa za coś złego, nie robi tego dla pieniędzy bo sam dzieli stawkę, zostaje tyko przyjemność kablowania. Nie odmawiaj sobie odrobiny luksusu więc kabluj. Jeśli się zemną zgadzasz kliknij +1.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SAMASZ?
Zadaj pytanie