Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ziaja

Pracowałeś w firmie ziaja i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
k - 2012-04-14 16:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, byłem na rozmowie do firmy ziaja(nie chcę zmieniać pracy:-)), to był test. rozmowę przygotowałem "na wyczucie"-fachowcy wiedzą o co chodzi- niestety osoba rekrutująca kompletnie poległa.odniosłem wrażenie że człowiek mega sfrustrowany-coś niedobrego zaczyna się dziać w tej firmie
zdjecie uzytkownika
bobo - 2012-10-26 19:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idę dopiero na rozmowę do Ziaja, co wiecie o tej firmie,dobrze zarabia przedstawiciel?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2012-12-03 18:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kontaktują się drogą mailową,zapraszają na rozmowę do innego miasta. Na miejscu okazuje się że niestety,ale :"musi mieć Pani ukończony kurs kosmetyczny,bo studia licencjackie: kosmetologia nie są wystarczające na sprzedawcę w naszym sklepie,ale dziękujemy za przyjazd"...ja dziękuje za zmarnowanie moich pieniędzy i czasu. nie polecam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 21:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy faktycznie takie dziwne zagrywki stosują jakie opisała użytkowniczka "kasia"? I generalnie jak wygląda praca tam?
zdjecie uzytkownika
beata - 2013-07-13 14:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK,TO PRAWDA.TROCHE TO DLA MNIE DZIWNE,BO ZEBY SPRZEDAWAC TŁUSTY KREM OLIWKOWY TRZEBA MIEC WYKSZTAŁCENIE KOSMETYCZNE/SMIECH NA SALI:)/Z TYCH SKLEPOW CHCA CHYBA ZROBIC GABINETY KOSMETYCZNE HEHE/ZENADA/OWSZEM MOZE ZDARZYC SIE,ZE KOSMETYCZKI DOPYTUJA CHCĄC KUPIC JAKIS PRODUKT PROFESJONALNY ALE MOZNA SIE WSZYSTKIEGO NAUCZYC NIE MAJAC KOSMETYCZNEGO WYKSZTALCENIA!!MYSLE ZE PRZESADZAJA Z TĄ REKRUTACJĄ AZ TAK ZAOSTRZONĄ
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-22 17:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
beata czy w takim razie do pracy na jakimkolwiek stanowisku w firmie ziaja należy mieć wykształcenie kosmetyczne?
zdjecie uzytkownika
beata - 2013-07-26 17:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wykształcenie kosmetyczne musisz miec starajac się o prace w zwykłym sklepie sprzedajac ich produkty.jako przedstawiciel wystarczy nawet zawodówka/w zaleznosci od oddziału/.Bywa,że w oddziałach pracuje cała rodzinka szefa,wiec wykształcenie nie ma znaczenia.Wazne,zebys [usunięte przez moderatora] cały dzien za marne grosze.Przedstawiciele robią wszystko obsługujac apteki,sieci handlowe,drogerie,hurtownie.Roboty sporo a pensyjka mizerna.Pracowałam tam kilka lat i wiem co mówie.O podwyzce mozesz zapomniec bo maja węża w kieszeni.Nie polecam,ale jak nie masz czegos innego to bierz na przetrwanie:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-24 14:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
beata co możesz powiedzieć jeszcze o umowie w firmie ziaja? jaką umowę dostaje się na początku pracy?
zdjecie uzytkownika
mała - 2013-12-01 21:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam na rozmowie. Zadzwonili PO i zaprosili na szkolenie do innego miasta... Brak organizacji, "szefostwo" ciągle zmienia plany. Szkolenie fajne w pkt ziaji jako sprzedawca i osoba od doradzania. Szefowa witając się mierzy każdego pracownika. Dziwna atmosfera. Nie wiesz czy po szkoleniu dostaniesz prace.. Każdy pracownik podobno ma na początku umowę zlecenie ( okres probny) na 3 miesiące i później umowa o pracę..
zdjecie uzytkownika
martyna - 2013-12-19 10:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mała i jak po tym szkoleniu, dostałas w koncu tą pracę ?? jeżeli tak to napisz jak pierwsze wrażenie, atmosfera i na jakie warunki zatrudnienia mozna liczyc w ziaji ? aha i jak wyglada czas pracy czy pracuje sie od pon do pt czy w weekendy tez zdarza sie pracowac? pytam bo rowniez zamierzam tam aplikowac.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-05-21
Żródło: infopraca.pl
Stanowice
(dolnośląskie)
Firma Ziaja ze Stanowic k/Oławy poszukuje osoby na staż w charakterze fakturzystki. Obowiązki: fakturowanie, prace biurowe i magazynowe
zdjecie uzytkownika
mia - 2014-06-03 00:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam zaraz po maturze przez miesiąc, dostałam pracę bez żadnego wykształcenia kosmetycznego na stoisku przy sprzedaży i doradztwie klientowi, NIE POLECAM. Szkolenie darmowe trwało 3 dni, nie musiałam na nie jechać do innego miasta, bo potrzebowali kogoś od zaraz. Prosiłam się miesiąc o umowę, miesiąc pracowałam na czarno właściwie. W końcu jak powiedziałam, że to jakaś kpina i chcę zrezygnować, to łaskawie przynieśli mi umowę. Dodatkowo nie mogłam od razu zrezygnować z tej posady, bo musieli znaleźć kogoś za mnie i za ten tydzień który pracowałam dodatkowo nie zapłacili mi... Żałosna firma, opiekun oddziału nie interesuje się kompletnie tym co się dzieje, nie zwracał uwagi na psujący się komputer który był połączony z kasą fiskalną. Musiałam tłumaczyć się klientom dlaczego paragonu nie dostają. A co do pracy tam, to kto po kusie kosmetycznym i kosmetologii chciałby pracować w ziaji za 7 zł na godzine?
zdjecie uzytkownika
Fit - 2014-06-03 06:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Darmowe? Przecież zwykle wszystkie szkolenia są w ramach godzin pracy... Trochę beznadziejne podejście do tematu
zdjecie uzytkownika
calanhoe - 2014-06-28 00:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Przełożeni traktują kandydatów niepoważnie, sami nie wiedzą czego chcą, straszny chaos. Targają Cie na "dni próbne", a potem nagle "szefostwo jest niezainteresowane". Parę dni ślęczenia w sklepie za darmo, żenada i brak profesjonalizmu.
zdjecie uzytkownika
ajajaj - 2014-07-06 11:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od oddziału i kierownika/czki. Warunki pracy są spoko, praca bez większych problemów. Czasami tylko faktycznie odnosi się wrażenie, że tam "wyżej" panuje masakryczny chaos, ale to da się przeżyć. Wykształcenie nie jest potrzebne, przynajmniej nie we wszystkich punktach. Trzeba ogarniać po prostu produkty Ziaji. Co do czego i jak działa. Co do zarobków to jest pensja podstawowa plus prowizja od utargu. Wiadomo, żeby dostać prowizję musi być osiągnięta jakaś kwota. Jeśli chodzi o godziny pracy to różnie w różnych miejscach, zależnie od tego, czy punkt mieści się w galerii czy nie. Wiadomo, w CH praca będzie 7 dni w tygodniu. Z urlopami nie ma problemu, z chorobowym też... Szefostwo miłe, ufa pracownikom, a to ważne. Zgrzyty czasem są, gdy sobie coś oleją, ale kto bogatemu zabroni ;-). Aha, jeszcze o umowie. Najpierw cały etat próbna na 3 miesiące, później na czas nieokreślony :-) Mam nadzieję, że przybliżyłam trochę pracę w Ziaji, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Fit - 2014-07-08 10:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz, może to nie tyle co "takie wrażenie" tylko najprawdziwsza prawda? Bo niektórych rzeczy racjonalnie się nie da wytłumaczyć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ziaja
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x