Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SAMASZ

Pracowałeś w firmie SAMASZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
franko botti - 2014-12-06 19:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,aż strach się bać,nowy rok idzie i będzie podwyżka,tylko taka wirtualna,bo oni dadzą podwyżkę tak jak w zeszłym roku-tylko czasy kradną na wykonanie detali,czy złożenie maszyny,myślą że pracują tu totalni idioci i nic nie widzą,podwyżka jak i normalne wypłaty to tylko w biurze są,na produkcji chaos,brak pracy a BIURO daje pełną parą-nie szanują ludzi to i ludzie kiedyś ich też nie poszanują.
zdjecie uzytkownika
hokus pokus - 2014-12-08 15:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz do mnie dotarło,kiedyś dyrektor wspominał o japońskim systemie zarządzania,że go wprowadzi,czyli praca za pół darmo,wszystko pasuje-jeszcze trochę to będziemy pracować za zupę,po woli do tego idzie.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-12-11 22:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hokus pokus - 2014-12-08 15:46:14]:
trzeba bylo chodzic do szkoly to bys mial prace w biurze tak jak ja
zdjecie uzytkownika
hokus pokus - 2014-12-12 15:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pacanie z biura,wy nawet podstawowych zasad nie znacie podajecie wymiary w cm..u stolarza w biurze połowa powinna z Was pracować,a nie w zakładzie mechanicznym...nie mówiąc już o reszcie..
zdjecie uzytkownika
Maciek S. - 2014-12-17 13:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie wszyscy byli na spotkaniu z zarządem? W firmie jest akord na brygady i od tego zależą zarobki. Czasy są jakie są i nie od nas zależy pogoda itd.. mogliśmy zostawić połowę ludzi i współczynnik by wyszedł i ta połowa dostała by normalne stawki... tylko co z resztą załogi "koledzy"? Przez to że utrzymaliśmy zatrudnienie w IV kwartale współczynnik był tak słaby, że dokładaliśmy Zł i kosztowało to firmę kilka % zysku, ale dzięki temu teraz możemy normalnie działać i wszyscy mają robotę. Niektóre działy miały robote i wypłaty są normalne - czasy gdzie "się leży i się należy" skończyły się dawno temu. Jeżeli ktoś tego nie rozumie nie zasługuje na prace w tej firmie i radzę poszukać innego zajęcia.
Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi do przełożonych czy propozycje itp. to na emaila do mnie: maciej.stolarski@samasz.pl Pozdrawiam i Życzę wesołych Świąt!
zdjecie uzytkownika
mista bombastik - 2014-12-17 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Sz.P. Macieja S. - zswystko fajnie. Tylko ilekroć bywam za granicą (a bywam często) nachodzi mnie pewna konstatacja. Jak to jest, że w takim Krone, Claasie czy Deutz-Fahr nikt w zarządzie nie zwala niczego na "takie czasy" czy sezonowość, że minimalna wypłata za samo meldowanie się w robocie to jakieś 7000 PLN w przeliczeniu, spawacze dużo więcej (czyli koszty mają a priori podwyższone), a mimo tego mają zbyt i zswystko gra i śpiewa? I nikit tam nie płacze i nie narzeka? Proszę o zytłumaczenie, bo od wielu już lat nie mogą do mnie trafić prawidła polskiego turbokapitalizmu
zdjecie uzytkownika
franko botti - 2014-12-18 15:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pan S..nie wie co pisze,bo najlepiej zwalić winę na pogodę itd,hieny dyrektorskie szukają oszczędności na robotnikach,obniżając czas wykonania elementów,maszyny schodzą,z rejestratora wychodzi brygadowy czas wypracowanych godzin a współczynnika jak nie było tak nie ma,to chyba coś nie tak jest???,i to nie chodzi o ostatni miesiąc,są brygady że od x czasu nie mają normalnych wypłat.Szukacie oszczędności to zacznijcie od siebie,a najlepiej w BIURZE.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-12-19 12:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
beda wypowiedzenia jak tak dalej bedzie i firma polegnie. normalna sprawa "się leży i się należy"??? co to za glupoty dymasz ponad norme ale wyplaty ..ujowe . nikt za 1500 nie bedzie dymal zeby biuro zarobilo. dla pracownikow sie ucielo a dla biura????
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-12-19 12:36:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do maila to bym nie pisal tych co tam pracuja bo da sie wtedy wytropic pracownika i zwolnic
zdjecie uzytkownika
white nigga - 2014-12-19 16:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lol - 2014-12-19 12:36:07]:
lol żeby ciebie nikt nie wytropił! Ty myślisz że można ludzi straszyć?! Pracownicy i tak grosze za listopad dostali, a wczasy pod gruszą to niby rekompensata? Znajoma pracuje w barze mlecznym i dostała 4000 zł za wczasy na całą rodzinę, więc nie chce mi się dalej pisać i idę robić żeby nie myśleć, że mi się jeść chce.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-12-19 23:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nigga toz mowie glabie zeby nie pisali bo wywesza z maila adres
zdjecie uzytkownika
buczo - 2014-12-21 08:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Starszy mistrzu wróć.hahaha Tam wyżej to żart, ewentualnie post jednego z jego kilku przydupasów, którzy faktycznie mieli z nim dobrze. Praca podczas, gdy inni na urlopach, odpowiednie stawki, urlopy na rządanie i inne przywileje... o których inni mogli pomarzyć...Detali jak nie ma teraz, za tamtego też nie było, a miał dużo łatwiej, żeby je załatwić. Nie było systemu komputerowego, wszystko z innymi majstrami mozna było załatwić, na gębę, na telefon, poza tym składało się prostsze maszyny, tylne, fortsztrity....Kiedyś detali za bardzo nikt nie liczył, czegoś nie ma...zaraz sie pospawa, jest z czego. Teraz to już nie przejdzie. Kolejna sprawa to logistyka i dział planowania. To własnie oni odpowiadają za to co się w dużej części dzieje na zakładzie i to dzieki nim mamy albo nie mamy teraz z czego składać maszyny. Wasz stary majster nic by tu nie zmienił, no może tylko stawki..
zdjecie uzytkownika
Maciek S. - 2014-12-22 13:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franko botti - 2014-12-18 15:56:21]:
mistabombastic...Temat jest zbyt złożony żeby się tu rozpisywać... w skrócie wiemy, że ostatnie wypłaty były żenująco niskie ale "Z pustego to i Salomon nie naleje"... Firmy o których piszesz są na rynku ponad 100lat, mają markę i produkty za które klienci płacą dużo większe pieniądze niż za samasz i inne polskie wyroby, pomimo że duża część ich produkcji jest robiona w kooperacji w Chinach itp... Procentowo mamy zyski podobne do np. classa tylko że realne pieniądze są kilkaset razy mniejsze i całe zyski idą u nas na inwestycje żebyśmy mogli z nimi konkurować. Moglibyśmy podnieść ceny do ich poziomu i wypłaty były by niemieckie, ale tylko przez może dwa miesiące i to byłby koniec naszej działalności - także cieszmy się z tego co mamy, bo wszystkie koszty produkcji (prąd, stal , paliwa itd.) mamy na poziomie Europy a podatki nawet wyższe. Jeżeli myślicie że "biuro" czy Zarząd zarabia tyle co np. nasi politycy czy Prezesi spółek skarbu państwa to się grubo mylicie - zobaczcie jak mieszka Prezes... A znam takie firmy gdzie zarząd jeździ Bentleyami a ludzie pracują na czarno bez składek itp. Biuro jest to koszt dla firmy tylko że bez niego nie mielibyście co robić. Handlowcy jeżdżą po ok. 70 tys. km rocznie i dzięki temu mamy zamówienia, konstruktorów jest dużo, ale mamy nowe wyroby i najlepsze kosiarki na rynku itd. Szukamy ludzi na stanowiska kierownicze w biurze za lepsze pieniądze i na produkcji nie ma chętnych no to o co chodzi?
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-23 04:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o to chodzi ze jak sie kogos zatrudnia i sie czegos oczekuje normalnej pracy to sie placi normalnie a nie tnie sie wyplaty jak sie podoba. jakies wspolczynniki nierealne smiech normalnie
zdjecie uzytkownika
lll - 2014-12-24 05:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie sie buntuja przez zarobki i przez naskakiwanie i obrazanie tych majstrow ktorzy o 6 rano w pracy zamiast zalatwiac detale ogladaja filmiki na y.t polowa nie wie co dzis pilne ale z tym wielkim ryjem musza przyjsc i postraszyc zwolnieniami wiec ludzie beda uciekac zamiast przychodzic w stresie do pracy ktos robi kursy na sownice to przydalo by sie im na kulture. Druga sprawa taka ze wiecej oplat ucieka na papierki i folijki do wysylanych detali moze z tym zrobic cos trzeba bo jak ktos widzi mokrą folijke i w niej rozplynieta etykiete to wyrzyca do smietnika chyba proste. jak to sie mowi jestesmy w tym samym gownie wiec nie narzekac tylko doradzac po to sa ludzie ktorzy zarzadzaja i chca to usprawnic jesli ktos ma cos do powiedzenia to pisac tylko bez obelg firma musi dzialac tak samo jak my zarabiac proste chyba co?
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2014-12-30 13:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zarobki z ostatnich trzech miesiecy w przedziale 1300-1500zl. Omijajcie duzym łukiem. W biedronce zarobicie więcej.
zdjecie uzytkownika
Marta Sz. - 2015-01-12 16:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypowiedzi z cyklu: "nie znam się, to się wypowiem" i "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma".
Przykro czytać. Przykro mi, że zmarnowałam tu 10 min swojego życia.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-01-15 20:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek S. - 2014-12-17 13:40:18]:
firma niejest zla.zle jest planowanie produkcji przez pierwsze dwa tygodnie miesiaca brakuje czesci na montaz i ludzie sie szwendaja i o jakim akordzie tu mowa
zdjecie uzytkownika
.... - 2015-01-16 21:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma upadnie i tyle... nie szanuja pracownikow robia co chca teraz zarzad sabie znowu zadzadzil ze wspolczynnik ma byc 0,85 to znowu w plecy dla pracownika jak zawsze....jaki akord jak czasy sa takie na maszyny ze nie ma mozliwosci sie wyrobic to jaki to akord ludzie ....
zdjecie uzytkownika
NoFuckingGame - 2015-01-17 00:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje ze firma padnie ludzie przestana pracowac za 1200 zl bo tyle obecnie ludzie zarabiaja jest polowa stycznia na papierze roboty jest masa a w rzeczywistosci niema niczego a ty biurowcu ktory pisales szkole to zeby nie tacy ludzie jak My (montazysci) ty bys pracy niemial a sam niewiedialbys jak do takiej pracy sie zabrac tlumoku.
zdjecie uzytkownika
lll - 2015-01-17 02:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuj gosciu tylko czemu przychodzi jakas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wybrana przez pajaca i mowi ze jest zle skoro jego obowiązkiem jest zalatwienie detali jebi..e pracownikow a do calej ligi nawet sie nie odezwie bo sam dostanie to co wyzej kto jest tu pipą. Albo zalatwiasz albo mnie uj obchodzi co dzis zrobie moge stac a 2 jaki akord kto ma to w umowie nie taką podpisywalismy po kąbinujcie jeszcze troche to wam to pierdolnie i nie ma ze wezme innych bo inni przeczytali forum i zgadnij panie Macku gdzie wyjadą. daj mi chleba to zrobie co chcesz, daj łajze do rządów to pokaze srodkowy palec i spier... z tąd bo wasze majstry to ani kultory ani pokory to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ze zamiast za tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie brac to wy do pracownikow
zdjecie uzytkownika
franko bottti - 2015-01-18 15:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,dalej jest co było,pracę zapewnili,ale zapłaty dla ludzi to już nie,jesteśmy postrzegani jaki "czarna masa"Ten współczynnik nigdy nie był i nie będzie dla szarego pracownika-on jest dla Hienn Dyrektorskich...dlaczego zawsze musi płacić za wszystko szary pracownik,jesli został wprowadzony 0.85-to niech Bóg da może żeby on też był w Kochanym Naszym Biurze-chyba że biuro nie należy do firmy Samasz??może to inna firma-zadajmy sobie te pytanie?najlepiej do Pana Sz lub S..Dlaczego w firmie jest rejestrator,według którego patrzy się na pracę brygady,jest też akord-którego w rzeczywistosci nie ma,no i mamy stawki na umowie,no i jest jeszcze szatański współczynnik....według czego pracownik który tu pracuje ma się sugerować ile zarobi...nikt tego nie wie.Firma idzie ku upadkowi,taka jest prawda-bo twierdzicie że jestescie dla Nas{biuro}nie jestescie dla Nas,wy żyjecie z Nas,ale dla Nas już godziwego życia już raczej nie dacie...
zdjecie uzytkownika
Cebula - 2015-01-21 17:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hokus pokus - 2014-12-12 15:43:37]:
Ja bym polowe biura wysadzil w powietrze ,
zdjecie uzytkownika
xxx.. - 2015-01-22 15:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,zbliża się coroczny bal...ale w tym roku na tym balu to zobaczycie-kto tam będzie się bawił?,nasz drugi zakład czyli BIURO I nasz kochany przez wszystkich dyrektor z Japonii,on uzdrowi nasz zakład,da dla ludzi biedę..bądźcie czujni nie dajcie się namówić i po prostu ten bal należy zbojkotować.
zdjecie uzytkownika
Produkcja - 2015-01-23 18:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Moim zdaniem problem zaczyna się od tego że osoby pracujące w biurze nie wiedzą co się dzieje na produkcji i nic z tym nie chcą zrobić patrzą tylko jak utrzymać swoje stanowiska.No fakt żebym był na waszym miejscu sam głęboko bym się zastanowił czy dbać o firmę czy o kasę która wpływa na konto, ale wybrał bym dobro firmy bo nie każdy jest taki jak wy dokładnie wiecie o kim mowa.. warto szanować naszego szefa Pana Antoniego bo on to stworzył a wy chcecie się jego kosztem nachapać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SAMASZ?
Zadaj pytanie
x