brak logo

Grupa Bis-Pol HR

Jasło

Opinie o Grupa Bis-Pol HR

X Do halo 2016-06-07 22:08:16
Czemu??
halo 2016-06-07 22:25:51
Bo chciałbym jechać a jestem na liście rezerwowych
1
Pytanko 2016-06-07 22:57:40
A gdzie można znaleźć liste osób, które się dostały?
bartolomeo 2016-06-08 09:46:22
Do "niepolecam"- co ty gościu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja byłem w zeszłym roku na tym rzepaku i zarobiłem tyle co ty czyli 1500 Euro za 4 tygodnie, jeszcze ci mało. A ile w Polsce zarabiasz? dadzą ci więcej za zajob 12 godzin na budowie chyba tylko. Nie rób chały, bo ja jadę jeszcze raz w tym roku. Nie ma co słuchać zmanierowanych gości, każdemu polecam!
1
Karolina 2016-06-08 13:25:05
Był już ktoś na truskawkach z bispolem? Opisze jak było?
Pytanko2 2016-06-08 13:59:38
Wiesz już, że jedziesz na pewno? Gdzie można sprawdzić kto jedzie, jeśli jeszcze do mnir nie dzwonili znaczy że nie jadę??
DoKarolina 2016-06-08 19:08:05
Ja byłam ale to zależy gdzie jedziesz.
M 2016-06-10 13:09:11
Był ktoś na truskawkach w Stuttgarcie?
Monika 2016-06-13 09:50:58
Hej, jedzie ktoś jutro na truskawki do Sttudgartu? Napiszcie opinie jak jest itd...A może ktoś już tam jest lub był?? Jedzie ktoś 17??
Asiak 2016-06-13 19:21:31
Witam. A co powiecie p pracy w naaldwijk w Holandii przy chryzantemach i storczykach? Był ktoś? Jak tam jest?
Xxx 2016-06-14 16:00:13
Jedzie ktoś do Jörg Knödler, Heidenhof w piątek lub już był??
Asiak 2016-06-14 18:15:27
Jedzie ktoś w najbliższym czasie do Naaldwijk w Holandii na chryzantemy z tego bis pol? Niech ktoś napisze jak tam jest... faktycznie taka charowa? :/ z góry dziękuję za każde info. Pozdro for all:**
pracownica sezonowa 2016-06-15 14:28:05
Charówa jak diabli, najcięższa praca dla kobiet w Holandii. Trafisz do firmy WatchOut, gdzie nie biorą poprawki że na chryzantemach daje radę 1 osoba na 6... Jeśli nie dasz rady (co nie jest powodem do wstydu)zasugerują Ci powrót do Polski zamiast załatwić Ci coś innego.
Asiak 2016-06-15 15:45:49
Hm.... co może być ciężkiego w obrywaniu tych bocznych pąków chryzantem???? :/ A jeśli chodzi o pracę przy storczykach? Tam jest lajt podobno...
1
Do asiak 2016-06-20 08:35:05
Asiak, jak tam będziesz to napisz jak tam jest
Asiak 2016-06-21 19:53:54
Nie wiem czy będę bo juz 3 tygodnie jak złożyłam zgłoszenie i niedzwonią. I już chyba niezadzwonia. Oddzwaniaja tylko do wybranych .. niezakwalifikowałam się zapewne
ada871 2016-06-22 12:55:59
Zgłosiłam się dziś do pracy w szklarni w Lipsku. Ktoś może coś powiedzieć na ten temat?
2
dyrol 2016-06-23 11:53:14
Witam był ktoś w Szwecji na tróskawkach/malinach ? jakieś może opinie jak tam jest itp. dzieki
nbnm 2016-06-23 20:15:29
@dyrol mój znajomy kiedyś był i mówił ze całkiem spoko, że kasa też nie najgorsza, wiec chyba pozytywnie. Ale powiem szczerze nie widziałam tych ofert?
Asiak 2016-06-27 19:11:58
Witam . Czy jedzie ktoś z was 29czerwca lub 1lipca do Holandii na kwiaty???
2
ja 2016-07-08 15:05:39
wybiera sie ktos moze 16 lipca na pakowanie borowki? moze ktos juz byl w tym miejscu i sie wypowie, jak bylo? badz generalnie jak wyglada praca przy czyms takim ?
3
jaaa 2016-07-08 21:43:07
Również jestem ciekawa
algebra 2016-07-08 23:19:57
na borówki nie widziałam ofert ale wydaje mi się że chyba do szklarni na uprawe kwiatów ozdobnych poszukiwali, musie jednak najpierw zweryfikowac czy to jest nadal aktualne bo wiadomo jak to w internecie bywa
Kamilo 2016-07-13 13:46:46
Wybiera się ktoś na zbiory borówki????
3
algebra 2016-07-15 12:50:54
termin przyjmowania dokumentów na zbiory borówki do Holandii jest przedłużony do 22 lipca, na stronce mówią
Msrs 2016-07-16 13:52:30
Opiszę w tym roku borowke we Francji:) masz piątaka ? Xd
6
rrrrr 2016-07-16 14:19:58
ja jadę na borówkę do nl 4 razy, ogólnie byłam zawsze zadowolona
piffff 2016-07-16 15:51:10
Fajnie, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków @algebra, bo premie to normalna rzecz. Wiadomo jednak czy wypłata jest tak samo u nich terminowa jak reszta? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Romek.tomek 2016-07-20 20:25:28
Byłem na zbiorze borówki amerykańskiej we Francji i dziś były wypłacane pieniądze za wykonaną pracę. Za uzbieranie normy (41 kg ) dziennie i ponad ktore zbieralem, 18 dni pracy otrzymałem lekko ponad 500 euro. Dla mnie to kpina gdyż to nie są pieniądze które by mnie satysfakcjonowaly za duży trud pracy i nie lekkie warunki pracy i to ze spelnilem warunki umowy. Inni moi koledzy dostali od 170 euro do 600 euro było najwięcej. Grupa bispol bardzo dużo pobiera pieniędzy i w sumie nie wiemy za co tyle, na papierach napisane było 5000 zl brutto A po odliczeniu wychodzi mi lekko ponad 2 tyś, wiadomo że za domki trochę wyszło ale nie ze 60% kwoty gdzieś się rozplynelo. Nie polecam wyjazdu na borówke amerykańska :)
8
Miro 2016-07-20 22:04:21
Witam też byłem w tym roku na borowce we Francji i dostałem 530 euro...wstyd.Nie polecam.
9
mejbi 2016-07-20 22:09:28
czy nadal sa potrzebne kolejne osoby do kwiatów ozdobnych?
MANIU 2016-07-20 22:50:52
Ja również byłem na zbiorze borówki amerykańskiej we Francji i podsumuję to jednym słowem- porażka.
Mając wyzbieraną normę każdego dnia+ pare kilogramów ponad to dostałem na wypłatę 520 euro. Najdziwniejsze w tym jest to,że otrzymując rozliczenie za pobyt i kwotę zarobioną brutto wynosi ona 1200 euro wiec teraz nasuwa się pytanie gdzie pozostałe 680 euro?! Po wyliczeniu kosztów dotyczących zakwaterowania i przejazdów z miejsca zamieszkania na pole wyniosły one 300 euro więc reszta czyli 380 euro rozpłynęło sie w powietrzu. Prosty rachunek, Grupa Bis-Pol świetnie poradziła sobie z oszukaniem nas. Mega negatyw. NIE POLECAM WYJAZDU NA ZBIÓR BORÓWKI AMERYKAŃSKIEJ DO FRANCJI ZA POŚREDNICTWEM TEJ FIRMY.
9
klaudia17 2016-07-21 10:27:09
Ten wyjazd do Venlo to tragedia. Robota w Holandii,mieszkanie w Niemczech. Roboty nie ma,na umowie z Bis-polem miało zostać 4.60-5 euro,pod odliczeniu opłat za dojazd,mieszkanie itd...a na umowie z pracodawcą okazuje się ze pracownicy zarabiają ok 5 euro brutto (w wieku 21 lat) ,więc pod odliczeniu wszystkich opłat nie zostaje NIC. NIE POLECAM
2
Grupa Bis-Pol WM 2016-07-21 11:18:29
Do wiadomości: „Romek.tomek”, „Miro” oraz „MANIU”
Państwa wpisy zamieszczone na niniejszym forum traktujemy jako pomówienie i żądamy natychmiastowego sprostowania. Każdy z Państwa odbierając wynagrodzenie miał możliwość sprawdzenia szczegółowego wyliczenia sporządzonego przez licencjonowane biuro rachunkowe. Każda choć trochę zorientowana osoba rozróżnia wartość brutto i netto i wie jaki procent (około 30%) wynagrodzenia brutto pracodawca jest zobowiązany potrącić na rzecz państwa pod postacią zaliczki na podatek dochodowy, świadczeń zdrowotnych i składek ZUS. Ponadto powinni Państwo pamiętać o pobranej jeszcze we Francji zaliczce w wysokości 150 euro. Co więcej, opata za dojazdy nie była pobierana – o czym informacja udzielana była przy odbiorze wynagrodzenia. Wobec powyższego oczywistym jest, że wysokość wynagrodzenia została naliczona poprawnie. W razie dalszych wątpliwości zapraszamy do naszego biura, w celu uzyskania szczegółowej informacji. W przypadku braku sprostowania zamieszczonych wpisów oraz ich dalszego rozprzestrzeniania nasz firma będzie dochodzić roszczeń od ich autorów.
3
Miro 2016-07-21 11:37:59
Dlaczego mam coś sprostować ? Zrobiłem 530 euro i nie polecam :) wyrażam swoją opinię tyle w temacie.
6
Romek.tomek 2016-07-21 16:40:00
Mogę sprostowanie napisać:
Tak dostaliśmy zaliczkę 150 euro, razem wyszło mi 650 euro więc jakieś 2800 zl, odjąć mój wkład i bilet to zostaje nie całe 2 tyś wynagrodzenia za moją pracę we Francji. Wg mnie takie wynagrodzenie nie jest warte tej pracy A jak wiadomo za pracę za granicą każdy ma wyższe wymagania niż to co by mógł zarobić tutaj w Polsce :) moja jest taka opinia i moge ją tutaj umiescic bo to jest forum :)
8
Maniu 2016-07-21 17:22:16
Sprostowanie:
Oczywiście dostaliśmy zaliczkę 150 euro. Fakt, że przejazdy nie były płatne nie był mi znany więc w tym miejscu zwracam honor. Włączając zaliczkę wypłata wzrosła do 670 euro. Nie zmienia to faktu że jestem średnio zadowolony z wynagrodzenia za wykonaną pracę. Pozdrawiam.
1
Annaaa 2016-07-21 21:49:17
Ja jestem bardzo zadowolona z wyjazdu i serdecznie dziekuje za prace. Agencja wywiazala sie ze wszystkich warunkow przedstawionych przed wyjazdem. Zarobilam ponad 900 euro netto reszta poszla na zus i zaliczke na podatek ktory odzyskam w przyszlym roku. Agencja zorganizowala za darmo nagrodowa wycieczke do Lurt i na wydme. Nigdy nie spotakalam sie aby jakis pracodawca organizowal takie atrakcje. Kwatera bardzo dobra z dostepnym basenem za darmo. Jeszcze raz dziękuję, w polsce nie mam pracy a bispol dal mi mozliwosc zarobku. Na pewno jeszcze skorzystam z uslug tego biura.
2
Eryk 2016-07-21 21:56:10
Na wydmy nie była darmową wycieczka organizowana przez bispol także się coś pani pomyliło:) na wydmy każdy jechał na własny koszt.
5
Martta 2016-07-21 22:06:05
Ja zarobilam 850 euro netto plus zus i podatek. Jestem zadowolona z zakwaterowania, atmosfery i wycieczki. Najwazniejsze ze pieniadze byly na czas i wszysko zgodnie z umowa. Na spotkaniu nie obiecywali wiekszych pieniędzy. Problem polega na tym ze wyjazd jest krotki bo to tylko 18 dni pracy wiec uwazam ze pieniadze za taki okres sa ok. Koszty zwiazane z wyjazdem zawsze sa i trzeba je poniesc. Gdyby wyjazd byl dluzszy innaczej by to wygladalo. Pozdrawiam
2
Annaaa 2016-07-21 22:11:46
Zgadza sie w tym roku na wydme wyjazd byl na wlasna reke ale we wczesniejszym sezonie bispol zorganizowal za darmo
1
marzena 2016-07-22 07:17:26
Witam wybiera się ktoś na jabłka z tej firmy i czy ktoś juz może był i czy się oplca :)
Maniu 2016-07-22 10:45:43
Zapomniałem dodać,oczywiście wycieczka do Lourdes była zorganizowana i jest to plus na korzyść Grupy Bis-Pol.
1
Emsiak 2016-07-22 21:18:28
Czy apropo pakowania borówki (Venlo) holandia , coś wiadomo ? Jutro jedziemy. Przerazenie z tym mieszkaniem w niemczech, ktoś wie coś wiecej ?
ona111 2016-07-25 11:39:47
ja sie wybiram do Holandii na borowke drugi raz juz jade. w zeszlym roku zarobilam bardzo dobrze, oby ten tez byl dobry. kwatery sa ok chociaz duzo osob w pokojach, ale fajni ludzie wiec ok. wszystko zgodnie z umowa, pieniadze na czas. tak ze moge polecic ten wyjazd.
2
Monika 2016-07-27 12:35:12
Ja się zapisałam na jabłka.
gość 2016-07-28 13:15:58
Ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy jest szansa na premie.
ON55 2016-07-29 15:45:41
Witam!
Byłem ale to jakis czas temu ale z tego co wiem ludzi z tamtego tego roku byli zadowoleni i warto jechac i sam tez panuje jechac .
Asiaczek 2016-07-30 11:53:43
Witam ! Jedzie ktoś z was 5lipca do Holandii na kwiaty ?
boss 2016-07-30 22:50:53
Idealnie, że jest u nich szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie, bo dbałość o takie warunki sprawia, ale wypłata jest terminowa? Dziękuję za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Grupa Bis-Pol HR - Jasło
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Bis-Pol HR