Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MARENA FINANSE

Pracowałeś w firmie MARENA FINANSE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dawid Kuruc - 2015-02-20 16:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo miła atmosfera, ciągły kontakt zero problemów polecam!
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2015-02-20 16:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Łukasz Skibński Firma Marena jest pozytywną firmą z kturą warto podjąć wspułprace.Szczeże polecam
zdjecie uzytkownika
Nick - 2015-02-22 23:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Wstępne rozmowy kwalifikacyjne i uzgodnienia skierowane przez właściciela firmy do przyszłego pracownika są fałszywie naciągane na korzyść pracownika. Podsunięty weksel in blanco do podpisania był całkowicie źle wytłumaczony i sformułowany dla w tym przypadku mojej osoby nie mających wiedzy czym to jest. Ponieważ firma w żadnym stopniu nie wywiązuje się z umowy słownej a w rzeczywistości pracownik więcej musi wydać na podstawową żywność z super marketu niż faktyczny, przewidywalny dochód reasumując podczas realizowania pracy. Wniosek z tego,że albo pracujemy na pseudo umowę o świadczenie usług, lub rezygnujemy z umowy i dostajemy z firmy kary na jakie nas nie stać. Przy podpisywaniu tego typu umowy prawnik musi być obowiązkowy.
zdjecie uzytkownika
Dawid K - 2015-02-25 10:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Po przyjściu po wypłatę za jazdę dostałem papier do podpisania ze oddaje te pieniądze w ramach kary za zerwanie umowy gdy się nie zgodziłem i napisałem o wypłacanie pieniędzy zostałem zwyzywany i poszarpany pozdrawiam i nie polecam
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-02-25 15:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Osoby które napisały pozytywny komentarz o tej firmie proszę o kontakt: (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
adaś - 2015-02-25 19:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aż tak źle z tą firmą??? z tego co się orientuje to ogłoszenia na olx nadal się pojawiają :/
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-02-25 22:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bardzo źle..,ale porządek się z nimi robi:)
zdjecie uzytkownika
swoj - 2015-02-26 09:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Oszukany - 2015-02-25 22:28:10]:
tez mialem okazjie wspólpracowac z ta pseudo firma która zreuje na młodych ludziach ,to ze to oszustwo to jedno, a to ze nikt nie czyta tej ganksterskiej umowy przed podpisaniem to drugie.Jak bede mial troche czasu to tu zagladne i wam napisze ze tak calkiem prawnie wedlug niego to pan,B nie dziala i sa na to odpowiednie paragrafy
zdjecie uzytkownika
max - 2015-02-27 11:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Na ewentualne podpisanie tej umowy tylko z prawnikiem
zdjecie uzytkownika
słownik - 2015-03-01 21:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2015-02-20 16:44:59]:
@łukasz zanim zaczniesz komentować skorzystaj ze słownika

Firma marena nie polecam
zdjecie uzytkownika
suchy - 2015-03-03 17:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Prosze uwazac jezeli ktos do was dzwoni bo jest osoba która donosi do M.B wypytuje was o wszystko a potem do niego to donosi :/
zdjecie uzytkownika
lukas - 2015-03-03 18:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oszukany - 2015-02-25 15:25:29]:
wyślij swoje zapytania oraz żale jakie masz do mojego posty z pozytywna opinią na temat tej firmy na ten adres mail jop8@vp.pl
zdjecie uzytkownika
MARENA Marcin Byś - 2015-03-03 23:00:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,
Na wstępie chciałem podziękować "Panu" z Lubaczowa, że w czwartek 26.02.2015 roku zadzwonił do mnie i opowiedział mi cały Wasz plan, że dążycie do tego, żeby poprzez te nieprawdziwe komentarze zniszczyć moją firmę. Poinformował mnie również, że "Pan" z Dębicy jest GŁÓWNYM DOWODZĄCYM w "fan klubie", miło. Rozmawialiśmy ponad 40 minut. Zastanawia mnie tylko czy "Pan" z Lubaczowa przyznał się do tego, że sam podpisał ugodę i przepraszał wraz ze swoją żoną za swoje zachowanie (ugoda- do wglądu, oczywiście bez danych osobowych konkretnych). "Panie" z Lubaczowa nie myśl sobie, że sprawa namierzania IP będzie trwała 3 lata ... . Zmobilizowało mnie to do dalszego działania, aby PRAWDA wyszła na jaw nie tylko między nami ale i dla innych, że w rozmowie poinformował mnie "Pan" z Lubaczowa, że wszyscy pisali i podał "Pan" nawet swój PSEUDONIM. Zrobię wszystko, żeby osoby, które pomawiają moją osobę i firmę za to odpowiedziały przed odpowiednimi instytucjami, jeśli odpowiednie organy uznają, że jest to niezgodne z prawem. A co do TV, to wie "Pan", że to nie jest zły pomysł. W kolejnych aktach oskarżenia staramy się o to, żeby Sąd wyrok opublikował do publicznej wiadomości, a wtedy to i TV się przyda bo będzie o czym mówić.
Szkoda, że nikt nie napisał, że jazda po UE po prostu Was przerosła, że nie daliście najzwyczajniej w świecie rady lub ulegliście nie właściwym ludziom na parkingach, którzy po prostu Wami manipulowali.
Sami wiecie, że to, że nie podpisujecie się z imienia i nazwiska świadczy o tym, że jest to nie prawda i zwykłe pomówienie i oczernianie mojej osoby i każdy normalny kto będzie to czytał się domyśli.
Jeśli ktoś czuje, że zrobił błąd i chce go naprawić, proszę śmiało się do mnie odezwać. Takich ludzi doceniam i szanuję. Na pewno lepiej na tym wyjdzie. Jednak kto nie chce, niech dalej zbiera pieniądze na prawników, jak to mi przekazał "Pan" z Lubaczowa, za co serdecznie Panu dziękuję.
Zainteresowane osoby, szczegółowymi informacjami, zapraszam do kontaktu.
P.S. Znając Waszą mentalność pewnie znowu pojawią się "pseudo komentarze" pod moim wpisem, ale oczywiście w dalszym ciągu bez podpisu z imienia i nazwiska ... i jak ktoś może dążyć do prawdy, skoro nawet nie ma odwagi się podpisać? ;)
POZDRAWIAM
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ŻONA - 2015-03-04 13:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [MARENA Marcin Byś - 2015-03-03 23:00:19]:
Witam,
Chętnie odpowiem na (jak zwykle dotychczas) nieprawdziwe zarzuty. Pierwszym kłamstwem jest to, iż mój mąż nie telefonował do Pana w wyżej wymienionym terminie, ani w żadnym wcześniejszym.
Jeżeli zależy Panu na precyzji to prawdą jest to, iż telefonował do kierowcy (kto wie, może to była podstawiona przez Pana osoba? ) z którym również miałam przyjemność przeprowadzić rozmowę, który nie omieszkał niezwłocznie całą treść rozmowy przekazać Panu. Dowodem jest wiadomość „sms” wysłana z Pana numeru w dniu 1.03.2015r w której znalazły się podziękowania za korzyści płynące z owej rozmowy z kierowcą. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany z ogromną przyjemnością mogę udostępnić numer kontaktowy do tej osoby, o ile jeszcze będzie aktywny.
Forum stworzono do tego, by ludzie łącząc się z Internetem mogli swobodnie i bez narzuconej im cezury czy granicy wypowiedzieć się na dany temat, jest ich sporo rodzajów, zaczynając od anonimowych, kończąc na restrykcyjnych bądź prywatnych. Dla uściślenia forum na którym się znajdujemy nie należy do restrykcyjnych lecz anonimowych, zwrócę tu uwagę że użytkownik nie ma obowiązku rejestracji lub podawania danych personalnych – zasad Pan nie zmieni.
Odnośnie naszych z Panem relacji sprawa wygląda następująco : sądzę że odbieranie telefonów, kontakt , nie mówiąc już o obecności w biurze są dla Pana nie lada wyzwaniem, więc potrzebuje Pan pomocnika – rozumiem nie wszystkiego da się wyuczyć, każdego da się zastąpić – w postaci Macieja Z. , któremu przekazał Pan uprawnienia. Do zadań Pana Macieja należał więc kontakt telefoniczny z moja osobą bądź mężem, odbiór samochodu jak i zarówno obecność przy podpisywaniu ugody, uważam że zapewne miał Pan „dobry powód” aby nie zaszczycić nas swoją obecnością. Zastanawiające. Jeżeli mówimy już o ugodzie to moim skromnym zdaniem suma w wysokości 4000PLN i zastraszanie sądem nie ma z nią nic wspólnego. Jest to po prostu wzbogacenie się kosztem naszej ufności. Jeszcze bardziej zabawnym faktem jest to, iż nie będąc przy podpisywaniu „ugody”, odbiorze samochodu, śmie Pan twierdzić że to Ja wraz z mężem mielibyśmy przepraszać za „swoje zachowanie”. Tu Pana zaskoczę – przy odbiorze samochodu o ile raczy sobie Pan przypomnieć, jak wcześniej wspomniałam Pana nie było – fakt pierwszy. Przy podpisywaniu ugody nie było ani Pana, ani mnie- fakt drugi. W przypadku ugody świadkiem całego zdarzenia była moja pełnoletnia córka Anna.. (ale jak to zweryfikować skoro Pana przy tym nie było? Ah, tak ! Jest sposób ! A jaki? A rzucać słowami - tu w prawo tu w lewo, a ludzie poczytają. Proszę się nie martwić nie odczuwam urazy z tego powodu, to w końcu tylko forum, każdy może wyrażać swoją opinię, zdanie. - tutaj cytat „(…)Zastanawia mnie tylko czy "Pan" z Lubaczowa przyznał się do tego, że sam podpisał ugodę i przepraszał wraz ze swoją żoną za swoje zachowanie(…)” - to są Pana domniemania czy pomówienia?
Osobiście uważam, że to Pan powinien odnieść się z szacunkiem i pokorą do całej sytuacji biorąc pod uwagę między innymi Pana brak kultury osobistej lub lekceważący stosunek do drugiej osoby.
Przypominam Panu (tak dla uściślenia), iż to Pan jest właścicielem firmy, więc odpowiednią osobą z którą powinno podpisywać się umowy jak też ugody. Oczywiście również mogę udostępnić zainteresowanym szczegóły ugody, nie ma tu nic do ukrycia.
I taka refleksja na zakończenie : Panie Marcinie, skoro jest Pan tak przekonany co do swoich racji, to w jakim celu jest to wszystko?
Mogę Panu podziękować jedynie za to, że uczy Pan, iż nieznajomość prawa potrafi bardzo zaszkodzić.

Irena Mac
podaję kontant tel.508913311 dla wszystkich zainteresowanych
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2015-03-04 20:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Odpowiedź na: [MARENA Marcin Byś - 2015-03-03 23:00:19]:
Witam,
jak moja przedmówczyni,korzystam z możliwości wypowiedzenia się na tym forum. Od razu zwrócę uwagę na drobny szczegół...słowo "Pan" jest zwrotem grzecznościowym używanym dla okazania szacunku osobie, o której się mówi. W poście Pana Marcina użyte jest w cudzysłowiu, co oznacza, że jest to zwrot ironiczny i kpiący. Jeśli nie ma Pan zamiaru okazać szacunku danej osobie, mimo, że jest od Pana starsza i bardziej przez życie doświadczona, lepiej nie używać słowa PAN w ogóle. To tak tytułem przypomnienia podstawowych zasad dobrego wychowania.
Nie mam pojęcia, co ma Pan na myśli pisząc: "opowiedział mi cały Wasz plan,że dążycie do tego, żeby poprzez te nieprawdziwe komentarze zniszczyć moją firmę". Chyba chodzi tu o całkiem coś innego, np. o PRAWDĘ, o której tak Pan szumnie pisze? Czy nie nadinterpretował Pan tej sytuacji? czy nie przyszło Panu do głowy, że jeśli firma jest w porządku, jest wypłacalna a pracodawca uczciwy to negatywne komentarze na tym forum nie mają racji bytu? Niech Pan postawi się w sytuacji jednego, drugiego czy kolejnego kierowcy, którego Pan zatrudnił, mającego na utrzymaniu dzieci i rodzinę, który po 5 czy 6 tygodniach ciężkiej pracy (bo nic tak nie męczy zawodowego kierowcy jak bezczynne stanie w miejscu po kilka czy kilkanaście dni - tu ukłon w stronę spedytora M.Z), wraca do domu i nie dość, że nic albo prawie nic nie zarobił, to ma pojechać w kolejną trasę? A niby za co ma pojechać? A jeśli nie pojedzie to kara pieniężna lub sąd? Nie zastanowił się Pan, dlaczego kierowcy po jednej trasie mają dość pracy w Pana firmie? To nie jest tak jak Pan pisze, że :"jazda po UE was przerosła". Wielu z tych kierowców po kilka razy przejechało równik....są doświadczeni ...to praca dla Pana ich przerosła, warunki jakie Pań stworzył i kompletny brak przełożenia pracy na pieniądze.Oni nie dali rady JEŹDZIĆ DLA PANA! A może Pan spróbowałby wsiąść za kółko? Spróbować jak to jest?...nie sztuka krytykować, mówić, że jesteś beznadziejnym kierowcą, że same problemy, że rażące naruszenie zasad współpracy....długo można by wymieniać. Dla Pana wiadomości Ci beznadziejni kierowcy po otrząśnięciu się z traumy, jaką była praca u Pana, wsiedli za kółko, jeżdżą dalej po UE, świetnie sobie radzą a ich szefowie szanują ich i są z nich zadowoleni. I nie mają żadnego problemu z komunikacją ani ze spedytorami ani z pozostałymi pracownikami.
Pisze Pan:"jeśli ktoś czuje , że zrobił błąd i chce go naprawić, proszę śmiało się do mnie odezwać. Takich ludzi doceniam i szanuję..." Tak się składa, że byłam świadkiem rozliczenia się po trasie mojego faceta, doskonale pamiętam jak nas Pan potraktował u Pana w firmie. I nie byliśmy tam bynajmniej z powodu naszych błędów....normalnie przyjechaliśmy rozliczyć trasę, samochód, karty itd. Mam głęboko w pamięci każde Pana słowo, każdy gest, każdy sms, każdy telefon....Ktoś chce szczegółów? Służę. Jeśli to taki rodzaj docenienia i szacunku to dziękujemy...
I na koniec....czy naprawdę chciałby Pan , aby PRAWDA ujrzała światło dzienne? i czy nie tym kierowcom właśnie należą się przeprosiny? Proszę nie odpowiadać....to pytania retoryczne....
I popieram moją przedmówczynię, nieznajomość prawa bardzo szkodzi, zwłaszcza tym, którzy ze względu na brak środków do życia i ciążące na nich zobowiązania wobec rodziny, decydują się podpisać umowę, nad którą pracował sztab prawników....

Również nie mam nic do ukrycia:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2015-03-06 15:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może mi ktoś odpowiedzieć, dlaczego usunięte zostały moje dane osobowe oraz nr telefonu? Czyż nie pisano powyżej, aby się przedstawić z imienia i nazwiska? Przedstawiłam się ....więc o co chodzi?
zdjecie uzytkownika
też oszukany - 2015-03-08 00:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Właściciel Mareny zmusił mnie pod groźbą nie wypłacenia pieniędzy za jazdę do napisania tutaj pozytywnego komentarza.Nie miałem wyjścia...Przepraszam Wszystkich.NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2015-03-08 00:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [też oszukany - 2015-03-08 00:10:59]:
Niech mi ktoś powie, że to co czytam to...nie to co czytam??? ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
zbulwersowany - 2015-03-12 11:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
niestety to prawda a z głębszej analizy sprawy mam wrażenie żę firma MARENA zwyczajnie transport ma przy okazji a głównym źródłem dochodu jest regulamin zmuszający kierowców do wypłaty kar pieniężnych
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-03-12 21:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście,że tak.,a taras wlasciciel tej firmy sra,bo nie wie co go teraz czeka...a czeka;)
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2015-03-12 23:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbulwersowany - 2015-03-12 11:51:02]:
Trafione w sedno....(usunięte przez administratora) mój nr tel....pozdrowienia dla Busiarzy!
zdjecie uzytkownika
Były - 2015-04-04 14:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [MARENA Marcin Byś - 2015-02-08 19:52:26]:
powiem tak zdarzyło się kiedyś że miałem poważny problem z pieniędzmi i pracowałem jako kurier chciałem spróbować czegoś nowego więc wysłałem CV i cała procedurę przeszedłem okazało się potem ze jakies weksle in blanco (po ch.. takie coś) byly do podpisu i umowa która była narzucona z góry powiedziałem przed podpisaniem umowy że chce wziąć ją do domu i przeczytać na spokojnie po czym właściciel zamknął mnie w pokoju i nie pozwolił wyjść bez podpisania tego byłem wręcz zmuszony do tego. Umowa która jest tutaj podpisywana jest umową abuzywną i ma znamiona umowy argentyńskiej radze nie podpisywać z tą firmą umów nie patrzeć że kokosy oferują lepiej mieć te 1500zł i mieć świety spokoj
ps. Forum jest po to żeby powiedzieć ostrzec doradzić poradzić a nie że M.B. decyduje co może na nim być a co nie
zdjecie uzytkownika
bernard - 2015-04-06 21:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
może łaskawy administrator zostawiać dane osób którym otworzyły sie oczy po podpisaniu parszywej umowy chciałbym mieć z nimi kontakta a nie z wypowiedziami pokrzywdzonych włwscicieli którzy płacą z km 0.15gr
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Obiecane głupoty mydlenie oczu ściema za ściema podsuwanie ludzi kozaczenie zastraszanie
Pytania: pytań mało
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-04-09 19:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie pełny obraz,jak działa i do jakich metod posuwa się pseudo firma marena. A my mamy kolejną osobę która będzie zeznawać :)
zdjecie uzytkownika
piwosz - 2015-04-17 01:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Panowie ta firma nie zarabia na transporcie, tylko na kierowcach i doi ich jak krowy z mleka... Nie POLECAM omijać dużym LUKIEM.............
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MARENA FINANSE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MARENA FINANSE?
Zadaj pytanie