MAXUS Cleaning Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o MAXUS Cleaning Sp. z o.o.

mirek 1959 2015-03-18 07:57
a to ze kierownictwo dba o czystos sprzetu to duzy plus to nie czasy tamte juz mineły a na czystym sprzecie lepiej sie pracuje a przede wszystkim to wizerunek firmy
marta 2015-03-22 21:35
chęci człowieku nie myl chęci z brakiem czasu, masz pod sobą sklep duży jest was 2 i kiedy umyć?jakie tam tamte czasy?Ty jestes z tamtych czasow
Ryszard 2015-03-22 21:39
Jedyny plus to wypłta była na czas, inne sprawy pozostawie bez komentarza, Panie Mirku skoro było tak fajnie czemu tylko 2 tyg pan robił?
gosciowa 2015-03-28 17:00
ja pracuje tam od 3 dni,co dziwne 1szy dzień robi się za darmo niby jako przyuczenie szkoda tylko , że o tym nie mówią w momencie podjęcia pracy
flakers123 2015-04-25 11:03
Pan Mirek ma racie chenci wystarcza ja pracuje od 1,5 roku i zawsze znajde czas na umycie sprzentu na dodatek juz na wejsciu muwie ze pierwszy dzien jest za darmo
werret 2015-04-26 22:15
Flakers jak "muwisz" to nie dziwne,że nikt nie rozumie:)
powiem krótko chrzanisz facet,i to bardzo:)
3
werret 2015-06-08 15:14
może jak "muwi"flakers cały czas masz dzien próbny:)
1
Slawek 2015-06-12 16:30
A gdzie jest jakiś pakiet "socjalny" [ grupowe ubezpieczenie na życie ,pakiet medyczny itp ] czy w firmie zatrudniającej ponad 1500 pracowników nic takiego nie istnieje ???
12
wiola 2015-07-18 20:05
Nie dajcie sie idzcie na rozmowe do dyrekcji porozmawiajcie z kierownikiem ze nie dajecie rady albo zagroscie ze sie zwolnicie nie moga tak ludzmi pomiatac wyplat na czas niema co to ma byc niech sami zapieprzaja
1
kamed 2015-07-21 18:44
Wydaje mi się, że argumenty typu "bo się zwolnię" dużo nie zmienią, bo na to miejsce na pewno już kogoś mają. Tym bardziej, że nawet teraz w tej firmie można znaleźć wiele ofert pracy, i to wszystkie z Lipca więc aktualna, należy jakoś grupą się zebrać i powiedzieć co nie pasuje i co należałoby zmienić w firmie.
1
dzidek54 2015-09-07 13:50
masz rację 2 osoby na OBIEGO to stanowczo za mało
JOHAN 2015-09-09 11:53
Cześć wszystkim forumowiczom.
Honorata masz dużo racji facet też potrafi.Nawet za 6 zł, a ile jeszcze może pomóc.Firma taka sobie wyrzucają ją z punktów - co zrobić jak szefostwo nie utrzymuje dobrych relacji z ludźmi odpowiedzialnymi za kontrakty.
dzidek54 2015-09-13 10:59
a nie łaska 5.5
JOHAN 2015-09-18 08:59
Witam.
Pytanie na początek 5,50 czy 6,50 a może by tak normalnie za taką pracę
( przecież krasnoludki za nas sprzątania nie robią ) - normalnie to płacą
( o dziwo ) w McDonalds 12,50 - no ale praca troszkę inna. Zobaczymy co przyniosą zmiany po wyborach.

Pozdrawiam
Johan
JOHAN 2015-09-22 09:30
Witam
Droga Janko pewnie masz rację - emeryci do pracy a młodzi do piachu (żart może głupi ).
A kość niezgody tkwi w słowach - bo tak pracować każdy umie - to odpowiedź pracodawcy na każde zapytanie.

Mam nadzieję że po Nowym Roku coś się zmieni.
Pozdrawiam
JOHAN
dzidek54 2015-09-22 21:15
nie każdy idzie dorabiac, jak się ma tylko grupę bez forsy, to co ma zrobic
dzidek54 2015-10-25 12:17
co do kierownictwa w Krakowie to nie mam zastrzeżeń (chodzi o Panią Kasię koordynatora na Piotrków Trybunalski), mam zastrzeżenia do kierownictwa w miejscu pracy. To od nich zależy ile będziemy zarabiać i czy nas nie oszukają z godzinami
dzidek54 2015-10-25 12:20
miałem zapisane godziny, ale brygadzistka nie chciała słuchać, ona miała swoje zapiski
hepi 2015-11-10 10:38
Z tym umieraniem to nie ma żartów. Wszyscy umieramy. Emeryt nie powinien już pracować, ale proszę utrzymać się z 1200 zł miesięcznie - same opłaty miesięczne to prawie 800 zł, i co dalej. Po 35-ciu latach pracy taka emerytura? Mówią, że młodzi pracują na nasze emerytury, a ja zadaję pytanie, gdzie są nasze pieniądze zabierane prze 35 lat na ZUS? Gdybym je przez tyle lat odkładała, to byłabym dzisiaj milionerką. Dlaczego na zachodzie emerytów stać na podróż po całym świecie? Jeszcze nie wiadomo co czaka Was młodych za te X lat. Czy w ogóle będziecie mieli emeryturę. Dobrze, że nie choruję i nie muszę wydawać na lekarstwa. Pozdrawiam.
1
GłowaMała 2015-11-12 13:26
@torki co Ty Za głupoty wygadujesz ? Jakie dofinansowanie z Unii za niepelnosprawnych ??Dofinansowanie jest z PEFRON'u to fakt, ale dofinansowania sa tak niskie ze większość środków otrzymanych idzie na pokrycie kosztów umowy o prace - czyli opłacenie zusów. Większość takich osob przychodzi po to zeby zaraz uciec na zwolnienie, ci co pracują często robia wiecej złego niz dobrego. Psują morale zespołu bo jako jedyni maja umowe, a w pracy często robia wszystko po łebkach zasłaniając sie swoja grupa. Cierpią na tym inni pracownicy bo musza zasówać dwa razy tyle zeby nadrobić to czego nie zrobili Ci na umowach. Dodatkowo kiedy zwrócisz uwagę takiej osobie przeważnie zamiast sie poprawic i spróbować bardziej przyłożyć sie do pracy, obrażają sie i idą na zwolnienia. Wielu potrafi ciagnąć takie zwolnienia kilkanaście miesięcy. W tym momencie nie dość ze firma musi wypłacać pensje takiemu pracownikowi to w to miejsce musi zatrudnić nowa której tez musi zaplacic - interes zycia. Naprawdę
1
GłowaMała 2015-11-12 13:35
@dziadek54 z tego co wiem na każdym obiekcie sa listy wejść i wyjsc prowadzone przez ochronę obiektu. Nie da sie wejść i wyjsc bez wpisu. Wszelkie rozliczenia dni pracy odbywa sie w oparciu o listę wejść/wyjsc więc wydaje mi się ze jest to logiczne. Trudno by rozliczać obiekt biorąc pod uwage to co sobie pracownik zapisał - kazdy pisał by co mu wygodniej. Prosty przykład : kiedy pracownik zorientuje sie że ma 50 zł mniej pensji robi wielką awanturę. Kiedy przez blad kierownika dostanie 50 zł za duzo nawet sie nie przyzna. Bledy w rozliczeniach sie zdarzają i jest to normalne, zawsze jest to wtedy wyrównywane w kolejnej pensji. Przynajmniej u mnie tak to jest.
1
XYZ 2015-12-17 11:09
2 grudnia był mój pierwszy dzień jako sprzątaczka w nowo otwartej galerii. Jedna osoba na zmianie. W pierwszy dzień wypełniałam kwestionariusz, na którym miała powstać umowa. Z przyczyn braku porozumienia z jedną osobą zwolniłam się po 12 dniach. Dzwoniłam do kierownika i mówiłam jaka była sytuacja. Doszły mnie wcześniej słuchy, że wypłata będzie w styczniu, to się go pytam czy będę musiała czekać aż do stycznia, powiedział, że nie. Po dwóch dniach dzwonię do kierownika czy jest możliwość by w najbliższym czasie wypłacił mi pieniądze za przepracowane dni, powiedział, że nie ma takiej możliwości, że wypłata dopiero po miesiącu, czyli w styczniu. Różne opinie na temat tej firmy słyszałam, głównie mało pozytywne, zwłaszcza jeśli chodzi o wypłacanie pieniędzy. I teraz pytanie, czy jest możliwość, że nie wypłacą mi w ogóle? Żadnej umowy nie wypełniałam, nie dostałam kopii kwestionariusza. Nic. I teraz jeśli w styczniu dojdzie do wypłaty to czy mają prawo w ogóle mi nie wypłacić bo w końcu pracowałam jakby nie patrzeć bez umowy, na czarno. Proszę o odpowiedź jeśli ktoś był w podobnej sytuacji.
pracownik 2015-12-18 11:38
wyplacaja na pewno wszystko. fakt ze czasami pozniej. w umowie jest pisane ze wyplata nawet do 30 dni po zakonczeniu miesiaca pracy wiec jak pracowalas w grudniu to oni to zlicza dopiero na koniec grudnia i w styczniu wyplaca.no chyba ze mialas umowe o prace to wyplata zawsze jest miedzy 8 a 10 kazdego miesiaca
XYZ 2015-12-18 17:54
Z tym że nie podpisywałam żadnej umowy. Wypełniałam tylko kwestionariusz, a tam było o wypłacie tylko oświadczenie, że wiem jak będą wypłacać. Miałam mieć umowę o dzieło.
O 2016-01-13 12:03
13-ego grudnia zwolniłam się z pracy, do tej pory nie otrzymałam pieniędzy.
xyxyx 2016-01-17 22:10
FIRMA MOŻE JEST OK.,ALE PANI KIEROWNIK REGIONALNA KASIA NIE.OSZUKUJE NA GODZINACH,DOPISUJE JE SWOJEMU MĘŻOWI I NIE TYLKO.NIE ROZMAWIA Z PRACOWNIKAMI TYLKO ZAWSZE Z BRGADZISTKĄ.NIE MOŻNA SIĘ Z NIĄ DOGADAĆ CO DO DNIA WOLNEGO,KAŻE JEZDZIĆ NA INNE OBIEKTY,I ZA TE GODZINNY NADLICZBOWE NIE PŁACI.CIEKAWE DO KOGO TE PIENIĄDZE IDĄ.JEDNYM SŁOWEM OSZUKUJE PRACOWNIKÓW JAK I FIRMĘ.
5
TraCer 2016-01-31 19:43
Porażka ... może i wypłata na czas itp ale wieczne mobingowanie przez pracowników obi jak i grożenie przez kierowniczkę regionalną zwolnieniem pracownika jeżeli zgłosci gdzie kolwiek fakt mobingowania jest śmieszny i tragiczny ... tak samo gdy każą ci używać ubrań roboczych " po kimś "
2
Fisz 2016-03-11 23:01
Jestem a raczej juz byłem pracownikiem tej firmy , niestety ale nie mogę napisać o niej nic dobrego.Pracownik z orzeczeniem o niepełnosprawności nie może się rozchorować , bo jest afera że się nie chce robić , a jak tu pracować skoro Ci zdrowi emeryci wykorzystują tych chorych ? i fizycznie i psychicznie , żaden zdrowy nie wytrzyma , a co dopiero chory ?cały czas mają jakieś ale , bo Ty masz umowę o pracę , a ja zlecenie , ja w tej firmie zostałem sam z umową o pracę a trzy miesiące temu jak się przyjmowałem było nas trzech .Jeśli chodzi o mnie to nie polecał bym pracy w tej firmie osobą z orzeczeniem o niepełnosprawności.
2
Ciekawy 2016-03-12 14:36
Witam, czy ktoś może był u nich na stażu w biurze ??
gosia 2016-03-16 11:42
nie zgadzam sie z twierdzeniem ze osoby z grupa robia wszystko po lebkach to wlasnie my zasuwamy jak dzikie woly bo wy macie wszystko w nosie . Macie wolne weekendy a my gozik ja pracuje w tesco od grudnia i mialam tylko jeden weekend wolny do dnia dzisiejszego a inna pani ktora ma w dodatku umowe o dzielo tylko w marcu miala az 2 weekendy wolne . Poza tym nalezy mi sie pol godziny przerwy a kierownictwo wiele razy juz po 10 minutach za mna dzwoni zeby isc np na sklep bo kto inny nie wyrabia a ja co mam grupe i czesto zle sie czuje a mimo to zasuwam jak glupia a inni w tym czasie albo na fajke albo pogaduchy
5
maciek 2016-06-22 13:10
Firma MAXUS wykorzysta ciebie a potem zwolni ostrzegam przed nią nie polecan
4
jola 2016-07-16 16:17
do maciek ;zgdzam się w 100 a nawet 120 % wykorzystaja i sam odejdziesz ...bo nie ma sensu marnować swojego czasu na prace w tej firmie ..szukajcie pracy z oreczeniami w firmach gdzie za cały etat pracyje sie po 5-6 godzin a nie 8 i to zmianowej a najlepiej jeszcze w weekendy.......i niby dzien wolny którego nie masz bo ludzie wciąż odchodza i nie masz kiefy wybrać a za sb której ci nie oddadzą to nie zapłacą również .....szkoda waszego czasu ..znajdźcie sobie fajnych pracodawców ;)
3
ja 2016-09-07 15:51
a co powiecie o praktykach w kadrach i księgowości? Też wykorzystują?
1
Marko 2016-09-09 03:29
ja pracuję w firmie Maxus już ponad 5 lat i jestem zadowolony, jeżeli ktoś nie wywiązuje się ze swoich obowiązków to ponosi tego konsekwencję. Tak jest w każdej firmie. Firma Maxus jest rzetelna, wypłaty są na czas , jeżeli wszystkie dokumenty są podpisane i na czas dostarczone do biura, to nie ma mowy o spóźnieniu wypłaty. Pa za tym w umowie pisze , że pracodawca ma czas wypłacić wynagrodzenie do końca miesiąca a wypłata zazwyczaj jest wcześniej.Warunki pracy są jakie są, wszędzie trzeba pracować. Jeżeli ktoś cały czas się nakręca i nakręca innych negatywnie do pracy, czy pracodawcy to potem nikomu nie chce się pracować. Trzeba być pozytywnie nastawionym a wtedy wszystkim będzie pracowało się lepiej. Zwróćcie uwagę, że to pracownicy notorycznie zawalają i nie przychodzą do pracy! dlatego musicie pracować więcej i, dłużej bo praca musi być wykonana. Pomóżcie stworzyć u siebie na obiekcie dobry zespół ludzi, odpowiedzialnych, rzetelnych, takich na których można liczyć a wszyscy będziecie zadowoleni . Życzę wam więcej pozytywnej energii, nie traćcie jej na narzekanie bo to nic nie da. Poczujcie się gospodarzami na swoim obiekcie. O problemach rozmawiajcie ze swoim kierownikiem, na pewno pomoże wam go rozwiązać. Ja mam kierowniczkę , dla której nie ma problemu, nie do rozwiązania - Kraków,


pozdrawiam,
miś 2016-09-11 15:32
do aleksander nie wierz w to co ci opisał marko pracowałem w tej firmie i nie jest cukierkowo i z wypłatami na czas ,ponieważ jest to chore aby osoby na umowę zlecenie otrzymywały wypłatę po przepracowanym miesiącu do 31 następnego miesiąca ,czyli czekasz 1 miesiąc na wypłątę w tej firmie z 7 kiedyś handlowców ostał sie jeden z układami ......ostatni dyrektor handlowy zwolnił sie po 3 miesiącach ...dlaczego właśnie bo to taka firma....kierownicy regionalni odchodzą dlaczego ,bo w tej firmie tylko sie tnie oczywiście twoją wypłatę ,bo kierownik czy brygadzista na obiekcie nie pracuje jak należy konsekwencje ponosisz ty...w/g zasady obiecanki cacanki a głupiemu radość , ja tylko słyszałem ile mam mieć obcięte co miesiąc i inni kierownicy-brygadziści obiektów ,dla przykładu jak poprzednia firma dawała 4 pracowników na obiekt maxus daje 2 i prosze pałuj sie człowieku,jako regionalny jesteś brygadzistą,sprzątaczka ,kierownikiem obiektów,zawsze obiecuje przepięknie ...nawet pierwszą wypłąte otrzymasz całą na efekt zachęty a póżniej zabawy w ucinanki ........najlepsze są raporciki telefoniczne ...masz cały dzien na połączeniach z góra non stop i pieprzenie o szopenie,masz się tłumaczyc czemu nie ma ludzi= a nie ma non stop bo sa stawki jakie są ........acha i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie umowa o prace bo resztę dostaniesz na zlecenie,zlecenia....aby było z czego ciąć a jakie premie .....chyba jak sobie kwotę narysujesz na papierze i oprawisz w ramki.......chcesz spróbuj twoje życie prywatne nie bedzie istniało ....nawet samotni wymiękają ,poniewaz nie jest szanowany twój czas priv w ogóle ..... i jak wyżej nie stworzycie sobie super zespłu bo stawka jest jaka jest a w dodatku ludzie którzy sa nie nauczeni są pracy .....stoje brudne,maszyny brudne to jest małe cos ...ale teraz proszę nauczyć ludzi pracy,któzy do tej pory mieli hy life....
3
kaya 2016-09-11 15:43
bo kierowniczka ubiera strój sprzątaczyka i sprząta ,dlatego nie ma problemu ;)
1
ing 2016-09-11 16:24
do aleksander nie wierz w to co ci opisał marko pracowałem w tej firmie i nie jest cukierkowo i z wypłatami na czas ,ponieważ jest to chore aby osoby na umowę zlecenie otrzymywały wypłatę po przepracowanym miesiącu do 31 następnego miesiąca ,czyli czekasz 1 miesiąc na wypłątę w tej firmie z 7 kiedyś handlowców ostał sie jeden z układami ......ostatni dyrektor handlowy zwolnił sie po 3 miesiącach ...dlaczego właśnie bo to taka firma....kierownicy regionalni odchodzą dlaczego ,bo w tej firmie tylko sie tnie oczywiście twoją wypłatę ,bo kierownik czy brygadzista na obiekcie nie pracuje jak należy konsekwencje ponosisz ty...w/g zasady obiecanki cacanki a głupiemu radość , ja tylko słyszałem ile mam mieć obcięte co miesiąc i inni kierownicy-brygadziści obiektów ,dla przykładu jak poprzednia firma dawała 4 pracowników na obiekt maxus daje 2 i prosze pałuj sie człowieku,jako regionalny jesteś brygadzistą,sprzątaczka ,kierownikiem obiektów,zawsze obiecuje przepięknie ...nawet pierwszą wypłąte otrzymasz całą na efekt zachęty a póżniej zabawy w ucinanki ........najlepsze są raporciki telefoniczne ...masz cały dzien na połączeniach z góra non stop i pieprzenie o szopenie,masz się tłumaczyc czemu nie ma ludzi= a nie ma non stop bo sa stawki jakie są ........acha i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie umowa o prace bo resztę dostaniesz na zlecenie,zlecenia....aby było z czego ciąć a jakie premie .....chyba jak sobie kwotę narysujesz na papierze i oprawisz w ramki.......chcesz spróbuj twoje życie prywatne nie bedzie istniało ....nawet samotni wymiękają ,poniewaz nie jest szanowany twój czas priv w ogóle ..... i jak wyżej nie stworzycie sobie super zespłu bo stawka jest jaka jest a w dodatku ludzie którzy sa nie nauczeni są pracy .....stoje brudne,maszyny brudne to jest małe cos ...ale teraz proszę nauczyć ludzi pracy,któRzy do tej pory mieli hy life....PLANOWANY URLOP nie istnieje jeżeli góra ci powie że masz zostac wówczas zwolniło się stanowisko kierownika regionalnego ,bo nikt nie da sobie wejśc na głowę ..,,ileż można........pamietajmy o tym że należy się szanować i dopóty dopóki osoby które prowadzą firmy nie zaczną szanowac ludzi na wszystkich stanowiskach nie będą miały ludzi do pracy i niech tak pozostanie.....
5
ing 2016-09-11 16:28
do aleksander nie wierz w to co ci opisał marko pracowałem w tej firmie i nie jest cukierkowo i z wypłatami na czas ,ponieważ jest to chore aby osoby na umowę zlecenie otrzymywały wypłatę po przepracowanym miesiącu do 31 następnego miesiąca ,czyli czekasz 1 miesiąc na wypłątę w tej firmie z 7 kiedyś handlowców ostał sie jeden z układami ......ostatni dyrektor handlowy zwolnił sie po 3 miesiącach ...dlaczego właśnie bo to taka firma....kierownicy regionalni odchodzą dlaczego ,bo w tej firmie tylko sie tnie oczywiście twoją wypłatę ,bo kierownik czy brygadzista na obiekcie nie pracuje jak należy konsekwencje ponosisz ty...w/g zasady obiecanki cacanki a głupiemu radość , ja tylko słyszałem ile mam mieć obcięte co miesiąc i inni kierownicy-brygadziści obiektów ,dla przykładu jak poprzednia firma dawała 4 pracowników na obiekt maxus daje 2 i prosze pałuj sie człowieku,jako regionalny jesteś brygadzistą,sprzątaczka ,kierownikiem obiektów,zawsze obiecuje przepięknie ...nawet pierwszą wypłąte otrzymasz całą na efekt zachęty a póżniej zabawy w ucinanki ........najlepsze są raporciki telefoniczne ...masz cały dzien na połączeniach z góra non stop i pieprzenie o szopenie,masz się tłumaczyc czemu nie ma ludzi= a nie ma non stop bo sa stawki jakie są ........acha i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie umowa o prace bo resztę dostaniesz na zlecenie,zlecenia....aby było z czego ciąć a jakie premie .....chyba jak sobie kwotę narysujesz na papierze i oprawisz w ramki.......chcesz spróbuj twoje życie prywatne nie bedzie istniało ....nawet samotni wymiękają ,poniewaz nie jest szanowany twój czas priv w ogóle ..... i jak wyżej nie stworzycie sobie super zespłu bo stawka jest jaka jest a w dodatku ludzie którzy sa nie nauczeni są pracy .....stoje brudne,maszyny brudne to jest małe cos ...ale teraz proszę nauczyć ludzi pracy,któzy do tej pory mieli hy life....
2
panda 2016-09-11 20:00
wykorzystuja wszystkich i wszędzie ,panią z działu kadr zwolniono ponieważ jako osoba niepełnosprawna przyniosła od lekarza że może pracowac 7 godzin i już nie pracuje ...dlatego proszę sobie wyobrazić co to jest za firma .......
3
inn 2016-09-13 08:00
do An to jak super to idź ,zadajesz pytanie na jakiej wysokości sa dyrektorzy operacyjni....... i tym mnie rozbawiłaś -piaskownica.
Julia 2016-09-13 10:06
Jest oferta na kadrową. Ile się zarabia ? Jak atmosfera ?
zorg 2016-09-14 17:30
do emilka tak jest dużo ogłoszen bo jest bardzo duża rotacja ludzi na wszystkich stanowiskach pracy,tłumacząc na język polski każdy szuka innej pracy ,gdzie indziej..
2
Jak 2016-10-08 20:44
W tym momencie z tego co wiem potrzebni są asystenci tutaj od marketingu, moja kumplela pracuje tam dwa lata i sobie bardzo chwali tę pracę i poleca.
niezmordowany 2016-11-06 06:30
pracuje w tej firmie już jakiś czas,
zdanie już dawno sobie wyrobiłem. Jeśli chodzi o zarobki to wszystko zależy w jakiej miejscowości sie pracuje.
Atmosfera w pracy; zależy kto jest twoim kierownikem a znam paru takich co po mordzie bić i patrzeć jak puchnie, reszta ok
wypłaty; zawsze na czas
Ogólnie rzecz biorąc nie uważam tej firmy za najgorszą, psują ją tylko niektóre osoby a biuro nie potrafi wyciągnać wniosków dlaczego na pewnych obiektach wciąż brakuje ludzi
1
Elodoiz 2016-12-13 16:20
Witam drogich forumowiczów.

Byłem tylko pare dni w tej firmie, organizacja w maksusie jest tragiczna.
Czlowiek nie wie na która godzine ma przyjść. Niby kierownik informuje o której powinno się być w pracy ale tak nie jest do końca.
Jestem mloda osoba która również studiuje. Pare dni bodajże 1 grudnia zatrudniłem się do firmy maksus. Mielismy dostać umowy zlecenie na pierwsze 2 tygodnie. Minelo prawie 2 tygodnia o umowie ani widu ani slychu. To nic przez ten czas kiedy można było powiedzieć i nazwac ze robiliśmy na "czarno". To warunki pracy w jakie nas stawiano były tragiczne. Organizacja pracy nie była wgl zoorganizowana. Umowy miały być nie dostaliśmy umów. Po nocce czasami kazali przyjść w dzień i to jak najszybciej do pracy, bez możliwości wypoczynku, bo ciagle zamiast sprawy prywatne miało się na glowie prace. Ludzie którzy mieli w grafiku robic po 8 godzin zasuwali 11 albo i 12godz. Malo było godzin w których można było odpocząć w domu. Pamietam jak informowałem od samego początku glownych kierownikow ze mam szkole co 2 tyg zaocznie, ponieważ studiuje. Mieli się dostosować do moich spraw jednakże nie widziałem po nich jakiejś checi współpracy z pracownikami. Gdy miałem nauke i przygotowania do egzaminow non stop dostawałem smsy od kierownik brygady by wstawić się w niedziele o godz tej i tej w miejscu pracy bo inaczej nie dostaniemy wynagrodzenia. A przecież niedziela miała być wolna przynajmniej dla mnie bo wiedzieli ze się ucze. Każdy z brygady dostawal smsa w ostatniej chwili ze w niedziele ma zglosic się do pracy. Również do mnie ten sms dotarl. Ja się sprzeciwiałem temu ponieważ miałem szkole i szkola była dla mnie wazniejsza niż praca. Ta praca miała być bardziej taka praca dorywcza dla mnie, byle by cos robic a nie siedzieć na 4 literach za przeproszeniem. Obiecywano nam gruszki na wierzbie ze będziemy zarabiać stale 1850 zl za u.zlecenie a potem miała być u. o prace 2000 zl stałego wynagrodzenia. Potem okazało się ze to jest brutto a nam mówiono tak jak by to było na reke ze tyle. Byłem nawet w zusie dowiedzieć się czy wiedza cos na temat naszego zarejetrowania się bo mielismy mieć umowę zlecenie. W zusie kobieta powiedziała mi ze nie ma zadnej wzmianki o nas a podobno do 7 dni przychodzi infomacja na temat czy jestem zarejestrowany w zusie, sprawy ubezpieczenia itd. Nie było zadnej wzmianki. Innym brygadzistom tez już zaczelo nie podobać się w tej pracy. Grafik non stop się zmienial, chaotyczna praca, człowiek nie wiedział nawet na która godz ma się zglosic do pracy. Szantazowanie ze nie dostaniemy wynagrodzenia jak nie będziemy w pracy w niedziele. A pare dni wcześniej mówiono nam ze w niedziele mamy wolna i caly czas tak było do momentu az kierownik brygady nie napisala nam w ostatnim momencie ze mamy przyjść. Jednym słowem bo trochę się rozpisałem ale rozpisałem się ponieważ chciałem PODKRESLIC jak to tak naprawdę wszystko się przedstawialo. Pozatym jestem przed komisja lekarska ponieważ staram się o grupe inwalidzka. Donosilem dokumentacje do kierowniczki brygady. Ze mam problemy z praca precyzyjna ponieważ mam epilepsje oraz informowałem ze mam problemy z koncentracja i czasami po prostu gubie się w tym co mam robic. Prosilem mowilem nie raz żeby mi wydrukowano jakiś specjalny harmonogram zajec co mam robic jako pierwsze by się nie pogubić. Zwolnilem się stamtąd sam i nie zaluje. Pamietam moment gdy przyjechala kierownik regionalna, nie będę pisal imienia tej pani to nie istotne liczy się to jak potraktowala mnie oraz cala brygadę na zmianie nocnej.. To nawet wole nie mowic. Totalny mobing, teraz tylko czekamy az nam zaplaca. Wczesniej tez pracowałem również sprzatalem ale wszystko było poukładane miałem bardzo dobrych kierownikow którzy interesowali się nami i troszczyli. W firmie maksus niestety tego nie było. Było tylko na początku by nas wkrecic w fajna atmosferę a potem już by mieli pewnie to gdzies. Zreszta wyczytałem opinie w internecie nt tej firmy i nawet tu nagowork i te sytuacje które państwo mieliście pracując w tej firmie to ja miałem praktycznie identyczne do was. Jednym słowem. NIE POLECAM PANSTWU PODEJMOWANIA PRACY I TYRANIA BEZ PRAKTYCZNIE MOZLIWOSCI WYPOCZYNKU, WSPOLPRACA TAM LEZY. Z KIEROWNICTWEM NIE IDZIE SIE POROZUMIEC. PROBOWALEM BO TRZEBA PROBOWAC GDZIEKOLWIEK.
Nie ma tam zadnego zgrania pomiędzy pracownikiem a pracodawca. O współpracy mowi się w pierwszych dniach by nas zachecic a później zaczyna się prawdziwa masakra.
6
Puszek 2017-01-17 12:22
Mam zgłosić się do Maxusa na rozmowę na stanowisko przedstawiciela handlowego rejon mazowieckie. Może ktoś podpowie jak to przebiega , o co pytają. Jakie mogą zaproponować zarobki? Czy cos jeszcze powinienem wiedzieć przed rozmową? Dajcie znać jak ktoś ma informacje
J. 2017-01-30 18:51
Przedstawiciel Handlowy w Maxus Cleaning:
Jedyny plus to wyplata na czas.
(usunięte przez administratora) Dla kogos kto ma ok. 20 lat i dopiero zaczyna prace - moze tak...
Dla kogos z doswiadczeniem kto szuka powaznego pracodawcy i chcialby sie rozwijac - stanowczo nie.
Czyścioch 2017-02-04 14:11
Czemu tak negatywnie piszesz? Słyszałam, że to spoko firma. Z rozwojem to przesadzasz bo przy sprzątaniu to raczej musimy robić szybko i dobrze. Rozwój to w szkole.
Pik 2017-02-07 13:08
W pracy matole przede wszystkim w pracy szkolenie i rozwój to podstawa.W szkole to ty możesz się wykształacić i nic ci to nie da w takiej firmie jak MAXUS bo Cie zmiota z powierzchnie ziemi......od pracodawcy ktory jest nieobliczalny po pracowników.Powodzenia desperaci .Uciekajcie jak najszybciej i najdalej od teog typu firm!
1
Czyścioch 2017-02-16 14:27
Aż strach pomyśleć o spotkaniu z takim nerwowym człowiekiem. Czas na naukę był wcześniej natomiast teraz przy sprzątaniu to raczej nauki wiele nie potrzeba, chyba że ktoś nie umie pracować mopem? Do odkurzacza nie potrzeba filozofa tym bardziej do szczotki.
Zostaw swoją opinię o MAXUS Cleaning Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAXUS Cleaning Sp. z o.o.