logo KS Service Sp. z o.o.

KS Service Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o KS Service Sp. z o.o.

były pracownik 2014-09-05 15:33:21
niestety, nie polecam firmy, w ciągu ostatniego roku bardzo zmieniła się obsługa, mówię o ludziach rekrutujących, i niestety NA NIEKORZYŚĆ... nikt nic nie wie, panuje chaos, rekrutacja jest a potem okazuje się, że pracy nie będzie
w porównaniu do innych agencji, jak choćby R... nie umywa się
3
anonim 2014-09-29 17:02:00
Witam, lepiej uważajcie na ta firme,bedziecie robic jak oni dla was zagrają.!!Nie mila obsluga, ODRADZAM!!
2
iii 2014-10-02 20:32:16
Zbyszek, ty chyba wyciąłeś ten post rodem z ich strony www albo jakiegoś ogłoszenia autopromocyjnego, nie jesteś czasem jednym z pracowników ks service, który ma dla nich szukać roboli? bo brzmisz właśnie jak taki naganiacz
1
były pracownik 2014-10-09 19:58:17
iii, masz rację, żywcem ściągnięte z postu powyżej, naganiacz
1
bp 2014-10-31 09:17:30
nie, nie warto, ponieważ rekruterzy nigdy nic nie wiedzą o pracy, zasadach zatrudnienia, obsługa kuleje i total najzer
1
szukam pośrednika 2014-12-08 00:01:09
Cześć Wszystkim,

założyłem ten temat, bo mam zamiar podjąć współpracę z tą firmą i zwracam się do Was z ogromną prośbą.
Napiszcie proszę w jakich firmach byliście zatrudnieni (poprzez ks service) i jak oceniacie współpracę. W internecie jest dużo komentarzy, a ja potrzebuje konkretnych firm i informacji, może nie wszędzie jest tak jak piszą.

Prośba o nazwę firmy i ocenę jeśli coś było nie tak we współpracy to info co takiego.
Dziękuję serdecznie,

Pozdrawiam.
3
aden 2014-12-14 04:06:01
powiem że to tylko Polska firma a szkoda że nie maja zagranica współpracy czy agencji ????
Zamotani kompletnie nic ie wiedzą co sie dzieje zagranicą maja jakiegoś wśród pracowników swojego osiłka co robi kilka lat i on chodzi do biura bo zna język i ustala urlopy itp,? Gdzie agencja nic nie wie o niczym , tylko na nich sie pracuje , nierobów !!!! fakt kasa jest na 10 go! tylko po co agencje Polskie są tylko w Polsce a nie zagranica jak to ma np, agencja Adecco i jaest oim zdaniem najlepsza a nie to co te Polskie badziewie !!!!!!!!!!!!!!! Nigdy Polskich badziew ci co znaja jesyki tylko zagraniczne nawet ci co mało znaja tam są Polacy w tych Agencjach zagranicznych prawie we wszystkich.
Kase robia też ja nie pisze że nie ale na warukach zagranicznych chyba to lepej , co?

fikuch 2014-12-19 19:16:57
Widzieliście już jaką pracę zaproponowało KS Service Sp. z o.o.? Zerknijcie proszę was i skomentujecie czy warto się w to angażować i co o tym sądzicie. Każda opinia będzie dla mnie na wagę złota. Agencja Zatrudnienia KS Service Sp. z o. o., zarejestrowana pod numerem 2894 dla swojego Klienta - firmy z branży logis...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5744885?keywords=&region=
KasiaLaki 2015-01-29 14:56:32
Cześć Wszystkim,
Dzisiaj dostałam telefon w sprawie pracy na magazynie w Niemczech k Eufurtu, czy może ktoś podpowiedzieć coś na jej temat przede wszystkim czy warto, coś o warunkach mieszkaniowych itp. z góry dziękuję :)
7
dext 2015-03-17 14:48:16
Chyba pisał to ktoś z firmy, od razu widać, że to pseudoreklama i to grubymi nićmi szyta. Z profesjonalizmem to tam jest niewiele wspólnego. KSService to firma niekompetentna, która za nic ma zwykłych klientów. Zwalanie winy i brak wypłaconego wynagrodzenia to dość częste praktyki. Polecam każdemu dwa razy się zastanowić zanim podejmie się jakąkolwiek współpracę z tą firmą.
7
anonim 2015-03-23 12:45:03
Czy KS Service proponuje jakieś dodatki pracownikom? Wiecie..zniżki, MultiSport, ubezpieczenie i te sprawy?
1
ewa 2015-03-27 20:20:51
We Wrocławiu miałam rekrutacje wczoraj i zaczynam w poniedziałek pracę. Jak z tymi wynagrodzeniami jest? Pan a właściwie młody chłopak ktury mnie obsługiwał sprawił wrażenie profesjonalne był miły i mówił że zawsze 10 każdego miesiąca pieniądze są przelewane. Mam nadzieje że to prawda. Prace dostałam od ręki a szukałam długo
2
anonim 2015-04-07 10:10:26
Hej, a moze ktos z was pracuje w biurze jako konsultant? Warto nie warto? Pozdrawiam
gość 2015-04-27 15:22:30
oj żebyś wiedział, że to ktoś z ks pisze, bo niby jak osoba, która jest pracownikiem tymczasowym miałaby wiedzieć, że rekrutują na stanowiska i niskiego i wysokiego szczebla (żargon rekruterski zresztą tu czuć) skoro to jest TAJEMNICA HANDLOWA firmy i klienta, o wyliczance usług ks service nie wspominam
ta opinia to próba poprawy wizerunku agencji
ja mam o nich niestety gorszą - wszystko na ostatnią chwilę, rekruterzy, nawet jeśli mają dobre chęci, to niestety nieprzeszkoleni co widać po rozmowach z ludźmi szukającymi pracy, zrobią wszystko by zarobić ale dla siebie, pracownik jest na "entym" miejscu
1
rhenus logistic horselgau 2015-08-05 16:51:30
ostatnio firma rhenus logistic w horselgau zwolniła ponad 300 polskich pracowników zatrudnionych bezpośrednio u nich bo jakaś polska mądra głowa nie potrafi liczyć i poprawnie rekrutować ludzi do pracy, mało tego zwolnili nawet dobrych przeszkolonych już pracowników i ks service jest naganiaczem stąd takie zapotrzebowanie na tymczasowych pracowników w biurze oczywiście podpisuje się umowę na 6 miesięcy co jest totalną bzdurą i fikcją bo rhenus może zwolnić cię w każdym momencie i agencja ks service również nic innego ci nie zapewni fikcyjne szkolenia fałszywi ludzie dla których liczy się tylko kasa a nie pomoc drugiemu człowiekowi
4
Litarny2 2015-08-05 16:57:17
tam jest taka rotacja pracowników że masakra! nikt nie wspomina o warunkach mieszkalnych i pracy na szkoleniu w firmie zakaz mówienia czegokolwiek żeby się nic nie wydało niby ochrona firmy przed konkurencją a tak na prawdę chodzi o to jak sie traktuje tam pracownika:( nie polecam ks service w szczecinie na ul. felczaka 11
3
pucinho 2015-08-12 11:51:56
Szczerze odradzam pracę przez tego pośrednika, W umowie dzień wypłaty mam wpisany jako 10.08 ,obecnie jest dzień 12.08 i na koncie świeci pustkami!!! (Nie tylko mi !!! Pieniędzy nie dostało całe biuro około 80 osób)Odsetki za zwłokę śmieszne (no to już wina prawa naszego kraju) Czyżby firma traciła płynność finansową ??
3
Wujas 2015-09-04 11:20:37
pucinho racja.proszenie się o swój hajs to słaba sprawa.umowa to fikcja.ty musisz a oni tylko mogą.łaske robia jak nic gdy chcesz wolne bo nie ma kto robić za ciebie.słabe jest to że co rusz te panny w biurze się zmieniają a do tego połowa nic nie kuma ciągle dzwonią i pytaj innych.rotacja ludzi nie tylko na halach
2
Pracownik 2015-09-19 16:18:44
Generalnie nie polecam, ciężko się dogadać z paniami w biurze. Trudno się z nimi skontaktować oraz spóźniają się z wypłatami. Oferty pracy i ich opisy są często przekłamane pod względem ilości godzin pracy, obowiązków na danym stanowisku czy płatności. Mam nadzieję że już nigdy nie będę musiał korzystać z ich pośrednictwa.
1
x 2015-10-14 22:18:29
czy ktos wie cos na temat pracy w Belgi przy drobiu
123 2015-11-09 19:31:52
przepraszam pomylka, ja dostalem za 120h-600euro. Wychodzi na to, ze za 160h wyszloby ponad 800e.
Kolega za ponad 150h dostal 720euro.
Józek 2015-11-13 15:21:42
Nie wiem co Wam nie pasuje ? Na moim przykładzie, Agencja załatwiła mi pracę z umową na 3 miesiące, po 3 miesiącach zostało złożone pismo że moja firma przejmuje mnie od agencji i wszystko odbyło się w przyjaznej atmosferze bez żadnych utrudnień. Miło wspominam proces rekrutacji i kontakt z rekruterem.
alka 2015-11-19 12:27:47
abc wydaje mi się że na teraz taka umowa jest konieczna a po jej okresie można próbować już bezpośrednio u właściciela firmy. Trudno jest znaleźć prace za granicą bez języka a KS Service ma kilka ofert pracy.
byly pracownik 2015-11-20 20:16:46
wysylaja za granice do pracy ktorej w pozniejszym czasie nie ma jest malo godzin brak organizacji, koordynator nie jest pomocny warunki mieszkaniowe oferuja fatalne. jadac z tej agencji mozna sie tylko zadluzyc.
mrx 2016-02-21 20:00:34
RHENUS GOTHA - ktoś cos? Jak wyglada tam teraz praca, jak z dojazdem i zakwaterowaniem? Ile godzin mozna miec?
xxxx 2016-02-25 13:08:48
te gamzy młode w agencji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiedzą jak przyniosłem l4 na miesiac to nie wiedzialy i nie powiedzialy mi ze powinienem odrazu jechac do zusu z tym i dala do podpisania umowe o przedluzenie jak bylem na l4 w szpitalu
DonVito 2016-03-28 17:39:27
Proszę o odpowied,czy są tu może spawacze wysyłani przez KSService zagranicę? np BelgiA, Holandia, Francja? jak wrażenia, wypłacalność itd?
karo 2016-05-17 06:35:36
Umowa o świadczenie usług, wykorzystują ludzi, pracuję na 3 zmiany za jednakową stawkę i to jeszcze na akord, każą zostawać na nadgodzinach tak samo płatnych jak normalnie, wyliczona przerwa, problem z uzyskiwaniem informacji, z zapytaniem o regulamin pracy, dostałam odpowiedź, że on mnie nie obejmuje, w tym przypadku obejmuje to kodeks cywilno-prawny, a i tak jest łamany.
1
Marek 2016-06-30 11:50:13
Osobiście jestem zadowolony z wyjazdu do Belgii przez KS Service Szczecin. Nocleg pewny, wypłata czasami się spóźni kilka dni ale jest. Gdybym był niezadowolony jak reszta tu piszących to wócił bym do kraju i przestał narzekać! Postawcie się w roli osób tam pracujących, przecież każdego wykonują setki telefonów w sprawie pracy dla Was! To nie jest ich wina że pracodawca postanowił tyle płacić pracownikowi. Oni pośredniczą między nami a pracodawcą i należy im się za to zapłata, gdyby nie było agencji pracy to przecież większość z Was siedziała by z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Polsce bo nie umiecie języka albo boicie się wyjechać szukać pracy. Tu macie wszystko gotowe i jeszcze narzekacie.
Nie wspominają Wam również o tym, że po jakimś okresie dobrej pracy możecie zostać zatrudnienie w firmie w Belgii? Może warto popracować dobrze a nie lenić się i po kilku miesiącach zmienić umowę?
Raz jeszcze dziękuje KS Service za możliwość wyjazdu do pracy
7
TB 2016-07-05 11:03:40
Kontakt z KS Service (oddział w Poznaniu) jest całkiem dobry. Pracownicy są kontaktowi, od początku do końca. Aplikowałem na jedno ze stanowisk pracy w Polsce. Rozmowa kwalifikacyjna z pracodawcą odbyła się.
Chociaż ostatecznie nie zostałem zakwalifikowany na to stanowisko, to zostałem powiadomiony o tym przez KS Service. Jest to niebywałą rzadkością, jeśli chodzi o firmy rekrutujące, jak i samych pracodawców. Dlatego oceniam firmę jak najbardziej pozytywnie, pomimo tego, że nie udało mi się zdobyć pracy, na którą aplikowałem.
2
Masakra 2016-10-18 21:43:34
W kulki lecą, nie polecam.
1
Ken 2016-10-18 22:08:51
No mi tam ich ogłoszenia imponują pod takim względem, że wydają się naprawdę sensowne i na miejscu, przynajmniej biorąc pod uwagę fakt, że większość jest jednak do niemiec, gdzie ludzie się czasami jednak obawiają pojechać, a tutaj jest bezpiecznie i okej
xkasiax 2016-10-25 15:20:49
ktos moze mi wiecej powiedziec o agencji i pracy, praca w Niemczech przy pakowaniu plyt,ksiazek
@xkasiax5551@wp.pl
Zainteresowana 2016-11-02 11:47:59
Witam,wie ktoś cos może na temat pracy w Belgii w fabryce volvo?
2
Magda 2016-11-29 20:06:42
Ksservis Belgia Ghent. Pani Agata i Pani Jagoda to największe niekompetentne oszustki jakie miałam okazję poznać w życiu mieszkania to nory zagrzybione bez internetu i tv po 350 euro od osoby pokoje 2 osobowe czyli 700 euro od pokoju paranoja. Mówią nieprawdę w każdym temacie odnośnie życia poza pracą. Nie polecam wyjazdu z tą firmą do Ghent, będziecie zawiedzeni.
Marek 2016-11-30 11:26:19
Magda czy to prawda? Jestem totalnie zaskoczony bo ja siedzę w Belgii od dłuższego czasu z KS Service na betoniarni i mogę ich polecić. Chociażby za kontakt i że zawsze wywiązują się na czas ze swoich obietnic.
Fakt, że u nas kto inny jest opiekunem - Radek i naprawdę wszystko rozwiązują na bieżąco.
A. 2016-12-07 14:38:52
Mogę pozytywnie wypowiedzieć się na temat oddziału Poznań - Libelta. Osoby tam pracujące, rzetelnie i starannie wykonują swoją pracę. Znalazłam ogłoszenie na ich firmowym facebooku, zadzwoniłam i uzyskałam wszystkie informacje o które prosiłam. Od przyszłego tygodnia najprawdopodobniej rozpocznę zatrudnienie.

Dziękuje, zadająca dużo pytań :)
1
Marqus 2016-12-09 16:06:13
Witam. Mam okazje jechac z biura w Szczecinie do Gent na magazyn Katoen Natie. Czy ktos moze mi cos powiedziec na temat pracy w tamtym miejscu? Jak z godzinami i czy stawka 11,69/h + 6,5/dzien to prawda?
Pozdrawiam
q 2016-12-11 17:26:26
no to ci planują płacić mniej niż juz obecnym na miejscu (12,56 +6,5). To co istotne to warunki na miejscu - mieszkanie dramat za 340 euro gdzie pracownicy z work service płacą 240. Koordynatorki kłamią w żywe oczy, obiecają ci co chcesz aby pózniej bawić się w głuchy tel. Dramat odpuśc sobie
Konrad 2016-12-12 12:05:42
Pracowałem przez ksservice we Wrocławiu. Wynagrodzenie miało być płatne do 10. Pierwszy miesiąc, kiedy 10 wypadał w środku tygodnia, nie było problemu - wynagrodzenie było na czas. W kolejnym miesiącu natomiast 10 wypadał w sobotę, także wynagrodzenie powinno być 9 w piątek. Dziś jest 12 poniedziałek, ja wynagrodzenia nie mam na koncie do dziś. Dzwoniąc do biura, pracownik powiedział że mam zaczekać i że zapyta w kadrach o co chodzi. Na jej ponowny telefon czekałem ok. 30 min, a gdy zadzwoniła to powiedziała że nie wie czego to jest wina i dlaczego owe wynagrodzenie nie zostało jeszcze wypłacone. Gdy powiedziałem, że również mam swoje zobowiązania i takie opóźnienia są niedopuszczalne to stwierdzili że taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Pracowników mają niedoinformowanych, a wypłaty nie zawsze przychodzą na czas. Zdecydowanie nie polecam.
Nivea ostrzeżenie 2016-12-13 12:08:01
Witam

Ks service ul libelta 22/5 przyjmują do firmy
Nivea

Unikajcie firmy która oszukuje na każdym kroku.
Proponują umowę o pracę 1/1 etat 8h od pn do pt.
Przychodzicie do pracy wtedy gdy otrzymujecie SMS-A!!

Pracownicy Nivea oraz ochrona nie wiedzą o waszym przyjściu do pracy. Brak osoby naddzorujacej z ks service .

Chodzi ie z listą obecności w kieszeni i pytacie się grzecznie czy wam podpiszą listę jeśli nie, nie zalicza wam dnia aaa mogę nie wypłacić wynagrodzenia.

jeśli chodzi o BHP podpisujecie ze odbyliscie aaa po 2 dniach dzwonią żebyście przyszli na szkolenie do biura. Uwaga bhp jest prowadzone przez SKYPA hahaha.

Nic się nie mówi o bezpieczeństwie na produkcji tylko zus i co może pracownik aaa czego nie może.

Wypłaty poniżej 1500 zł!!!!!
Premia po 3 miesiącach do 450 brutto (pierwsze słyszę ze premie daje się w brutto)

Za przestój firmy Nivea w święta nie płatne hahaha

Umowa o pracę e przelrscujesz tyle dni ile masz na liście za płacą to czymś się różni od zlecenia.

JEŚLI KTOS CHCE WPLATE DO REKI (PRACODASCY Pracodawcy m
MÓWI ZE ODEBRANIE WYNAGRODZENIA można odebrać inny sposób niż na konto bankowe)

Za ta usługę liczą sobie do 30 zł

BREEDNIEEEE


Kłania się inspekcja pracy. Nie mam pojęcia co oni praktykują
M 2016-12-15 09:10:16
Na facebooku reklama że taka dobra praca od nich a szkolenie bhp w siedzibie przy skype
KarolinaS 2016-12-15 12:06:33
Pracuje przez Ks service w firmie nivea od ok 2 tygodni i nie zgadzam sie z powyzsza opinia, rowniez co kilka dni chodze z karta do kierowniczki po podpis i nie ma z tym problemu by go uzyskac, ponad to smsy ktore przychodza a domyslam sie dostajemy wszyscy te same, sa ulatwieniem w komunikacji i naszej organizacji w pracy. Sama mialam problem ze znalezieniem na produkcji osoby ktora moze mi zweryfikowac moja obecnosc i dlugo nie wiedzialam do kogo sie zglaszac, wykonalam telefon do Koordynatorki p. Sandry i sama zaoferowala mi pomoc w tej sprawie, spotkalysmy sie na produkcji dalam jej karte a po kilku minutach, dostalam uzupelniona ze wszystkimi brakujacymi podpisami ponad to przedstawiono mnie kierowniczce glownej i teraz wiem gdzie i jak ja znalezc.

Za brak pracy spowodowany przestojem calej produkcji nie mamy placone bo nie mamy z racji dopiero rozpoczetego zatrudnienia placone bo nie mamy mozliwosci platego urlopu zabrania, oczywiscie zostalismy o tym poinformowani o tym przed podjeciem pracy oraz w czasie szkolenia w Nivea.

Jestem bardzo zadowolona w pracy z tej filmie, mam swietny zespol i warunki, i nie czuje sie poszkodowana ze jestem pracownikiem agencji, inne osoby pracujace przez inna agencje w tamtej firmie mowily mi ze ich koordynator nie jeśt tak nimi zainteresowany jak Nasz, co widac czesto, poniewaz Pani Sandra do nas podchodzi na produkcji pyta czy wszystko dobrze, i wszystko mamy zalatwiane od reki, lub w ciagu kilku najblizszych godzin.

Osobiscie goraco polecam, poza tym w biurze Ks sErvice, wszystkie osoby zawsze byly dla mnie mile i sluzyly kompetentna informacja przed rozpoczeciem pracy.

Pozdrawiam
Karolina
Bartek 2016-12-22 06:34:20
Czytam i nie wierxe w to co czytam !!!! Zadowoleni ludzie zatrudnieni przez ks service nie sa . Osoby zatrudnione uslysza j......b ta firme , oszusci , w d....e maja pracownika . Tyle zadowolnych ludzi ze kazdego dnia uciekaja od nich . Osobiscie nie polecam firmy .

Osoby zatrudnione przez progress sa bardziej zadowoleni z ich uslug niz z ks service. Kazdy wie ze firma ks serivice jest lewa firma . Pierwszy raz spotykam sie taka niekompetencja . Zastrzen co do tej firmy duza .

Firma nivea jest fajna firma dbajaca o pracownika i goraco polecam firme ale agencje niszczcza kompetencje , renome firmy ktory miedzy innymi przyczynia sie ks service . Biora najtansze firmy rekrutajace osoby potem taki chaos sie dzieje .

Tyle chetnych w pracy ze sa nadgodziny po.10 lub 12 h z powodu braku ludzi.


Pozdrawiam
Niki 2016-12-28 12:10:51
Czyżby konkurencja próbuje wybić się w brzydki sposób?
1
Sebastian 2016-12-28 12:24:32
Proponuja nadgodziny z 8 na 12 godziny uwaga 98 zl dniowai hahaha po przepracowaniu minimalnych godzin czyli 168h mozna liczyc na 26 brutto ale trzeba sie liczyc ze czym qiecej zarabiasz tym wiecej oddajesz do polski.

Zarobki max 1700 zl z nadgodzinami . Te chodzenie z listami obecnosci zenada . Firma z.....na i tyle . Nie polecam osobiscie firmy . Sa grzeczni podpisujac umowe pozniej drą sie co ty chcesz od nich !!!

Waliiiiiiiiiiic ta agencjeeeeeeee pracyyyyy!!!!!


1
Zik 2016-12-28 12:34:50
Ludzie nie narzekajcie tak. Płaca zależy od rodzaju pracy. W każdej firmie praca mniej odpowiedzialna jest nisko opłacana. Trzeba się uczyć.
Krzychu 2016-12-28 16:31:06
Studenci tez pracuja , i malo zarabiaja ....


Pffff
kris 2017-01-03 11:24:31
Czy może ktoś coś powiedzieć na temat pracy w Niemczech na magazynie produktów farmaceutycznych w miejscowości Rotgau czy ktoś tam może już pracuje
Magda 2017-01-03 14:00:22
Byłam ponad 3 miesiące, teraz jestem na urlopie i mam zamiar wrócić. Jeżeli nie masz wykształcenia i nie znasz języka a chcesz zarobić te 4 tysiące zł to warto.
Zostaw swoją opinię o KS Service Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KS Service Sp. z o.o.