brak logo

Hydro Partner

Leszno

Opinie o Hydro Partner

patrząc z boku 2016-08-17 22:31
wszędzie zwalniają nawet konkurencja ecol masowo zwalnia nawet "orłów " którzy cichaczem odeszli z HP, może wreszcie towarzystwo wezmie sie do roboty a nie będzie sie wpatrywac w drzwi wyjściowe za dziesięc trzecia , przewietrzą szeregi to dobrze, firma to nie przechowalnia bagażu ani towarzystwo wzajemnej adoracji , pracuje w HP dość długo i nie zauwazyłem aby krzywdzili tych którzy dobrze pracują , a konkurencja z Leszna firma Gucia to niech sie uczy zaradności i przezorności od szefów HP , widze ,że dominują tu frustraci , którzy mają pretensje do całego swiata albo traktuja HP jako firmę przejsciową bo i tak zamierzają zmienic firme jeszcze ze 20 razy , jak sie nie podoba to na zasiłek ewentualnie 500+ pozdrawiam i zyczę dobrych wyników w pracy
3
monia 2016-08-17 22:36
nawet konkurencja zwalnia ecol zwalnia "orłów" którzy cichaczem odeszli z HP
1
pracownik HP 2016-08-18 21:39
Ecol to wielkie dziadostwo.Spytaj ludzi którzy widzieli ich robotę.Do nas HP się chowają z jakością wykonania i nie tylko.
7
były 2016-08-22 21:23
Powiem tylko tak....zwolnienia są nadal...a odpowiedzialni (czytaj prezesostwo) nie mają pojęcia o prowadzeniu firmy w okresie kryzysu....łatwo jest prowadzić firmę w okresie prosperity....teraz właśnie wychodzi szydełko z worka....
15
smok 2016-08-24 22:56
Zwalniają cały czas, po prostu HP się wali a szefostwo nie ma żadnego pomysłu na poprawienie sytuacji poza zwolnieniem dość dużej ilości osób.
A co do szkoleń to ich nie ma, a o integracji to nawet nie wspomnę.
18
bznnp 2016-08-28 20:47
To TITANIC !!!......nie warto zawracać sobie głowy tą "firmą"..........
13
Oskar 2016-08-30 08:23
Mam wymienić z imion logo zwolnili a było już ponad 30 osób i nie zapowiada się żeby to był koniec
7
doberman 2016-10-07 08:24
Jestem pracownikiem od 7 lat, fakt w firmie zwalniają i dziwię się że robią to tak późno, brak robót na rynku było widać już pod koniec 2015 r. a mimo to szefostwo chciało zatrzymać największą ilość pracowników. Kwestia jest taka że mocno jesteśmy uzależnieni od przetargów a przetargi od środków Unijnych które w tym roku dopiero są rozdzielane. Firma ma potencjał i duże realizacje - kwestia co będzie w przyszłym roku - na pewno zatrudnienie musi spaść do 150 osób żeby przetrwać okres zimowy i do tego dążą , co nie zmienia faktu że pensja na czas jak w zegarku i nie mała jak na Leszno.
4
kk 2016-10-07 08:40
W firmie o sytuację obwiniani są handlowcy mimo że niektórzy np. z pomorza, mazowieckiego , dolnośląskiego czy kujawsko - pomorskiego radzą sobie bardzo dobrze w kryzysie na rynku i mają oferty z innych firm. Kwestia że zarząd nie był przygotowany na takie czasy bo jeszcze się takie nie zdarzyły w Historii firmy, ale ogólnie piszemy nową Historię i człowiek uczy się na błędach....zobaczymy czy czegoś się nauczą w tym roku.
5
Thron 2016-10-10 20:03
jak mają się pojawiać skoro są zwolnienia ??? :D
2
gumis 2016-10-19 21:08
mam zarzut
y do wynagrodzen pracownikuw i pracownikuw starszych i mlodszych bez wzglendie bez wieku czyli niewazne co robiisz masz jako najkrucej pracujacym masz mniej nisz twuj pomocnik ktury pracuje dlurzej
pozdro do malego
gumis 2016-10-19 21:12
mam zarzut
y do wynagrodzen pracownikuw i pracownikuw starszych i mlodszych bez wzglendie bez wieku czyli niewazne co robiisz masz jako najkrucej pracujacym masz mniej nisz twuj pomocnik ktury pracuje dlurzej
pozdro do malego
gumis 2016-10-19 21:20
mam tesz pretensje do zarzadu niepytajac sie o prace w sobote i niedziele to jest raczej niezgodne z prawem w tym panstwie
1
gumis 2016-10-19 21:33
mam tesz pretensje do zarzadu niepytajac sie o prace w sobote i niedziele to jest raczej niezgodne z prawem w tym panstwie niejestesmtsmy jakimis pierdolylomi murzynami

2
Robot 2016-10-24 07:44
A ja pracuje w tej firmie i powiem że wcale firma nie jest w porządku wobec pracowników
7
Robot 2016-10-24 07:44
A ja pracuje w tej firmie i powiem że wcale firma nie jest w porządku wobec pracowników
13
shrek 2016-10-26 22:26
Skąd macie takie informacje?Firma istnieje i mam nadzieję że będzie istnieć nadal.A te kilka zwolnień to zwykłe czyszczenie z nieudaczników co nic nie potrafią.Arek mam nadzieję że wie co robi.


/
2
Fiona 2016-10-27 17:19
heheh wyglada to jakby nie wiedział chaotycznie i bez pomysłu. Jeśli dla Ciebie kilka to 50 osób to gratuluję. Nieudacznicy powiadasz znam tych ludzi z imienia i nazwiska i nie uważam ich za nieudaczników.
6
Gustav 2016-10-27 21:44
W obecnych realiach polskiego rynku pracy, żadna firma nie gwarantuje pewnego zatrudnienia.
Nie jest rzeczą prostą utrzymanie ciągłości finansowej firmy w czasach w których decyzje polityczne destabilizują gospodarkę, a na rynku trzeba konkurować i walczyć o swój kawałek tortu.
Łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo. Aby przetrwać firma ogranicza koszty utrzymania.
Redukcje etatów są konsekwencją tych ograniczeń. Następnym krokiem powinna być weryfikacja możliwości elastycznego dopasowania się firmy do sytuacji na rynku, co w konsekwencji może doprowadzić do stabilizacji. Nasuwa się pytanie czy zarząd firmy ma "receptę" na zażegnanie kryzysu?
4
jeszcze pracownik 2016-11-05 12:28
A ten gumiś to co za imbecyl że pisać nie potrafi?Dziwi się że zarabia mniej od prowadzących.Żeby zarabiać to trzeba pokazać co się potrafi a nie liczyć że ktoś za ciebie będzie myślał.
2
gucio 2016-11-15 07:36
co za debiny wpis ,Boże ,że jeszcze cię tam trzymają , wez rozpęd i walnij łbem w sciane moze oprzytomniejesz
2
Były 2016-12-13 19:14
Po rewolucji na szczycie zarówno w H i HP, która była tylko panicznym ruchem, nie ma światełka w tunelu. Wlasciciele jak było dobrze nie patrzyli w przyszłość tylko, ile leci im teraz na konta. Nagle sytuacja ich zaskoczyła (Sic). Jak szybko nie rusza inwestycje w komunalce i dotacje z unii będzie cienko ale pewnie dadzą radę w okrojonym składzie. Co do traktowania pracowników, oprócz wazelin i "brylantów" reszta traktowana jak.....,
13
Pracownik 2016-12-17 06:20
Spotkanie opłatkowe i premie świąteczne tylko dla wybranych a reszta napierd...... Za grosze
36
obserwator 2017-02-02 13:34
Żałosna firma.....najpierw zwalniali (i nadal zwalniają) wartościowych pracowników...teraz ci,którzy zostali sami się zwalniają.A niedługo będą dawali ogłoszenia bo nie będzie miał kto pracować.....żal tylko tych,którzy dadzą się na to nabrać......











22
Niedawno jeszcze pracownik 2017-03-20 17:42
Jeszcze trochę i będą dawać ogłoszenia jak Gutkowski i nikt się nie zgłosi .Jak władza tak dba o pracownika to są efekty że ludzie sami uciekają.Żal tych co zostają.
9
Joanna 2017-04-04 10:06
A jak teraz wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Chętnie usłyszymy więcej od obecnych pracowników.
1
Ziom 2017-04-05 17:00
Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.
2
Robi 2017-04-06 07:57
Lepiej to już było teraz to żenada i smieszna pesja
7
????? 2017-04-08 22:16
Coś się zaczyna poprawiać.Ale cienka kasa i ludzie szukają czegoś innego.Za podobne pieniądze można znaleźć coś spokojniejszego.
4
!!??!! 2017-04-09 21:48
Powyższy komentarz jak najbardziej uzasadniony. Wynagrodzenia w stosunku do kosztów życia są nieatrakcyjne. Zarząd nie ma pojęcia o docenianiu pracownika (uważa, że pensje są wysokie). Premie w części działów ucięte/ w części działów zaniżone. Wielu pracowników biurowych oraz handlowych z różnych działów już rozgląda się za inną pracą/pracą u konkurencji.
Częste kłótnie wśród pracowników spowodowane brakiem organizacji pracy w firmie oraz brakiem jasnego podziału obowiązków.
Dodatkowo zbyt duża redukcja kadry pracowniczej spowodowała, że każdy z działów jest przeciążony ilością obowiązków i pracy. Zarząd jest "głuchy" na postulaty pracowników - nie widzi w niczym problemu.
14
pracownik zwolniony 2017-04-11 10:25
Ta firma to żart! Najpierw przez pół roku zwalnia doświadczonych, wieloletnich pracowników, później obniża pensje pracownikom którzy zostali, a teraz ma jakaś wielką kampanię reklamową i szukają inżynierów! Zero pomysłów na sprawne działanie firmy. Jak najdalej od hydro, nie polecam!
10
andrzej 2017-04-14 13:44
Pieniądze zawsze na czas a pracy jest mnóstwo. Dobrze poukładana firma. POLECAM!
5
bpod23l 2017-04-14 21:53
Nie da się ukryć.....ten żenujący wpis powyżej to .....cóż ....resztę można dopowiedzieć sobie samemu ,kto ją napisał.......tą poukładaną firmę można porównać do porozrzucanych bierek :) ...........to tak najdelikatniej ujmując.......a tak na poważnie to : NIE PRÓBUJCIE IŚĆ TĄ DROGĄ !!!.... to nieźle zastawiona pułapka dla chcących normalnie pracować.......
10
AKos 2017-04-19 21:38
W firmie naprawdę zaczyna się robić niezdrowo, atmosfera fatalna, szefostwo głuche na wszelkie prośby i argumenty. Dokąd dalej to pójdzie to nikt nie wie. Wielu z nas szuka pracy i wcześniej czy później odejdziemy z HP tylko pytanie co dalej będzie z HYDRO ?? Nie polecam, bo ze względu na sytuację na rynku na razie w HP nie będzie dobrze.
9
aa_knok 2017-04-26 21:56
Do tych, ktorzy tylko potrafia narzekac -poczytajcie opinie o konkurencji. Ten kto zna specyfike pracy w tej branzy to orientuje się , że ubiegly rok byl slaby i cokolwiek bys robil i tak bylo kiepsko z przetargami i nowymi inwestycjami. Ja jestem zadowolony, że zaczyna sie dobrze dziac i pensja na czas-co w tych czasach nie jest norma. Wiekszosc tych wpisow zostala zamieszczona przez tych, ktorych dobrze ze firma sie pozbyla.
6
ad hock 2017-04-26 22:09
Trudno się z tobą nie zgodzić.Nie zdarzyło się żeby wypłata nie weszła na czas i to duży plus firmy.Rewelacji w zarobkach nie ma ale może coś się poprawi.
4
anonim 2017-04-27 13:26
Zgadzam się z powyższą opinią.
Poza tym pensje jak na leszczynskie warunki wysokie i zawsze na czas.
4
Robi 2017-04-28 09:08
Płacą na czas to żaden atut firmy, to jej obowiązek inaczej nikt by w HP nie pracowal. I wcale dobrze nie płacą bo 2000 na rękę to żadna rewelacja nawet na Leszczyńskie warunki
3
ad hock 2017-04-29 12:37
Prawda że wypłata zawsze w terminie,ale to żadna łaska tylko obowiązek.Co do wysokości zarobków to niestety mijasz się z prawdą ,chyba że jesteś członkiem zarządu i dlatego tak piszesz
5
Adi 2017-05-11 19:23
Dwa tysiące, myślałem że tam lepiej placą. Ktoś może powiedzieć dokładnie ile tam dają
ad hock 2017-05-12 22:38
A co potrafisz?Od tego zacznij,bo za nicnierobienie nie płacą.Żeby zarabiać trzeba pokazać co sie umie.
3
Robi 2017-05-15 14:05
Płacą marnie podstawa to minimalna i premie która zależy od nastrojów szefostwo
4
Alex 2017-05-21 21:29
Bez przesady, zarządzanie co prawda nie jest w 100% idealne (zresztą jak w każdej większej firmie) ale na tyle skuteczne, że zarobki dla pracowników stacjonarnych/biurowych po kilku latach pracy (2-3 - zależnie od tego kto jak się sprawdza na swoim stanowisku) jakie firma może zaoferować oscylują w granicach 3000zł netto. Przeciętnie z plusem jak na warunki Leszczyńskie, ale kiepsko nie jest.
6
bpr 2017-05-26 19:54
i co ? ....... szukacie nawet elektryków,którzy od was uciekli ? .......... potwierdza się,że to śmiechu warta firma.........odradzam każdemu,kto choćby pomyślał wysłaniu swojego CV do tej żenującej firmy......
3
Joanna 2017-05-30 11:55
@bpr dlaczego twierdzisz, że Hydro Partner to żenująca firma? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w dziale firmy, w którym pracujesz? Co według Ciebie należałoby zmienić tak by pracowało się lepiej?
Adi 2017-05-31 09:59
Gdyby firma (firmy) rodziny. Były naprawdę w porządku wobec pracowników to nie było by złych komentarzy. A że firmy są nastawione na pasorzytnicze wykorzystywanie zasobów ludzkich to nigdy tam nie będzie dobrze
3
Obiektywizm 2017-05-31 15:24
Witam, zostawię swoją opinię na temat tego co ostatnio się dzieje wokół HP. Od razu na wstępie trzeba powiedzieć wprost, że komentarze negatywne nie wzięły się znikąd - długofalowe działania zarządu od roku 2016 zniszczyły duch w tej firmie. Widać że "ktoś" z zarządu próbuje oczyścić atmosferę tutaj.
Niestety 90% załogi na każdym szczeblu jest nie zadowolona z polityki zarządu..cięcia w wypłatach, ludziach, sprzęcie i ewentualnych premiach, które to zostały zabrane i zasiliły portfele właścicieli. Tak o to firma "wyprostowała" się i jest "dobrze" jednak do dziś nikt nie otrzymał pieniędzy, które zostały lojalnie wypracowane za pracę i tematu po prostu nie ma.

Najgorsze jest to że zarząd w ten oto sposób wyprowadził firmę na prostą - nie korzystając ze swoich zasobów finansowych tylko pracowników :(

Niestety w tym też czasie z firmy uciekły osoby, które stanowiły dobry poziom wykonania pracy np. elektrycy, hydraulicy oraz handlowcy, którzy przy okazji stali się konkurencją dla HP.

Komentarz ten mówi prawdę, mówi jak jest i dopisywanie tutaj jakiś komentarzy typu że uciekli ci co sobie nie radzili to kłamstwo - wszyscy, którzy odeszli mają się znacznie lepiej niż pracujący obecnie w HP.

Coraz częściej narzuca się wolę zarządu a nie dyskutuje i dochodzi do porozumienia, wszystko z pozycji siły i mówienia "nie musisz tu pracować" - takimi oto słowami ręce opadają nawet najwierniejszym ludziom, którzy na co dzień poświęcają się firmie.

Myślę, że w krótkim czasie odejdzie jeszcze parę osób z poszczególnych działów ale to nic nie zmieni poza tym że spadnie poziom, jakość robót i przede wszystkim obroty.
8
lmsdk 2017-05-31 21:02
Koleżanko Joanno......nie rozśmieszaj mnie....byłem pracownikiem tej żenującej firmy prawie od początku......i wiem co mówię....reszta niech pozostaje milczeniem.........żal mi tylko tych,którzy jeszcze pozostali.......
2
Warez 2017-06-01 19:03
Niestety powyższe komentarze to szczera prawda.
Tak jak pisze ktoś powyżej - zarobki nie powalają.
Zarząd obciął premie i wypłaty w czasie kryzysu oraz zredukował kadrę pracowniczą o ok. 100 osób.
Obecnie HP wyszło na prostą - zarobki wróciły do poziomu sprzed około 1-2 lat a premie znikły - o podwyżkach oczywiście nie ma mowy.
Rosnąca inflacja dogoniła średnie zarobki w HP i HP nie jest już atrakcyjnym dla nikogo pracodawcą.
Dodatkowo morale i chęć do pracy zabiera zarząd firmy, który nie inwestuje w żadne dodatkowe dobro pracownicze - brak szkoleń podnoszących kwalifikacje, dodatkowych imprez czy wyjazdów integracyjnych, dofinansowanych kursów języków obcych, karnetów do kina, na basen, siłownie - w każdej firmie o podobnej wielkości i profilu jest to na porządku dziennym - w HP niestety nie.
Nie są również brane pod uwagę opinie i sugestie pracowników.
Każdy pracuje bo pracuje ale panuje ogólne znudzenie systemem pracy, dodatkowe obniżenie chęci do pracy z powodów, które zostały wymienione powyżej.
Co druga osoba rozważa odejście i bardzo aktywnie rozsyłane są CV (w każdym dziale: logistyki, handlowym, automatyki, kosztorosywym itd.).
Albo HP się obudzi i zacznie doceniać to co ma albo...
18
Joanna 2017-06-13 11:27
@lmsdk po prostu dopytuję co jest powodem takiej opinii na temat firmy. Nie jestem z nią związana, więc nie mam wiedzy odnośnie jej obecnej sytuacji. A zależy mi na poznaniu tego jakim pracodawcą jest Hydro Partner.

@Obiektywizm piszesz o pogorszeniu się warunków zatrudnienia w firmie i że firma za pomocą cięć wyszła na prostą. Czy w takim razie w przyszłości przewidywane są zmiany dla pracowników korzystne?

@Warez Ty również wspominasz o tej sytuacji. Rzeczywiście, jeśli firma nie inwestuje w pracowników, to negatywnie się to zwykle odbija na atmosferze i poziomie motywacji w firmie. Zauważasz, że w firmie brak szkoleń. A jakie szkolenia według Ciebie byłby przydatne dla pracowników?
Zostaw swoją opinię o Hydro Partner - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hydro Partner