brak logo

Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Gliwice

Opinie o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

anonim 2015-03-22 11:15:27
popieram w 100%-ach
takija 2015-04-13 02:52:56
Ja pracuję na lakierni już dosyć długo na zmianie u Kryspina. Totalny brak umiejętności zarządzania zespołem. Nie słucha swoich ludzi. Najważniejsza jest Gwiazda. Nie wnikam w to co oni robią po pracy ale jest coś takiego jak przepisy o równym traktowaniu. Chłopak bez odpowiedniej wiedzy dostał stanowisko dzięki siostrze i teraz się panoszy. Dziewczynom, które pracują z jego gwiazdą nóż się otwiera w kieszeni. Z tego co widzę to ona jedzie po każdej nowej osobie. Gowniara 21 lat. Wiecznie wisi na telefonie, zawsze ma czas na spacerki po hali i wypinanie tyłka. Słynna na całej hali. Mam tylko nadzieję, że dziewczyny w końcu się przeciwstawia. Będę trzymał kciuki.
7
takaja 2015-04-21 14:55:21
czytała Krystyna Czubówna
2
nowy 2015-04-28 10:36:38
Witam, dostałem propozycję spotkania w sprawie pracy w PO, czytające wcześniejsze opinie aż odechciewa się tam iść. Czy lepiej dać sobie spokój i szukac czegoś lepszego czy spróbować popracować w tym zakładzie?
2
kierownik 2015-04-30 22:31:02
Cała prawda o tej zmianie.Powinien się jeszcze dużo nauczyć a najlepiej powinni go jak najlepiej wyrzucić. Pół godziny przed końcem pracy szuka ludzi do nadgodzin,wstyd i zero szacunku dla pracowników. A co do tej gówniary to też powinien się ktoś dobrać.
5
Pracownik 2015-05-25 16:06:31
Dostałam wszów na głowie warto było by wezwać sanepid do pracy w Kleszczowie w firmie Plastic Omnium , Zero szacunku okazanego dla ludzi starajacych sie bardzie pilnowanie ich by robili szybciej i w dodatku jeszcze pracowali za kogoś kto aktualnie kreci sie od komputera do listy detali ktore jada w tym czasie . Nie pokazujcie że potraficie pracować bo za to nawet nie dostaniecie 1zł premi od szefa zmiany badzcie pewni ! Szczerze nie polecam !!.
2
ana11 2015-07-13 14:26:14
kiedy wypłacają wczasy pod grusza?
ja 2015-07-18 11:24:11
Przed wyplata
1
inka2 2015-07-18 23:00:01
ile płacą u was tych wczasów?
2
nika 2015-07-23 12:52:36
Witam, czy ktoś pracował w Lublinie w PO?
uc 2015-07-31 16:02:02
najgorsza firma do jakiej można trafić, jeszcze troche i nie będzie tam żadnego fachowca.
4
.. 2015-07-31 20:09:34
każdy fachowiec jak orientuje się kto zarządza sp#$%rza stamtąd jak najdalej. rotacja jest bardzo duża. ale jak może być inaczej, skoro kierownikami są dyletanci albo lenie śmierdzący
9
jan 2015-08-26 09:30:54
(usunięte przez administratora)nigdy nie polecam pracy tam .a zmianowy brygadzista Mateuszek MRUK to porażka ludzkości.....
4
On 2015-08-31 19:44:07
Chcialem zaznaczyc ze to forum dla pracownikow Gliwic i Kleszczowa!
boże 2015-09-01 17:22:12
Boże zlituj się nad Kleszczowem i w końcu wystrzel w Kosmos całe HR z Justynka na czele, ile to ludzi musi odejść a za nich zatrudnić niedorajdy by ktoś w końcu zaczął dostrzegać to co się dzieje w PO, w ogóle HR nie potrafią kompletować załogi odchodzą wybitni ludzie a zatrudniają sami widzicie kogo, przykłady ??
Jakość - inż Krzysiu, Damian, Logistyka - Andrzej, Jakub, Tomek WCM - Aleksander, IT - Piotr, Finanse - Jakub i Jacek, Zakupy - Joanna, itd itp ludzie składają wypowiedzenia, w innych firmach rozmawia się z takimi ludźmi, porponuje inne warunki żeby zostali, ale tak to właśnie jest niedoecnia się wybitnych ludz i co skad ci ludzie sa czyzby po znajomości fachowcy ?? Przyjrzy ktoś się temu z góry, bo kolesiostwo tutaj nie zna granic chyba ...
60
Mechanik 2015-09-02 20:45:27
Zamierzam złożyć CV do Plastic Omnium w Lublinie na stanowisko mechanika w związku z tym mam pytanie jak wyglądają stosunki interpersonalne w tym konkretnym dziale. Bardzo proszę o opinię, dla Mnie to dość istotne. Z góry dziękuję.
8
wonsz 2015-09-13 10:11:52
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są realne zarobki w tej firmie, powiedzmy na stanowisku operatora maszyn albo jakimś montażu oraz jaki jest system pracy. Z góry dziękuje :)
On 2015-09-13 13:52:25
Zarobki ok 1600 na reke,praca na trzy zmiany od pon do piatku,premie od szefa dostaniesz albo nie,zalezy czy cie polubi :) zeby dostac jakiekolwiek inne swiadczenia typu premia swiateczna lub wczasy pod grusza musisz byc pracownikiem PO (rok stazu) czyli musisz przepracowac w tej firmie liczac agencje ponad 2,5 roku.Pozatym czy pracujesz rok dwa lub trzy,masz caly czas te sama stawke zasadnicza,nie polecam tej firmy...
8
Michi 2015-09-30 15:17:10
Witam. Czy mógłby ktoś napisać coś o dziale utrzymania ruchu? jakie warunki, jaka atmosfera w dziale i jakie przybliżone wynagrodzenie?
3
oskar 2015-10-20 16:25:18
ja pracuje
gaga 2015-11-08 16:15:53
najlepiej jest na zmianie z martą :-) pozdrawiam marte
8
lak 2015-12-12 20:52:35
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć o stanowiska na mieszalniku na lakierni.Coś o wymaganiach,co trzeba robić,atmosferę.
ala1234 2015-12-17 11:57:57
witam.orientuje sie ktos kiedy beda wyplacac premie swiateczna ?
niezainteresowany 2016-01-02 22:29:08
zainteresowany może być chyba tylko desperat. robota na przeczekanie
13
xyz 2016-01-11 17:26:50
Witam mam niebawem zglosic sie na rozmowe ale mila pani nie powiedziala nic wiecej tylko tulipan park budynek D no i Ba mam te forum bo pokombinowalem i znalazlem ta firme w necie wpisujac adres tulipan park budynek D. Moje pytanie czy ktos niedawno tam prcowal i o jaka robote chodzi bo za 3 zmiany 1600 zl to wole w domu siedziec dalej i miec....
8
Kendy 2016-01-25 18:12:03
Witam, są tu jacyś inżynierowie czy tylko produkcja?? Warto startować na Geometry Engineer? Czy można tam mieć takie pieniądze jak 5 tys netto?? W ogóle jak tam jest bo mnie z daleka chcą ściągnąć?? pozdrawiam i dzięki
3
basiula 2016-02-29 16:37:07
tak to prawda a jak ktos sie przeciwstawi niestety kryspin potrafi wyrzucic bo sie robi buble to paranoja zeby w taki spopsob poabywac sie pracownikow mam nadzieje ze ktos w koncu sie wezmie i za kryspina spocznie tam gdzie powinien
3
basiula 2016-02-29 19:27:42
potwierdzam pracowałam tam miesiac ale pan k. stwierdził ze nie daje rady i do tego te raporty masakra ta firma jest najgorsza i mis polerki masakra
4
basiula 2016-02-29 20:18:13
Panie Kryspin mam nadzieje ze w koncu ktos z gory zauwazy jaki pan jest niekompetentny i straci pan swoje stanowisko bede sie przygladac i jak to nastapi bede sie cieszyc jest pan naprawde niekompetentny przez pana firma traci pracownikow ktozy by naprawde sie nadawali a pam jest mscicielem
6
Żenada 2016-03-05 16:52:18
Firma żenada pracowałem 2 lata zero szacunku dla pracowników.. Podczas dwóch lat mojego pobytu zmarło dwoje pracowników jedna z powodu ciężkiej choroby druga tragicznie gdy wracała z pracy zakład oczywiście olał sprawę i pracownicy sami wzięli inicjatywę i porobili fajne akcje dyrekcja miała to w ''nosie:)'' Sami cwaniacy i napinatorzy robota sama w sobie zła nie jest tylko ludzie zarządzający to porażka.
5
bolo 2016-03-10 21:51:25
A czy jest toś w stanie podzielić się opinią na temat tej firmy ale w swarzędzu koło poznania?
1
Dział HR 2016-03-17 21:43:59
Cześć wszystkim,
chcielibyśmy Was zachęcić do aplikowania na stanowiska pracy oferowane przez koncern PLASTIC OMNIUM. Dla ułatwienia podjęcia decyzji o aplikowaniu jesteśmy gotowi oficjalnie (on-line) podać stawkę minimum-maksimum uzależnioną od kompetencji kandydata. Zachęcamy do pytań dotyczących wszystkich tematów związanych z pracą w PO.
5
Kamil 2016-03-19 21:19:38
Witam
Czy jest szansa,pracy w PO na stanowisku lidera? Mam 6 letnie doswiadczenie.i jak wygladaja zarobki na tym stanowisku? Pozdrawiam
5
ALINA1234 2016-03-22 16:23:24
dostal juz ktos premie swiateczna z Po gliwice ?
1
PYSIA 2016-04-22 13:59:15
witam niebawem idę na rozmowę o pracę, ale po przeczytaniu opinii mam obawy czy w ogóle spróbować prawdopodobnie lakiernia. jak długo trwa szkolenie czyli ile dni masz czasu na zrobienie normy, raporty co godz. trzeba wypisywać? nie wiem czy zmianę sobie wybierasz na początku, którą zmianę polecacie?jaka atmosfera? dostęp do wody ?przerwy jedna czy 2?
11
naima 2016-05-11 10:24:56
Drogi dziale HR,
W jaki sposób można z Wami porozmawiać on-line o ofertach?

Pozdrawiam
2
Pandrej 2016-05-16 08:34:40
Zarobki w Lublinie na rękę 1800 zł system 3 zmianowy premie kwartalne bony na święta
tarantino 2016-06-05 22:34:03
ja pracuje no szału nie ma raczej poszukaj innej pracy ale to twój wybór
asdfghjk 2016-06-25 18:18:39
ile placa brutto wczasow pod grusza ?
poszukujący pracy 2016-07-20 20:27:59
jak jest naprawde w Lublinie ?? staram sie o stanowisko operatora maszyny (CNC) chciałbym wiedziec jakie sa tam zarobki i wgl. pozdrawiam
kkkkk 2016-09-12 18:34:04
jestem pod PO w Kleszczowie i zarobki zmieniają się co pół roku lub rok a co do remi to jeśli się się ktoś stara to ta premie otrzyma
JJ 2016-09-16 20:20:10
Podwyzki zmieniaja sie co pol roku???chyba podwyzki temperatury hehehehe.pracuje w PO prawie 7 lat i niewiem kto dostaje podwyzke co pol roku?! Napewno nie na produkcji.Podwyzki sa co roku w lipcu z tym ze pracownik ktory pracuje np 4 lata ma nizsza stawke albo taka samo co nowo przyjety...bo na zachete nowy dostaje wiecej zeby nie odszedl no i kiedys czekalo sie na umowe pod PO 1,5 roku a teraz juz nawet po 4 miesiacach dostaja! Porazka!o starych pracownikow nie dbaja tylko wyzyskuja do roboty na kazdym stanowisku,a nowy sie uczy pol roku na jednym i jeszcze nie kuma.no i ma wieksza stawke od starego,wiec po co sie ma starac.L4 co miesiac,urlop na żadanie 10 razy w roku.Szanowny dyrektorze PO w Kleszczowie,czy pan tego nie widzi? Czy niechce pan widziec? Da pan wkoncu staremu,doswiadczonemu pracownikowi godziwe wynagrodzenie?czy woli pan zatrudniac obibokow z Randstad i biednych ukraincow co robia po 6 zeta za godz!!!wstyd panie dyrektorze!jesli pan to czyta to prosze odpowiedziec co z regulaminem wynagradzania,ktory sie ponoc tworzy juz od kilku lat tzw widelki? Bedzie wkoncu ta sprawiedliwosc czy mamy szukac pracy gdzie indziej? W dzisiejszych czasach to pracodawca walczy o dobrego pracownika a nie odwrotnie,prosze to sobie przemyslec....nie polecam tej firmy! A pracuje tam jedynie dlatego ze mam umowe na nieokreslony i rzygac mi sie chce jak ide do pracy i patrze na te niesprawiedliwosc!
2
JJ 2016-09-16 20:20:49
Podwyzki zmieniaja sie co pol roku???chyba podwyzki temperatury hehehehe.pracuje w PO prawie 7 lat i niewiem kto dostaje podwyzke co pol roku?! Napewno nie na produkcji.Podwyzki sa co roku w lipcu z tym ze pracownik ktory pracuje np 4 lata ma nizsza stawke albo taka samo co nowo przyjety...bo na zachete nowy dostaje wiecej zeby nie odszedl no i kiedys czekalo sie na umowe pod PO 1,5 roku a teraz juz nawet po 4 miesiacach dostaja! Porazka!o starych pracownikow nie dbaja tylko wyzyskuja do roboty na kazdym stanowisku,a nowy sie uczy pol roku na jednym i jeszcze nie kuma.no i ma wieksza stawke od starego,wiec po co sie ma starac.L4 co miesiac,urlop na żadanie 10 razy w roku.Szanowny dyrektorze PO w Kleszczowie,czy pan tego nie widzi? Czy niechce pan widziec? Da pan wkoncu staremu,doswiadczonemu pracownikowi godziwe wynagrodzenie?czy woli pan zatrudniac obibokow z Randstad i biednych ukraincow co robia po 6 zeta za godz!!!wstyd panie dyrektorze!jesli pan to czyta to prosze odpowiedziec co z regulaminem wynagradzania,ktory sie ponoc tworzy juz od kilku lat tzw widelki? Bedzie wkoncu ta sprawiedliwosc czy mamy szukac pracy gdzie indziej? W dzisiejszych czasach to pracodawca walczy o dobrego pracownika a nie odwrotnie,prosze to sobie przemyslec....nie polecam tej firmy! A pracuje tam jedynie dlatego ze mam umowe na nieokreslony i rzygac mi sie chce jak ide do pracy i patrze na te niesprawiedliwosc!
ikju 2016-09-16 23:08:19
Hej, a na jakie zarobki może liczyć stażysta w dziale fnansów? Jestem w trakcie studiów, więc fajna by była taka oferta pracy jak na sam początek kariery.
dingo 2016-10-25 14:45:28
Witam! Mam rozmowe kwalifikacyjna w tej firmie na stanowisko operatora maszyn i chciałem sie zapytac czy robota ciezka bardzo jest i jakie są zarobki ? bo czytajac komentarze nie mam ochoty nawet tam iść bo już robiłem na odlewni tłoków i robota cięzka była i przez agencje 2 lata tak spedziłem i był to okres wyjęty mi z zycia wolnego zero nigdy nic nie mozna było sobie zaplanowac a o jakims wolnym np 2 dni wolne dostac mozna było zapomniec , a o lecie to juz mozna zapomniec o jakim kolwiek wolnym
dingo 2016-10-25 14:47:31
Witam! Mam rozmowe kwalifikacyjna w tej firmie na stanowisko operatora maszyn i chciałem sie zapytac czy robota ciezka bardzo jest i jakie są zarobki ? bo czytajac komentarze nie mam ochoty nawet tam iść bo już robiłem na odlewni tłoków i robota cięzka była i przez agencje 2 lata tak spedziłem i był to okres wyjęty mi z zycia wolnego zero nigdy nic nie mozna było sobie zaplanowac a o jakims wolnym np 2 dni wolne dostac mozna było zapomniec , a o lecie to juz mozna zapomniec o jakim kolwiek wolnym . Chodzi mi o prace w Lublinie w PO
WiemŻeNieWiem 2016-11-24 13:15:53
No to może opowiem pewną historie, pracowałem jakiś czas temu w plasticu nim zawszły te wszytskie wielkie zmiany (połączenie z plastalem) praca do ogarnięcia jak każda wystarczy trochę chęci i zaangażowania. Co do ludzi to wszędzie są Ci "lepsi" i "gorsi", lecz atmosfera zwłaszcza pod koniec mojej pracy była już nie do wytrzymania. Większość osób zamiast pracować zajmowała się pracą innych, a nóż się ktoś potknie a premia wpadnie w ręce? A co do w/w Kryspina to niech ktoś go zapyta dlaczego już nie mieszka na starej dzielnicy może prawdę powie hahahaha.
najlepszy na produkcji 2016-11-27 12:37:13
Pracowałem tam, i współczuję ludziom którzy nadal wypruwają sobie tam flaki...
Praca na 3 zmiany, w nocy często w dwie osoby na 5 osobowym stanowisku pracy... nie dało się wyrobić więc zderzaki BMW leciały na podłogę.
Widziałem zmuszanie ludzi do nadgodzin pod groźbą zwolnienia .
Praca głównie za pośrednictwem różnych pośredników pracy.
Do dziś nie otrzymałem zapłaty za przepracowane weekendy i nadgodziny.
gladiator 2016-11-30 23:23:48
ile obecnie można zrobić na rękę razem z premią?robią też soboty ? i jak płacą za soboty? z góry dzięki za odpowiedź
gladiator 2016-11-30 23:27:38
jak z urlopami? fabryka staje czy każdy indywidualnie wybiera urlop?
Zostaw swoją opinię o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Omnium Auto Sp. z o. o