brak logo

„Recticel Komfort Snu”

Łódź

Opinie o „Recticel Komfort Snu”

K 2012-04-24 19:18:27
(usunięte przez administratora)Przepraszam ale tylko ten brzydkie powiedzonko pasowało do tego miejsca.Typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak jest praca to się robi nawet po 16 godzin a gdy pracy nie ma załoga jest wyganiana na urlopy bezpłatne lub zwalniana..Jeśli jest się dobrym i pracowitym zostanie się docenionym (obowiązkami Cię zawalą) a jak zaczniesz się nie wyrabiać to zwolnią.Pracowałem tam kilka lat a za każdym razem czułem się tam tak jak bym był pierwszy dzień w pracy-klimat beznadziejny.Ludzie fałszywi i obłudni z małymi ale to na prawdę małymi wyjątkami.Mistrzowie-osoby które powinny prezentować jakiś poziom zwracały się do załogi na ku..a mać,często uwłaczając.Płaca taka jak wszędzie w zakładach zatrudniających ponad 200 osób.Dyrekcja miewa mieć zwyczaj wręczania wymówień z zaskoczenia,więc nic tam nie jest pewne.
1
suzi 2012-12-16 18:14:58
prawda popieram dziadostwo niesamowite zwlaszcza pani ula dno powinna sie poradzic lekarza PSYCHIATRY!!!!
2
macfranek 2013-01-08 14:42:07
Ja jednak sie nie zgodze z waszą Opinią
Praca zawsze jest ale nie zawsze jest Łatwa
Raz tylko sie zdarzyło że pracowaliśmy 16 godzin
ale tylko dlatego żeby okres miedzy świętami a sylwestrem był
wolny .
Ja jestem zadowolony i ciesze sie bo są lepsze warunki pracy
jak w Sonoco czy Dell-u
4
niestety pracownik najemny -aby do wiosny 2013-02-23 19:07:42
macfranek - 2013-01-08 14:42:07

Ja jednak sie nie zgodze z waszą Opinią

Praca zawsze jest ale nie zawsze jest Łatwa

Raz tylko sie zdarzyło że pracowaliśmy 16 godzin

ale tylko dlatego żeby okres miedzy świętami a sylwestrem był

wolny .

Ja jestem zadowolony i ciesze sie bo są lepsze warunki pracy

jak w Sonoco czy Dell-u
idż się leczyć na ręce i nogi bo na głowę za późno ,brak organizacji pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalny od samej góry ,dół ma to prostować ,idiotyczne wymysły rzekomo poprawiające wydajność a w rzeczywistości wszystko spowalniają ,mistrzowie zawsze mają rację -najlepiej ich gasić i pozwalać sobie na debilne uwagi bo to tumany ,wiedzą tyle ile widzą ,wszystkie uwagi od nadgorliwych pracowników tyrających p0 200 godzin za 1700 zł . wykorzystują ,jak się wyrobisz za szybko to znaczy że się (usunięte przez administratora) i pieniądze ci płacą za nic , jak wiesz więcej to jesteś niewygodny,dyrektor to normalny facet tylko ktoś inny pociąga za sznurki (usunięte przez administratora) ,mistrzynie z wątłym pojęciem stają przed nim na baczność jak pudle w cyrku jak co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie ich wina tylko roboli
ja 2013-11-28 20:51:16
Ludzie wam wszędzie będzie źle. A co do Pani(usunięte przez administratora) - to kieronik jak kierownik trudno żeby chodziła po hali i wszystkich po głowach głaskała.
Michal 2014-03-03 19:24:20
Pracowalem tam 6 dni, i od 2 do ostatniego bylo tak samo, kołchoz i jeszcze raz kołchoz, mialem tam 9zl/h bodajze, przy klejeniu materacy. norma w wiekszosci wyrobiona, a jednak pani kierownik na ostatnio dzien dala norme na 2 osoby i na odpowiedz moja ze to niemozliwe zeby to wyrobic, stwierdzila ze stanowisko przewiduje jedna osobe. na nastepny dzien juz nie przyszedlem i wcale nie zaluje.
2
Alicja 2014-03-21 11:42:18
Proszę o informacje o pracy na szwalni. Jakie zarobki,czas pracy,atmosfera ?
4
pracownik 2014-05-15 11:37:16
(usunięte przez administratora) nieudostepniają narzędzi do pracy tylko z domu trzeba przynosić kpina nie fabryka
2
Krystyna 2014-06-30 20:03:58
Ja pracowałam w firmie jeszcze na Brzezińskiej. Szyłam a dokładnie lamowałam pokrowce. Praca bardzo ciężka. Musiałam zrezygnować ze względu na okropny ból rąk z wysiłku. Warunki finansowe na zasadach państwowych, atmosfera fajna. Gdybym dała radę fizycznie na pewno pracowałabym dalej. Nigdy nie pracowałam dłużej niż 8 godzin, w soboty płaca podwójna.
0005mila 2014-09-17 16:11:56
koszmar! wielka kierowniczka ula powiedziala mojej kolezance pracującej ze mną w tym burdelu ze jest za gruba do pracy!! kolejnej ze nie ma innych predyspozycji ( z tego co pamiętam chodziło jej o wykształcenie), wredne babsko, placa taka sobie, są mili ludzie ale to wyjatki, nowych traktuje sie tak koszmarnie!!!!!!!!!!!
3
fatalne warunki 2014-09-19 12:06:58
Zostałam przyjęta na kontrolę jakości jakiś miesiąc temu. Ludzie, którzy według pani Doroty i pracowników się NIE nadawali do pracy byli automatycznie zwalniani z pracy po tygodniu. Dowiedziałam się, że jest możliwość zostania stałym pracownikiem. Pracowałam ciężko cały miesiąc. Uczyłam się na pamięć jak wyglądają dane pokrowce, by nie popełniać błędów. Cały czas zatrudniali innych nowych pracowników. Po miesiącu dostałam wypowiedzenie. Powód: ZA DUŻO PRACOWNIKÓW I TRZEBA KOGOŚ ZWOLNIĆ. CZY JEST W TEJ FIRMIE KTOŚ KTO MYŚLI? TEGO NIE JESTEM PEWNA. JESZCZE JEDNO- ODNOSZENIE SIĘ DO NOWYCH PRACOWNIKÓW JEST FATALNE. OBGADYWANIE NA KAŻDYM KROKU. WŁAŚCIWIE TO SIĘ CIESZĘ, ŻE JUŻ TAM NIE PRACUJĘ. Szkoda tylko mojego zaangażowania i wysiłku
9
lila 2014-10-05 18:44:24
bzdury tak jak wszędzie, winić trzeba sytuację na rynku pracy
3
bobo 2014-10-09 20:10:12
staży pracownicy obgadują nowych bo się boją konkurencji a nóż ten nowy będzie lepszy i ja stracę pracę -tak działa nasz naród
2
mała 2014-10-30 18:24:12
Pani Dorota to jedno wielkie dno i kilometr mułu.
5
tapicer 2014-11-03 18:24:02
placa kiepsko a socjalem zachęcają ale to sciema polwanie na pracownika przed 13 ka aby mu niewyplacic majac papier czeladnika i doswiadczenie w zawodzie powyzej 10 lat zaproponowali mi najnizsza krajowa plus premia uznaniowa . ludzie pracuja tam jak chinczycy za miske ziemniaków bo ryz unas jest drozszy kpina a nie firma
6
o la 2014-11-25 20:21:56
a jednak coś idzie na lepsze socjal się stara związki też
Gosia 2015-02-12 09:39:53
Może ciut rygorystyczna, ale za to ;tyra za trzech ludzi"
2
Gosia 2015-02-12 09:50:22
Zakład kuleje,za dużo osób, bez pojęcia(koleżanek P.Uli
7
Koala 2015-02-12 09:57:26
Tyra to fakt, ale jest,silna ima pojęcie
7
wiesmark 2015-09-04 00:39:29
zero organizacji pracy ,ludzie traktowani jak Chińczycy,serwis jak zło konieczne.Garbus tylko chodzi i patrzy do czego się dopieprzyć
4
pracuś 2015-09-08 21:28:47
kołchoz straszny. Umowy tydzień na tydzień przez pośrednictwa jak wejdziesz w d... to przejdziesz na firmę umowa na 7 miesiecy za najniższą. Szkoda czasu na jeżdzenie na to zadupie.
2
wiesmark 2015-09-12 23:33:11
codziennie ogłaszają się w radiu jako firma sambella!!!!
1
były pracownik 2015-10-04 19:36:03
Chamstwo i bufonada kierownictwa nie zna granic (nawet się nie usłyszy odpowiedzi na "dzień dobry" . Paskudna atmosfera . Wyzysk , wyzysk i jeszcze raz wyzysk .
Gall Anonim 2015-10-28 17:59:35
Witam wszystkich.W piątek od rana zaczynam prace,ma byc niejaka kierowniczka Ula.Cz.Z tego co czytam,to nie za ciekawa z niej osoba.Czy atmosfera naprawde jest taka straszna?Nie ma wogole normalnych ludzi?
wypożyczony 2015-10-28 20:36:04
Obóz pracy . Robotnik to wróg dla dyrekcji . Wprowadzają program 5S mający na celu zrobienie z ludzi roboty co się nigdy nie uda ale dyrektor kasy na takie cele nie skąpi . Powodzenia wszystkim następnym wypożyczonym!
Gall Anonim 2015-10-29 12:34:30
pójdę,zobacze.Jak będzie lipa to spadam.Nikt mnie tam siłą przecież nie będzie trzymał.
2
Janek 2015-12-05 17:30:22
Firma jak każda inna,wynagrodzenie adekwatne do stanowiska.Jak ktoś ma jakiś problem to niech sobie zmieni.Dziendobry sam sobie odpowiedz.Produkt końcowy dobry,biorąc pod uwagę ludzi pracujących którzy się starają szlifować swoje wartości.WYBIERZ ZAWÓD,WYBIERZ FIRMĘ,BĄDŹ ZADOWOLONY Z TEGO CO ROBISZ,BIERZ ZA TO WYNAGRODZENIE,WALCZ O SWOJE.
3
Mashtall 2016-01-17 00:09:27
Pracuje od 2 miesiecy w tej fimie, i nie rozumiem was mi praca odpowiada Ulka czepia sie jak mamy duzo roboty, i sie nie wyrabiamy czyli raz na 2 tygodnie. Wyplata na czas okolo 2100. Ekipa chlopakow na tapicerni naprawde kozak, z kazdym mozna pogadac, kazdy pomaga nie ma jakis kretynow co doprowadza do bialej goraczki. Mistrz hali naprawde spoko koles. Warunki pracy dla mnie dobre, cieplo w pomieszczeniu, jak nie ma co robic na 2 zmianie nikt sie nie czepia Ciebie, ze od 20 stoisz i nic nie robisz, albo gadasz z kims oparty o stol. Praca bardzo lekka, zakladanie kartonikow na lozko i przesuniecie przez rolki na tasme, zero wysilku. obijan ie zaglowkow tylko troszke sily fizycznej, ubieranie boxow to zalozenie materialu i zapiecie expresem :D Nie wiem gdzie wy widzicie ciezka prace... idzcie do budowlanki za 10 zl na godzine. Ja obecnie mam 15 zloty brutto, po przejsu na firme troszke mniej, ale mozna 38% premi wypracowac, a to nie jest trudne :) na chwile obcna czyli po 2 miesiacach polecam ta firme.
4
FX2 2016-01-22 12:12:07
Ja pracuje już troszkę dłużej niż Ty i wiem troszkę więcej. Kiedyś robota była znacznie łatwiejsza niż teraz. Wprowadzili pewne zmiany, przez co tapicerzy robią więcej niż kiedyś a pensja ta sama. W grudniu 2015 roku mieli mieć podwyżki i co? Jest końcówka stycznia a jakoś tych podwyżek nie ma. Kilku najlepszych tapicerów ma 1960 zł BRUTTO a pozostali najniższą czyli 1850 BRUTTO co daje 1360 zł. Oczywiście mają premię 30% ilościowej + 8% jakościowej, ale żeby ją dostać trzeba zrobić 460 min. I to im wychodzi około 1900 zł. Więc nie pitol mi tu o 2100. Na 2100 to trzeba przyjść w 2 soboty dodatkowo. A to co Ty dostajesz w wypłacie wyrabiasz tam w jeden dzień. Jak zaczynasz tam pracę to nie jest to wcale takie łatwe. Ludzie rezygnują bo widzą co robią i co za to dostają. Poza tym ręce bolą niesamowicie. Na drugiej zmianie nikt się nie czepia po 20 bo kierownictwa i biura już dawno nie ma, a mistrza obchodzi tylko czy zrobiłeś swoje 460 a nie kiedy zrobiłeś. Jakoś na zmianie porannej nikt od 12 nie chodzi chociaż niektórzy robotę zrobili. I ciepło jest na zakładzie to fakt. Ale poczekaj jak przyjdzie lato to zobaczysz jak ludzie mdleją z powodu gorąca. A kierownictwo ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e się z ciebie leje. A przez pośrednika jest wyższa płaca jak przez firmę. Nie opłaca się przechodzić.
2
Aniula 2016-01-27 19:38:58
Witam chciałabym pracować w tej firmie,ale w Belgii czy ktoś wie gdzie mam się udać abym otrzymała taką informację do kogo i gdzie?
zając 2016-04-15 21:40:28
a mnie się podoba
3
kozak 2016-06-01 20:01:58
A mnie też się podoba. Chyba ze 2 miesiące jest nowy kierownik na tapicerni i jest w porządku. Żeby zarobić trzeba się narobić ale z premiami i nadgodzinami właściwie nie schodzę poniżej 4.ooo. Tak, tak, zaraz się odezwą leserzy, że pitolenie... Pozdrawiam!
1
kozak 2016-06-02 22:07:10
Zatrudniają cały czas bo produkcja rośnie i rośnie. Zadzwoń do kadr to się dowiesz.
2
heniek 2016-06-03 20:03:15
Tak, to prawda, zakład rośnie. Widziałem ogłoszenia na kilka stanowisk na Olxie - tapicernia, pikowanie, szwaczki czy coś.
4
Bartosz B. 2016-07-22 22:58:41
Czy pani Ula pracuje jeszcze? Jeśli tak, to czy może ktoś mi wytłumaczyć na czym polega jej fenomen i czy serio jest taka zła, jak jest tutaj w opiniach?
szkrab 2016-08-06 21:01:25
Chcialbym cie poznac drogi Kozaku, pacuje w tej firmie 15 lat i 4.000 tysiace do reki prosze cie chyba zart
Olo 2016-08-29 23:07:49
Praca dno i 3 metry szlamu,pracownicy z pośrednictwa wyzysk na maksa ,stawka minimalna mniej nie mogli dać, umowy śmieciowe
albanczyk 2016-10-31 13:18:50
hahahaha zwiazki ? ze co robia ? sie staraja ? Ola obys to przeczytala bo nikt Ci tego w oczy nie powie ale wszyscy wiedza ze ch..a robisz!!! bierzesz kase za damski ch..j i ukladasz sie z dyrektorem nosisz sie jak bog wie kto a |Ty zwykla popierdulka jestes
9
marta 2016-11-30 21:19:24
Witam. Mógłby mi ktoś udzielić informacji ilu zmianowa jest praca oraz w jakich godzinach?
Zostaw swoją opinię o „Recticel Komfort Snu” - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Recticel Komfort Snu”