brak logo

lehmann+partner

Konin

Opinie o lehmann+partner

who 2010-12-06 14:44:19
i znow kogos zwolnili........................................
piko friko 2011-02-27 19:07:19
ciekawe co przyniesie nowy rok. oby było lepiej :)
Aha 2011-09-08 15:38:18
A Pani( usunięte przez administratora )? to jest agentka jakich mało, ona w ogóle wie czym się zajmuje ta firma. Dziewczyna kompletnie nie ogrania pracy. Zresztą wszyscy w tej firmie wiedzą( usunięte przez administratora )
ktos 2012-06-05 13:50:13
A Jak to wygląda w 2012 roku?
Pfeile 2012-06-20 17:40:31
Mialem ostatnio do czynienia z ta firma, nie jako pracownik. Napisze tylko mialem duzo klientow z calej Europy, ale to przeroslo nawet moja wyobraznie o typie klienta z horroru.
ktos 2012-08-24 00:02:54
Jeżeli ktoś jest pracowity można liczyć na profity w firmie. Obecnie pracuję tu i nie mam żadnych zastrzeżeń. Praca dla ambitnych , miła atmosfera, dobre zarobki.
p84 2012-09-01 12:37:19
pewnie pisałes z pracy :) godzina nooo prawie 3 :)
hop bęc 2012-10-12 15:29:28
zapomniałeś dodać ;) to tyle w tym temacie
sedno 2012-10-13 18:57:31
Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę tylko wytłumacz to prezesowi , a później kierownictwo musi się męczyć :) , bo jak ma przekonać ludzi, że za frajer mają robić i nikogo nie obchodzi że nie masz za co żyć.
gosc 2012-12-11 17:26:52
Pracowałem w tej firmie 1,5 roku. Jedno co moge powiedzieć żałuje że wcześniej nie uciekłem[usunięte przez moderatora]. Wyzysk totalny, straszne tępo pracy, ciągłe nadgodziny płatne 1:1. Najlepiej całe życie spędzić jeżdżąc jako pracownik terenowy za bagatela 1900 zł. Z dnia na dzień można zostać bez pracy. Ludzie którzy tam pracują czują stałą presje, w rzaden sposób nie są wynagradzani. Nie polecam.
intersant 2012-12-19 16:03:18
A jak praca w 2012 ?
Cały czas wyzysk , nędzna atmosfera , kiepskie zarobki ? do tego wymuszanie nadgodzin ?
były pracownik 2013-05-28 20:51:22
Nie polecam nikomu! Wielkie obietnice na poczatku, a potem pracownik kopany jest po [usunięte przez moderatora] na każdym kroku. Przez moją kadencje przewineło się ok. 40 osób. Bez komentarza.
2013-09-13 13:52:26
Ciągle poszukują na umowe zlecenie ds. przetwarzania danych... Czym się zajmuje taka osoba na tym stanowisku?Jakie są obowiązki?
były 2013-11-03 12:42:46
Kiedyś tam pracowałem i ostrzegam przed tą firmą i pracą w dziele produkcji. Firma funkcjonuje na granicy prawa w aspekcie zasad prawa pracy. Maksimum wkładu pracy za minimum wynagrodzenia, czyli kolejna, beznadziejna, niczym specjalnym nie wyróżniająca się działalność gospodarcza w szarej polskiej rzeczywistości...
3
Obecny 2013-11-11 13:18:28
Mi się podoba to, że mam elastyczne godziny pracy i dzięki temu mogę bez problemu odebrać dziecko z przedszkola. W poprzedniej pracy nie było szans na wyjście o 15.00. Każdy były pracownik narzeka, pewnie nie bez powodu jest "były". Atmosfera w pracy jest super, co jest również bardzo ważne. Jeszcze nie spotkałem się z nikim, który by twierdził że zarabia za dużo więc to normalne że są narzekania na niskie pensje. Pamiętajmy że to jest Konin i jeśli komuś odpowiada praca zmianowa w marketach jako alternatywa to powodzenia. Pozdrawiam wszystkich pracowników, z wyjątkiem jednego którego nie lubię :)
wyzysk 2013-11-17 22:29:39
Jestem już byłym pracownikiem, praca fajna, płaca tragedia. Wymagania, wykształcenie najlepiej wyższe za najniższą krajową. Teraz zarabiam lepiej i wszystkim życzę powodzenia w znalezienu lepiej płatnej pracy. Pozdrowienia dla pracowników
nyndza 2013-11-24 19:02:59
Ciągle szkolą nowych pracowników a o tych co coś już potrafią w ogóle nie dbają więc ludzie przestają się starać bo po co . Zarobki w delegacji max 2tys. w biurze 1,5tys i nie ważne, że wykonasz dwa razy więcej pracy i do tego lepiej. FIRMA NIE DAJE MOTYWACJI FINANSOWEJ do dalszego rozwoju , najważniesze żeby pracownik był tani a że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umie to nieważne. Brak długoterminowego planowania co do tego żeby utrzymać dobrze wyszkolonego pracownika. Jeszcze trochę i po zarządach zaczną chodzić osoby świeżo po przeszkoleniu no i wiadomo psuć opinie firmie brakiem swoich kompetencji. Rezultat będzie taki że zarządcy będą rezygnować z takiego wykonawcy jak Lehmann bo z gamoniami nie będą chcieli współpracować. Wiadomo mądrzejsi rządzą tą firmą ;)
do j.w. 2013-11-26 10:39:00
nyndza nyndze popyndza w tej firmie i nie licz na nic więcej.
Do Obecny 2013-11-26 10:48:26
Firma niby specjalistyczna to dlaczego chce zaniżać poziom do supermarketów ???
Pewnie pracujesz na stanowisku kierowniczym i dlatego nasz tylko 8 godz.pracy
urzędas 2013-12-30 10:55:27
Ile ludzi tam pracuje obecnie? Wie ktoś?
jan 2014-05-31 20:17:25
Faktycznie, oferty sie pojawiły, może wiecie jak w LEHMANN+PARTNER wiedzie sie w dziale programistycznym? Warto sie starac o posadę?
pracownik 2014-06-11 11:50:50
Jesli ktoś pyta jak sie tam pracuje ..... odpowiedzią niech będzie ilośc ogłoszen dotyczących szukania przez nich pracowników. A co do firmy .... brak rozwoju firmy, brak szkoleń mimo ze w ogłoszeniach jest o nich mowa. Dobrze maja tam ludzie w grupie trzymającej władze. Na pierwszy rzut oka firma moze robic wrażenie ale jak sie wejdzie w jej trybiki .... cienizna. Ludzie do pomiarów niedługo beda brani prosto z pośredniaka i po dwoch dniach ,,szkolenia" puszczani w teren. Jak wiec potem ma być jakość ....
2
pracownik 2014-06-11 12:18:05
Mysle ze najlepiej maja pracownicy działu technologii ...dział produkcji to rzeżnia liczy sie norma norma norma. W dziale marketingu liczy sie tylko ile będzie zleceń i kiedy a dział produkcji ze tak powiem zagranicznej(usunięte przez administratora)
pracownik 2014-06-11 12:33:53
Pacowałem w tej firmie kilka lat ...nastapilo tzw. zmeczenie materiału ze wzgledu na klimat (podejscie do pracownika, brak motywacji, brak szkoleń). Chce podkreslić ze zarobki nie były aż tak złe, ale jak to ktos kiedys powiedział ... ,,pieniądze to nie wszystko" ... nawet jesli o prace chodzi liczy sie tez atmosfera pracy a ta nie byla dobra.
fafik 2014-07-18 13:24:20
praca w lehmanie nie jest dla leserów, nierobów, partaczy i gamoni. niestety takich najwięcej tu bzdury wypisuje. trzeba pracować uczciwie i bez rażących błędów ale siedzenie wiecznie w necie i słuchanie radyjka w tym mocno przeszkadza.
bene 2014-10-28 22:49:52
"a przed użyciem skontaktuj się z lekarzem"... *Bary nie to jest celem tego portalu. Chodzi o racjonalne podjecie do kwestii zatrudnienia w firmie. Przecież piszą ludzie: brak szkoleń, brak POZYTYWNEGO systemu motywacji kadry itp. Brak większych wymagań personalnych w procesie zatrudnienia w połączeniu z nieatrakcyjnym wynagrodzeniem i mglistą ścieżką rozwoju skutkuje "uprzeciętnieniem" struktury firmy, co z kolei przekłada się na niską efektywność i słaby ZYSK. Jeżeli już na poziomie kierownictwa są ludzie, którzy nie mają opanowanej praktyki lub co gorsza porządnej podstawy teoretycznej, to choćby nie wiem jak piękne prognozy by snuli na temat kolejnych projektów, efekty będą adekwatne do ich kompetencji zawodowych. Macie wszystko jak na tacy a nadal nie wiecie co robić??? To, że chcecie zredukować koszta zatrudnienia, zatrudniając niewykwalifikowaną, nieprzeszkoloną oraz przypadkową kadrę, oczekując zrazem profesjonalnego wykonania pracy, cóż to zwykła naiwność. Z doświadczenia wiem, że większość błędnych decyzji w wielu firmach pochodzi od góry. Jesteście liderami chwała Wam za to, ale jak to wygląda od kuchni? Czy to, że byliście liderami ma jakiekolwiek znaczenie na kolejna dekadę? Rynek jest brutalny, a tych co przysypiają wywala z szeregu choćby stali nawet na jego szczycie. Złą rzeczą jest popełnić błąd, diabelską jest w nim tkwić...
3
Pat 2014-11-24 22:22:40
Mnie nawet się podobalo, cały dzień sobie przed kompem siedzialem i jakies fotki klikałem. Robota wypas hehe. Żadnych kursuw nie muslaem koncy, a prace dostaem. ludzie pisza o szkoleniach, ale po co one, robota jest prosta i fajna. lepsze niz do lopaty. pozdro dla konina
2
zlecenie 2015-01-03 21:25:15
Pat jeśli poziom Twoich kwalifikacji był taki jak wpis na tej stronie, to zapewniam cię że wykonywałeś najprostszą z możliwych czynność. Pani sprzątająca ma pewnie większe pojęcie o tym czym firma się zajmuje. Kasa na początRek umowa zlecenie i najniższa krajowa. jak już złapiesz pojęcie o tym czym będziesz się zajmował(ła), wykonasz minimum 80% - 100% normy to dostajesz umowę o pracę.Czas 1-2 lata uz potem umowa o pracę. Stawka hmm z tego co wiem około 300 zł mniej niż ludzie, którzy pracują tam od lat i mają dużą wiedzę i doświadczenie (ci odchodzą do konkurencji, lub szukają pracy). Żeby dostać umowę o prace musisz naprawdę dać z siebie dużo, dlatego większość ludzi rezygnuje bo nie wyrabia lub ma rodzinę na utrzymaniu. Czas pracy im więcej godzin pracujesz tym lepiej dla ciebie minimum te 10 dziennie + sobota oczywiście. Nie robisz nadgodzin nie jesteś rentowny, nikt cię nie zauważa, nie ma umowy o pracę :P. Projekt do skończenia 12 dziennie + sobota + czasem niedziela, oczywiście nie myśl że nadgodziny płatne lepiej. Otóż na to są odpowiednie oświadczenia do podpisania. Etatowy pracownik odbiera 1 do 1 nie podpisze oświadczenia hmm nie wiadomo nikt nie zaryzykował jeszcze :P . Ogólnie W PGKiM firma, która znajduje się w tym samym budynku pracownik ze śmieciarki ma o wiele leprze zarobki, oczywiście szacunek dla nich, chętnie bym się zamienił(ła) żeby mieć lepszą kasę. Mały mobbing czasem się zdarzy. Ogólnie jak na konin nie jest źle na łeb nie leci tyłek nie marznie. No chyba że wyruszysz na pomiary w teren (mężczyzna kobiety nie jeżdżą w teren). Tam różne rzeczy się dzieją to się popsuje, tu się zakopiesz itp. przygoda dla ambitnych. Rotacja w firmie jest bo nie każdy nadaje się do tej pracy, albo za psi grosz nie chce robić. Atmosfera jest ok, ale wśród starszych pracowników. Młodsi stażem konkurują miedzy sobą i donoszą na siebie. Trzeba uważać co się mówi i robi. Dużo by pisać. Jak bym wylał(ła) swoje żale do końca, to pewnie by nie opublikowali tego wpisu.
1
praca 2015-02-09 20:05:47
Cześć :) jak teraz wygląda praca w tej firmie?coś się zmieniło? jakie zarobki? zastanawiam sie żeby złożyć tam CV:)
1
XL 2015-02-15 20:19:43
złóż i przekonaj się sam, sama.
1
123 2015-04-01 17:43:28
Pojawiły się nowe oferty na stronie firmy :)
ja 2015-04-17 15:54:41
Kursy nic nie pomoga w tej firmie. Szkolenia wewnetrzne sa przez pierwsze 2 tygodnie pracy. Umowa zlecenie i najnizsza placa. Po 2-3 latach moze umowa o prace i pare zlotych wiecej. Zero perspektyw.
pracownik 2015-04-28 13:43:23
Pamiętajmy że w każdym ogłoszeniu jest i sporo marketingu właśnie :-)
zainteresowany 2015-04-29 13:01:58
pracuje ktos w paulanerze w munchen?? jak zarobki i jak robota wyglada?? dzieki za info
były robol 2015-08-11 09:35:39
Polecam pracę w terenie bo jest b.ciekawa dużo stresu i ciągle coś się dzieje.
Jest to praca, która dobra dla osób samotnych którym nie zależy na pieniądzach
a bardziej na przygodzie .
paskud 2015-09-09 12:12:55
Pracowałam w tej firmie i muszę przyznać, że poniższe opinie bardzo mnie zaskakują.. Praca jest ok, atmosfera także. Umowa o pracę, wynagrodzenie zawsze w terminie, nadgodziny są ale zawsze są oddawane w formie dnia wolnego. Odbywają się imprezy integracyjne, szkolenia, ludzie są zgrani i sympatyczni.
3
banka 2015-10-30 13:13:05
Są umowy zlecenia, ale odprowadzane są wszystkie składki - świadczenia są zatem podobne jak na umowę o pracę. Z tego co się orientuję, to nikt nie pracuje za najniższą - nie wiem skąd takie informacje.
paskud 2015-10-30 13:25:29
@andro na początku przetwarzanie danych, umowa zlecenie na okres próbny, później umowa o pracę,stanowisko specjalista. można o to dopytać na rozmowie
banka 2015-11-06 14:19:22
list motywacyjny chyba lepiej zaadresować na Lehmann + Partner Polska Sp. z o.o., firma należy do grupy Vectra...
Sporo jest nas, którzy pracują tu już po kilka lat.
Hand 2015-11-19 13:28:39
stabilność zatrudnienia jest, bo jest problem z młodymi ludźmi z Konina i okolic. Trzeba nawet łapać ludzi z kalisza lub ostrowa wlkp
remik 2015-11-20 12:59:13
Z Ostrowa i Kalisza szukają ludzi do pracy w oddziale w Ostrowie Wlkp.
hahaha 2016-02-19 17:10:41
Ale jesteście naiwni w dyskusji - połowa wpisów to przecież od zarządzających firmą :-D
Znafca 2016-02-23 10:18:33
Niedawno zakończyłem przygodę z lehmanem po kilku latach współpracy z małymi przerwami. Na podstawie informacji od moich przyjaciół mogę napisać że w Koninie jest wiele zakładów pracy, które nie umywają się do tego co oferuje lehman. Elastyczne godziny pracy, świadczenia socjalne, premie kwartalne, nie najniższe wynagrodzenie (wiadomo że szału nie ma) ale przede wszystkim świetna atmosfera między ludźmi. Ktoś kto ma odrobinę ambicji i do tego nie jest głupi nie będzie narzekał (może za wyjątkiem wynagrodzenia). Osobniki, które po 3 miesiącach obijania się liczą na kierownicze stanowisko wchodzą potem na takie fora żeby napisać jaki to jest wyzysk bo ktoś każe pracować... Pozdrawiam kolegów i koleżanki z lehmana, może kiedyś znowu się spotkamy :)
Lucky 2016-02-25 10:25:11
Potwierdzam. Mało jest takich miejsc. Nie tylko w Koninie. Serdeczna atmosfera, dużo młodych ludzi. Zero mobbingu. Normalne relacje z szefami. Żadnych zagrywek nie fair
były pracownikk 2016-03-20 20:26:55
Pracowałem tam a teraz mieszkam za granicą i starcza mi kaski na wódeczkę i zagryskę ;)
Kocur 2016-04-11 15:11:04
Może chodzi o zawód sercowy
Pracownik 2016-06-07 11:16:29
Przy blisko 30 osobowym składzie działu produkcji możliwa jest rekrutacja ciągła. Nowa osoba może zawsze okazać się lepsza niż obecny pracownik. Stosowaliśmy takie praktyki w mojej poprzedniej firmie, gdzie przy 120 osobach w produkcji była ciągła rotacja 5-10 osób. Warto wysłać CV a następnie zadzwonić z pytaniem czy dotarło i dopytać czy ogłoszenie jest aktualne czy nie.
JAK 2016-09-13 20:14:30
Trochę kiepsko ostatnio. miał być super sprzęt a trzeba robić darmowe promocje dla Leszna.
Paweł Kotlarski 2016-09-20 11:58:22
Przepraszam Pana (usunięte przez administratora) za naruszenie dóbr osobistych poprzez pomówienie i narażenie na utratę zaufania wśród pracowników firmy. Treść komentarza, który pod pseudonimem Max umieściłem dnia 2016-01-24 na portalu GoWork.pl jest nieprawdziwa i nie ma odniesienia do rzeczywistości. Przepraszam Pana(usunięte przez administratora) a także innych pracowników firmy do których odnosił się komentarz, za wszelkie niedogodności wynikłe z powodu wystawienia przeze mnie nieprawdziwego oszczerczego komentarza.
(usunięte przez administratora), były dyrektor finansowy Lehmann-Partner Polska Sp. Z o.o.
pok 2016-09-20 13:56:52
To oczywiste jest, że trzeba posiadać zaświadczenie o niekaralności @moro, bo zobacz, że praca u nich jest odpowiedzialna a zarobki?
Zostaw swoją opinię o lehmann+partner - Konin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie lehmann+partner