brak logo

Vistra Corporate Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Vistra Corporate Services Sp. z o.o.

anonim 2009-09-10 09:45:38
Koszmar !!!!!

Zwalniają ludzi bez podania przyczyn, bałagan i chaos. Ludzie są traktowani jak przedmioty, są przerzucani z grupy do grupy, siedzą bardzo często po godzinach. Pracownika się nie szanuje!!! Atmosfera strachu, dużo ludzi boi się przychodzić do pracy, bo zastanawiają się, czy nie dostaną wypowiedzenia. Normy efektywności są absurdalne, co chwile zmieniają się zasady.
Przykład ostatnio był wysyłany odgórny mail, że wszystko jest ok po czym znów zwolnili dwie osoby.

Jak ktoś nie chce mieć życia prywatnego i lubi być traktowany jak przedmiot to jest to odpowiednia firma.
1
mp 2009-09-10 21:26:24
Dokładnie, wśrod ludzi narasta atmosfera lęku, firma nie docenia i nie szanuje pracowników. Jest bliska banktuctwa bo wciaz sa zwolnienia a CI co zostali są przenoszeni i niesprawiedliwie oceniani. Poza tym [usunięte przez moderatora] , byly romasne, rozbite rodziny, faworyzowanie swoich podwladnych (kochankow), zenada nie firma księgowa. Uciekajcie z dala od niej. Zarząd nic nie robi, tylko orgaanizuje imprezy plenerowe, a potem redukuje zatrudnienie, sobie podwyzsza pensje a pracownikom nie.
ktos calkiem obcy 2009-09-10 21:36:21
Wreszcie ktoś zaczął wątek Trinity. kilka lat temu firma przechodziła ekspansję, wielki booom, zatrudnienie wielkiej ilosci osob, lans i te sprawy. Niestety rynek sie nasycil [usunięte przez moderatora] , klienci ciagle odchodza, zarzad sie naradza naradza i jedyne roziazanie jakie znaleziono w 21 wieku to zwolnienia. Forma rodzinna w zasadzie, heh. Supervisorzy to miekkie placki, daja ze soba wzystko zrobic, przerzucac do innych grup, bez mrugniecia okiem zwalniaja ludzi, szczuja, terrroor
1
ktoś 2009-09-13 21:45:16
Uciekłem z tej firmy dośc dawno, ale mam tam nadal znajomych. Atmosfera byla kiedys jednąz najlepszych cech tej firmy. Zatrudniono niestety osoby niekompetentne na kierowniczych stanowsikach, udziały w firmie przejął jakiś koncern Szwedzki i zaczely sie jazdy. Nowa miotła zamiata po swojemu. Terror. Zwolnienia, faworyzowanie-zgadxzam sie, organozowanie spotkan po pracy aby pozniej ozernic pracowników przed przelozonymi (supervisorzy mieli takie ponoc metody). Ciesze sie ze w pore sie ewakuowałem bo coraz gorzej sie dzieje. Szkoda, bo firma miala potencjal by byc szanowana wsrod klientow i pracownikow, niestety pieniadze okazaly sie najwazniejsze. Wzgledy miedzyludzkie to juz inna bajka. Romanse miedzy podwładnymi a zwierzchnikami....Potem ich promowanie na wyższe stanowiska, widzialem z boku co sie dzialo. Zostawanie pracownikow po godzinach w jednym celu - romansowania....Prosze nie usuwac komentarzy
bardzo zadowolona 2009-09-18 17:49:15
Nie wiem o co wam wszystkim chodzi. Ja uwielbiam tam pracować!!!!!! Płacą nadgodziny, są organizowane świetne imprezy i szkolenia, mój menadżer dba o naszą grupę i zdobywam cenne doświadczenie w międzynarodowej firmie, która cieszy się dobrą renomą.
heh 2009-09-23 13:58:49
To zdobywaj, aż pewnego pieknego dnia przyjdziesz do pracy i Cię literalnie "wyniosą".
Doświadczenie spoko, ale zakończenia współpracy poniżej poziomu takiej firmy, która szczyci sie wysoka kultura pracy!!!
Tralala 2009-09-24 12:16:08
Ja tam się nie boję, że mnie zwolnią:)
Rusałka 2010-02-20 15:20:16
W Trinity baaaardzo mało płacą!!!!!!
Oprócz zarobków najgorsze jest to, że robią 4 razy w roku imprezy, żeby klasa robotnicza zamknęła usta. Kogo obchodzą imprezy?Zacznijcie lepiej płacić!!!!!!!!!!!!!!!
Rusałka 2010-02-22 20:19:04
A kto wspomniał o podwyżce równej kosztom imprezy przypadającej na pracownika?Może ludzie chcą chleba, nie igrzysk.Imprezy, integracja-to główne motto firmy, tak?Dobrze, że w porę się ewakuowałam-tyle mam tylko do powiedzenia.
zielony 2010-11-18 12:05:23
Dokładnie, zgadzam się z negatywnymi opiniami o tej fimie. Niestety, ta firma to juz nie ta klasa co kilka lat temu. Najlepsi ludzie juz poodchodzili z niej, a najsłabsi co sie boją szukać innej pracy nadal tam tkwią co oczywiscie wiadomo jak wpływy na jakość usług... Cóż, naszczeście na tej firmie świat się nie kończy. Dobra, to była tam tylko kawa, zarząd coż...miał inne sprawy do roboty;)
anonim 2011-03-21 17:39:46
Firma mocno nie profesjonalna...Bardzo niskie zarobki jak na realia Warszawy i kwalifikacje zawodowe jakich żądają od potencjalnych kandydatów.
Najlepiej żeby mieć nie wiadomo jakie doświadczenie i wykształcenie ,a ostatecznie pracować na stanowisku biurowego gońca zawualowanego pod angielskojęzyczmą nazwą.
Wykorzystywanie ludzi na maxa podczas okresu próbnego,a potem do widzenia,pomimo,że człowiek starał się jak najlepiej.
Nie wiem z kim trzeba się przespać,żeby dostać umowę o pracę po okresie próbnym..
Podsumowując,z całego serca odradzam jako przyszłego pracodawcę!!
refleksje przed 31.03 2011-03-26 11:52:17
Nie zgodzę się z opinią, że żeby zostać tu dłużej trzeba się przewinąć przez czyjeś łóżko, jeśli się ktoś nie sprawdza to nie zostaje i tyle.
Firma jest świetna dla osób szukających doświadczenia, naprawdę można się wiele nauczyć (polecam), ale co firmie po tym, skoro nie potrafi zatrzymać ludzi, których przecież w pewnym stopniu wyszkoliła...
Zastanawiam się kiedy management się zorientuje, że brak szacunku do obecnych pracowników, którzy bądź co bądź przynoszą kasę(!!!!), skończy się tym, że któregoś pięknego dnia sami będą musieli zakasać rękawy i księgować? Że lepiej mogą wyjść na tym że docenią ludzi, którzy przepracowali tu jakiś czas i nie dać im odejść niż szukać nowych osób, które przy wymaganiach jakie firma stawia - ciężko znaleźć i że klient też może się w końcu wk..ć i odejść, kiedy w ciągu roku osoba kontaktowa zmienia mu się trzeci raz?
Czym objawia się brak szacunku do pracowników:
- niejasnymi zasadami przyznawania awansów - niby wszystko jest napisane jawnie (KPINA), ale ile jest osób, które "po cichu" awansowały i wiedzą o tym tylko nieliczni (?);
- żenującymi podwyżkami (na poziomie waloryzacji ZUS)!!!!; ale może ja się mylę i taniej jest przeprowadzać kampanię rekrutacyjną na taką skalę jak to robi teraz Trinity niż dać więcej kasy ludziom już pracującym ... (a przecież: LEPIEJ ZAPOMIEGAĆ NIŻ LECZYĆ)
- podejmowanymi działaniami, które są niezrozumiałe dla ludzi, pracujących tu często po kilka lat - tworzy się dziwne grupy managerskie, które czasami mają mniej osób niż podlega pod supervisor'a (WTF?)
- tym że każdego dnia można usłyszeć inną wersję odnośnie klientów i nie ma się na to żadnego wpływu;
Generalnie polityka kadrowa jest dla pracowników NIEJASNA i NIEZROZUMIAŁA, a częstym wytłumaczeniem jest: „bo tak” lub „bo nie”
lubię tu pracować, ludzie z którymi pracuję bezpośrednio są świetni, zarówno do pracy jak i imprezy :-), ale ostatnie zagrywki szefostwa mnie wk..ły i odebrały motywację do dalszej pracy, myślę że nie jestem jedynym pracownikiem który tak myśli .... Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych pracowników oraz tych którzy czekają na 31.
Ps. pod wieloma względami nie jest tu ani lepiej ani gorzej niż w innych firmach, ale po kilku latach człowiek zaczyna wierzyć, że jednak poza Trinity jest inaczej……..
anonim 2011-03-30 22:24:30
biorąc pod uwagę zróżnicowanie wynagrodzeń między stanowiskami a nawet w obrębie stanowisk, to nie licz, że dostaniesz odpowiedź na takie pytanie. Proponuję wysłać CV, poczekać na telefon i przedstawić swoje oczekiwania.
1
M. 2011-03-31 10:56:48
Wątpię żebyś w Trinity dostała więcej, pomimo,że masz już doświadczenie...To firma raczej nastawiona na księgowych,a prawnicy za rewelacyjnie tam nie zarabiają.Zwłaszcza tacy którzy dopiero tam zaczynają.A tak poza tym to wolne stanowisko i którym wspomniałaś jest na pozycję asystenta,a nie prawnika,a to subtelna aczkolwiek znaczna różnica, np. jeśli idzie o kwestię zarobków, a tym bardziej o rozwój przyszłej kariery.
Pozdrawiam :-)
1
anonim 2011-09-08 18:02:17
Mam pytanie, czy opisana wyżej atmosfera i warunki pracy dotyczą tylko Warszawy, czy innych oddziałów również?
Megan 2012-02-28 22:30:32
Dla mnie firma z fajna atmosfera, dosc duza, ale bez wyscigu szczurow i presji korporacyjnej. Jak porownuje z firmami ksiegowymi, w ktorych pracuja moje kolezanki, to stwierdzam, ze tutaj mozna nauczyc sie najwiecej. I lepszej lokalizacji nie moglabym sobie wymarzyc.:)
przyszły_pracownik 2012-04-19 00:03:00
jakiego wynagrodzenia może spodziewać się młodsza księgowa w Trinity?
1
pomocny 2012-04-19 21:53:52
Zależy od negocjacji ale tak ok 4500 brutto może więcej
2
przyszły_pracownik 2012-04-20 09:46:59
dzięki! z innego źródła miałam informację, że mniej niż 4000 brutto. troszkę to rozbieżne...
1
przyszły_pracownik 2012-04-20 10:20:22
a mozna wywalczyc jakas konkretna podwyzszke po okresie probnym?
rozczarowana 2012-06-19 22:43:56
O podwyżkach zapomnij... obiecują gruszki na wierzbie a potem nic z tego nie wychodzi... pracuję tu już kilka miesięcy i jak narazie tylko rozczarowanie... atmosferą, polityką personalną, brakiem benefitów pracowniczych, godzinami pracy... będę się ewakuować...
przyszły_pracownik 2012-07-11 21:52:44
w takim razie ciesze sie, ze wybralam inną firmę...
były pracownik 2012-09-14 15:43:24
No ja muszę powiedzieć, że była to dobra firma dla rozwinięcia skrzydeł. Ja po 2 latach pracy tam odeszłam i zatrudniłam się w większym biurze ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nkowym. Na wejście dostałam 3500 do ręki. Potem 4000.
Teraz pracuję w dziale księgowości firmy usługowej wraz z 3 innymi osobami i moje wynagrodzenie kształtuje sie na poziomie 5000 netto plus premie i benefity, a jest to raczej niewielka firma. Tak więc korzystajcie z doświadczenia jakie daje Trinity, ale kariery tam nie zrobicie, szukajcie zatrudnienia w firmach w działam księgowych. Pieniądze są wyższe a i mniej obowiązków:)
cichy 2012-11-08 00:40:31
Witam
jakie sa zarobki w Trinity na stanowisku konsultant ds. rekrutacji??
dzieki i pozdrawiam
ja 2013-01-09 21:33:19
Firma niewątpliwie przyjazna młodym rodzicom. Dziewczyny chodza na macierzyńskie, wychowawcze, zwolnienia, opieki, wracaja, pracuja, zmniejszaja etat, jakos sie to kręci. Nikt nikogo nie wyrzuca po powrocie. Nie ma pracy w nadgodzinach. Można zawsze wyjśc godzinke wczesniej albo sie spóźnić (potem odpracować) jak jest potrzeba. Jak dla mnie firma dobra dla osób które chca łączyc prace z rodzicielstwem, mniej skupionych na zarobkach i karierze, a bardziej na równowadze w zyciu.
mikron 2014-04-03 22:57:10
Trinity Corporate Services na swojej stronie ma piekny system aplikacji online, rozpisane etapy rekrutacji, ale o wymaganiach na stanowiska nie pomysleli.
don john 2014-04-15 21:54:00
osoby, które chcą aplikować do Trinity wiedzą raczej jakich stanowisk mogą się spodziewać. A trinity pisało na swojej stronie, że w razie ofert pracy samo się odezwie
gromek 2014-05-14 20:45:50
z jednej strony, ale z drugiej lepiej to przedstawia firmę kiedy myśli jednak o przyszłym pracowniku i podrzuca takie rzeczy od razu na stronce. Przecież w końcu nic ich to nie kosztuje, prawda?
Radek 2014-05-14 23:32:46
Wcale sami się nie odzywają, tylko ogłaszają na różnych portalach, ale niby można do Trinity Corporate Services wysłać CV.
Ra 2014-08-03 18:40:32
Przecież znałaś warunki zatrudnienia przed podjęciem pracy?
Zawsze masz możliwość założenia działalności gospodarczej i pracy u siebie, skoro Ci nie pasuje.
Ja sobie chwalę, pracowałam w kilku firmach księgowo - audytowych, porównując warunki i rodzaj pracy oceniam na 4+ (czyli OK, ale wiadomo - nie perfekcyjnie...)
megan2 2014-11-07 17:14:23
bardzo pomocne.
megan 2014-11-12 14:41:07
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko prawnicze w tej firmie? Jakich pytań można się spodziewać na teście, czy bardzo trudno się dostać? Proszę o pilną odpowiedź cupofcoffee@gazeta.pl
panadol 2015-02-06 16:26:21
Hej, mam mały problem, otóż na stronie Trinity Corporate Services w zakładce kariera jest opisany proces rekrutacji, opisali tez kogo szukają - notka ogólna oraz jest formularz do aplikacji online. Napisali, by przed aplikacją przeczytać ich aktualne oferty pracy, jednak nie mogę ich znaleźć. Możecie napisać gdzie one są, bo chyba coś pominąłem.
Jon 2015-06-11 17:44:48
Firma ma słabe fundamenty. Słyszałem wiele głosów,że pierwszej selekcji CV dokonuje recepcjonistka nie mająca do tego kwalifikacji. W firmie są pewne praktyki pomiędzy poszczególnymi osobami, co znaczy że aby tam dobrze prosperować - trzeba wiedzieć komu się podlizywać. Plus za znośną (3-) księgowość.
1
Jon 2015-06-27 17:57:42
@dorian - recepcjonistka miała przed HR otrzymywać CV od kandydatów, odrzucając lub wybierając wg własnych upodobań.
anonim 2015-11-20 10:45:27
Witam. Jak się pracuje w dziale usług księgowych? Jaka jest atmosfera?Podejście do pracownika?
betty 2015-12-09 23:10:50
Nie wiem jak obecnie, ale dawniej to nawet było miło i wesoło jeśli tylko bez marudzenia akceptowałaś nadgodziny (wypłacane kwartalnie). A te na pewno będą bo firma dla zysku upycha obowiązki po ludziach ile tylko się da. Licz się z tym, że jak zaczniesz protestować w tym temacie to już się robi niemiło i np. dziewczynie, która głośno mówiła, że ma za dużo przydzielone i się nie wyrabia, zagrożono upomnieniem w papierach za to, że "nie odpowiedziała na maila klienta w ciągu 24 godz."
1
lilly 2016-02-13 18:53:35
a jak z zarobkami w tej firmie?
annad 2016-02-17 19:28:39
Czy mówisz o oddziale warszawskim?? Ile moze dostać ktoś z rocznym doświadczeniem ? Dział księgowy
annad 2016-02-18 09:20:46
ok, a ogolnie to pracuje ktoś tam? Jak wygląda praca w obszarze księgowośći z timesheetem? Jak wrażenia z open space? Chodzi mi o to, czy wszystkie ruchy są rejestrowane i nawet nie można wyjść do ubikacji bez straty czasu pracy? w sensie czy ludzie traktowani są jako roboty, czy można jednak pozwolić sobie na zrobienie kawy czy też zjedzenie posiłku?
lalalala 2016-04-26 20:33:02
A języki (szukają osób z niemieckim angielskim i hiszpańskim)...jak wygląda ich "używalność" na co dzień??? Naprawdę są potrzebne? Czy to ściema i pisze się jednego maila na miesiąc?
HR 2016-06-02 11:13:45
Szanowna Pani/Szanowny Panie
Pracujemy na Timesheecie natomiast nie jest on tak restrykcyjny. Spokojnie można zrobić sobie kawę :)
free man 2016-10-02 13:34:26
Zalezy na jakiego przelozonego trafisz. Ja trafilem na DWA w dziale ksiegowym i szczerze odradzam! Pieknie sie usmiecha, chodzi w eleganckich stojach i nic poza tym. Trzeba za nia pracowac, jest malo samodzielna choc jest kierownikiwm dzialu. Manipulantka, krora tobie mowi co innego a szefowi co innego. Wystepuje na str gazet katolickich, ale to pic na wode. W ciagu roku odeszlo przez nia 3 pracownikow! Ze tez Vistra zatrudnia takich ludzi... Co w innych dzialach, nie wiem, ale zapieprzasz jak robocik. Timesheet co 15 min! Kolchoz!
xkdhducl 2016-10-18 20:43:32
Doświadczenie można zdobyć - dobra pozycja w cv. Natomiast nie jest to praca, gdzie można byłoby pracować przez kilka lat. Maksymalnie 2 lata. Co chwila jest dokładana kolejna spółka do obsługi. Ze strony przełożonych słychać tylko pytanie dlaczego nie jest jeszcze to i tamto zrobione. Jest to praca na akord - jak na produkcji. Podobne doświadczenie można zdobyć w biurze rachunkowym w nieco lepszej atmosferze.
Zostaw swoją opinię o Vistra Corporate Services Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vistra Corporate Services Sp. z o.o.