logo IT.expert Sp. z o.o.

IT.expert Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o IT.expert Sp. z o.o.

Radzio 2017-06-12 11:12
Oferują umowę o pracę i dobre wynagrodzenie. Ja projektuje i konfiguruje rozwiązania informatyczne. Pracy jest sporo, nie ma opcji żeby się nudzić, ale przynajmniej człowiek nie tkwi w miejscu :)
6
Grzesiek Konrad 2017-06-12 11:40
Moja przygoda z it.expert zaczęła się od tego, że moja poprzednia firma skorzystała z jednego z ich systemów i byłem pod wielkim wrażeniem jak to wszystko działa. Później aplikowałem do nich i udało się dostać. Jestem naprawdę zadowolony, że zdecydowałem się na pracę u nich, bo poziom jaki reprezentują mówi sam za siebie.
6
Jarek Dziubiel 2017-06-12 12:07
Ja byłem na ostatnim roku informatyki jak zacząłem pracę w it.expert. Za chwilę minie rok odkąd pracuję i jestem bardzo zadowolony. Uzyskałem dzięki nim certyfikaty produktowe. Jeśli chodzi o umowę to najpierw wybrałem zlecenie ze względu na status studenta, a potem przeszedłem na umowę o pracę. Wynagrodzenie satysfakcjonujące ;>
5
Natan 2017-06-12 12:39
Jeśli jesteś Świeżakiem w branży to ja ich polecam ze względu na szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne oraz możliwość uzyskania certyfikatów branżowych.
3
Energia 2017-06-12 12:55
Muszę powiedzieć, że nie wszyscy robią karierę w it.expert, bo po prostu się do tego nie nadają (nikomu nie ubliżając). Mam na myśli to, że w tej firmie trzeba być energicznym i pełnym pomysłów. To nie jest praca dla osób spokojnych, lubiących mieć wszystko poukładane.
4
K. A. 2017-06-12 13:10
Ja mam własną DG i współpracuję z nimi już od dłuższego czasu. Mam możliwość pracy zdalnej i nadal przysługują mi szkolenia :) czasem siedzę po nocach, ale to już mój wybór, bo sam rozplanowują sobie zadania :) mogę polecić :)
5
Keep going 2017-06-12 13:30
Ja pracuję jako wsparcie sprzedaży. Zespół młody, ambitny, nastawiony na cel. Zdecydowanie praca pełna wyzwań, więc trzeba być odpornym na stres. Póki co nie narzekam, więc mogę polecić :)
5
Remik 2017-06-12 13:40
Co do sprzedaży to na tym obowiązki w tym dziale się nie kończą. Jest tego dużo więcej, więc trzeba się trochę znać i posiadać wiedzę z tej branży, ale wszystko do nauczenia. I przynajmniej praca nie jest nudna :)
4
Michał Lisz. 2017-06-12 13:54
Ja byłem trochę zaskoczony wymaganiami na co niektóre stanowiska, ale bardzo mi zależało, więc podszkoliłem się we własnym zakresie, a potem aplikowałem i dali mi szansę. W ogólnie nie żałuję :) teraz cały czas się rozwijam i mam satysfakcję z pracy :)
4
NIki 2017-06-12 14:01
Nie polecam . Duża presja , mała kasa.
4
Vejder 2017-06-12 14:13
Mnie zaskakuje jak udaje im się połączyć realizację niektórych projektów pod presją czasu i utrzymanie dobrej atmosfery w zespole :) naprawdę szacunek :)
6
Kędzior 2017-06-12 14:33
Nie dla jednozadańowców. Multitasking to chleb powszedni w it.expert :) sporo wyzwań, ale wszystko jest odpowiednio wynagradzane na podstawie umowy o pracę ;)
6
Pozdrawiam serdecznie 2017-06-12 14:47
Trzeba być profesjonalistą żeby odnaleźć się w tej firmie. Jeśli się starasz to zostaje to zawsze odpowiednio wynagrodzone. Polecam.
5
były_mudżyn 2017-06-14 00:19
Witam
pracowałem do tej pory w trzech firmach: średniej, kilkuosobowej no i korpo IT Expert
spodziewałem się szału i raju a okazało się 100 metrów poniżej mułu
jeśli ktoś chce docenić swoją obecną pracę bo uważa że ma źle to niech tam trochę popracuje - będzie szefa po nogach całował :)
od czego by tu zacząć chyba po staremu od początku
rekrutacja wszystko ładnie pięknie jak w bajce tyle kasy na start po 3 miesiącach podwyżka
potem szkolenia kursy, praca bez delegacji itd. cud malina
jak się można było spodziewać obiecywać to oni potrafią
dostałem dziurawą torbę na starego laptopa i do roboty ot wielkie korpo :)
po dwóch tygodniach delegacja na kilka dni i tak co trochę
po 2 miesiącach pytam kierownika jak z przedłużaniem umowy czy mam coś sobie wcześniej szukać czy jak
odpowiedź "no tak 2 tyg przed końcem będziemy wcześniej rozmawiać negocjować proponować"
ok czekam minęły 2 tygodnie nic minął kolejny tydzień nic
szukam już innej roboty bo widzę że nie ciekawie jest
no i bach ostatni dzień pracy przychodzi nowa umowa BEZ PODWYŻKI BEZ GADANIA albo się godzisz albo bon voyage i kierownik mówi a no wiesz nie miałem czasu cośtam cośtam niedługo pomyślimy
szkoleń poza BHP brak - no wiesz nie ma kasy itd
Dział HR jeśli im potrzeba jakieś papierki to dzwonią piszą ścigają żyć nie dają ale jak Tobie coś trzeba no to raptem nie ma ich w pracy nie odbierają głupie zaświadczenie można tydzień załatwiać
Dział IT o to to jest dobre wysyłasz im zgłoszenie że masz problem
mija dzień dwa trzy i tak można czekać piszesz do nich ponownie
problem się naprawia a Ty dostajesz odpowiedź z IT "że u nich działa o co Ci chodzi" - jak bum cyk cyk kilka razy tak miałem
nawet głupiego internetu nie raz nie miałem bo wifi głupieje a kabla zwykłego do internetu brak!!!
Ludzie - sporo studenciaków począwszy od programistów którzy bądź co bądź sporo potrafią i się starają bo ktoś się non stop na nich wydziera i żyłuje na 120% normy ale z tego co ja widziałem raczej nie nadają się do projektów na które porywa się firma
Ludzie mówię tu o niższym szczeblu czyli właśnie o tych studenciakach i innych są fajni i mili, pomogą jak trzeba i da się z nimi pogadać, co innego kierownicy i cała reszta szczególnie jeden Pan dla którego dzień bez darcia to stracony dzień
no i co w końcu nadszedł ten dzień że gdybym nie przeczytał co podpisuje to bym nie wiedział że mnie zwalniają, bo dyro rzucili kartkę na stół i podpisz - bo im coś tam gdzieś nie poszło no i ktoś musi odpaść żeby bogaci nie zbiednieli
a teraz szukają praktykantów stażystów także strzeżcie się
jeżeli nie chcecie zostać ..... sami wiecie :)
26
były programista 2017-06-14 07:46
Bagno dla programisty, dyrektor techniczny wymyślił sobie jakiś mulasty system, który często ledwo ciągnie (za moich czasów restarty środowisk deweloperskich wykonywane były co parę minut), a co najgorsze KAŻDY projekt próbuje tworzyć na tym szajsie.
Pomijam już fakt, że "programiści" albo raczej konsultanci zastają się w miejscu, bo taki był zamysł tej platformy żeby posadzić małpę co będzie klikała lub ewentualnie wzorcem COPY-PASTE napisze jakiś kilku linijkowy kod w Groovy.
Pomijam również fakt w jakim tempie developuje się aplikacje na tej podróbie Documentum, brrr, ciary mnie przechodzą jak sobie przypominam :)
Nie rozumiem po co pytać ludzi na rekrutacji z rzeczy których nawet się nie wykorzystuje bo do stworzenia prostego rejestru wystarczy wykonanie kilku metod z kilku serwisów :D
Poza tym rekrutacja też jest profesjonalna, zresztą widać to po tym jacy ludzie tutaj pracują (studenci), wystarczy odpowiedzieć na pytanie jak zwalidujesz maila i dostajesz pracę.
Jeżeli jesteś trochę bardziej ogarnięty to szef będzie namawiał cie na odejście z twojej firmy za porozumieniem stron, ale jak już TY będziesz chciał odejść od niego to będziesz ZMUSZONY dymać do końca!!!!
Nie chce mi się już nawet wspominać o nadgodzinach za które nie płacą, bo szkoda strzępić ryja :) Ktoś wyżej już pisał o odpowiedzialności zbiorowej :)
24
Maniek 2017-06-20 09:52
Interesuje mnie praca na stanowisku administracyjno-magazynowym, może ktoś mi podpowie kilka informacji przed złożeniem cv. Jak się pracuje w firmie, jaka jest atmosfera?
Buczek 2017-06-20 14:06
Buku, Kolego
zazwyczaj nie mieszam się w takie wypowiedzi ale zrobię wyjątek,
bo ja nadal pracuję w tej firmie ....nie jestem ani amebą, ani marionetką i nikt mi nie płaci za ten komentarz. Jest mi zwyczajnie przykro gdy czytam takie nienawistne wpisy. Pracowałeś tu, a teraz obrażasz mnie i ludzi, którzy byli Twoimi kolegami. Nie zapominaj, że tę firmę nadal stanowią ludzie, bardzo zdolni, zaangażowani i pracowici, Twoi znajomi...... Piszesz, że nie czułeś się tu bezpiecznie, pewnie miałeś powód, może zabrakło Ci kompetencji, nie poradziłeś sobie z zadaniami i zostałeś zwolniony (tak bywa), a teraz odgrywasz się złośliwie, bo Internet daje Ci anonimowość. Czy to jest w porządku? Poczułeś się lepiej? Bo ja niestety nie :(
Na zakończenie dodam: mam dobrego szefa, zgrany zespół, a firma daje mi to czego od niej oczekuję i co jest dla mnie ważnie, dobra kasa, zadaniowy czas pracy (co bardzo ułatwia mi życie), szkolenia. Mnie to w zupełności satysfakcjonuje, ale rozumiem, że ktoś może mieć bardziej wygórowane oczekiwania - nie oceniam tego.
Buku, Tobie i innym (anonimowo opluwającym swoich Znajomych) życzę mniej agresji i mowy nienawiści, a więcej pogody ducha i radości na co dzień. Poważnie, żyje się wtedy o wiele łatwiej i przyjemniej :)
4
Michał 2017-06-20 16:07
Beznadziejny jest ten portal - szlam i bezkarne obrażanie ludzi, wyzwiska i anonimowe oceny. Nigdy więcej tutaj nie zajrzę. Wolę myśleć dobre rzeczy o ludziach, z którymi pracowałem. Jak się czyta ten wylewany jad i nienawiść to niestety łatwo odgadnąć kto to napisał - trudno jednak zrozumieć, dlaczego opluwa ludzi, z którymi pracował. Nikt nikogo nie zmusza do pracy jak nie chcesz to nie musisz pracować ani w tej ani w żadnej firmie. Taka mowa nienawiści i anonimowe wyzywanie ludzi to prawdziwie "bohaterska" postawa. Pozdrawiam byłych kolegów.
6
wertyk 2017-06-24 17:46
Trudno jest ocenić firmę na podstawie opinii z forum bo poziom niektórych pozostawia wiele do życzenia. Słyszałem trochę dobrego o firmie i będę aplikował.
1
Kamil 2017-06-27 08:43
Super firma, pracowałem tam i przypadkiem też w Easylog ale to ci sami prezesi więc się czułem tak samo dobrze;) Tylko teraz jacyś nienawistni ludzie aferę rozkręcają że niby it-expert i easylog w zmowie przetargowej działali, ża infoafera itd. Ale to nieprawda. No przypadkiem ci sami ludzie to prowadzili to jak mieli nie wiedzieć o ofercie konkurencji? Ale to czysty przypadek.
4
Maja 2017-06-27 11:18
@Michał
jeśli aż tak rażą Cię negatywne komentarze i się z nimi nie zgadzasz, to chętnie dowiemy się również jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie. Rozumiem, że dobrze wspominasz ludzi, z którymi współpracowałeś. A jak wspominasz samą pracę?

@wertyk
jeśli zdecydujesz się na aplikacje, to daj znać jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy i czy coś Ciebie podczas niego zaskoczyło. Takie informacje mogą być istotne dla osób, które właśnie czekają na rozmowę kwalifikacyjną do IT.expert.
Nowy☆ 2017-06-30 15:02
Witam. Mnie tez interesuje praca na stanowisku administracyjno-magazynowym. Moze ktos podrzucic kilka slów o tym dziale? I jakie proponuja stawki? Bede bardzo wdzieczny....
1
Wania 2017-07-05 21:46
Słyszałem sporo dobrego o firmie i aplikuję . Czy może ktoś podpowiedzieć kilka informacji? Jak się wam teraz pracuje?
MarketingFiction 2017-07-13 20:35
Człowiek pracował w ITE, a teraz czyta wpisy albo pełne jadu albo pisane przez samo ITE na potrzeby polepszenia wizerunku firmy. Oto wszak chodzi.
To widać po wpisach... Krótkie, laickie, bez szczegółów. Byle liczne "...wiele się tu nauczyłem...dobra atmosfera ...niezłe zarobki..."
Ktoś kto ma do wylania jad przykłada się. To fakt. I to nie jest jad dla samego wylania. To jest ostrzeżenie przed taką firmą jak ITE. Ja nie polecam. Ale człowiek uczy się na własnych błędach.
7
Karol 2017-07-14 10:48
Słyszałem sporo dobrego o firmie ale po lekturze opinii na forum to sie potwierdza. Czyli można aplikować?
1
Pola 2017-07-23 10:55
Bardzo często osoby które maja zatarg z firmą piszą opinie. Chyba każdy wie, że to n ie są obiektywne opinie.
2
Rozsądny 2017-07-24 06:21
Należy sobie zadać pytanie dlaczego mają ten zatarg? Czy przypadkiem nie mieli słusznego powodu? Moim zdaniem w większości mieli a pracuje tu długo.
5
Wańka 2017-07-28 11:16
IT.expert to nowoczesna firma i być może nie wszyscy dają tu radę.
1
Filipkens 2017-08-01 10:22
śmiało możesz aplikować. Nie wiem jakie stanowisko masz na myśli, bo od tego jest uzależnione wynagrodzenie, ale jeśli będziesz się przykładał to źle Ci tam nie będzie. Atmosfera jest dobra, projekty ciekawe. IT.expert cały czas się rozwija, a pracownicy razem z nią. Także próbuj
Filipkens 2017-08-01 10:23
śmiało możesz aplikować. Nie wiem jakie stanowisko masz na myśli, bo od tego jest uzależnione wynagrodzenie, ale jeśli będziesz się przykładał to źle Ci tam nie będzie. Atmosfera jest dobra, projekty ciekawe. IT.expert cały czas się rozwija, a pracownicy razem z nią. Także próbuj
1
Waleczny 2017-08-01 22:26
Aplikuję do firmy i już wcześniej słyszałem sporo dobrego o nich. Choć mam opory na czytanie opinii na forum to widzę, że czasami warto. Ludzie już jak piszą pozytywnie to ze szczegółami a nie tylko hasła.
1
były pracownik 2017-08-02 16:36
No proszę - 3 pozytywne opinie w ciągu dnia - czyżby szukali kolejnego kozła ofiarnego na którego można będzie w przyszłości zwalić winę, wykopać i nie zapłacić?
5
były pracownik 2 2017-08-04 14:14
Ludzie w HR są chyba niereformowalni. Na dobrą opinie trzeba zapracować a nie walić ściemę...
2
były_mudżyn 2017-08-06 23:01
a to dobre
"ludzi wybierają starannie"
łapanka z ulicy jak im trzeba to przyjmują bez rozmowy po wysłaniu cv rozmowa przez telefon i jesteś przyjęty
a jak Cię wykorzystają to zwalniają !!!
5
Natalia 2017-08-11 14:27
do były_mudżyn
nie pracowałeś w IT.expert, Twoje wpisy to pokazują ... nikt w IT.expert nie rekrutuje przez telefon, przestań zatem kłamać i oczerniać firmę, z którą nie masz i nie miałeś nic wspólnego.
Jak chcesz się wykazać, to rób to tam gdzie pracujesz.
1
Maja 2017-08-12 13:14
@Natalia a możesz napisać, jak wygląda rekrutacja w IT.expert Sp. z o.o.? Czy może masz jakieś konkretne wskazówki dla osób, które mają zamiar wziąć w nim udział? To stresująca sytuacja, z której dzięki takiej pomocy, wiele osób może wyjść obronną ręką.
Natalia 2017-08-16 13:50

Maja
wszystko jest na stronie :) https://www.itexpert.pl/kariera/
a do spotkania zawsze warto się przygotować.


1
Roberto 2017-08-17 11:16
IT.expert jako firma nowoczesnych technologii potrzebują dobrych fachowców !!
1
~paa 2017-08-17 15:18
@Natalia mam prośbę. Jak już firma potraktuje Cię jak całą resztę, czyli mało przyjaźnie to proszę żebyś się nie "mazała". Nie będzieś miała gdzie wyrazić opinii o firmie bo napisałaś kilkadziesiąt pozytywnych więc Twoja - wtedy już obiektywna - utonie w zalewie komplementów. Proszę, żebyś to zniosła po męsku myślac o wszystkich Twoich i twoich kolegów pozytywnych opiniach które napisaliście czyli gacie w dół, zaprzeć się o szafkę, wypiąć i z uśmiechem na ustach przyjąć tradycyjne pożegnanie się firmy z pracownikiem.
I nie odpisuj, że to nie prawda bo w ITE szafki marnej jakości i by nie wytrzymały :)
8
Wanda 2017-08-20 18:01
Jak ktoś będzie chciał to zawsze oczerni firmę, a ja wiem że tu jest spoko praca.
1
ex-Machina 2017-08-21 14:13
Ale jakie oczernianie?
Lojalni ex-pracownicy ostrzegają nieświadomych straceńców :) Po co więcej osób ma popełnić ten błąd?
Jedynie HR i wirtualni wyimaginowani pracownicy bronią firmy :)
6
Maja 2017-08-22 10:40
@Natalia dziękuje za odpowiedź, to na pewno konkretna wskazówka dla osób, które poszukują pracy w IT.expert. @ex-Machina, każdy ma prawo na forum do swojego zdania, nawet pozytywnego, warto jednak pamiętać, że należy podawać przy tym argumenty i uzasadnienie swojego zdania.
1
Nieładnie 2017-08-31 09:38
Widać, że niektórzy tutaj nie mają zielonego pojęcia o tym jak wygląda praca w it. expert, ale szerzą hejt na potęgę. Nieładnie
1
Maja 2017-08-31 11:04
@Nieładnie, czy w takim razie skoro masz więcej informacji to możesz opisać pracę w IT.expert Sp. z o.o. w Twoim ujęciu? Piszesz o niepotrzebnym hejcie, wiadomo że jest go teraz dużo w Internecie, pytanie tylko czy jest uzasadniony tutaj na forum firmy.
1
Nick 2017-08-31 11:10
"nikt w IT.expert nie rekrutuje przez telefon" - jak nie jak AO regularnie tak rekrótował, podaję pytania by się przygotować dla potencjalnych chętnych:
1. jak zwalidowałby pan maila?
2. od kiedy może pan zaczać?
Także solidnie się przygotujcie i startujcie, mam tylko nadzieję że podając pytania rekrutacujne nie zostanę pozwany o złamanie tajemnicy firmy:D
6
Przemysław 2017-08-31 15:32
Wcale nie jest tak łatwo się tam dostać, bo wymagania mają duże. Przysłowiowi "ludzie z ulicy" nigdy nie daliby tam rady. Oferują stałą umowę o pracę i w zależności od stanowiska w miarę dobre wynagrodzenie. Co do tych "pozwalnianych" to wybaczcie, ale postawcie się na miejscu firmy, gdzie pracownik zawala projekt za projektem, a oni na tym tylko tracą klientów i pieniądze, to co mają zrobić? Pogłaskać takiego pracownika po główce, dać podwyżkę i prostsze projekty?
2
Gabriel 2017-09-01 08:41
Osoby, które piszą te negatywy są chyba niepoważne. Myślicie, że szkalowaniem firmy na forum coś zyskacie? IT.expert jest za mocne żeby Wam się poddać. Zatrudniają mnóstwo ludzi, którzy są zadowoleni i robią naprawdę kawał dobrej roboty.
1
Anty-Przemysław 2017-09-01 20:24
Haha, no chyba sobie żartujesz Przemuś :) Duże wymagania? Duży to tam jest chaos.
Nie raz mistrz wszechwiedzy AO przychodził i mówił, że jego kochaną platformę to mogą ludzie z ulicy obsługiwać po kilkudniowym przeszkoleniu. Także nie wiem w jakim zespole tam kiśniesz, ale na pewno nie znasz realiów lubelskiej placówki. 90% osób rezygnuje z własnej, nieprzymuszonej woli, bo mają w głowie motto: "Gorzej przecież nie będzie". Nie chodzi o hajs, bo jak ktoś dobrze pod biurko wchodził to coś tam mógł wywalczyć, ale byli tacy, co przez 2 lata nie mogli się podwyżki doprosić, bo dyro za nimi nie przepadał. I to nie miało znaczenia, że dana osoba zrobiła spore postępy.
Apropo postępów, to o ile na początku coś tam można się nauczyć, to potem jest już tylko stagnacja. No, ale Ci co odeszli, na pewno teraz nie żałują - ich trud skończony :)
6
Waluś 2017-09-05 08:34
Jak ktoś pracując robi to co lubi to zawsze będzie zadowolony. Niektóre osoby pracujące w firmie i robiące coś z obowiązku wówczas zawsze będą miały powód do narzekania.
Maja 2017-09-09 12:20
@Nick, dziękuję za odpowiedź. Ale z forum wynika teraz wiele niespójności, niektórzy z was piszą, że w IT.expert Sp. z o.o. przyjmują wszystkich, jak TY @nick, a z kolei @przemysław twierdzi coś kompletnie odwrotnego. Pytanie teraz kto tutaj ma w tym wszystkim rację?
Zostaw swoją opinię o IT.expert Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IT.expert Sp. z o.o.