Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SAMASZ

Pracowałeś w firmie SAMASZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ćcc - 2016-02-09 10:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Emil... firma szuka pracownikow wywalifikowanych ktorzy zgodza sie pracowac za marne pieniadze.Ale w zwiazku z brakiem chetnych do pracy poldarmo ,odbywa sie "lapanka " , zgodnie z mysla " lepiej robol niewykwalifikowany niz zaden".Takiego latwiej potem zwolnic no i minimum sie placi. A jak mniej roboty to won albo na tkz ( nielegalny w mysl kodeksu pracy) urlopy bezplatny.Rotacja pracownikow ogromna, co dzien to inna twarz.Taka to firma pchajaca sie do Europy.
zdjecie uzytkownika
Były Pracownik - 2016-02-09 11:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,przepracowałem w tej firmie sporo lat,było naprawdę miło,pieniądze co najważniejsze były konkretne dopóki japońska wesz nie zaległa się,teraz jak to czytam i też mam kontakt ze znajomymi którzy pracują jeszcze w tym kołchozie to naprawdę jest wyzysk,bezczelność i chamstwo.Ludzie którzy pracują w biurze nie mają poszanowania żadnego dla pracownika produkcji-normalnie szok,do czego to doszło,że taki cham z "japonii"tak opanował tą firmę i właściciela,to jest nie do pomyślenia.Jestem szczęśliwy i zadowolony że tam nie pracuję nie oglądam co niektórych gęb,no i przede wszystkim zero stresu.
zdjecie uzytkownika
zzzzz - 2016-02-09 14:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj tam zaraz wesz, nazwijmy sprawe po imieniu ,poprostu - menda ewentualnie gnida. A w firmie wszystko na hura, nikt nad niczym nie panuje.Dobrym rozwiazaniem byloby aby pieniazki pracownika biurowego zwiazanego z produkcja byly bezposrednio zalezne od wspolczynnika. Byc moze wtedy zapanowalaby logika w Samaszu. Japonii to tu nie bedzie, moze kiedys jakis Urugwaj,albo inny Mozambik.Ale najszybciej to bedzie RIP.I odegraja marsz zalobny jak Kwincie w Vabank.Szkoda slow i nerwow.
zdjecie uzytkownika
Leszek Piesek - 2016-02-10 09:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i znow zenujaco niska wyplata ale co tam po co wogle robicie jakies leany albo kaizeny skoro mistrzowie tego nie przestrzegaja ? na dyskowej zamiast 4 planowanych stanowisk piotrus wprowadzil swoje zmiany i zrobil 8 stanowisk wchodzac na dyskowa pierwsze co widac to jak 4 albo 5 ludzi ledwo miesci sie na jednym stanowisku i skladaja 2 maszyny a jak ktos chce cos wywiezc z hali to wielki e halo jest bo nie ma jak wyjechac :p moze wpierw powinniscie przeszkolic mistrzow a pozniej zaloge co ?
zdjecie uzytkownika
hehehhe - 2016-02-10 11:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty tam juz leszek bys sie nie odzywal najlepesze na dyskowej to jest motywowanie ludzi do pracy nie ma to jak uslyszec od majstra ze wspolczynnik bedzie 0,5 i nikt wam nic nie dorzuci albo ze nas pozwalnia i tak jest codziennie wiec sie nie dziwie ze ludzie niechca pracowac za takie dobre slowa od mistrza skoro mistrz mowi ze i tak nie zarobimy to po co robic ??? jak ten debil nastepne zebranie zrobi to nagram to i wrzuce na youtuba to chociaz wszyscy sie posmieja :D
zdjecie uzytkownika
ek - 2016-02-11 12:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To przykre, że kierownik czy majster tak się zwraca do pracowników. Rozumiem, że to sytuacja jednorazowa, bo gdyby tak było zawsze, Samasz nie miałby tak dobrej opinii.
zdjecie uzytkownika
khkj - 2016-02-12 04:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ek - 2016-02-11 12:12:48]:
jakiej dobrej opini czytac umiesz
zdjecie uzytkownika
dede - 2016-02-12 10:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ek...zle rozumiesz, tak tu jest.Niestety jak sie wybiera na majstra facia ,ktory od poczatku robi pod siebie to sa tego efekty. Brak meskich decyzji na poziomie umiejetnosci zarzadzania daje efekt niedowartosciowania "majstra", co skutkuje wyrzywaniem sie na pracowniku. Niestety opinia Samaszu ostatnimi dlugimi czasami stoczyla sie z rowni pochylej na same dno. A z dennego mulu ciezka sie wygrzebac.
zdjecie uzytkownika
boguś - 2016-02-13 12:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem zainteresowany pracą u nich, szukają teraz konstruktora @khkj może napiszesz jakieś konkrety zastanawia mnie czy naprawdę w firmie dzieje się źle czy są to byli sfrustrowani pracownicy..
zdjecie uzytkownika
jjkkaa - 2016-02-13 14:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
boguś....przyjdź,przekonaj się,zwolnij się, heheh. Jesli masz łeb na karku to próbuj, a jak lubisz domalowywac pierdołki do gotowych maszynek to tym bardziej.Konstruktorow to jest tu stado,jedni umieja zatemperowac olowek inni pracuja na zasadzie kopiuj-wklej.Jedna mniej jedna wiecej gemba do karmienia nie robi roznicy.A w firmie hmmm poczytaj sobie posty i wyciagnij wnioski...podobno jestes inzynierem.Tu kariery nie zrobisz ,wszystkie stolki sa twardo obsadzone przez lizaczy.Ryzykuj a czy ryzyko sie oplaci...nie sadze.Sa stokroc lepsze firmy od tej
zdjecie uzytkownika
Szkod - 2016-02-15 12:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no, to oczywiście są sfrustrowani byli pracownicy, co teraz nie mają co ze sobą zupełnie zrobić, normalny człowiek nie ma czasu i powodu pisać bzdur
zdjecie uzytkownika
Zdzisiek Bomba - 2016-02-15 13:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja jestem aktualnym pracownikiem i mogę potwierdzić ze polowa opinii sie zgadza. W szczególności z tymi wypłatami ucinaniem pensji za l4, współczynnikiem i brakiem możliwości ścieżki kariery jesli nie jesteś bratem kuzynem czy siódmą woda po kisielu jakiegoś szefa. Firma jak firma są gorsze są lepsze. Kiedys sie robilo mniej a dostawalo sie więcej kasy a przyszedł ówczesny kierownik "Japończyk" który próbuje wdrożyć maksymalne standardy czyli np ukrocs czas przesyłki towaru żeby klient miał szybciej ale za to kosztem bólu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i padaczka w firmie. Ukrocil pensje w znacznym stopniu. Firma nie ta sama co 5 lat temu i wcześniej. Każą pracować jak najwięcej bo terminy terminy a potem nagradzaja Cie tym ze współczynnik nie wyszedł i -5% twoja cala wyplata bo oni tak sobie wymyślili. Jeszcze jest pare rzeczy do powiedzenia ale mniej ważnych. Strescilem wszystko co ważne.
zdjecie uzytkownika
Szkod - 2016-02-17 13:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzisz, połowa opinii się zgadza @Zdzisiek Bomba co oznacza że połowa się nie zgadza, czyli w internecie trzeba wszystko brac z przymrużeniem oka i na rozum
zdjecie uzytkownika
kiler - 2016-02-19 13:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem tu nowym pracownikiem, ale po krótkim czasię stwierdzam, że część opinii jest mocno przesadzona. W porównaniu z Instalem, gdzie też dość długo pracowałem jest wcale nieźle. Robisz swoje- nikt się specjalnie nie czepia. Stawki podobne jak w Instalu, sprzęt też wcale nie zabytkowy, poza wyciagami. W sumie to też da się zrozumieć, po co wymieniać całą wentylację skoro budowany jest nowy zakład. Jakoś ten rok przeżyjemy z tym.
Co mi się rzuciło natychmiast w oczy to jest hałas. Hałas nie pochodzący z produkcji, tylko dyskoteka w firmie. Nie ma praktycznie miejsca, gdzie nie ryczy radio. Czy BHPowcy tego nie słyszą? Na spawalni nie słychać spawarek tylko radio, które szczególnie wyje na końcu spawalni. Niejednokreotnie nie słychac pracownika, który coś mówi do ciebie, bo jest zagłuszany muzyką. Kwestia czasu, dojdzie do wypadku, sam o mały włos nie zostałęm potrącony przez gościa z rurami na wózku, bo nie słyszałem, że to do mnie coś wrzeszczy. Ciekawe czy innym młodym i nie tylko , hałas nie przeszkadza w skupieniu się na pracy. Pierwszy raz w zakładzie spotykam się z czymś takim.
Poza tym więcej zastrzeżeń nie mam.
zdjecie uzytkownika
orzeszek - 2016-02-19 13:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt, w takich zakładach trzeba być czujnym. ale na pewno jest okej, oni robię te maszyny rolnicze od 84 roku więc mają na pewno doświadczenia i wiedza co i jak
zdjecie uzytkownika
volodymyr - 2016-02-19 15:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [orzeszek - 2016-02-19 13:13:49]:
tak, tak, na pewno. Ci co projektowali i budowali halę Targów Katowickich, tę co się zawaliła 10 lat temu i zabiła ponad 60 osób. Też na pewno mieli masę doświadczenia, robili to od wielu lat. Też wszystko miało być okej
zdjecie uzytkownika
Kontek - 2016-02-21 15:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem podobnego zdania co @szkod że połowa opini się zgadza, połowa się nie zgadza i weź człowieku ogarnij to o co może chodzić, a przecież to jest kompletnie chaotyczne
zdjecie uzytkownika
Luzak - 2016-02-22 08:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast zajmowac się radiami zajmij sie robotą. Jak stoisz nic nie robisz tylko z rozdziawioną gębą sluchasz to nic dziwnego że ci to przeszkadza. Jak sie wali mlotkami i szlifierkami to nawet radia nie slychac. Nie wspominajac juz o innych ludziach... Wiec zamiast pracowac sluchasz radia. Dla ludzi jakos nie przeszkadza to ze muzyka gra. A jak masz z tym problem to scisz to nie bedzie ci to w oczy razilo.(uszy) w narzedziowni są tampaksy tlumiace hałas. Zaaplikuj se w uszy i zamknij jape.
zdjecie uzytkownika
Zdzisiek Bomba - 2016-02-22 11:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Luzak - 2016-02-22 08:41:29]:
Dokładnie. A wracając do tego, że połowa opinii jest okej, no to zdanie jest następujące. Jesli wam takie minusy jakie wymieniłem odpowiadają, to zapraszam, czyli wypłata nie będzie zależeć od wysiłku pracy, raz tak, raz siak. Chodzisz na l4, to z wypłaty kradną pieniądze (premii nie dają, przez pare miesiecy). Przy tym wszystkim masz doskonale wszystko robić, a jak robisz to majster i tak do czegos się przyp**doli (przykład nowego mistrza malarnii, który próbuje się dowartosciowasc kompletny brak wiedzy w prowadzonym dziale (chłop NIC nie wie) i sama umiejętnosc kierowania ludzi (10 razy zmienia zdanie, nie zna się w ogóle na niczym wszystko trzeba załatwiać z szefem produkcji (były mistrz))). I robisz swoją robotę, wszystko jest ok, w 99% wszystko idealnie wychodzi, ale przychodzi taki "mistrzunio", który własnie ma kompleksy, będzie próbował 10 razy w ciągu dnia, cos Ci wytknąć i nie będzie dał rady. A przy 11 razie uda mu się, kompletną pierdołe wytknąć, która tak naprawdę jest znikoma i same zwrócenie uwagi tylko opóźnia pracę i wtedy Cie opier**la, następnie chodzi zadowolony, "jak Ci doj**ł" i się chwali każdej następnej osobie 'ale mu doj**łem', pomijając fakt, że wczesniej 10x sam gafe popełnił bo zwrócił uwagę na cos, w czym nie miał racji, przez co cierpią pracownicy (nerwy, i spodziewam się wypowiedzeń, jesli nic sie nie zmieni), produkcja (zuużyty czas na bezprecedensowe dyskusje) a łącznie zakład. Najzabawniejsze jest to, że chłop, który powinien ogarniać robotę SAM, to organizują za niego jego bezposredni pracownicy (brygadzisci i nie tylko) i bezposredni przełożeni (szef produckji).
Nie byłoby żadnej sprawy, gdyby ten ów człowiek normalnie się zachowywał i nie wyprowadzał ludzi z równowagi, można zwrócić uwagę raz i normalnym tonem, a nie na siłe się upierać w swoim błędzie i przekrzykiwać innego człowieka, rugać się, straszyć naganą, będąc samemu w błędzie, tylko po to, żeby dowartosciowac siebie samego. Każdy się zgodzi z tym, że ktos kto wie od kogos mniej i stara się go pouczać za WSZELKĄ cenę nie powinien sprawować funkcji kierowniczej.
Zdanie nie jest wcale przesadzone, i pisane wyjątkowo na chłodno. Żeby być obiektywnym to powiem, że plusy są takie, że wypłaty są na czas, obiadki za darmo są, woda jest, ubranie robocze też dają, i mniej więcej luźny czas pracy, jak cos Ci wyjątkowo wypadnie to raczej nie ma problemów z spóźnieniem się i odpracowaniem później tych godzin w innym terminie, albo zamienieniem się zmianami z kims innym tymczasowo. Trudno powiedzieć że kasa jest spoko, bo jednemu tyle będzie mało drugiemu tyle, powiem tyle że najgorszy zakład w płaceniu to to nie jest, ale są lepsze. Najbardziej flustrujące jest to że jak za dużo zarobisz w sensie jestes pracowity i robisz nadgodziny, to wtedy Ci obniżają Ci premię uznaniową (czy tam zarobkową nie wiem) i tak zapłacą tyle ile oni będą chcieli, więc nie polecam tę firmę dla osób pracowitych, no chyba że mają plecy albo lubią sobie wyprówać żyły i nerwy w kadrach co miesiąc.
zdjecie uzytkownika
do kilera,nick jak z filmu - 2016-02-22 23:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesli tak fajnie bylo w Instalu to po co zmieniales robote??? Pewnie wrony liczyles a nie pracowales ,temu robote zmieniles. Nie pasuje Ci radio ,to wetknij w uszy zatyczki i zapie....aj, a nie sluchasz radia z rozdziawiona geba. Tu sie za sluchanie radia nie placi a innego pracownika masz nie sluchac i nie musisz wdawac sie z nim w gadulce tylko masz pracowac.Podobno jest Ci dobrze. A jak nie pasuje radyjko to do biura idz. Nie mieszaj buraku, bo jeszcze w du...e byles i gó....o widziales.
zdjecie uzytkownika
bombastik - 2016-02-23 17:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca byla ok dopóki kaczor nie objął władzy ten maly zakompleksiony koleś ma duży problem z Glowa dużo gada na niczym sie nie zna i nie szanuje ludzi myśli ze wszystkie rozumy pozjadal a wygląda na to ze sam rozumu nie ma jak mozna obsadzić osobę co nic nie wie na tak wysokim stanowisku ? Taki przykład Malo myślącego mistrza daje zle myśli o kierownictwie firmy...jakim cudem zrobili go mistrzem ???
zdjecie uzytkownika
fan - 2016-02-23 19:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bombastik - 2016-02-23 17:51:24]:
myślałem że piszesz o inny majserku wiele podobieństwa widzę
zdjecie uzytkownika
abdul - 2016-02-23 21:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie najgorsza tylko Malo platna a co do majstra z malarni to najwyraźniej jego mozg rozwijal sie wprost proporcjonalnie do wzrostu wiec to ze jest tepy to nie jest jego wina ciekawe gdzie ustawil sie w kolejce kiedy rozdawali rozum i wzrost.....
zdjecie uzytkownika
Wiesiek Granat - 2016-02-24 22:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abdul - 2016-02-23 21:42:13]:
Buahahahhaha. Się uśmiałem. Tekst rodem z podstawówki klasy 3-ciej. Pewnie więcej nie skończyłeś co widać po Twojej znajomości znaków interpunkcyjnych. I alfabet jakiś niekompletny. Z polskich znaków tylko "ź" poznałeś ??
I jak ktoś tak elokwentny może się wypowiadać na temat osoby, której pewnie osobiście w ogóle nie zna. Nasłuchałeś się pewnie od innych "inteliGIENtów" i rzuciłeś głupim tekstem, który nie wnosi żadnych faktów do tej jakże merytorycznej dyskusji. Wzrost? Co to w ogóle za argument ? Może zaraz komuś wypomnisz, że jak jest głuchoniemy to też części mózgu nie ma, albo jak komuś Bóg kilka palców zabrał to trochę rozumu skubnął przy okazji.
zdjecie uzytkownika
Wiesiek Granat - 2016-02-24 23:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do kilera,nick jak z filmu - 2016-02-22 23:37:13]:
Śliczny przykład czytania ze zrozumieniem. Pan z pewnością nadawałby się do naszej polskiej polityki. Co pan robisz jeszcze w tej firmie ? Marnujesz się pan tutaj.
Kiler przecież napisał, że w porównaniu z Instalem to tu w Samaszu jest nieźle. To jest jego subiektywna ocena, do której ma pełne prawo i po to zapewne powstał ten serwis, żeby je tu udostępniać.
A Ty i tobie podobni zrobiliście sobie z niego forum dyskusyjne.
Kiler opisał suche fakty. Co widzi tu dobrego i gdzie widzi zagrożenie.
Mylisz się jeśli myślisz, że masz pełne prawo słuchać radia w pracy, nawet jeśli płacisz abonament za ten odbiornik. Wygoogluj se to.
Cytuję:
"Tu sie za sluchanie radia nie placi a innego pracownika masz nie sluchac i nie musisz wdawac sie z nim w gadulce tylko masz pracowac"
Innym pracownikiem jest też brygadzista, mistrz kierownik lub nawet dyrektor. Masz ich nie słuchać ??
Przysięgnij na swoje zdrowie, że Ty jako pouczający, więc nieskazitelny nie słuchasz i nie rozmawiasz z innymi pracownikami w godzinach pracy, nie licząc przerwy i ani na chwile nie odrywasz się od powierzonej Ci pracy.
p.s.
A Ty gdzie byłeś i co widziałeś obieżyświacie??
zdjecie uzytkownika
Wiesiek Granat - 2016-02-24 23:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
c.d.n.
Dobranoc.
zdjecie uzytkownika
ja robot - 2016-02-25 16:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siema geniusze,no to chwalic sie kto ile wydymal na alkometrze :D (Bepie)
zdjecie uzytkownika
baza nr 1 - 2016-02-25 17:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja robot - 2016-02-25 16:56:02]:
a co to jest alkometr
zdjecie uzytkownika
florel - 2016-03-01 08:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie chce się czytać waszych komentarzy..może dla odmiany napiszecie czy warto składac dokumenty na konstruktora w Białymstoku? bo do pracy idziecie ale widzę,że bardzo narzekacie
zdjecie uzytkownika
....do florela czy jak ci tam... - 2016-03-01 21:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoros inż. to wyciagnij wnioski.....Samasz schodzi na "psy" Nastepny darmozjad nie potrzebny ...A jak jestes dobry w "kopiuj - wklej" to przychodz.Napewno bedziesz zalowal :)
zdjecie uzytkownika
Szkod - 2016-03-03 11:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....do florela czy jak ci tam... chyba Cię trochę jednak ponosi, przynajmniej tak mi się wydaje, więc nie ma co robić tutaj burdy, ogólnie florei ma rację, nie ma co narzekać
zdjecie uzytkownika
gmach - 2016-03-05 20:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniając temat "nalepianych nalepek" :D szukają konstruktora i tu moje pytanie. Firma szuka na stałe faktycznie, czy można się spodziewać częstych rotacji?
zdjecie uzytkownika
sdfg - 2016-03-06 13:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gmach - 2016-03-05 20:15:05]:
lepiej sie rozejzyj za inna firma bo tu ciekawie nie jest
zdjecie uzytkownika
Szkod - 2016-03-07 20:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale dlaczego nie jest ciekawie może coś więcej powiedzieć w tym temacie kolego? Bo ja nie do końca rozumiem to po jednym zdaniu, a chcę wysłać CV właśnie
zdjecie uzytkownika
kaczor - 2016-03-09 19:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zauwazcie na tego prostaka koszczuka jakie on dal stawki dla wuzkowych po 16.50 to juz na srutownicy wiencej maja puzniej dziwi sie ze w soboty niechca przychodzic do pracy ale jak byl Zmianowym to zachowywal sie normalnie a jak dostal troche wladzy to udezylo mu do glowy zeby on natym sie nie przejechal bo ktos sie zdenerwuje i cos zrobi w tym kierunku lepiej niech na siebie uwaza bo niektuzy sie czaja na niego kolo domu
zdjecie uzytkownika
steps - 2016-03-09 20:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
16,50 brutto czy netto? @kaczor nie wiem o której stawce mowa, ale wydaje mi się, że nawet jak brutto, to są to niezłe pieniądze. Na pewno porównywalne :)
zdjecie uzytkownika
.,.,., - 2016-03-10 15:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kaczor tez sie wywyzsza jak by co to nie on na malarni 2 miesiace i juz na wszystkim sie zna haha a od poniedzialku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sko beda kopac hahah
to sie narobil majstrem lol
zdjecie uzytkownika
blaster you must be faster - 2016-03-11 09:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez slyszalem ze chca wykuorzystac koszczuka nie tylko pod domem. I słusznie bo gość ostro nagrabil. Objal dzial na ktorym kompletnie sie nie zna wprowadza zmiany dla samej zmiany bo cos będzie inaczej ale wcale nie lepiej . Faworyzuje tych którzy robią wysylke na wos i kur wa uwaga ci z namiotu maja stawkę 19 zl szok..jak byl zmianowym to musial pomagać w ogarnianiu transferu wos trawiasta i odwrotnie dla niego bylo to tak trudne ze pomyślał dam im po 19 zl i niech mnie wyręczają. Gdyby byl smieciarzem przez jakiś czas to dalby smieciarzom 26 zl bo to wymagajaca organizacji i pomyślunku praca. Powazna decyzja bylo zdegradowanie brygadzisty który pojechał w przebraniu araba do Niemek na sylwestra nawyrabial komedii i po prostu nie miał jak wrócić do pracy... Cdn
zdjecie uzytkownika
Montaz Pany - 2016-03-12 22:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz juz nie ma Kaczora. Nowy jest. Ta malarnia to ma prze....ne. Gorszego majstra chyba nie bylo nigdzie... Na montazu nonstop do czegoś sie czepia.
zdjecie uzytkownika
dfghj - 2016-03-13 22:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taka praca ze ma sie czepiac jakosci i wogole. kaczor nie ogarnial tematu na malarni zero pojecia temu nie wytrzymal. dziwne ze jego tez na malarnie dali z listew. po miesiacu cos sobie ubzdural ze on wie wszystko i na wszystkim sie zna i zaczely sie olewki i klotnie. wogole nie mial podejscia do ludzi
zdjecie uzytkownika
dfghj - 2016-03-13 22:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teksty typu wy nic nie robicie na niczym sie nie znacie. a maszyny z niczego sie skladaly? dobrze ze nie dostal po lypie za swoje odzywki i gadki a malo brakowalo jak widzialem
zdjecie uzytkownika
,,,, - 2016-03-14 07:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESZCZE ZA KACZOREM ZATĘSKNICIE I NA MALARNI I NA MONTAŻU.TAKIEGO MAJSTRA Z SERCEM DLA FIRMY NIE BĘDZIE.MA SWÓJ HONOR I ODSZEDŁ,A KOSZCZUK I INNI Z BUDY ZOSTANĄ
zdjecie uzytkownika
Fajfus - 2016-03-15 15:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [,,,, - 2016-03-14 07:48:03]:
To chyba Kaczor sam pisał :D Jaki honor? Taki sam honor jak Tusk, który kraj zrujnował i uciekł na ciepłą posadkę do UE, to tak samo kaczor zobaczył, że nie radzi sobie i wyładowuje się tym na pracownikach to i sam zrozumiał, że prędzej czy później firma sama go zwolni. No albo jak ktos wyżej powiedział, sami ludzie go dopadną i wtedy byłoby jeszcze gorzej.
A co do nowego majstra i tego że jaki on straszny to póki co nie wypowiadałbym się jeszcze. Na razie widać, że chyba uczy się na błędach poprzednika i jak ludzie wykonują swoją pracę, to im w to się na siłę nie miesza i nie próbuje udowadniać grom wie czego i wykłócać się, to i morale większe w załodze odrazu, jak brak wariata jako dowódcy. Chyba ktos "wyżej" przy nominacji, tym razem poszedł po rozum do głowy.
A co do czepiania się na montażu, to chyba jasne, że się czepiał. To była jego praca, dział jakosci. Wy składacie maszyny więc montaż, dział jakosci zajmuje się jakoscią, więc się czepia. Proste rozumowanie, chyba tylko idiota nie zrozumie.
zdjecie uzytkownika
;;; - 2016-03-15 21:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie ludzie spokój oczerniacie ludzi zacznijcie pracować bo z tego co widzę to chyba trzeba wymienić całą załogę na tej malarni a nie czepiacie się majstrów
zdjecie uzytkownika
kaczeluk - 2016-03-15 21:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba ty pajacu
zdjecie uzytkownika
call me maaaaaaaasster - 2016-03-16 17:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eeee tam cicho byc
zdjecie uzytkownika
katastrofa - 2016-03-17 23:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
parodia normalnie były kontroler jakość mistrzem malarni .a co z tej malarni wyjeżdza masakra .doszedłem do wniosku że jak wyjechało z malarni z pod oka takiego majstra czyli jest OK .nie miejcie potem pretensji (biuro) do montażu
zdjecie uzytkownika
morfeusz - 2016-04-06 13:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tej firmie jest niezła tylko jjedzenie jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dzisiaj dostaliśmy karmę dla psów kiedyś pracowałem w schronisku to psy były lepiej karmnione...panie Leszku prosimy o interwencję bo jesteśmy na skraju wytrzymalosci...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dziadostwo nic więcej.Ostzregam!!!
Pytania: NIc nie wnoszące do rekrutacji
zdjecie uzytkownika
majster - 2016-04-14 01:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buhaha GRUBO GRUBO wstyd dla firmy ...
zdjecie uzytkownika
joig - 2016-04-14 16:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żaden wstyd, no i w sumie mógłbyś powiedzieć czemu dokładnie, jak dla mnie @majster to trochę na wyrost takie gadanie, możesz bowiem wiele zyskać zatrudniając się, mam tu na myśli sam rozwój na szkoleniach

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SAMASZ!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert