brak logo

TU EUROPA SA

Wrocław

Opinie o TU EUROPA SA

kasia 2009-12-08 22:09:19
praca w TU Europa jest koszmarem-szczególnie w dep. Administracji, (usunięte przez administratora)Ich interesuje tylko zysk,zysk.
anonim 2010-03-29 18:17:16
praca jest koszmarem psychicznym przez ludzi którzy tam pracują, w szczególności przez te które siedza np. w kadrach (małe, grube, wredne, nie miłe), tylko prawie wszystkie baby są tam wredne... czemu? Bo Kobieta od Rekrutacji taka jest, odp bardzo prosta.
2
ewa 2010-06-18 08:59:51
zgadzam się z opinią Kasi, praca w Europie to cyrk, m(usunięte przez administratora)-szczególnie w Administracji ((usunięte przez administratora)), kierownictwo wogóle nie reaguje na te negatywne zachowania swoich pracowników.
anonim 2010-06-18 09:10:38
w kadrach siedzą małe,wredne,grube? a ich szefowa?-wystarczy mieć gładkę buźkę,krótką spódniczkę i głupio się uśmiechać-to wystarczy, a wykształcenie? niekonieczne-powyższe argumenty wystarczą! (nawet jak się zaciążyło)
HokusPokus 2010-07-30 16:55:33
Bardzo nie mili ludzie i mam tu na mysli wszytskie Departamenty nie tylko wspomniana powyzej Administracje.
Jesli nie masz kasy, nie nosisz markowych ciuchow (Prada,Versace) nie jezdzisz dobra fura to naprawde nie masz czego tam szukac. Dla tych ludzi licza sie tylko pieniadze. Pozatym sa bardzo nie kulturalni!! Wysmiewaja sie z innych - z tych co sa grubsi od nich!! A najgorsze jest to ze wysmiewaja osoby nie pełnosprawne!! To juz zniewaga !!
Za to powino firma zostac ukaran.
Yaya 2010-08-06 16:15:45
Tak, niestety ja także miałam tę wątpliwą przyjemność zetknąć się z szefową działu administracji panią (usunięte przez administratora). Praca z nią była jednym wielkim koszmarem i gdybym mogła odeszłabym z dnia na dzień, ale niestety życie kosztuje... Tak więc przez jakiś czas żyłam w ciągłym stresie, bo dzień bez opier...i poniżenia człowieka to dzień stracony.
Niemniej jednak mam też dobre wspomnienia, otóż firm zapewniała swoim pracownikom dobry socjal, kobiety wracały po macierzyńskim bez problemu do pracy, były imprezy integracyjne, prezenty rzeczowe i bony na święta. Nie wiem jak sytuacja wygląda dziś, ale kilka lat temu było jak powyżej.
kasia 2010-08-18 19:09:50
...dlaczego zarząd nie reaguje na te wszystkie negatywne opinie?, panowie (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)-do roboty-odpowiadajcie ludziom na ich krytykę!- nie zamiatajcie sprawy pod dywan bo te uwagi zgłosimy właścicielowi Europy Panu (usunięte przez administratora)!!, dlaczego tak często krytykowana dyr. (usunięte przez administratora) jest jeszcze na tym stanowisku?-czekacie na jakieś nieszczęście?, na próby samobójcze? -wtedy może być za późno!!!
DJ 2010-09-20 11:51:01
z TEGO CO MI WIADOMO TO PAN (usunięte przez administratora)NIE JEST PREZESEM ANI DYREKTOREM EUROPY. ON JA JUŻ DAWNO SPRZEDAŁ.
kasia 2010-09-24 13:02:51
o ile mi wiadomo to p.(usunięte przez administratora)jest właścicielem a nie prezesem firmy.
alaa 2010-10-01 18:53:12
żeby za chwile ciebie nie sprzedał, słabe masz wiadomości dziecko.
Do DJ 2010-10-19 11:11:58
Czarnecki jest większościowym akcjonariuszem TU EUROPA i wcale jej nie sprzedał. Prezesem może być kto inny.
były pracownik 2011-05-26 07:04:28
jak tam się spisuje moja ukochana "koleżanka"(usunięte przez administratora) pozdrawiam byłą załogę
Ala 2012-05-22 23:10:24
fatalna praca
ton 2012-12-30 18:05:53
dlaczego? uzasadnisz?
Alicja 2013-06-25 23:58:46
Ńie warto szukać pracy w firmie wobec której toczy sie postępowanie o ogłoszenie upadłości .a tak jest z tu Europa
1
lulu 2013-07-09 22:36:49
z upadłością to raczej lipa, ale jeśli składasz papiery do do departamentu niejakiej (usunięte przez administratora). to lepiej idź do biedronki czy lidla na kase. Kobieta ma tyle z menadżera co wielbłąd z żyrafy... (usunięte przez administratora)co nie potrafi komunikować się z zespołem, strzela fochy, plotkuje z dwoma nierobami kierowniczkami o pozostałych osobach z zespołu, wycieczki interpersonalne etc... ja nie dałam rady i uciekłam... a z tego co wiem wszyscy od niej odchodzą, trzeba mieć nerwy ze stali...
Gg 2013-07-15 00:31:03
Wniosek o upadłość to nie lipa . Widać tez ze o pracownikow nikt nie dba bo nie wiąże z nimi żadnej przyszłości.
Pracownik 2013-08-09 11:12:59
Firma istnieje i dobrze sobie radzi. Niezadowolony Klient złożył taki wniosek. Każdy do Sądu wniosek taki może złożyć. Sprawdzajcie w KRS status firmy i już.
pisior 2013-08-20 14:38:38
Wniosek skuteczny o upadłość to raczej tylko zarząd firmy może do sadu złożyć . A w KRS -ie firma figuruje do czasu uprawomocnienia się wyroku o ogłoszeniu upadłości . Zatem dopóki nie ma wyroku to nic pewnego.
Aldona 2013-08-22 10:25:48
Jak sie juz pojawiają takie opinie i takie sytuacje to widać ze nie dzieje sie dobrze w tej firmie- wystarczy wejść na fora. Nie ma sensu iść do pracy do firmy która będzie potem wyglądała złe w cv. Lepiej poszukać uczciwej pracy
TU Europa 2013-08-22 15:34:53
Grupa Europa jest jedną z największych firm ubezpieczeniowych w Polsce. Należąc do grupy Talanx International oraz Meiji Yasuda jest częścią drugiej największej grupy ubezpieczeniowej w Polsce. Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Europa S.A. jest wiceliderem rynku ubezpieczeń na życie pod względem składki przypisanej brutto (dane po pierwszym kwartale 2013 r.). Kondycja finansowa spółki jest stabilna i na bieżąco monitorowana przez Komisję Nadzoru Finansowego, a zasadne świadczenia pieniężne są regulowane na bieżąco. Możliwość zgłoszenia w sądzie upadłości firmy, niezależnie od faktycznej kondycji przedsiębiorstwa, posiada zgodnie z polskim prawem każdy kontrahent. Ubezpieczyciele, w przeciwieństwie do np. banków, nie są chronieni prawem przed możliwością złożenia bezpodstawnego wniosku o upadłość, co ma miejsce w tym konkretnym przypadku. Europa to solidny i pewny ubezpieczyciel, co potwierdza również pozytywna opinia wydana przez KNF.
Alicja Hamkało, rzecznik prasowy TU na Życie Europa
1
Bb 2013-08-24 00:59:59
Trudno żeby rzecznik napisał co innego - ale to jest portal dla pracownikow. Rzecznik chyba nie ma problemów z zatrudnieniem , No chyba ze szuka nowej pracy... Co moze w tej sytuacji jest całkiem prawdopodobne.

Moje zdanie o firmie - nie warto sobie zawracać głowy i lepiej poszukać czegoś sensownego na przyszłość.
1
Afa 2013-08-24 22:12:17
Jeśli KNF pozytywnie opisuje Tu Europa to nie ma sie co dziwić ze jest jak jest- poza tym czytając opinie pani rzecznik to idę każdy moze złożyć wniosek o upadlosc ale kontrahent który jest uprawniony. Wynika więc ze Europa ma taki problem bo zalega z płatnościami
Krzyś 2013-11-15 22:28:33
Jestem pracownikiem w tej firmie i nie mogę czytać tych bzdur, pomijając błędy ortograficzne (wogule?? - proponuję podszkolić się z j.polskiego).
Firma istnieje, ma się całkiem nieźle, to co napisał rzecznik to prawda, ale jak interpretujecie to w taki sposób cyt. "Wynika więc ze Europa ma taki problem bo zalega z płatnościami " to lepiej do nas nie przychodźcie do pracy bo takich osób to my nie chcemy....

Co do tego jak tutaj jest - to zależy. Zapewne znajdzie się osoba, która będzie narzekać jak i taka, która będzie wychwalać pod niebiosa. Zależy od departamentu, stanowiska, podejścia do pracy i do ludzi. Dla mnie jest ok.
7
Ally 2013-12-01 21:19:36
Większych bzdur nie czytałam. Pracuję w tej firmie, ale to mnie naprawdę rozśmieszyło. Pracuje tutaj kilkaset osób, jak można napisac, że wszyscy się śmieją z tego, że ktoś nie nosi markowych ciuchów? żenada, co za bzdura....
3
frank 2014-11-12 14:28:40
szczerze mówiąc , aż tak to by mnie nie zdziwiło gdyby była to prawda . Różni ludzi pracują w finansach i często są to buce. Co do pracy w Tu Europa to firma przyjmuje obecnie na stanowiska asystenckie do obsługi funduszy czy też wdrożeń. Po za tym zawsze pozostaje aplikowanie na praktyki do firmy...
jurek1704 2014-11-20 18:04:24
Jeśli ktoś chce stracić kapitał zainwestowany w ubezpieczenie inwestycyjne
LIBRA III Ja wpłaciłem i straciłem nigdy bym ni polecił......
2
Maksio 2015-02-09 08:55:16
Jak tak spojrzeć po możliwości ubezpieczenia się od wszelkiej szkody to nie tylko TU Europa ma taką możliwość ale coraz więcej firm, które działają w tej samej działce. Ubezpieczenia od inwestycji czy dla rowerzysty Niech ludzie najpierw nauczą się organizacji i przestrzegania apotem można oferować cały wachlarz ubezpieczeń.
Nick 2015-03-12 13:24:25
Nie polecam firmy. Oferują mało benefitów, a do tego tną właśnie ostro koszty. Przez to np. nasz dział IT jest ledwo co działający, tak jak by zatrudnili tam samych studentów (sociologii, bo nawet nie informatyki). Jeżeli chodzi o możliwości rozwoju, to też słabo. Awanse są średnio co 2-3 lata i dopiero razem z nimi idzie jakaś śmieszna podwyżka. Atmosfera natomiast zależy od departamentu, ale z powodu dużej ilości kobiet w firmie często ktoś na siebie gada. No ale to jak wszędzie. Jedyny duży plus to lokalizacja w SkyTowerze.
1
Migotka 2015-03-29 15:10:30
Jeśli jestes osobą, która chce sie rozwijać, to nie masz czego szukać w TU Europa.
1
Święty Mikołaj 2015-03-29 15:12:52
- niekompetenta kadra zarządzająca
- brak benefitów
- brak możliwości rozwoju
- senna atmosfera (ludzie bez energii czekający tylko na to kiedy wybije 16.00)
4
Sophie 2015-09-20 15:40:13
Firma robi nieprofesjonalne i kiepskie wrażenie już na etapie rozmowy rekrutacyjnej, strach pomyśleć co będzie dalej... Odradzam, bo szkoda czasu.
Gada 2015-10-03 12:16:20
Osobiście odniosłam złe wrazenie. Ogłoszenie na specjalistę dot. podatków zawierało szereg wymagań, natomiast gdy zgosiłam swoją kandydaturę z dużym doświadczeniem w dziedzinie podatków, wynagrodzenie jakie zaproponowali, jest w mojej ocenie troszkę śmieszne do wymagań. Również mam duże zastrzeżenia odnośnie sposobu rekrutacji
1
pietrek 2015-11-25 20:26:39
nie polecam, chyba że jesteś studentem i ma to być twoja pierwsza praca to ok. Bardzo słabo płacą (jako specjalista miałem nieco ponad 2000 netto) :), atmosfera słaba, wymagania jakby sie zarabialo conajmniej 7000 i najlepsze jest to, ze mimo wypracowywanych przez spolke duzych zysków corocznych brak podwyzek (podwyzki trafiaja tylko do kieszeni tych na najwyzszych stołkach). Fima ma slaby pakiet socjalny, nawet jako firma ubezpieczeniowa nie maja dobrego ubezpieczenia NNW dla pracowników - wstyd.
2
spikuś 2015-12-11 17:43:44
cos czuje, że ostatnie komentarze @spiko i yy są pisane przez wynajętych przez spółkę pracowników - słabe to strasznie, no ale jakoś trzeba podreperować wizerunek:) Idzicie, szybko sie przkonacie jak jest kolorowo i jak z wami bedzie sobie firma pogrywała...
ONA 2016-02-08 15:28:29
Wie ktoś może jak wygląda praca na stanowisku specjalisty ds administracji? jakie wynagrodzenie oferują? czy są możliwości awansu?
many 2016-08-02 00:44:04
Ta.... nowatorskie.... libra, pareto, polisolokaty .... od ch.... nowatorskie...... zlodziejskie raczej
1
monia 2016-08-02 09:26:39
hejka, czy ktoś u was może ma doświadczenie w pracy jako asystent albo asystentka zarządu? bo widzę oferta pracy się pojawiła i zastanawiam się czy warto wysłać do nich cv, przede wszystkim interesuje mnie czy będzie mi się to opłacało finansowo i czy duża presja jest
Zostaw swoją opinię o TU EUROPA SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TU EUROPA SA