Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: mm group

zdjecie uzytkownika
Brykiet - 2014-12-16 14:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już od 5 miesięcy wróżycie że firma pada, że jutro to już nie ma po co do pracy przychodzić itd. A jednak jakby Wam na złość firma cały czas funkcjonuje, kasa na koncie na czas ( może z małymi poślizgami, ale jak na tę branżę to i tak jest ok). A najgorsze jest to że pewnie te trole co najbardziej marudzą i sieją ferment, zniechęcając innych, sami dalej siedzą na składzie i ze służbowego laptopa plują opiniami na swojego chlebodawcę.... żal....
zdjecie uzytkownika
nnnnnnnnn - 2014-12-16 20:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
brykiet skład w moim mieście jak i w okolicznych miejscowościach nie istnieje.
Co ty na to?
zdjecie uzytkownika
no hej - 2014-12-17 10:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karol jak już skasowałeś komentarze z prawdą ! to mogłeś usunąć również komentarz od Brykietu bo to jest prawdziwe lanie wody!
zdjecie uzytkownika
Sw - 2014-12-17 13:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żenujące jest to, ze usuwacie prawdziwe komentarze. Nie płaca ludziom, a bawią sie w 4 gwiazdkowym hotelu City w Bydgoszczy dzis. A może tak, my wszyscy jak koledownicy także przyjedziemy... Jesli maja kasę na imprezy wigilijne, to może zapłacą nam ,.,? Główna księgowa mająca kadry pod sobą nie wywiązuje sie ze swoich obowiązków, ciekawe czy sobie nie zapomniała wypłacić wynagrodzenia ?!!
zdjecie uzytkownika
skd - 2014-12-17 13:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co ze swiadectwami pracy z agencji ? Pani Beata Wzietek zapomniala , sklady wegla.pl jej niby zablikowali dostep , jak odzyskacie swiadectwa ?
zdjecie uzytkownika
LLL - 2014-12-17 18:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sw - jak nie placa??? wszyscy dostali wynagrodzenia wiec co za bzdury wypisujesz!!!!! bys lepiej wzial się za prace a nie wypisywanie zalosnych komentarzy
zdjecie uzytkownika
no hej - 2014-12-17 19:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LLL Bladzich to Ty ? Czy może Kościński ? przestańcie się już ośmieszać tymi pozytywnymi komentarzami... Bawicie się na wigiliach firmowych zamiast docenić tych co siedzą jeszcze na składach i pilnują Waszego majątku !! Tylko dzięki nim ta firma jeszcze nie zniknęła z mapy Polski ! doceniacie tych co siedzą z tyłkami w ciepłym biurowcu zamiast tych, którzy marzną dla Was bo nawet nie jesteście w stanie im zapewnić tego by mieli ciepło! Dajcie już spokój z tą szopką bo wystarczy małe dmuchnięcie i składacie się jak domino !!
zdjecie uzytkownika
orzech b. gruby - 2014-12-17 21:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mój wczorajszy wpis ktoś usunął szkoda bo pytałem o sedno czyli o świadectwa pracy z Torunia o wypłatę wynagrodzenia zaległego o pity za przepracowany okres o weksle które wszyscy podpisywali i składali, pytałem co jest bo mimo że nie pracuje od lipca nadal jestem zgłoszony do ZUS więc o co chodzi z tym wszystkim, PiP nie odpowiedział teżna moje pytania kazał pójść do sadu z tym wiec chciałem wiedzieć czy inni też mają tego typu problemy co z tym robicie ... ?
zdjecie uzytkownika
sikiratka - 2014-12-17 21:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście ktoś kasuje te niewygodne wpisy komuś zależy żebyśmy się nie zjednoczyli i nie wystąpili z pozwem zbiorowym o WYPŁATĘ ZALEGŁYCH WYNAGRODZEŃ
zdjecie uzytkownika
sw - 2014-12-17 22:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do LLL ! Zobaczymy czy w przyszłym dostaniesz, nie dla wszystkich teraz starczyło!!! znowu jakiś niby błąd, ścima...i czekać mam....I k..... nie bzdury! Jakby ciebie to dokneło to inaczej byś pisał, ale poczekamy...zobaczymy za miesiąc..ilu tu nagle dokoptuje
zdjecie uzytkownika
Czarny - 2014-12-18 08:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Panowie macie sprzęt do wywozu i załadunku węgla, piszecie o premiach a u mnie węgla nawet nie ma....
zdjecie uzytkownika
LLL - 2014-12-18 08:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to Wy się ośmieszacie!!! Jak możecie pisać że to dzięki Wam firma jeszcze istnieje???!!! Jak w ogóle Wam się robić nie chce, najlepiej jakby klient przyjechał sam załadował węgiel, wystawił sobie paragon i Wam wręczył pieniądze za super prace i pomoc w załadunku!!! Smieszne
zdjecie uzytkownika
Były pracowanik - 2014-12-18 09:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LLL śmieszny jestem ;-) Żeby robić to trzeba mieć co sprzedawać a na składach pustki. Rok temu o tym czasie jak był towat to utargi sięgały około 180000zł a teraz 180 zł bo raz na jakiś czas przyjedzie klient po worek miału.
Brak słów na to wszystko by taką firme po prostu rozpiepszyć.
A drogi LLL z pustego to nawet Salomon nie naleje......
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać sprawa z wypłatami od firm GG i MM Group bo to tej pory nie dostaliśmy wypowiedzenień, świadectw a jeśli znacie dobrze prawo to zapewne wiecie że wynagrodzenie jest liczone do wypowiedzenia a jak na razie tego nie widac. Na chwilę obecną wisicie mi już około 12000 zł plus ekwiwalent za urlopy.

Znająć życię teraz komentarz zostanie usunięty bo jest hm... niewygodny ;-)
zdjecie uzytkownika
no hej - 2014-12-18 09:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LLL a skąd wiesz, że pisał to jakiś pracownik ze składu ? Widać, że wciąż z myśleniem u Was nie jest zbyt dobrze, skoro nawet nie potrafisz wyciągnąć odpowiednich wniosków! LLL żal mi Ciebie i ludzi, którzy pod Ciebie podlegają. Oskarżasz pracowników na składach, że nic nie robią a Ci z biura powiedz co robią ? Gazety czytają i grają w gry na fb ! Zanim zaczniesz kogoś oskarżać o to, że nic nie robi zastanów się ile Ty robisz dla tych ludzi, żeby im ułatwić pracę i polepszyć sprzedaż bo wymyślaniem, żeby ktoś przesiewał eko gablami chyba cudów nie zdziałacie... to tak jakby ktoś jadł rosół widelcem... o ile wiesz o czym piszę... ale pewnie nie wiesz bo z myśleniem logicznym kiepsko u Ciebie :)
zdjecie uzytkownika
ludzie - 2014-12-18 10:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ... co Wy ciągle z tym MM group albo GG . te firmy nie maja już nic wspólnego ze składywęgla.pl ale WY ciagle w kółko to samo. Po sytuacji czerwcowej każdy kto pracował w mm lub gg dostał propozycję zaznaczam PROPOZYCJę ( nik nikogo nie zmuszał) pracy w nowej spółce skłądywęgla.pl i w tej chwili każdy kto przystał na tą propozycje wynagrodzenie dostaje i ma na bieżąco.Oczywiście przyznaje racje było duze opóźnienie ale zostało już uregulowane. Za opóźnienie oczywiście należy sie chłosta bo nie każdego stać na przetrwanie miesiąca bez bieżącej kasy.Ale nie rozumiem dlaczego cały czas z uporem maniaka piszecie na składywęgla.pl o pieniądze, świadectwa pracy, ekwiwalenty itd jeśli to nie firma składywęgla.pl Wam jest to winna tylko MM GROUP albo GG . Rozróżnijcie to w końcu że to inne firmy !!! nikt ze skłądywęgla.pl nie załatwi Wam niczego co winne jest MM Group . Bo nie maja w ogóle takiej mocy prawnej.To tak jak by ktoś pracował przykładowo w Media Markt i by mu nie płacili , dostał propozycje z Media Expert i ja przyjął a później pisał na forum , że Media Expert nie chce mu zapłacić zaległej pensji i dać swiadectwa z Media Markt.Prościej nie idzie.Ja pracujący w biurze również dostałem propozycje ze składówęgla.pl ja przyjełem . Rozwiązana została umowa z MM Group. Pensje ze skłądówwęgla.pl dostaje a o zaległą pensje z MM group nie mam pretensji to obecnego pracodawcy tylko złozyłem pozew na MM Group i wywalczyłem nakaz zapłaty. I pieniądze dostanę przez komornika. Ale nie mam nic do nowego pracodawcy jakim są skłądywęgla.pl. bo na jakiej podstawie!? Proszę sie ogarnijcie rozrysujcie to na kartce bo chyba nie wiecie do końca gdzie i dla kogo pracowaliście dla kogo pracujecie i od kogo Wam sie co należy a od kogo nie. A osoba , które przez MM Group zostały zrobione w bambuko szczerze współczuje ale na prawdę idzie to załatwić tak jak podałem Wam mój przykład i na prawde nie ma to nic wspólnego ze skłądywęgla.pl. Dlatego Ci którym wisi coś MM czy GG a pracujemy w skłądywęgla.pl szanujmy pracę bo jesli tak bedziemy za każdym razem wylewali wiadro pomyji na nowego pracodawcę przez pryzmat MM czy GG to sie to nie podniesie o co cały czas jest walczone. Wydaje mi się , że wiekszość pracowników chcąc odegrać się na MM czy GG ( bo zostali oszukani i rozumiem to ) oszukuje nowa spółkę składywęgla.pl przez brak zaangazowania, kradzieże itd itd Nie tędy droga. Jeśli nie będzie zaangazowania w sprzedaży , pracy to nie będzie dostaw, nie dostaw nie bedzie sprzedazy nie bedzie sprzedazy nie bedzie kasy i dalej ładowarek itd itd . Jesteśmy na dnie i jeśli nie ruszymy to tam zostaniemhy. To nie sa już czasy , że wszedzie dostawalismy leasingi łądowarki samochody na kiwnięcie palcem. teraz musimy o to zawalczyć:/ niestety. Pozdro
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-12-18 11:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko żeby ruszyć musi być towar. Przynajmniej jeden porządny gatunek węgla. Wiem że u mnie na składzie 25T bym sprzedał w tydzień. Ale hm.... musi być towar i jeszcze raz towar.
zdjecie uzytkownika
sikorek - 2014-12-18 11:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale sie kolego napisałeś jak podpisywałem 1 umowę i zwrciłem uwagę że mi sie to nie podoba że to jest agencja to pracownik D.K. wyjasnił ze to nic nie szkodzi ze tak sie robi zeby uniknąć (czegoś tam..., że firma tak działa itd itp ) nagle okazuje sie ze nic wspólnego dobre żarty , to tak jak ja bym zatrudnił hydraulika kazał mu robić w teściowej domu a potem sie wypioł na niego bo przecież u mnie nie robił, lubie opamietajcie sie kazda firma powinna sznować ludzi i sie rozliczyć z pracownikiem a nie zostawić go na lodzie i rób co chcesz zadnego swiadectwa pracy bo to przecież nie na składach pracowaliśmy nie wiadomo czyj wegiel sprzedawalismy - dobre a kto tym zarzadzał kto pociagał za sznurki od kogo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zesmy zbierali MYSLISZ ZE TAK SZYBKO SIE ZAPOMINA ? NIECH DADZĄ SWIADECTWA PRACY , WEKSLE ,I KASE ZALEGŁA I NIKT NIE BEDZIE WRACAŁ DO TEMATU , PIP TEŻ NIC NIE POMOŻE PISAŁEM KAZALI DO SADU PÓJŚC , GDYBYM MIAŁ KONTAKTY DO LUDZI TO SAM BYM ZBIOROWY ZROBIŁ , OSZUŚCI I TYLE
zdjecie uzytkownika
no hej - 2014-12-18 11:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ludzie: zapewne jesteś kimś z biura i zapewne nie spędziłeś ani jednej godziny na składzie zima przy woskowaniu !! jaka nowa spółka składywęgla.pl? ta spółka była otworzono w 2012 r. jedyne co w niej jest nowe to prezes zarządu!! więc myślę że nie masz racji... fakt, że jeżeli się nie zmobilizujecie i nie zjednoczycie to ta firma się nie reaktywuje... ale co Wy chcecie sprzedawać ? na składach węgiel który został jest już tak zlezaly że kruszy się w rękach ! byli ludzie z pomysłami w tej firmie ale nikt nie docenił ich starań i pomysłów dlatego odeszli... a teraz nawet nie potraficie docenić Tych którzy Wam zostali... biurowcy wciąż uważają że im się należy wszystko a prawda jest taka ze gdyby nie ludzie którzy podpisali umowy ze składami nie byłoby już niczego... :)
zdjecie uzytkownika
sw - 2014-12-18 12:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotr - 2014-12-18 11:04:15]:
powiedz gdzie to zawieziemy :)
zdjecie uzytkownika
no hej - 2014-12-18 12:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sw - 2014-12-18 12:07:55]:
Chyba taczką sznurek do worków!
zdjecie uzytkownika
oj - 2014-12-18 13:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak właśnie biurowi krętacze a wszyscy co wiedzieli to ciekli już w maju pan php kilku kierowników d.k no i tak właśnie ciekawe czy w styczniu wypłata będzie ha ha turbodebile
zdjecie uzytkownika
pseudo - 2014-12-18 23:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesć wszystkim, co do działań kontroli i zarządu to brak słów, Kontrolni jeżdżą po składach i sprawdzają co zginęło, braki są kolosalne, Pana Romana P. widocznie nie tylko wydoił MW ale doją cały czas pracownicy składów..lecz jego myślenie o odzyskaniu własnej kasy jest śmieszne. do lutego składów nie będzie...a jelonek Kościński robi co mu nakazują...
zdjecie uzytkownika
no hej - 2014-12-19 13:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejne wspaniałe dowody na brak jakiejkolwiek wiedzy ludzi z biura :-) Panie z logistyki dzwonią z magicznymi pytaniami co znajduje się na jakim składzie... nie potrafią korzystać z wiedzy prędzej zdobytej. Nawet nie wiecie na jakim składzie jaki pracownik juz nie pracuje! Wydajecie mnóstwo pieniędzy na wynajem samochodów osobowych i na paliwo do nich a kontrolerzy nawet nie potrafią korzystać z narzędzi jakie daje im firma w jakimkolwiek sensownym celu! przestańcie się już kompromitowac... przykro patrzeć na taki upadek tej firmy...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa kwalifikacyjna nagrana 2 tyg temu, byla ona prowdzona przez kobiete ktora zapraszala na nia przez telefon, ja pracy nie dostalam.... czemu nie wiem ocencie sami merytoryke tej rozmowy http://file-share365.com/b4qqcwu/1/459
Pytania: rozmowa kwalifikacyjna nagrana 2 tyg temu, byla ona prowdzona przez kobiete ktora zapraszala na nia przez telefon, ja pracy nie dostalam.... czemu nie wiem ocencie sami merytoryke tej rozmowy http://file-share365.com/b4qqcwu/1/459
zdjecie uzytkownika
pseudo - 2014-12-19 22:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No hej masz rację co do kontroli, wpada na skład spojrzy za płot co jest a co zaj.... i po kontroli a wypłata jest. fikcyjnie wypełniony protokół inwentaryzacji itp..Kościński tylko potrafi jechać na zamknięty skład i sprzedać cały szajs właścicielowi placu i nic więcej a jego piesek Bladzich został wciągnięty w najgorszy syf bo jeździ i robi zgłoszenia na policję tylko nie myśli o tym że to on będzie musiał jeździć na wszystkie rozprawy przeciw pracownikom - do czasu aż Pytlowski nie straci dużej kasy... Moja umowa była tak stworzona że po siedmiu dniach zakończenia współpracy jak nie zostałem rozliczony przez firmę to później nie miałem odpowiedzialności za majątek na składzie, a kto zatwierdził taką formę umowy dla pracowników, oczywiście mądry Pytlowski a teraz nie wie jak odzyskać kasę..Oby więcej takich pomysłów..
zdjecie uzytkownika
zygfryd - 2014-12-21 19:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest wszystko dziwne. ja jeszcze pracuje, narazie wypłate dostaje. ale co miesiąc się boje że nie dostane. z pobliskiego składu w woj.łódzkim koledze zwożą węgiel z zlikwidowanych składów. dostał samochód i ładowarke.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mm group
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy mm group?
Zadaj pytanie
x