brak logo

Biuro Rachunkowe "Fortuna"

Częstochowa

Opinie o Biuro Rachunkowe "Fortuna"

2013-09-25 17:02:22
pierwsze pytanie na rozmowie wstępnej to czy planuje mieć dzieci. - tak wiec do reszty pytań chyba niepotrzebne są odpowiedzi.. jeśli macie mocną psychikę żeby przetrwać pierwsze pół roku to droga wolna, ale ja zdecydowanie odradzam, atmosfera w pracy jest bardzo ciężka do przejścia i to nie ze strony pracowników, ale pracodawców.
3
Barbara 2014-04-14 11:35:13
Pracuje w tej firmie od kilka lat i nie zgadzam się z poprzedniczkami, które zapewne jedna osoba oczernia firmę. Przez moją dosyć długą pracę w tym miejscu wiem , że żadne takie sytuacje nie miały miejsca. Każda pracownica jest dobrze traktowana, jeśli stara się i ma chęci to jest zagwarantowana praca na długie lata. Miła atmosfera i należyte traktowanie pracownika.
Ewelina 2014-04-14 11:38:56
Skąd te negatywne opinie? Dziwię się bo od kilku lat jest ta sama ekipa. Każda z Nas jest bardzo zadowolona. Dobre i terminowe wypłaty ,super atmosfera, ogromna wiedza pracodawców sprawia, że uczymy się i kształcimy na lepsze w swoim fachu !
Julia 2014-06-04 11:21:37
Ta na pewno.....
szkoda że ID nie wyskakuje od razu byłoby widać kto dawał wpisy.
Generalnie nie polecam i przestrzegam wszystkich przed praca w tej firmie. Pamiętajcie ze da się pracować w normalnych warunkach.
1
vika u 2015-03-19 23:39:25
Praca w tym biurze to istna masakra. Nie da się pracować w takiej atmosferze. Myślę ze traktowanie pracowników przez pracodawcę w fortunie uwłacza ludzkiej godności, bynajmniej ja się tak czulam. I wiem na pewno ze nie tylko ja. Jestem wdzięczna losowi ze udało mi się stamtąd uwolnić. Terminowe wynagrodzenie owszem tak... Ale za to w jakiej wysokosci-dramat. Mam tylko nadzieje ze właścicieli biura kiedyś spotka sprawiedliwość i tez choć przez jedna mała chwile poczuja się poniżeni... Tak jak ja ... Nie polecam nikomu i z gory z całego serca współczucie każdej osobie która będzie musiała obcować z tymi ludźmi.
4
t... 2015-05-22 11:12:32
Widzę że w firmie dalej bez zmian uważajcie jak tam idziecie nie polecam nikomu tylko choroby można się tam nabawić ciekawe kiedy ktoś zrobi z tym porządek .... atmosfera jest tam tragiczna nie dawajcie się wkręcać w to co tam mówią pozdrawiam byłych pracowników
3
Magda 2016-02-08 20:57:03
Jeżeli ktoś się sumiennie przykłada do swoich obowiązków to jest dobrze traktowany a przede wszystkim wynagradzany. Pracodawca jest bardzo uczciwy, ma ogromną wiedzę i stara się o swoich pracowników. Dba o atmosferę w pracy oraz o swoich klientów. Jeżeli ktoś ma "fiu bździu" w głowie to nie jest miejsce dla niego. Tutaj trzeba byś skupionym i rzetelnie wykonywać swoją prace. Ja osobiście wystawiam ogromny plus za pracodawce i prace w tym miejscu.
1
dunka 2016-02-18 09:21:42
Pozytywne opinie na niektórych stronach na temat tego biura wypisuje jeden klient pani Beatki (właścicleki). Właścicle jednej firmu budowlanej, który pomaga im zaistnieć w internecie (stworzył im też strone na FB i poprosił swoich znajomych, żeby tą stonę zlajkowali ;P ). Mam tak do tego Pana (bo nie chcę tutaj pisać jego imienia czy nazwiska): nie pracował Pan w tym biurze i nie wie Pan nic na temat pracy w nim, to z jakiej racji ma Pan czelność się wypowiadać i to jeszcze fałszywie??? Niech Pan się zastanowi na drugi raz, bo wypisując glupoty na temat, na który Pan pojęcia nie ma wprowadza Pan ludzi w błąd i robi im straszną krzywdę narażając ich na pracę u tych ludzi.
Teraz kilka słów na temat samej pracy:
*praca oczywiście na umowę zlecenie za najniższe możliwe wynagrodzenie
*atmosfera okropna. Zarówno ze strony szefów, jak i dwóch starych pracownic (pupilek szefowej, jedynych osób które szefowa lubi)
*owe dwie pracownice tak bardzo chcą udowodnić szefowej, że są niezastąpione, że wygłaszają złe i nieprawdziwe opinie na temat innch pracownic z tego biura (także nie ma możliwości tam się wybić, bo one po prostu na to nie pozwolą, im lepsza pracownica, tym one będą bardziej zazdrosne i wystraszone o swoją ciepłą posadkę tam). W sumie jak toś by już musiał tam iść pracować (przed czym przestrzegam), to lepiej, żeby udawał głupszego niż jest, bo dwie Panie szybko postarają się pozbyć zbyt dobrej konkurencji.
* oczywiście zawsze wina będzie leżała po stronie pracownika,nawet jeśli ktoś inny wprowadzi go w błąd. Trzeba byłoby wszystko mieć na piśmie z podpisem i pieczątką - a i tak ci wmówią, że podpis podrobiłaś:)
*darcie się na każdym kroku i o wszystko. Jeśli ktoś lubi pracować w miejscu, gdzie caly czas ktoś na niego się wydziera - to będzie dla niego idealne miejsce;)
*o w ogóle jakiejkolwiek przerwie nie ma mowy. Je i pracuje, pije się i pracuje. Jeśli ktoś zobaczy, że nie pracujesz tylko się odprężasz choćby przez chwile - czeka cię kolejny ciężki opierdal.
*zastraszanie zwolnieniem - jeśli szefowa będzie miała zły dzień, a ty zrobisz coś nie po jej myśli, t ood razu masz akcję, że wylecisz
*zastraszanie odpowiedzialnością finansową - na prawdę nie radzę się w tej firmie pomylić. Musisz pracować bardzo szybko i bezbłędnie (co jest oczywiście niemożliwe). Jeśli zrobisz coś, z czego mogą być później konsekwencje finansowe - od razu szefowa będzie chciała to na ciebie przerzucić (chociaż prawnie nie ma takiego prawa, bo pracujesz na umowę zlecenie i nie podpisujesz żadnej odpowiedzianości finansowej). Jednak zapewne wyegzekwowała by to późniejszych wypłat.
*traktowanie pracownika jak zło konieczne - głupie docinki, przewracanie oczami, gdy się o coś pytasz (zrobisz coś źle, to jest źle, a jak się za dużo pytasz, to też jest źle. Generalnie musisz być nieomylnym, genialnym perpetum mobile chętnym pacować za najniższe wynagrodzenie na umowie śmieciowej)
*poniżanie przy innych pracownikach - to na prawde okropne uczucie, mam nadzieje że go nie znacie. Ku radości swoich dwóch ulubionych pracownik szefowa lubi pokazać innemu pracownikowi gdzie jest jego miejsce i ile jest wart;)
*poniżanie przy klientach biura - to głównie najbardziej lubi mąż szefowej. Do klienta się uśmiecha a ciebie woła, żeby np coś podać i zwraca się do ciebie jak do służacej, poniżającym tonem.
Szefowa skłądając ofertę o pracę nigdy nie podaję nazwy biura - ja przynajmniej z takiego ogłoszenia "NO NAME" tam się znalazłam. Także oni szukają pracwoników, tylko nieoficjalnie i się do tego nie przyznają.
Dużo by ogólnie wymieniać, może pozniej jeszcze cos dopisze:)
6
a... 2016-03-03 20:19:35
całą prawdę Dunka napisała, też miałam nieprzyjemność tam pracować. Myślę że każdy kto mam chociaż trochę szacunku dla siebie i zdrowy rozsądek tam nie zabawi długo. Normalny człowiek nie zgodzi się na pracę w takich warunkach. Co potwierdza duża rotacja pracowników w tym przybytku:P. Dobrze że o tym piszecie szkoda żeby ludzie tam nerwy tracili i godność. Ale jak to mówią karma zawsze wraca.... poczekajmy...
3
kalo 2016-05-20 09:57:35
ja bardzo chcalabym sie do nich dostac na jakis staż nie wiecie czy wogole szukaja kogoś? Wiem ze sa skuteczni
Zostaw swoją opinię o Biuro Rachunkowe "Fortuna" - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro Rachunkowe "Fortuna"