logo eRzecznik

eRzecznik

Ostrołęka

Opinie o eRzecznik

Szok 2014-01-18 17:26:10
Witam w listopadzie 2013 wzialem 1000 zl pozyczki w Kredyt OK po dwoch miesiacach splacilem 1500 zl..FIRMA PORAZKA...1 DZIEN opoznienia i dzwonia za co pobieraja wysoka oplate oraz ida do twojego pracodawcy.....nigdy w zyciu z ta Firma...
4
pjotrekkk 2014-01-22 20:17:32
potwierdzam. tak jest. pracowalem w tej firmie takie sa standardy. jesli bys dalej nie splacal to pracownicy uderzyli by do twojej rodziny przyjaciol sasiadow itd... tak ja tez robilem przyznaje, zeby tam pracowac trzeba takie rzeczy robic.
4
iza1 2014-01-24 17:56:24
wzięłam u nich 700 zł. opuźnilsm się 1 dzień i się zaczęło .Telefony,smsy Pan przedstawiciel straszyl mnie ,ze przyjdzie do mojego pracodawcy,do rodziny,ze beda wysokie koszty itd bardzo nie mily. Czlowiek czuje sie jakby te pozyczke wyludzil.Koszmar pierwszy i ostatni raz pozyczka u nich.NIE POLECAM.Poza tym strasznie drogie te pożyczki lepiej juz wychodzi w ptovidencie.
3
krzyś 2014-01-31 16:07:58
Ja też nie polecam sa straszni spuznisz się ze spłata zaczna cię nachodzic nękać odradzam każdemu
5
coool 2014-02-25 19:26:10
Ja w listopadzie pożyczyłem 400pln za niecałe 3 miesiące oddałem 890 pln!!!!Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
sebas 2014-03-14 10:10:44
mam pytanie... mam dług w kredyt ok, przyszła pani z windykacji, czy może tak po prostu zabrać mi laptopa który był ustanowiony jako przewłaszczenie
6
Anonim 2014-03-25 08:01:08
Prowizji praktycznie zadnych
2
:( 2014-03-29 19:20:47
Witam. Czy jak spozniam sie ze spalata 16dni moga przyjsc do pracy????
pomocny 2014-05-07 11:28:31
kredyt ok to prawdziwa porażka, lichwa do potęgi. Firma żeruje na biedzie, dają ci 500 zł pożyczki - co miesiąc oddajesz 144 zł, i tak w nieskończoność, znam pana który płacił przez 56 miesięcy po te 144 zł a potem podali go do sądu o owe 500 zł- istny koszmar, ludzie nie bierzcie u nich pożyczek, windykacja na żadnym poziomie, zastraszają, łamią prawo - informują sąsiadów, rodzinę o tym że masz dług, oklejają drzwi naklejkami windykacyjnymi- informują o kwocie z jaka zalegasz
3
pabi 2014-05-07 13:40:08
wiecie co sie dowiedziałam, oni w żadnych bazach nie sprawdzają o tym czy dac pozyczke czy nie decyduje doradca w oddziale, jak mu sie podoba to da, a jak nie to nie da, co to za firma? zero weryfikacji, zero analizy, decyzje podejmuje doradca, w moim przypadku taki maślak obfity z Pabianic- chyba nie wezmę, bo aż strach
3
adam 2014-05-13 16:53:16
Takiej lichwy nie prowadzi chyba żadna firma,za 21 dni spóznienia w spłacie,policzyli mi 266 zł za list monitujący,parę telefonów i wizytę windykatora.Ja pozyczyłem 300 zł.Muszę oddać 266+390.Nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puk puk 2014-05-22 18:26:02
Adam bez urazy ale akurat Twoj komentarz mnie rozśmieszył, to po co się spóźniasz??!! poziom niektórych wypowiedzi jest żenujący i nie chodzi mi tutaj o te forum czy firme, tylko o bezmyslność takich osób, które publicznie przyznaja się że nie dotrzymali umowy a potem maja problemy. Masakra - odetnijcie takim ludziom internet
2
ewelina4 2014-10-21 14:31:15
Moim zdaniem kasę którą się pożyczył trzeba oddać a niema instytucji która wierzy na piękne oczy tzn. nic za darmo:-) ja jestem ich klientką obsługa bardzo miła , można zawsze się dogadać przecież tam też pracuja ludzie .
1
lisica 2015-01-17 21:47:02
Jeśli podpisano umowę przewlaszczenia i owy laptop był "zastawiony" to oczywiście że pracownik ma prawo go zabrać. I na pewno nie było to kilka dni po terminie raty czy spłaty tylko dużo później. Z doświadczenia wiem, że firmy próbują się dogadać. To ludzie robią błąd odwlekajac konfrontację. A że nic nie jest za darmo....no cóż?. Gdybym pozyczyla pieniądze na określony czas a ktoś by mi nie oddawał to też bym nie opuściła.
nn 2015-04-02 10:56:50
byłem jakiś czas temu na rozmowie kwalifikacyjnej w kredit ok a raczej spółce matce icredit. nowa siedziba w katowicach, ul. warszawska 32. byłem świadkiem ciekawej rozmowy z panem z firmy ochroniarskiej, który proponował w biurze instalacji kamer i mikrofonów do podsłuchiwania rozmów pracowników. piszę dlatego, że jest to niezgodne z prawem. nielegalne. nie chcę współpracować z taką firmą i odradzam każdemu. to nie wróży dobrze współpracy skoro potencjalny pracodawca zachowuje się tak niegodnie. na mnie zbierać kwitów nie będzie w postaci podsłuchiwania moich prywatnych rozmów.
matttt 2015-05-06 13:26:06
moje pytanie jest takie jak moga chodzic po rodzinie?skad maja dane,adresy.ok do pracodawcy spoko ale nie wydaje mi sie ze po rodzinie chodza
dolores 2016-01-18 03:09:10
nie maja prawa oklejac drzwi ani nachodzic w pracy wtedy dzwoni sie na policje ja tez skladam pismo do prokuratury tez sie z nimi spotkam w sadzie wy tez tak zrobcie to jest lichwa
3
człowiek 2016-01-25 22:43:14
może i go przewłaszczyli, ale nie mają prawa wejść do Twojego domu bez Twojej zgody. więc nie mają jak go zabrać...
tomored 2016-02-03 11:12:28
banda złodzieji,oszustów!!!! Dzwonią tydzień przed terminem przypominajac o racie a sami zalegają z wypłata pieniedzy za polecenie juz czwarty miesiac
nemo 2016-02-11 18:41:34
Pani jest pracowniczką tej pseudo-firmy? Zgadłem
ratatuj 2016-03-02 16:21:14
najfajniejsze teksty pisali pracownicy tej lichwiarskiej firmy :)
gaba1410 2016-04-06 12:35:34
Witam,
Czy jest ktoś kto pracowałam w tej firmie? Chętnie bym się czegoś dowiedziała.
Pracowałam kiedyś w parabanku i nigdy nie zrozumiem jak ludzie mogę mieć pretensje do innych, że spóźniają się w ratach, biorąc pożyczki w innych instytucjach niż bank i nie przeczytać umowy to niestety też skrajna nieodpowiedzialność.
aga 2016-04-11 23:55:51
mam pytanie czy ktos sie orientuje jak wyglada praca w Gliwicach i jeszcze jedno jak jest z tymi szkoleniami
1
Kinga 2016-04-21 14:07:21
Brałam u nich pożyczkę 18.03 w wysokości 500zl do oddania 651,24 do 18.04 spłata odbyła się bez problemu fakt dzwonią w dniu spłaty pożyczki i przypominają z czego jeszcze się dowiedziałam że zamiast 651,24 mam do oddania 551,24 z tego powodu że wzięłam pierwszy raz u nich i nowi klienci dostają 100zl premii. Też czytałam komentarze jak użytkownik wzięłam u nich i szczerze mówiąc wystraszylam się i robiłam wszystko aby nie spóźnić się z terminem spłaty. Spłacilam i wszystko jest w porządku. Moim zdaniem jeżeli ty jesteś wobec nich ok i na czas spłacisz to i oni są. W końcu nikt nie daje pozyczki za darmo i nie dziwię się że nekaja jak się pożyczki na czas nie odda. Walczą o swoje i tyle. Pozdrawiam
1
Kinga 2016-04-21 14:07:52
Brałam u nich pożyczkę 18.03 w wysokości 500zl do oddania 651,24 do 18.04 spłata odbyła się bez problemu fakt dzwonią w dniu spłaty pożyczki i przypominają z czego jeszcze się dowiedziałam że zamiast 651,24 mam do oddania 551,24 z tego powodu że wzięłam pierwszy raz u nich i nowi klienci dostają 100zl premii. Też czytałam komentarze jak użytkownik wzięłam u nich i szczerze mówiąc wystraszylam się i robiłam wszystko aby nie spóźnić się z terminem spłaty. Spłacilam i wszystko jest w porządku. Moim zdaniem jeżeli ty jesteś wobec nich ok i na czas spłacisz to i oni są. W końcu nikt nie daje pozyczki za darmo i nie dziwię się że nekaja jak się pożyczki na czas nie odda. Walczą o swoje i tyle. Pozdrawiam
Kings 2016-04-21 14:09:55
Brałam u nich pożyczkę 18.03 w wysokości 500zl do oddania 651,24 do 18.04 spłata odbyła się bez problemu fakt dzwonią w dniu spłaty pożyczki i przypominają z czego jeszcze się dowiedziałam że zamiast 651,24 mam do oddania 551,24 z tego powodu że wzięłam pierwszy raz u nich i nowi klienci dostają 100zl premii. Też czytałam komentarze jak użytkownik wzięłam u nich i szczerze mówiąc wystraszylam się i robiłam wszystko aby nie spóźnić się z terminem spłaty. Spłacilam i wszystko jest w porządku. Moim zdaniem jeżeli ty jesteś wobec nich ok i na czas spłacisz to i oni są. W końcu nikt nie daje pozyczki za darmo i nie dziwię się że nekaja jak się pożyczki na czas nie odda. Walczą o swoje i tyle. Pozdrawiam
Kinga 2016-04-21 14:18:10
Brałam u nich pożyczkę 18.03 w wysokości 500zl do oddania 651,24 do 18.04 spłata odbyła się bez problemu fakt dzwonią w dniu spłaty pożyczki i przypominają z czego jeszcze się dowiedziałam że zamiast 651,24 mam do oddania 551,24 z tego powodu że wzięłam pierwszy raz u nich i nowi klienci dostają 100zl premii. Też czytałam komentarze jak użytkownik wzięłam u nich i szczerze mówiąc wystraszylam się i robiłam wszystko aby nie spóźnić się z terminem spłaty. Spłacilam i wszystko jest w porządku. Moim zdaniem jeżeli ty jesteś wobec nich ok i na czas spłacisz to i oni są. W końcu nikt nie daje pozyczki za darmo i nie dziwię się że nekaja jak się pożyczki na czas nie odda. Walczą o swoje i tyle. Pozdrawiam
Kinga 2016-04-21 14:20:14
Brałam u nich pożyczkę 18.03 w wysokości 500zl do oddania 651,24 do 18.04 spłata odbyła się bez problemu fakt dzwonią w dniu spłaty pożyczki i przypominają z czego jeszcze się dowiedziałam że zamiast 651,24 mam do oddania 551,24 z tego powodu że wzięłam pierwszy raz u nich i nowi klienci dostają 100zl premii. Też czytałam komentarze jak użytkownik wzięłam u nich i szczerze mówiąc wystraszylam się i robiłam wszystko aby nie spóźnić się z terminem spłaty. Spłacilam i wszystko jest w porządku. Moim zdaniem jeżeli ty jesteś wobec nich ok i na czas spłacisz to i oni są. W końcu nikt nie daje pozyczki za darmo i nie dziwię się że nekaja jak się pożyczki na czas nie odda. Walczą o swoje i tyle. Pozdrawiam
Mac 2016-07-24 11:01:00
Kadra na poziomie ponizej jakiegokolwiek standardu. Nie ma co sie dziwic.Dyrektorem strefy na poziomie Dolnego Slaska jest gosc ktory awansowal od pracownika najnizszego szczebla bo zapierniczal po godzinach. Kompletnie zadnych kompetencji menedzerskich. Cwaniaczek bez przygotowania. Jezyk chlopa na polu. Wykrecic pracownikow - to metoda na biznes. Skoro taka kadra to takie standardy i jakosc pracy.
Boni 2016-07-29 10:27:23
Witam. Jest umowa o pracę nie mała podstawa plus jeszcze premka za zrealizowany cel :) pracowałem w innej firmie tego typu i tam dopiero by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozdrawiam
nemo 2016-08-22 15:13:31
W kuj-pom. jest podobnie. ,,Szef" oddziału to bóg. Spóźniłem się o jeden dzień z przedłużeniem i już miałem naklejkę w skrzynce. Chciałem oddać im ją i kazać nakleić sobie najlepiej na d...... Mieli szczęście ,że nie nakleili ją na drzwiach bo dałbym im popalić....
1
@madga 2016-08-24 22:14:12
Pani chyba żartuje.... w biurze owszem jak chcesz pożyczyczyc a jak się spóźnisz 1-2 dni od razu masz ich w domu!!!!
mela 2016-10-06 20:45:36
NIE TĘDY DROGA !!!!!Ja nagrywam rozmowy i zachowuje sms-y
dario 2016-10-08 19:40:54
@alan ale co takiego konkretmie jest twoim zdaniem w porzadku - czy możesz dopracować złociutki? z góry dziękuję za info ho chcę do nich może i nawet cv wysłać
alicja 2016-10-27 11:36:10
niestety ale opinie negatywne są jak najbardziej prawdziwe. Spłaciłam u nich 2 pożyczki co do dnia i co do grosza. Przy kolejnej niestety wypadły mi trudne sprawy w rodzinie i okazało się, że nie dam rady spłacić pożyczki w terminie o czym poinformowałam swój oddział. Dodam że próba porozumienia żeby spłacić ją w ratach albo późniejszym terminie to porażka. Zero dobrej woli z ich strony. (kwota 700 zł).I zaczęło się. Nachodzenie, wyzywanie, strasznie dziecka, które samo było w domu prokuraturą, nawet panie z kredyt ok poszły do mojej sąsiadki informując ją ze nie oddałam im pieniędzy . Na drzwiach mieszkania ogromny plakat z moim imieniem i nazwiskiem oraz treścią wskazującą na wezwanie do zapłaty. Ochrona danych osobowym tej formy nie obowiązuje więc mogą pewnie, Dług spłacam w ratach bo trzeba spłacić ale za wyzwiska, straszenie i rozpowszechnianie moich danych idę na policję. Nie odpuszczę. Dodam jeszcze, że przychodzili po kilka razy dziennie waląc w drzwi z uporem maniaka kiedy mimo że nikogo w domu nie było, o czym dowiedziałam się od sąsiadów, Jak mnie zastali w domu to pani z kredyt w ok krzyczała na całą klatkę, że g....o ją obchodzi że nie mam pieniędzy i mam iść w tej chwili pożyczyć. Oczywiście celowo robiła to tak, że żeby usłyszało jak największa ilość sąsiadów. I w sumie na jej nieszczęście usłyszała bo mam więcej świadków teraz. A może pozew zbiorowy o znieważenie, zastraszanie i rozpowszechnianie danych osobowych?
1
Zostaw swoją opinię o eRzecznik - Ostrołęka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eRzecznik