logo ES SYSTEM K SP. Z O.O.

ES SYSTEM K SP. Z O.O.

Wolbrom

Opinie o ES SYSTEM K SP. Z O.O.

Young 2016-03-13 00:19
I dziewczyny w firmie fajne pracują :-). Można zobaczyć na FB albo na stronie firmy.
1
mozebyc 2016-03-13 12:31
Witam, 'na górze' wydaje mi się że dobrze ludzie zarabiają, z tego co z grubsza się orientuję, lepiej niż w większości prac w tym regionie. 'na dole' bywa różnie, w zależności od stażu, gdzie lub na czym się pracuje. Może na produkcji się dużo nie zarobi ale w porównaniu do innych fabryk w okolicy praca lżejsza.
mozebyc 2016-03-17 23:20
Nie mowię że praca jest łatwa, taka lodówka moze mieć pewnie ponad 1000 części, wiec prawie jak samochód, ale nie jest jakaś mega ciężka. W 90% przypadków nie trzeba stać w bezruchu przez 8 godzin powtarzając ciagle jedną i tą samą czynność - wiem co mowię, pracowałem tu i tam.
Nikt ważny 2016-05-07 00:02
Niestety w firmie pracuje się pod ciągłą presją stresu i czasu, witanie każdego z każdym przez podanie ręki to tylko chwyt, żeby sprawić wrażenie "przyjaznej" atmosfery w zakładzie... możnaby tak jeszcze dłuuuuuugo wyliczać, generalnie bardzo nie polecam tej pracy, bo NIE SZANUJĄ w niej pracowników. Ktoś niżej napisał, że atmosferę tworzymy sami, owszem, ale o to żeby była ona zdrowa, powinno zadbać również SZEFOSTWO.
6
Kkkkkk 2016-05-11 22:36
Ta oferta na prawnika pewnie dobra, jeżeli tylko ma ktoś doświadczenie to pewnie i dobrą kasę zarobi. Jest teraz jakaś kancelaria ale może mają ich już dosyć.
Spec od wszystkiego 2016-05-12 08:27
Z tym podawaniem ręki to akurat "Nikt ważny" ma rację.... to tylko pusty gest i nic nie znaczy.... Generalnie widać jak tzw "management" się miota od ściany do ściany bo akurat z profesjonalizmem nie ma to nic wspólnego.... Dziwię się tylko ,że p. Andrzej to toleruje - moim zdaniem traci na współpracy z tymi ludźmi gigantyczne pieniądze a wynika z tego niewiele.... Ale to jest oczywiście moja osobista ocena :)
3
asdfgh 2016-05-13 17:04
To że "management" się miota od ściany do ściany, i walczy między sobą to akurat jest za przyzwoleniem i akceptacją p. Andrzeja. Panuje tu staromodne przekonanie że najbezpieczniej dla szefostwa mieć skłócony ze sobą zespół - wtedy ludzie walczą ze sobą, a nie z szefostwem. Pan Andrzej dobrze wie co robi ;)
4
No tak! 2016-05-13 21:04
Święta racja..... ta teoria sprawdza się w tej firmie... jest właściciel - jego prawo.... a Wy kochani pracownicy żryjcie się w imię interesów "pana"....
2
aaaaaa 2016-05-29 07:51
Nie wiem, ja pracowałem już w trzech firmach i z moich doświadczeń wynika, że są dwa rodzaje zarządzania, albo ludzie ze sobą rozmawiają (kłócą się), albo sztucznie włażą sobie na wzajem do d.... Uwierzcie mi, wolicie tę pierwszą metodę.
2
cvb1 2016-05-29 21:25
w ES SYSTEM K panują obydwie metody: zarządzający zarówno kłócą się miedzy sobą, i przed Szefem obwiniają siebie nawzajem (każdy dział nagaduje na inne działy), a jednocześnie są niby-mili (a to zdrabnianie imion - aż do przesady...) jedna wielka obłuda...
5
Jego Była 2016-06-03 11:15
prawda.... dziwna firma z archaicznym sposobem zarządzania :) i generalnie kadra zarządzająca na śmiesznym poziomie... ale to moje prywatne zdanie.
4
Marcin I. 2016-06-03 19:33
A ja obserwuję ES od dawna, w końcu to wąska branża. Wynik finansowy nie wskazuje, by zarządzana byla źle, wręcz przeciwnie. Dziwią mnie komentarze poniżej, chyba pisze je ktoś, komu zależy na czarnym PR, brak faktów i pełno ogolnikow. Spotkałem kiedyś Właścicieli, mają wizję, a to dziś podstawa. Źle zarządzana firma tak nie wygląda.
1
byłykolega 2016-06-18 07:48
Uwaga do wszystkich nie pracujących w tej firmie:
Proszę brać poprawkę, że opinie o firmach produkcyjnych najczęściej wystawiają byli pracownicy oraz pracownicy produkcyjni, a z wielu względów są oni najmniej zadowoleni z pracy.

Przez kilka lat pracowałem w ES System K i z perspektywy czasu mam mieszane uczucia. Jak wszędzie spotkasz tam różnych ludzi. I chyba to nauczyło mnie najwięcej.
Mogę odpowiedzieć na KONKRETNE pytania dotyczące pracy w firmie, z zaznaczeniem, że pracowałem w biurze i wolałbym nie opowiadać bajek o produkcji.
1
byłykolega2 2016-06-18 21:49
Oczywiście były kolega ma racje! Zgodze się z tym, że opinie wystawiają najczęściej byli pracownicy, ale to ich zdanie jest na pewno bardziej wiarygodne niż kogoś, kto nigdy tam nie pracował, tylko gdzieś coś usłyszał i w to wierzy... Najbardziej chce mi się śmiać, kiedy widze czasami w internecie jak poszukują kandydatów na stanowisko biurowe i twierdzą, że firma oferuje pracownikowi "pracę w miłym zespole"...
W życiu większej bzdury nie słyszałem, a wiem co mówie, bo pracowałem w biurze...
4
K3d4 2016-06-19 08:53
Ja też pracuje w biurze od kilku lat. Nie zgadzam sie z wpisami poniżej i wiem z pewnego źrodła, że piszą je jednak byli pracownicy. Mam swoje zadania i wiem co do mnie należy. Fakt, że zmienił mi się szef i przez chwile atmosfera była dziwna, ale dla wszystkich do była nowość. Pracę mam na miejscu, odpadają dojazdy, pieniądze są na czas, mamy swoje grono i na piwo i na grila. Może cała firma nie jest super zintegrowana, nie ma tu zjazdów i spotkań integracyjnych, ale przecież to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy kolonia. Nie ma tych, którzy znaleźli coś innego albo się nie nadawali, bo różne "orly" tu przychodziły. Tez mogę odpowiedzieć na konkretne pytania.
2
K3d4 2016-06-19 11:01
Igor, pojawiły sie ostatnio nowe twarze, i w kadrach, i w technicznym. Nie wiem, czy jest teraz jakiś nabór do biura, ale zadzwoń do firmy i zapytaj. Słyszałem, że szukają ludzi na produkcję, głownie elektryków i mechaników.
byłykolega 2016-06-20 06:54
arni,
Stawki na wspomnianym stanowisku to raczej średnia śląsko-krakowska. Cudów nie ma, ale pensja zawsze na czas.
Finansowo wypada nieźle/dobrze, kiedy mieszkasz na miejscu. Jeśli, jak kilka osób, dojeżdżasz z KR, to stracisz mnóstwo czasu i pieniędzy.
Pamiętaj jednak, że zarobki to kwestia indywidualna i zależy w dużej mierze od Ciebie.
Porady:
- ustal zakres obowiązków - jako konstruktor możesz robić b. dużo rzeczy, więc warto wiedzieć, czy będzie Ci to odpowiadało,
- ustal wymiar czasu pracy - pół etatu, cały etat, czy może masz orzeczenie o niepełnosprawności i powinieneś pracować max 7 godzin - razem z pracodawcą powinniście o tym wiedzieć,
- ustal warunki finansowe z uwzględnieniem premii - uznaniowa, czy regulaminowa; w jakich przypadkach może zostać przyznana lub nie.
Pan Andrzej 2016-06-20 08:12
firma jak firma... ani nic rewelacyjnego ani specjalnie złego... jak wszędzie i ludzie fajni i beznadziejni... to co się rzuca w oczy to kiepscy "managerowie" tzn ludzie na stanowiskach kierowniczych bo albo "pociotki" Prezesa albo dobrani wg jakiegoś dziwnego klucza... i moim zdanie są tam tylko bo sporo zarabiają... Generalnie nie jest to na pewno firma dla ludzi z ambicjami i planami bo wszystko zależy od "widzimisię" przełożonego lub Pana Prezesa ,który ma swoje własne kryteria... Ale jako ,że pracowałem tam jakiś czas temu trudno wypowiadać się o tym co jest dziś bo jak widzę kierownictwo też się zmienia... i dobrze . Bo moim zdanie to jest najsłabsza część firmy / poza właścicielami rzecz jasna bo to jest forever część "nieruszalna :) /
4
s 2016-06-28 10:32
Najlepszy zakład na świecie!!
1
plm 2016-06-28 12:27
najlepszy zakład KARNY na świecie... :-P
6
ZZ Top 2016-06-28 12:51
kto to napisał ? Monia czy Basia ? hahhhahahahahhhhaaaaa...
6
PanAndrzej 2016-06-29 07:25
Jaka kasa to nie wiem.... z reguły konstruktorzy są z okolicznych miejscowości i raczej nie ma wielu takich ,którzy gdzie indziej pracowali... Także kasa pewnie na poziomie "wolbromskim".. :) jedno wiem - wiele się w tym dziale nie dzieje i wiele się pewnie nie nauczysz - ale to moje zdanie /zastrzegam! /.... W tej firmie liczą się układy i układziki - ale to w naszym cudownym kraju norma przecież.... Twoje życie - Twój wybór :)
1
T5000 2016-06-29 17:37
Ludzie , to forum ma służyć opinii o pracodawcy , jak sama nazwa wskazuje. Nikt nikogo nie zmusza do roboty tutaj , jest w okolicy wiele firm , Kraków , Olkusz , Śląsk blisko . W firmie pracuje kilkaset ludzi , większość z nich robi od kilku lat i nie narzekają . Jak się komuś nie podoba - wolny kraj , wolny wybór .
Ja się dużo nauczyłem , zaczynałem na malarni , chociaż jestem po studiach . Ludzie jak ludzie , są w porządku , ale i są tacy , którzy wiecznie mruczą niezadowolenie pod nosem. Wszędzie tak jest. Kasa jest średnia , ale i nie mała , zawsze może być większa. Ostatnio jest wiele zmian na plus.
Mrs Monter 2016-08-04 11:30
jakie zmiany na + ?????
OK1 2016-08-10 16:18
to że ktoś pisze że ES SYSTEM K to zakład karny to jak najbardziej opinia o pracodawcy. Ci co tam pracują (nie na produkcji) wiedzą o czym mowa...
4
Roman 2016-08-10 19:06
OK1, zakład karny z założenia jest miejscem dla więźniów, którzy są zamknięci, bo odbywają wyrok, siedzą za karę. Tam chyba ani w żadnej innej współczesnej firmie nikt za karę i z przymusu nie pracuje...
2
Zuza 2016-08-11 07:36
jak widać nawet w tej firmie trolle do samego końca będą bronić koryta..... :)
3
SuperMegaMonter 2016-08-11 11:32
Poza działem H i działem L pod przywództwem czołowych logistyków, planistów i zakupowców... Cud ,że produkcja ma co składać na liniach.... :-)
1
Rolnik 2016-10-20 15:44
Napiszę krótko
Miejscem dla psa jest w buda i łańcuchu, ewentualnie kojec, a nie akwarium. Tam by mógł nawet zaszczekać.
1
Rolnik 2016-10-20 15:45
Napiszę krótko
Miejscem dla psa jest w buda i łańcuchu, ewentualnie kojec, a nie akwarium. Tam by mógł nawet zaszczekać.
6
Bogusława 2017-01-25 12:50
jak tam dział handlowy firmy ? wszystko w porządku....??? ha ha ha ha h ah ahaaaa...
Ewelina Morawska 2017-01-31 13:34
Dział handlowy ostro pracuje nad zamówieniami nowymi , oraz szeregiem prototypów żeby konstruktorzy mieli co robić.
4
win 2017-02-09 13:12
He he he
dobre żarty z tą ciężką pracą a zwłaszcza z prototypami ... :)
Lalka 2017-02-09 14:03
produkcja i tzw r&d harują aż się kurzy.... ostatnio już prawie ślimaki wyprzedzali na dole...
win 2017-02-10 09:41
Właśnie przez takie wypowiedzi widać jaka panuje naprawdę atmosfera w tym zakładzie. Każdy dział żyje jak pies z kotem i uważa się za lepszy i mądrzejszy. Z tego co piszesz dział produkcji i "tzw. R&D" nie cieszy się uznaniem wśród innych działów.
2
Bufetowa 2017-02-10 12:04
ktoś napisze coś o zakupach ? :-) he he he
Ania 2017-02-21 13:00
Nadal przyjmują na umowę o dzieło? Czy się coś zmieniło? Ile jest na godzinę na produkcji?
2
kolega z pracy 2017-02-28 01:23
brak słów do tej firmy pracowałem tam trochę beznadziejna atmosfera i niskie zarobki a przede wszystkim
brak kultury osobistej u innych pracowników
3
Jacek 2017-03-03 20:46
Przyjmując do działu konstrukcyjnego ? Kolega tam Pracuje i na start teraz dają 5 tys netto . I chwali sobie robote ze malo wymagaja , a przy tej ilosci ludzi to sie caly dzien przegada.Przyjmują bez doświadczenia. Ilu pracuje konstruktorów ? . Podobno sekretarka decyduje o przyjęciach.
dawca 2017-03-11 21:59
3700 netto dla pracownika produkcyjnego
4
Przyszła szefowa działu handlowego 2017-03-13 18:41
Witam , więc ktoś jakie zarobki w dziale handlowym ? Zostałam zaproszona na rozmowę i zastanawiam się ile powiedziec.
Jak wygląda praca w dziale handlowym. ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
1
Prawdziwy Handlowiec 2017-03-14 08:03
powiedz 15 tysi..... i tak zwolnią za 4 miesiące.... :-)
2
Ciekawski 2017-07-15 18:40
Niech ktoś napisze konkretnie ile można zarobić na stanowiskach produkcyjnych.
1
Iza 2017-07-22 08:47
@ciekawski konkretnie wszystkiego dowiesz się na rozmowie rekrutacyjnej to najwiarygodniejsze źródło - chyba, że pracodawca odniesie się do tego pytania, tutaj na forum. Wcześniej @dawca pisał o kwocie 3700 netto
1
Tak 2017-09-06 08:48
Pracowałem w tej firmie prze 3 lata na produkcj praca jak praca raz bylo lepiej raz gorzej zarobki takie sobje 9,5 plus premia do 500zl czasem wpadlo więcej jedyna zecz ktora mnie denerwowala to blendy konstrukcyjne ktore wynajdowalem podczas pracy gdy to zglaszalem do osób ktore powinny to zrozumiec ze takie są i mozna je poprawic w prosty sposòb to dostawalem odp ze po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie wtroncam i jak mi niepasuje to moge [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pamientam raz jak slupy od oktansow sie polamaly a przed ich zlozeniem powiedzialem ze to niewytrzyma bp giely sie jak leszczynowy patyk to dostalem odp ze sie niedo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Jednym slowem konstruktozy faje niebylo na nich bata a kierownicy to juz jest stan umyslu.
Suma tego wrzystkiego jest taka ze kazdy jest kowalem swojego losu mozna pracowac w e system za 2500 tys zl a mozna pracowac ze o wiele leprze pieniondze w firmach gdzie ceniom pracownikow dokladnych i sumiennych .
Iza 2017-09-06 09:29
Na pewno takie traktowanie @Tak, może wprowadzać w stan zdenerwowania i konsternacji, ale na pewno w każdej firmie zdarzają się takie osoby. A co powiesz na temat warunków z takiej formalnej strony, umowa, urlopy, nadgodziny, premie, czy tutaj było w ES SYSTEM K SP. Z O.O. w porządku?
Nie 2017-10-04 15:49
Co do nadgodzin to na produkcji masz stawkę godzinową taką samą czy idziesz w sobotę czy niedzielę lub gdy zostajesz po godzinach niema nic ekstra. W biurach za nadgodziny nie dostaje się nic - pracuje się za free. Pomimo tego są osoby, które zostają w pracy dłużej.
2
Iza 2017-10-04 16:02
@Nie rozumiem, że masz na myśli brak wyższej stawki, za nadgodziny w weekendy, ale generalnie są one normalnie wypłacane? To bardzo ważne z punktu widzenia wszystkich potencjalnych pracowników. Co do pracowników biurowych - rozumiem, że nadgodziny w tym przypadku są dobrowolne?
ella f. 2017-10-04 17:35
nie ma czegoś takiego jak "dobrowolne nadgodziny", niby nikt ci nie nakaże formalnie ale tam wszystko się odbywa w białych rękawiczkach, więc wychodzi na to że zostajesz dobrowolnie ;)
1
Felix 2017-10-05 09:07
Generalnie wszytko odbywa się w "białych rękawiczkach"... Już sam fakt pracy "oficjalnie" 9 godzin w biurze mimo ,że formalnie zgodny z KP to jednak bardzo słaby PR-owo..... A sama praca w biurze do wytrzymania - oczywiście poniżej stanowiska kierownika i dyrektora bo to poziom ludzi nie do zaakceptowania.
1
Zostaw swoją opinię o ES SYSTEM K SP. Z O.O. - Wolbrom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES SYSTEM K SP. Z O.O.