brak logo

ziaja

Gdańsk

Opinie o ziaja

k 2012-04-14 16:15:23
Witam, byłem na rozmowie do firmy ziaja(nie chcę zmieniać pracy:-)), to był test. rozmowę przygotowałem "na wyczucie"-fachowcy wiedzą o co chodzi- niestety osoba rekrutująca kompletnie poległa.odniosłem wrażenie że człowiek mega sfrustrowany-coś niedobrego zaczyna się dziać w tej firmie
1
bobo 2012-10-26 19:35:48
Idę dopiero na rozmowę do Ziaja, co wiecie o tej firmie,dobrze zarabia przedstawiciel?
1
kasia 2012-12-03 18:39:04
kontaktują się drogą mailową,zapraszają na rozmowę do innego miasta. Na miejscu okazuje się że niestety,ale :"musi mieć Pani ukończony kurs kosmetyczny,bo studia licencjackie: kosmetologia nie są wystarczające na sprzedawcę w naszym sklepie,ale dziękujemy za przyjazd"...ja dziękuje za zmarnowanie moich pieniędzy i czasu. nie polecam.
beata 2013-07-13 14:40:12
TAK,TO PRAWDA.TROCHE TO DLA MNIE DZIWNE,BO ZEBY SPRZEDAWAC TŁUSTY KREM OLIWKOWY TRZEBA MIEC WYKSZTAŁCENIE KOSMETYCZNE/SMIECH NA SALI:)/Z TYCH SKLEPOW CHCA CHYBA ZROBIC GABINETY KOSMETYCZNE HEHE/ZENADA/OWSZEM MOZE ZDARZYC SIE,ZE KOSMETYCZKI DOPYTUJA CHCĄC KUPIC JAKIS PRODUKT PROFESJONALNY ALE MOZNA SIE WSZYSTKIEGO NAUCZYC NIE MAJAC KOSMETYCZNEGO WYKSZTALCENIA!!MYSLE ZE PRZESADZAJA Z TĄ REKRUTACJĄ AZ TAK ZAOSTRZONĄ
beata 2013-07-26 17:40:39
wykształcenie kosmetyczne musisz miec starajac się o prace w zwykłym sklepie sprzedajac ich produkty.jako przedstawiciel wystarczy nawet zawodówka/w zaleznosci od oddziału/.Bywa,że w oddziałach pracuje cała rodzinka szefa,wiec wykształcenie nie ma znaczenia.Wazne,zebys [usunięte przez moderatora] cały dzien za marne grosze.Przedstawiciele robią wszystko obsługujac apteki,sieci handlowe,drogerie,hurtownie.Roboty sporo a pensyjka mizerna.Pracowałam tam kilka lat i wiem co mówie.O podwyzce mozesz zapomniec bo maja węża w kieszeni.Nie polecam,ale jak nie masz czegos innego to bierz na przetrwanie:)
1
mała 2013-12-01 21:16:26
Ja byłam na rozmowie. Zadzwonili PO i zaprosili na szkolenie do innego miasta... Brak organizacji, "szefostwo" ciągle zmienia plany. Szkolenie fajne w pkt ziaji jako sprzedawca i osoba od doradzania. Szefowa witając się mierzy każdego pracownika. Dziwna atmosfera. Nie wiesz czy po szkoleniu dostaniesz prace.. Każdy pracownik podobno ma na początku umowę zlecenie ( okres probny) na 3 miesiące i później umowa o pracę..
mia 2014-06-03 00:42:58
Pracowałam tam zaraz po maturze przez miesiąc, dostałam pracę bez żadnego wykształcenia kosmetycznego na stoisku przy sprzedaży i doradztwie klientowi, NIE POLECAM. Szkolenie darmowe trwało 3 dni, nie musiałam na nie jechać do innego miasta, bo potrzebowali kogoś od zaraz. Prosiłam się miesiąc o umowę, miesiąc pracowałam na czarno właściwie. W końcu jak powiedziałam, że to jakaś kpina i chcę zrezygnować, to łaskawie przynieśli mi umowę. Dodatkowo nie mogłam od razu zrezygnować z tej posady, bo musieli znaleźć kogoś za mnie i za ten tydzień który pracowałam dodatkowo nie zapłacili mi... Żałosna firma, opiekun oddziału nie interesuje się kompletnie tym co się dzieje, nie zwracał uwagi na psujący się komputer który był połączony z kasą fiskalną. Musiałam tłumaczyć się klientom dlaczego paragonu nie dostają. A co do pracy tam, to kto po kusie kosmetycznym i kosmetologii chciałby pracować w ziaji za 7 zł na godzine?
calanhoe 2014-06-28 00:34:44
Nie polecam. Przełożeni traktują kandydatów niepoważnie, sami nie wiedzą czego chcą, straszny chaos. Targają Cie na "dni próbne", a potem nagle "szefostwo jest niezainteresowane". Parę dni ślęczenia w sklepie za darmo, żenada i brak profesjonalizmu.
ajajaj 2014-07-06 11:53:41
Wszystko zależy od oddziału i kierownika/czki. Warunki pracy są spoko, praca bez większych problemów. Czasami tylko faktycznie odnosi się wrażenie, że tam "wyżej" panuje masakryczny chaos, ale to da się przeżyć. Wykształcenie nie jest potrzebne, przynajmniej nie we wszystkich punktach. Trzeba ogarniać po prostu produkty Ziaji. Co do czego i jak działa. Co do zarobków to jest pensja podstawowa plus prowizja od utargu. Wiadomo, żeby dostać prowizję musi być osiągnięta jakaś kwota. Jeśli chodzi o godziny pracy to różnie w różnych miejscach, zależnie od tego, czy punkt mieści się w galerii czy nie. Wiadomo, w CH praca będzie 7 dni w tygodniu. Z urlopami nie ma problemu, z chorobowym też... Szefostwo miłe, ufa pracownikom, a to ważne. Zgrzyty czasem są, gdy sobie coś oleją, ale kto bogatemu zabroni ;-). Aha, jeszcze o umowie. Najpierw cały etat próbna na 3 miesiące, później na czas nieokreślony :-) Mam nadzieję, że przybliżyłam trochę pracę w Ziaji, pozdrawiam!
miłka 2014-07-30 14:04:33
Nie polecam pracy w Tej firmie. Pracowałam tam rok czasu nie wiem jak to wytrzymałam.Szefowa wiecznie miała humorki, utargi zawsze za małe, pensja nie była na czas, o urlopach i zwolnieniach nie ma mowy bo pracuje się we dwie w sklepie. Poza tym ciągle wyszukiwała powodów aby zabrać nam premię , zwalniała dziewczyny z dnia na dzień.I co najgorsze lubiła skłócać ze sobą dziewczyny, obgadywać je i robić zamęt bo jej to sprawiało satysfakcję. Wiem, że nadal nic się tam nie zmieniło!Opisuję przypadek z Warszawy gdzie te sklepy się mnożą jak grzyby po deszczu.Naprawdę straszne, że w Polsce, Polska firma TAK TRAKTUJE PRACOWNIKÓW.
1
KASIA 2014-08-07 18:47:04
BARDZO POLECAM PRACĘ W TEJ FIRMIE;) JESTEM W SZOKU CZYTAJĄC WASZE OPINIE ,NIE ZGADZAM SIĘ Z WAMI.MAM PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ W TEJ FIRMIE I JESTEM ZADOWOLONA ,SZEFOSTWO BARDZO MIŁE WYROZUMIAŁE .FAKT TRZEBA SIĘ STARAĆ ALE TO NORMALNE ;)
1
Malezia 2014-08-19 11:34:35
Witam, warunki panujace w punktach zaleza glownie od regionu i kadry zarzadzajacej. Opinie tu zamieszone sa malo precyzyjne. Pracuje w tej w firmie juz od jakiegos czasu i musze powiedziec ,ze miodu nie ma ale to jak wszedzie trzeba sie starac, bo pracy malo. Praca jak wszedzie zaczyna sie od najnizszej ,a pozniej sa jakies premie uzaleznione od sprzedazy. Praca w cieplym, malo wymagajaca(znajomosc produktow i tyle ), wracasz do domu i fajrant. Zawsze lepsze to niz rybny ;)
1
Aga 2014-08-27 12:23:55
czy ktoś może mi przybliżyć jak wygląda czas pracy w galeriach jeśli są zatrudnione dwie dziewczyny ?? chodzi mi o system pracy
1
Ziaja64 2014-09-22 07:35:24
mozesz dac przyklad sklepu o ktorym mowisz?

bo tak sie sklada ze siedze w tym od poczatku ZDC w stolicy i chyba o innej firmie mowimy. slucham?
1
Fit 2014-11-12 13:53:01
heeeej, Ziaja obchodzi teraz 25 lat :) licze na jakieś super promocje, ale że to forum o pracy to już wyjaśniam dlaczego tu piszę - może będą potrzebne hostessy na jakieś akcje czy eventy w centrach handlowych itepe? macie może jakieś informacje na ten temat? moge gdzieś wysłać cv w tej sprawie/ help!
Pracownik 2014-11-25 21:34:25
ZIAJA jest producentem i swoją siedzibę ma w Gdańsku. Natomiast jej produkty są dystrybuowane przez kilkanaście oddziałów w całej Polsce. Właścicielami sklepów są poszczególne oddziały, tak więc od tego jaki oddział jest właścicielem sklepu, taka panuje tam atmosfera. Co do pytania Fit, to z tego co wiem ZIAJA nie planuje żadnych akcji, ani eventów. Pozdrawiam
andzelina 2015-01-20 23:24:45
Praca w tej firmie to istny koszmar wiem bo pracowalam tamdwa i pol roku. Wieczne pretensje o wszystko.obserwowanie pracownikow przez 12 godzin.zwalniaja ludzi z dnia na dzien a powodem moze byc nawet korzystanie ze swojego tel.prywatnego tak bylo w moim przypadku.odradzam
7
Marchewka 2015-01-26 15:54:46
Złożyłam kilka cv na stanowisko sprzedawcy do tej firmy. W końcu pojawił sie etat, miałam rozmowę kwalifikacyjna... Pan Kierownik zaprosił mnie na ławkę przed sklep, mówił mało, nie zadawał pytań. Płaca 1300zl/mies, premie zależne od utargu - 100zl, zmiana 2 dni 12godz 2 dni przerwy... Po rozmowie brak kontaktu ze strony Pana Kierownika... Czy warto... Sami sie zastanówcie...
3
monisek 2015-02-15 18:24:21
Praca ok przyjemna miła i tyle miłego
Jak koleżanka idzIe na urlop idziesz za nią dodatkowo za dniowke nie płacą tylko wlicza ci się utartych do premiera jak masz słaby dzień to masz pecha 3 dni po 12 godz i jeden dzień wolnego i kolejne 3 dni przez 2 tyg
Jesteś na urlop nie masz u targu zero premii
Niech szefostwo się zastanowi jest to wyzysk pracownika a taka porządna firma:-(
3
joł 2015-03-07 16:24:10
Witam, ja potrzebuje informacji, gdyz w te wakacje wybieram sie na caly miesiac na praktyki do Ziai do Gdanska. Czego sie spodziewac? jak wygladaja takie praktyki, czy mozna liczyc na jakies gratisy itp... napiszcie jesli ktos cos wie ; )) a i ja studentka Farmacji
3
chetna na prace 2015-03-11 11:06:33
Hej, a jak wygląda sprawa z utargiem?
Jaki procent się dostaje i jak realnie wygląda sprzedaż.
3
joł 2015-03-26 00:14:02
tzn juz udalo mi sie zaltawic te praktyki, wszystko jest dograne ;) tylko tu się chcialam spytac i dowiedziec ewentualnie kogos kto moze mi powiedziec czego tam sie spodziewac itp ;p
select 2015-03-30 22:27:29
Pracuje Się po 12 godz a gdzie norma godzinowe
W miesiącu nawet ci za to nie płacą tylko podstawa a gdzie te godziny co są ponad normę może by tak pip się zainteresował co tam się dzieje biedne dziewczyny pracują bo muszą ja a premie nie ma Cię bo masz urlop to już po premii
1
xoxoxo 2015-04-20 14:04:28
Witam. Czy znajdę tu kogoś, kto pracuje w biurze? A dokładnie chodzi mi o dział logistyki. Proszę o info.
Madzia 2015-07-11 11:22:07
Chciałabym wszystkie dziewczyny ostrzec przed pracą ZDC w sklepie stacjonarnym w Trójmieście. Szefowa na pozór wydaję się miłą i symaptyczną osobę, ale rzeczywistość odbiega od normy. Wiecznie ma pretensje o wszystko, nie potrafi dokładnie sprecyzować do pracowników e-mail. Wiecznie gubi wnioski urlopowe od sowich pracowników, póżniej zwala na nas winę że nie dostarczyliśmy wniosków. Kiedy znajdzie to nawet nie powie PRZEPRASZAM. Zapomnijcie o dobrym traktowaniu, ona nie ma sumienia. Nie pracuję tam już od roku i mam święty spokój.... Natomiast jej mąż przyjdzie do sklepu, jak zwykły burak ..nie powie cześć, dzień dobry, tylko zrobi TEST BIAŁY RĘKAWICZKI. Kordynator to jest jakieś nie porozumienie!!! Wydziera się na każdą pracownicę, kabluje do szefowej, jednym słowem nie nadaje się do objęcia tego stanowiska. Jak coś chce to jest bardzo milutki, dzwoni aby przyjść na zastępstwo. Nie masz wyboru, bo inaczej nie dostaniesz wolnego, kiedy będziesz potrzebowała, musisz szukać sobie zastępstwa!!! Jedną pracownicę okradła, obiecała premie-pózniej zabrała !!! Kolejny przykład, kiedyś wysłała swojej pracownicy WYPOWIEDZENIE pocztą. Dzień wcześniej kordynator był i nic nie powiedział, że dostała wypowiedzenie. A jej wypowiedzenie leżało na poczcie. Co z tego wiem ( nie znałam tej dziewczyny, słyszałam z opowieści, bo jeszcze nie pracowałam ) była dobra kosmetyczką. Wyrzuciła z dnia na dzień, zastanówcie się czy chcecie pracować dla tej Pani. Ponad rok nie pracuję u tych ,,PAŃSTWA,, i nie żałuje że odeszłam, osiągnełam świety spokój. Szefowa jak pisze e-mail powinna pisać ze słownikiem ortograficznym, popełnia tyle błędów, ze aż żal czytać jej wypocin. Ulubione ich słowo to ,,BABOLE,, Niby kobieta NA WYSOKIM POZIOMIE a wysławia się bardzo przeciętnie. Wysyła do pracowników e-maile ( czyt. biały wiersz ) i masz domyślić się co autor miał na myśli. Dziewczyny dzwonią do siebie i konsultują ze sobą co SZEFOWA miała na myśli. MASAKRA. Nie masz prawa pójść na zwolnienie, póżniej na zwolnieniu dzwoni do Ciebie kordynator i pyta się czy już możesz wrócić do pracy. Bo nie ma dziewczyn na zastępstwa. Obecnie pracuje w dużej firmie, i widzę jak można spokojnie podejść do SZEFA , powiedzieć co się nie podoba i nikt nie ma żalu do Ciebie..a tam nie miałaś prawa odzywać. Kosmetyki są świetne, nadal kupuje, ale nie w sklepie lecz w Rossmanie .Co z tego wiem szefowa ma sprawę w sądzie o MOBBING :)
3
Madzia 2015-07-13 09:45:18
Mówimy tu o Trójmieście(sklepy stacjonarne), co się dzieję w innych oddziałach nie mam żadnych wiadomości. Poza tym proszę pamiętać, dziewczyny które tam pracują to boją się odezwać..ciągle straszą że zwolnią. To że firma się rozwija to jedno, a to jak traktują to drugie.
1
edi 2015-07-31 15:49:30
U mnie rozmowa wyglądała podobnie. Powiedzieli, że umowa o pracę 1300 na rękę ale z premią wyciągasz w sumie ponad 2 tys.. Ciężko w to uwierzyć bo w galeriach jakoś te utargi nie są duże. Ludzie wolą chodzić do małych sklepów.
I ten system 2 dni pracy 2 dni wolne..Stawka niska mimo, że umowa o pracę
Bezrobotna 2015-09-21 11:56:06
Byłam dziś też na rozmowie. Wywarlam wrażenie że wlasciciele mnie w ogóle nie chcą u siebie w firmie. Przez telefon było wszystko miło fajnie, a na rozmowie zupełnie inaczej. Pierwszy raz byłam tak zestresowana.. jeszcze straszyli karami za spoznienia.. Nie podejmę się współpracy z tą firmą. .
ZDC kujawsko-pom 2015-11-22 20:54:29
Witajcie, od prawie 3 lat pracuje w ZDC w woj.kujawsko-pomorskim i nigdy nie spotkałam się z tym co piszecie (mobing, zastraszanie). Wszystko zależy od nas i naszego nastawienia do pracy a szefostwo jest bardzo ugodowe i nastawione na współpracę. Zapewne wszystko zależy od regionu więc polecam pisać województwo jakiego się opinia dotyczy, bo ja złego słowa nie mogę powiedziec o pracy w sklepie firmowym Ziaja a zarobki.... na poczatek może i kokosów nie ma ale po paru miesiacach i zaangażowaniu idzie naprawdę ciekawie zarobić (1500 na rękę podstawy) Premie są zależne od obrotu, to fakt lecz stali Klienci pozwalają progi wyrobić kwestia chęci :)
meg 2015-12-03 17:05:32
Witam, niestety choć firma z tradycjami to słoma z butów sterczy, przynajmniej jeśli chodzi o biuro w /gdańsku. Nie szanują pracownika, nie doceniają, tylko kłody pod nogi, ludzie w zespole pracujący już po kilka lat nadal boją się swojej przełożonej, no chyba, że jest z rodziny albo dobrym znajomym. Mobinngują, nie można im nic w tajemnicy powiedzieć np. stan zdrowia itp. bo zaraz plota niesie się po całym biurze. Zero profesjonalizmu, niewłaściwe zachowania, obiecywanie umów na czas nieokreślony, brak kompetencji, stresująca atmosfera. To samo słyszę że dzieje się w fabryce. Wolą wziąć kogoś na staż z UM za 500 zł niż normalnie zatrudnić, a jak zatrudnią to dziadowa kasa i premie o których mówili na rozmowie o pracę to gruszki na wierzbie! Przemyślcie!
3
hhhhhhh 2015-12-03 18:03:57
Prawda jest taka,że załozyciele firmy nie mają wpływu na traktowanie pracowników w swoich oddziałach , gdyż oddziały działają na zasadzie franczyzy, wiec pracownicy oddziałów nie są pracownikami "korporacji". Każdy oddział to inna bajka. Doskonale o tym wiem, bo byłem tam przedstawicielem kilka lat
Jowita 2016-02-01 21:04:03
Proszę zastanówcie się nad pracą a sklepie ziaja!! pomorskie jednym słowem terror obdzieranie ludzi z ich człowieczeństwa tylko psychiatra przywrócił mnie ponownie do życia to straszni ludzie nie liczą się z człowiekiem zwalniają z dnia na dzień bez podania przyczyny!!!
1
Jula 2016-02-01 22:09:28
Jowita twój wpis to koszmar myślałam że jestem sama z tym problemem chodzi o stresującą pracę w zaji pomorskie. Ja też leczyłam się u psychiatry zostałam zwolniona tak jak Ty z dnia na dzień bez podania przyczyny.Ale nie napisałaś nic na temat pana od wszystkiego(pana M)nie zazdroszczę jego żonie lubi płeć piękną .Zastanówcie się proszę nad podjęciem tam pracy!
Alek 2016-02-02 18:56:54
Moja dziewczyna pracowała w sklepie ziaja pomorskie przepłakane wieczory ciągła inwigilacja pretensja w pracy. Moja dziewczyna była załamana a tak cieszyła się gdy dostała pracę w ziaji kocha te kosmetyki ale rzeczywistość okazała się inna po 2 latach została zwolniona bez podania przyczyny (kaprys koordynatora ) Szefowa i jej układy z koordynatorem niby jedna firma a ciągłe spiskowanie.Współczuje szefowi niech otworzy oczy i lepiej dobiera sobie współpracowników którzy niszczą opinie jemu i firmie ZIAJA!
Jula 2016-02-03 15:55:31
Wania ciekawe spostrzeżenie twoim zdaniem to Jowita i ja to ta sama osoba mylisz się!ale każdy ma prawo do swojego zdania.A jeśli chodzi o mój wpis to pracowałam w sklepie Ziaja i to co pisałap to szczera prawda.Mam nadzieję że Ciebie nie spotka to co mnie spotkało powodzenia pozdrawiam.
Roks 2016-02-06 17:14:05
Ogarnij się jaka konkurencja@ taka jest prawda robią z ludzi krety..w obiecując złote góry pracujesz starasz się dla firmy a dostajesz za to kopa w du.e!a np:ogłoszenia o pracę haha i tak biąrą swoich ludzie nie macie szans!
Alka 2016-02-08 20:43:37
uhuh czy ty wiesz co mówisz jakie wakaty !!to pic na wode jedna wielka ściema!to pracownica wybierają sobie osoby z którymi chcą pracować a Szef gdzie jest Szef gdzie jego zdanie? na ten temat? Czy to bliskie kontakty z koordynatorem gwarantują wybór i pracę???
ewka 2016-04-15 15:59:41
Ha dobre sobie! cyk pyk wiesz jest takie stare powiedzenie dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.Moim zdaniem firma nie godna zaufania!!
Rafii 2016-04-25 16:43:21
Pytanie czy sklep Ziaja należy do Ziaja Ltd czy właścicielem jest inna osoba czyli franczyza.
W zakładzie nie praca nie jest łatwa ale tylko 8 godzin dziennie a umowa o pracę jest.
misia 2016-05-13 23:38:14
Właściciel to oddział na terenie kraju, każdy oddział ma swoje sklepy. Praca po 12 godzin i dwa dni wolego. Praca i łatwa i niełatwa, należy mieć wiedze na temat sprzedawanego towaru oraz dbać o swoje miejsce pracy. Powodzenia
1
Małgorzata 2016-05-18 13:50:23
a ktoś wie jak się pracuje w kontroli jakości lub jako technolog?
greg 2016-09-15 13:24:49
Co jest uczciwego w minimalnej krajowej która nie daje szans na godziwa egzystencje ? Jeśli pracodawca płaci ci minimalna to znaczy ze zwyczajni cie nie szanuje.
1
Ula la 2016-10-08 18:35:28
Bardzo mało płacą. Atmosfera też wcale nie jest przyjemna
ma 2016-10-08 19:35:59
bardzo mało czy konkretnie ile? doprecyzuj prosze też mo jakichś konkretnie stanowiskach pracy w firmie mówisz teraz w konkteście zarobków - ja osobiście wybieram się do was do pracy jako Specjalista ds. rozliczeń VAT bo ogłoszenie jest
Agnieszka 2016-11-08 16:26:46
zależy czy jesteś na stawce godzinowej czy stałej pensji stawka godzinowa zaczyna się od 11 zł w większości przypadków zatrzymuje się na 12 zł w przypadku stałej pensji nie ma co liczyć na stawki wyższe niż 2300 zł brutto na początek co prawda po kilku miesiącach są premie i jakieś podwyżki w dalszej perspektywie ale nie ma się co łudzić ciężko wyciągnąć w tej firmie 2000 zł netto nie zależy to absolutnie od działu czy stanowiska polityką firmy jest aby jak najniższym kosztem utrzymać pracowników co skutkuje duża rotacją a tzw specjaliści po kilku latach uciekają do firm które płacą więcej najgorsze w tym wszystkim jest to ze wszystkich wrzuca się do jednego worka co oznaczy ze osoba pracująca nieco ponad 2 lata zarabia co koleżanka z 10 letnim stażem nie ma to absolutnie żadnego znaczenia + za to ze zatrudniają na umowę o prace
Zostaw swoją opinię o ziaja - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ziaja