EPAM Systems

Kraków

Opinie o EPAM Systems

były_epamer 2016-02-29 14:48:25
Wow, EPAM jeszcze istnieje? Po pół roku w pracy w tej firmie dałbym głowę, że zbankrutują w ciągu kilku miesięcy. Przykre, że ludzie nadal dają się nabrać na ich obietnice.
1
Ja 2016-02-29 16:43:03
Hej jak przebiega rozmowa tel z Hr - jakie pytania, o co po angielsku pytaja?

Dziękuję
byly pracownik 2016-03-10 23:21:48
Szkoda sie rozpisywac o tej firmie "oferujacej prace przy najlepszych projektach z wykorzystaniem najnowszych technologii" wiec napisze krotko. Zaczalem w epam w jednej z pierwszych fal rekrutacyjnych. Po roku i 10 miesiacach z grupy kilkunastu osob nie zostal NIKT w IT i zmyla sie z polowa tamtejszych HR. To chyba mowi samo za siebie co biuro w Krakowie ma do zaoferowania skoro wiekszosc pracownikow (przynajmniej Polakow) odchodzi stamtad po 6-12 miesiacach z postawa w stylu "Kamien spadl mi z serca ze to juz koniec tego nieporozumienia".
4
ypio 2016-03-16 11:01:56
wydaje mi sie, że na pewno jak wymagaja znaojomości języka to też jakos to sprawdzić muszą no i pytają, a też jest u nich oferta jako Global Mobility Assistant i też angielski jest wymogiem.
1
petru 2016-03-18 15:01:38
ok rozumiem @były pracownik twój punkt widzenia ale może napiszesz konkretnie dlaczego Ci ludzie odchodzą bo tego już nie zawarłeś w swoim komentarzu zależy mi na informacji bo chciałbym aplikować do nich jako manager
1
byly pracownik 2016-03-23 21:29:37
odchodza dlatego ze 80% projektow to praca przy legacy code, albo wogole przerzucanie plikow po serwach , czytanie logow, jednym slowem taki najwiekszy chlam maintenancowy dlatego kazdy ambitniejszy developer ucieka stamtad jak tylko trafi na taki "rozwojowy" projekt. Poza tym czesto klient traktuje kontraktora z epamu jak pracownika drugiej kategorii. To sa uroki outsourcingu, normalne ze nie bedzie klient dawal takiego chlamu swoim devom czy testerom bo pouciekaja. Projekty to jeden aspekt a atomsfera w firmie to drugi. Na okraglo slyszysz rozmawiajacych glosno pracownikow (glownie ze Wschodu) ktorzy np nie maja projektu i nie zwracaja uwagi na to ze ktos pracuje. Kilka przypadkwo znam osobiscie ze odchodzily m in dlateog ze nie dalo sie w spokoju pracowac Kolejna sprawa to management zwlaszcza ktory "zarzadza" biurem w taki sposob ze nie ma zadnego konkretnego projektu w Krakowie. Zagranica epam ma fajne projekty cale zespoly od testerow do project managerow. Niestety nie w Krakowie.
4
Patryk 2016-04-08 17:09:32
Na jakie stawki można liczyć jako Software Tester? Tylko błagam, bez HRowego gadania, "ile wynegocjujesz tyle będzie"... Konkretnie, 5k? 10? 15?
New 2016-04-10 18:09:10
Witam,
A jak wygląda sprawa z Junior Java delevoleper i Java Academy? był ktoś lub pracuje jako początkujący programista?
3
ale 2016-04-10 19:36:12
Patryk - zależy jaki tester - zwykły funkcjonalny zarobi mniej niż ten od automatyzacji testów.
Patryk 2016-04-14 13:29:46
Automatyczny - 3 lata expa w Sabre w 2 zespolach, testy w Javie(Selenium, TestNG) i JMeterze. Do tego standardowe skille IT: Linux, SQL, Bash, Python, Angielski B2.
3
ale 2016-04-15 11:07:11
To proponuję złożyć papiery i przejść przez rekrutację. Dostaniesz ofertę, jak nie będzie Ci odpowiadała, to po prostu jej nie przyjmiesz...
Dzem 2016-04-18 17:55:35
Cześć, czy potrzebujecie kogoś na jakieś fajne stanowisko czy aktualnie jest przerwa i nic wielkiego się nie składa? Byłoby super się dowiedziec od Was
Patryk 2016-04-19 08:48:35
Dlatego pytam tutaj, jakbym chcial odpowiedzi od Was(popisales sie typowym pier****iem dzialu HR, zakladam, ze tam pracujesz) to bym napisal na Linkedinie do kogos z dzialu HR :) To jeszcze dla informacji - jak nie znam kwoty to nie aplikuje i koniec dyskusji, dlatego chcialem te kwote poznac. Wiec - czy ktos moze ja podac?
1
Hana 2016-04-21 14:49:02
ja pracowalam i mi sie podobalo. fajni ludzie, przyjemna atmosfera, duzo pozapracowych wydarzen. Epam w GDA jest jeszcze nie az taki duzy, wiec mniej korpo od wiekszych firm.
Pani B 2016-04-23 10:56:16
No to ciekawe, dużo tu piszą że EPAM nie chce zatrudniać polaków. U mnie jest na odwrót:) Aplikowałam na stanowisko do oddziału administracyjnego w Krakowie. Nikt nie skontaktował się ze mną. Od znajomych dowiedziałam się że nie można się tam dostać jeżeli nie jesteś polakiem (albo polką). Biegłe mówię po polsku, również po angielsku, mam odpowiednie doświadczenie, ale nie mam obywatelstwa polskiego. No cóż, no trudno...
1
insider z Gdańska 2016-05-13 22:23:18
Ależ chcemy zatrudniać Polaków, tylko w tej chwili jest takie zapotrzebowanie na developerów, że trzeba ratować się kandydatami z innych krajów. Z tego co ostatnio widzę, pojawiło się dużo kandydatów z Brazylii...
mhnmn 2016-05-16 23:29:25
hej! widze ze posuzkuj a na kilka ciekawych stanowisk jak Payroll Specialist do Krakowa czy Talent Acquisition Marketing Assistant do Worcławia - cikawie wygladają te ogłoszenia, a mnie interesuje jak się pracuje w firmie EPAM Systems? proszę o info.
eppam 2016-05-25 12:57:46
na osmiu przyjetych (przychodzi tak email raz na dwa tygodnie) jeden jest z Polski. Siedmiu Ukraincow.
3
Ja 2016-06-29 09:13:52
A jak wygląda praca w administracji? Taka sama tragedia jak przy projektach? Do nowego biura w Katowicach szukają Office Managera.
34rt 2016-06-29 18:25:50
hej hej @Ja dokladnie to szukaja na stanowisko Office Specialist w Katowicach wiesz co generalnie cale ogloszenie jest po angielsku napisane wiec z cala pewnoscia musisz perfekcyjnie znac ten jezyk tu
DIma 2016-07-15 14:09:12
Starczy ukrainski.

Epam jest super, reszta co krytykuje to frustraci nieszczesliwi.
2
krzesło 2016-07-15 14:39:42
Wiecie czy są teraz jakieś oferty pracy poza travel specialist czy hr consultant? Chciałbym się załapać bo poza zarobkami i tak jest szansa na jakieś socjale. W końcu wiedzą jak zadbać o pracowników teraz.
Bob 2016-07-16 21:17:31
Warto dodać iz na rozmowie kwalifikacyjnej dowiesz sie iż bedziesz zarabiał około 10% mniej jak bedziesz pracował przy wewnętrznych projektach. I ten okres jest przewidziany jako jeden lub wiecej miesięcy.
Analogicznie : w ogłoszeniu pisze sales manager , na miejscu jak przejdziesz cały proces, dowiesz sie ze zostaniesz akwizytorem.
Ja to przynajmniej tak traktuje ze te 2 sytuacje sa podobne. I w jednym i w drugim przypadku robi sie ludzi w wuja.
Wszystko na temat.
2
Wi 2016-07-16 23:03:55
No co ja mogę powiedzieć, czytam te wasze opinie i nie mogę się zgodzić, że jest tu w jakiś sposób nie tak, oczywiście w kazdej firmie są wzloty i upadki, warto się do tego przyznawać i nie robić zbuytniego zamieszania, ja polecam ku zastanowieniu jednak
Epamer 2016-07-17 14:32:26
Bob, głupoty piszesz...
Znok 2016-07-17 14:56:45
Och Bob, daj spokój, normalna praca i na pewno hehe nie hańbi, więc na spokojnie można czegoś tutaj popróbować, mówię Ci to ja, a jestem przecież dobrze znany
Pomocnik Gargamela 2016-07-18 09:16:38
Swoją droga te wewnętrzne regulacje wynagrodzeń to ciekawy temat. A jeżeli firma funkcjonuje na wielu rynkach to jeszcze bardziej.
Warto wtedy sprawdzać czy na każdym rynku regulacje sa podobne a jeżeli nie to jaki jest tego powód. Zazwyczaj takie powody sa uzasadnione w interesujący sposob.
1
pero 2016-07-18 10:45:02
@Pomocnik Gargamela skoro są uzależnione od doświadczenia, umiejętności i znajomości języków to nie wiem co w tym interesującego
hah 2016-08-01 22:15:12
Znajomość języków obcych stanowi rozsądny wymóg do spełnienia, ale wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Zależy mi na tym, żeby dostawać wszystko na czas, bo i tak jest szansa na to, żeby wypełniać obowiązki w pozytywnej atmosferze, więc pewnie i w terminie.
JerzyMiller 2016-08-01 22:36:35
Nie jest, w latach 2014-2015 mieli dwie obstrukcje z wyplatami, tylko dwie i az dwie.
senny 2016-08-01 23:27:25
No dobrze, ale to wiadomo jak to teraz wygląda z wypłatami> Chętnie bym się załapał, bo przecież i tak w zamian dają dobre zarobki odpowiednie do zadań.
Gość z Gdańska 2016-08-02 10:27:54
Ja wiem o jednej obsuwie w 2014 - pensja zamiast przez 1-szy przyszła 2-go (1-szy wypadał w niedzielę). Potem przyszedł mail z kierownictwa z przeprosinami i od tamtej pory przelewy są regularnie księgowane parę dni przed pierwszym każdego miesiąca.
pero 2016-08-02 12:00:17
To spoko chociaż, że nie trzeba teraz czekać na pensję @Gość z Gdańska jeśli mogę cię trochę podpytać to chciałbym wiedzieć czy to, że podobno wysyłają ludzi na projekty do innych krajów to prawda i jak często mogę na coś takiego liczyć? Nie ukrywam, że bardzo mi na czymś takim zależy. Dzięki
Zmiko 2016-08-04 06:33:37
Trudno w takim razie mówić o wiarygodności oraz o stabilnym zatrudnieniu.
Ciekawe czy HR dostał wypłatę na czas ?
Pewnie dostał za siedzenie na krzesłach.
Co to za dział hr jak sa takie migracje? Pewnie z łapanki albo gorzej.
Trafić do firmy gdzie spóźnia się z wypłatą a za cztery miesiące cie wywala z dwutygodniowy okresem wypowiedzenia haha, bezcenne.
3
Arbuc 2016-08-04 07:57:36
Naucz sie polskiego. Albo zaprogramujcie lepsze boty do postowania. Twoja wypowiedz nie ma sensu, albo masz problem z glowa, ze piszesz tak nielogicznie...
2
pero 2016-08-04 10:28:11
Czy ktoś pracował na stanowisku Global Mobility Specialist? EPAM Systems prowadzi właśnie chyba nawet od wczoraj taką rekrutacje z tym, że dotyczy ona Wrocławia
Gość z Gdańska 2016-08-04 11:19:05
Tak, wysyłają ludzi za granicę. Zdarzają się różne projekty z różnymi technologiami. Czy pojedziesz - zależy czy akurat Twoje umiejętności będą odpowiadały wymaganiom projektu.
Gość z Gdańska 2016-08-04 11:24:10
Opóźnienie było jednorazowe, dotyczyło tylko weekendu i większość ludzi chyba nawet nie zauważyła, że jest coś nie tak, dopóki nie przyszedł mail z przeprosinami.
1
radek 2016-08-04 11:47:30
Global Mobility Specialist teraz jest u nich potrzebny i taka oferta sie pojawiła. Widze też, że spokojnie można zarobić tutaj do 4000 zł ale trzeba znać dobrze jezyk, w zasadzie dosyc płynnie i zastnawiam się jak to będzie wszystko wyglądało. Ciekawi mnie też stawka.
wrrrrr 2016-08-05 10:00:32
Bardzo nieprofesjonalni rekruterzy. Brak informacji zwrotnej po procesie, nawet na maila nie chcialo im sie odpisac, ehhh.
9
koko 2016-08-05 10:42:52
@radek piszesz o tym fajnie i sielankowo ale czy jesteś pewny że spełniasz wysokie wymagania i uda ci się pozytywnie przejść rekrutację? już sam angielski to jest obowiązkowo C1/C2, a rok doświadczenia na podobnym stanowisku także musisz mieć, lekko nie ma
sd 2016-09-29 15:34:55
Może wiecie czy oferta pracy na kierownika produkci jest wciąż aktualna? wykształcenie minimum średnie -mile widziana technologia żywności lub pokrewne to normalny wymóg, ale skoro jest umowa o pracę, to jeszcze się nie dziwię, że ich oferty są tak popularne.
pero 2016-09-30 15:28:21
Pytasz i sam odpowiadasz @sd? Nie wiem czy są takie popularne bo nie każdy może się dostać wymagania są duże.. teraz szukają anglisty wystarczy sprawdzić czego oczekują
pwc 2016-10-07 14:26:42
ale jestescie tepi masakra...
1
34rt 2016-10-07 19:24:56
no wiesz wlasnie chodzi o to że nie dla każdego sa to ze tak powiem takie oczywiste to zależy od tego jakie ktoś ma wyksztalcenie i tez wiadomo ze nigdy nie ejst tak że oni każdego przyjmą kto będzie spełniał ich wymagania tylko najlepszą ososbę jednak
1
sda12e123dsa 2016-10-10 15:20:34
tepaku wroc do podstawowki
1
dfg 2016-10-10 18:41:03
@pero nie ma przecież od nich żadnych ofert pracy
dsaq2d 2016-11-02 12:50:18
sa oferty pracy imbecylu
1
lalala 2016-12-04 23:32:47
Realnie to kto chciałby jechać za granice i dostać nawet nie połowę tego co jego koledzy pracujący już za granica. Trochę takie żerowanie na naiwności ludzi.
Gość z Gdańska. 2016-12-05 11:48:42
Przy relokacji podpisujesz umowę z lokalnym oddziałem EPAMu, z lokalnymi stawkami. Żadnego żerowania nie ma
Zostaw swoją opinię o EPAM Systems - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EPAM Systems