Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SAMASZ

Pracowałeś w firmie SAMASZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-21 08:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdę piszę mój poprzednik,ale dyrektor z japonii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kłamaca}tak go w skrócie mogę określić,bo na poprzednim skeczu na stołówce twierdził,że koszt maszyny nie może być podniesiony,a teraz że podniesli od 2-4%,japończyk ma słabą pamięć,albo sieje propagandę cały czas.Kiedy ten Pan zaczął wprowadzać swoje rządy,to wszystko zaczęło się psuć,kiedyś nie było guwnianego rejestratora i montaż nie stał.Panie Dyrektorze mam dobrą radę zacznij od siebie szukać oszczędnośći dla firmy,a druga rada zbuduj swoją firmę i tam rób Japonię,bo już pokazałeś też jak można oszczędzić na cięciu złomu,cały zakład wie,że nawet liczyć nie umiesz.
zdjecie uzytkownika
pijak - 2015-02-22 14:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwarzajcie na azora bo chodzi wsciekly bo nie dostal przez caly tydzien kosci ani talerza do wylizania chodzi szuka wrarzen i pisze nagany
zdjecie uzytkownika
Piotrek Ż. - 2015-02-23 02:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy tam gadacie montaz dyskowa to najlepszy dzial I kazdy o tym wie i pamietajcie o tym MIELONKA KIELBASA !! I zeby nie bylo !! Koniec zebrania.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-02-23 04:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem że tego i ooo. Nooo, jak to? I tego i ooo i tego..
zdjecie uzytkownika
Czarujący Józek - 2015-02-25 17:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisałem już o tym, żeby zacząć od biura i zarządu oszczędzać. Tylko szkoda, że oni tego nie czytają... dostają dobrą kasę i jak by to powiedzieć mają wyjebana na produkcję i każdy tam dział znajdujący się. W sumie każdy na ich miejscu miałby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakby dostawał taką kasę i nie ponosił żadnych konsekwencji.
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-04 16:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu tak cicho? Skorzystaliście z mojej rady i założyliście spółdzielnię. Interesy idą nieźle, narzekać niema na co. Robert ostatnio nerwowy, Jemu idzie gorzej.
zdjecie uzytkownika
Hmmm hmmm - 2015-03-04 19:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema fizole....Zadowoleni ze wspolczynnika??? To i z wyplat będziecie zadowoleni??? To dalej zapieprzajcie w soboty jak liczyc nie umiecie. Dawajcie dalej zada do ruc...ania. Wspólczynnik to jedno wielkie oszustwo i chamstwo. A fizol to fizol.
Proponuje zebyscie jeszcze w niedziele sobie popracowali a najlepiej 7 dni w tygodniu przez 30 dni w miesiącu.
A jeszcze lepiej zebyscie nie pyskowali hehehe.
Ludzie myślcie i jeszcze raz myślcie bo dalej będziecie oszukiwani....
Niech jeden miesiąc nikt nie przyjdzie w sobote do pracy i niech zawali się plan...zobaczycie jak szybko zaczna normalnie placic.
Pozdrowionka fizole
zdjecie uzytkownika
lok - 2015-03-04 21:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hmmm hmmm - 2015-03-04 19:35:10]:
a jakie wspolczynniki wyszly
zdjecie uzytkownika
pro - 2015-03-05 14:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten co najwięcej szczeka na bank przychodzi w sobotę do pracy. Zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci ściska że ktoś chce dorobić? Nie chcesz nie przychodź, widać nie jesteś ważnym ogniwem w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-03-05 15:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Samasz normalnie funkcjonowała do czasu kiedy Pan Antoni szefował,teraz kiedy rządzi nami japoński padalec,to została tylko nazwa.Nikomu nie polecam szukania tu pracy,strata waszego czasu,ludzi mają za nic,totalne dno,płace 1500-1700zł i nadal idą w dół,to jest kpina,lepiej iść do biedronki na ciecia,tam przynajmniej psy gończe-tzn.naganiacze nie będą cię gonić,a płaca ta sama.
zdjecie uzytkownika
Mol - 2015-03-05 17:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xy - 2015-03-04 16:34:51]:
O jaką spółdzielnie chodzi?
zdjecie uzytkownika
hmmmm hmmm - 2015-03-05 21:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pro - 2015-03-05 14:51:11]:
"Wazne OGNIWO" dalo odpowiedz. Jak sie idzie dorabiac ,
Panie "wazne OGNIWO" to sie ma z tego pieniadze a i sie
pracuje za pieniadze. Widocznie Ty wolisz dorabiac za klepanie po plecach ku zadowoleniu nie swojej rodziny tylko rodzin wladzy bo oni beda mieli z Twojej pracy pieniazki o Ty garba od poklepywania po plecach.
zdjecie uzytkownika
cieć ze schodów - 2015-03-06 07:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu wy drzwi na produkcje nie zamykacie jak idziecie do szatni albo do kibla? Gzie ty mieszkasz w hlewie, że nie zamykasz?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-08 23:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cieć ze schodów - 2015-03-06 07:37:15]:
pisze się CHLEW
zdjecie uzytkownika
kolec - 2015-03-25 12:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie czym sie różni Zukowski od kobiety ? Kobieta ma tylko dwie cycki hehehe
zdjecie uzytkownika
w.witkowski - 2015-03-27 21:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W imieniu moim i mojej rodziny pragnę podziękować za okazanie pomocy finansowej.Bardzo mocno jesteśmy wdzięczni za udzieloną pomoc.


P.s dla firmy. Samasz
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-28 08:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Koniec miesiąca, nowi pracownicy, ale problem stary. Podział stawek, brygadzista i jego kolesie po 19 nowi i w niełasce 15 zł za godzinę. Tłumaczenie że brygadzista i jego koleś wie więcej i robi lepiej w wielu przypadkach mija się z prawdą. Każdy znajdzie na dziale przypadki gdzie brygadzista lub jego kolesie umie mniej i robią mniej.
Proponuje wszystkim po równo.
Argument jest bardzo prosty. Każda praca w brygadzie jest wyceniona jednakowo np. ustawianie kół godz = (17,50) czy klejenie nalepek godz = (17,50) godzina bazowa = (17,50). Jeśli praca jest wyceniona równo to stawki pracowników powinie być równe.
Rolą brygadzisty jest organizacja procy (wyceniona na 500zł. miesięcznie ), a nie dzielenie stawek czyli ludzi na lepszych i gorszych (koleś lub nie). Zniknie podział stawek zniknie podział w brygadach, zajmą się pracą, płaca zależna od współczynnika.
zdjecie uzytkownika
montevideo - 2015-03-28 13:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xy - 2015-03-28 08:41:25]:
Proponujesz żeby taki Michał Wróblewski też miał tyle co starzy pracownicy?Jak on po 2 latach pracy na dyskowej zna nowy model kosiarki KDT 230.On nie wie jakie listwy składa i co? Wszyscy mają na niego robić?Jak jest mozliwe żeby oceniać tak samo za godzinę pracy ustawianie kół, skłądanie zgniataczy,a lepienie nalepek.Póknij się po tej pustej łepetynie co to za sprawiedliwość.Pewnie ty też nic innego nie umiesz tylko nalepki kleić i szorować benzynką?
zdjecie uzytkownika
taki spokojny ale do czasu - 2015-03-28 15:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [montevideo - 2015-03-28 13:42:06]:
ludzie z dyskowej opamiętajcie się żaden powtarzam żaden dział tak nie pierze swoich brudów na forum macie mistrza swego ulriha von zukoskiego usiądzie wszyscy i dojdzcie do porozumienia a nie wylewcie swój jad na forum a ty montepało za sypanie nazwiskami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesteś
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-03-28 15:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taki spokojny ale do czasu - 2015-03-28 15:21:05]:
ustawianie kół usiądzie taki przy kosiarce 8 godz posiedzi powiszczy na całą hale co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nie pasuje i dzien zleci a ty targaj sie z tym złomem
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-28 17:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Co do umiejętności i wiedzy możecie być spokojni. Dyskusja miała być o sposobie ustalania stawek. Jeśli stawki są ustalane według widź misie brygadzisty, a nie według umiejętności i wkładu procy pracownika to może lepiej po równo. Skończ się donosicielstwo, obgadywanie kolegów bo stawka będzie niezmienna.
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-28 17:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problem dotyczy wszystkich brygad nie tylko dyskowej. W innych brygadach problem jest większy niż na dyskowej bo więzy koleżeńskie i kolesiostwo jest o wiele silniejsze.
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-03-28 19:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xy - 2015-03-28 17:23:34]:
może jestem mądry inaczej bo jak nie my to kto majstry swoje a myyy oni 5 6 tysia a my 1.7 i jazda jak wyda hihi
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Omijajcie Samasz szerokim lukiem. Szkoda waszego czasu.
Kasa marna a do roboty gonia....
Pytania:
zdjecie uzytkownika
xy - 2015-03-30 14:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Nie widzę zainteresowania dyskusją na temat podziału stawek w brygadzie, uznaje więc że moja propozycja wszystkim po równo podoba się większości, a przynajmniej ją akceptują.
Na tej podstawie uważam że mogę złożyć propozycje dla Dyrektora następującej treści.
Z dniem 1 IV 2015r. Stawki zaszeregowania w brygadach poszczególnych pracowników są równe np. stawka bazowa brygady =17.50zł. godz. wszyscy w brygadzie po 17.50zł.
zdjecie uzytkownika
monters - 2015-03-30 20:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [monter - 2015-03-28 15:36:53]:
To prawda.Do tego jeszcze spali paczkę papierosów,zje pół reklamówki kanapek i chce stawki 20 złotych,bo fachowiec przecież,a i tak w sumie mało co zrobi bo nic nie pasuje i niczego nie ma.Dziwne w tym wszystkim,ze inni potrafią zrobić coś z niczego i nie narzekają.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SAMASZ?
Zadaj pytanie