ALKAM SECURITY

Warszawa

Opinie o ALKAM SECURITY

123 2015-12-02 13:31:56
Praca w firmie Alkam sprowadza się na każdym stanowisku do pracy telefonisty. Nie robisz nic wiecej jak tylko dzwonisz i odbierasz telefony. Firma stawia przede wszystkim na klientów, nie ważni są dla nich pracownicy. Jeśli jesteś handlowcem pracujesz dopóki masz obroty - jeden gorszy miesiąc i do widzenia. Płaca cały czas ta sama - 0 podwyżek pomimo coraz większej ilości pracy. Atmosfera w pracy też taka sobie. Handlowcy cały czas biorą udział w wyścigu szczurów, żeby tylko nie mieć najniższych obrotów. Serwis za to cały czas prowadzi rozmowy z klientami, którzy są odsyłani przez oddziały do serwisu technicznego po wszelkie porady. Wystarczy, że poskarżysz się na Ciebie oddział a od razu wylatujesz. Szczerze nie polecam pracy w tej firmie.
3
Mieczu. 2015-12-02 16:00:23
Pracuję na stanowisku handlowca. Z moich obserwacji wynika, że w firmie są dwie grupy pracowników, pierwsza to ludzie oddani i pracowici którzy pracują w Alkam Security od kilku ładnych lat, jest i dryga grupa, są to "leniwi karierowicze" którzy otrzymują szansę pracy w stabilnej firmie.. Nie wykorzystują jej bo nie są "stworzeni" do pracy, ciągłe zwolnienia, urlopy (etc.) oraz inne pomysły jak tu zrobić aby zarobić i się nie narobić:) I do tej właśnie grupy można zaliczyć byłego ex-technika który przedstawił w/w. opinię.
Klienci, fakt są dla spółki najważniejsi ale Ci sami klienci (np. instalatorzy) potwierdzą fakt, że ludzi którzy ich obsługują w Alkam pracują od wielu, wielu lat !
1
ALAN 2015-12-15 09:14:00
Pracowałem w dziele handlowym i w pełni zgadzam się z kolegami na temat negatywnej opinii , telemarketing , telemarketing i jeszcze raz telemarketing kierownicy w oddział to porażka lizusy i d.. włazy. Wyzysk i brak szacunku do pracownika to cechuje to firmę!
1
Do Mieczu 2016-01-06 23:01:29
"Pracuję na stanowisku handlowca. Z moich obserwacji wynika, że w firmie są dwie grupy pracowników, pierwsza to ludzie oddani i pracowici którzy pracują w Alkam Security od kilku ładnych lat, jest i dryga grupa, są to "leniwi karierowicze" którzy otrzymują szansę pracy w stabilnej firmie.. Nie wykorzystują jej bo nie są "stworzeni" do pracy, (usunięte przez administratora) Klienci, fakt są dla spółki najważniejsi ale Ci sami klienci (np. instalatorzy) potwierdzą fakt, że ludzi którzy ich obsługują w Alkam pracują od wielu, wielu lat ! "
Nie było tutaj mojej opinii bo nie jestem człowiekiem który obsmarowuje innych.
Nigdy nie pisałem źle o firmach w których pracowałem jednak jakaś "miła" osoba z Alkamu pisze w moim imieniu. Poczytajcie wpisy osób o nikach 123 oraz Alan. Wszystko co napisali jest prawdą o tej firmie. Dobrzy instalatorzy już dawno odeszli z tej firmy. (usunięte przez administratora)A co do handlowców to sa tam fajni ludzie (usunięte przez administratora)Ja zakończyłem z nimi współpracę i niech męczą się inni którzy nie pracowali w porządnych firmach i nie mają pojęcia jak może być.
Do nox 2016-02-09 12:47:56
A czy ja robię z tego problem? Jak ktoś Cię obsmarowuje to chyba mam prawo powiedzieć co o tym myślę? Nie ja zacząłem te wywody tylko "piesek" z Alkamu.
sewo 2016-02-29 15:22:24
wyzysk nie polecam pracy w tej firmie,zmieszają cię z błotem, przejmą klientów których musisz przyprowadzić i podziękują
Riki-Tiki-Tak 2016-03-16 12:40:21
Meritum, Ci którzy dostali kopa w du.pe i wylecieli z tej lub innej firmy dziś piszą w necie negatywne opinie na temat byłych pracodawców, bo co mogą zrobić więcej - jak nic nie mogą ? Jest to banda lamusów i życiowych fajt-ułap (plankton który zawsze będzie stanowił żarcie dla innych, bardziej ogarniętych), natomiast ludzie ogarnięci nie mają czasu na takie pudelkowe wpisy bo mają to w du.ie BO pracują, szkolą się, zarabiają, po prostu ŻYJĄ ! Ja osobiście gdzieś mam tą firmę ale jak widzę niektóre wpisy to nóż mi się w kieszeni otwiera.
Heros 2016-05-04 06:22:30
Ja aplikuję po raz kolejny do tej firmy.. mam znajomego kolegę/handlowca który jest zadowolony z pracy w tej firmie, kolega pracuje już kilka ładnych lat. Na targach Securex w Poznaniu Panowie i Panie z Alkam Security dali czadu - szacun ! Nasze stoisko w porównaniu do stoiska Alkam było trochę śmieszne - (usunięte przez administratora)
tresor 2016-05-15 00:39:31
Tanią chińszczyznę.
henno 2016-05-17 12:24:11
słaby jesteś, od kiedy paradox to tanie chińskie. nie znasz się ani trochę
jari 2016-05-25 12:23:52
wszystkie pozytywne opinie na temat tej firmy piszą "właściciele" lub zmuszeni do tego pracownicy. Jeśli chcesz pracować na stanowisku telefonisty, call center będzie lepszym rozwiązaniem.
jari II 2016-05-25 13:38:54
jasne, właściciele:) a negatywne opinie piszę konkurencja..... i niedojdy !
Szukajcie a znajdziecie;-) 2016-08-18 17:25:59
Podziękowania dla firmy Alkam bo dzięki nim dowiedziałem się jak wygląda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i brak kasy na podstawowe narzędzia do pracy i znalazłem firmę która inwestuje w nowoczesny sprzęt i pracowników.
I nie ma tutaj szarpania się o 20 zł na pistolet do kleju. Wszyscy tną koszty ale trzeba znać umiar.
Szkoda tylko że straciłem niepotrzebnie czas ale z drugiej strony doceniam aktualną sytuację.
I nie sugerujcie się tymi 4 gwiazdkami na podstawie opinii bo piszą je pracownicy tej firmy.
Były pracownik ! 2016-08-18 21:55:13
Nie dali Ci 20zl na pistolet do kleju(!?) Biedak. Napisz proszę jak sobie radziłeś bez tego pistoletu:) bo kilka ładnych lat przepracowałeś:) A tak na serio, to jak patrzę na wynik finansowy tej spółki to wydaje mi sie ze łżesz... a może chcieli Cie poprostu wy...ać ale w taki sposób abyś sam do tego "dorósł" - wiesz może ktoś z dobroci serca nie chciał Cie juz bardziej upokorzyć/zdołować niż los ktory Cie (przecież) nie oszczedzil........... Korzystając z okazji - Pozdrawiam kolegów i koleżanki z ALKAM Security, nie przejmujcie sie ex-technikiem ktory wyleciał wiadomo za co:))

Korzystając z okazji:) Gratuluje otwarcia nowego oddziału Krakow, trzymam kciuki !!!

Były pracownik.
Opinia. 2016-08-20 11:25:11
Miałem swój epizod w tej firmie i mogę powiedzieć tak, firma handlowa nastawiona na ostrą obsugę klientów, klienci liczą sie nade wszystko - jak to w firmie handlowej nastawionej na zysk. Osobiście nic złego nie mogę powiedzieć, kasa zgadzała sie ustaleniami, płacona w terminie, większość zespołu to naprawdę fajni ludzie. Z firma rozstalem sie w zgodzie poprostu to nie moja bajka, mam wykształcenie kierunkowe wyższe i praca handlowca to jednak nie to co chciałem robić... ale chciałem spróbować i spróbowałem.
Rade która mogę sprzedać ludziom którzy dowodzą w tej firmie to to aby podnieśli poprzeczkę w kwestii rekrutacji ludzi. Bo za moich czasów było kilku takich którzy nie powinni pracować w tej spółce byc może sa to te trole które w tej chwili trolują ta firmę w necie. Żałosne.
W mojej ocenie na sześć punktów przyznał bym tej firmie cztery z plusem.
Jeżeli ktoś ma predyspozycje aby pracować w charakterze handlowca to śmiało polecam. Pzdr.
Do byłego... 2016-09-15 01:44:40
Znośnie hehe dobre;-) Ciekawe dlaczego byli pracownicy już tam nie pracują jak było tak dobrze;-)
ex-technik 2016-09-15 01:47:44
A za co wyleciał ex-technik?
lin 2016-09-22 13:15:27
Gdyby było tak super i znośnie w tej firmie ,to dlaczego jest tak duża rotacja pracowników ?...a pewnie dlatego że to właśnie pracownicy są kiepscy i wszystko co złe to ich wina .....Nie polecam pracy w tej firmie no chyba że ktoś nie ma innej perspektywy i pomysłu na siebie bo tylko tacy tam zostają .
Szczery 2016-09-23 08:40:13
Rotacja to normalna sprawa w każdej firmie jeżeli komuś zależy na pracy to pracuje, w Alkamie pracują ludzie którym zależy na pracy i sa to ludzie którzy sa z tą firma od wielu, wielu lat ale jest rownież rotacja tych którzy z jakiś powodów pracowali i juz nie pracują. Prowadzę podobny biznes i powiem tak, tam gdzie sa ludzie tam i problemy, idealnie byłoby gdyby ludzie, pracownicy nie byli potrzebni do pracy. Tylko co wtedy robiliby Ci mniej ogarnięci pewnie wyszliby na ulice i zaczęli jęczeć, ze to wina Tuska lub Kaczyńskiego. ALKAM to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nie musi tam pracować, jak sie komuś nie podoba. Pozdrawiam wszystkie niedojdy które trolują tą lub inne firmy (byłych pracodawcow).
do syfa 2016-09-26 13:38:24
Takiego syfa jak ty trudno zapudrować... Pomyliły Ci sie syfie portale.... Może Ty i ja przedstawimy sie na tym pseudo forum ale nie sadze abyś miał na to odwagę bo jestes mizernym planktonem którego mozna szybko rozdeptać.
handlowy 2016-09-30 13:11:24
byłem handlowcem, praca przyzwoita, kasa zawsze się zgadzała, klimat ok, z szefostwem w razie potrzeby można się było dogadać w różnych sprawach a więc polecam! Panowie co tu tak hejtują Alkam mają widocznie teraz zbyt dużo czasu wolnego - żałosni jesteście.
imagine 2016-10-13 23:04:34
No widocznie nie poszukują teraz żadnych specjalistów ds. sprzedaży, bo nie potrzebują przeprowadzać dodatkowej rekrutacji, a atmosfera i tak każdemu teraz odpowiada. Ciekawi mnie jednak czy pojawiają się premie.
Zostaw swoją opinię o ALKAM SECURITY - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALKAM SECURITY