brak logo

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Michna

Pelplin

Opinie o Zakład Przetwórstwa Mięsnego Michna

paddy 2014-04-11 15:29:22
też mam ofertę od tej firmy, wygląda zachęcająco, tylko martwią mnie te artykuły, o co chodzi z nimi?
gosc 2014-04-11 16:52:14
DO PADDY powyżej masz email. Prześlij tam swój email a ja prześle Ci artykuły.
1
DO REDAKCJI czyli do GOSC,POLL. 2014-04-14 10:38:25
Poll. Czy mamy Cie znalezc pod redakcja i zalatwic sprawe tak ze nie bedziesz juz 100 razy to samo pisac i rozsylac gdzie sie da te wiadomosci ? I 100 razy to samo pisac w gazetach ?

Uwazaj co piszesz bo sie spotkamy. Przekaz to wszystkim w swojej redakcji.


DAJECIE LUDZIOM DO CZYTANIA JAKIES SYTUACJE DWOCH LUDZI KTORZY SAMI SOBIE NASRALI W GNIAZDO.

PANI EWKA SZWOCHA TAK NARZEKALA A DZIS WRACA DO FIRMY PRAWIE CO DZIEN JAKBY NIGDY NIC. ZATEM ???? Czyzby wraca koza do woza gdy zabraklo pracy u Michnow i pieniazkow na zycie ?

REDAKCJO a szczegolnie kobiety siedzace za biurkiem. Pomyslcie nastepnym razem co piszecie. Swiat jest maly.
1
2014.04.14 2014-04-14 19:48:01
Do zainteresowanych.Pani [usunięte przez moderatora] jest nadal pracownikiem zakladow miesnych michna do ktorych nie zamiesza wracac jesli byla widziana w zakladzie to tylko po to zeby doprowadzic swoje sprawy z pracodawca do konca.Ja nie zamieszam trzasc tylkiem jak ci madrale gderaja za plecami,a nie maja odwagi otworzyc gemby w swoich sprawach o moje finanse nie mosza sie martwic. jesli chodzi o artykoly to bede je pisac nikt mi nie zabroni tylko szkoda ze redakcja nie pisze ich w calosci tresc ich w kaszdej chwili moge skonfrontowac z pracodawca jest w nich tylko prawda
gość 2014-04-30 09:31:21
ZWRACAM SIĘ DO OSÓB KTÓRE SĄ POKRZYWDZONE PRZEZ TĘ FIRMĘ ABY ZGŁASZAŁY SIĘ DO GAZET W TCZEWIE I STAROGARDZIE ORAZ DO STOWARZYSZENIA BEZPRAWIU I KORUPCJI STOP W STAROGARDZIE GDAŃSKIM
1
alicja 2014-05-11 19:14:47
co do pracy u [usunięte przez moderatora] bardzo ciężko,to praca tylko dla wytrzymałych
alicja 2014-05-18 17:45:57
grześ pisałam o pracy u [usunięte przez moderatora] gdybyś nie zauważył .Nie każdy nadaje się do pracy przy taśmie to ona jednak nadaje tempo rozwinę"praca dla wytrzymałych"- zwłaszcza młodzi nastawiają się na prace 8 godz i fajrant troszkę starsi chcą więcej mają rodziny dzieci więc im więcej godz tym więcej euro" wytrzymałość" oznacza tempo i napewno nie 8 godz pracy

kl 2014-05-18 19:33:57
tak są takie miejsca tam, że możesz pracować po 16 godz. dziennie a ci belgijscy wykorzystywacze będą cie okłamywać że zapłacą ci pieniądze a potem kombinują żeby tobie nie płacić tylko oddają ci dni wolne za nadgodziny i nic nie zarobisz,albo nadgodziny ci przepadną a oni na tym korzystają bo Polacy na wszystko się zgodzą żeby mieć pracę.
midas 2014-05-20 15:01:18
Michna zaczyna nabory pracowników w nowej branży tj. monterów rusztowań do pracy w belgi. Czy ktoś już tam pracuje,gdzie jest praca,jaka płaca,jakie warunki itd. Czy warto zacząć pracę u Michny bo strach trochę po czytaniu poprzednich listów.
alicja 2014-05-22 21:10:21
nie wolno uogólniać nie w każdym zakładzie jest tak samo wszystko zależy od podpisanego kontraktu u teker... płacą nadgodziny ale w pracy musisz dać z siebie wszystko kto sie nie wyrabia wylatuje trzeba szczerze ocenić swoje możliwości nie liczyć"może się uda".Do Midas strach jest zawsze przed czymś nowym ale napewno nie bój się współpracy z Michn...znam ludzi którzy są z nim od samego początku działalności w Belgii czasem trafi się jakiś PIENIACZ co narzeka ale gdzie ich nie ma
wojti 2014-05-26 14:57:41
Cześć byłem w Belgii za pośrednictwem Michny 7lat temu pracowałem na zakładzie chyba się nazywał Kalibra nie wiem jak to się pisze czy ten zakład jeszcze istnieje ?i czy praca jest po12 godzin? Jak coś wiesz to proszę o info dzięki
zzz 2014-05-29 17:24:37
pieniadze zawsze na czas
alicjaxx 2014-05-29 18:38:40
do wojti calibra jeszcze istnieje tylko nie ma naboru od michn.. tylko interser.... ale pracownicy tej drugiej firmy coś nie bardzo zadowoleni coś z umowami nie tak od michn... zawsze masz umowe i kasa na czas nie ma tak zeby nie mogło być lepiej ale jest dobrze.
poll 2014-05-29 20:57:48
ZWRACAM SIĘ DO OSÓB KTÓRE SĄ POKRZYWDZONE PRZEZ TĘ FIRMĘ ABY ZGŁASZAŁY SIĘ DO GAZET W TCZEWIE I STAROGARDZIE ORAZ DO STOWARZYSZENIA BEZPRAWIU I KORUPCJI STOP W STAROGARDZIE GDAŃSKIM
midas 2014-05-29 21:27:35
Czy pracował ktoś lub pracuje dla Michny na rusztowaniach? jeśli tak to gdzie i jaka to jest praca? Do alicjixx pytanie : firma calibra z jakiej jest branży i skad i ta druga interserw co to za jedna?Pozdrawiam.
alicjaxx 2014-05-31 15:00:46
do midas calibra zajmuje się obróbką filetów z kurczaka ale ta firma przechodzi kryzys coraz mniej ludzi godzin tej drugiej firmy szczerze nie polecam u tekera też filety dużo godzin ale tylko dla wytrzymałych
QWERTY 2014-06-12 16:53:35
TEN TEKER TO NIE TAKI ZLY JAK OPISUJECIE.WARUNKI MIESZKALNE NIE SA ZLE...WIADOMO-LUKSUSOW NIE MA ALE MIESZKANIE NAWET OK. PRACOWALAM KILKA DNI NA TAMTEJ FIRMIE I GDYBY NIE MOJA SYTUACJA RODZINNA TO DALEJ BYM TAM ZOSTALA. PRACY JEST DUZO, ALE NARZEKAJA CI, KTORZY PRZYJECHALI SIE OBIJAC. JA NIE NARZEKALAM. WIADOMO, JAK JEST DUZE ZAMOWIENIE TO TRZEBA ZOSTAC DLUZEJ, ALE KTO JEDZIE DO BELGII ZAROBIC TEN SIE Z TEGO CIESZY, ZE MOZE ZAROBIC WIECEJ. MICHNA Z TEGO CO WIEM ZAWSZE WYPLACA NA CZAS A I W RAZIE POTRZEBY JEST KONTAKT Z KOORDYNATOREM I BIUREM W POLSCE. KTO NIE PIJE I JEST PRACOWITY TO MA TAM DOBRZE. MAM ZNAJOMYCH PRACUJACYCH NA INNYCH FIRMACH PRZEZ MICHNE I TEZ NIE NARZEKAJA. ZA JAKIS CZAS CHETNIE WROCE TAM DO PRACY JESLI BEDA MIELI ZAPOTRZEBOWANIE. jak macie pytania to piszcie : alkalina1975@gmail.com
cf 2014-06-15 15:03:29
uwierz że można poradzić.Gdyby ci ludzie z tej firmy co wysyłają do pracy, udzielali by rzetelnej informacji na temat pracy oferowanej tam to wielu by pewnie nie wyjechało tam pracować.
tomek 2014-07-14 21:01:11
Wjecie jakie oni wały kręcą warunki masakra chyba ktoś wszalaszie mieszkales
ania 2014-08-01 20:57:45
mam jechac do belgi na filetowanie czy ktos powi mi czy warto ijak tam jest
1
xxx 2014-08-02 16:46:18
do ani;okresl dokladnie gdzie masz jechac ,to jest wazne,podaj miejscowosc lub firme
tomek 2014-08-06 10:15:20
co wy to praca dla tych co lubja byc oszukani nadgodziny sa platne po 7 euro (usunięte przez administratora),warunki mieszkalne sa straszne wiec ja niewiem co tam robia polacy
ania 2014-08-06 16:13:43
mam jechac do WILLEBROEK 2830
xxx 2014-08-06 20:16:51
do ani;piatke na miesiac zarobisz,plus 7euro za kazda nadgodzine;praca dla wytrwalych psychicznie i fizycznie,aby utrzymac sie w tej pracy musisz przede wszystkim miec pojecie o doczyszczaniu filetow;
ania 2014-08-10 13:28:42
czy jedzie ktos w sobote z leszna do willebroek trans busem poznam osoby poniewarz nigdy tam niebylam
tomek 2014-08-13 09:06:41
lepiej nie jedz Prawo pracy w Belgii

ZATRUDNIENIE W BELGII

1 maja 2009 r. Belgia zniosła restrykcje na rynku pracy dla Polaków oraz obywateli pozostałych krajów, które wstąpiły do Unii Europejskiej w 2004 r. Oznacza to, że mogą oni podejmować pracę na terenie Belgii bez obowiązku ubiegania się o pozwolenie. Tym samym przestają obowiązywać listy zawodów deficytowych. Swobodny dostęp do rynku pracy i zniesienie zezwoleń na pracę nie zwalniają obywateli UE, w tym Polski, z obowiązku meldunkowego.



RODZAJE UMÓW O PRACĘ

Umowy zawierane w formie pisemnej są pewną regułą przyjętą w Belgii, jednak dopuszczalne są także umowy zwierane w formie ustnej. Niektóre umowy muszą być zawarte na piśmie, na przykład: umowy ze studentami, umowy na czas określony, umowy na część etatu, umowy na wykonanie określonego zadania, umowy na zastępstwo, wszelkie umowy tymczasowe – włącznie z umowami zatrudnienia czasowego oraz umowy o pracę w domu. Warunki dla okresu próbnego oraz klauzule antykonkurencyjne są ważne wyłącznie, jeżeli zawarte są w formie pisemnej. W interesie osoby podejmującej zatrudnienie jest to, aby umowa zawarta została w formie pisemnej.



Można wyróżnić następujące rodzaje umów:

umowa na czas nieokreślony,
umowa na czas określony;
umowy o pracę w niepełnym wymiarze godzin: umowy na pracę w mniejszym wymiarze niż 38 godzin tygodniowo, ilość przepracowanych godzin może mieć wpływ na prawo do świadczeń z tytułu bezrobocia
umowa na czas wykonania określonego zadania , gdzie wykonywana praca jest precyzyjnie zdefiniowana (np. praca aktora filmowego),
umowa na zastępstwo
praca na zasadach „wolnego strzelca” przyjmuje zazwyczaj charakter umowy samozatrudnienia lub, jeżeli tak nie jest, umowy na czas określony lub umowy na wykonanie określonego zlecenia;
umowa zatrudnienia tymczasowego (interim): pracodawcą jest agencja pracy czasowej; umowa o pracę tymczasową może być zawierana: na czas nieobecności zatrudnionego na stałe pracownika, w wyniku nagłego wzrostu ilości pracy lub powstania zaległości oraz realizacji zadań nie z zakresu prowadzonej działalności – prace zlecone wynikające z nieprzewidzianej potrzeby ( np. organizacja targów, wystaw, konferencji, przyjęć) agencja musi podpisać umowę na każdy okres zatrudnienia;
umowa o pracę w domu jest normalną umową, musi mieć formę pisemną i być sporządzona na zasadach indywidualnych;
umowa na praktyki zawodowe: dla osób młodych w wieku pomiędzy 16 a 18 rokiem życia, które przechodzą szkolenie w firmie i uczęszczają do szkoły przez jeden lub dwa dni w tygodniu, okres próbny trwa od 1 do 3 miesięcy. Przed rozpoczęciem pracy należy podpisać pisemną umowę;
kursy „podwójne” („sandwich” courses), dla osób młodych w wieku pomiędzy 18 a 25 rokiem życia bez wyższego wykształcenia – jest to standardowa umowa o pracę, z obowiązkiem szkolenia;
Indywidualne Szkolenie Zawodowe (ISZ) to szkolenie przy pracy dla osób bezrobotnych uprawnionych do świadczeń, które przechodzą szkolenie praktyczne. Połączenie zasiłku dla bezrobotnych z premią od służb zatrudnienia daje w sumie normalną pensję. Jest to środek polityki zatrudnienia. Pracownicy ISZ, którzy nie otrzymują zasiłku dla bezrobotnych, otrzymują dodatkowe świadczenie.
Różne środki polityki zatrudnienia mają zazwyczaj postać umów o pracę z subsydiami dla pracodawcy.



Informacje temat obowiązujących w tym zakresie przepisów dostępne są:

w języku francuskim na stronie internetowej: www.emploi.belgique.be
w języku flamandzkim na stronie: www.werk.belgie.be



W Belgii rozróżnia się tzw. white collar workers, czyli pracowników wykonujących pracę umysłową oraz blue collar workers – pracowników wykonujących pracę fizyczną.



Zgodnie z belgijskim ustawodawstwem umowy muszą być zawierane:

w języku flamandzkim jeśli firma ma siedzibę w flamandzkojęzycznej części Belgii
w języku francuskim jeśli firma ma siedzibę we francuskojęzycznej części Belgii
w języku niemieckim jeśli firma ma siedzibę w niemieckojęzycznej części Belgii



Firma usytuowana w Regionie Stołecznym Brukseli ma obowiązek przekazania francuskojęzycznym obywatelom umowy w języku francuskim, a flamandzkojęzycznym w języku flamandzkim.



CZAS PRACY

Belgijskie ustawodawstwo nakłada podwójne ograniczenie godzin pracy. Czas pracy nie może przekroczyć 8 godzin dziennie oraz 38 godzin tygodniowo. Różne poprawki do przepisów skutkują tym, że w rzeczywistości limity wynoszą 9 godzin dziennie i 40 godzin tygodniowo. Dzień wolny w niedzielę jest obowiązkowy.

System i godziny pracy są określone w regulami
...... 2014-08-21 20:50:11
do Ani,pojechałaś do tej pracy?napisz jak tam jest?bo słyszałem wiele złego na temat tej firmy ponoć zalegają z wypłacaniem pieniędzy a z ludzmi robią co chcą
xx 2014-09-08 17:58:04
co tam nowego ludziska?
fromparistoberlin 2014-09-19 21:29:07
NIE WYJEZDAJCIE DO PRACY DO BELGII PRZEZ MICHNE-FOOD!! NIE DAJCIE SIE NABRAC NA OBIETNICE SWIETNEJ PRACY. Z KONCEM SIERPNIA ZREZYGNOWALAM Z INNEJ PRACY W BELGII (GDZIE PRACOWALAM PONAD ROK) I Z MIESZKANIA, BO DALAM SIE NABRAC NA OBIETNICE PRACY BIUROWEJ I MIESZKANIA W MUSCRON. ZOSTALAM BEZ PRACY I BEZ MIESZKANIA. BANDA IDIOTOW W TEJ MICHNIE.
1
kl 2014-10-24 20:38:37
Też tam byłem i nie polecam .umowa 38,5 h tygodniowo,a musiałem zap...ać 18 godzin dziennie dla jakiejś belgijskiej zdziry która nie chciała płacić nadgodzin.Najgorsze jest to że te polaczki dobrze wiedzą w co ładują ludzi ale nic nie mówią bo potrzebują jeleni do roboty więc wpierdalają cie na mine.I jeszcze dają ci papiery do podpisania ze jak zrezygnujesz czy porzucisz prace to będziesz musiał płacić 1000 euro.Jak macie tam jakiś godnych zaufania znajomych którzy mogą wam polecić prace do której macie jechać to próbujcie ,a jak jedziecie tam i nie macie prawie żadnych informacji tylko tyle co wam w biurze powiedzieli to się dobrze zastanówcie.Bo możecie sie mocno rozczarować i ponieść więcej kosztów jak zarobić.
1
kl 2014-10-24 20:39:15
Też tam byłem i nie polecam .umowa 38,5 h tygodniowo,a musiałem zap...ać 18 godzin dziennie dla jakiejś belgijskiej zdziry która nie chciała płacić nadgodzin.Najgorsze jest to że te polaczki dobrze wiedzą w co ładują ludzi ale nic nie mówią bo potrzebują jeleni do roboty więc wpierdalają cie na mine.I jeszcze dają ci papiery do podpisania ze jak zrezygnujesz czy porzucisz prace to będziesz musiał płacić 1000 euro.Jak macie tam jakiś godnych zaufania znajomych którzy mogą wam polecić prace do której macie jechać to próbujcie ,a jak jedziecie tam i nie macie prawie żadnych informacji tylko tyle co wam w biurze powiedzieli to się dobrze zastanówcie.Bo możecie sie mocno rozczarować i ponieść więcej kosztów jak zarobić.
zagraniczniak 2014-11-04 15:33:25
sluchajcie ludziska,robilam przez michne za granica i uwierzcie -zadnych 1000eurasow nie bedziecie musieli placic za pozucenie pracy,to blef;a jesli chodzi o nadgodziny to juz osobny temat;;;;;
op 2014-11-04 20:22:01
Blef to po co to dają do podpisania co.tak sobie,żeby ludzi nastraszyć.Kiedyś jeszcze dawali pustą kartke do podpisania tak słyszałem podobno to była forma jakiegoś weksla.
zagraniczniak 2014-11-10 21:03:02
nigdy mi nie podsuwali czystej kartki do podpisania;ludzie potrafia duzo dodac i wymyslac
Afrodyta 2014-11-24 18:12:42
1000 euraskow jest cos takiego - dla osob, ktore porzuca robote. To działa w obie strony, bo firma belgijska ma prawo nałożyć karę za brak pracownika na miejscu pracy na Michne. Rozne sytuacje przytrafiają sie ludziom i kazdy jest człowiekiem. Wystarczy porozmawiac i zawsze mozna znaleźć wspólne wyjście z takiej sytuacji, wiec z tego co wiem, taka "kara" stosowana jest baaaardzo rzadko.
szokoloko 2015-02-16 13:40:44
Nie aplikujcie na ofertę pracy w Belgii przy ściąganiu fileta drobiowego!!!
Totalna porażka.Dwa razy wyrzucano z tego zakładu polaków którzy pracowali po 15-godz.Nadgodziny płatne po mniej jak zwykła godz.Totalny przymus do nadgodzin za które nie chcą płacić. Poza tym i tak nieliczni wytrzymują.
2
malgorzta 2015-02-28 13:22:32
ja bylam zatrudniona przez agencje tymczasowa food ta firma oszukuje ludzi i robi przekrenty zwalnia ludzi bez podstaw ludzie na grupch inwalidzkich ciężko pracują nadgodziny ktorych nie wolno pracować boja się isc do lekarza firma ma swojego donosiciela który jak donosi kalamie sam falsz
emigrant 2015-03-08 08:47:01
Michna nie posiada zadnego zakladu, ludzie gdzie Wasz rozum ??? Przeciez to jest zwykla agencja pracy, ktora zarabia ok.7 Euro za kazda, Wasza, przepracowana godzine !!! Klamia i oszukuja aby zwerbowac jak najwiecej roboli. Ostatnio przyslali klienta z Polski, zapewniajac go, ze wszystko co mu bedzie potrzebne,znajdzie pod wskazanym adresem a do pracy ma zaledwie 2km...Prawda jest taka, ze teraz musi kupic wszystko od poscieli, widelca na rowerze konczac bo do pracy ma ponad 6km. Czy tak ciezko jest powidziec komus prawde ? Dlaczego celowo wprowadzacie niewinnych ludzi w blad i narazacie ich na niepotrzebne wydatki? Ktos wyzej napisal: banda idiotow, oszustow i klamcow. Ja sie tez pod tym tekstem podpisuje!!!
polac 2015-03-19 15:14:49
Nie polecam. Polska firma najmująca jeleni. Belgą taniej jest zatrudnić polaczka niż kupić maszynę, zapierdziel ponad siły, donosiciele(czyt. polacy chcący na łatwiesze stanowisko), 1000 E za porzucenie pracy i kary za uszkodzenie czegokolwiek, oszustwa przy nadgodzinach. Pozytywne komentarze pisze tylko właściciel.
Krzysztof Potrykys 2015-03-19 18:11:32
W firmach, ktore nalezą do rodziny jest zatrudnionych w sumie ponad 200 osob. W tej grupie jest sporo ludzi, ktorzy pracuja po 5-7 lat. Dziwne, skoro firma ta tak bardzo według opini anonimowych pieniaczy oszukuje pracownikow. Denerwuja mnie opinie o zwolnieniach bez podstaw itd. Pracownicy sa kręgosłupem firmy, bez nich nie ma interesu, ale ten interes musi byc obustronny. Jesli dany pracownik nie pracuje należycie, oszukuje ze zwolnieniami lekarskimi, zapomina ze weekend kończy sie w niedziele, a nie w poniedziałek, aby trzeźwym stawiać sie w pracy, szanować sprzęt powierzony do pracy itd., to wybaczcie. Kazdy popełnia błędy, pracownicy w Belgii jak i "biurowi". Moze lepiej podpisać sie pod zarzutami i podjąć dyskusje zamiast szkalowac imie firmy bez konkretnych argumentów?
Pozdrawiam, zacznijmy rozmawiac.
Pracownik biura.
2
Tom 2015-03-31 15:52:56
Witam. Otrzymałem ofertę pracy w Belgii od firmy PIA Michna na stanowisku mechanika maszyn. Czytając komentarze na tej stronie jestem zażenowany. Jeśli jest jakaś osoba aktualnie pracująca w Belgii i zatrudniona przez w/w firmę t proszę o kontakt na maila lub komentarz e-mail: t-szaj@o2.pl Pozdrawiam.
myu2111 2016-01-11 19:23:31
Witam. Przyjechalem, zobaczylem warunki mieszkaniowe i ucieklem.(totalna rudera) Praca miala byc w Moen w zakladzie miesnym. Stos dokumentow otrzymalem w ostatnich dniach przed wyjazdem, wiekszosc dzien przed wyjazdem ;/ Oferta dotyczyla obslugi wozka widlowego, na miejscu okazalo sie, ze tak, ale tylko w zastepstwie na czas urlopu glownego wozkowego,pozniej wypad na produkcje. Kilkakrotnie informowalem w Polsce, ze nie interesuje mnie praca na produkcji, widocznie dla pani Agaty, byl to malo istotny szczegol. O wakacyjnym i urlopowym mozna zapomniec, wszystko kasuje agencja. Do tego 1000E za miesiac pracy? Kpina w bialy dzien. Sprawa zostanie zgloszona do odpowiednich instytucji. Mam nadzieje, ze wpis ten uchroni chociaz jedna osobe przed wyjazdem przez ta " firme".
1
PracaBe 2016-01-12 18:42:01
Ale zakład michna to nie jest agencja wiec czemu piszesz o wakacyjnym i urlopowym?
2
myu2111 2016-01-14 20:10:18
Nie wiem co to za twór ta cała Michna, ale pracując w Belgii, należą się wakacyjne i urloppwe...
PracownikBe 2016-01-15 07:20:56
Skąd Ty sie urwałeś? jednym słowem nie znasz jednak przepisów panujących w Belgii ani chyba ogólnych. U Michny odprowadzają za nas składki w Polsce dlatego Nam sie nie należy. To jest tylko dla tych co płaca tam zus czyli raczej tylko belgijskie firmy.
2
fh 2016-01-28 21:12:17
a jak tam w Osterzele na mięsie dalej jebiecie po dwadzieścia godzin dziennie,ku chwale michnom fast fodom.
1
gw 2016-02-07 15:16:20
A ja jestem zadowolony wiec nie siej fermentu myu
delegowany 2016-02-15 08:55:32
Szukaja. Zadzwon do nich
kędzior 2016-02-20 22:49:37
złe opinie na ogół wystawiają ci co stracili pracę .zawsze to jest wina innych????????? wrócisz do polski i co powiesz poległem bo nie dałem rady, trzeba na kogoś zrzucić winę.kto pierwszy raz jedzie za granicę nie zdaje sobie do końca sprawy z tego,że tu nikt go nie będzie za rączkę trzymał tu trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez jakiegokolwiek pracodawcę będziesz zatrudniony.być może są zakłady gdzie TEMPO nie stanowi motta przewodniego ale ich nie spotkałem. polecam przyjechać spróbować
1
bodzio 2016-05-13 08:51:05
na kierowców nie widziałam tutaj bardzo dawno ofert rekrutacji, bardziej nja elektromonterów i rzeźników wykrawaczy ale to już wyższy wymagania sporo nawet
Zostaw swoją opinię o Zakład Przetwórstwa Mięsnego Michna - Pelplin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Przetwórstwa Mięsnego Michna