Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: mm group

zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-10-20 12:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i niby w którym miejscu tego artykułu jest napisane że forma ogłosiła upadłość?
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-20 13:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo dobrze ze chodzi syndyk jeśli to prawda...
posprzedaje majątek firmy i w pierwszej kolejności z kasy musi pokryć wynagrodzenia pracowników. lepsza taka opcja niz wyrok sadu i czekac na jego uprawomocnienie...
zdjecie uzytkownika
kierowca juz nie pracujacy - 2014-10-20 15:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-20 09:19:59]:
WITAM
KOLEGO ALE DOSTAŁEŚ LISTOWNIE ??????
zdjecie uzytkownika
,,,,,,,,, - 2014-10-20 17:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-20 09:19:59]:
kolego napisz jakie województwo dostało, a najlepiej zamieść gdzieś zdjęcie , skan tego świadectwa w necie i daj linka?( oczywiście zakryj dane osobowe) bo naprawdę nie chce mi się w to wierzyć.
Ja ciągle pracuje, wypowiedzeń i świadectw z agencji brak.
zdjecie uzytkownika
ho - 2014-10-20 18:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co z kasa ,juz 10 dni po terminie
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-20 18:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
część osób dzisiaj dostało wypowiedzenie z MM z dniem 25,10,2014!!!! czyli wychodzi ze pracujemy w dwóch firmach i od nich możemy domagać się kasy....
zdjecie uzytkownika
kie - 2014-10-20 19:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [madry - 2014-10-20 18:22:12]:
kolego napisz jakie województwo dostało, a najlepiej zamieść gdzieś zdjęcie , skan tego wypowiedzenia w necie i daj linka?( oczywiście zakryj dane osobowe) bo naprawdę nie chce mi się w to wierzyć.wypowiedzeń i świadectw z agencji brak
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-20 20:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubelskie, mazowieckie, zaraz wrzuce zdjecie
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-20 20:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takie wypowiedzenia sa oczywiscie bezprawne bo po
1) wysłane listem zwyklym - bez potwierdzenie odbioru
2) w piśmie jest mowa o zachowaniu oikresu wypowiedzenia- tj, 1 tydzień. termin wypowiedzenia mija 25.10.2014- czyli ja od dnia dzisiejszego mam tylko 5 a nie 7 dni
ktos z was jeszcze dostał?
zdjecie uzytkownika
dada - 2014-10-20 20:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda ja też dzisiaj dostałem list a tam dwa wypowiedzenia z datą 25.10.2014
podpisane przez Panią Z.
Tylko brak świadectw ale mają przyjść w następnych tygodniach jednakże wypłaty jak było brak tak nadal jest brak a o nowych umowach ni słychać.
Czyli z MM iGG możemy się starać o zaległe wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-20 20:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie wychodzi na to że tak..
ja mam wypowiedzenia podpisane przez pania b.wziętek
dodam że na obu wypowiedzeniach mam taki sam nr UP. natomiast przy podpisywaniu umów sa dwa różne? a jak u was?
zdjecie uzytkownika
kie - 2014-10-20 20:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [madry - 2014-10-20 20:16:43]:
zapodaj,zapoda foto byśmy wiedzieli czego się spodziewać i ja dalej z tym działać
zdjecie uzytkownika
kie - 2014-10-20 20:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dada - 2014-10-20 20:25:50]:
na jakiej podstawie została wypowiedziana umowa? jaki paragraf?
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-10-20 20:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przy podpisaniu umowy była klauzura że mogą znami rozwiązać umowę w ciągu 7 dni niepodając powodu wypowiedzenia
zdjecie uzytkownika
kie - 2014-10-20 20:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [madry - 2014-10-20 20:21:54]:
na jakiej podstawie została wypowiedziana umowa? jaki paragraf?
zdjecie uzytkownika
kie - 2014-10-20 21:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja w umowie nie mam takiej klauzuli na temat rozwiązania umowy.umnie jes klauzula tylko klauzula że w sprawach nie uregulowanych mają zastosowanie przepisyprawa pracy i prawa cywilnego.i jeśli dostał bym wypowiedzenie to muszą podać przyczyne wypowiedzenia.
zdjecie uzytkownika
simonsazz - 2014-10-20 22:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co dostaliscie jest smieszne,to nie jest zadne wypowiedzenie umowy bo :
1) przyszlo bez potwierdzenia odbioru
2) numer na obu umowach jest taki sam
3) zabrali mi dwa miesiace pracy bo pracowalem od 24.09.2013 a na wypowiedzeniu mam 24.11.2013
Wiec tym mozna sobie podetrzec cztery litery i nic wiecej,tyle w temacie,ja juz wyslalem papiery do sadu i dostane normalne swiadectwo pracy a nie jakies z du.py wyciagniete.
zdjecie uzytkownika
aja - 2014-10-20 23:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostaniesz takie jak kazdy
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-10-21 04:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wczoraj zlozylem skarge na sklady do pip i gosciu mi powiedzial ze w tym tyg wchodzi na kontrol i wyplaty beda ze skutkiem natychmiastowym
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-21 06:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdjęcie nistety nie mozna wstawc....ww ypowiedzeniu nie ma podanej przyczyny..ja u siebie w umowie nie mam adnotacji i możliwości wypowiedzenia umowy bez podawania przyczyny...
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-21 09:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopaki co z tego ze beda wyplaty ze skutkiem natchmiastowym skoro nadal sa zablokowane konta!!!! moj prawnik mnie dzisiaj uswidomil ze wyrok nakazu do zaplaty zaleglych pensji bede mial i to na pewno tylko to kiedy dostane fizycznie kase jest watpliwe. moge czekac nawet kilka lat.....bo z kieszeni prezesow mi nikt nie wyjmie....musi byc sprawa, syndyk, sprzedaz majatku i dopiero podzail na pracownikow, jesli oczywiscie bedzie co sprzedawac!!!!!
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-21 11:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wypowiedziałem umowę w sierpniu. Teraz dostałem świadectwo pracy z torunia na którym mam napisane, że umowę rozwiązano na podstawie wypow. um. przez pracownika. Świadectwo obejmuje okres od maja do 31.08.2014. Dostałem zwykłym listem tak jak zawsze wysyłali świadectwa.
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-21 11:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-21 11:04:55]:
ale skoro wypowiedzenie jest z twojej winy to nie dostaniesz zasiłku????
to znalazłeś robotę czy co? lepiej było czekac na ich wypowiedzenie przynajmniej poszedłbys teraz na zasiłek
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-10-21 11:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak zwolniłem się bo dostałem robotę
zdjecie uzytkownika
madry - 2014-10-21 13:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to w takim przypadku nie ma znaczenia czy z twoejj winy czy nie...mi jak zalezy na zasilku to wole czekac..
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mm group
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x