brak logo

Hardex S.A.

Krosno Odrzańskie

Opinie o Hardex S.A.

yyrek 2015-02-26 20:49
krośnianin74 w normalnej firmie nikt nikogo nie gnębi. Faktycznie nic się w tym kraju nie zmieni z takim rozumowaniem.
yyrek 2015-02-26 21:21
krośnianin74 pytania do Ciebie.
Kto Ty jesteś?
Odp:
Jaki znak Twój?
Odp:
Czym Twa ziemia?
Odp:
Czym zdobyta?
Odp:
Czy ją kochasz?
Odp:
A w co wierzysz?
Odp:
iksik 2015-02-26 22:02
"Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. Może się bowiem okazać, że znalazł się na dnie przez nieszczęście, chorobę lub ludzką podłość, zaś dla ciebie Los - jako lekcję pokory- szykuje podobną niezpodziankę"
beta 2015-02-28 06:57
Zaznaczam iż nie jestem kierownikiem, majstrem czy brygadzista tylko pracownikiem fakt miesięcznie płatnym ze stażem w firmie ponad 20 lat, moja opinia będzie subiektywns-narzekaliśmy na hardex teraz narzekamy na Homanit nie biorąc pod uwagę ze zmieniły się i zmieniają tak płace jak i warunki socjalne (posiłki za przysłowiowa złotówkę dla pracowników godzinowo płatnych, darmowe dowozy do pracy na zmiany) Nauczyliśmy się narzekać a fakt jest taki,ze osoby które coś sobą reprezentują, szybko się uczą (nie ukrywajmy iż przyjmują się osoby które nigdy nie obsługiwały urządzeń,bądź z przymusu-urząd pracy) i chcą pracować pozostają w firmie. Nie dostaje się na "wejście" zawrotnych stawek ale po sprawdzeniu się nie narzekają. Pracz w weekendy - po 6 dniach pracy w systemie tez są 2 dni wolne-weekend przesunięty. Jest zakładowy fundusz socjalny-dofinansowanie do dwutygodniowego urlopu oraz świąt.czy doprawdy nie widzimy w pracy w tej firmie niczego dobrego tylko same negatywy? Na dzień dzisiejszy firma się rozwija, dajmy jej szansę.
dora 2015-02-28 07:17
Rozumiem że gnębienie to efektywna praca,zakaz palenia i picia alkoholu oraz darmowe dowozu do pracy,posiłki regeneracyjne za 1zeta i dofinansowania z ZFŚS-gratuluje obiektywnego podejścia do tematu
dora 2015-02-28 07:24
Odpowiedź powyżej skierowana do krośnisnin74 nie do yyrek przepraszam
mika 2015-02-28 09:07
beta, dora - w każdej firmie jest zakaz picia alkoholu, palic mozna sa wyznaczone miejsca. Obiady - ok. Ale sama zmiana "murów" na nowsze nic nie zmieni. Kierownictwo jest "do bani".
mika 2015-02-28 09:31
beta, dora - rozumiem iz dobra reklama dźwignią handlu :) To dlaczego jest taka rotacja pracowników i zdecydowana większość ludzi jest niezadowolona i są jak ktoś napisał zawalniani za nic? Dlaczego wyrzucono z pracy w Homanicie dziewczynę tą z rosji z działu kadr w biurowcu? W TV to ładnie wygląda. Nie mydlcie oczu ludziom obiadkami.
dora 2015-02-28 09:43
Rozumiem że procujesz w Homanit i są to Twoje spostrzeżenia a nie "na mieście mówis", zgodzę się że nie wszyscy kierownicy czy menadżerowie nadają się na stanowiska które zajmują ale nie uogólniaj tego - wczoraj jedna z tych osób straciła pracę - pisała o niej LoLa, co do zmiany li tylko murów to nie tylko mury, jeżeli pracujesz to wiesz a jeżeli opierasz się na "na mieście mówią" - bez komentarza
dors 2015-02-28 09:54
Co do rotacji pracowników - jezeli ktoś się przyjmuje żeby przetrwać do ponownego zasiłku z urzędu pracy to to jest wina firmy? Jeżeli w siwi pisze ze zna wszystkie oprogramowania itp a w rzeczywistości umie wcisnąć enter,jest mało komunikatywny i nie potrafi poradzić sobie z oprogramowaniem to wina firmy? Ok, faktycznie nic nie pozostaje jak zgodzić się z Tobą
1
elaela 2015-02-28 10:08
Zakończcie te "podjazdy" bets,dora podajecie fakty wybiórczo, mika stronniczość nie pozwala Ci być obiektywnym wasza " dyskusja " nic nie wnosi
- słowna przepychanka
mika 2015-02-28 13:10
żenada :/
allbert 2015-02-28 13:29
Pozdro dla kumatych pracowników i kij w japę "ściemniaczom".
liki 2015-02-28 17:52
"zjebert" ale żeś wymyślił z dorą i elą :)
manit 2015-03-01 08:18
powtórzę raz jeszcze
Po prostu dno i 2 metry mułu.
Po prostu nie życzę największemu wrogowi jakikolwiek kontaktów z tą firmą. Po prostu zero decyzyjności, nikt nic nie wie i działania z przypadku, ludzie zamknięci w sobie wilkiem patrzący.
W pracy totalny chaos od zmiany porannej, popołudniowej na nocnej kończąc, słabo opłaceni pracownicy ciągle schodzą i non stop poszukiwania nowych ryncznioków, którzy i tak zostają ze słabymi wynagrodzeniami. Karuzela śmierci. Zaczyna brakować w kraju ludzi, którzy jeszcze nie dali się nabrać na gruszki z wierzby. Po prostu jak ryzykować, to tylko w ruletkę, bo w przypadku współpracy fiasko pewne. Po prostu rotacja ludzi, pracowników jak klientów przy kasie na pkp.
elaela 2015-03-01 11:28
Ciekawe, obecnie pracuje w Homanit prawie 500 osób, dlaczego ich obrażasz ? bo Tobie się nie udało?
1
elaela 2015-03-01 18:08
Już tej Pani nie ma
manit 2015-03-01 23:00
nikt u nikogo nie obraza takie sa fakty
1
mika 2015-03-01 23:03
Pani Marty? :/
1
elaela 2015-03-02 04:23
Tak
mika 2015-03-02 09:58
elaela niczym funkcjonariusz ABW - wpisy o godzinie 04:23:56. Nie śpisz elaela?
1
elaela 2015-03-02 12:40
Trafione
mika 2015-03-02 23:30
co trafione?
mika 2015-03-03 01:12
przecież tam nie było słowa niecenzuralnego tylko Alize ela ela - piosenka taka. :/
elaela 2015-03-03 06:14
Zdążyłam odsłuchać,nie jestem jej fanką,ale Oki :)
mika 2015-03-05 01:33
elaela śpisz? Nie śpij bo Cię ... okradną ! :D
elaela 2015-03-05 07:19
Nie śpi, już w pracy, bezstresowo od 27.02.2015 :)
mika 2015-03-05 09:54
czemuż to bezstresowo od 27.02.2015?
elaela 2015-03-05 10:24
Nie ma pni którą opisała w poście LoLa, pracownicy HOMANITU odetchnęli z ulgą:) z komentarzem jaką bronią wojujesz od takiej giniesz... Na rozmowę kwalifikacyjne możesz już przyjść i będą na pewno przebiegały z poszanowaniem rozmówcy i poprowadzę je osoby kompetentne.
elaela 2015-03-05 13:26
To samo co inne panie które musiały odejść, Tomuś jest ale to nie moja działka. Jesteś dobrze zorientowany-na czyżby też Homanit
mika 2015-03-05 14:01
W takim razie widać że jest w Homanicie duża rotacja - skoro inne panie też "musiały odejść", brak współpracy i szacunku do innych pracowników - jak już tu wcześniej pisali inni. Żenada :/
elaela 2015-03-05 15:25
Źle odebrany tekst, chodziło o panie do których zwolnienia nie bacząc na ich sytuację przyczyniła się p.M.
mika 2015-03-05 16:09
"jedna jaskółka wiosny nie czyni"
1
elaela 2015-03-13 17:09
Jedna nie, będą następne i w końcu kadra się obudzi, że bez załogi nie mają szans na wykonanie zadań jakie przed nimi stawia właściciel.
elaela 2015-03-15 13:16
I po co ten sarkazm, zapewne wielu Twoich znajomych "służy" za Odra i właśnie tak mówi, z nich też się wyśmiewasz? Pracować trzeba i tu i tam, my przynajmniej nie stoimy na baczność,jesteśmy u siebie i mówimy po polsku.
Dziedzic Pruski 2015-03-16 12:20
Przeczytaj dokładnie elaela wszystkie wpisy wszystkich ludzi od początku i wyciągnij wnioski. Z nikogo się nie wyśmiewam. To żałosne po prostu.
elaela 2015-03-16 18:24
Nie będę polemizować,wiele wpisów mija się z prawdą,jakoś pracuje tu ok.500 osób i sadzisz że wszyscy są niezadowoleni? Jedyne wyjście - przyjmij się.... jak przejdziesz rozmowę kwalifikacyjną. Powodzenia.
pumba 2015-03-18 10:23
Ludzie nie bójcie się zmiany na lepsze.
timon 2015-03-18 19:29
..."Jednak gdy budzę się
znów siedzę w kinie wiem już że:

Najlepsze wciąż musi przyjść
Na lepsze wciąż czekasz ty..."
2
krogulec 2015-03-19 07:29
A gdybym był młotkowym w fabryce z młotkiem szalał to co byś powiedziała czy coś byś przeciw miała?
elaela 2015-03-20 09:14
Rozumiem ze forum ma moderatora,ale likwidując posty pozostawiacie Państwo posty -odpowiedzi zmieniając je na normalny post,w wyniku czego jego treść staje się bezsensowna,wyrwana z kontekstu, chyba nie o to chodzi
1
simba 2015-03-20 14:03
..a gdybym był płytowym, na lehbrinku z płytą szalał. to co byś powiedziała? czy coś byś przeciw miała...
elaela 2015-03-20 17:14
Zależy na którym ,przenieś się na Schellinga tam tez poszaleć możesz ,nie moja bajka, ja tam nie bywam, urządzenia znam z nazwy. Ale jak dobrze szalejesz to i z pensja zaszalejesz
arrnold 2015-04-18 19:50
K. mać co tu się do cholery dzieje??!!!
1
snajper z jaskrą 2015-05-07 11:10
Ludzie dajcie na luz z tym syfem. Wiem, że u nas w rejonie jest ciężko z pracą bo wszystko polikwidowali, ale nie dajcie im poczucia pewności siebie "Robią bo muszą- gdzie pójdą". Byłem tam i słyszałem dużo z ust tych co powinni stosować inną formę wypowiedzi. Już firma niemiecka... A ja się pytam gdzie są te zarobki niemieckie? Zobaczycie, że wydymają wszystkich bez mydła w tym syfie!
Już to się zaczyna. Kumaci już ogarniają sprawę. Więc zwróćcie uwagę na strukturę zakładu i władze. Powiem tyle rączka rączkę myje. Ojciec syn matka brat... tak tak Na stanowisku kierowniczym klan siedzi.
1
HOMANIT KARLINO 2015-08-30 07:51
Cześć wszystkim jestem z zakładu homanit karlino i powiem jedno homanit to syf a im prędzej to zrozumiecie tym szczęśliwsi będziecie w życiu bo jeśli nawed dostałeś 1zł podwyżki bo sie "ścigasz kto więcej zrobi" to brawo bo miesięcznie zarobisz 100zł więcej ale czy twoje zdrowie jest tego warte? A podwyżek pensji wiecznie nie będzie potem już tylko NORMY PODNOSZĄ
2
Pati 2015-10-08 08:13
A tak na serio to ile zarabiacie tam za 8-godz dziennie 22-dni robocze.
4
TW 2016-01-18 22:52
I Damian z działu inwestycji.
3
diablo 2016-02-06 15:21
jezeli przychodzisz tutaj do pracy tylko dlatego że Cię UP skierował to napewno nie zarobisz , ale jak chcesz pracowac i cos potrafisz to tragedii nie ma ale szału też. Wszedzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma.
Angiangi 2016-02-06 17:09
Oj tak mamy w Homanit Krosno Panią skierowaną z UP do pracy... Boże boże leniem czuć na całym dziale.
1
Zostaw swoją opinię o Hardex S.A. - Krosno Odrzańskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hardex S.A.