Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SAMASZ

Pracowałeś w firmie SAMASZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sss - 2015-02-10 22:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.... kiedys byla taka akcja dawno temu. ale chlopcy sie zwolnili
zdjecie uzytkownika
rak - 2015-02-11 08:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniały stare wierzby
o czym szumieć miały.
Siadły więc przy drodze
i gorzko płakały.

Choć im łzy już dawno
wysuszyło słońce,
ludzie dalej mówią o nich:
– Patrz, wierzby płaczące!
zdjecie uzytkownika
tryby - 2015-02-11 13:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi tam setki zapłacili miałem 190h i co do grosza zapłacone z setkami. Jak nie umiecie wyliczyć własnej wypłaty to proponuję udać się do Adeli, ona z pewnością wam wyliczy wszystko
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-02-11 15:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tryby - 2015-02-11 13:02:26]:
Tak , masz rację jak Adela wyliczy to ruski rok będziesz pamiętać żeby nie zachodzić do kadr. Takiego pracownika jak ona to trzeba szanować wie jak naliczyć żeby u niej się zgadzało. Kobieto czy wiesz ilu ludzi skrzywdziłaś? Proszę wskazać artykół na podstawie którego zabierasz tyle kasy za zwolnienie i to przez tyle miesięcy. Ktoś tym się w końcu zajmie, jakieś prawo przecież jeszcze w tym kraju istnieje.
zdjecie uzytkownika
tryby - 2015-02-11 19:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu nie pójdziesz do biura i prosto w oczy Adeli tego nie powiesz. Czyżbyś się bal?
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2015-02-13 12:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [..... - 2015-02-01 00:28:54]:
jeżeli w firmie ma być uczciwie to proszę mi odpowiedzieć jake zadana mają brydacisci na malarni spawalni dyskowej.Bo na malarni i spawalni pracują razem z innymi a na dyskowej tylko stoją i zapisują ile maszyn wyjechało.kiedyś chociasz interesoali się czego brakuje, a teraz zajuje się tym logistyka
zdjecie uzytkownika
TolekBanan - 2015-02-13 17:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe kto pisał tego ostatniego posta?Czyżby Marek?Jako logista?Tak świadczy o tym ortografia (montarz) np.Jak na szczotkach.A może to nasz nowy narybek?On może nie wiedzieć do konca jak to działa.Brygadzista na malarni dostaje do pomalowania detale od brygadzisty ze śrutownic.I albo to jest ustalone przez majstrów albo ludzie mówią co mają zrobić.A brygadzista od śrutownic dostaje zapotrzebowanie od montaży.Więc co ma robić brygadzista malarni?Malować nic więcej.Co do spawaczy dyskowej - chociaż takich już nie ma, brygadzista może w spokoju sobie spawać - BO KAŻDY SPAWACZ SAM ZGŁASZA LOGISTYKOWI KTÓRY MU PRZYWOZI DETALE DO POSPAWANIA konkretnych rzeczy.Na każdej zmianie mają logistyka.Mało tego sami wbijają w system ile i czego wyspawali.To samo tyczy się wiertarek.Jeżeli miałoby by być u nas na montażu tak samo to każdy musiałby sam zatroszczyć się o detal, sam liczyć TE TZW. ZIPY.I ostatnie 2 sprawy.Jak ten kto to pisał jest taki mądry to czemu się nie zgłosił na brygadzistę jak szukali następcy na Bubieńca (ja zresztą też się nie zgłosiłem).Checie sami liczyć ZIPY i ponosić odpowiedzialność bo ja nie.Narazie to mam wyrąbane jajca bo ide do brygadzisty i mówię że nie ma tego albo tamtego.Ale jak Cię wyznaczą jednego z drugim do czegoś i nie będzie się zgadzało to będziecie mieli przerąbane.To trzeba z majstrem naszym załatwić co robia brygadziści.
zdjecie uzytkownika
Głupol - 2015-02-14 07:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam prośbę do Staśka, majstra, żeby wywiesił na tablicy numer telefonu konfidenta, który zagonił Wampira. Może ktoś rozpozna właściela numeru. W pale się nie mieści jak można donośić na kolegę z którym razem się pracuje(jak TW za komuny). Pomijając już sam chory pomysł przychodzenia na kacu do roboty, trzeba się brzydzić konfidentami. Pamiętajcie, że ściany mają uszy i oczy, a przezes w ogóle nie powinien zwracać uwagi na ubeckie donosy i ignorować anonimy, tymbardziej, że sam to kiedyś ogłosił na kartce
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-02-14 16:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda ze na trawiastej ludzie pomału się zwalniają z pracy???
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-02-14 20:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2015-02-14 16:16:26]:
Tak, to prawda ale prawdziwy eksodus nastąpi na wiosnę. Wszystko wskazuje na to że tym razem Białoruś nie pomoże i trzeba będzie od maja(a może i kwietnia) iść na urlopy i być na nich do zimy. W tym okresie pracownicy nie będą potrzebni a co do garnka mają włożyć to to akurat nie jest sprawa zarządu.
zdjecie uzytkownika
master of masers - 2015-02-14 22:46:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podnoszę kwesię. Jak można reklamować produkty samaszu i sama firme tak wspaniele (za ogrom kasy ) np: patrz you tube i nie mieć pieniędzy na w miarę normalne pieniądze dla ludzi z produkcji? Wypi.rda.a sie kase na premie dla ...
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-02-15 13:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast narzekać to załóż spółdzielnie jak Rober i Sławek idzie im nieźle.
zdjecie uzytkownika
Zdzisiek - 2015-02-16 09:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam sytuacja w samaszu na dzień dzisiejszy? Ile dostają pracownicy na montażu/malarni/spawalni ?
zdjecie uzytkownika
widze cie - 2015-02-16 19:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie uwarznie dyskowa jak przyjdziecie w ponidzialek na kaca to esemes juz czeka do prezesa jestescie na celowniku uwarzajcie
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-02-19 11:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co tu tak cicho wszyscy już się zwolnili z Samaszu czy co???? A może zostaliście dobre wypłaty to i się pozamykaliscie
zdjecie uzytkownika
znik - 2015-02-19 15:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2015-02-19 11:34:12]:
post się zaczął to i cicho
zdjecie uzytkownika
abcd - 2015-02-19 20:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeee - 2015-02-11 15:51:11]:
Odpowiedź na: [tryby - 2015-02-11 13:02:26]:
"Kobieto czy wiesz ilu ludzi skrzywdziłaś? Proszę wskazać artykół na podstawie którego zabierasz tyle kasy za zwolnienie i to przez tyle miesięcy."

Było takie rozporządzenie szefa, więc dziękuj szefowi.
zdjecie uzytkownika
..... - 2015-02-20 00:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Okręgowy Inspektorat Pracy w Białymstoku

poniedziałek w godz. 8.00 - 17.00
wtorek - piątek w godz. 8.00 - 15.10
osobiście:
ul. Fabryczna 2
15-483 Białystok
pokój 102A (I piętro)
telefonicznie:
(85) 742-11-46
zdjecie uzytkownika
..... - 2015-02-20 00:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwonisz i mowisz o co ci biega bo daja bezplatne porady. odrazu jak cos nie tak mozna podkablowac zaklad
zdjecie uzytkownika
....?? - 2015-02-20 23:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Antoni wysłuchałem ja tego przedstawienia na stołówce i aż wierzyć się nie chce że Pan, który zbudował ten zakład i przez tyle lat prowadził i to z wielkimi sukcesami teraz (napewno za namową japońskich dyrektorów)chce wprowadzać te nowe systemy. Chce Pan żeby ludzie włączyli się w proces wdrażania tego systemu tak jak to robią pracownicy Toyoty czy też Danona, otóż jest pewna drobna różnica - wynagrodzenia. Kiedyś ktoś bardzo mądry powiedział " żyj godnie i daj tak samo żyć innym"A jak godnie żyją pracownicy malarni, montażów, śrutownic i wielu innych skoro od prawie roku mało którzy zarabiają więcej niż 1300 - 1500 zł. A tymczasem dyrektorzy biorą bajońskie sumy nagrody. Firma była na minusie? To może odebrać te nagrody to i minus będzie mniejszy. Mowa o potrzebie oszczędzania dotyczy widocznie tylko produkcji. Szefie nie potrzeba żadnych nowych filozofii, jeżeli pracownik będzie pewien tego że firma dba o niego to i on będzie dbał o firmę. I tak włąśnie jest w Toyocie i wielu innych firmach. Żadna modernizacja nie wypali jeżeli nie będzie pracowników a na to właśnie się zanosi wiosną i nudne gadki że przyjdą nowi na miejsce starych i też zrobią to samo możecie między bajki włożyć
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-21 08:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdę piszę mój poprzednik,ale dyrektor z japonii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kłamaca}tak go w skrócie mogę określić,bo na poprzednim skeczu na stołówce twierdził,że koszt maszyny nie może być podniesiony,a teraz że podniesli od 2-4%,japończyk ma słabą pamięć,albo sieje propagandę cały czas.Kiedy ten Pan zaczął wprowadzać swoje rządy,to wszystko zaczęło się psuć,kiedyś nie było guwnianego rejestratora i montaż nie stał.Panie Dyrektorze mam dobrą radę zacznij od siebie szukać oszczędnośći dla firmy,a druga rada zbuduj swoją firmę i tam rób Japonię,bo już pokazałeś też jak można oszczędzić na cięciu złomu,cały zakład wie,że nawet liczyć nie umiesz.
zdjecie uzytkownika
pijak - 2015-02-22 14:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwarzajcie na azora bo chodzi wsciekly bo nie dostal przez caly tydzien kosci ani talerza do wylizania chodzi szuka wrarzen i pisze nagany
zdjecie uzytkownika
Piotrek Ż. - 2015-02-23 02:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy tam gadacie montaz dyskowa to najlepszy dzial I kazdy o tym wie i pamietajcie o tym MIELONKA KIELBASA !! I zeby nie bylo !! Koniec zebrania.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-02-23 04:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem że tego i ooo. Nooo, jak to? I tego i ooo i tego..
zdjecie uzytkownika
Czarujący Józek - 2015-02-25 17:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisałem już o tym, żeby zacząć od biura i zarządu oszczędzać. Tylko szkoda, że oni tego nie czytają... dostają dobrą kasę i jak by to powiedzieć mają wyjebana na produkcję i każdy tam dział znajdujący się. W sumie każdy na ich miejscu miałby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakby dostawał taką kasę i nie ponosił żadnych konsekwencji.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SAMASZ?
Zadaj pytanie