brak logo

MARENA FINANSE

Rzeszów

Opinie o MARENA FINANSE

MARENA Marcin Byś 2015-05-05 15:37:06
Na wstępie chciałem powiedzieć po raz kolejny, że skoro został ktoś oszukany przeze mnie lub przez moją firmę to proszę załatwiać wszystko najlepiej poprzez Sąd. Do chwili obecnej nie został mi przedstawiony żaden zarzut oprócz moim zdaniem bez sensownych zarzutów w Sądzie Pracy o USTALENIE STOSUNKU PRACY, co Sąd rozstrzyga i rozstrzygnie z pewnością. Wspomnę, że każda osoba ma świadomość zatrudniania się na jakiej umowie jest zatrudniona i robi potem tylko nie potrzebne zamieszanie, po czym nawet nie stawia się na wszystkich sprawach w Sądzie. Wręcz przeciwnie powiem wymuszają non stop kontroli, non stop pomagania i cechują się brakiem odpowiedzialności.
Jeśli chodzi o fachowców kierowców to napiszę kilka rzeczy z jakimi macie problemy:
1. Ciągle nie ma stacji paliw.
2. Brak paliwa 2 razy na trasie 120km , co jest śmieszne.
3. Wzywanie lawety z uwagi na brak paliwa (akurat z tym kierowcą były non stop problemy co do paliwa, jednak jak zapłacił 260e to dalej jeździ i już jest wszystko ok, do dnia dzisiejszego nie miał problemu ze stacją paliw, sam się przyznał, że po prostu zaczął tankować wcześniej).
4. Nie można ciągle znaleźć miejsca załadunku/rozładunku.
5. Żadnych informacji o spóźnieniach, o przeszkodach jakie wynikają w czasie realizacji usługi.
6. Kłamstwa, gdzie mam na to dowody.
7. Marudzenie, że nie mają co jeść (mnie nikt o to nie pyta czy ja mam).
8. Nie wysyłanie poczty, przetrzymywanie dokumentów i działanie na nie korzyść firmy.
9. Non stop tylko każdy potrafi "płakać" o zaliczki, które jeszcze nie dawno były bez problemu udzielane każdemu kierowcy.
10. Oczywiście, że nie interesuje mnie to za co kierowca tankował czy za swoje czy nie, jeśli pomimo wiedzy na jakich stacjach może tankować kartą paliwową sam spowodował, że nie miał możliwości dalej jechać i musiał zatankować za swoje pieniądze.

Wspomnę również, że prowadzimy też spedycję międzynarodową oraz mamy swoich podwykonawców. Cały czas dziwi mnie jedna rzecz:
- dlaczego kierowca podwykonawcy zawsze dojedzie na czas i bez problemu?
- dlaczego nic nie wymusza?
- dlaczego jest kulturalny?
- dlaczego nie ma problemu u kierowcy podwykonawcy pomimo tego, że kontaktujemy się z nimi tak samo jak z kierowcami naszymi z transportu własnego z przesyłaniem informacji?
- dlaczego zawsze znajdzie wszystko, chodzi o załadunek/rozładunek i nie ma zbędnych pytań?
TUTAJ PROPONOWAŁBYM WAM WSZYSTKIM SIĘ ZASTANOWIĆ I POWAŻNIE PRZEMYŚLEĆ.

Osoby, które się nie przedstawiają a jedynie potrafią mnie WYZYWAĆ, OCZERNIAĆ, DZWONIĆ DO KIEROWCÓW I NAMAWIAĆ ICH NA REZYGNACJĘ Z PRACY ZACHOWUJĄC ANONIMOWOŚĆ, NAPINAĆ SIĘ PRZEZ INTERNET, NIE BYĆ ODPOWIEDZIALNYM ZA WŁASNE CZYNY I DECYZJE - to zachowanie przedstawia jak wielka jest złośliwość ludzi, TCHÓRZLIWOŚĆ, brak odwagi do stania za swoimi słowami oficjalnie !!!

Mogę tylko przypuszczać, że STRACH przed prawdą i ZAKOMPLEKSIENIE jest górą !!!

Wiedząc, że jesteście taką a nie inną grupą społeczną i zachowujecie się na pewno Waszym zdaniem dobrze, bo jeśli umielibyście się lepiej zachować to pewnie byście się zachowali, to nie Wasza wina to pewnie ograniczenia ... .
Dacie jeszcze pewnie znowu jakieś KOMENTARZE, które pozwolą Wam na chwilę poczuć się lepiej. Mam nadzieję, że nikt w życiu nie będzie się tak zachowywał względem Was jak Wy względem mnie i mojej firmy, tego Wam nie życzę.

Ogólnie życzę szczęścia i spełnienia w tym co robicie, ale uwierzcie, że normalne życie jest lepsze. Życie bez strachu, bez kompleksów, bez szukania dziury w całym, przyznanie się do błędu swojego lub stanie za prawdą przedstawiając się, ale na te rzeczy trzeba mieć ODWAGĘ i MĘSTWO, jak to się mówi, nie mogą być wszyscy tacy sami.

Pozdrowienia dla zakompleksionych internetowych napinaczy.
kobieta 2015-05-05 21:59:40
Pan Panie Marcinie nie zrozumie nigdy tego, co Pan robił i robi...jak Pan działa i w jaki sposób. ..to co Pan tu pisze to istna żenada. ...Pan i prawnicy celowo stworzyliście tak niekorzystną umowę, żeby robić ludzi w balona....gdyby Pan dawał ta umowę kierowcy do domu a ten skonsultował ja z prawnikiem ( bo tylko osoba znajaca prawo pracy potrafi dostrzec zagrozenia wynikajace z tej umowy) niech Pan uwierzy...nikt tego papierka by nie podpisał. Nikomu Pan nie wyjaśnia na czym ta umowa polega właśnie po to, żeby potem robić z tej niewiedzy użytek. Jak można być takim człowiekiem i jednocześnie uważać się za pokrzywdzonego? ??? Ja w życiu nie spotkałam ani nawet nie słyszałam o takim pracodawcy jak Pan! Niech Pan spuści trochę powietrza z własnego EGO i trochę pokory! Bo życia Pan nie przeżył jeszcze! To co Pan daje szybko do Pana wróci, tego jestem pewna. I kto tak naprawdę ma się przyznać do błędu? Pan jest jak widzę nieomylny?
A ja wręcz przeciwnie. ...bardzo Panu życzę, żeby Pana tak traktowano jak Pan traktuje innych.
PS. Oskar za rolę się Panu należy!


(usunięte przez administratora)
Były Kierowca 2015-05-07 15:02:11
I ty śmiesz mówić " trzeba mieć ODWAGĘ i MĘSTWO" Marcinku to czemu uciekałeś z biura jak kierowca chciał oddać Ci auto. Chcesz pokazać swoją "męskość" ? to może przyjadę i wyjdziesz przed biuro, staniesz jak facet i powiesz mi swoje wyjaśnienia prosto w oczy! Wiesz że jesteś t....em i twoja męskość to sąd a tak to uciekasz jak łysa myszka. Brakuje mi słów do Ciebie ale czasami obracaj się do tyłu bo może wiatr Cie "zwalić" na glebę bo ostatnio wieje mocno. Sorki zapomniałem że "skoczek" musi cie wozić
1
Grzesiek 2015-05-18 18:44:04
Marcinku przypomnij sobie jak obiecywałeś kokosy nie z tej ziemi przyszło co do czego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się wypiołeś i jeszcze pretensje miałeś mowienie że master 11L ma palic w trasie chory jestes?? gdzie master załadowany tyle spali ? i hasełka typu jak ci spali mniej to reszta kasy jest twoja. W twoim poscie grasz takiego bezbronnego o matko bosko ojojoj malutki Marcinek
ps. Tak wogole M.B. pracuje w firme Votum:)
1
zainteresowana 2015-05-18 21:15:07
Zastanawia mnie dlaczego od 3 tygodni Pański kierowca stoi pod firma z uszkodzonym silnikiem w samochodzie. Czy to az tak wiele kosztuje zalatwić sprawę? Kierowca to nie pies warowny... a i mysle ze i po 3 tygodniach nawet najlepszy pies zerwalby sie z lańcucha
1
byly kierowca 2 2015-05-19 00:03:54
"zainteresowana" prosił bym wiecej info o kierowcy który stoi juz 3 tygodnie w trasie z zepsutym silnikiem,bo jestem ciekaw jak to wyglada.Aż nie mogę w to uwierzyc......... zenujące to co pani opowiada.....Coraz wiecej sie człowiek dowiaduje,smiechu warte.Pozdrawiam wszystkich forumowiczow :)
kolo 2015-05-20 08:59:53
to nie smiechu warte tylko prawda ale dobrzy koledzy po fachu juz po mogli... bo jak widac na firme nie ma co liczyc.
były kierowca 2 2015-05-20 21:18:50
"firma" choruje od 2-óch tygodni wiec dlatego ci nie pomogła.... wspołczuje kierowcy tyle siedziec w aucie i zeby sie wkurwiac.Gdyby ktos opowiadal mi,ze w tej "firmie"dzieja sie takie rzeczy to bym mu nigdy nie uwierzyl...teraz wierze bo sam kiedys tego doswiadczylem... az nie moge do tej pory uwierzyc ze ktos zostawil kierowce za granica bez pomocy.Pozdrawiam wszystkich forumowiczow!!!!
osoba postronna 2015-05-23 20:16:32
Dlaczego Pan Marcin B. nie broni dobrego imienia swojej "firmy"??? Czyżby brak jakichkolwiek argumentow,dowodów na to ze byli kierowcy mówia nieprawde?...zadziwiające.Chyba że czeka na rozprawe w sądzie z udziałem któregoś kierowcy żeby tam dociekac prawdy! Tylko kto by chciał ponownie patrzeć na ten ś...... r..
benek 2015-05-24 00:26:05
panie szefie na duże litery pan nie zasługuje a co dopiero na miano szefa umowe którą podpisują kierowcy u pana bez znajomości prawa płacą za swoją głupotę i chęć pracy i ZAROBKU!!! A to chyba w waszej firmie jest niemożliwe 5 tygodni minimum w trasie na busie i 10000km za 0,15 groszy za kilometr ŁADOWNY TO KPINA gdzie za postoje po kilka dni nic nie płacicie a co do tankowania to odbywa się ono za pana łaskawą każdorazową zgodą NO I OCZYWIŚCIE TYLKO NA WYBRANYCH STACJACH TO MOŻE WYŚILCIE się I ZRÓBCIE WYKAZ TYCH STACJI SKORO TANKOWANIE waszym zdaniem jest takie proste jeżdząc lądówkami bo autostady są za drogie. OGÓLNIE MÓWIĄC PODPISANIE UMOWY W TEJ FIRMI TYLKO Z PRAWNIKIEM ALBO PO KONSULTACJI PRAWNEJ. POWODZENIA DLA NOWYCH PRACOWNIKÓW KTÓRZ BĘDĄ MIELI PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ W TEJ firmie!!!
1
benek 2015-05-24 01:02:24
pan sie nimartwi o JEDZENI BO Z PRACY KIEROWCÓW pan ŻYJE A PODWYKONAWCA NIPOZWOLI SOBIE ŻEBY AUTO STSŁO PARE DNI BO KOPNIE pana i pana spedytora w d..e PROSZĘ NAPISAĆ ILE PODWYKONAWCY ROBIĄ KILOMETRÓW I CZY ICH KIEROWCY STOJĄ PO 3-5 DNI BEZ JAZDY CZYLI ZA G...O POZDRAWIAM I WSPÓŁCZUJĘ KIEROWCÓW firmy O KTÓREJ ROZMAWIAMY ALE TO WSZTKO DO CZASU KIEDY POTRZEBUJĄCY PRACY ZACZNĄ CZYTA OPINIE O TAKICH firmach
3
piwosz 2015-06-02 10:28:30
Witam wszystkich i coś widzę ze pan M.. przestał bornic swoich racji i dobrego imienia firmy......
byly kierowca 2 2015-06-03 19:07:37
Witam!Poprosze o kontakt,a najlepiej o spotkanie kierowcy ktory zostawil samochod za granica... ;););)
1
Były Kierowca 2015-06-08 09:44:22
Proponuje rozgłaszać linki z tym forum i z piękną opinią tej firmy
Kiśniów 2015-06-30 12:46:13
Praca w branży finansowej raczej nie może być wykonywana przez osoby o słabych nerwach. Nie wiem jak wy, ale ja byłem świadkiem załamania nerwowego jednego brokera gdy okazało się, że właśnie utopił jakieś 150 000 jednego klienta. Mam nadzieję, że tutaj sytuacja wygląda zupełnie inaczej, dajcie znać.
Oszukany 2015-07-15 21:07:25
Pozamiatane ma łysa pala....to kwestia paru dni:D ,za to będą pieniążki dla pokrzywdzonych
3:) 2015-07-16 15:04:36
Michał zjedz snickersa :)
1
3 tygodnie 2015-07-21 21:01:56
koledzy i koleżanki z forum istnieje jeszcze ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma ?
były kierowca 2 2015-08-01 20:41:34
Witam "oszukany"! Prosiłbym o spotkanie z tobą w sprawie M.B. gdyż sam jestem poszkodowany i chciałbym wam pomóc zrobić porządek z tym ........ !!!Czekam na info.
Rofik 2015-08-11 18:26:35
Ktoś wie co się dzieje obecnie z Mareną ?? Działają dalej ??
Osoba postronna 2015-08-12 01:01:47
Nie wiadomo... Z tego co słyszałem to nawet nie odbierają telefonów
max 2015-08-12 11:29:42
na olx sprzedają wyposażenie biura i jeden samochód...czyli jak z tonącego okrętu....
były kierowca 2 2015-08-13 18:27:24
bardzo prosze kierowce o kontakt kierowce ktory zostawil auto we francji o kontakt telefoniczny do kierowcy z krorym rozmawial wczoraj 12.08.2015 w godzinach popoludniowych poniewaz chce sie z nim skontaktowac a nie posiadam jego numeru
byly kierowca 2 2015-08-15 16:40:55
bardzo prosze kierowce ktory dzwonil do mnie 12.08.2015 o kontakt telefoniczny badz na facebook gdzyz zna moje imie i nazwisko,prosze o pilny kontakt!!!!!!
Ona 2015-08-16 01:24:10
@max a skąd wiesz, że to właśnie MARENA FINANSE sprzedaje te przedmioty.. Podają ten sam adres, co ma siedziba firmy, czy podpisują się nazwą. Jeśli już sprzedają swoje meble, to można wysnuć taki wniosek, że szukają pieniędzy dosłownie wszędzie, a co za tym idzie, są zagrożeni upadłością. Przykro trochę.
byly byly 2015-08-17 18:25:57
z tym autem to prawda i sprzedaje spedytor pan M.
max 2015-08-18 11:16:15
Skąd wiem? podany jest nr telefonu. Kto miał kontakt z panem M.Z wie jaki ma n-r...a kto był kiedyś w ich biurze kojarzy meble...Biurko jest bardzo charakterystyczne...
były 2015-08-18 14:08:34
a ktoś w ogóle wie co dzieje się z panem Marcinem ? z rzeszowa chyba zniknął
oszukany 2015-09-13 16:35:51
witam jestem osobą która siedziała 23 dni w busie na Francji mój nick do fb ( usunięte przez administratora ) (RZESZÓW) w razie czego piszcie
czypów 2015-09-15 04:48:51
Czy wiadomo jakie teraz perspektywy w firmie się szykują bo coś długo długo nikt żadnych informacji nie przekazuje a ja się zastanawiam w jaki sposób najlepiej byłoby tu podjąć pracę nie mówiąc już o awansie czy innych godnych stawkach i premiach. Teraz nie widać żadnych ofert pracy, ale może niedługo coś się pojawi to podyskutujemy.
Chest 2015-09-20 11:24:29
Nie jedźcie do francji !
Były kierowca 2 2015-10-03 22:17:13
Cisza się zrobiła na tym forum... jeśli macie jakieś świeże fakty to się podzielcie ze mną!
xyz 2015-10-04 22:24:24
Ciekawy artykuł : Autostrada nienawiści
romek 2015-10-15 12:28:27
firma zajmuje sie ubezpieczeniami finasowymi i wydaje mi się, że ich wyróżnia głównie to, ż enie maja bardzo drogich cen w porówaniu z konkurencj, która zazwyczaj właśnie takie ma.. teraz zastnawiam się jeszcze cyz są u nich wolne miejsca, bo jestem po finansach i rachunkowości, więc chętnie bym się wybrał.
Marcin Byś 2015-12-01 12:10:53
Witam wszystkich,
Chce poinformować Państwa, że postanowiłem wycofać wszystkie sprawy i roszczenia względem swoich byłych kierowców i ich bliskich, którzy działali na moją nie korzyść a postępowania są w toku.
Pieniądze to nie wszystko. My wiemy najlepiej kto i jak się zachowywał itp. ale myślę, że nie ma sensu do tego wracać ponieważ nie chce mi się przez już bawić w tą całą zabawę. Wiem, że poniosłem straty konkretne i Państwo też wiecie.
Jeśli ktoś wyrazi chęć pomocy w ściągnięciu pozostałych aut z zagranicy to będę wdzięczny i z pewnością zaoszczędzi mi to funduszy.
Jeśli jakaś sprawa byłaby nie wycofana, ominięta to proszę się nie obawiać, będzie to świadczyło, że została przeoczona.
Tymczasem chciałem Państwu życzyć Wszystkiego Najlepszego w życiu, dobre pracy, uczciwości i szczerości. Wkrótce Święta więc również życzę wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam.
2
Oszukany 2015-12-01 18:22:04
Oddaj weksle każdemu kierowcy
Oszukany 2015-12-01 18:29:12
Przesadnie ubarwiony...Jaki to jest biedny;) to o mnie...
torot 2015-12-08 19:18:57
u nich najbardzioej opłaca sie praca jako kierowca, chyba u nich liczy się wszystko z kilometra no i jest też stawka dzienna do tego, czyli w tym wypadku podstawa ich.
jas 2015-12-09 21:35:52
A od kiedy tak jest? Czy nie pomyliłeś przypadkiem firmy?
kono 2015-12-18 22:36:44
no tez mi cos nie gra po wypowiedzi @torot ;) tymbardziej ze jak wczesniej wspomniano Marena Finanse zajmuje sie ubezpieczeniami finansowymi, wiec raczej kierowcow nie zatrudniaja ;)
byly byly 2015-12-28 13:58:02
ta firma nie zajmuje sie UBEZPIECZENIAMI tylko transportem towarow po ue !!!! czytajcie ze zrozumieniem lub zacznijcie od samego poczatku
qwoaka 2015-12-28 18:13:31
faktycznie wydaje mi się, ze transport towarów to też jest u nich spory sektor i powinni sobie z tym dobrze poradzić, tylko nie ma od nich nowych ofert cały czas.
piwosz 2016-01-01 18:49:57
A co z KASA nie wypłacona Kierowcom???? I te obciążenia .................
Ja 2016-01-02 21:54:55
@piwosz pierwsze słyszę by kierowcy nie dostawali swojej wypłaty... Ogólnie raczej firma jest dobra i niewiele negatywnych opinii o nich słychać. Szkoda, że nie prowadzą obecnie rekrutacji, ale może już niedługo coś się pojawi.
Aleksandra Loszek 2016-01-09 15:15:49
Juz przestancie ludzie! Ok, bylo jak bylo ale Marcin napisal chyba wiadomosc ?
Zejdzicie juz z niego i zajmijcie sie swoim zyciem.
Moim zdaniem to byl fajny gest z jego strony na co prawdopodobnie nie kazdego stac.
1
kinej 2016-01-09 23:32:32
Jaką wiadomość ? Nic nie wiem na ten temat a chętnie bym się dowiedział w jaki sposób został rozwiązany ten problem. No i czy ktoś nie ucierpiał w tym przypadku ?
silkan 2016-04-12 23:03:56
kinej, a kto miał ucierpieć ? Niektóre z tych spraw rozwiązuje się po dżentelmeńsku. Słyszałem tylko, że zwykle pracownicy dobrze na tym nie wychodzą
karol 2016-05-15 11:40:43
Zastanawia mnie, dlaczego taka firma, jak MARENA FINANSE nie ma własnej strony internetowej? Szukam informacji na ich temat i tak naprawdę zostaje mi tylko zadawanie pytań tutaj na forum...
Byly kierowca 2016-07-16 19:23:39
ta firma to jedno wielkie oszustwo, nie wyplaca kasy, zastraszanie, mobbing i obciazanie kierowcow za byle co to standard, podsuwa Ci weksel inblanco przy podpisywaniu umowy o ktorym nawet nie wiesz, a potem Cie nim szantażuje . Jak chcesz sie zwolnic to o zarobionych pieniadzach mozesz zapomniec a licz sie z tym ze jeszcze bedzie chcial od ciebie zadośćuczynienie . Ten gosc i ta firma funkcjonowala tylko dzieki temu ze robili w konia kierowcow i ze nie placili im, byl okres ze miesiac w miesiac szukali kierowcow bo tak szybko ludzie chcieli uciekac... To zwykly cwaniaczek ktory mysli ze mu wszystko wolno. Nie podpisujcie z tym czlowiekiem umow!
Asia 2016-07-17 15:34:12
A ja tam uważam, że wszystko jest w porządku, wiem, bo mam z nimi duże układy
Zostaw swoją opinię o MARENA FINANSE - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MARENA FINANSE