Tradepol Sp. z o.o.

Turza

Opinie o Tradepol Sp. z o.o.

pracownik 2012-03-27 15:41:13
Pracowałam przez tradepol w trelleborgu, w czechowicach. Niedlugo, bo tylko miesiąc. stawka to 6, 65 na rękę, na plus jest bezpłatny dojazd busem. Jak to na kontroli jakosci, trzeba robic wiecej i więcej, atmosfera nienajgorsza, chociaż na przerwach w szatni ciągle słychac jakies szepty, chyba po prostu wszyscy nawzajem sie obgaduja.Ogólnie na przeczekanie praca ok. aha, nadgodziny płatne dodatkowo, soboty podwójnie, w tyg 10 zł.
isia24 2013-07-01 01:41:18
Ja pracowalam w Tradepolu w Trelleborgu w czechowicach p.Darek jest OK! ale te wały z Trelleborga to poprostu szok!!!W upały zabierają wiatraki ludziom bo im się nie należą a po 12godz każą harować gdy tem.42 jest na hali!!mnie dobijała uległość i posłuszeństwo szefa wobec Trelleborga i zupełnie nie umie bronić SWOICH pracownic!!! Bałagan niekompetencja brak logistyki i marnotrawstwo to norma w trelleborgu a wszystko to odbija się na Tradepolu! Nie polecam takiej pracy nikomu. :(
1
pracownik 2013-07-06 07:10:46
jakiego mieszkania?????

20 minut przerwy na 8h
1
pracownik 2013-07-08 03:50:59
nie moze

zmian 2 albo 3,zalezy
pracownik 2013-07-10 23:46:40
praca na 2 albo 3 zmiany, w zaleznosci od zapotrzebowania na dana uszczelke, zlecenie na poczatek, pozniej o ile nie ma sie statusu ucznia o prace, stawka 7,10 na reke, za nocke 8,50 a za nadgodziny 10,65. Tyle jesli chodzi o wynagrodzenie.
pracownik 2013-07-29 23:47:39
z tego co wiem raczej przyjmuje, tyle ze kobiety, lepiej wyslac cv, ew pozniej dzwonic
praownik 2013-07-30 23:19:56
kontrola jakosci , kontroluje sie uszczelki po prostu , niewazne czy student czy nie, czy mloda czy starsza ,kazda zarabia tak samo jesli chodzi o stawke godzinowa
2
pracownik 2013-07-31 23:12:08
taka praca, jakie mialby miec inne powody??nie rozumiem
pracownik 2013-08-01 22:47:40
w jakim sensie?

jesli pytasz o punktualnosc i czestotliwosc wyplat, to tak, nigdy nie ma spoznienia i zawsze jest na czas

jesli pytasz o to czy cegla ci nie spadnie na glowe w pracy to raczej tez ok, nie spadnie :)

a najlepiej nie pytac ,sprawdzic samemu- kazy ma inne odczucia i wymagania, czesc!
1
anonim 2013-08-02 11:33:26
nie soboty a nadgodziny sa platne 10,65, gdy idziesz w sobote jest setka, czyli podwojna stawka godzinowa , wiec 14,2

soboty sa, to zalezy od ilosci pracy, chetnych jest sporo, ale kazdy zawsze sie zmiesci
1
anonim 2013-08-04 01:02:35
roznie,czasem tak sie moze zdarzyc ale nigdy na zasadzie musu ,raczej dobrej woli, najczesciej jednak wie sie wczesniej i ma sie do wyboru dni
1
anonim 2013-08-06 17:53:33
ty jako pracownik kontroli jakosci nie bardzo masz potrzebe a tym bardziej okazje do dogadywania sie z gora, bo i po co??
anonim 2013-08-09 15:15:19
system pracy 2 lub 3- zmianowy, nie ma grafiku, pracuje sie od pon do piat plus ew setki w weekend ogolnie da sie z szefem dogadac
1
anonim 2013-08-10 08:24:17
na poczatku jestes przypisany do konkretnego dzialu ,ktory kontroluje daną grupe uszczelek, sa takie ktorych na nocce. sie nie kontroluje stad 2 zmiany, reszta leci na 3, zaden grafik, kwestia wstepnego ustalenia
Bywalec 2014-01-04 14:51:18
Porzadna firma, porzadny czlowiek z szefa, a i tak narzekaja i narzekac beda
1
Iza 2014-04-02 18:15:42
Wysłałam CV (ogłoszenie na necie)na stanowisko kontrolerki jakości pod adres tradepol2003@..., po kilku dniach dostałam odpowiedź z prośbą o kontakt. Pan z którym rozmawiałam zaprosił mnie pod adres ul. skrzydlewskiego 38 żeby omówić szczegóły pracy. wszystko było by fajnie gdyby nie to że pod wskazanym adresem był dom prywatny bez żadnych oznaczeń że znajduje się tam jakieś biuro... Pan ma na imię Dariusz P. Czy to normalne żeby przeprowadzać rozmowy w prywatnym domu? czy to jakaś ściema?
Mali 2014-08-27 16:18:14
Odradzam pracę w tej firmie, nie ma co liczyć na umowę o pracę, wypłaty trzeba sobie liczyć bo szef oszukuje. Kierownik produkcji ma ludzi pracujących w tradepolu za nic.
3
anonim 2014-08-27 19:02:42
A czy praca w tej firmie jest stojąca czy siedząca?
1
mysz 2014-08-29 08:13:09
ja tez wyslalam cv pod tradepol pan do mnie dzwonil po 19 pow co to za praca za ile zeby sie umowic mowie mu ze w pt nie dam rady zeby sie umowic w pon a on dobrze w sobote albo prosze jeszcze dzwonic oki dzwonie na nastepny dzien a pani mi mowi z enie mozliwe zeby do mnie dzwoni po 19 ktos jak kadry sa do 16 zas wyszlam na jakas kopletna idiotke
Katarzyna 2014-09-03 18:22:11
Pracuję w firmie Tradepol od kilku miesięcy -na początek dostałam umowę zlecenie, po 3 miesiącach otrzymałam umowę o pracę. Praca wymaga spostrzegawczości - ogólnie nie jest źle jeżeli ktoś robi to co do niego należy.Atmosfera w firmie raczej ok, z szefem można się dogadać co do nadgodzin,pracy w weekendy.
3
kity 2015-01-12 19:33:13
troche sprzeczne informacje, bo mali jakiś czas temu pisał że wypłatę trzeba sobie liczyć. Jak jest teraz i jakie jeszcze macie doswiadczenia ktorymi mozna sie podzielic z osobami ktore szukaja tam pracy? Bo do rozmowy kwalifikacyjnej warto się solidnie przygotować, gdyż jest to etap, na którym odpada 95% kandydatów. pomożecie?
zimbru 2015-03-22 15:32:54
Tradepol jest firmą pochodzącą z Łaz i wiem , że wiele osób myśli że myli jeszcze dwie firmy zajmujące się zupełnie różnymi branżami a tak naprawdę to jest jedna i ta sama firma. Tylko rzeczywiście jeden jej oddział zajmuje się opakowaniami natomiast drugi specjalizuje sięw instalacjach. Teraz mam nadzieję, że to już będzie jasne
1
Zawiedziona Dariuszem P. 2015-05-09 19:12:23
Tak to prawda,dlatego się zwolniłam i przeszłam gdzie indziej bo nie dostałam obiecanej umowy o pracę a Zarobek śmiesznie niski!!
2
bielska 2016-03-13 21:40:15
Witam. Zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną, oczywiście szef spóźnił się 30 min(co się później okazuję, że jest to na porządku dziennym). Mnie i koleżance przedstawiono pomieszczenie do kontroli jakości (bo też na owe stanowisko obie kandydowałyśmy). Wyglądało dość przyzwoicie. Stawki ok - 8zł netto na godzinę, praca na 2 zmiany,umowa zlecenie, ale możliwość przejścia pod Trelleborg na umowę o pracę. Za ewentualne weekendy stawka bodajże 10zł. Obie się zgodziłyśmy. Następnego dnia wysłano nas na badania lekarskie i na 2 zmianę do pracy. Dano nam umowę do podpisu,w której żadnych podstawowych informacji tj. stawka godzina, wymiar czasu pracy nie były wypisane (bardzo nas pospieszano do pracy więc podpisywać i wio do pracy. Wysłano nas na hale produkcyjną-każdą na inne stanowisko. Co się okazało zatrudnili nas niby na kontrolę jakości, a w rzeczywistości pracowałyśmy na produkcji przy pracach manualnych, obsłudze maszyn i wtryskarek. W dodatku przy podpisaniu umowy usłyszałyśmy, że za kilka dni wdrążają 3 zmiany (na rozmowie kwalifikacyjnej bardzo zaprzeczali). Koleżanka poddała się po jednym dniu. Praca bez potrzebnych narzędzi typu rękawiczki-krew się lała strumieniami. W końcu trafiłam na kontrolę jakości co również okazało się być niezbyt fajne-siedzenia jak taborety, przysięgam nigdy tak mnie plecy nie bolały po 8h, a długi czas już pracowałam na kontroli, w pracy siedzącej. Atmosfera bardzo nie miła-dziewczyny Cię na wstępie obgadują, nikt Cię tam nie chce, kobita która jest "niby liderką" tylko dre ryja jak ktoś zacznie szeptać i mówi że ma się zapier***. Ogólnie kontrola tylko jednej uszczelki co po dłuższym czasie może się bardzo nudzić, ale jak kto lubi. Ogólnie nie polecam. Od dziewczyn z produkcji ze szczerych rozmów wynika, że są szantażowane i mają przychodzić kilka godzin wcześniej na zmianę lub zostawać po. 1200 zł na rekę przy pełnym miesiącu to DOBRY ZAROBEK JAK NA TRELLE- tak mówiły. Nam powiedziano 1500zł na rekę, dziewczyny komentowały to tak, że z początku każdą takie wynagrodzenie miała mieć a zawsze wychodziło inaczej "bo teraz lichy miesiąc".
Pozdrawiam i trzymajcie się z daleka.
1
była pracownica 2016-03-31 17:09:04
no niestety trzeba przyznać że Pan Dariusz nie należy do prawdomównych i punktualnych osób. Na rozmowie bajeczki a potem... szara rzeczywistość. Zarobki: 8 zł na godzinę nadgodzina dzienna 50% a nocna 70% sobota 16 zł godzina,a jak wpadnie niedziela to dodatkowo 50 zł. wypłata do ręki jak się coś nie zgadza to bez problemu można się z Nim dogadać. co do pracy Pan Dariusz popełnia duży błąd że nie pokazuje na rozmowie jak ta praca tak na prawdę wygląda :/ owszem jest jedno pomieszczenie gdzie kontroluje się jedną uszczelkę i tam jest przyjemnie (klima w lecie w zimie ciepełko) ale jak zejdziemy trochę niżej to już jest gorzej... multum różnych uszczelek nie ładne do kontroli (pod względem wielkości, lub tego że ostrym skalpelem trzeba obcinać nadmiar gumy) dodatkowo okropny smród gumy z gorących pieców który miesza się w lecie z ciepłem i idzie paść... a w zimie brrrr przeciągi miedzy magazynami ALE ponoć ma się to zmienić ^^ jest również miejsce do pakowania uszczelek 160 w którym upał straszny, i PHE gdzie są największe i najgorsze uszczelki. co do brygadzistek... straszne. jedna goni ale pozostałe siedzą i beblają :/ upominają i popędzają. duża rotacja pracowników co chwilę pojawia się ogłoszenie że szuka do pracy, ciekawe dlaczego... ? warto przemyśleć pracę w TRADEPOLU-u a i nie ma żadnych przejść pod TRELLEBORG. bzdura!
1
xxx 2016-06-01 15:54:32
Szantaże na porządku dziennym..dyskryminacja...Nie daje obiecanej umowy o pracę..szantażuje normami..kwalifikuje się do państwowej inspekcji pracy...
1
Ela 2016-06-01 19:20:01
Pracuję w Tradepolu od paru miesięcy-dostałam bez problemu umowę o prace po miesiącu pracy na umowę zlecenie/okres próbny/. Normy są spokojnie do wyrobienia no chyba że ktoś szuka pracy w której nic nie trzeba robić.
1
zadowolona 2016-06-02 18:04:52
A ja dalej pracuję w tradepolu, dostałam umowę o pracę w obiecanym terminie, szef ugodowy, Pani Krysia wspaniała, jeśli robisz to co do ciebie należy nikt się ciebie nie czepia.Dziewczyny w pracy świetne, wypłata na czas.Ja polecam.
1
gość 2016-06-16 18:27:44
Tak socjal dostaniesz jak sam sobie zasponsorujesz.W Tradepol nie ma żadnego socjalu
1
gość 2016-06-16 20:07:40
Czytam te wszystkie wpisy i płakać mi się chce ze śmiechu.Jestem pracownikiem Tradepol i napiszę parę słów prawdy.Umowa na zlecenie jest przedłużana ile można u danego pracownika.Umowa na etat ze stawką 1850 brutto a wypłacane 8 zł.za godz.Nadgodziny w tygodniu płatne 50% czyli 12 zł.,w soboty 100 %czyli 16 zł.Wypłaty trzeba sobie wcześniej samemu obliczyć by wiedzieć na ile chce nas przekręcić Darek.Podpisujemy listy płac z kwotą widmo dużo wyższą niż nasza podstawa.Wypłaty tylko do ręki-owszem są na czas,ale nagminnie źle naliczane i nadgodziny są całkowicie na lewo,więc nasze przyszłe emeryturki/nie myślę tu o właścicielu firmy ,tylko o jego pachołkach/będą więcej niż skromne.Premia za niechorowanie 20-40 zł,/dzieci na lody dostają wyższe kieszonkowe/starsze stażem i wiekiem panie dostają podobno 100 lub 150 zł.premii,ale to wielka tajemnica.Nadgodziny są wymagane ,najlepiej dużo i aby godnie zarobić to trzeba przepracować około 60 dodatkowych godzin.Tak więc jest to praca dla kogoś kto nie ma rodziny i może poświęcić pracy każdą chwilę.Polecam wytrwałym i życzę powodzenia nowym i przyszłym pracownikom.Aha dużo ludzi wytrzymuje zaledwie kilka dni i ucieka jak najdalej,bo przeraża ich praca na hali w huku i wysokiej temperaturze i ze skalpelem w dłoni.Praca w pomieszczeniu na górze to ściema,większość siedzi na hali Treleborg w pobliżu gorących maszyn.











2
Wsciekla 2016-07-05 14:09:22
Stek kłamstw jestem starym pracownikiem nigdy taka sytuacja nie mialan miejsca
1
pracownik 2016-07-05 16:06:25
:) czytając te wszystkie wpisy mam wrażenie, że opinie zawarte powyżej nie dotyczą jednej i tej samej Firmy. Firm o tej samej nazwie jest sporo np. Tradepol w Bielsko Biała, Czechowice Dziedzice, Bełchatów, Turza. Wiem jedno, że Firma Tradepol z siedzibą w Turzy nie posiada żadnych oddziałów w Polsce. A osoba zarządzająca na pewno nie ma na imię Darek.
Wprowadzając opinię należy wprowadzić nazwę firmy/ treść i miasto, aby opinia była rzetelna i dotyczyła konkretnej (wyzyskującej kapitał ludzki) firmy.
1
Ja 2016-07-26 07:39:35
Nie wiem o jakiej firmie piszesz ale u nas żaden Darek nie pracuje :)
1
Zbyszek 2016-08-09 10:37:15
Tradepol w Turzy to dobra firma widzę że ludzie komentują sytuacje w różnych firmach w Polsce a inni myślą że to jedna i ta sama firma.
Ja pracuje kilka lat i wszystko jest ok pracować trzeba jak w każdej firmie a że są wymagania...
No cóż praca to jednak nie wakacje :) Firma się rozbudowuje między innymi dla pracowników aby ich warunki były jak najlepsze inwestuje się też w sprzęt.
Polecam tą firmę a narzekać ludzie zawsze będą.
1
agata 2016-08-09 12:22:11
Rzeczywiście niektórym chyba mylą się te nazwy bo takich firm jest sporo więc dla sprostowania napisze, że to forum firmy z Turzy, która jest w branży opakowaniowej może to zastopuje te negatywne opinie na temat innych firm
Mateusz 2016-08-10 10:05:50
Ja tam pracuję od kilku miesięcy i pracuje mi się dobrze praca jak praca. Także polecam :)
Ale to moje zdanie każdy ma prawo do swojego.
1
Cichy 2016-08-16 16:48:18
Tradepol firma spoko, do pracy przychodzę , praca przydzielona, wiem co mam robić, kierownictwo spoko, ja wykonuję swoje usługi oni mi płacą wynagrodzenie wypłacone terminowo, zgodnie z moimi oczekiwaniami. Polecam dla osób z wiedzą mechaniczną.
Mariola 2016-08-16 17:04:34
Ja też tam pracuję i jestem zadowolona. Dla osoby z małym doświadczeniem zawodowym, przyjęto mnie z marszu. Byłam bardzo mile zaskoczona. Zatrudniona jestem od 6 miesięcy na umowę zlecenie, atmosfera w firmie jest przyjazna, no oczywiście zdarzają się gorsze dni. Wynagrodzenie akordowe, płatne terminowo, Zus płacony. Polecam pracę kobietom, które mają dryg w dłoniach i zapał do pracy.
Anonim 2016-09-30 11:30:22
A ile tam płacą na produkcji na ręke? I czy dają umowe o pracę?
A 2016-09-30 14:37:26
Wiesz co, no ja pamiętam, że ostatnia oferta była jakoś w kwietniu, ale to onzacza tylko tyle, że praca jest stabilna, w dzisiejszych czasach nie jest to zbyt częste
rozważny 2016-10-25 21:20:02
zadowolona,chyba sama nie wierzysz w to co piszesz ha,ha
1
Zostaw swoją opinię o Tradepol Sp. z o.o. - Turza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tradepol Sp. z o.o.