brak logo

ziaja

Gdańsk

Opinie o ziaja

Marchewka 2015-01-26 15:54:46
Złożyłam kilka cv na stanowisko sprzedawcy do tej firmy. W końcu pojawił sie etat, miałam rozmowę kwalifikacyjna... Pan Kierownik zaprosił mnie na ławkę przed sklep, mówił mało, nie zadawał pytań. Płaca 1300zl/mies, premie zależne od utargu - 100zl, zmiana 2 dni 12godz 2 dni przerwy... Po rozmowie brak kontaktu ze strony Pana Kierownika... Czy warto... Sami sie zastanówcie...
3
kalson 2015-02-09 03:23:43
oj z tego co opisujesz to oczywiście , że nie warto, ale czuć trochę w Twojej wypowiedzi również żal , że kierownik jednak się do Ciebie nie odezwał . Kasa może nie jest jakaś fantastyczna , ale praca też nie należy do spejcalnie skompikowanych, a w takich pzypadkach właśnie na specjalnie dużo liczyć nie można
2
ania 2015-02-09 03:40:49
Cóż, nie spodziewałam się, że taka znana firma jak ziaja płaci tak mało. Przeciez ich kosmetyki sprzedają się naprawdę dobrze, nie znam chyba nikogo, kto choć raz nie użyłby jakiegoś z ich produktów, nawet mój chłopak używa szamponu i żelu pod prysznic z serii ziaja Yego... Z drugiej strony minimalna krajowa jest stawka uczciwą.
2
monisek 2015-02-15 18:24:21
Praca ok przyjemna miła i tyle miłego
Jak koleżanka idzIe na urlop idziesz za nią dodatkowo za dniowke nie płacą tylko wlicza ci się utartych do premiera jak masz słaby dzień to masz pecha 3 dni po 12 godz i jeden dzień wolnego i kolejne 3 dni przez 2 tyg
Jesteś na urlop nie masz u targu zero premii
Niech szefostwo się zastanowi jest to wyzysk pracownika a taka porządna firma:-(
3
BUtek 2015-02-23 08:03:11
Powiedzcie mi czy te opisywane warunki to standard dla całej firmy? Jestem trochę rozczarowany, ponieważ myślałem, że ziaja będąc polską firmą będzie posiadała zdecydowanie inne podejście do całego systemu zatrudniania pracownika. Co więcej marketingowo działają super, otworzyli sporo nawet swoich punktów z kosmetykami.
joł 2015-03-07 16:24:10
Witam, ja potrzebuje informacji, gdyz w te wakacje wybieram sie na caly miesiac na praktyki do Ziai do Gdanska. Czego sie spodziewac? jak wygladaja takie praktyki, czy mozna liczyc na jakies gratisy itp... napiszcie jesli ktos cos wie ; )) a i ja studentka Farmacji
3
stasiek 2015-03-09 14:22:10
a nie myślałaś, żeby zorbić te praktyki od razu? bo mi się wydaje, że w ziaji to na pewno warto, tylko pewnie kilka osób chce to zrobić i nie wiem jak sprawa może teraz wyglądać, bo jakis konkurs moze być albo kilka etapów tej rekrutacji u nich, no nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale trzymam kciuki!
chetna na prace 2015-03-11 11:06:33
Hej, a jak wygląda sprawa z utargiem?
Jaki procent się dostaje i jak realnie wygląda sprzedaż.
3
joł 2015-03-26 00:14:02
tzn juz udalo mi sie zaltawic te praktyki, wszystko jest dograne ;) tylko tu się chcialam spytac i dowiedziec ewentualnie kogos kto moze mi powiedziec czego tam sie spodziewac itp ;p
magdalena 2015-03-26 03:53:55
A na jakim dziale., gdzie konkretnie będziesz @joł odbywać te praktyki? w samej firmie czy może w ich punktach sprzedaży? okreś to bardziej to na pewno ktoś Ci podpowie czego można się spodziewać. A z innej strony, ktoś może używał produktów z ziaji dla skóry atopowej lub alergicznej? a może sami pracownicy mogliby powiedzieć czy to faktycznie są produkty hipoalericzne?
select 2015-03-30 22:27:29
Pracuje Się po 12 godz a gdzie norma godzinowe
W miesiącu nawet ci za to nie płacą tylko podstawa a gdzie te godziny co są ponad normę może by tak pip się zainteresował co tam się dzieje biedne dziewczyny pracują bo muszą ja a premie nie ma Cię bo masz urlop to już po premii
1
xoxoxo 2015-04-20 14:04:28
Witam. Czy znajdę tu kogoś, kto pracuje w biurze? A dokładnie chodzi mi o dział logistyki. Proszę o info.
Lizus 2015-04-25 12:57:11
Ziaja jest według mnie najbardziej ogarniętą polską firmą, która w świetny sposób potrafiła wykorzystać swoje pomysły i zrobiła z tego użytek. Odnoszę wrażenie, że sporo osób myśli o pracy u nich.
Madzia 2015-07-11 11:22:07
Chciałabym wszystkie dziewczyny ostrzec przed pracą ZDC w sklepie stacjonarnym w Trójmieście. Szefowa na pozór wydaję się miłą i symaptyczną osobę, ale rzeczywistość odbiega od normy. Wiecznie ma pretensje o wszystko, nie potrafi dokładnie sprecyzować do pracowników e-mail. Wiecznie gubi wnioski urlopowe od sowich pracowników, póżniej zwala na nas winę że nie dostarczyliśmy wniosków. Kiedy znajdzie to nawet nie powie PRZEPRASZAM. Zapomnijcie o dobrym traktowaniu, ona nie ma sumienia. Nie pracuję tam już od roku i mam święty spokój.... Natomiast jej mąż przyjdzie do sklepu, jak zwykły burak ..nie powie cześć, dzień dobry, tylko zrobi TEST BIAŁY RĘKAWICZKI. Kordynator to jest jakieś nie porozumienie!!! Wydziera się na każdą pracownicę, kabluje do szefowej, jednym słowem nie nadaje się do objęcia tego stanowiska. Jak coś chce to jest bardzo milutki, dzwoni aby przyjść na zastępstwo. Nie masz wyboru, bo inaczej nie dostaniesz wolnego, kiedy będziesz potrzebowała, musisz szukać sobie zastępstwa!!! Jedną pracownicę okradła, obiecała premie-pózniej zabrała !!! Kolejny przykład, kiedyś wysłała swojej pracownicy WYPOWIEDZENIE pocztą. Dzień wcześniej kordynator był i nic nie powiedział, że dostała wypowiedzenie. A jej wypowiedzenie leżało na poczcie. Co z tego wiem ( nie znałam tej dziewczyny, słyszałam z opowieści, bo jeszcze nie pracowałam ) była dobra kosmetyczką. Wyrzuciła z dnia na dzień, zastanówcie się czy chcecie pracować dla tej Pani. Ponad rok nie pracuję u tych ,,PAŃSTWA,, i nie żałuje że odeszłam, osiągnełam świety spokój. Szefowa jak pisze e-mail powinna pisać ze słownikiem ortograficznym, popełnia tyle błędów, ze aż żal czytać jej wypocin. Ulubione ich słowo to ,,BABOLE,, Niby kobieta NA WYSOKIM POZIOMIE a wysławia się bardzo przeciętnie. Wysyła do pracowników e-maile ( czyt. biały wiersz ) i masz domyślić się co autor miał na myśli. Dziewczyny dzwonią do siebie i konsultują ze sobą co SZEFOWA miała na myśli. MASAKRA. Nie masz prawa pójść na zwolnienie, póżniej na zwolnieniu dzwoni do Ciebie kordynator i pyta się czy już możesz wrócić do pracy. Bo nie ma dziewczyn na zastępstwa. Obecnie pracuje w dużej firmie, i widzę jak można spokojnie podejść do SZEFA , powiedzieć co się nie podoba i nikt nie ma żalu do Ciebie..a tam nie miałaś prawa odzywać. Kosmetyki są świetne, nadal kupuje, ale nie w sklepie lecz w Rossmanie .Co z tego wiem szefowa ma sprawę w sądzie o MOBBING :)
3
leniocz 2015-07-11 18:17:35
No dobra ale wydaje mi się, że nie w każdym oddziale i na każdym stanowisku jest tak samo źle jak mówisz. Bo może i jest rygor ale ludzie jednak tam pracują i jakoś nie widać też żeby były z tym poważniejsze problemy. Poza tym firma się rozwija i cały czas przyjmuje nowych pracowników np teraz na Młodszego Koordynatora Projektów szukają.
1
Madzia 2015-07-13 09:45:18
Mówimy tu o Trójmieście(sklepy stacjonarne), co się dzieję w innych oddziałach nie mam żadnych wiadomości. Poza tym proszę pamiętać, dziewczyny które tam pracują to boją się odezwać..ciągle straszą że zwolnią. To że firma się rozwija to jedno, a to jak traktują to drugie.
1
edi 2015-07-31 15:49:30
U mnie rozmowa wyglądała podobnie. Powiedzieli, że umowa o pracę 1300 na rękę ale z premią wyciągasz w sumie ponad 2 tys.. Ciężko w to uwierzyć bo w galeriach jakoś te utargi nie są duże. Ludzie wolą chodzić do małych sklepów.
I ten system 2 dni pracy 2 dni wolne..Stawka niska mimo, że umowa o pracę
mila 2015-08-10 21:26:10
no dla mnie bardzo fajna firma. wiaodmo przekonaly mnie tez do niej kosmetyki ktorchmam multum i rzeczywiscie dobrze na mnie dzialaja. sama jestem po kosmetologii i chcialabym w takiej firmie pracowac. ale jak to jest z zatrudnieniem tam. jdyne co ostnio widzialam to oferte na staz fakturzyste. ktos cos wie jak tam sie dostac? z gory dzieki
Bezrobotna 2015-09-21 11:56:06
Byłam dziś też na rozmowie. Wywarlam wrażenie że wlasciciele mnie w ogóle nie chcą u siebie w firmie. Przez telefon było wszystko miło fajnie, a na rozmowie zupełnie inaczej. Pierwszy raz byłam tak zestresowana.. jeszcze straszyli karami za spoznienia.. Nie podejmę się współpracy z tą firmą. .
juszka 2015-09-21 15:12:07
uwielbiam produkty ziaji, z resztą studiując kosmetologię często ich używamy, ponieważ mają naprawdę dobre składy, nie mówię, że wszystko... ale w większości, natomiast mam wrażenie, że ludzie, którzy są kierownikami, czy regionalnymi w punktach z produktami ziaja nie mają zielonego pojęcia o tym, co robią...
ZDC kujawsko-pom 2015-11-22 20:54:29
Witajcie, od prawie 3 lat pracuje w ZDC w woj.kujawsko-pomorskim i nigdy nie spotkałam się z tym co piszecie (mobing, zastraszanie). Wszystko zależy od nas i naszego nastawienia do pracy a szefostwo jest bardzo ugodowe i nastawione na współpracę. Zapewne wszystko zależy od regionu więc polecam pisać województwo jakiego się opinia dotyczy, bo ja złego słowa nie mogę powiedziec o pracy w sklepie firmowym Ziaja a zarobki.... na poczatek może i kokosów nie ma ale po paru miesiacach i zaangażowaniu idzie naprawdę ciekawie zarobić (1500 na rękę podstawy) Premie są zależne od obrotu, to fakt lecz stali Klienci pozwalają progi wyrobić kwestia chęci :)
zakona 2015-11-25 12:54:56
Trochę to zaskakujące dla mnie skoro jest to polska firma i powinni traktować pracowników jak swoich. Nie mniej jednak sporo osób korzysta z linii Ziajki więc odpowiedzialność społeczna w nich powinna być spora. Czy teraz jakaś oferta do nich będzie wypuszczana - mówię o ofertach do biura. Będę wdzięczna za jakąkoliwiek wskazówkę.
meg 2015-12-03 17:05:32
Witam, niestety choć firma z tradycjami to słoma z butów sterczy, przynajmniej jeśli chodzi o biuro w /gdańsku. Nie szanują pracownika, nie doceniają, tylko kłody pod nogi, ludzie w zespole pracujący już po kilka lat nadal boją się swojej przełożonej, no chyba, że jest z rodziny albo dobrym znajomym. Mobinngują, nie można im nic w tajemnicy powiedzieć np. stan zdrowia itp. bo zaraz plota niesie się po całym biurze. Zero profesjonalizmu, niewłaściwe zachowania, obiecywanie umów na czas nieokreślony, brak kompetencji, stresująca atmosfera. To samo słyszę że dzieje się w fabryce. Wolą wziąć kogoś na staż z UM za 500 zł niż normalnie zatrudnić, a jak zatrudnią to dziadowa kasa i premie o których mówili na rozmowie o pracę to gruszki na wierzbie! Przemyślcie!
3
hhhhhhh 2015-12-03 18:03:57
Prawda jest taka,że załozyciele firmy nie mają wpływu na traktowanie pracowników w swoich oddziałach , gdyż oddziały działają na zasadzie franczyzy, wiec pracownicy oddziałów nie są pracownikami "korporacji". Każdy oddział to inna bajka. Doskonale o tym wiem, bo byłem tam przedstawicielem kilka lat
mela 2015-12-05 15:58:21
dokładnie i poza tym salonuch w całej polsce jest sporo, co salon to inne zwyczaje oraz obyczaje, wiadmo ze duzo zalezy od personelu jaka atmosfere sobie stworzą
bella 2016-01-21 08:25:28
właśnie zauwayłam, że wrzucili nowe ogłoszenia. zastanwiam sie nad wysłaniem cv na konsultatkę kosmetyczną. firmę dobrze znam,lubię ich kosmetyki. nie mam wykształcenia w kierunku ale na szczęscie dla nich liczą sie bardziej umiejętności niż dyplom.
xxx 2016-01-23 08:26:32
@bella pewnie, że ważne są umiejętności. Teraz oprócz konsultantów kosmetycznych szukają przedstawiciela handlowego. Idealnie, że zapewniają szkolenia sprzedażowe i produktowe.
awino 2016-01-25 08:36:57
@xxx, no właśnie też jestem zainteresowany praca tutaj jako przedstawiciel handlowy. Mają bardzo niskie wymagania zauważ - prawo jazdy kat. B, wykształcenie min. Średnie i dodatkowym atutem będzie wykształcenie kosmetyczne - to wszystko.
1
xika 2016-01-27 10:27:35
jeżeli chodzi o ziaję to praca u nich jest o tyle zrozumiała, że to polska firma z polskim kapitałem, awino, czy coś więcej odnośnie rekrutacji wiesz ?. Czekam na odpowiedź w sprawie konsultantki
3ert 2016-01-29 17:13:31
@xika wiadomo ze na stanowisku konsultantki kosmetycznej trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie i umiejetnosci, no i wazne tez jest podejscie do klienta
hania 2016-01-31 20:11:20
według mnie bez doświadczenia to nawet nie ma co próbować. Ziaja ostatnio rozkręca się, otwiera swoje sklepy i odpowiednia konsultantka jest tam na wagę złota.
Jowita 2016-02-01 21:04:03
Proszę zastanówcie się nad pracą a sklepie ziaja!! pomorskie jednym słowem terror obdzieranie ludzi z ich człowieczeństwa tylko psychiatra przywrócił mnie ponownie do życia to straszni ludzie nie liczą się z człowiekiem zwalniają z dnia na dzień bez podania przyczyny!!!
1
Jula 2016-02-01 22:09:28
Jowita twój wpis to koszmar myślałam że jestem sama z tym problemem chodzi o stresującą pracę w zaji pomorskie. Ja też leczyłam się u psychiatry zostałam zwolniona tak jak Ty z dnia na dzień bez podania przyczyny.Ale nie napisałaś nic na temat pana od wszystkiego(pana M)nie zazdroszczę jego żonie lubi płeć piękną .Zastanówcie się proszę nad podjęciem tam pracy!
Alek 2016-02-02 18:56:54
Moja dziewczyna pracowała w sklepie ziaja pomorskie przepłakane wieczory ciągła inwigilacja pretensja w pracy. Moja dziewczyna była załamana a tak cieszyła się gdy dostała pracę w ziaji kocha te kosmetyki ale rzeczywistość okazała się inna po 2 latach została zwolniona bez podania przyczyny (kaprys koordynatora ) Szefowa i jej układy z koordynatorem niby jedna firma a ciągłe spiskowanie.Współczuje szefowi niech otworzy oczy i lepiej dobiera sobie współpracowników którzy niszczą opinie jemu i firmie ZIAJA!
wania 2016-02-03 11:32:19
Szkoda że @Jowita i @Jula to ta sama osoba, ciekawe czy wgl pracowała w sklepie Ziaja. Może ma na celu oczernienie pracodawcy a nie miała z nim kontaktu. Ja pracuje w sklepie i wszystko jest jak najbardziej w porządku
Jula 2016-02-03 15:55:31
Wania ciekawe spostrzeżenie twoim zdaniem to Jowita i ja to ta sama osoba mylisz się!ale każdy ma prawo do swojego zdania.A jeśli chodzi o mój wpis to pracowałam w sklepie Ziaja i to co pisałap to szczera prawda.Mam nadzieję że Ciebie nie spotka to co mnie spotkało powodzenia pozdrawiam.
Roks 2016-02-05 15:12:56
Ja myślę że nie pracowała @wania i że pewnie przyszli od konkurencji opłaceni, żeby pisać tutaj niemądre rzeczy, to trochę smutne jest, więc lepiej dajcie spokój
Roks 2016-02-06 17:14:05
Ogarnij się jaka konkurencja@ taka jest prawda robią z ludzi krety..w obiecując złote góry pracujesz starasz się dla firmy a dostajesz za to kopa w du.e!a np:ogłoszenia o pracę haha i tak biąrą swoich ludzie nie macie szans!
uhuh 2016-02-07 19:41:19
Przecież każdy ma prawo do swojej własnej opinii, ale zobacz, że spokojnie można znaleźć zatrudnienie u nich, tylko warto dowiadywać się bezpośrednie w firmie o wakatach.
Alka 2016-02-08 20:43:37
uhuh czy ty wiesz co mówisz jakie wakaty !!to pic na wode jedna wielka ściema!to pracownica wybierają sobie osoby z którymi chcą pracować a Szef gdzie jest Szef gdzie jego zdanie? na ten temat? Czy to bliskie kontakty z koordynatorem gwarantują wybór i pracę???
Roks 2016-02-09 20:13:24
Normalne @Alka dzwonisz i wiesz, co to za problem się zapytać wynaleziono już telefon, zresztą jak się jest bystrym, to znajdzie się od razu kilka ich ogłoszeń
m,amn 2016-04-12 22:09:24
jasne, p[opieram, cyk pyk i już jedno mam - na kierownika farmaceutycznego w wielkopolskim, trochę chęci
ewka 2016-04-15 15:59:41
Ha dobre sobie! cyk pyk wiesz jest takie stare powiedzenie dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.Moim zdaniem firma nie godna zaufania!!
Rafii 2016-04-25 16:43:21
Pytanie czy sklep Ziaja należy do Ziaja Ltd czy właścicielem jest inna osoba czyli franczyza.
W zakładzie nie praca nie jest łatwa ale tylko 8 godzin dziennie a umowa o pracę jest.
mika 2016-05-09 19:06:46
słyszałam że poszukują fakturzystek na staże. wiecie może jakie wynagrodzenie na takim stażu się dostaje>?
misia 2016-05-13 23:38:14
Właściciel to oddział na terenie kraju, każdy oddział ma swoje sklepy. Praca po 12 godzin i dwa dni wolego. Praca i łatwa i niełatwa, należy mieć wiedze na temat sprzedawanego towaru oraz dbać o swoje miejsce pracy. Powodzenia
1
Małgorzata 2016-05-18 13:50:23
a ktoś wie jak się pracuje w kontroli jakości lub jako technolog?
ola 2016-06-26 19:07:19
ja to mam inne pytanie - podobno oferujecie państwo staże dla fakturzystek - czy mogłabym się dowiedzieć nieco więcej o tym stanowisku? nie ukrywam że potwietrzem rodziny nie nakarmię więc zapytują oficjalnie czy taki staż jest u państwa płatny jakoś?
greg 2016-09-15 13:24:49
Co jest uczciwego w minimalnej krajowej która nie daje szans na godziwa egzystencje ? Jeśli pracodawca płaci ci minimalna to znaczy ze zwyczajni cie nie szanuje.
wiara 2016-09-16 22:19:15
wiesz, na start to i może być minimalna krajowa, byle tylko ta kwota wynagrodzenia jednak z czasem rosla systematycznie i dynamicznie, a piszą to w kontekście oferty pracy na mechanika która się ukazała jak widze we wrześniu u was w firmie. to jest szansa na ten wzrost?
Zostaw swoją opinię o ziaja - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ziaja