Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ziaja

Pracowałeś w firmie ziaja i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kazzo - 2014-10-11 01:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego o innej firmie? Przecież nazwa ziaja jest dosyć jednoznacznie kojarzona z producentem kosmetyków. Tutaj są informacje na ich temat http://ziaja.com/poznaj-firme-ziaja/kontakt/kontakt/11/1 Co prawda firma jest uznana, dopiero niedawno zyskała dużo więcej z rynku, co pozwala pozytywnie patrzeć na przyszłość w firmie, o ile ktoś ją
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-29 07:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ziaja64 A Ty możesz powiedzieć i dokleić choćby link do strony firmy o której ty mówisz? Poza tym to forum dotyczy gdańskiej placówki, więc nie wiem czemu piszesz o warszawskim oddziale (chyba, że takowy również istnieje). Planują w ogóle zwiększać ilość pracowników w najbliższym czasie, czy teraz jest wszystko w optymalnych ilościach?
zdjecie uzytkownika
Fit - 2014-11-12 13:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heeeej, Ziaja obchodzi teraz 25 lat :) licze na jakieś super promocje, ale że to forum o pracy to już wyjaśniam dlaczego tu piszę - może będą potrzebne hostessy na jakieś akcje czy eventy w centrach handlowych itepe? macie może jakieś informacje na ten temat? moge gdzieś wysłać cv w tej sprawie/ help!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-25 21:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZIAJA jest producentem i swoją siedzibę ma w Gdańsku. Natomiast jej produkty są dystrybuowane przez kilkanaście oddziałów w całej Polsce. Właścicielami sklepów są poszczególne oddziały, tak więc od tego jaki oddział jest właścicielem sklepu, taka panuje tam atmosfera. Co do pytania Fit, to z tego co wiem ZIAJA nie planuje żadnych akcji, ani eventów. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
trudi - 2015-01-11 15:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-11-25 21:34:25]:
czyli nie ma co pytać o ogół tylko należy skupić się na poszczególnych punktach... Także z tego co widzę to przed podjęciem tutaj w jakimkolwiek punkcie Ziaji pracy to należy zrobić porządny research na co w danym punkcie mozna się nadziać. Trochę wygląda to jak gra w lotka , ale przynajmniej szanse trafienia dobrze są większe
zdjecie uzytkownika
andzelina - 2015-01-20 23:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tej firmie to istny koszmar wiem bo pracowalam tamdwa i pol roku. Wieczne pretensje o wszystko.obserwowanie pracownikow przez 12 godzin.zwalniaja ludzi z dnia na dzien a powodem moze byc nawet korzystanie ze swojego tel.prywatnego tak bylo w moim przypadku.odradzam
zdjecie uzytkownika
pan orzech - 2015-01-25 22:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to zwalniają ludzi z dnia na dzień? to trochę dziwne... to w jakiej formie się z ziaja podpisuje kontrakt i jaki jest okres wypowiedzenia? ja bym bardzo chciAŁ DO nich iść ale warunkiem u mnie jedynym jest umowa o pracę na czas nieokreślony. nie wolno korzystać z telefonu p;rywatnego komókowego, to nie dają służbówek?
zdjecie uzytkownika
Marchewka - 2015-01-26 15:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złożyłam kilka cv na stanowisko sprzedawcy do tej firmy. W końcu pojawił sie etat, miałam rozmowę kwalifikacyjna... Pan Kierownik zaprosił mnie na ławkę przed sklep, mówił mało, nie zadawał pytań. Płaca 1300zl/mies, premie zależne od utargu - 100zl, zmiana 2 dni 12godz 2 dni przerwy... Po rozmowie brak kontaktu ze strony Pana Kierownika... Czy warto... Sami sie zastanówcie...
zdjecie uzytkownika
kalson - 2015-02-09 03:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marchewka - 2015-01-26 15:54:46]:
oj z tego co opisujesz to oczywiście , że nie warto, ale czuć trochę w Twojej wypowiedzi również żal , że kierownik jednak się do Ciebie nie odezwał . Kasa może nie jest jakaś fantastyczna , ale praca też nie należy do spejcalnie skompikowanych, a w takich pzypadkach właśnie na specjalnie dużo liczyć nie można
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-02-09 03:40:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, nie spodziewałam się, że taka znana firma jak ziaja płaci tak mało. Przeciez ich kosmetyki sprzedają się naprawdę dobrze, nie znam chyba nikogo, kto choć raz nie użyłby jakiegoś z ich produktów, nawet mój chłopak używa szamponu i żelu pod prysznic z serii ziaja Yego... Z drugiej strony minimalna krajowa jest stawka uczciwą.
zdjecie uzytkownika
monisek - 2015-02-15 18:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ok przyjemna miła i tyle miłego
Jak koleżanka idzIe na urlop idziesz za nią dodatkowo za dniowke nie płacą tylko wlicza ci się utartych do premiera jak masz słaby dzień to masz pecha 3 dni po 12 godz i jeden dzień wolnego i kolejne 3 dni przez 2 tyg
Jesteś na urlop nie masz u targu zero premii
Niech szefostwo się zastanowi jest to wyzysk pracownika a taka porządna firma:-(
zdjecie uzytkownika
BUtek - 2015-02-23 08:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi czy te opisywane warunki to standard dla całej firmy? Jestem trochę rozczarowany, ponieważ myślałem, że ziaja będąc polską firmą będzie posiadała zdecydowanie inne podejście do całego systemu zatrudniania pracownika. Co więcej marketingowo działają super, otworzyli sporo nawet swoich punktów z kosmetykami.
zdjecie uzytkownika
joł - 2015-03-07 16:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja potrzebuje informacji, gdyz w te wakacje wybieram sie na caly miesiac na praktyki do Ziai do Gdanska. Czego sie spodziewac? jak wygladaja takie praktyki, czy mozna liczyc na jakies gratisy itp... napiszcie jesli ktos cos wie ; )) a i ja studentka Farmacji
zdjecie uzytkownika
stasiek - 2015-03-09 14:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie myślałaś, żeby zorbić te praktyki od razu? bo mi się wydaje, że w ziaji to na pewno warto, tylko pewnie kilka osób chce to zrobić i nie wiem jak sprawa może teraz wyglądać, bo jakis konkurs moze być albo kilka etapów tej rekrutacji u nich, no nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale trzymam kciuki!
zdjecie uzytkownika
chetna na prace - 2015-03-11 11:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a jak wygląda sprawa z utargiem?
Jaki procent się dostaje i jak realnie wygląda sprzedaż.
zdjecie uzytkownika
joł - 2015-03-26 00:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tzn juz udalo mi sie zaltawic te praktyki, wszystko jest dograne ;) tylko tu się chcialam spytac i dowiedziec ewentualnie kogos kto moze mi powiedziec czego tam sie spodziewac itp ;p
zdjecie uzytkownika
magdalena - 2015-03-26 03:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakim dziale., gdzie konkretnie będziesz @joł odbywać te praktyki? w samej firmie czy może w ich punktach sprzedaży? okreś to bardziej to na pewno ktoś Ci podpowie czego można się spodziewać. A z innej strony, ktoś może używał produktów z ziaji dla skóry atopowej lub alergicznej? a może sami pracownicy mogliby powiedzieć czy to faktycznie są produkty hipoalericzne?
zdjecie uzytkownika
select - 2015-03-30 22:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje Się po 12 godz a gdzie norma godzinowe
W miesiącu nawet ci za to nie płacą tylko podstawa a gdzie te godziny co są ponad normę może by tak pip się zainteresował co tam się dzieje biedne dziewczyny pracują bo muszą ja a premie nie ma Cię bo masz urlop to już po premii
zdjecie uzytkownika
xoxoxo - 2015-04-20 14:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy znajdę tu kogoś, kto pracuje w biurze? A dokładnie chodzi mi o dział logistyki. Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-25 12:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Lizus - 2015-04-25 12:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ziaja jest według mnie najbardziej ogarniętą polską firmą, która w świetny sposób potrafiła wykorzystać swoje pomysły i zrobiła z tego użytek. Odnoszę wrażenie, że sporo osób myśli o pracy u nich.
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2015-07-11 11:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałabym wszystkie dziewczyny ostrzec przed pracą ZDC w sklepie stacjonarnym w Trójmieście. Szefowa na pozór wydaję się miłą i symaptyczną osobę, ale rzeczywistość odbiega od normy. Wiecznie ma pretensje o wszystko, nie potrafi dokładnie sprecyzować do pracowników e-mail. Wiecznie gubi wnioski urlopowe od sowich pracowników, póżniej zwala na nas winę że nie dostarczyliśmy wniosków. Kiedy znajdzie to nawet nie powie PRZEPRASZAM. Zapomnijcie o dobrym traktowaniu, ona nie ma sumienia. Nie pracuję tam już od roku i mam święty spokój.... Natomiast jej mąż przyjdzie do sklepu, jak zwykły burak ..nie powie cześć, dzień dobry, tylko zrobi TEST BIAŁY RĘKAWICZKI. Kordynator to jest jakieś nie porozumienie!!! Wydziera się na każdą pracownicę, kabluje do szefowej, jednym słowem nie nadaje się do objęcia tego stanowiska. Jak coś chce to jest bardzo milutki, dzwoni aby przyjść na zastępstwo. Nie masz wyboru, bo inaczej nie dostaniesz wolnego, kiedy będziesz potrzebowała, musisz szukać sobie zastępstwa!!! Jedną pracownicę okradła, obiecała premie-pózniej zabrała !!! Kolejny przykład, kiedyś wysłała swojej pracownicy WYPOWIEDZENIE pocztą. Dzień wcześniej kordynator był i nic nie powiedział, że dostała wypowiedzenie. A jej wypowiedzenie leżało na poczcie. Co z tego wiem ( nie znałam tej dziewczyny, słyszałam z opowieści, bo jeszcze nie pracowałam ) była dobra kosmetyczką. Wyrzuciła z dnia na dzień, zastanówcie się czy chcecie pracować dla tej Pani. Ponad rok nie pracuję u tych ,,PAŃSTWA,, i nie żałuje że odeszłam, osiągnełam świety spokój. Szefowa jak pisze e-mail powinna pisać ze słownikiem ortograficznym, popełnia tyle błędów, ze aż żal czytać jej wypocin. Ulubione ich słowo to ,,BABOLE,, Niby kobieta NA WYSOKIM POZIOMIE a wysławia się bardzo przeciętnie. Wysyła do pracowników e-maile ( czyt. biały wiersz ) i masz domyślić się co autor miał na myśli. Dziewczyny dzwonią do siebie i konsultują ze sobą co SZEFOWA miała na myśli. MASAKRA. Nie masz prawa pójść na zwolnienie, póżniej na zwolnieniu dzwoni do Ciebie kordynator i pyta się czy już możesz wrócić do pracy. Bo nie ma dziewczyn na zastępstwa. Obecnie pracuje w dużej firmie, i widzę jak można spokojnie podejść do SZEFA , powiedzieć co się nie podoba i nikt nie ma żalu do Ciebie..a tam nie miałaś prawa odzywać. Kosmetyki są świetne, nadal kupuje, ale nie w sklepie lecz w Rossmanie .Co z tego wiem szefowa ma sprawę w sądzie o MOBBING :)
zdjecie uzytkownika
leniocz - 2015-07-11 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No dobra ale wydaje mi się, że nie w każdym oddziale i na każdym stanowisku jest tak samo źle jak mówisz. Bo może i jest rygor ale ludzie jednak tam pracują i jakoś nie widać też żeby były z tym poważniejsze problemy. Poza tym firma się rozwija i cały czas przyjmuje nowych pracowników np teraz na Młodszego Koordynatora Projektów szukają.
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2015-07-13 09:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leniocz - 2015-07-11 18:17:35]:
Mówimy tu o Trójmieście(sklepy stacjonarne), co się dzieję w innych oddziałach nie mam żadnych wiadomości. Poza tym proszę pamiętać, dziewczyny które tam pracują to boją się odezwać..ciągle straszą że zwolnią. To że firma się rozwija to jedno, a to jak traktują to drugie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzona na ławce przed sklepem. Czas ok 10 min, ogólnie mało rozmowy Pan Kierownik jest mało zainteresowany kandydatem, większość pytań zadawalam sama. Szybko i byle jak.
Pytania: Czy jestem mężatką! Jak bede dojeżdżać do pracy? Czy pracowałam w zmianach 12 godzinnych?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-31 15:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
edi - 2015-07-31 15:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marchewka - 2015-01-26 15:54:46]:
U mnie rozmowa wyglądała podobnie. Powiedzieli, że umowa o pracę 1300 na rękę ale z premią wyciągasz w sumie ponad 2 tys.. Ciężko w to uwierzyć bo w galeriach jakoś te utargi nie są duże. Ludzie wolą chodzić do małych sklepów.
I ten system 2 dni pracy 2 dni wolne..Stawka niska mimo, że umowa o pracę
zdjecie uzytkownika
mila - 2015-08-10 21:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dla mnie bardzo fajna firma. wiaodmo przekonaly mnie tez do niej kosmetyki ktorchmam multum i rzeczywiscie dobrze na mnie dzialaja. sama jestem po kosmetologii i chcialabym w takiej firmie pracowac. ale jak to jest z zatrudnieniem tam. jdyne co ostnio widzialam to oferte na staz fakturzyste. ktos cos wie jak tam sie dostac? z gory dzieki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ziaja

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ziaja?
Zadaj pytanie
alert