logo KS Service Sp. z o.o.

KS Service Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o KS Service Sp. z o.o.

pucinho 2015-08-12 11:51
Szczerze odradzam pracę przez tego pośrednika, W umowie dzień wypłaty mam wpisany jako 10.08 ,obecnie jest dzień 12.08 i na koncie świeci pustkami!!! (Nie tylko mi !!! Pieniędzy nie dostało całe biuro około 80 osób)Odsetki za zwłokę śmieszne (no to już wina prawa naszego kraju) Czyżby firma traciła płynność finansową ??
4
Wujas 2015-09-04 11:20
pucinho racja.proszenie się o swój hajs to słaba sprawa.umowa to fikcja.ty musisz a oni tylko mogą.łaske robia jak nic gdy chcesz wolne bo nie ma kto robić za ciebie.słabe jest to że co rusz te panny w biurze się zmieniają a do tego połowa nic nie kuma ciągle dzwonią i pytaj innych.rotacja ludzi nie tylko na halach
3
Pracownik 2015-09-19 16:18
Generalnie nie polecam, ciężko się dogadać z paniami w biurze. Trudno się z nimi skontaktować oraz spóźniają się z wypłatami. Oferty pracy i ich opisy są często przekłamane pod względem ilości godzin pracy, obowiązków na danym stanowisku czy płatności. Mam nadzieję że już nigdy nie będę musiał korzystać z ich pośrednictwa.
1
x 2015-10-14 22:18
czy ktos wie cos na temat pracy w Belgi przy drobiu
123 2015-11-09 19:31
przepraszam pomylka, ja dostalem za 120h-600euro. Wychodzi na to, ze za 160h wyszloby ponad 800e.
Kolega za ponad 150h dostal 720euro.
1
Józek 2015-11-13 15:21
Nie wiem co Wam nie pasuje ? Na moim przykładzie, Agencja załatwiła mi pracę z umową na 3 miesiące, po 3 miesiącach zostało złożone pismo że moja firma przejmuje mnie od agencji i wszystko odbyło się w przyjaznej atmosferze bez żadnych utrudnień. Miło wspominam proces rekrutacji i kontakt z rekruterem.
1
alka 2015-11-19 12:27
abc wydaje mi się że na teraz taka umowa jest konieczna a po jej okresie można próbować już bezpośrednio u właściciela firmy. Trudno jest znaleźć prace za granicą bez języka a KS Service ma kilka ofert pracy.
byly pracownik 2015-11-20 20:16
wysylaja za granice do pracy ktorej w pozniejszym czasie nie ma jest malo godzin brak organizacji, koordynator nie jest pomocny warunki mieszkaniowe oferuja fatalne. jadac z tej agencji mozna sie tylko zadluzyc.
mrx 2016-02-21 20:00
RHENUS GOTHA - ktoś cos? Jak wyglada tam teraz praca, jak z dojazdem i zakwaterowaniem? Ile godzin mozna miec?
xxxx 2016-02-25 13:08
te gamzy młode w agencji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiedzą jak przyniosłem l4 na miesiac to nie wiedzialy i nie powiedzialy mi ze powinienem odrazu jechac do zusu z tym i dala do podpisania umowe o przedluzenie jak bylem na l4 w szpitalu
DonVito 2016-03-28 17:39
Proszę o odpowied,czy są tu może spawacze wysyłani przez KSService zagranicę? np BelgiA, Holandia, Francja? jak wrażenia, wypłacalność itd?
karo 2016-05-17 06:35
Umowa o świadczenie usług, wykorzystują ludzi, pracuję na 3 zmiany za jednakową stawkę i to jeszcze na akord, każą zostawać na nadgodzinach tak samo płatnych jak normalnie, wyliczona przerwa, problem z uzyskiwaniem informacji, z zapytaniem o regulamin pracy, dostałam odpowiedź, że on mnie nie obejmuje, w tym przypadku obejmuje to kodeks cywilno-prawny, a i tak jest łamany.
1
Marek 2016-06-30 11:50
Osobiście jestem zadowolony z wyjazdu do Belgii przez KS Service Szczecin. Nocleg pewny, wypłata czasami się spóźni kilka dni ale jest. Gdybym był niezadowolony jak reszta tu piszących to wócił bym do kraju i przestał narzekać! Postawcie się w roli osób tam pracujących, przecież każdego wykonują setki telefonów w sprawie pracy dla Was! To nie jest ich wina że pracodawca postanowił tyle płacić pracownikowi. Oni pośredniczą między nami a pracodawcą i należy im się za to zapłata, gdyby nie było agencji pracy to przecież większość z Was siedziała by z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Polsce bo nie umiecie języka albo boicie się wyjechać szukać pracy. Tu macie wszystko gotowe i jeszcze narzekacie.
Nie wspominają Wam również o tym, że po jakimś okresie dobrej pracy możecie zostać zatrudnienie w firmie w Belgii? Może warto popracować dobrze a nie lenić się i po kilku miesiącach zmienić umowę?
Raz jeszcze dziękuje KS Service za możliwość wyjazdu do pracy
8
TB 2016-07-05 11:03
Kontakt z KS Service (oddział w Poznaniu) jest całkiem dobry. Pracownicy są kontaktowi, od początku do końca. Aplikowałem na jedno ze stanowisk pracy w Polsce. Rozmowa kwalifikacyjna z pracodawcą odbyła się.
Chociaż ostatecznie nie zostałem zakwalifikowany na to stanowisko, to zostałem powiadomiony o tym przez KS Service. Jest to niebywałą rzadkością, jeśli chodzi o firmy rekrutujące, jak i samych pracodawców. Dlatego oceniam firmę jak najbardziej pozytywnie, pomimo tego, że nie udało mi się zdobyć pracy, na którą aplikowałem.
2
Masakra 2016-10-18 21:43
W kulki lecą, nie polecam.
1
Ken 2016-10-18 22:08
No mi tam ich ogłoszenia imponują pod takim względem, że wydają się naprawdę sensowne i na miejscu, przynajmniej biorąc pod uwagę fakt, że większość jest jednak do niemiec, gdzie ludzie się czasami jednak obawiają pojechać, a tutaj jest bezpiecznie i okej
xkasiax 2016-10-25 15:20
ktos moze mi wiecej powiedziec o agencji i pracy, praca w Niemczech przy pakowaniu plyt,ksiazek
@xkasiax5551@wp.pl
Zainteresowana 2016-11-02 11:47
Witam,wie ktoś cos może na temat pracy w Belgii w fabryce volvo?
2
Magda 2016-11-29 20:06
Ksservis Belgia Ghent. Pani Agata i Pani Jagoda to największe niekompetentne oszustki jakie miałam okazję poznać w życiu mieszkania to nory zagrzybione bez internetu i tv po 350 euro od osoby pokoje 2 osobowe czyli 700 euro od pokoju paranoja. Mówią nieprawdę w każdym temacie odnośnie życia poza pracą. Nie polecam wyjazdu z tą firmą do Ghent, będziecie zawiedzeni.
1
Marek 2016-11-30 11:26
Magda czy to prawda? Jestem totalnie zaskoczony bo ja siedzę w Belgii od dłuższego czasu z KS Service na betoniarni i mogę ich polecić. Chociażby za kontakt i że zawsze wywiązują się na czas ze swoich obietnic.
Fakt, że u nas kto inny jest opiekunem - Radek i naprawdę wszystko rozwiązują na bieżąco.
A. 2016-12-07 14:38
Mogę pozytywnie wypowiedzieć się na temat oddziału Poznań - Libelta. Osoby tam pracujące, rzetelnie i starannie wykonują swoją pracę. Znalazłam ogłoszenie na ich firmowym facebooku, zadzwoniłam i uzyskałam wszystkie informacje o które prosiłam. Od przyszłego tygodnia najprawdopodobniej rozpocznę zatrudnienie.

Dziękuje, zadająca dużo pytań :)
1
Marqus 2016-12-09 16:06
Witam. Mam okazje jechac z biura w Szczecinie do Gent na magazyn Katoen Natie. Czy ktos moze mi cos powiedziec na temat pracy w tamtym miejscu? Jak z godzinami i czy stawka 11,69/h + 6,5/dzien to prawda?
Pozdrawiam
q 2016-12-11 17:26
no to ci planują płacić mniej niż juz obecnym na miejscu (12,56 +6,5). To co istotne to warunki na miejscu - mieszkanie dramat za 340 euro gdzie pracownicy z work service płacą 240. Koordynatorki kłamią w żywe oczy, obiecają ci co chcesz aby pózniej bawić się w głuchy tel. Dramat odpuśc sobie
Konrad 2016-12-12 12:05
Pracowałem przez ksservice we Wrocławiu. Wynagrodzenie miało być płatne do 10. Pierwszy miesiąc, kiedy 10 wypadał w środku tygodnia, nie było problemu - wynagrodzenie było na czas. W kolejnym miesiącu natomiast 10 wypadał w sobotę, także wynagrodzenie powinno być 9 w piątek. Dziś jest 12 poniedziałek, ja wynagrodzenia nie mam na koncie do dziś. Dzwoniąc do biura, pracownik powiedział że mam zaczekać i że zapyta w kadrach o co chodzi. Na jej ponowny telefon czekałem ok. 30 min, a gdy zadzwoniła to powiedziała że nie wie czego to jest wina i dlaczego owe wynagrodzenie nie zostało jeszcze wypłacone. Gdy powiedziałem, że również mam swoje zobowiązania i takie opóźnienia są niedopuszczalne to stwierdzili że taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Pracowników mają niedoinformowanych, a wypłaty nie zawsze przychodzą na czas. Zdecydowanie nie polecam.
Nivea ostrzeżenie 2016-12-13 12:08
Witam

Ks service ul libelta 22/5 przyjmują do firmy
Nivea

Unikajcie firmy która oszukuje na każdym kroku.
Proponują umowę o pracę 1/1 etat 8h od pn do pt.
Przychodzicie do pracy wtedy gdy otrzymujecie SMS-A!!

Pracownicy Nivea oraz ochrona nie wiedzą o waszym przyjściu do pracy. Brak osoby naddzorujacej z ks service .

Chodzi ie z listą obecności w kieszeni i pytacie się grzecznie czy wam podpiszą listę jeśli nie, nie zalicza wam dnia aaa mogę nie wypłacić wynagrodzenia.

jeśli chodzi o BHP podpisujecie ze odbyliscie aaa po 2 dniach dzwonią żebyście przyszli na szkolenie do biura. Uwaga bhp jest prowadzone przez SKYPA hahaha.

Nic się nie mówi o bezpieczeństwie na produkcji tylko zus i co może pracownik aaa czego nie może.

Wypłaty poniżej 1500 zł!!!!!
Premia po 3 miesiącach do 450 brutto (pierwsze słyszę ze premie daje się w brutto)

Za przestój firmy Nivea w święta nie płatne hahaha

Umowa o pracę e przelrscujesz tyle dni ile masz na liście za płacą to czymś się różni od zlecenia.

JEŚLI KTOS CHCE WPLATE DO REKI (PRACODASCY Pracodawcy m
MÓWI ZE ODEBRANIE WYNAGRODZENIA można odebrać inny sposób niż na konto bankowe)

Za ta usługę liczą sobie do 30 zł

BREEDNIEEEE


Kłania się inspekcja pracy. Nie mam pojęcia co oni praktykują
1
M 2016-12-15 09:10
Na facebooku reklama że taka dobra praca od nich a szkolenie bhp w siedzibie przy skype
KarolinaS 2016-12-15 12:06
Pracuje przez Ks service w firmie nivea od ok 2 tygodni i nie zgadzam sie z powyzsza opinia, rowniez co kilka dni chodze z karta do kierowniczki po podpis i nie ma z tym problemu by go uzyskac, ponad to smsy ktore przychodza a domyslam sie dostajemy wszyscy te same, sa ulatwieniem w komunikacji i naszej organizacji w pracy. Sama mialam problem ze znalezieniem na produkcji osoby ktora moze mi zweryfikowac moja obecnosc i dlugo nie wiedzialam do kogo sie zglaszac, wykonalam telefon do Koordynatorki p. Sandry i sama zaoferowala mi pomoc w tej sprawie, spotkalysmy sie na produkcji dalam jej karte a po kilku minutach, dostalam uzupelniona ze wszystkimi brakujacymi podpisami ponad to przedstawiono mnie kierowniczce glownej i teraz wiem gdzie i jak ja znalezc.

Za brak pracy spowodowany przestojem calej produkcji nie mamy placone bo nie mamy z racji dopiero rozpoczetego zatrudnienia placone bo nie mamy mozliwosci platego urlopu zabrania, oczywiscie zostalismy o tym poinformowani o tym przed podjeciem pracy oraz w czasie szkolenia w Nivea.

Jestem bardzo zadowolona w pracy z tej filmie, mam swietny zespol i warunki, i nie czuje sie poszkodowana ze jestem pracownikiem agencji, inne osoby pracujace przez inna agencje w tamtej firmie mowily mi ze ich koordynator nie jeśt tak nimi zainteresowany jak Nasz, co widac czesto, poniewaz Pani Sandra do nas podchodzi na produkcji pyta czy wszystko dobrze, i wszystko mamy zalatwiane od reki, lub w ciagu kilku najblizszych godzin.

Osobiscie goraco polecam, poza tym w biurze Ks sErvice, wszystkie osoby zawsze byly dla mnie mile i sluzyly kompetentna informacja przed rozpoczeciem pracy.

Pozdrawiam
Karolina
1
Bartek 2016-12-22 06:34
Czytam i nie wierxe w to co czytam !!!! Zadowoleni ludzie zatrudnieni przez ks service nie sa . Osoby zatrudnione uslysza j......b ta firme , oszusci , w d....e maja pracownika . Tyle zadowolnych ludzi ze kazdego dnia uciekaja od nich . Osobiscie nie polecam firmy .

Osoby zatrudnione przez progress sa bardziej zadowoleni z ich uslug niz z ks service. Kazdy wie ze firma ks serivice jest lewa firma . Pierwszy raz spotykam sie taka niekompetencja . Zastrzen co do tej firmy duza .

Firma nivea jest fajna firma dbajaca o pracownika i goraco polecam firme ale agencje niszczcza kompetencje , renome firmy ktory miedzy innymi przyczynia sie ks service . Biora najtansze firmy rekrutajace osoby potem taki chaos sie dzieje .

Tyle chetnych w pracy ze sa nadgodziny po.10 lub 12 h z powodu braku ludzi.


Pozdrawiam
Niki 2016-12-28 12:10
Czyżby konkurencja próbuje wybić się w brzydki sposób?
1
Sebastian 2016-12-28 12:24
Proponuja nadgodziny z 8 na 12 godziny uwaga 98 zl dniowai hahaha po przepracowaniu minimalnych godzin czyli 168h mozna liczyc na 26 brutto ale trzeba sie liczyc ze czym qiecej zarabiasz tym wiecej oddajesz do polski.

Zarobki max 1700 zl z nadgodzinami . Te chodzenie z listami obecnosci zenada . Firma z.....na i tyle . Nie polecam osobiscie firmy . Sa grzeczni podpisujac umowe pozniej drą sie co ty chcesz od nich !!!

Waliiiiiiiiiiic ta agencjeeeeeeee pracyyyyy!!!!!


2
Zik 2016-12-28 12:34
Ludzie nie narzekajcie tak. Płaca zależy od rodzaju pracy. W każdej firmie praca mniej odpowiedzialna jest nisko opłacana. Trzeba się uczyć.
2
Krzychu 2016-12-28 16:31
Studenci tez pracuja , i malo zarabiaja ....


Pffff
kris 2017-01-03 11:24
Czy może ktoś coś powiedzieć na temat pracy w Niemczech na magazynie produktów farmaceutycznych w miejscowości Rotgau czy ktoś tam może już pracuje
Magda 2017-01-03 14:00
Byłam ponad 3 miesiące, teraz jestem na urlopie i mam zamiar wrócić. Jeżeli nie masz wykształcenia i nie znasz języka a chcesz zarobić te 4 tysiące zł to warto.
To On 2017-01-21 18:33
Jeśli odpowiada ci praca pod presją czasu i ciągłe poganianie nie wspomne o pseudo karierowiczach ktòrzy myślą że są tam kimś za 7e na godzine.Dużym plusem bedzie wazeliniarstwo w stosunku do szefa na litere L Już po tygodniu dowiesz się kto jest kim i jakie kto ma priorytety.Jeśli jesteś uległy i pasywny to bedzie ci pasować a jak nie to dwa dni i pa,szkoda mi ludzi ktòrzy sa w stanie sie upodlić dla drobniakòw...
1
Darek 2017-01-26 06:29
Pracownicy zatrudnieni przez ksservice w nivei uwazajcie na pracownikow oraz na linowych nie zostaniecie wysluchani a zbesztani z blotem wmawiajac ze to wasza wina.,

Pracownicy w nivei sa podzelini na zlotych I bialyxh (czepki) zolci sa to osoby poczatkuhace nie wiedzace o pracy w nivei a biali stali pracownicy . Osoby zoltymi czepkami sa traktowani jak smiecie za grosze . Wykonuje sie prace za osoby ktorych np nie ma bo sie zwolnily !!!! Nie maja jak zalatac dziure. Czeste traktowanie pracownika jak smieci , straszenie zwolnieniem !!!, prowadzenie mobingu .... masz robic I nie pytac dlaczego tyle robisz !!!
Derek 2017-01-26 06:37
Ponadto pracownicy sa oszukiwani przez ksservixe.

Proponuja nadgodziny czyli po 12h (placone 13 zl brutto)

Jesli sie przepracuje 168h z tego co mi mowili mialo byv 100% wiecej placone pracownicy stali informuja ze placa 50% a 100% w swieta . Trzeba pilnowac godziny bo sie jest oszukiwani,

Premie miaalby byc po 400 zl brutto co 3 miesiace ale 1 miesiac jest wliczony do przeuczenia czyli po 4 miesiacach ,

Wprowadzaja 4 brygadowke 3 x 12h I 3 wolnego wiec mozna wpasc na niedziele I pracowac za 13 zl brutto . Nie wiadomo czy na jednej linii czy bedzie nie pozostalych .


Pracownik dowiaduje sie ostatni ale dobrze ze sie zwolnilem bo nie da sie pracowac za ta kase w warunkach mobingowych.


1
OLA 2017-02-05 13:49
Witam mam zamiar zatrudnić się w firmie Nivea przez KS Service ale po przeczytaniu wpisów powyżej chyba mi się odechciewa.Może ktoś jest wstanie napisać coś pozytywnego Czy jest możliwość zatrudnienia bezpośrednio przez firmę Nivea i jak dokładnie w praktyce wygląda grafik i wypłata.
koordynator 2017-02-06 13:50
Banda oszustów
2
Poznan 2017-02-07 18:06
Nie ma nic pozytywnego o ogolniajac dajcie spokoj z ta firma . Brak poszanowania pracownika, wasze niezadowolenie nie bedzie wysluchane a tylko koordynatorow . Sprzeciwisz sie a dostajesz rekomendacje do zwolnienia . Bialych czepkach ludzie moga robic wiecej niz ci zloci . Masakra jakas . Sekret tkwi ze nie ma sie zarabiac tylko pracowac I nie marudzic .
1
OLA 2017-02-08 16:09
Dlaczego firma NIVEA nie zatrudnia bezpośrednio?
Napiszcie proszę o grafiku i godzinach pracy i o wypłacie
Nicki 2017-02-10 14:09
Praca od
6 - 14
14 - 22
22 - 6

Maja zmienic z 3 brygadowki na 4 brygadowke
20 min przerwy (wlicza sie do czasu pracy)
10 min przerwy ((nie wlicza sie do czasu pracy)

Wyplaty masakryczne 180h
1500 zl . Mi wychodzi o wiele wiecej poniewaz firma oszkuje I okrada z godzin pracownika trzeba walczyc o swoje. Nastepna sprawa nivea kazdego roku planuje przestoje jesli nie masz urlopu wyrobionego nie zaplaca ci. Powinni placic 100% od 1h pracy powyzej. 160h . Bardzo oszukuja. A pracy jest naprawde duzo. Np po 60 tys sztuk rece to same odpadna. Nie polecam firmy !!!

1
Meduza 2017-02-10 14:41
Komentarze sa zbedne typu pracowac sie nie chce, lepiej zbierac puszki ze smietnikow itp. Na produkcji sa rozni ludzie po studiach lub w trakcie. Wmawia sie ze prscuja na produkcji bez wyksztalcenia a to nie prawda. Praca bardziej fizyczna jak I lekka uzalezniona jest do linii. Sa linie na ktoryxh robi sie na dwoch plaetach (ukladanie kartonow) sa linie na ktorych leci 180 szt/ min albo takie na ktorych prawie nic sie nie robi. Ciezkie zycie w Novei ktora nic nie daje od siebie a agencje pracy robia to co robia (czyli okradaja jak tylko moga). Nie pisze po to zeby was wystraszyc poprostu ludzie sa niezadowoleni I nie chca pracowac za taka kase smieszna. Czasy sie zmienily. Jestesmy Polakami nie Chinczykami zeby robic za free.

Radze sie zastanowic 50000 razy czy warto zatrunic sie przez agencje do nivea ktora mowi duzo a malo daje.
Pan Dawid 2017-02-21 13:48
Patrzę i czytam ale na jaką firmę trafię z ogłoszenia są narzekania. Po woli dochodzę do wniosku ze tę wszystkie komentarze piszą ludzie niespełna rozumu ... według Was wszytko jest źle ?!
1
Marek 2017-02-21 15:20
Ja już dawno przestałem sugerować się tymi wszystkimi komentarzami! Wszędzie gdzie możliwe są do wystawienia opinie to zazwyczaj pachnie przekrętem. Albo naciągane i chwalenie na maksa byle tylko sprzedać produkt albo konkurencja rzuca mięsem by tylko pogrążyć innych.
1
Anonim 2017-03-15 11:46
Fatalna agencja pracy. Spoznili sie z wynagrodzeniem i zwalali wine na firme od której brali zlecienie. Jakby pracownika obchodziło jak oni się rozliczają. Ponadto agencja robi problemy z rozliczeniem rocznym. Wystawili mi Pit 11 i Pit 8c. Ten drugi wystawili bo jak twierdziła Pani z kadr mogą sobie nie odprowadzać podatku za chorobowe i tego nie robią. Zostawiają to na głowie osoby zatrudnionej... też mi pełna obsługa umowy.
zainteresowany 2017-05-11 02:17
Cześć chciałem zasięgnąć waszej opinii na temat agencji pracy Ks Personal Service
zakwaterowanie Kostrzyn Nad Odrą
miejsce pracy Großbeeren
praca jako Komisjoner,okolice Berlina
pozdrawiam czekam na szybką odpowiedź
.... 2017-05-11 20:08
Podpisuję się pod pytaniem
Anim 2017-05-24 10:18
Nie warto wspolpracowac z agencja pracy gdyz sa oszustami. Usmiechnieci sa wtedy gdy podpisujesz umowe a potem olewaja cie ... za granica pewnie nie lepiej wiec uwazajcie. Wczesniej napisali w komentarzach ze lepiej miec 4000 tys niz w polsce minimalna moze I tak jesli by nie zabierali ponad 500€ . Minimalna krajowa w niemczech jest wieksza niz 1000€ ale watpie zebyscie tyle mieli.


Brak szacunku 2017-05-30 05:28
Oszusci mieszczaca sie na ul. Libelta. Zlodzieje , szukaja pretekstu zabrania twoich pieniedzy . Nie polecam firmy. Rekrutuja do nivea


Etat 3/4 z mozliwoscia dopelnienia do 8h . Ciagle odwolania. Od 2 miesiecy wyplaty oscylują do 1300 zl. Zle traktowanie wszyscy maja cie w du.....
Zostaw swoją opinię o KS Service Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KS Service Sp. z o.o.