Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MARENA FINANSE

Pracowałeś w firmie MARENA FINANSE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bernard - 2015-04-06 21:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
może łaskawy administrator zostawiać dane osób którym otworzyły sie oczy po podpisaniu parszywej umowy chciałbym mieć z nimi kontakta a nie z wypowiedziami pokrzywdzonych włwscicieli którzy płacą z km 0.15gr
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-04-09 19:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie pełny obraz,jak działa i do jakich metod posuwa się pseudo firma marena. A my mamy kolejną osobę która będzie zeznawać :)
zdjecie uzytkownika
piwosz - 2015-04-17 01:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Panowie ta firma nie zarabia na transporcie, tylko na kierowcach i doi ich jak krowy z mleka... Nie POLECAM omijać dużym LUKIEM.............
zdjecie uzytkownika
Podkarpacki - 2015-05-04 00:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam oszukanych i tych którzy są teraz oszukiwani ... co to ma być ze kierowca ma płacic za swoje pieniadze za tankowanie ... ta kartą Routex to sobie mozna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podetrzeć .... czego wiekszosc firm jeździ na DVK lub Shell ?? bo jest wiecej stacji których np we Francji mozna zapłacic za Paliwo i wg ... jestem sam oszukany przez ta pseudo firme. Panowie jak mozna tak potraktowac człowieka który lekko rozwalił cos przy aucie i automatycznie zwolniono go i kazano mu wracac do Pl na własny koszt ale nie przez Niemcy tylko przez Włochy co jest o 1000km dalej.. a dlaczego tak bo pseudo pan Marcin nie zarejestował busów w niemczech ze kierowcy maja płacone 8,5uero za godzine a kara jest około 30tys eur.. i dlatego wiadomo ze busy jeżdza po za niemcami lub chłopaki stoja tygodniami w jednym miejscu a robia po 10000tys km przez 5 tyg co to jest smieszne . Firma zarazbia na kierowcach i kazdy wie o tym co zoastał oszukany . Otrzegam kolejne osoby zeby Marene Finanse omijali szerokim łukiem... Bo tu kierowca nie zarabia tylko on traci duze pieniadze i do tego oszukiwany jest na kilometrach.. a te 15 gr za km to jest smiech na sali to 5 lub 6 lat temu takie stawki były teraz kazdy jeździ po 25 gr i dotego za weekendy maja płacone busiarze a tu co chłopaki z Mareny maja nic jedno wielkie 0.... a jeszcze dodadam ze na Masterku nie ma szans na wyrobienie siredniego spalania 11L jak sie jeździ po Francji i to kazdy głupi wie .... Czego inne firmy maja normy po 12L ale nawet jak kierowca przekroczy to nie jest obciązony kosztami a tu górbe pieniadze ukrada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
piwosz - 2015-05-04 13:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli pojedziesz na serwis to niema coś takiego jak norma paliwowa i w sadzie wygrywasz ta sprawę właśnie się wtajemniczam bo pójdę się tam zatrudnić tylko zebu wyczyścić te brudy i dostane 8.50 euro na godzinę jak pojadę przez Niemcy i dietę dodatkowo
zdjecie uzytkownika
KONRAD - 2015-05-04 23:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panie Marcinie B. ... Odnosząc się z Pana wypowiedzi z dnia 26.02.2015r ubraną w pięknych i kwiecistych słowach, które nie określają prawdziwej sytuacji panującej w Pana firmie w stosunku do zatrudnionych u Pana kierowców, wniosek nasuwa się tylko jeden, że nigdy nie miał Pan doczynienia z zawodową jazdą samochodem typu "BUS" nie tylko w kraju jak i poza granicami Państwa. Każda osoba będąca poza terenem kraju, która nie posiada środków finansowych płynących od firmy (koszt utrzymania samochodu służbowego) "załamała" by ręce i nie tylko... Dlatego określanie Pana pracowników (bądź byłych) za ludzi, których przerasta "zwyczajne" kierowanie pojazdem jest wręcz żałosne! W świetle prawa bydź może jest wszystko zgodne z Pańską umową, lecz wzbogacanie sie na czyjejś niewiedzy i chęci podjęcia pracy w Pańskiej "firmie" jest wręcz bulwersujące. Proponowałbym, aby Pan nie odnajdywał nowych "kruczków prawnych" lecz zajrzał wgłąb własnego sumienia.
Każdy z nas podejmując jakąkolwiek pracę oczekuje uczciwego wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
MARENA Marcin Byś - 2015-05-05 15:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na wstępie chciałem powiedzieć po raz kolejny, że skoro został ktoś oszukany przeze mnie lub przez moją firmę to proszę załatwiać wszystko najlepiej poprzez Sąd. Do chwili obecnej nie został mi przedstawiony żaden zarzut oprócz moim zdaniem bez sensownych zarzutów w Sądzie Pracy o USTALENIE STOSUNKU PRACY, co Sąd rozstrzyga i rozstrzygnie z pewnością. Wspomnę, że każda osoba ma świadomość zatrudniania się na jakiej umowie jest zatrudniona i robi potem tylko nie potrzebne zamieszanie, po czym nawet nie stawia się na wszystkich sprawach w Sądzie. Wręcz przeciwnie powiem wymuszają non stop kontroli, non stop pomagania i cechują się brakiem odpowiedzialności.
Jeśli chodzi o fachowców kierowców to napiszę kilka rzeczy z jakimi macie problemy:
1. Ciągle nie ma stacji paliw.
2. Brak paliwa 2 razy na trasie 120km , co jest śmieszne.
3. Wzywanie lawety z uwagi na brak paliwa (akurat z tym kierowcą były non stop problemy co do paliwa, jednak jak zapłacił 260e to dalej jeździ i już jest wszystko ok, do dnia dzisiejszego nie miał problemu ze stacją paliw, sam się przyznał, że po prostu zaczął tankować wcześniej).
4. Nie można ciągle znaleźć miejsca załadunku/rozładunku.
5. Żadnych informacji o spóźnieniach, o przeszkodach jakie wynikają w czasie realizacji usługi.
6. Kłamstwa, gdzie mam na to dowody.
7. Marudzenie, że nie mają co jeść (mnie nikt o to nie pyta czy ja mam).
8. Nie wysyłanie poczty, przetrzymywanie dokumentów i działanie na nie korzyść firmy.
9. Non stop tylko każdy potrafi "płakać" o zaliczki, które jeszcze nie dawno były bez problemu udzielane każdemu kierowcy.
10. Oczywiście, że nie interesuje mnie to za co kierowca tankował czy za swoje czy nie, jeśli pomimo wiedzy na jakich stacjach może tankować kartą paliwową sam spowodował, że nie miał możliwości dalej jechać i musiał zatankować za swoje pieniądze.

Wspomnę również, że prowadzimy też spedycję międzynarodową oraz mamy swoich podwykonawców. Cały czas dziwi mnie jedna rzecz:
- dlaczego kierowca podwykonawcy zawsze dojedzie na czas i bez problemu?
- dlaczego nic nie wymusza?
- dlaczego jest kulturalny?
- dlaczego nie ma problemu u kierowcy podwykonawcy pomimo tego, że kontaktujemy się z nimi tak samo jak z kierowcami naszymi z transportu własnego z przesyłaniem informacji?
- dlaczego zawsze znajdzie wszystko, chodzi o załadunek/rozładunek i nie ma zbędnych pytań?
TUTAJ PROPONOWAŁBYM WAM WSZYSTKIM SIĘ ZASTANOWIĆ I POWAŻNIE PRZEMYŚLEĆ.

Osoby, które się nie przedstawiają a jedynie potrafią mnie WYZYWAĆ, OCZERNIAĆ, DZWONIĆ DO KIEROWCÓW I NAMAWIAĆ ICH NA REZYGNACJĘ Z PRACY ZACHOWUJĄC ANONIMOWOŚĆ, NAPINAĆ SIĘ PRZEZ INTERNET, NIE BYĆ ODPOWIEDZIALNYM ZA WŁASNE CZYNY I DECYZJE - to zachowanie przedstawia jak wielka jest złośliwość ludzi, TCHÓRZLIWOŚĆ, brak odwagi do stania za swoimi słowami oficjalnie !!!

Mogę tylko przypuszczać, że STRACH przed prawdą i ZAKOMPLEKSIENIE jest górą !!!

Wiedząc, że jesteście taką a nie inną grupą społeczną i zachowujecie się na pewno Waszym zdaniem dobrze, bo jeśli umielibyście się lepiej zachować to pewnie byście się zachowali, to nie Wasza wina to pewnie ograniczenia ... .
Dacie jeszcze pewnie znowu jakieś KOMENTARZE, które pozwolą Wam na chwilę poczuć się lepiej. Mam nadzieję, że nikt w życiu nie będzie się tak zachowywał względem Was jak Wy względem mnie i mojej firmy, tego Wam nie życzę.

Ogólnie życzę szczęścia i spełnienia w tym co robicie, ale uwierzcie, że normalne życie jest lepsze. Życie bez strachu, bez kompleksów, bez szukania dziury w całym, przyznanie się do błędu swojego lub stanie za prawdą przedstawiając się, ale na te rzeczy trzeba mieć ODWAGĘ i MĘSTWO, jak to się mówi, nie mogą być wszyscy tacy sami.

Pozdrowienia dla zakompleksionych internetowych napinaczy.
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2015-05-05 21:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Panie Marcinie nie zrozumie nigdy tego, co Pan robił i robi...jak Pan działa i w jaki sposób. ..to co Pan tu pisze to istna żenada. ...Pan i prawnicy celowo stworzyliście tak niekorzystną umowę, żeby robić ludzi w balona....gdyby Pan dawał ta umowę kierowcy do domu a ten skonsultował ja z prawnikiem ( bo tylko osoba znajaca prawo pracy potrafi dostrzec zagrozenia wynikajace z tej umowy) niech Pan uwierzy...nikt tego papierka by nie podpisał. Nikomu Pan nie wyjaśnia na czym ta umowa polega właśnie po to, żeby potem robić z tej niewiedzy użytek. Jak można być takim człowiekiem i jednocześnie uważać się za pokrzywdzonego? ??? Ja w życiu nie spotkałam ani nawet nie słyszałam o takim pracodawcy jak Pan! Niech Pan spuści trochę powietrza z własnego EGO i trochę pokory! Bo życia Pan nie przeżył jeszcze! To co Pan daje szybko do Pana wróci, tego jestem pewna. I kto tak naprawdę ma się przyznać do błędu? Pan jest jak widzę nieomylny?
A ja wręcz przeciwnie. ...bardzo Panu życzę, żeby Pana tak traktowano jak Pan traktuje innych.
PS. Oskar za rolę się Panu należy!


(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Były Kierowca - 2015-05-07 15:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I ty śmiesz mówić " trzeba mieć ODWAGĘ i MĘSTWO" Marcinku to czemu uciekałeś z biura jak kierowca chciał oddać Ci auto. Chcesz pokazać swoją "męskość" ? to może przyjadę i wyjdziesz przed biuro, staniesz jak facet i powiesz mi swoje wyjaśnienia prosto w oczy! Wiesz że jesteś t....em i twoja męskość to sąd a tak to uciekasz jak łysa myszka. Brakuje mi słów do Ciebie ale czasami obracaj się do tyłu bo może wiatr Cie "zwalić" na glebę bo ostatnio wieje mocno. Sorki zapomniałem że "skoczek" musi cie wozić
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2015-05-18 18:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Marcinku przypomnij sobie jak obiecywałeś kokosy nie z tej ziemi przyszło co do czego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się wypiołeś i jeszcze pretensje miałeś mowienie że master 11L ma palic w trasie chory jestes?? gdzie master załadowany tyle spali ? i hasełka typu jak ci spali mniej to reszta kasy jest twoja. W twoim poscie grasz takiego bezbronnego o matko bosko ojojoj malutki Marcinek
ps. Tak wogole M.B. pracuje w firme Votum:)
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-05-18 21:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawia mnie dlaczego od 3 tygodni Pański kierowca stoi pod firma z uszkodzonym silnikiem w samochodzie. Czy to az tak wiele kosztuje zalatwić sprawę? Kierowca to nie pies warowny... a i mysle ze i po 3 tygodniach nawet najlepszy pies zerwalby sie z lańcucha
zdjecie uzytkownika
byly kierowca 2 - 2015-05-19 00:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"zainteresowana" prosił bym wiecej info o kierowcy który stoi juz 3 tygodnie w trasie z zepsutym silnikiem,bo jestem ciekaw jak to wyglada.Aż nie mogę w to uwierzyc......... zenujące to co pani opowiada.....Coraz wiecej sie człowiek dowiaduje,smiechu warte.Pozdrawiam wszystkich forumowiczow :)
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-05-20 08:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie smiechu warte tylko prawda ale dobrzy koledzy po fachu juz po mogli... bo jak widac na firme nie ma co liczyc.
zdjecie uzytkownika
były kierowca 2 - 2015-05-20 21:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"firma" choruje od 2-óch tygodni wiec dlatego ci nie pomogła.... wspołczuje kierowcy tyle siedziec w aucie i zeby sie wkurwiac.Gdyby ktos opowiadal mi,ze w tej "firmie"dzieja sie takie rzeczy to bym mu nigdy nie uwierzyl...teraz wierze bo sam kiedys tego doswiadczylem... az nie moge do tej pory uwierzyc ze ktos zostawil kierowce za granica bez pomocy.Pozdrawiam wszystkich forumowiczow!!!!
zdjecie uzytkownika
osoba postronna - 2015-05-23 20:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego Pan Marcin B. nie broni dobrego imienia swojej "firmy"??? Czyżby brak jakichkolwiek argumentow,dowodów na to ze byli kierowcy mówia nieprawde?...zadziwiające.Chyba że czeka na rozprawe w sądzie z udziałem któregoś kierowcy żeby tam dociekac prawdy! Tylko kto by chciał ponownie patrzeć na ten ś...... r..
zdjecie uzytkownika
benek - 2015-05-24 00:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kobieta - 2015-05-05 21:59:40]:
panie szefie na duże litery pan nie zasługuje a co dopiero na miano szefa umowe którą podpisują kierowcy u pana bez znajomości prawa płacą za swoją głupotę i chęć pracy i ZAROBKU!!! A to chyba w waszej firmie jest niemożliwe 5 tygodni minimum w trasie na busie i 10000km za 0,15 groszy za kilometr ŁADOWNY TO KPINA gdzie za postoje po kilka dni nic nie płacicie a co do tankowania to odbywa się ono za pana łaskawą każdorazową zgodą NO I OCZYWIŚCIE TYLKO NA WYBRANYCH STACJACH TO MOŻE WYŚILCIE się I ZRÓBCIE WYKAZ TYCH STACJI SKORO TANKOWANIE waszym zdaniem jest takie proste jeżdząc lądówkami bo autostady są za drogie. OGÓLNIE MÓWIĄC PODPISANIE UMOWY W TEJ FIRMI TYLKO Z PRAWNIKIEM ALBO PO KONSULTACJI PRAWNEJ. POWODZENIA DLA NOWYCH PRACOWNIKÓW KTÓRZ BĘDĄ MIELI PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ W TEJ firmie!!!
zdjecie uzytkownika
benek - 2015-05-24 01:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [MARENA Marcin Byś - 2015-05-05 15:37:06]:
pan sie nimartwi o JEDZENI BO Z PRACY KIEROWCÓW pan ŻYJE A PODWYKONAWCA NIPOZWOLI SOBIE ŻEBY AUTO STSŁO PARE DNI BO KOPNIE pana i pana spedytora w d..e PROSZĘ NAPISAĆ ILE PODWYKONAWCY ROBIĄ KILOMETRÓW I CZY ICH KIEROWCY STOJĄ PO 3-5 DNI BEZ JAZDY CZYLI ZA G...O POZDRAWIAM I WSPÓŁCZUJĘ KIEROWCÓW firmy O KTÓREJ ROZMAWIAMY ALE TO WSZTKO DO CZASU KIEDY POTRZEBUJĄCY PRACY ZACZNĄ CZYTA OPINIE O TAKICH firmach
zdjecie uzytkownika
piwosz - 2015-06-02 10:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich i coś widzę ze pan M.. przestał bornic swoich racji i dobrego imienia firmy......
zdjecie uzytkownika
byly kierowca 2 - 2015-06-03 19:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!Poprosze o kontakt,a najlepiej o spotkanie kierowcy ktory zostawil samochod za granica... ;););)
zdjecie uzytkownika
Były Kierowca - 2015-06-08 09:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuje rozgłaszać linki z tym forum i z piękną opinią tej firmy
zdjecie uzytkownika
Kiśniów - 2015-06-30 12:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w branży finansowej raczej nie może być wykonywana przez osoby o słabych nerwach. Nie wiem jak wy, ale ja byłem świadkiem załamania nerwowego jednego brokera gdy okazało się, że właśnie utopił jakieś 150 000 jednego klienta. Mam nadzieję, że tutaj sytuacja wygląda zupełnie inaczej, dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-15 21:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozamiatane ma łysa pala....to kwestia paru dni:D ,za to będą pieniążki dla pokrzywdzonych
zdjecie uzytkownika
3:) - 2015-07-16 15:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Michał zjedz snickersa :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Obiecane głupoty mydlenie oczu ściema za ściema podsuwanie ludzi kozaczenie zastraszanie
Pytania: pytań mało
zdjecie uzytkownika
3 tygodnie - 2015-07-21 21:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koledzy i koleżanki z forum istnieje jeszcze ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma ?
zdjecie uzytkownika
były kierowca 2 - 2015-08-01 20:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oszukany - 2015-04-09 19:07:45]:
Witam "oszukany"! Prosiłbym o spotkanie z tobą w sprawie M.B. gdyż sam jestem poszkodowany i chciałbym wam pomóc zrobić porządek z tym ........ !!!Czekam na info.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MARENA FINANSE

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MARENA FINANSE?
Zadaj pytanie
alert