brak logo

Hydro Partner

Leszno

Opinie o Hydro Partner

Ziom 2017-04-05 17:00
Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.
2
Robi 2017-04-06 07:57
Lepiej to już było teraz to żenada i smieszna pesja
7
????? 2017-04-08 22:16
Coś się zaczyna poprawiać.Ale cienka kasa i ludzie szukają czegoś innego.Za podobne pieniądze można znaleźć coś spokojniejszego.
4
!!??!! 2017-04-09 21:48
Powyższy komentarz jak najbardziej uzasadniony. Wynagrodzenia w stosunku do kosztów życia są nieatrakcyjne. Zarząd nie ma pojęcia o docenianiu pracownika (uważa, że pensje są wysokie). Premie w części działów ucięte/ w części działów zaniżone. Wielu pracowników biurowych oraz handlowych z różnych działów już rozgląda się za inną pracą/pracą u konkurencji.
Częste kłótnie wśród pracowników spowodowane brakiem organizacji pracy w firmie oraz brakiem jasnego podziału obowiązków.
Dodatkowo zbyt duża redukcja kadry pracowniczej spowodowała, że każdy z działów jest przeciążony ilością obowiązków i pracy. Zarząd jest "głuchy" na postulaty pracowników - nie widzi w niczym problemu.
15
pracownik zwolniony 2017-04-11 10:25
Ta firma to żart! Najpierw przez pół roku zwalnia doświadczonych, wieloletnich pracowników, później obniża pensje pracownikom którzy zostali, a teraz ma jakaś wielką kampanię reklamową i szukają inżynierów! Zero pomysłów na sprawne działanie firmy. Jak najdalej od hydro, nie polecam!
10
andrzej 2017-04-14 13:44
Pieniądze zawsze na czas a pracy jest mnóstwo. Dobrze poukładana firma. POLECAM!
5
bpod23l 2017-04-14 21:53
Nie da się ukryć.....ten żenujący wpis powyżej to .....cóż ....resztę można dopowiedzieć sobie samemu ,kto ją napisał.......tą poukładaną firmę można porównać do porozrzucanych bierek :) ...........to tak najdelikatniej ujmując.......a tak na poważnie to : NIE PRÓBUJCIE IŚĆ TĄ DROGĄ !!!.... to nieźle zastawiona pułapka dla chcących normalnie pracować.......
10
AKos 2017-04-19 21:38
W firmie naprawdę zaczyna się robić niezdrowo, atmosfera fatalna, szefostwo głuche na wszelkie prośby i argumenty. Dokąd dalej to pójdzie to nikt nie wie. Wielu z nas szuka pracy i wcześniej czy później odejdziemy z HP tylko pytanie co dalej będzie z HYDRO ?? Nie polecam, bo ze względu na sytuację na rynku na razie w HP nie będzie dobrze.
9
aa_knok 2017-04-26 21:56
Do tych, ktorzy tylko potrafia narzekac -poczytajcie opinie o konkurencji. Ten kto zna specyfike pracy w tej branzy to orientuje się , że ubiegly rok byl slaby i cokolwiek bys robil i tak bylo kiepsko z przetargami i nowymi inwestycjami. Ja jestem zadowolony, że zaczyna sie dobrze dziac i pensja na czas-co w tych czasach nie jest norma. Wiekszosc tych wpisow zostala zamieszczona przez tych, ktorych dobrze ze firma sie pozbyla.
6
ad hock 2017-04-26 22:09
Trudno się z tobą nie zgodzić.Nie zdarzyło się żeby wypłata nie weszła na czas i to duży plus firmy.Rewelacji w zarobkach nie ma ale może coś się poprawi.
4
anonim 2017-04-27 13:26
Zgadzam się z powyższą opinią.
Poza tym pensje jak na leszczynskie warunki wysokie i zawsze na czas.
4
Robi 2017-04-28 09:08
Płacą na czas to żaden atut firmy, to jej obowiązek inaczej nikt by w HP nie pracowal. I wcale dobrze nie płacą bo 2000 na rękę to żadna rewelacja nawet na Leszczyńskie warunki
3
ad hock 2017-04-29 12:37
Prawda że wypłata zawsze w terminie,ale to żadna łaska tylko obowiązek.Co do wysokości zarobków to niestety mijasz się z prawdą ,chyba że jesteś członkiem zarządu i dlatego tak piszesz
6
Adi 2017-05-11 19:23
Dwa tysiące, myślałem że tam lepiej placą. Ktoś może powiedzieć dokładnie ile tam dają
ad hock 2017-05-12 22:38
A co potrafisz?Od tego zacznij,bo za nicnierobienie nie płacą.Żeby zarabiać trzeba pokazać co sie umie.
3
Robi 2017-05-15 14:05
Płacą marnie podstawa to minimalna i premie która zależy od nastrojów szefostwo
4
Alex 2017-05-21 21:29
Bez przesady, zarządzanie co prawda nie jest w 100% idealne (zresztą jak w każdej większej firmie) ale na tyle skuteczne, że zarobki dla pracowników stacjonarnych/biurowych po kilku latach pracy (2-3 - zależnie od tego kto jak się sprawdza na swoim stanowisku) jakie firma może zaoferować oscylują w granicach 3000zł netto. Przeciętnie z plusem jak na warunki Leszczyńskie, ale kiepsko nie jest.
6
bpr 2017-05-26 19:54
i co ? ....... szukacie nawet elektryków,którzy od was uciekli ? .......... potwierdza się,że to śmiechu warta firma.........odradzam każdemu,kto choćby pomyślał wysłaniu swojego CV do tej żenującej firmy......
4
Joanna 2017-05-30 11:55
@bpr dlaczego twierdzisz, że Hydro Partner to żenująca firma? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w dziale firmy, w którym pracujesz? Co według Ciebie należałoby zmienić tak by pracowało się lepiej?
Adi 2017-05-31 09:59
Gdyby firma (firmy) rodziny. Były naprawdę w porządku wobec pracowników to nie było by złych komentarzy. A że firmy są nastawione na pasorzytnicze wykorzystywanie zasobów ludzkich to nigdy tam nie będzie dobrze
5
Obiektywizm 2017-05-31 15:24
Witam, zostawię swoją opinię na temat tego co ostatnio się dzieje wokół HP. Od razu na wstępie trzeba powiedzieć wprost, że komentarze negatywne nie wzięły się znikąd - długofalowe działania zarządu od roku 2016 zniszczyły duch w tej firmie. Widać że "ktoś" z zarządu próbuje oczyścić atmosferę tutaj.
Niestety 90% załogi na każdym szczeblu jest nie zadowolona z polityki zarządu..cięcia w wypłatach, ludziach, sprzęcie i ewentualnych premiach, które to zostały zabrane i zasiliły portfele właścicieli. Tak o to firma "wyprostowała" się i jest "dobrze" jednak do dziś nikt nie otrzymał pieniędzy, które zostały lojalnie wypracowane za pracę i tematu po prostu nie ma.

Najgorsze jest to że zarząd w ten oto sposób wyprowadził firmę na prostą - nie korzystając ze swoich zasobów finansowych tylko pracowników :(

Niestety w tym też czasie z firmy uciekły osoby, które stanowiły dobry poziom wykonania pracy np. elektrycy, hydraulicy oraz handlowcy, którzy przy okazji stali się konkurencją dla HP.

Komentarz ten mówi prawdę, mówi jak jest i dopisywanie tutaj jakiś komentarzy typu że uciekli ci co sobie nie radzili to kłamstwo - wszyscy, którzy odeszli mają się znacznie lepiej niż pracujący obecnie w HP.

Coraz częściej narzuca się wolę zarządu a nie dyskutuje i dochodzi do porozumienia, wszystko z pozycji siły i mówienia "nie musisz tu pracować" - takimi oto słowami ręce opadają nawet najwierniejszym ludziom, którzy na co dzień poświęcają się firmie.

Myślę, że w krótkim czasie odejdzie jeszcze parę osób z poszczególnych działów ale to nic nie zmieni poza tym że spadnie poziom, jakość robót i przede wszystkim obroty.
10
lmsdk 2017-05-31 21:02
Koleżanko Joanno......nie rozśmieszaj mnie....byłem pracownikiem tej żenującej firmy prawie od początku......i wiem co mówię....reszta niech pozostaje milczeniem.........żal mi tylko tych,którzy jeszcze pozostali.......
4
Warez 2017-06-01 19:03
Niestety powyższe komentarze to szczera prawda.
Tak jak pisze ktoś powyżej - zarobki nie powalają.
Zarząd obciął premie i wypłaty w czasie kryzysu oraz zredukował kadrę pracowniczą o ok. 100 osób.
Obecnie HP wyszło na prostą - zarobki wróciły do poziomu sprzed około 1-2 lat a premie znikły - o podwyżkach oczywiście nie ma mowy.
Rosnąca inflacja dogoniła średnie zarobki w HP i HP nie jest już atrakcyjnym dla nikogo pracodawcą.
Dodatkowo morale i chęć do pracy zabiera zarząd firmy, który nie inwestuje w żadne dodatkowe dobro pracownicze - brak szkoleń podnoszących kwalifikacje, dodatkowych imprez czy wyjazdów integracyjnych, dofinansowanych kursów języków obcych, karnetów do kina, na basen, siłownie - w każdej firmie o podobnej wielkości i profilu jest to na porządku dziennym - w HP niestety nie.
Nie są również brane pod uwagę opinie i sugestie pracowników.
Każdy pracuje bo pracuje ale panuje ogólne znudzenie systemem pracy, dodatkowe obniżenie chęci do pracy z powodów, które zostały wymienione powyżej.
Co druga osoba rozważa odejście i bardzo aktywnie rozsyłane są CV (w każdym dziale: logistyki, handlowym, automatyki, kosztorosywym itd.).
Albo HP się obudzi i zacznie doceniać to co ma albo...
27
Joanna 2017-06-13 11:27
@lmsdk po prostu dopytuję co jest powodem takiej opinii na temat firmy. Nie jestem z nią związana, więc nie mam wiedzy odnośnie jej obecnej sytuacji. A zależy mi na poznaniu tego jakim pracodawcą jest Hydro Partner.

@Obiektywizm piszesz o pogorszeniu się warunków zatrudnienia w firmie i że firma za pomocą cięć wyszła na prostą. Czy w takim razie w przyszłości przewidywane są zmiany dla pracowników korzystne?

@Warez Ty również wspominasz o tej sytuacji. Rzeczywiście, jeśli firma nie inwestuje w pracowników, to negatywnie się to zwykle odbija na atmosferze i poziomie motywacji w firmie. Zauważasz, że w firmie brak szkoleń. A jakie szkolenia według Ciebie byłby przydatne dla pracowników?
ad hock 2017-07-24 20:39
Co się stało że nagle znikły osoby krytykujące firmę?Wszyscy dostali podwyżki?
4
JO 2017-07-28 10:24
Odpowiedź jest prosta .Poszły do T....y i K....sia.a Reszta się zwolniła albo jest w trakcie,bo wypłaty i tak sie nie zmieniły.
4
Noktowizor 2017-07-28 15:14
Jak Ci się JO warunki nie zmieniły znaczy, że nie zasługujesz. Ci co pracują mają się dobrze. A T..a i K...ś z tego co wieści po rynku niosą zrobili zwykłą jumę danych i poszli na swoje - a właściwie na czyjeś - ciekawe kiedy właścicielka zostanie z niczym?
6
Warez 2017-08-04 16:15
Nieźle się uśmiałem. Podwyżek zero - systematycznie ludzie sami odchodzą, każdego miesiąca - kilka osób. Nikt nie zauważa, że jest rynek dla pracownika i że nie jest to propaganda, zresztą nie ma co się ścierać tu, nie mój problem.
7
Xxx 2017-08-06 21:49
Oj już tak źle nie piszcie zarobki w granicach 4 tyś fakt mogli by bardziej zgrać całą firmę ale narazie pewnie chcą nadrobić straty ale miejmy nadzieję ze zmienia podejście do pracowników z serwisów
1
Nikki 2017-08-06 23:18
1. "4 tyś" - chyba nie wielki odłam firmy
2. "Oj już tak źle nie piszcie" - naprawdę nie cenicie ludzi - dla ludzi z kilkuletnim stażem pracy i wykształceniem - przy obecnej sytuacji na rynku pracy - jest bardzo słabo - nawet jeśli ktoś hipotetycznie zarabia "4 tyś".
Nie ma co się dziwić, że ludzie rozglądają się za inną pracą i odchodzą skoro rynek pracy daje obecnie takie możliwości a firma nie zmieniając podejścia jeszcze ich do tego "zachęca"
3. "zmienią podejście do pracowników" - marzenie ściętej głowy
4. "z serwisów" - marzenie ściętej głowy x milion
5. "mogli by bardziej zgrać całą firmę" - marzenie ściętej głowy x "miliard miliardów i do kwadratu"
8
Kaziu 2017-08-12 23:25
W tej firmie można zarobić 4 tysiące ale w 2 miesiące. 8lat pracy i żadnej podwyżki a nawet bym powiedział ze ucieli z pasji
8
JO 2017-08-20 21:54
Kaziu bo oni to z pasji obcinają:)
5
Joanna 2017-08-30 12:06
@Xxx rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w firmie. Możesz powiedzieć w jakim jej dziale pracujesz? W zależności od zajmowanego stanowiska, czy zakresu obowiązków, bardzo często warunki zatrudnienia są różnie. Wpływa to też na ocenę pracodawcy. @Warez piszesz, że co miesiąc odchodzi z firmy kilka osób. Czy na ich miejsce przychodzą szybko nowi pracownicy? Łatwiej jest obecnie się dostać do pracy w Hydro Partner?
ad hock 2017-08-30 21:27
A coś ty za Joanna?Skąd takie zainteresowanie naszą firmą(zresztą najlepsza w Polsce tego typu)?
2
Mandaryn 2017-08-31 18:09
ad hock twoja jak to napisałeś firma, może była kiedyś najlepsza w Polsce lata 2006 do 2015 teraz jest tylko przeciętna. Firmę nie tworzy właściciel tylko pracownicy. Joanno ludzie sami się zwalniają bo mają rodziny na utrzymaniu. Rekrutacja trwa powodzenia.
6
ad hock 2017-09-01 21:04
No w sumie muszę Ci przyznać rację.Właściciel ma ludzi głęboko w poszanowaniu.Liczą się dyrektorzy a nie pracownicy.Nowi jakoś nie przychodzą a inni odchodzą.
5
Robson 2017-09-04 18:10
Do tego oszukują pracowników na każdym kroku. Ze jeszcze nikt za to się zabrał
Najgorszy jest ten mały klamka..
3
były pracownik 2017-09-05 19:15
Najgorsza to jest góra.Robiłem w HM i tam wszystko poza podstawą było płacone w kopercie.Robiłem w HP i tam tylko w krótkim okresie tak było.Ale za to cięli nam kasę gdzie popadło.Teraz wreszcie mnie pracodawca nie okrada ,płaci na czas i jeszcze premie daje kwartalną.Pozdrawiam
3
Joanna 2017-09-06 09:50
@ad hock zależy mi na poznaniu tego jakim Hydro Partner jest pracodawcą, oraz tym, by osoby, które trafiają na ten wątek szukając informacji o swoim przyszłym pracodawcy, mogły znaleźć tu pomocne opinie. Co Ty mógłbyś im doradzić? Jakie są plusy pracy właśnie w tej firmie?
ad hock 2017-09-06 14:28
Szanowna Joanno nadal nie rozumiem skąd takie twoje zainteresowanie firmą.Najprościej zadzwonić do firmy i spytać o opinie na temat wypowiedzi z tego forum.A co do tego co o firmie można powiedzieć to jedyny chyba plus to to że płacą w terminie (ale chyba tak powinno być)a po za tym praca trudna w trudnych warunkach za wynagrodzenie przeciętne,delegacja praca na dworze przeważnie więc i deszcz i śnieg i słońce itd za wynagrodzenie rzędu 3500 .Myślę że to naprawdę mało.A umiejętności trzeba mieć duże.Ludzie w brygadach na ogół fajni ale i kapusiów nie brak,ale to chyba wszędzie tak jest.I na koniec .Jeśli władza się nie zreflektuje i nie pomyślą o dobrym zarobku zarówno dla serwisów jak i pracowników z Styków(zarąbiści spawacze i kierownik ma łeb)to będą zmuszeni zatrudnić ukraińców.
2
Maruda 2017-09-06 17:27
Niestety ta firma nie ma dobrych plusów tylko minusy. Nie szanują, ludzi na każdym kroku oszukują od kasy po inne rzeczy. Każdy się rozpisuje dajcie konkrety jakieś przykłady. A w serwisach jest parę osób ok reszta to tak jak wcześniej w opisie
4
Marzyciel 2017-09-06 19:13
Chciałbym zarabiać te 3500 tys. Za prace którą wkładam w te firmę dostajemy dużo mniej. I tak się koło zamyka oni nie płacą ludzie się nie starają
6
Hp 2017-09-12 17:14
Sprzedaż może jest tylko nie ma kim robić. A do tego wszystko uwalone. Podobno dział handlowy też się kruszy bo nie maja dodatkow. A jak tam padnie to całość leci.
10
DD 2017-09-13 14:08
Bo albo Cię stać na dobrego handlowca albo Cię nie stać i nie mówimy tu o pensji na czas bo ta jest wszędzie. Najlepsze że myślą że umowami o zakazie konkurencji ich zatrzymają, śmiech.
7
jo 2017-09-15 22:46
Dziwne ale jakoś większość siedzi w HP.Zapomnieliście już jak zarabialiście krocie 2-3 lata temu?A teraz jak jest lekki kryzys ty się użalacie.Budowę skończycie rok później.Zakasać rękawy i do roboty płaczki.
1
Wex 2017-09-16 10:34
Niestety to nie zmienia faktu, że konkurencja podniosła zarobki w branży - nie mówię tu tylko o dziale handlowym, również zarobki dla inżynierów automatyków/programistów/budowy/kosztorysantów itp..
W firmie niestety stagnacja w tych sprawach - ludzie są zniesmaczenie i szukają pracy - każdy pracuje po to by zarobić na dom, rodzinę itd. Jeśli konkurencja daje wyższe wynagrodzenie to nie ma co się dziwić, że ludzie odchodzą (lub nowi wcale nie przychodzą).
8
Mandaryn 2017-09-16 14:53
do Jo bez pracy nie ma kołczy ale bez kołczy nie ma pracy. Pracodawca otrzymuje tyle za ile płaci.
„Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem…”
6
MM 2017-09-17 09:02
Masz rację większość siedzi ale na pewno nie pracuję. Bo w tej firmie nie warto się poświęcać i tak nikt Cię nie wynagrodzi. A krocie 2 3 lata temu to może zarabiał kosztem pracowników Pan A.D.
8
Były 2017-10-06 18:56
Narzekacie jak stare baby na targu. Nie podoba sie, to droga wolna. Tyle firm szuka pracowników. Co do HP, mają grzechy na sumieniu. Ale jedno im trzeba przyznac , sa terminowi w wypłatach.. co u prywaciarzy nie jest tak często spotykaną cechą.
1
Nick 2017-10-07 08:48
Gdyby nie płacili terminowo to zostało by im sprzedawanie winogrona.
-Do były terminowość to nie atut tylko obowiązek.
Widać ze komentarze znikają czyżby ktoś się wstydził jak inni piszą o zarobkach w hp
Zostaw swoją opinię o Hydro Partner - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hydro Partner