logo ES SYSTEM K SP. Z O.O.

ES SYSTEM K SP. Z O.O.

Wolbrom

Opinie o ES SYSTEM K SP. Z O.O.

kontrkandydat 2014-08-22 22:44:17
ee człowieku, myslisz ze w tej firmie znane jest pojęcie HR? to co najwyżej średnio zorientowana kadrowa, bo takie rzeczy raczej by się nie działy. Sam się przymierzałem do tej roboty, bo mój kolega sobie chwali. Ale jeśli taki jest start to chyba podziekuje.
3
bros 2014-08-24 22:39:46
co jak co, to biura maja ladnie urzadzone, choc ten wolbrom to chyba metropolia nie jest...
1
Piesek prez. 2014-09-05 19:13:44
Jest nawet spoko jak by tylko prezes troszkę otworzył oczy i nie słuchał swojego pieska pana (usunięte przez administratora) . To zakład by stał o epokę do przodu. Jest w tym zakładzie wiele osób z wieloletnim doświadczeniem co dużo widzą i słyszą, co się dzieje i jakie układy układziki działają, a co za tym idzie firmie szkodzą! A wiele by można zmienić oczywiście na dobre.
1
Ja 2014-09-22 13:15:14
Pracuje w tej firmie od roku pierwsza moja pęsja w tej firmie to 1600zł jako monter urządzeń w tym dwie soboty robocze. i teraz moja pensja zmieniła się diametralnie raptem, o 200zł.Niema sensu tam dłużej pracować może praca lekka ale uwsteczniam się podczas tej pracy i zaczynam robic tak samo w domu czyli metoda młodka i blachowkręta.
lol 2014-10-09 19:54:19
Jedyna taka firma w Polsce, w której majstrowie przyznają premie nie tylko swoim podwładnym ale również sobie. Chyba logiczne, że nie jest to sprawiedliwe? Może warto pomyśleć nad tym, żeby i oni mieli kogoś nad sobą bo inaczej firma pójdzie z torbami.....
2
ggnom 2014-11-28 09:28:17
Firma jest SUPER tak jak PIS
pracownikes 2014-12-07 09:58:25
Pracuje tam od około 15 miesięcy z czego 6 na umowie praktykanckiej i3 na próbnej. Gdy zaczynałem były 2 zmiany po 9h. po kilku miesiącach wprowadzono 3 zmiany po 8h.
Po takim czasie zarabiam 2tys zł.
W tej firmie w ogóle nie docenia się pracy wykonanej przez pracownika, tu ważniejszy jest staż pracy, mimo że Ci co pracują tu długo i mają więcej płatne za godzinę to również dostają większe premie, mimo że pracują gorzej i wolniej od pracownika młodszego.
ja 2014-12-07 18:22:28
Powieccie mi jak to jest przepracowalem w Wrzesiniu 200godz i wziolem na renke 1600zl plus 500zl premi co daje razem sume 2100zl a w pazidzierniku zrobiem 230godz i wziolem az 2100zl jak oni pensie wyliczaiom
łukasz 2015-01-07 07:55:17
Niesamowici to są kierownicy produkcji flip (świety M. (batman)) i flap (piesek) , po 2 latach nadal nie mogę uwierzyć jakim cudem oni są kierownikami :totalny brak kompetencji !!!!. Produkcja mebli to jest jak film Matrix (krzywe skorupy, źle pospawane ramy, słupy , przez słynnego rysia, 70 procent urządzeń to prototypy niedopracowane , a co 2 dni nowe urządzenie) blachy nie dokładnie pogięte . Bez sterty podkładek , uszczelek, itp nowych urządzeń nie idzie poskładać.
3
monter 2015-01-14 13:11:19
pracuje w tej w firmie ponad 3 lata w tym momencie zarabiam 8 zł na godz plus premia około 500 zł.Robota nie jest ciężka dla mnie wsam raz ale są problemy takie jak kierownicy majstra mam spoko gorzej na spawalni pan Rysiek uważa się za pana i władce a w rzeczywistość nie potrafi nic zrobić dobrze.jednym słowem da sie przeżyć jak wrzystko olewasz robisz swoje
1
Leon 2015-02-09 11:43:02
Witam Was o wszechwiedzący, możecie napisać jak wygląda praca na stanowisku specjalisty? jakie mają wymagania? jak wygląda współpraca wewnętrzna chodzi mi o biuro?jakie zarobki? jakie traktują ludzi?
1
roman 2015-03-30 18:28:15
@paweł a jak wygląda Twoim zdaniem sytuacja w firmie? Bo ja już nie wiem jak konkretnie mam zareagowac na to wszystko, bo z jednej strony piszecie że jest ta rekrutacja a raz że jej nie ma, więc ja w końcu już nie wiem co zrobić czy się do nich zgłaszać czy nie ma sensu? ktoś moze wie jak to wygląda naparwde?
hr 2015-06-29 09:36:34
@paweł, @roman:
w tej chwili poszukiwani są: elektryk, pracownik produkcyjny i chłodnik. CV można kierować na adres: info@essystemk.pl lub złożyć za pośrednictwem formularza na stronie www.
1
Monter 2015-11-06 13:46:50
Nie polecam.... Lepiej omijać tę firmę z daleka... Pracuję bo muszę ale warunki są nieciekawe..
5
Monter 2015-11-07 10:41:20
jak się pracuje w DH i fruwa po całym świecie za darmo a na koniec miesiąca tylko sprawdza ilość zer na przelewie to rozumiem.... niestety - inni muszą ostro "latać"... :(
1
Czekolada 2015-11-12 20:46:31
Monter, jak widzę, firma często poszukuje osób do różnych działów. Składaj dokumenty, próbuj, może i tobie wskoczą zera do liczenia w DH czy konstrukcyjnym. Skoro to takie łatwe życie, a kasa sama wlatuje na konto, czemu jesteś jeszcze na produkcji?
Ona 2016-02-29 14:42:58
Tak czytam te wpisy i dziękuje Bogu,że nie czytałam tego wcześniej bo w życiu bym nie chciała przyjść tutaj do pracy.Tyle jadu,negatywów,zniechęcenia... Na szczęscie ominęło mnie to i dostałam tę pracę. Pracuje w biurze. Od 2 lat. Dostałam umowe na 3 miesice na próbe, potem przedłuzyli na 3 lata. Teraz dzięki nowej ustawie następna musi być na czas nieokreślony. Cóż o samej pracy, jest fajnie :) Na początku myślałam że wszyscy się kochają, że to taka jedna wielka miła rodzina. Przeważnie każdy chodzi uśmiechnięty,podawanie ręki na dzień dobry i do widzenia z każdym pracownikiem, z produkcji,magazynu,biura. Po pewnym czasie zauważyłam że aż taka milość rodzinna to to nie jest ale to logiczne że nie może tak być,nigdzie. Firma działa prężnie. Sprzedaż idzie i to całkiem nieźle. Na produkcji czasem panuje bajzel. I nieraz byłam swiadkiem gdy kierownicy upominają,proszą o porządek a on wciąż nie ejst przestrzegany.Dopiero gdy Prezes zejdzie i ryknie to wtedy uszy po sobie kulą i coś ogarniają. Potem przez jakiś czas panuje ład i porządek az do następnego razu. Zarobki takie jakie opisywano + .No sorry ale jak ktos sie opierdziala (a nieraz widziałam) to jak ma liczyć na pełną premie? Pewnie ze moze być lepiej. Zawsze wszędzie może być lepiej. Zwlaszcza tam gdzie nas nie ma. To nie jest moja pierwsza praca i wiem co mówie głosząc iż firma jest naprawde przyjazna i otwarta na pracownika. Są kursy jezykowe w godzinach pracy 2 razy w tyg za SYMBOLICZNA I SMIESZNĄ oplate kwartalną wartą tyle ile 2 lekcje prywatnie. Wiadomo że spawacz chyba nie dostanie kursu sam z siebie chociaz kto wie. Nawet była akcja swojego czasu dofinansowania do nauki jezyka dla dzieci pracowników. I wierzcie mi że bardzo mało osob wogole pomyslalo o tym.Dlaczego?Rzadko jest taka mozliwosc.Dodatkowo bezplatny dostęp do silowni i basenu. Ogólnie by się tu utrzymac to musisz dać coś z siebie. Zarobki są jak dla mnie,adekwatne do tego co robimy. Nie interesuje mnie że niektorzy dorobili się stanowiska podlizywaniem,kablarstwem i dochodzeniem po trupach do celu.Ich sprawa. Mówie o sobie.W ciągu tych 2 lat moje zarobki podnosły się o jakieś 60% tak więc chyba coś to znaczy a nie dostałam na początek najniższej krajowej. Dlatego zawsze miejcie swój rozum. Lepiej uczyć się na błędach swoich (chociaz bardziej bolesnych) niż czyiś bo zawsze potem mozesz miec pretensje tylko do siebie a nie obarczać nimi winą wszystkich wokoło. Pozdrawiam !
Tomsi 2016-03-03 10:25:54
Ale bzdurna i nie prawdziwa opinia Magda czy ty się kryjesz pod nick ONA ??.
2 godz. nauki języka !!! a dziennie pracuje się 9 godzin !!!. Generalnie to Dyrektorzy i Kierownicy się nienawidzą , a jak się już spotkają to nadają na marketingowców. W firmie panuje dziwna atmosfera, kto więcej doniesie do prezesa ten ma wyższą pozycje w firmie (Zbigi). Co sprzedaż to serwis , tylko pracować w dziale marketingowym.
8
Prawda 2016-03-03 11:36:04
Zgadzam się z Tomsi w 100%.... Takiej napiętej sytuacji pomiędzy działami na próżno szukać w innych firmach.... I dopóki z tym Prezes nie zrobi porządku dopóty będzie cały czas taki kwas w firmie... przykład ? Popatrzcie na dział zakupów i dział sprzedaży... miłość tych dwóch pań jest wręcz przysłowiowa... :)
2
Batory 2016-03-04 20:57:56
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Pracowałem w ES dwa lata. Zmieniłem pracę , bo ktoś dał więcej teraz pracuję dla korpo. Praca jak praca , czasem ktoś wkurzył , ale w ogóle to nieźle tam było. Znajomi opowiadają to i owo ale generalnie na plus niż minus.
1
Young 2016-03-13 00:19:30
I dziewczyny w firmie fajne pracują :-). Można zobaczyć na FB albo na stronie firmy.
mozebyc 2016-03-13 12:31:20
Witam, 'na górze' wydaje mi się że dobrze ludzie zarabiają, z tego co z grubsza się orientuję, lepiej niż w większości prac w tym regionie. 'na dole' bywa różnie, w zależności od stażu, gdzie lub na czym się pracuje. Może na produkcji się dużo nie zarobi ale w porównaniu do innych fabryk w okolicy praca lżejsza.
mozebyc 2016-03-17 23:20:58
Nie mowię że praca jest łatwa, taka lodówka moze mieć pewnie ponad 1000 części, wiec prawie jak samochód, ale nie jest jakaś mega ciężka. W 90% przypadków nie trzeba stać w bezruchu przez 8 godzin powtarzając ciagle jedną i tą samą czynność - wiem co mowię, pracowałem tu i tam.
Nikt ważny 2016-05-07 00:02:04
Niestety w firmie pracuje się pod ciągłą presją stresu i czasu, witanie każdego z każdym przez podanie ręki to tylko chwyt, żeby sprawić wrażenie "przyjaznej" atmosfery w zakładzie... możnaby tak jeszcze dłuuuuuugo wyliczać, generalnie bardzo nie polecam tej pracy, bo NIE SZANUJĄ w niej pracowników. Ktoś niżej napisał, że atmosferę tworzymy sami, owszem, ale o to żeby była ona zdrowa, powinno zadbać również SZEFOSTWO.
4
Kkkkkk 2016-05-11 22:36:06
Ta oferta na prawnika pewnie dobra, jeżeli tylko ma ktoś doświadczenie to pewnie i dobrą kasę zarobi. Jest teraz jakaś kancelaria ale może mają ich już dosyć.
Spec od wszystkiego 2016-05-12 08:27:50
Z tym podawaniem ręki to akurat "Nikt ważny" ma rację.... to tylko pusty gest i nic nie znaczy.... Generalnie widać jak tzw "management" się miota od ściany do ściany bo akurat z profesjonalizmem nie ma to nic wspólnego.... Dziwię się tylko ,że p. Andrzej to toleruje - moim zdaniem traci na współpracy z tymi ludźmi gigantyczne pieniądze a wynika z tego niewiele.... Ale to jest oczywiście moja osobista ocena :)
3
asdfgh 2016-05-13 17:04:58
To że "management" się miota od ściany do ściany, i walczy między sobą to akurat jest za przyzwoleniem i akceptacją p. Andrzeja. Panuje tu staromodne przekonanie że najbezpieczniej dla szefostwa mieć skłócony ze sobą zespół - wtedy ludzie walczą ze sobą, a nie z szefostwem. Pan Andrzej dobrze wie co robi ;)
2
No tak! 2016-05-13 21:04:41
Święta racja..... ta teoria sprawdza się w tej firmie... jest właściciel - jego prawo.... a Wy kochani pracownicy żryjcie się w imię interesów "pana"....
2
aaaaaa 2016-05-29 07:51:54
Nie wiem, ja pracowałem już w trzech firmach i z moich doświadczeń wynika, że są dwa rodzaje zarządzania, albo ludzie ze sobą rozmawiają (kłócą się), albo sztucznie włażą sobie na wzajem do d.... Uwierzcie mi, wolicie tę pierwszą metodę.
cvb1 2016-05-29 21:25:19
w ES SYSTEM K panują obydwie metody: zarządzający zarówno kłócą się miedzy sobą, i przed Szefem obwiniają siebie nawzajem (każdy dział nagaduje na inne działy), a jednocześnie są niby-mili (a to zdrabnianie imion - aż do przesady...) jedna wielka obłuda...
4
Jego Była 2016-06-03 11:15:25
prawda.... dziwna firma z archaicznym sposobem zarządzania :) i generalnie kadra zarządzająca na śmiesznym poziomie... ale to moje prywatne zdanie.
4
Marcin I. 2016-06-03 19:33:20
A ja obserwuję ES od dawna, w końcu to wąska branża. Wynik finansowy nie wskazuje, by zarządzana byla źle, wręcz przeciwnie. Dziwią mnie komentarze poniżej, chyba pisze je ktoś, komu zależy na czarnym PR, brak faktów i pełno ogolnikow. Spotkałem kiedyś Właścicieli, mają wizję, a to dziś podstawa. Źle zarządzana firma tak nie wygląda.
byłykolega 2016-06-18 07:48:13
Uwaga do wszystkich nie pracujących w tej firmie:
Proszę brać poprawkę, że opinie o firmach produkcyjnych najczęściej wystawiają byli pracownicy oraz pracownicy produkcyjni, a z wielu względów są oni najmniej zadowoleni z pracy.

Przez kilka lat pracowałem w ES System K i z perspektywy czasu mam mieszane uczucia. Jak wszędzie spotkasz tam różnych ludzi. I chyba to nauczyło mnie najwięcej.
Mogę odpowiedzieć na KONKRETNE pytania dotyczące pracy w firmie, z zaznaczeniem, że pracowałem w biurze i wolałbym nie opowiadać bajek o produkcji.
byłykolega2 2016-06-18 21:49:54
Oczywiście były kolega ma racje! Zgodze się z tym, że opinie wystawiają najczęściej byli pracownicy, ale to ich zdanie jest na pewno bardziej wiarygodne niż kogoś, kto nigdy tam nie pracował, tylko gdzieś coś usłyszał i w to wierzy... Najbardziej chce mi się śmiać, kiedy widze czasami w internecie jak poszukują kandydatów na stanowisko biurowe i twierdzą, że firma oferuje pracownikowi "pracę w miłym zespole"...
W życiu większej bzdury nie słyszałem, a wiem co mówie, bo pracowałem w biurze...
4
K3d4 2016-06-19 08:53:55
Ja też pracuje w biurze od kilku lat. Nie zgadzam sie z wpisami poniżej i wiem z pewnego źrodła, że piszą je jednak byli pracownicy. Mam swoje zadania i wiem co do mnie należy. Fakt, że zmienił mi się szef i przez chwile atmosfera była dziwna, ale dla wszystkich do była nowość. Pracę mam na miejscu, odpadają dojazdy, pieniądze są na czas, mamy swoje grono i na piwo i na grila. Może cała firma nie jest super zintegrowana, nie ma tu zjazdów i spotkań integracyjnych, ale przecież to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy kolonia. Nie ma tych, którzy znaleźli coś innego albo się nie nadawali, bo różne "orly" tu przychodziły. Tez mogę odpowiedzieć na konkretne pytania.
1
K3d4 2016-06-19 11:01:48
Igor, pojawiły sie ostatnio nowe twarze, i w kadrach, i w technicznym. Nie wiem, czy jest teraz jakiś nabór do biura, ale zadzwoń do firmy i zapytaj. Słyszałem, że szukają ludzi na produkcję, głownie elektryków i mechaników.
byłykolega 2016-06-20 06:54:38
arni,
Stawki na wspomnianym stanowisku to raczej średnia śląsko-krakowska. Cudów nie ma, ale pensja zawsze na czas.
Finansowo wypada nieźle/dobrze, kiedy mieszkasz na miejscu. Jeśli, jak kilka osób, dojeżdżasz z KR, to stracisz mnóstwo czasu i pieniędzy.
Pamiętaj jednak, że zarobki to kwestia indywidualna i zależy w dużej mierze od Ciebie.
Porady:
- ustal zakres obowiązków - jako konstruktor możesz robić b. dużo rzeczy, więc warto wiedzieć, czy będzie Ci to odpowiadało,
- ustal wymiar czasu pracy - pół etatu, cały etat, czy może masz orzeczenie o niepełnosprawności i powinieneś pracować max 7 godzin - razem z pracodawcą powinniście o tym wiedzieć,
- ustal warunki finansowe z uwzględnieniem premii - uznaniowa, czy regulaminowa; w jakich przypadkach może zostać przyznana lub nie.
Pan Andrzej 2016-06-20 08:12:26
firma jak firma... ani nic rewelacyjnego ani specjalnie złego... jak wszędzie i ludzie fajni i beznadziejni... to co się rzuca w oczy to kiepscy "managerowie" tzn ludzie na stanowiskach kierowniczych bo albo "pociotki" Prezesa albo dobrani wg jakiegoś dziwnego klucza... i moim zdanie są tam tylko bo sporo zarabiają... Generalnie nie jest to na pewno firma dla ludzi z ambicjami i planami bo wszystko zależy od "widzimisię" przełożonego lub Pana Prezesa ,który ma swoje własne kryteria... Ale jako ,że pracowałem tam jakiś czas temu trudno wypowiadać się o tym co jest dziś bo jak widzę kierownictwo też się zmienia... i dobrze . Bo moim zdanie to jest najsłabsza część firmy / poza właścicielami rzecz jasna bo to jest forever część "nieruszalna :) /
3
s 2016-06-28 10:32:37
Najlepszy zakład na świecie!!
1
plm 2016-06-28 12:27:34
najlepszy zakład KARNY na świecie... :-P
4
ZZ Top 2016-06-28 12:51:10
kto to napisał ? Monia czy Basia ? hahhhahahahahhhhaaaaa...
5
PanAndrzej 2016-06-29 07:25:03
Jaka kasa to nie wiem.... z reguły konstruktorzy są z okolicznych miejscowości i raczej nie ma wielu takich ,którzy gdzie indziej pracowali... Także kasa pewnie na poziomie "wolbromskim".. :) jedno wiem - wiele się w tym dziale nie dzieje i wiele się pewnie nie nauczysz - ale to moje zdanie /zastrzegam! /.... W tej firmie liczą się układy i układziki - ale to w naszym cudownym kraju norma przecież.... Twoje życie - Twój wybór :)
T5000 2016-06-29 17:37:50
Ludzie , to forum ma służyć opinii o pracodawcy , jak sama nazwa wskazuje. Nikt nikogo nie zmusza do roboty tutaj , jest w okolicy wiele firm , Kraków , Olkusz , Śląsk blisko . W firmie pracuje kilkaset ludzi , większość z nich robi od kilku lat i nie narzekają . Jak się komuś nie podoba - wolny kraj , wolny wybór .
Ja się dużo nauczyłem , zaczynałem na malarni , chociaż jestem po studiach . Ludzie jak ludzie , są w porządku , ale i są tacy , którzy wiecznie mruczą niezadowolenie pod nosem. Wszędzie tak jest. Kasa jest średnia , ale i nie mała , zawsze może być większa. Ostatnio jest wiele zmian na plus.
Mrs Monter 2016-08-04 11:30:00
jakie zmiany na + ?????
OK1 2016-08-10 16:18:57
to że ktoś pisze że ES SYSTEM K to zakład karny to jak najbardziej opinia o pracodawcy. Ci co tam pracują (nie na produkcji) wiedzą o czym mowa...
3
Roman 2016-08-10 19:06:05
OK1, zakład karny z założenia jest miejscem dla więźniów, którzy są zamknięci, bo odbywają wyrok, siedzą za karę. Tam chyba ani w żadnej innej współczesnej firmie nikt za karę i z przymusu nie pracuje...
2
Zuza 2016-08-11 07:36:05
jak widać nawet w tej firmie trolle do samego końca będą bronić koryta..... :)
SuperMegaMonter 2016-08-11 11:32:53
Poza działem H i działem L pod przywództwem czołowych logistyków, planistów i zakupowców... Cud ,że produkcja ma co składać na liniach.... :-)
1
Rolnik 2016-10-20 15:44:27
Napiszę krótko
Miejscem dla psa jest w buda i łańcuchu, ewentualnie kojec, a nie akwarium. Tam by mógł nawet zaszczekać.
Rolnik 2016-10-20 15:45:35
Napiszę krótko
Miejscem dla psa jest w buda i łańcuchu, ewentualnie kojec, a nie akwarium. Tam by mógł nawet zaszczekać.
Zostaw swoją opinię o ES SYSTEM K SP. Z O.O. - Wolbrom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES SYSTEM K SP. Z O.O.