brak logo

MADEX

Tychy

Opinie o MADEX

thesolidworker 2012-04-17 12:00
Firma, którą można określić dwoma wyrazami \"totalna kpina\".Pracodawca
na rozmowie kwalifikacyjnej na staż, oznajmia na wstępie, że przyjmują
tylko stażystów z min.5-cio letnim doświdczeniem i wysokimi kwlifikacjami wedle swej branży.Pracodawca również nie kryje się z
beszczelnymi komentarzami w stronę kandydata jak, np.Pan nie wygląda
na niewolnika, bo u nas tylko tacy są potrzebni, a jak się Panu nie podoba
to mi Pan łaski nie robi mam jeszcze 40-tu kandydatów z PUP TYCHY.
9
yourmandarin 2012-07-23 15:22
thesolidworker - 2012-04-17 12:00:06

Firma, którą można określić dwoma wyrazami \"totalna kpina\".Pracodawca

na rozmowie kwalifikacyjnej na staż, oznajmia na wstępie, że przyjmują

tylko stażystów z min.5-cio letnim doświdczeniem i wysokimi kwlifikacjami wedle swej branży.Pracodawca również nie kryje się z

beszczelnymi komentarzami w stronę kandydata jak, np.Pan nie wygląda

na niewolnika, bo u nas tylko tacy są potrzebni, a jak się Panu nie podoba

to mi Pan łaski nie robi mam jeszcze 40-tu kandydatów z PUP TYCHY.
THE SOLID WORKER naprawdę jesteś wybitnym geniuszem słowa i
wizerunku.Jestem pod wielkim wrażeniem, twoje mięśnie mnie powalają.
Na widok twoich jędrnych pośladków robi mi się gorąco, a twoje sexy usta
wręcz lepią jak magnes.Wiem, że jesteś bezrobotny i wszystko roznosisz w pył, ale marzę o tym, że kiedyś będziesz pracował razem ze mną, a nawet u mnie. POZDRAWIAM YOUR MANDARIN !
10
poszukujący 2013-02-08 11:23
Dziękuję za opinię - planowałem aplikować do w/w firmy na ph, aczkolwiek po przeczytaniu Pana opinii nie zrobię tego.
Wydaje mi się Pana opinia szczera zwłaszcza po komentarzu Pana "yourmandarin".
8
beata 2014-09-12 22:20
To jest firma kogucik,która nie szanuje ludzi i wykańcza ich psychicznie,nie ma możliwości awansu ani dobrego zarobku,dopóki pracuje tam kierowniczka i księgowa to nie ma szans na rozwój tej firmy,a prezes ślepo im we wszystko wierzy,zresztą rotacja ludzi w tej firmie mówi wszystko o niej.Trzeba informować o patologi w firmach takiej jak madex,chyba zgodzą się ci którzy tam pracowali i zerwali z chorymi układami jakie tam panują.
14
pracowałem 2015-07-15 20:39
Potwierdzam wszystko co opisali wyżej moi poprzednicy
Nie polecam tej firmy nawet wrogowi
6
kandydat 2015-07-17 17:41
zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko pracownika biurkowego, aczkolwiek po przeczytaniu powyższych opinii zastanawiam się czy jest sens brać w niej udział. Czy ktoś może przybliżyć to stanowisko z praktycznego punktu widzenia?
6
Janusz k. 2016-03-07 10:01
Nie polecam szczerze. Myślę że pozytywne opinie pisane przez właścicieli a reszta to życie...
7
klin 2016-03-30 23:43
kiedyś pracowałem i o żadnych szkoleniach nie slyszalem. Trochę zacofanie i nie polecam
6
jonasz 2016-04-06 17:15
opinie właścicieli rzucają się w oczy :) he he
8
Musta 2016-05-01 23:28
Do Tych czy do tamtych Tych? A może do Tych ów Tychów? Bo na Śląsku są tylko Tychy - mianownik: Tychy, dopełniacz: Tychów

Komentarz niemerytoryczny, przepraszam
1
kieromag 2016-05-19 18:53
Moja kariera w MADEX skończyła się całkiem niedawno, z powodu przeprowadzki, choć trochę czasu tam spędziłem. Z ciekawością czytam opinie które się tu pojawiły. Prawda leży tak naprawdę po środku. To fakt, co napisała "beata", że pod rządami wspomnianej kierowniczy bywało fatalnie, a i to fakt, że szef jej wierzył. Różnie bywało, ale czas leciał z dnia na dzień i człowiek pracował. Obecnie jednak jest znacznie, znacznie lepiej. Kierowniczki Iwony i jej klakiera Marka już dawno nie ma, atmosfera w biurze i wśród chłopaków na magazynie (pozdrawiam ;) jest bardzo dobra. Coraz więcej do powiedzenia ma syn starego i w sumie dobrze wszystko ogarnia. Na pewno osobom które pracowały w zachodnich korporacjach paru rzeczy może brakować, ale są też tego i plusy. W każdej sprawie da się dogadać, nie było problemów z urlopami w oczekiwanym terminie, zawsze w razie potrzeby można było się szybciej zerwać lub wyskoczyć w ciągu dnia gdy była potrzeba. Na pewno też nie jest to firma dla ludzi, którzy chcą pół dnia przesiedzieć na facebooku, bo pracy jest sporo ale jak komuś to pasuje, to i szansa na nadgodziny. Nie chce mi się natomiast wierzyć w pierwszą opinie, aby ktoś z firmy tak się odezwał do kandydata, a niejedną rozmowę zdarzyło mi się słyszeć. Tak naprawdę nikogo ze stażu tam nie ma, a wszyscy od samego początku mają normalną umowę o pracę, a i szef czasem dołoży coś od siebie. Tak jak pisałem, różnie bywało, ale obecnie jest całkiem fajnie. Firma się rozwija, zaczęła współpracować z porządnymi firmami (m.in. sprzedają do Castoramy) i chyba za tym poszły większe pieniążki które widać. Młody szef wszystko układa po swojemu i obecnie mogę polecić. Finanse – ja byłem zadowolony, ale każdy sam musi zapytać o warunki, jeśli te spasują, o resztą dzisiaj bardzo bym się nie martwił. Zresztą jeśli się nic nie zmieniło, to na początek zaproponują by przyjść na parę dni, zobaczyć firmę od środka i jeśli nie spasuje można bez problemu odpuścić. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
2
Dawid 2016-05-22 22:17
Witam, czytam te dyrdymały i nie dowierzam jak można wypisywać takie brednie a w dodatku kłamstwa. Pracowałem w firmie "Madex" przez bodajże pól roku plus/minus i nie mogę powiedzieć złego słowa na tę firmę między innymi dlatego:
-Wypłaty na czas.
-Szanują człowieka.
-Sympatyczni ludzi
-Nabranie bardzo ważnego doświadczenia
Dlatego proszę was ludzie nie pracowaliście tam to nie wypisujcie takich bredni bo to jest naprawdę żałosne nie wiem czym wami kieruje czy to jest konkurencja czy was tam nie zatrudnili do pracy,
nie pozdrawiam.
Omd 2016-05-22 23:02
A WYPŁATA NAJNIŻSZA KRAJOWA .........
6
Terefere 2016-05-24 14:23
Wyobraź sobie że nie :)
1
loko 2016-07-06 14:29
Polecam jedynie osobom o silnych nerwach, bez doświadczenia i większych ambicji. Może w biurze człowiek nie będzie "fizycznie tyrał jak na kablach na produkcji" ale do przyjemnych praca w Madexie też nie należy m.in przez ciągle napięte nerwy( magazynierzy nigdy nie wiedzą o której skończą pracę, ta sama sytuacja w biurze). Warunki socjalne są niezbyt dobre (szczególnie brak ogrzewania w zimę i upały w lato), z resztą widać jak firma prezentuje się z zewnątrz. Atmosfera między pracownikami jest bardzo dobra, niestety nie można tego powiedzieć o relacjach pracownik-szef. Jak już ktoś wyżej wspomniał wypłaty są zawsze na czas, ale na żadną podwyżkę liczyć nie można. Jak ktoś liczy na szkolenia to może się nie doczekać.
6
bobik 2016-07-07 10:57
Co chwile kogoś szukają, rotacja w firmie jest duża. Pół Tychów już tam pracowało.
7
bobik 2016-07-07 13:03
no sporo, na pewno się garba dorobisz nic poza tym.
7
Janusz 2016-07-12 21:04
Jaka największa firma w całych Tychach i innych miastach? Ha, ha, chyba nie piszesz o tym samym Madexie co poprzednicy. Ja pracowałem tam klika lat i na stówę jest to mała firma z duuuuużą rotacją pracowników. Jakby szefowie lepiej traktowali pracowników i doceniali finansowo ich pracę, to by się nie zwalniali.
7
olk 2016-08-23 08:31
W sumie to że jest zawierana umowa o pracę, to nie jest tak źle. Bo to się jeszcze wiążę z odpowiednimi socjalami, bo o takie stabilne zatrudnienie jest dość rzadkie. Ciekawe tylko czy wypłata jest terminowa, bo bardzo mi na tym zależy. Dzięki za odpowiedź
tomek 2016-11-09 18:48
szefostwo wozi się bmw a na magazynie człowiekowi płacą 1700netto banda złodzieji
5
artur 2016-11-09 19:31
dopóki na magazynie będą rządzić emeryt górniczy i jego zięciu "ślizgacz" to roboty nie polecam chyba że ktoś chce robić za nich
7
artur 2016-11-09 19:36
gdzie te stoły obrotowe na pakowalni he szef umie nawijać makaron na uszy
2
Tom ek 2016-11-29 21:18
Hahaha. Artur, ^ osoba która została zwolniona przez szefa i która po tygodniu przyleciała błagać o pracę. hahaha. Jedz do Anglii na zakupy ;)
Bla bla bla 2016-12-23 11:36
Niech się szef tak nie cieszy bo zaraz może nie mieć pracowników. Tylko idioci i ludzie bez ambicji zostają w tej firmie. Pozdro
4
magazynier 2017-03-16 09:42
Artur nie został zwolniony przez szefa, tylko sam przyszedł do szefa z prośbą o rozwiązanie umowy z dnia na dzień, bo kolega ma dla niego pracę w swojej firmie "od teraz albo w ogóle". Szef zgodził się na rozwiązanie umowy bez okresu wypowiedzenia i nikt nikomu nie robił pod górkę. I z całą pewnością Artur nie przyjechał po tygodniu błagać o pracę, gdyż do dzisiaj sobie dobrze radzi, o czym każdy kto ma z nim kontakt lub miał okazję spotkać go na mieście wie. Nie wiem po co siejecie ferment. Pracuje nas tu kilkunastu, w pracy wszystko super, humor dopisuje, jak jest okazja to po godzinach wódkę z szefem pijecie, a tu wypisujecie jakieś pierdoły niemające nic wspólnego z rzeczywistością.
1
Zostaw swoją opinię o MADEX - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MADEX