logo Connectmedica

Connectmedica

Warszawa

Opinie o Connectmedica

Pracownik 2015-05-22 14:19
Wstyd nam za te bzdury które wypisujesz K***l. Powodzenia w opluwaniu kolejnego pracodawcy. Frustrat z Ciebie przepotworny. Wiem ze to boli jak Ci ktos podziekuje w firmie, ale badz mezczyzna i przyjmij to z godnascia.
2
Dawny ziomek 2015-05-29 14:43
To co pisze Kamilos to prawda,gorzka prawda którą firma próbuje zatuszować.

TL chronią swoje tyłki w każdy możliwy sposób, próba krytyki ich pomysłów "często bezsensownych" kończy się kolejnym minusowymi punktami w zarządzie po czym wylatujesz.

PM nie współpracują z IT, robia swoje zgadzając sie na wszystkie zachcianki jakie klient sobie wymyśli, bez znaczenia czy mają one sens czy nie. It dostaje za opóźnienia, a cała odpowiedzialność spada na nic, bo to oni kończą projekt. Projekty nie są konsultowane z IT przed sprzedaniem projektu klientowi, co ułatwiłoby pracę, ale po co, przecież mozna IT zmieszać z błotem na końcu.

Praca w Connectmedica to praca dla praktykanta, na max 6 miesięcy, nauczysz się czegoś, poznasz ciekawy bardzo fajnych ludzi, poduczysz sie po czym warto po prostu zmieniasz pracę.

Nadgodziny sugerowane są w odpowiedni sposób, dający do zrozumienia, albo nadgodziny albo zmieniaj pracę.

CM dla praktykantów, tak było i tak pozostanie.
11
kolejna taka opinia 2015-06-02 11:29
Niestety, to prawda, nie tylko w dziale IT. Dla juniora super, można się na początek sporo nauczyć. Problem zaczyna się, kiedy ktoś chce się rozwijać, dostać podwyżkę, cokolwiek poza robieniem tego, do czego na początku przyszedł. No i minus za formę zatrudnienia: firma, która zajmuje się zdrowiem, szczególnie powinna zapewnić swoim pracownikom opiekę zdrowotną. Umowa o dzieło bez składki zdrowotnej podpisywana co miesiąc to nie jest dobra forma zatrudnienia.
7
i jeszcze 2015-06-02 11:31
I życzliwa rada: ośmieszanie byłych pracowników bardziej działa na szkodę firmy, niż krytyczne opinie.
6
HR Connectmedica 2015-08-03 12:44
Global New Business Executive jest nowym stanowiskiem w Connectmedica. Firma inwestuje w rozwój sprzedaży swoich produktów na rynkach zagranicznych, stąd potrzeba zatrudnienia osoby na to stanowisko. Zarobki są ustalane indywidualnie i są uzależnione od doświadczenia kandydata.
Zachęcamy do aplikowania poprzez formularz w ogłoszeniu wysyłając swoje CV i list motywacyjny w języku angielskim.
Aktualne oferty pracy można znaleźć w zakładce kariera na stronie firmy lub na Facebookowym fanpage.
HR Connectmedica 2015-08-24 17:12
Jeżeli dołączysz do działu New Business będziesz mógł uczestniczyć w cyklicznych szkoleniach Akademii Sprzedaży prowadzonych przez naszego zaprzyjaźnionego Coacha, a także w wielu innych szkoleniach z zakresu sprzedaży i rozwoju kompetencji miękkich.
Odnośnie widełek to jest to kwestia ustalana indywidualnie. Kwestia finansów jest zazwyczaj wstępnie poruszana przy pierwszym kontakcie telefonicznym z kandydatem (jeszcze przed spotkaniem), właśnie żeby uniknąć rozminięcia oczekiwań z obu stron.
Nie ma potrzeby brania dnia wolnego od pracy. Wystarczy wygospodarować sobie godzinę na spotkanie z nami. Staramy się ustalać spotkanie z kandydatem w dogodnym terminie dla obu stron.
Zapraszam do aplikowania poprzez zakładkę kariera na naszej stronie www.
Connectmedica 2015-08-26 10:41
Kika, dziękujemy za opinię. Liczymy na nieco większą kreatywność przy kolejnym wpisie. Nicki sie zmianią, ale arugmenty wciąż te same. Puliczność czeka, nie zawiedź nas... Dasz radę... Pozdrawiamy.
HR Connectmedica 2015-09-23 15:49
kinko: Prześlij nam swoje CV za pomocą formularza z ogłoszenia. W naszym zespole developerów mamy także programistki.
Wybranych kandydatów zapraszamy na spotkanie rekrutacyjne z naszym IT Directorem.
Katcaster 2015-12-01 19:45
Jestem lekarzem i zwracam się z zapytaniem czy firma ma zapotrzebowanie na współpracownika lekarskiego w charakterze np redaktora medycznego?
Pozdrawiam
K.Z
HR Connectmedica 2015-12-16 16:35
@Katcaster - Obecnie nie poszukujemy Redaktora Medycznego. Nasze aktualne rekrutacje są dostępnę na stronie firmy Connectmedica w zakładce kariera.
Kjanos 2016-02-08 23:06
"No ja się nie dziwię, że trzeba mieć doświadczenie na stanowisko PHP developer. Connectmedica to porządna firma i zatrudniają ludzi , którzy jakieś pojęcie mają"
LeL . W calej firmie poznalem ledwie kilka osób w IT które miały pojęcie (osoby mlode stazem ktore nie uciekaja po pierwszym miesiacu bo nie chca sobie CV popsuc) reszta ma poziom juniora w normalnej firmie. Kto ma pojecie czympredzej ucieka do innych firm . Do tego najbardziej decyzyjne osoby w IT to te z najwiekszym stazem a nie umiejetnosciami... a jak pisalem ci z umiejetnosciami szybko uciekaja. Polaczcie fakty i zgadnijcie, jak wyglada IT pod takim nadzorem.

Do tego rekami nogami i czym mam podpisuje sie pod opinia obserwator.

Nie wiem jak wygladaja inne dzialy ale IT dla juniora moze byc ok, oferuje lekki (bo niewymagajacy) start w branże. Dla osob ambitnych ta firma to strata czasu.

Na plus musze jednak napisac, ze milo wspominam ludzi z CM i ogolnie atmosfere w pracy (w IT przynajmniej). W zadnej korpo w ktorej pracowalem wczesniej ani w obecnej nie ma tak luznej atmosfery w IT jak w Connectmedica.
2
Sławek Chomik 2016-02-09 17:40
Zastanawiam się ile odwagi potrzeba aby kogoś obsmarować w sieci. Anonimowo.
W żadnej firmie, w której pracowałem nie było idealnie ale nigdy nie pozwoliłem sobie na nikczemną, personalną krytykę zza węgła. Wypełnia to kryteria naruszenia dóbr osobistych. I w imię czego? Bo drogi się rozeszły? Zło wraca do ludzi i mam nadzieję, że w tym przypadku sprawiedliwie obdzieli 'rzetelnego' obserwatora i interpretatora. Shame on you! Sławek Chomik
4
pytacz 2016-04-15 06:07
Czy firma CM przestała w końcu usuwać negatywne komentarze ze swojego profilu tutaj?
1
MARIO 2016-06-17 12:41
NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU.
1
Roman 2016-09-05 19:38
Pawel, wiesz- nie zgadzam sie z Toba. Zle sie czujesz, dzwonisz do ludzi i mowisz co i jak. A ty chcesz zeby szef biura spytal sie czy nie masz goraczki ;) ? To sa profesjonalisci. Bezduszna Barbara ;)
2
Stary CS 2016-09-09 14:12
Firma jest dobra na pierwsze miesiące pracy w zawodzie, można nauczyć się podstaw, ale gdy ktoś jest doświadczonym pracownikiem będzie tylko i wyłącznie sfrustrowany.
Pracownicy są najlepszym elementem tej firmy, ale samymi kontaktami w pracy człowiek nie żyje. Dużym minusem jest wieczny chaos i przyjmowanie projektów na których nie ma zasobów, a czasami i umiejętności. Minusem są osoby na stanowiskach menadżerskich/dyrektorski - to bardzo sympatyczne osoby, ale nie zawsze umiejące zarządzać swoimi zespołami, co później prowadzi do niezadowolenia obu stron. Szef całej firmy o wielkich ambicjach, ale nigdy nie okazuje większego zainteresowania swoimi pracownikami - wiem, że nie musi, ale takie smaczki naprawdę pomagają w budowaniu relacji i zaangażowania pracownika.
2
ijsaddoij 2016-09-11 07:37
Tak jak wiele osób tutaj pisało firma składa się z działów w których panują różne zasady i atmosfera w dziale zależy od szefa działu. W IT (nie licząc działu helpdesku) ogólnie jest ok i pracowników się rozpieszcza ale w innych działach panuje podejście: "nie podoba Ci się? Na Twoje miejsce jest 10 innych chętnych".

Ogólnie CM to firma jak firma. Ani nie panuje tu jakaś super atmosfera ale też ma tragedii.
1
asia 2016-09-11 11:52
Dołkadnie, każdy ocenia inaczej ma do tego prawo, ale zgodzę się z wami, że zamista narzekać lepiej wziać się do pracy i robic swojeniż siedzieć i narzekać, a na miejsca takich osób jest sporo chętnych
triniti 2016-11-03 17:13
Neo, rozwiń myśl z danymi osobowymi.
1
Paweł 2016-11-04 13:41
Natomiast ja niezgadzam się z Tobą :) W każdej innej firmie, w której zdażyło mi się pracować, pierwszym odruchem przełożonych jest zapewnienie pracownika, że powinien spokojnie wracać do zdrowia i nie martwić się pracą. Oczywiście w każdej firmie, w której zarządzanie projektami i zasobami działa jak należy. Bo jeśli jeden członek zespołu zachoruje/weźmie urlop i to spowoduje fuckup projektu to znaczy, że coś chyba jest nie tak.

W ConnectMedicie był (i jak sądzę po komentarzach wciąż jest) bardzo duży problem z zarządzaniem zadaniami. Działo się to wszystko w myśl zasady 'bierzemy wszystko, potem będziemy się martwić kto i jak'. No ale jakoś się chyba kręci :)
3
123 2016-11-14 17:24
Miałem rozmowę kwalifikacyjna na stanowisko sprzedawcy. Podczas rozmowy telefonicznej Pani z HR zapytała o moje oczekiwania finansowe po czym zaprosiła mnie na rozmowę. Na samej rozmowie, ta sama Pani zapewniała mnie że moje oczekiwania finansowe mieszczą się w widełkach oferowanych przez firmę. Na kolejnej rozmowie z managerem działu okazało się że opis stanowiska w internecie ma mało wspólnego z rzeczywistością. W internecie oferta zachęca podróżami do Japonii, Australii, Nowej Zelandii, USA - gdy przytoczyłem nazwy tych krajów na rozmowie to manager działu wystawił oczy i wybuchł śmiechem. Na trzecim etapie rekrutacji poinformowano mnie że mam za duże oczekiwania finansowe. Nie mam pretensji do firmy że nie jest w stanie zaspokoić moich potrzeb finansowych, jest dużo innych firm które doceniają ludzi z doświadczeniem, (usunięte przez administratora)
5
Anonimus 2016-12-07 15:46
Ogólnie nie polecam, zwłaszcza współpracy z tzw Sadamem ,cieszę się że już z nim nie pracuje :D
1
Koncept 2017-01-04 16:02
Zgadzam się w zupełności. Takie narzekanie nić nie daje.
2
Teraz pracuję 2017-02-02 12:23
Anonimus czemu eis nie podpisałeś. Nie pracujesz w firmie a komentujesz wymyślone informacje, tak się nie robi.. No chyba , że ktoś Cię do tego inspiruje? Firma jest super i nie zaszkodzę jaj takie bzdury. Pracownikom jest tu dobrze a niezadowolonych brak
4
Pracujący kiedyś. 2017-02-06 10:02
" Firma jest super i nie zaszkodzę jaj takie bzdury." Obecni pracownicy tak się o tej firmie chyba nie wypowiadają. Gdyby było tak SUPER jak mówisz, prawdopodobnie rotacja by była dużo niższa.. :) Przez rok zmienia się ok 60% Waszego składu. PORAŻKA!
4
Kappa 2017-02-06 18:38
Koncept Connectmedica, jak wszyscy zgodnie przyznają, był zasługą Igora Gnota. Nikt nie podważa faktu, że jest on wizjonerem. Wszyscy są pod wrażeniem jego innowacyjnej wizji, kreatywności i wyznaczania trendów. To dzięki niemu gigant z Warszawy zajął obecną pozycję. Connectmedica jako marka to nie tylko wysoka świadomość i znajomość oferty, to przede wszystkim doskonale przemyślany i świetnie wdrożony model biznesowy. Marka Connectmedica jest konsekwencją siły i pozycji firmy, opartą na wizji i jej skutecznym wdrożeniu na rynku. Przewaga konkurencyjna jaką koncern sobie zbudował i marka która wykreował są narzędziami wykorzystywanymi do ponadprzeciętnego zarabiania i wzrostów rynkowych. Ta marka nie jest sprzedawana, ona jest masowo kupowana przez klientów i konsumentów. Taka sytuacje gwarantuje tylko przewaga konkurencyjna.

Igor Gnot nauczony doświadczeniami przeszłości, oparł odbudowę Connectmedica o wizję zmian społeczeństwa, o innowacyjne wykorzystanie technologii powiązane z nowymi zachowaniami i potrzebami konsumentów. Connectmedica nie wynalazło żadnego z urządzeń które obecnie produkuje. Wizja Connectmedica opiera się na kilku obszarach ściśle ze sobą powiązanych w ramach jednego modelu biznesowego. Gnot wyobraził sobie prezentacje z użyciem nowoczesnych tabletów – wylansował DBE Conf. Wyobraził sobie inny niż dotychczas sposób budowania aplikacji – wylansował 3Clicks. Wyobraził sobie swobodne zbieranie danych lekarzy – wylansował Datuso. Wyobraził sobie dostęp do tysięcy profesjonalnych programów traningowych jak na YouTubie ale nie za darmo – wylansował Fitnoteke. Connectmedica uprościła, udoskonaliła, rozwinęła a następnie umiejętnie zaprezentowała swoją ofertę nieograniczonemu geograficznie rynkowi. Bez takiej wizji, sukcesu by nie odniósł.
29
Kora 2017-02-15 15:12
Złości ludzkiej nigdy nie zabraknie. Connectmedica to fajna firma, super zarządzana tylko z ludami do pracy jest kłopot.
2
Gamma 2017-02-20 01:50
Kora - chyba Cię korniki pożarły
3
Hanna 2017-02-27 15:50
Hej! Connectmedica dodała niedawno ofertę pracy na stanowisko Global New Business Manager. Zamierzacie aplikować?
troll 2017-03-07 17:35
nie
Hanna 2017-03-08 08:39
@troll skąd wynika to niezainteresowanie nową ofertą pracy?
odpowiadacz 2017-04-02 23:03
niestety nie...
Hanna 2017-04-03 09:01
@odpowiadacz, jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to musiał on naruszać Regulamin Serwisu GoWork.pl
Cezary 2017-04-19 11:35
Pracuję w firmie i denerwują mnie takie smętne narzekania na firmę. Zawsze można pracować gdzieś indziej.
1
Tom 2017-04-20 04:57
Connectmedica było jedynym złotym sponsorem z polski na eyeforpharma Barcelona 2017, największej konferencji branżowej, to robi wrazenie. Highp sprzedajemy w 22 krajach w ponad 30 firmach, mamy mase pilotow, szkolimy fantastycznych ludzi w firmie. Tego nie robi zadna agencja czy startup w tej branzy. Za moment wylatujemy do Frankfurtu, Mediolanu. Mamy rewelacyjna innowacyjna platforme, ktora podpija szturmem Europe. W tej chwili jak to pisze nasz global jest na spotkaniach w USA. Jestem dumny i naprawde zadowolony ze pracuje z tymi ludzmi. Nie wiem Kappa co Ci zrobili w CM, ale moze czas sie przeprosic. Moze porozmawiaj z Igorem i powiedz mu to prosto w oczy, to jest super fajny gosc.
1
Hanna 2017-04-20 09:02
Zastanawiasz się nad aplikowaniem do Connectmedica? Sprawdź, co ma do zaoferowania Ci firma! Więcej informacji możesz znaleźć w zakładce 'Kariera', na stronie internetowej Connectmedica: https://www.connectmedica.com/kariera
gral 2017-04-21 11:45
Pracowałem dłuższy czas w firmie, ogólnie spoko, fajna atmosfera. Jak wszędzie zdarzają się trudniejsze dni, ale polecam.
Hanna 2017-04-21 12:17
@gral to bardzo dobrze, że byłeś zadowolony! A na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Trzeba pamiętać, że atmosfera, warunki pracy różnią się, w zależności od obejmowanego stanowiska.
wszystkowiedzący 2017-04-24 16:07
sprawdz w slowniku slangu co oznacza slowo 'kappa' ;)
Dziunia 2017-04-25 15:31
Connectmedica to firma nowoczesna, mająca w zakresie swoich obowiązków tworzenie w firmach narzędzi do pozyskiwania klientów. Ciekawa praca ucząca i rozwijająca pracowników, a trzeba powiedzieć, że załoga jest super.
1
mmm 2017-04-27 14:40
A' propos Connectmedici. Kiedyś jeszcze w gimbazie był taki Michał co zawsze był przygotowany na lekcje, zawsze miał zadania domowe, dobrze się uczył itp. Pewnego dnia pojechałem na rower i koło Biedronki jak chciałem przejechać na drugą stronę ulicy(jechałem po ścieżce rowerowej przy chodniku) patrzę na prawo- nic nie jedzie, na lewo też no to jadę, a że światło miałem zielone to niczego się nie bałem i później jeszcze przez park jechałem i w końcu do domu.
1
Pracujący kiedyś. 2017-05-04 10:45
Są pogłoski że w tym miesiącu uwalnia się kilkanaście osób z tej firm. Gdyby była taka dobra to... czy tak właśnie by się działo ?
2
Obrońca 2017-05-08 11:42
@Pracujący kiedyś. Myślę, że jesteś bardzo niesprawiedliwy w swojej ocenie. Firma jest dobra i to że czasami odchodzą pracownicy nie dowodzi złej kondycji. Rotacje były zawsze, różne są powody tego a obwinianie firmy jest nieuczciwe, tym bardziej dla byłego pracownika.
1
Atakujący 2017-05-08 13:31
Czy firma taka dobra to bym nie powiedział, z tego co wiem uderzają w dzwonek w kuchni kiedy zarobią każde 10 tysi.
hellothursday 2017-05-11 10:46
I bardzo dobrze! Grosz do grosza a będzie kokosza .
1
Hanna 2017-05-11 10:54
@Obrońca, a Ty jesteś zatrudniony w Connectmedica? Na jakim stanowisku? Co więcej możesz powiedzieć o ogólnych warunkach pracy w tym miejscu? Jakie pozytywne aspekty dostrzegasz w pracy?
Zdziwiony 2017-05-12 18:22
"Czasami" odchodzą?
Koncept 2017-05-17 18:59
Connectmedica pomaga firmom w nadawaniu swoim markom unikalnego charakteru pro zdrowotnego za pośrednictwem mediów. Firma czerpie z doświadczenia pracowników nabytego w agencjach reklamowych. Ten 65 osobowy zespół ludzi robiących fantastyczna pracę to duma firmy.!
Wiki45 2017-05-18 12:01
Zenada omijajcie te firme z daleka polowa pracownikow juz uciekla .niedlugo firma bedzie niewyplacalna .
Hanna 2017-05-18 12:17
@Wiki45 dlaczego nie polecasz pracy w Connectmedica? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Czy jakaś sytuacja wzbudziła Twój niepokój? Czekamy na Twoją ocenę.
Zostaw swoją opinię o Connectmedica - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Connectmedica