Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Pracowałeś w firmie Plastic Omnium Auto Sp. z o. o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nie dawno zatrudniony - 2015-02-26 19:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję tam krótki czas i zauważyłem ogromne błędy w organizacji pracy,na moim stanowisku,czyli na POLERCE.Mianowicie chodzi o wprowadzanie tzw "raportów". Raporty nie przynoszą absolutnie żadnych zysków,a tylko powodują u pracowników stres i zdenerwowanie!A jak wiadomo te czynniki nie dają efektów pozytywnych,lecz negatywnych!Dlaczego??Dlatego choćby że kontrolowane przez polerowników zderzaki mają czasem dużą ilość błędów i trzeba na taki zderzak poświęcić więcej czasu,a przez to jest gorszy wynik na raporcie.Oczywiście to się przenosi na późniejsze opinie szefa produkcji co jak nap wcześniej wpływa stresująco na pracowników ! ! ! Dlaczego wy tak traktujecie tych ludzi??Ostatnio dziewczyna z płaczem zrezygnowała z pracy na polerce właśnie przez takie głupie rozwiązania!!To jest szokujące,jak tacy ludzie mają dożyć emerytury??Jeśli się nic nie zmieni osobiście ten temat przekaże ludziom odpowiedzialnych za prowadzenie tej firmy.MASAKRA!!!
zdjecie uzytkownika
non234 - 2015-02-28 11:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zycze wam zeby za takie traktowanie zabraklo wam ludzi do roboty w tym waszym zalosym zakladzie
zdjecie uzytkownika
???? - 2015-03-02 12:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno były pracownik PO szuka w byłych jak i obecnych (zapewne już niedługo) pracownikach, chętnych do pozwu zbiorowego ?? chodzi o czynniki szkodliwe z lakierni i zamiatanie pod dywan problemu który jest od lat w Kleszczowie ??
zdjecie uzytkownika
nieznajoma - 2015-03-06 21:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czytajac te forum, stwierdzam że ci co piszą o P.Bartku nie mają pojecia o czym mówią on kara ale tych co przynoszą straty dla firmy. Jak by tego nie robił i kazdego by głaskał to byśmy na ulicy sprzatali a nie produkowal. Co wy wiecie o wtrysku nic napewno sie tam nie lezy. Jedyny błąd jaki P.Bartek popełnił to to że przyjął nie kompetentnego Przemka i Agnieszkę która nie zna sie na nioczym i jak by mogła to by wlazła pod biurko. blondi tylko nadrabia tym ze bajeruje Bartka a on na jej urode sie nie rzucza. Nie to co kierownik poprzedni ktory ja wypchał.zenada jakas gdzie te czasy gdzie wybierało sie ludzi ktorzy maja doswaidczenie na produkcji i dopiero awansowało a nie Agnieszkę bez doswiadczenia. jak chodze na 12h to sie ciesze ze trafiam na niebieska zmiane tam jest nowe kierownictwo ale klimat jest zajebisty te dwie dziewczuyny maja pojecie o pracy a nie tak jak ta blondyna. Bez porównania
zdjecie uzytkownika
uuuuuuu - 2015-03-07 14:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez uwazam ze ona się nie nadaje na te stanowisko ,ale chyba znalazł się ktos zazdrosny o Agę,broniąc poczynania Bartka.Właśnie sprzatac na ulicy to dopiero będziemy jak on dalej bedzie w tem sposób podchodził do produkcji.nigdy nie było tyle pomyłek,zwrotów i bubli schodzacych z maszyn,jemu o to chodzi żeby potem uwalic premię i zwalic na operatora że jest nic nie wart i nie ma tłumaczeń .....kara tych co przynosza straty dla firmy.....to ciekawe kto jego ukara np.za to co się dzieje na chwile obecną z fordem fr,w szczególności za ten scrap, gdzie jest jego specjalista do ustawiania parametrów najlepiej potem obciżążyc operatora.Więc nie pisz tych bzdór bo w tej sytuacji ta wchodzaca pod biórko to chyba własnie jestes TY
zdjecie uzytkownika
hehe - 2015-03-08 00:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale jesteście żałośni. Biadolicie, biadolicie a miejsca pracy nie zmieniacie. Mało jest pracy na rynku? na strefie? Po co siedzicie w PO? Dlaczego nie jesteś Liderem, kierownikiem, menadżerem? Zabronił Ci ktoś próby wybicia się, skończenia szkoły - Odpowiem Ci NIE. Po prostu całe życie wolisz narzekać, biadolić i nic poza tym od siebie nie dać... Więc masz te kilka groszy to się ciesz a jak Ci mało to pokaż coś od siebie...
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-03-11 10:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlatego ja zmieniłem i więcej do tego SYFU nie wrócę :) pamiętam kiedyś sytuację zatrzymuje mnie gościu na drodze wewnętrznej w Tulipan Parku i pyta się o Plastic Omnium a w przeciwnym kierunku idą 2 osoby z Pregisa słysząc to o jaka firme się pyta człowiek wtracili sie do rozmowy i tekst "Nie idz tam NAJGORSZA firma na strefie" opinie nie biora sie z sufitu a kompetencjach wielu osob w PO mozna by było ksiazke napisac baaaa SAGE... maja tak wysokie aspiracje i kompetencje że drugiej takiej pracy nie znajda to sciemniaja i przyspawali sie do stołków :)
zdjecie uzytkownika
LLLL - 2015-03-16 09:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuuuu - 2015-03-07 14:03:37]:
Była rekrutacja wewnętrzna na Lidera, trzeba było się zgłosić skoro tak łatwo umiesz krytykować, ciekawi mnie jak Ty byś sobie poradziła na tym stanowisku!!!
zdjecie uzytkownika
tego - 2015-03-16 18:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ma ktos moze nr na dzial montazu do kierownika zmiany ? bardzo pilne
zdjecie uzytkownika
max - 2015-03-18 22:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kerownicy niektórzy sa nieudolni dziecko więcej potrafi a saporci o tym kazdy wie ze to sprzedawczyki. Kierownik tylko takie osoby wybiera.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-22 11:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lol - 2015-03-11 10:45:55]:
popieram w 100%-ach
zdjecie uzytkownika
takija - 2015-04-13 02:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Ja pracuję na lakierni już dosyć długo na zmianie u Kryspina. Totalny brak umiejętności zarządzania zespołem. Nie słucha swoich ludzi. Najważniejsza jest Gwiazda. Nie wnikam w to co oni robią po pracy ale jest coś takiego jak przepisy o równym traktowaniu. Chłopak bez odpowiedniej wiedzy dostał stanowisko dzięki siostrze i teraz się panoszy. Dziewczynom, które pracują z jego gwiazdą nóż się otwiera w kieszeni. Z tego co widzę to ona jedzie po każdej nowej osobie. Gowniara 21 lat. Wiecznie wisi na telefonie, zawsze ma czas na spacerki po hali i wypinanie tyłka. Słynna na całej hali. Mam tylko nadzieję, że dziewczyny w końcu się przeciwstawia. Będę trzymał kciuki.
zdjecie uzytkownika
takaja - 2015-04-21 14:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czytała Krystyna Czubówna
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-04-28 10:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, dostałem propozycję spotkania w sprawie pracy w PO, czytające wcześniejsze opinie aż odechciewa się tam iść. Czy lepiej dać sobie spokój i szukac czegoś lepszego czy spróbować popracować w tym zakładzie?
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-04-30 22:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [takija - 2015-04-13 02:52:56]:
Cała prawda o tej zmianie.Powinien się jeszcze dużo nauczyć a najlepiej powinni go jak najlepiej wyrzucić. Pół godziny przed końcem pracy szuka ludzi do nadgodzin,wstyd i zero szacunku dla pracowników. A co do tej gówniary to też powinien się ktoś dobrać.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-05-25 16:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam wszów na głowie warto było by wezwać sanepid do pracy w Kleszczowie w firmie Plastic Omnium , Zero szacunku okazanego dla ludzi starajacych sie bardzie pilnowanie ich by robili szybciej i w dodatku jeszcze pracowali za kogoś kto aktualnie kreci sie od komputera do listy detali ktore jada w tym czasie . Nie pokazujcie że potraficie pracować bo za to nawet nie dostaniecie 1zł premi od szefa zmiany badzcie pewni ! Szczerze nie polecam !!.
zdjecie uzytkownika
ana11 - 2015-07-13 14:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy wypłacają wczasy pod grusza?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-18 11:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyplata
zdjecie uzytkownika
inka2 - 2015-07-18 23:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile płacą u was tych wczasów?
zdjecie uzytkownika
nika - 2015-07-23 12:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś pracował w Lublinie w PO?
zdjecie uzytkownika
uc - 2015-07-31 16:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najgorsza firma do jakiej można trafić, jeszcze troche i nie będzie tam żadnego fachowca.
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-07-31 20:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [uc - 2015-07-31 16:02:02]:
każdy fachowiec jak orientuje się kto zarządza sp#$%rza stamtąd jak najdalej. rotacja jest bardzo duża. ale jak może być inaczej, skoro kierownikami są dyletanci albo lenie śmierdzący
zdjecie uzytkownika
manuro - 2015-08-21 00:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie powiedziałbym, a raczej nie zgodziłbym się z Tobą, bo wiele osób w tej firmie pracuje dłuższy czas, co świadczy o tym, że jednak da się, a teraz można się zatrudnić, gdyby ktoś miał tego typu chętkę, a dokładnie można się zatrudnić na stanowisko Technologa na terenie Lublina, ale także na Administratora Systemów Jakości.
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-08-26 09:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)nigdy nie polecam pracy tam .a zmianowy brygadzista Mateuszek MRUK to porażka ludzkości.....
zdjecie uzytkownika
On - 2015-08-31 19:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialem zaznaczyc ze to forum dla pracownikow Gliwic i Kleszczowa!
zdjecie uzytkownika
boże - 2015-09-01 17:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (51)
Boże zlituj się nad Kleszczowem i w końcu wystrzel w Kosmos całe HR z Justynka na czele, ile to ludzi musi odejść a za nich zatrudnić niedorajdy by ktoś w końcu zaczął dostrzegać to co się dzieje w PO, w ogóle HR nie potrafią kompletować załogi odchodzą wybitni ludzie a zatrudniają sami widzicie kogo, przykłady ??
Jakość - inż Krzysiu, Damian, Logistyka - Andrzej, Jakub, Tomek WCM - Aleksander, IT - Piotr, Finanse - Jakub i Jacek, Zakupy - Joanna, itd itp ludzie składają wypowiedzenia, w innych firmach rozmawia się z takimi ludźmi, porponuje inne warunki żeby zostali, ale tak to właśnie jest niedoecnia się wybitnych ludz i co skad ci ludzie sa czyzby po znajomości fachowcy ?? Przyjrzy ktoś się temu z góry, bo kolesiostwo tutaj nie zna granic chyba ...
zdjecie uzytkownika
Mechanik - 2015-09-02 20:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zamierzam złożyć CV do Plastic Omnium w Lublinie na stanowisko mechanika w związku z tym mam pytanie jak wyglądają stosunki interpersonalne w tym konkretnym dziale. Bardzo proszę o opinię, dla Mnie to dość istotne. Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
wonsz - 2015-09-13 10:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są realne zarobki w tej firmie, powiedzmy na stanowisku operatora maszyn albo jakimś montażu oraz jaki jest system pracy. Z góry dziękuje :)
zdjecie uzytkownika
On - 2015-09-13 13:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zarobki ok 1600 na reke,praca na trzy zmiany od pon do piatku,premie od szefa dostaniesz albo nie,zalezy czy cie polubi :) zeby dostac jakiekolwiek inne swiadczenia typu premia swiateczna lub wczasy pod grusza musisz byc pracownikiem PO (rok stazu) czyli musisz przepracowac w tej firmie liczac agencje ponad 2,5 roku.Pozatym czy pracujesz rok dwa lub trzy,masz caly czas te sama stawke zasadnicza,nie polecam tej firmy...
zdjecie uzytkownika
kowadełko - 2015-09-21 02:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@on - no trochę niskie te zarobki, ale co zrobić, zawsze można jednak walczyć do końca o podwyżkę. Szkoda jednak, że nie zmienia się stawka w zależności ot tego ile się przepracowało w firmie. I sama nie wiem, przeglądałem ich oferty pracy, szukają technologia i junior paint process engineer. Ciekawe tylko jaka umowa jest proponowana.
zdjecie uzytkownika
Michi - 2015-09-30 15:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy mógłby ktoś napisać coś o dziale utrzymania ruchu? jakie warunki, jaka atmosfera w dziale i jakie przybliżone wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
oskar - 2015-10-20 16:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nika - 2015-07-23 12:52:36]:
ja pracuje
zdjecie uzytkownika
mops - 2015-10-21 08:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oskar, skoro pracujesz w Plastic Omnium auto to może odpowiedziałbys koledze na te pytania powyżej, w sensie streścił troche warunki, coś napisał o atmosferze i rzecz jasna jesli możesz napisał coś o przykładowych zarobkach w firmie, nie musza to być dokladne kwoty, moga to być przedzialy albo cyfra z przodu. Z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
gaga - 2015-11-08 16:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
najlepiej jest na zmianie z martą :-) pozdrawiam marte
zdjecie uzytkownika
garaj - 2015-11-17 00:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Wam. Różne opinie słyszy się na temat pracy w tej firmie. Moja rada – oczywiście warto czytać i szukać informacji na temat firmy, ale jeszcze lepszym pomysłem jest wykazać się inicjatywą i samemu firmę sprawdzić. Ja szukałem i znalazłem oferte w Plasticu dla automatyka. Fajny socjal i niezła kasa
zdjecie uzytkownika
asik - 2015-11-19 05:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
socjal to mega sprawa, ciekaw jestem tylko jak wyglądają kwestie rozmowy kwalifikacyjnej i czy taka w ogóle jest? :)
zdjecie uzytkownika
pogo - 2015-11-21 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz w każdej firmie jest rozmowa kwalifikacyjna, nawet jak pracujesz na kasie, poza może pracą na czarno na budowie.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-11-23 23:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że firma nie prowadziłaby otwartej rekrutacji, jeśli nie chciałaby przeprowadzać rozmów kwalifikacyjnych. Na pewno taka się odbędzie, o ile CV spełni oczekiwania :)
zdjecie uzytkownika
trtr - 2015-12-05 23:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a oprócz tego ja widziałem kilka innych ofert pracy od nich między innymi na stanowisko operatora laboratorium czy automatyka utrzymania ruchu w Lublinie
zdjecie uzytkownika
lak - 2015-12-12 20:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć o stanowiska na mieszalniku na lakierni.Coś o wymaganiach,co trzeba robić,atmosferę.
zdjecie uzytkownika
młody - 2015-12-16 02:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie szukają ludzi w Gliwicach, widocznie do Lublina już znaleźli. @Iak z takich to widziałem, że szukają junior paint process engineer. Zapewniają opiekę medyczną i karnet sportowy, a także wiele więcej.
zdjecie uzytkownika
ala1234 - 2015-12-17 11:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [młody - 2015-12-16 02:36:39]:
witam.orientuje sie ktos kiedy beda wyplacac premie swiateczna ?
zdjecie uzytkownika
tghjk - 2015-12-28 18:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na chwile obecna to wiem ze frmaa Plastic Omnium Auto Exteriors Sp. z o.o. szuka specjalsity do spraw personalynch w Gliwicach, moze ktos zainteresowany
zdjecie uzytkownika
niezainteresowany - 2016-01-02 22:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
Odpowiedź na: [tghjk - 2015-12-28 18:03:10]:
zainteresowany może być chyba tylko desperat. robota na przeczekanie
zdjecie uzytkownika
34788 - 2016-01-03 14:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niezainteresowany no ale jednak ktos bedzie chenty zeby pracowac w firmie, to prawda ta oferta pracy na specjalsite do sprae personalnych nadal widnieje
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-11 17:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam mam niebawem zglosic sie na rozmowe ale mila pani nie powiedziala nic wiecej tylko tulipan park budynek D no i Ba mam te forum bo pokombinowalem i znalazlem ta firme w necie wpisujac adres tulipan park budynek D. Moje pytanie czy ktos niedawno tam prcowal i o jaka robote chodzi bo za 3 zmiany 1600 zl to wole w domu siedziec dalej i miec....
zdjecie uzytkownika
dikas - 2016-01-11 20:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy idziesz na tą rekrutację specjalisty ds. personalnych bo przyznam szczerze zastanawiam się jakie warunki zaproponują. Wymagania mają niezbyt wygórowane - obsługa komputera, doświadczenie..
zdjecie uzytkownika
Kendy - 2016-01-25 18:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, są tu jacyś inżynierowie czy tylko produkcja?? Warto startować na Geometry Engineer? Czy można tam mieć takie pieniądze jak 5 tys netto?? W ogóle jak tam jest bo mnie z daleka chcą ściągnąć?? pozdrawiam i dzięki
zdjecie uzytkownika
lobos - 2016-01-25 19:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To faktycnzie niewielkie wymagania @dikas, w sumie to każdy powinien je spełniac, chociaż nie wiem jak z tym doświadczeniem. Słyszałem tez, że w firmie panuje bardzo dobra atmosfera i daja umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
w3erf - 2016-02-05 16:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to bardzo dobrze bo nie w kazdej firmie oferowana jest umowa i pracce no i atmosfera tez ejst bardzo wazna..na chwile obecna to szukaja konserwatora

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Omnium Auto Sp. z o. o

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert