Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Grupa Bis-Pol HR

Pracowałeś w firmie Grupa Bis-Pol HR i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
phantomBP - 2016-02-01 14:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, jedni piszą, że jest OK drudzy wręcz przeciwnie.
Moje pytanie to... Jakie są lub były wasze zarobki miesięczne? i ile z tego odłożyliscie? Pozdr....
zdjecie uzytkownika
hubson - 2016-02-01 15:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@phantomBP wynagrodzenie masz opisane w ofercie pracy. Musisz sobie policzyć 120 godzin za 8,67 euro brutto i Ci wychodzi najmniejsze wynagrodzenie za 4 tygodnie jako pracownik magazynowy. Hotel i dojazdy do pracy zapewnia pracodawca. Pamiętaj że możesz wyciągnąć więcej za godzine i że jest możliwość nadgodzin
zdjecie uzytkownika
aniaa - 2016-02-04 18:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy jedzie ktos albo był w Holandi w szklarniach przy kwiatach? Trzeba zaplacic z gory 500 zl i nie jestem pewna czy to aby nie wyrypka ;/ ma ktos jakies info? Jak tak to prosze o maila lasios007@gmail.com
zdjecie uzytkownika
patryk - 2016-02-04 18:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aniaa, ciekawe, pierwsze słysze o takiej płatności, jak czytałem ogłoszenie na pracownika magazynowego to nic o tym nie pisali. Zwłaszcza, że zaznaczyli jasno, że pracodawca zapewnia zakwaterowanie w bungalow park lub w hotelu pracowniczym i transport do pracy zapewnia pracodawca bezpłatnie.
zdjecie uzytkownika
kada - 2016-02-06 18:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zdecyduję chyba na wyjazd na magazyn, oby tylko godziny były i nie kapusie,złodzieje i kryminaliści. To są moje teoretyczne przemyślenia 1239 euro wychodzi najniższa pensja za 23 lata powyżej, z tego 400 euro za mieszkanie i ubezpieczenie. Z tego powinno 800 euro zostać na jedzenie itp. szału ni ma. Nie wiecie jak jest z transportem do Holandii z tą firma.
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-06 19:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z transportem prosta sprawa, bo to wszystko, wszystkie koszty przejazdu pokrywa firma, Ty tylko podpisujesz umowe na miejscu a na magazynie dobrze płaca tam.
zdjecie uzytkownika
malina - 2016-02-17 17:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pobierają prawie 640 zł przed wujazdem czy ktos cos o ty wie?
zdjecie uzytkownika
mil - 2016-02-17 17:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nigdzie nie widziałam takich info @malina to chyba plotki, za to wiem na pewno, że można sporo zarobić stawka za godzinę nawet od 8 do 10 euro i gwarancja wyrobienia do 160h
zdjecie uzytkownika
malina - 2016-02-18 12:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałem odpowiedz z wiązku z pracą w niemczech i wypytałem sie dokładnie o wszystko ,i dostałem odpowiedz ze najpierw trzeba wpłacic pieniądze na konto a potem przesłac do nich wszystkie dokumenty wraz z dowodem przelewu.I to mają być plotki?
zdjecie uzytkownika
porque - 2016-02-19 19:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt @malina Cię nie zmusza. Możesz pracować w Polsce, albo też i jechać za granicę i dopiero jak będziesz na miejscu to szukać pracy. Wiadomo, że tutaj kontrakty są na od 12 do 52 tygodni.
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-03-02 18:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy jedzie ktos do Holandii do pracy w szklarni przy uprawie kwiatów w marcu??
zdjecie uzytkownika
Ada - 2016-03-15 12:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej nn ja jadę 23 marca, a Ty?
zdjecie uzytkownika
wku - 2016-03-15 14:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za co oni biorą kasę??? Pytając o PIT za 2015 usłyszałem , że nie mają. Niby że byłem bezpośrednio zatrudniony u pracodawcy (on ma mi wysłać ). Więc w czym oni pośredniczą? ....Chyba w zbieraniu ogłoszeń z niemiec itd. a za te 300 zł. ( odliczyłem już podróż w jedną stronę ). Kilka ulotek i starter sim ( wartość tego zestawu oceniam na 10 zł. )
zdjecie uzytkownika
ilona - 2016-03-15 16:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jedzie ktos na pakowanie owoców i warzyw do Holandii??
zdjecie uzytkownika
ja12 - 2016-03-20 13:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto placil 500 zl? i za co?
zdjecie uzytkownika
sylwia96 - 2016-03-20 15:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ilona - 2016-03-15 16:47:40]:
Hej , ja mam zamiar jechać tam wiesz coś więcej na ten temat co i jak ?
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-03-21 06:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sylwia96 - 2016-03-20 15:11:16]:
A kiedy wyjeżdżacie?? ja zdeklarowałam sie wstępnie po świętach. Jade pierwszy raz i nic więcej na temat tej pracy nie wiem.
zdjecie uzytkownika
sylwia96 - 2016-03-21 19:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zzz - 2016-03-21 06:49:43]:
Ja tak samo po świętach , masz tu mój e mail emilja.17@vp.pl
Napisz do mnie to spiszemy się .
zdjecie uzytkownika
anka2050 - 2016-03-22 15:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracował ktoś z bispolu w szklarniach w Lipsku jak tam jest, a może ktoś wybiera się 01.04.2016 właśnie tam do pracy?
zdjecie uzytkownika
Mark - 2016-03-22 22:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak bylem w Holandi w tamtym roku z biura Z Nl.jobs i nie narzekalem praca byla po okolo 50 godzin tygodniowo Na reke mi wychodzilo na czysto ponad 300 euro Warunki mieszkalne bardzo dobre bo mieszkalem w bloku
zdjecie uzytkownika
Mark - 2016-03-22 22:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli chodzi o prace na szklarni z pomidorami to polecam bo nie jest to ciezka praca tylko nie raz wymaga szybkiego tempa zalezy jaki pracodawca a druga sprawa to strasznie cieplo w miesiacach czerwiec lipiec i sierpien bo szyby sie nagrzewaja od slonca ale idzie wytrzymac chyba ze ktos przyjezdza nie do pracy tylko na wakacje to inna sprawa Polecam tez na fabryki przy pakowaniu i sortowaniu bo dobre pieniądze Tygodniowki nie raz mi wychodzily na reke okolo 500 euro
zdjecie uzytkownika
krst - 2016-03-23 09:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja dostalem oferte wyjazdu do lipska 01.04.16 i z moja dziewczyna i sie zastanawiamy wlasnie
zdjecie uzytkownika
Krst - 2016-03-23 11:59:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak z zarobkami ?
zdjecie uzytkownika
Krst - 2016-03-23 15:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile osob w tych kontenerach mieszka ? i jakie warunki w nich sa ?
zdjecie uzytkownika
Wita - 2016-03-23 20:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest tam jakieś WiF
zdjecie uzytkownika
anka2050 - 2016-03-24 11:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja z chłopakiem też dostaliśmy ofertę a kontaktował się już ktoś z wami bo my nadal czekamy na telefon ta Pani z biura mówiła że przekazała nasze dokumenty do niemiec i że mamy czekac na tel. do was może już ktoś dzwonił?
zdjecie uzytkownika
anka2050 - 2016-03-24 12:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krst - 2016-03-23 09:13:52]:
hej ja tez z chłopakiem mamy zamiar jechać a dzwonił już ktoś do was z niemiec bo nam z biura Pani powiedziała że nasze dane wysłała do niemiec i mamy czekać na telefon.
zdjecie uzytkownika
Krst - 2016-03-25 12:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anka2050 - 2016-03-24 12:04:26]:
tak dzwonilismy bylismy w biorze dostlismy kfestinariusze oraz umowy ktore mamy uzupelnic i dostarczyc je do biura po swietach ...
zdjecie uzytkownika
Krst - 2016-03-25 12:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam mialo byc dzwonili ... sorki
zdjecie uzytkownika
holender - 2016-03-26 20:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co do wyjazdu do pakowania warzyw i owocow

warunki noclegu
+ w miescie blisko sklepy i reszta
- warunki fatalne... brak w kuchni czajnika garczkow mikrofalowki generlanie nic niema procz lodowki i pralki
- grzyb smrod i brod wszedzie materace do spanie cale zgrzybiale zescianami

co do pracy:
kobiety - sortuja i pakuja tylko albo az bardzo szybkei tempo waiserki polki ktore jedynie stoja pospieszaja caly czas wyzywaja ludzi

mezczyzni - przewaznie rozladowywanie palet i ukladanie palet na wysoksoc 2m + caly czas szybkie tempo ukladania skrzynek z owocami itp waznce 15- 25 kg jedno za drugim po 2h mozna pot wycisnac z koszulki i waiserzy to samo co przy kobieta

pary nie maja zagwarantowanego ze bd razem pracowac jest FRESH PARK gdziejest z 10 - 15 zakladow i moze byc tak ze 1 osoba idzie na rano na inna fabryke a 2 osoba na popoludniu na innna fabryke i sie mijaja

INNE

20h zeby odrboc zakwaterowanie ubezpiczenie i transport do pracy
w tyg wcyhodzi ookolo 40h KONKRETNEGO ZAPIERDALNIA + wysluchiwania obleg waiserow

dodatkowe oplat
25 euro za buty odbijane z wyplaty
koszta z umowe w holandi ktora sie podpisuje
94 euro nocleg
72 transport
21 ubeczpieczenie

SZCZERZE ? odradzam normlany czlowiek stamtd wyjezda po MAX 7 dniach byly przypadki ze po 1 dniu 3 dniach pracuaj moim zdaniem tma desperaci ktorzy chwala sie na fabryce ze robia tu czasem po 60h tyg i ciesza z zarobku 800zl na tydzien na czysto nie liczac jedzenie

tak wiec 800 zl naczysto bez jedzenei przy 60h pracy ostrego tyrania + duzoo stresu

mieszka sie w niemczech pracuje w holandi 1h sie czeka na busa po pracy na zakwaterowaniu picie cpanie itp kto co woli to niech jedzie

byc moze komus ten wyjazd pasowac to jedynie moja opinia dla ludzi wyjezdzajacyh a a ktorzy chcueli by wiedziec gdzie jada powodzenia
co do innych wyjazdow z bis polu super i polecam
borowka FRANCJA bardzo polecam super warunki plaza basen itd kasa srednia
anglia borowka truskawka malina rowniez super kasa zakwaterowanie moze byc
zdjecie uzytkownika
a - 2016-03-30 22:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pakowanie owoców i warzyw, czy ktoś jedzie 02.04.16? Co do wcześniejszej wypowiedzi holendra, pracowałam już kiedyś w podobnej "cudownej" firmie na pakowaniu i sortowaniu i mogę powiedzieć, że zazwyczaj jest tak, że w jednej firmie są osoby, które się dosłownie gnoi czyli daje tylko tyle godzin tyg, żeby wystarczyło na opłacenie zobowiązań wobec firmy tj mieszkanie, dojazdy itd, robi się często naloty na pokój i czepia o pusta puszkę piwa stojącą na stole, zazwyczaj tylko po to żeby taka osoba sama zrezygnowała i zjechała, rzadko kiedy firma zwalnia pracownika, ale jest i tak, ze w tej samej firmie są pracownicy którzy jeżdżą regularnie, potrafią niezła kasę wyciągnąć tyg, i są dobrze traktowani przez brygadzistów i nie zawsze są to "starzy wyjadacze". Wszystko tak naprawdę zależy od zwykłego przypadku i nie zawsze jest to zależne od nas a tym bardziej sprawiedliwe. Zazwyczaj wystarczy tydz, dwa by wiedzieć czy się opłaca zostać, a jeśli nie to trudno, lepiej wrócić nawet i po paru dniach niż zostać żyć w stresie i generować straty.
zdjecie uzytkownika
anka2050 - 2016-03-31 11:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś ma informacje kiedy wyjazd do Lipska czy tak jak było planowane na 1 kwietnia bo nas zrobili chyba w konia niby ze na 100 procent pojedziemy ze nas wybrali a nikt się do tej pory nie odezwał do nas
zdjecie uzytkownika
Sutener - 2016-04-01 13:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O co chodzi z tą kasa co sie buli u nich w biurze? Pierwsze pytanie a nastepne czy musze przejechac wieksza połowe polski zeby podpisac umowe w jasle? i jak to jest z tymi warunkami mieszkalnymi prosze o odp a nie zadajecie glupie pytania kto kiedy jedzie
zdjecie uzytkownika
a - 2016-04-01 14:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biuro oferuje pakiet 'full care' czy coś w ten deseń, pakiet kosztuje ok. 199zl i nie jest obowiązkowy, w pakiecie oferują swoja opiekę podczas pobytu u pracodawcy, dodatkowo dostaje się kartę Lebary i informator nt wyjazdu, biuro za jakieś 30 zł wykupuje ubezpieczenie w pzu wojażer-wazne przez tydz., dodatkowo biuro wykupuje bilet u przewoźnika, w zależności skąd się jedzie cena w granicach 200-300 zł. Co do umowy w razie dużej odległości od Jasła, można wszystkie formalności załatwić przez internet.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-05 21:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, długo czekaliście na odpowiedz z biura po wysłaniu CV? jedzie ktoś może 8 kwietnia na kwiaty?
zdjecie uzytkownika
Andzia - 2016-04-06 14:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a - 2016-03-30 22:19:16]:
Własnie ta Francja i borówka mnie interesuje może mógłbyś napisać coś więcej drogi kolego, bo widze ,ze jestes konkretnie zorientowany:), a ponieważ mam zamiar wyjechać sama , to nie chciałąbym się wmanewrować w jakieś gagno. Z góry dziekuje, to mój e mail: Karuma@poczta.fm
zdjecie uzytkownika
szatsi - 2016-04-06 14:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do *ona* wlasnie dostalam potwierdzenie z biura na kwiatki, CV wyslalam 2 dni temu ale jeszcze nie podpisalam umowy. Powiem szczerze nie wiemco robic. Mozesz sie zemna skontaktowac moj e-mail szatsi@vp.pl
zdjecie uzytkownika
Oba - 2016-04-09 13:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi wiadomo @Andzia firma zapewnia przejazd, ubezpieczenie i zakwaterowanie, więc widać, że im zależy na pracownikach.
zdjecie uzytkownika
winogronka - 2016-04-11 18:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby mi ktoś podać więcej informacji na temat winobrania we Francji? Był tam ktoś?
zdjecie uzytkownika
on55 - 2016-04-15 20:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam borówkę i winobranie bo byłem i sobie chwale.
zdjecie uzytkownika
anka205 - 2016-04-16 13:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile płacą na borówce za kg czy jest akord czy godzinówka ile można zarobić za ten miesiąc po ile się godzin pracuje
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-18 12:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są tu jacyś pracownicy magazynowi w Holandii? Jak wygląda praca i zarobki?
zdjecie uzytkownika
on55 - 2016-04-18 13:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anka205 - 2016-04-16 13:16:26]:
Hej:) na borówce masz placone od kg pracujesz 8 godzin srednio można zarobic 500e do 1000 za 3 tygodnie tak wychodzi Warunki sa super jest tez wycieczka nad ocean jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie ci je udziele pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Karolcia00 - 2016-04-18 17:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on55 - 2016-04-18 13:48:25]:
Cześć, a czy byłeś może na winobraniu?
zdjecie uzytkownika
anka205 - 2016-04-19 10:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on55 - 2016-04-18 13:48:25]:
Hej dzięki za info właśnie mam zamiar wybrać się z chłopakiem mam jeszcze pytanie czy jest tam wifi i jak jest z lodówkami czy obiady we własnym zakresie i ile pobieraja za nocleg te 500-1000 euro to juz na czysto po odliczeniu kosztów podróży noclegu wyzywienia ? z góry dzieki za info pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
on55 - 2016-04-20 10:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anka205 - 2016-04-19 10:50:47]:
Cześć:)
Tak byłem na winobraniu pracowaliśmy po 8 godzin bez stresu na luzie sniadanie mielismy i obiad za darmo wina do woli najważniejsze zarobek 350e za tydzień warto ja sobie chwale napisze ci więcej na temat borowki w meilu poczta718@interia.pl pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
on55 - 2016-04-20 11:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Karolcia00 - 2016-04-18 17:14:48]:
Cześć tak byłem więcej info w mailu poczta718@interia.pl pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anka205 - 2016-04-21 14:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on55 - 2016-04-20 11:05:17]:
Hej jak możesz napisz cos więcej o borówkach mój mail ania3102@onet.pl pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Przebieg był smieszny , umowę o pracę miałem dostac dopiero w Niemczech , a czytając opinie o tej firmie i tym co jest w umowie wiem , że chceili abym zapłacił za przejazd a potem oczywiscie pracy by nie było.NIE JEDŹCIE PRZED PRZECZYTANIEM I PODPISANIEM UMOWY O SAMĄ PRACĘ A NIE O KIEROWANIE DO PRACY , ONI W UMOWIE O KIEROWANIE DO PRACY WYMIGUJĄ SIE OD WSZYSTKIEGO.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
małgorzata - 2016-04-21 20:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
winobranie, prace w winnicach wiosną i borówka we Francji to wyjazd z których korzystałam, moim zdaniem jedne z najlepszych wyjazdów. Super klimat, przyjemna praca, uczciwe pieniądz zawsze na czas. Wszystko jest tak jak informują w biurze i piszą w umowie. Dlatego tak ciężko się dostać, teraz na wiosnę to podobno 10 osób na jedno miejsc. Ale jak jaz pojedziesz i zobaczą że jesteś normalnym człowiekiem to potem sami do ciebie dzwonią i proponują oferty. Korzystałam z usług tej firmy i jestem zadowolona. Polecam.
zdjecie uzytkownika
anna - 2016-04-25 15:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracował ktoś na borówce we Francji?proszę o kontakt na mój e-mail kieltyka.anna@gmail.com z góry dziękuje

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Grupa Bis-Pol HR!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Bis-Pol HR
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert