brak logo

SAMASZ

Białystok

Opinie o SAMASZ

Kacper 2016-12-23 14:35
Może powinieneś zmienić pracę na Ministerstwie bo zapewne masz takie kwalifikacje. Szukasz dziury w całym zamiast zająć się solidna pracą. Biorąc pod uwagę ze non stop siedzisz przy automacie świadczy ze nie przykładasz się do pracy ...i oszukujesz swojego szefa. Może zamiast jątrzyć i narzekać trzeba się wziąć za robotę kolego.
4
Gienek 2016-12-23 14:48
K.. lenie jedne zamiast pracować tylko marudzicie. Człowiek daje wam robotę, płaci Żus, daje żarcie a wy tylko k...ujadacie jak bure kundle....jak tacy mądrzy to jedzcie na zachod bo wy takie fachowcy ze napewna was wezmą.
3
rych 2016-12-23 14:50
Do pijaka
jak w domu ci stara frykasy gotuje to weź do roboty i nie sraj dupy ze obiady niedobre fagasie jeden
4
jkgf 2016-12-23 15:19
rychu, gienku, kacprze a naprawdę Leszku Sz. zamiast zająć się pracą wymyślasz różne nicki i siejesz zament tu.
Zamiast pisać bzdury, przyjdź na stołówkę i zobacz jak kolo (ten z Sawill) oszukuje szefa i cały samasz, bo bierze kase a przywozi pomyje. Nie płaci za utylizacje przeterminowanego żarcia a przywozi je nam. Jeszcze dałoby się to zrozumieć gdyby dawał to za darmo, a prawda jest taka, że szef jeszcze mu płaci za to.
6
jessica 2016-12-23 18:00
Jak wam jedzenie nie smakuje to zawsze mozecie je oddac dla tej grubej swini z dyskowej piotrkowi zukowskienu on wszystko wpi...oli i nawet wam nie podziekuje.
6
wieśniak 2016-12-23 18:22
A ja mam prośbę do autora piszącego na Piotka Żukowskiego, żeby zdjął sobie z głowy majtki swojego faceta bo zapach moczu i kału źle na ciebie wpływa. Weź prysznic, ochłoń. Żukowski jaki jest każdy widzi, prosty chłop, ale jakoś nagan za dużo nie wypisał, za dużo ludzi nie zwolnił, montaże jakoś działają. Czym cie kolec tak ujał, że go wspomninasz? Codziennymi jobami, groźbami czy może swoją pałką którą w Dodgu chętnie przyjmowałeś w obie dziury?
1
re 2016-12-23 18:50
Oj kolego jezeli pierwsze co do glowy ci przyszlo jest wachanie meskich majtek to musisz miec konkretnie nasrane w swojej glowce chyba najwyzsza pora isc sie leczyc....
4
były pracownik 2016-12-25 08:31
Witam,pracowałem w Samaszu parę lat i co do osoby Pana Ż....to nie mogę zle powiedzieć,on ma taki charakter i styl bycia i nie ma co go równać do kolcownika, kto pracuje tam dłużej i to czyta to wie o co chodzi,dlaczego nie jest nadal majstrem i jak ludzi traktował-prosty cham spod sklepu tak w skrócie można go określić,a co do jedzenia to czasami człowiek się zastanawiał czy to zjeść zwłaszcza chodzi o zupy,trzeba żeby właściciel tego przybytku co gotuje przyjechał kiedy i tego spróbował.Firma Samasz ma swoje plusy i minusy,póki tam będzie rządził dyrektor z japonii to nie będzie tam dobrze a jego innowacje to zaprowadzą kiedyś tą firmę do upadku,bo trzeba brać przykłady z normalnych firm żeby usprawniać technologię a nie porywać się z motyką na księżyc jeśli chodzi o system lean.Pracuje obecnie jako spawacz w niemieckiej firmie tam nie ma współczynnika i okradania ludzi a firma istnieje dużo dłużej jak samasz i nikt tu leana nie wprowadza bo nie ma potrzeby,Życzę wszystkim Wesołych Świąt-może kiedyś Samasz wróci do starych czasów i normalnych wypłat.Pozdrawiam.
9
jkgfd 2016-12-27 10:34
Do JKGF znam re zupy , znam robote w Samaszu i wiem ze zawsze znajdzie się taka gnida której nic nie pasuje To taki len ktoremu nikt nigdy nie dohodził napewno nawet twoja stara,,,
4
dddd 2016-12-27 10:52
Co za śmierdziele i nieroby z was...! Dupe w troki i do roboty a nie narzekać na wszystko w koło. Ja pracuje w samaszu już wiele lat. Nie będę się podpisywać bo debile z was i donosiciele jeden na drugiego. I to od momentu jak firma zaczeła takich jełopów jak wy zadtruniac. Wystarczy się przejść i zobaczyć jak pracują te gęby co najwięcej tu plują jadem. Jedzenie jest w porządku - mi zupy smakują. Nie można oczekiwać ze jak w hotelu bedziecie rzreć tumany jedne. Pracowałem kiedyś w firmie, która pracownikom załatwiała jedzwenie które smakowało jak z proszku a tu k...wa macie normalne żarcie, każdy kto w domu gotuje albo którego stara gotuje to pozna to. Szef mógły wam nic nie dawać docencie to a jak nie to spier....lać za granice. Tam wasze ryje nakarmią.., trocinami. Bo Polaków tak się traktuje jak gorszy sort. Żarcie w samaszu jest od vardzo dawna z tej samej firmy i dopiero takim posrańcom jak wam się nie podoba. Krew człowiek zalewa jak patrzy na wasza prace i narzekania na wszystko. Do roboty k...rwa a siać zamęt w internecie!!!!!!
4
Słavi 2016-12-27 10:57
Podpisuje sie pod dddd. Tylko leniom nic nie pasuje i głupoty piszą. Jedzenie, wynagrodznie i świadczenia wszystkie mamy a w dzisiejszych czasach o to nie łatwo... Jedzenie jest w porzadku a jak ktoś ma królewskie podnieniebienie niech nie je...
4
Żuk 2016-12-27 11:44
Niektóre kundle to by chciały tylko objąć sie przy automacie z kawą i kraść część i nic nie robić ...dobre wam że japoniec wprowadza zmiany. ..to nie komuna ze się nic nie robiło obiboki jedne! !!
4
Zdzisiek Bomba 2016-12-27 15:47
jkgfd + dddd + Słavi = Kacper + Gienek + rych. Chłopie pomijając, to że piszesz o tym samym, z trzech różnych kont, robisz te same błędy ortograficzne, interpunkcyjne i literackie (i Ty nazywasz ludzi jełopami?), to mógłbyś chociaż dla niepoznaki, (jeżeli chcesz dalej udawać, że piszesz jako 3 osoby) pisać z większym opóźnieniem, a nie post co 5 minut, bo nawet nie czytając twoich żałosnych wypocin, po dacie wpisu posta, każdy człowiek z IQ wyższym od krowy stwierdzi, że jak tutaj posty się pojawiają, 1 czasem, 3 na dzień, to w ciągu 15 minut 3 na raz, to jest coś nie tak. Domyślam się że twoja znajomość gramatyki, jest na tyle wysoka co zdolność rozumowania i oszukiwania. Nie wiem kim jesteś, ale powiem Ci jedno, najwięcej gadają ("weź się do roboty" i innego tego typu żałosne teksty, które nie wnoszą w ogóle nic do tematu, po co tak pie**zyć? Może akurat Ci ludzie są pracowici, ale chcą poprawić swoje warunki pracy?) Ci co właśnie nie robią nic, czyli prawdopodobnie Ty.
Forum te jest po to żeby wyrazić własną opinię, lepiej mówić co jest źle, żeby ktoś zwrócił na to uwagę i podjął, lub nie, jakieś racjonalne kroki, jeżeli chciałbym poprawiać warunki pracy. Bo prawdziwy niewdzięcznik to by po prostu podpierdzielił do sanepidu firmę, czy inspekcji pracy, i wtedy było przej**ne, a że ludzie tutaj wylewają swoje żale, to znaczy że jest chyba jakiś problem który trzeba rozwiązać , albo przynajmniej zauważyć
Ale co może zrozumieć jakaś świnia oderwana z koryta, który by prawdopodobnie je*ał za 8 zł za godzinę i jadłby chleb z popiołem a na koniec by powiedział " i tak wszyscy skończymy na cmentarzu, to po co żyć lepiej niż pies?
10
giyul 2016-12-28 07:03
Ździchu- Nic dodać, nic ująć, trafiłeś w 10. Ten autor z powyższych postów wyraźnie ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem i ze skleceniem paru zdań a mimo to pracuje w Samaszu. Chwała za to Panu Antoniemu, że zatrudnia ludzi przymykając oko na stan zdrowia psychicznego. Jeśli wodę z kartoflami, i jakieś papki on nazywa "smacznym jedzeniem" to ja współczuje jego rodzinie, że musi się męczyć z takim ignorantem.
Nikt wyżej nie napisał, że źle mu się pracuje, że miga się od roboty i spędza 8 godzin przy automacie. Nikt nie krytykował pracodawcy za warunki jakie tu są, wręcz przeciwnie, były w miarę pozytywne opinie. Odnośnie jedzenia to szczera prawda i bardziej chyba ludziom chodziło o zrwócenie uwagi, że dostawca tego badziewia wprost oszukuje Stolarskiego biorąc kase za jedzenie a przywożac odpady.
Już minał rok od czasu wprowadzenia Leanu, a o ile pamiętam fundamentem tego systemu są pracownicy- to w takim razie dlaczego nikt nie posłucha roboli i nie wywiesi kartki z "menu" na kolejny dzień ? Przecież czytacie te komentarze.
10
bałwan śniegowy 2016-12-28 16:33
Do kolegów arystokratów z błękitnym podniebieniem !!!!
Niektórzy koledzy z firmy chyba nie mają innych zajęć w domu tylko narzekają na tym forum. To smutne ze nie realizujecie się rodzinnie. Współczuję Wam Panowie i waszym rodzinom. Może warto spędzać czas na czymś pożytecznym i kreatywnym a w pracy zając się pracą .
6
gabryś 2017-01-08 19:13
Kolec przynajmniej się znał na robocie. Jak go zapytałeś zawsze odpowiadał, jak zgłaszałeś, że czegoś nie ma to zawsze załatwiał.
3
Ziomek poziomek 2017-01-13 00:39
A z ciekawości poświęciłem jakąś godzinę na przeczytanie kilku stron wypocin pieprxonych narzekaczy, obibokow i seriously idiotów...

Samasz to dobra firma. Nie pasuje-wypad.

Nie psujcie zycia innym pracownikom, którym zależy na pracy, by pracować na własne nazwisko czy zdobywać doświadczenie w zawodzie. Kupcie sobie spawarkę, tokarkę, prasę, frezarke i napieprzajcie na swoim, na swoją markę i na swoje życie. Zobaczycie jaki to piękne nie dostac od klienta za wykonaną pracę pieniędzy a w domu żona i dzieci na utrzymaniu... Wtedy będziecie błagać MOSCI PANIE ANTONI ZATRUDNIJ BO KONAM Z GLODU I JA I ZONA.... I KREDYTA WZIOL JA NA CHALUPE...

Brzydzę się takimi osobnikami co by tylko kradli, kombinowali, brali, oszukiwali i narzekali na wszystko co nie pasuje. Miejsce dla takich jak wy jest biała chata na Wiejskiej. Tam znajdziecie sobie kolezkow, którzy szybko was wydymaja i spuszcza w klozecie.

Jest takie piękne pismo o nagłówku WYPOWIEDZENIE. Serdecznie zachęcam do skorzystania z możliwości i mocy takiego pisma- o wtedy na pewno nie będziecie narzekać ani na wspolpracownikow, ani na wypłaty ani na inne niedogodności jak automat.

Mam nadzieję, że takich narzekajacych kanalii nie spotkam na nowej hali a system lean manufacturing z powodzeniem będzie wprowadzany dalej i w pełni usprawni pracę.

Wierzę też, że wypocinami z tego forum dxielicie wspólnie z małżonkami, dziećmi i znajomymi- muszą być z Was dumni, że w internecie jesteście TACY ODWAZNI :)

Na koniec puenta: nie kąsa się reki, która Cię karmi.

A teraz dobranoc.
3
blable 2017-01-13 13:53
widać że napisał to jakiś ziomal jacka może damian może "zgarniacz"?o jakim systemie wy mówicie?
o takim co to nie ma jak zmierzyć bo jak zmierzyć jak nie ma części?non stop wypycha się a potem wpycha na hale niekompletne maszyny, albo rozbiera si ę kompletne żeby zrobić inna kompletną to ma być ten system stosowany na zachodzie i innych firmach?nie rozśmieszajcie trzeżwo patrzących ludzi bo poza wycieczkami to cały zakład się śmieje z tego
ci co znają realia wiedzą co i jak no ale ci co tak dumnie wprowadzają tego całego lina to tylko tablica linie itp. a może najpierw zacząć od magazynów, zaopatrzenia i planowania bo szarym ludziom też nie jest dośmiechu wypychać a potem wpychać niekompletne maszyny na halę.a może pomożecie jesli wam na papierach tak ładnie to wychodzi?i niedziwne że napisałeś że cię karmi bo siedzieć w ciepłym przed laptopem i patrzeć jak i kto wykresy porobił?
a tak swoją droga a może zrobię anonimowo spis wszystkich pracowników biurowych co w ciągu dnia siedzą na fb i na meesengerze? co ty na to?napewno prezes się tym zainteresuje?
7
Obiektywnie 2017-01-13 19:00
Po 1. Jeżeli jesteś z biura czy z wyższych sfer niż pracownik fizyczny zakładu, to NIE MASZ PRAWA do wypowiadania się w taki sposób na ten temat, robotę możesz znać teoretycznie, a warunki pracy to nie jest to co widzisz 15 minut w ciągu 8 godzin dnia pracy (jak się przejdziesz po hali)
2. No tak najlepiej stwierdzić, jak się nie podoba to wypie******, ale nie jest bardziej inteligentnie i racjonalnie (zakładam żeś inteligentny człowiek po pisowni, chociaż zdolność rozumowania to leży, więc nie jestem pewien) pracować dalej i wg TWOJEGO Leana, poprawiać warunki pracy, aby każdemu żyło się lepiej i pracowało? W ogóle co to za tekst, jak się nie podoba to do widzenia, fakt że taka firma znalazłaby następnego ciołka na moje stanowisko bez problemowo, ale czy to każdemu się opłaci? Koszt szkolenie nowego pracownika na stanowisku wymagającym umiejętności nie jest mały, może minąć parę miesięcy zanim spawacz który wcześniej łączył blaszki w małej firmie, zacznie spawać jakieś solidniejsze detale, kto zapłaci za jego bezproduktywność? Ty? No więc nie lepiej delikatnie zadbać o starego pracownika, zamiast inwestować w nowego, który nie wiadomo czy po paru latach nie będzie mówił tego samego?? Gratulacje logicznego myślenia, to widać że twoja firma splajtowała z takim głupawym myśleniem. Jak to klient nie zapłaci? Wiesz co to jest umowa o dzieło? Albo robienie na biało?
3. Co do "odwagi", słusznie kolega powiedział post wyżej, ciekawe czy biuro jest takie odważne powiedzieć ile czasu bezproduktywnego spędzają przed biurkiem, faktycznie praca (oczywiście nie zawsze tutaj podkreślam) może być z pół dnia, a druga połowa to pierdzenie w stołek (trochę wiem). No ale jak już się ma korzyść z tego, to już się takim odważnym nie jest, żeby narzekać na to że się oszukuje własną firmę.
4. Narzekanie. Możesz sobie myśleć o nas jak o malkontentach, ale raczej to zwykli Ci "robole" NAJLEPIEJ jakie są warunki pracy. Gdyby ludzie od początku pracy zawsze na wszystko przytakiwali, wszystko im by pasowało w każdym stopniu, to na świecie nic by się nie zmieniło, to przez to że człowiek się buntuje, kombinuje jest rozwój i postęp technologiczny, inaczej dalej byśmy byli w średniowieczu zarządzanym przez oligarchów lub tyranów (rewolucja francuska).
To tak tylko powiedział do inteligentnego odbiorcy, jeśli natomiast jesteś głąbem, to mam dla Ciebie inne argumenty: ->
Z koniem się nie kopie
9
pracownik 2017-01-19 22:32
e nie ma co się przejmować. jak już trafimy na prowincję to na 1000% większość poświęci 15 min jazdy dłużej i do Pronaru pojedzie. Lepiej płacą dla fachowców, lepsze warunki. Kto poszedł tam nie narzeka no i co najważniejsze praca jest cały rok w pełnym wymiarze
12
JUREK 2017-01-28 19:48
Siemacie ludzie. Wejdźcie na opinie "Pronaru Narew" i przeczytajcie wpisy z dnia 25.01.2017r. Chyba opłaci się dla spawaczy poświecić 15min więcej na dojazd. XD Pozdrawiam
JUREK 2017-01-28 20:21
Jak widać tam spawacze maja od 15-22zł/h Netto ,a u nas 17-21zł/h ale Brutto plus wsólczynnik który jest albo go nima Amba Fatima. Podobno maszyny maja tańsze, jakość gorsza od naszej, ale jakoś stać ich na dobre stawki dla pracownika!!! Bo Firma to pracownik, a dobry pracownik to zarobiony pracownik. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Pozdrawiam
7
Stary knur 2017-01-31 13:59
zatrudniają masę ludzi, myślą, że sezonowcy podołają robocie, i co śmieszniejsze, pojadą do tej wiochy pracować. Ciekawe który się na to zgodzi.
Zamiast zlikwidować współczynnik i ustalić gołą stawkę za godzinę i SCISLE tego przestrzegać, to zatrudniacie murzynów na sezon i ich w chu**a robicie potem i zwalniacie. A nawet jak teraz nie zrobicie to i tak się zwolnią jak zobaczą z czym to się je + zje**ny dojazd. Kiedys jak ludzie mogli zarobić po 4 tysiące i więcej to je**li po 12 godzin i nikt ich prosić nie musiał żeby zostać w sobotę. Bo wtedy był szacunek, wtedy były $$. No ale Ci z góry pewnie mysla, że lepiej zatrudnić nowego, tracić czas na nauke wszystkiego, mimo że nie wiadomo czy się zwolni, niż zadbać o starego pracownika. Ja osobiscie jak zobaczę że w nowym zakładzie nic się nie zmieni i dalej będziecie podchodzić do ludzi jak do psów to wolę pare stówek mniej zarobić i pójsc gdzies bliżej pracować i przynajmniej być szanowany przez ludzi którzy zatrudnieni zostali bo cos umieli a nie że mieli "plecy" i będąć kilkanascie lat robakiem w firmie, po awansie na majstra znęcają się na zwykłych pracownikach (czasem nie specjalnie, po prostu oni tacy już są)
12
Super men 2017-02-01 16:44
A co do pracy w. Samaszu to ja uwazam ze najlepsza fucha jest na kuchni zupę przywiozą gotową talerze pozmywa zmywarka smieci sie nie wynosi bo za daleko herbaty nie nalewa bo za gorąca termosow nie ciąga bo za cięzkie okien sie nie myje bo za zimno albo za gorąco własciwie to nic sie nie robi tylko ploty sie zbiera przy kawce.A wypłata wpływa !!!A na dodadetek tam brygadzistka co do datki bierze nie wiadomo za co chyba za kiblowe randki ze spawaczem obibok jeden.Nawet ubran przepisowych nie nosi taki przykład daje bo boi się ze jej urodzie zaszkodzi he he jak to mowią torbie nic nie zaszkodzi.Niewiem jaki trzeba miec chody zeby jeszcze ja tu trzymali albo dobrze z ucha strzela a nich spojrzy na siebie co w torbach wynosi
8
@@@ 2017-02-01 17:32
Nie ma dla torby ochrony wynosi i wynosić bedzie mam nadzieję że w końcu ktoś przejrzy na oczy i zobaczy co ona wyprawia.Szkoda że dziewczyny tak jej się boją i nic nie powiedzą.
11
Super men 2017-02-01 18:36
A z tym małym spawaczem co jej do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siega to sa wszedzie w szatni razem na kuchni razem w kiblu razem jak by domu nie mieli za co oni biora pobory.a my musimy naginac na takich!!!
7
Smakosz 2017-02-09 16:58
Ostatnio jakoś jedzenie się poprawiło. Przypadek? Może ktoś jednak czyta te komentarze ?
2
gfhj 2017-02-09 18:22
szlyszalem zeby nie wlasciciel to by juz dawno torba poleciala .
5
xxx 2017-02-10 19:08
ochrona slabo sie spisuje co do torby innych sprawdza a ja nie . wiadomo co ona tam wynosi??????? chyba pora czasami ja przeszukac tego nieroba.
5
Gorgosko 2017-02-13 05:15
mam pytanie na Trawiastej tez wchodzą jakieś egzaminy na kategorie i podzial nowych stawek ?
Gej 2017-02-16 13:37
Renatko Kocham Cię :-* zostaw małego!!!
9
Grabmasz 2017-02-22 08:23
A jak egzaminy. Bedzie ciekawie.
Wolę olę 2017-02-27 17:53
Taka brygadzistka co nie wywiązuje się z obowiązków wogóle!!!Ani urlopów nie ustali ani zmian dziewczyny przychodzą po dwie do pracy bo nie raczy poinformowac.Tylko zwolnieniami zastrasza a czy ona kogoś zatrudniła że zwalniać chce!Wszystkie mają takie same umowy na zmiany ale tylko ona chodzi na ranki ciekawe z jakiej paki gdzie sprawiedliwość!!!
7
Szpak 2017-02-28 17:46
Gdzie jest szef lub dyrektor czy nikt nie widzi że tam jest mobbing w pracy .to okropna kobieta pewnie Panie z kuchni mają nadzieję że nie pójdzie z nimi do nowego zakładu.
6
Qwerty 2017-03-03 17:18
Dzisiaj między 1 a 2 zmianą "starszy" mistrz zmianowy (nie bede pisal nazwiska bo i tak wszyscy wiedza o kogo chodzi) rzucil do nas tekst :" ja wam przypominam o sobocie na 2 zmiany i po 8 godzin. I rozmawialem z szefem ze kto nie bedzie chodzil to z bazowej stawki bedzie rozliczany. " Mowiac w prost wyraz takich slow oznacza : albo chodzicie w soboty albo wam utniemy wyplaty. W gruncie rzeczy chcialbym wiedziec czy rzeczywiscie szef w ogule o tym wie. Bo jesli tak to taka osoba, ktora zawsze stala murem za rodzina i pracownikiem, popiera zastraszanie przez majstra swoich podwladnych? Tak samo jak dla kolegi urodzilo sie dziecko i majster nocna zmiane wprowadzil. W sobote stalismy na przerwie a kolega zazartowal ze on nie moze na noc bo male dziecko ma, to w/w powiedzial ze szef kazal tych co podanie z prosba o zwolnienie z nocnej zmiany zloza od razu do zwolnienia.

Ci ktorzy mowia ze jest taka tzw zakladka na stronie pt: "wypowiedzenie" zastanowcie sie co piszecie :( jak sie nie podoba to wypad) bo kto na was zarobi jak ludzie faktycznie zaczna sie zwalniac. Sami przyjdziecie na montarz, spawalnie czy srutownice zapierniczac?

A jeszcze stawki, pracuje juz 6 lat i powiem szczerze ze na okresie probnym (przy stawce 12 zł) zarabialem dokladnie tyle samo co teraz. Mowicie ze dostalismy podwyzki a czasy nam ucieliscie na wyrob detali. Wiec kogo probujecie zrobic w bambuko? Przyjdzie mlody do roboty, majster da mu stawke a po paru miesiacach mlody ma stawke taka sama jak stary i juz wprawiony pracownik? A jak przychodzi co do czego to staremu sie robic nie chce bo z jakiej paki taka stawka? A wy sie dziwicie ze ludzie narzekaja? Mamy na co to narzekamy. Lubie i chce (poki co) tu pracowac. Ale za uczciwie wykonana prace to i uczciwie powinno sie placic.
14
nick 2017-03-03 20:47
I prosimy o aneksy do umow, ze pracujemy w soboty na dwie zmiany wpisujac sie na wykreslona liste obecnosci. Pic podparty artykulem kodeksu podobno prawnego...
5
.............. 2017-03-04 02:17
trzeba poprostu do inspekci pracy zadzwonic i podwalic . jak czlowiek moze pracowac 12 dni ciaglej pracy po 8 godz niech mi to szulc wytlumaczy tu . to jest lamanie praw pracownika
4
druid 2017-03-04 16:53
szef? jaki szef.. adolf.. adolf lubi uwalać
były pracownik 123 2017-03-06 07:35
Witam Wszystkich,pracownik Qwerty opisuje szczerą prawdę-też pracowałem tu sześć lat ale kiedy szmulc japoński-zwany też padalcem zaczął mocno kąsać po kiszeni to musiałem opuścic tą kiedyś nawet dobrą firmę.Jak zacząłem pracę to zarobki były naprawdę dobre,wszystkie wyliczenia robił brygadzista i było wiadomo ile tak naprawdę maszyn zjechało ale japończyk to usprawnił po co pracownik ma wiedzieć on ma naginać a nie interesować się maszynami,druga sprawa-podwyżki to też złudne pojęcie w owym czasie w tej firmie tak ona jest ale na papierze-bo w rzeczywistosci jak pracowałem to wypłaty z roku na rok były mniejsze-czyli tak zwane robienie pracowników w H...bo czasy były zmniejszane na wykonanie detalu,przy usprawnieniu jeszcze tak zwanego współczynnika,którym też teraz steruje p a d a l e c japoński.Chorą też sprawą w tej firmie jest że każdy dział jest zależny od moztażu,ile maszyn zjedzie na plac to tyle zapłacą to jest nie nienormalne.Na koniec mojej kariery jeszcze zostałem okradziony z wczasowego,choć wykorzystałem urlop,wiem że to jest nie zgodne z prawem,ale w tej firmie kadrowa jest ponad prawem i ona ustala wszystkie regulaminy.Bardzo chciałbym aby ta cała banda która teraz rządzi z japońskim p a d a l c e m na czele doznała dobrej porażki i dostała ostro po garbie,to może wtedy otworzą im się oczy które dawno zasłonił banknot i docenią każdego pracownika który tam się stara i pracuje.
9
True 2017-03-08 03:02
Tak jak juz ktos nadmienil kacper/gienek/rych/słavi/dddd panowie czas wyjac jezyk z obcego ciala lub tez spojrzec nieco ponad biurko i poza 4 sciany bananowej otoczki biura. BO NIE ma idiotow i chyba nikt nie uwierzyl ze takie komenty moze pisac ktos z hali produkcyjnej. Co do zebran i przemowien pana prezesa na stolowce najlepiej odzwierciedlili to chlopaki z neonowki. Myslicie ze w firmie pracuje prawie tysiac idiotow? https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=ijiWcGzIThQ . Z polski chcecie zrobic DŻEPEN kiedy daleko wam do was samych jeszcze sprzed kilku lat? Brniecie w to jak krowa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a najbardziej przeraza ta otoczka i pycha ze strony wlascicieli i kierownictwa jakby co miesiac wszystkim pracownikom ratowali zycie a tak naprawde bardzo malo cala sytuacja odbiega od niewolnictwa bo czlowiek zarabia tyle zeby przezyc od 10 do 10 i tez niekoniecznie bo jakas 1/3 jedzie na kredycie juz nie wspominajac zeby cos odlozyc z wyplaty :D Ktos tam sie smial ze "jedzcie na zachod jak tacy z was fachowcy". I proste ze pojada i przyjma wszystkich z otwartymi rekami i nie za takie pieniazki i warunki tylko troche odwagi trzeba! Poczekajcie jeszcze troche bo narazie starym pracownikom sie pracy nie chce zmieniac ;) Tak na koniec... PANIE PREZESIE! Rusz pan glowa bo prosty czlowiek szybko wykalkulowac moze ze z tymi stawkami zarzadzaniem i zupa mial pan problem jesienia i wczesna zima znalezc pracownikow na 2/3 zmiany w bialymstoku tutaj z taka renoma na niektorych dzialach a mysli pan ze pan znajdzie w zabludowie? I i i i niby tyle ludzi przejdzie z innych firm GDZIE LEPIEJ PLACA?! Nie mam pojecia tak jak wiekszosc zakladu na co wy liczycie tylko nikt nie chce nic mowic zeby dotelepac do tej emerytury jakos. Pozdrawiam i szczescia zycze bo bedzie wam potrzebne!
8
Jas 2017-03-08 12:56
Od pewnego czasu czytam wpisy.Ludzie co to za TORBA a do sądu pracy z nią za mobbing oskarżyć i gonić. Firma na światowym poziomie i żeby takie rzeczy się działy. Kobieto kto Cię na ten świat posłał chyba jakiś lucyfer.
6
nowy 2017-03-08 13:47
Moze mi ktos powoedziec dlaczego szef Antoni mowil cos o robieniu nadgodzin a szf produkcji i miszczowie montazy zagrozili ze jezeli ktos bd robic nadgodziny to zostanie mu obnizona stawka ? O co chodzi robic te nadgodziny czy nie ????
4
Rotmistrz 2017-03-08 18:49
Dziewczyny to pewnie wszystko piszą, bo większość w samaszu roboli z produkcji ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co tam u nich między nimi się dzieje. Niby ona tam je gania, ale jestem ciekawy żeby te dziewczyny poszły naprawdę do prawdziwej roboty (np do rosti, jedyna przerwa jaka jest to 15 minut po 4 godzinach pracy)), bo w samaszu mają naprawdę dobrze i jeszcze nie głupią stawkę za taką robotę, bo ja osobiście nic do nich nie mam, i mam to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co robią i ile, ale jak czasem widzę jak pracują, to szczerze chętnie bym się zamienił z nimi, nawet za tą mniejszą pensję, także ja na ich miejscu bym tak nie płakał, bo jakby byli na miejscu mężczyzn i kłóciłyby się z naszymi majstrami, to myślę że w 2 dni by przynosiły wypowiedzenia bo psychicznie by nie wytrzymały z tymi chamami pozbawionymi jakiejkolwiek kultury odpowiedniej dla wyższego stanowiska, którzy mienią się "mistrzami". A Torba, temu bo ponoć wynosi torbami jedzenie ze stołówki (te co zostanie), zamiast np oddać w dodatkowej porcji dla pracowników. A przy rozdawaniu jedzenia skąpi nawet dodatkowej kromki chleba (tego jest raczej nie ograniczona ilość) mówiąc, "innym nie wystarczy", to weź zapytaj takiej o dodatkową porcję :D (za kogos).

Odnosząc się do wypowiedzi "true", wszystko szczera prawda, aktualnie jest masakryczna rotacja na produkcji, Mistrzowie nie szanują starych pracowników i straszą zwolnieniami. Z takim podejsciem, w zabłudowiu firma obudzi się z ręką w nocniku. Bo starzy wyjadacze (Ci którzy dojeżdżają z przeciwnego kierunku) wszyscy odejdą, bo pierdzielą płacić kilka stów więcej za paliwo, a w zamian otrzymają tylko besztę od majstra który nie odróżnia zwykłego swieżaka który zatrudnił się miesiąc temu od goscia który pracuje już 5 lat. Wypada takich ludzi zatrzymać, nawet finansowo przekonywać, a nie ułatwiać im szukanie nowej roboty (strasznie zwolnieniem, proponowanie szukania nowej roboty)
8
ktos 2017-03-10 15:47
Wy jestescie krwa normalni ???? Nie mozecie sie zdecydowac na ile zmian maja ludIe pracowac ???? Pon i pt na dwie zmiany a wt sr i cz na 3 ??? To sie w pale nie miesci takich idiotow jak wy trzeba ze swieczka szukac !!!!
9
lol 2017-03-10 22:17
no majstrow sie narobilo troche polowa to za brame bo kompletni idioci.
8
Smakosz 2017-03-20 16:34
Dlaczego nie ma jedzenia na stołówce na nocce niedziela/poniedziałek?
2
niedzielny barszcz 2017-03-20 17:52
jak ugotujesz to będzie :-)
2
NickyNickk 2017-03-21 19:39
Ludzie idźcie do Pronaru wtedy zobaczycie jak się pracuje i jak je... Narzekacie na warunki pracy i jedzenie(śmiech na sali)... Wydaje mi się, że jest wam za dobrze, nie znacie pracy w innej firmie i jaki jest tam stosunek do pracowników... Ja po długoletnim stażu w Pronarze jestem zachwycony Samaszem...
3
alojzy 2017-03-23 09:17
Ludzie uwazajcie na Tosika chlop sie kreci kolo kibli i jak ktos schodzi z 2 to patrzy po kabinie czy nie ma nowych napisow ewidentnie szuka poety ktory na niego pisze on chyba ma cos z glowa bo zeby wachac po kazdym kible to trzeba miec nasrane w glowie...
3
kleks 2017-03-23 11:52
Podobno po zapachu kału mozna rozpoznac wiele chorob ukladu pokarmowego.Patrz moze komus zycie uratuje :)
6
Zostaw swoją opinię o SAMASZ - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAMASZ