brak logo

Hardex S.A.

Krosno Odrzańskie

Opinie o Hardex S.A.

krogulec 2015-03-19 07:29:54
A gdybym był młotkowym w fabryce z młotkiem szalał to co byś powiedziała czy coś byś przeciw miała?
elaela 2015-03-20 09:14:43
Rozumiem ze forum ma moderatora,ale likwidując posty pozostawiacie Państwo posty -odpowiedzi zmieniając je na normalny post,w wyniku czego jego treść staje się bezsensowna,wyrwana z kontekstu, chyba nie o to chodzi
1
simba 2015-03-20 14:03:12
..a gdybym był płytowym, na lehbrinku z płytą szalał. to co byś powiedziała? czy coś byś przeciw miała...
elaela 2015-03-20 17:14:09
Zależy na którym ,przenieś się na Schellinga tam tez poszaleć możesz ,nie moja bajka, ja tam nie bywam, urządzenia znam z nazwy. Ale jak dobrze szalejesz to i z pensja zaszalejesz
arrnold 2015-04-18 19:50:16
K. mać co tu się do cholery dzieje??!!!
snajper z jaskrą 2015-05-07 11:10:52
Ludzie dajcie na luz z tym syfem. Wiem, że u nas w rejonie jest ciężko z pracą bo wszystko polikwidowali, ale nie dajcie im poczucia pewności siebie "Robią bo muszą- gdzie pójdą". Byłem tam i słyszałem dużo z ust tych co powinni stosować inną formę wypowiedzi. Już firma niemiecka... A ja się pytam gdzie są te zarobki niemieckie? Zobaczycie, że wydymają wszystkich bez mydła w tym syfie!
Już to się zaczyna. Kumaci już ogarniają sprawę. Więc zwróćcie uwagę na strukturę zakładu i władze. Powiem tyle rączka rączkę myje. Ojciec syn matka brat... tak tak Na stanowisku kierowniczym klan siedzi.
HOMANIT KARLINO 2015-08-30 07:51:16
Cześć wszystkim jestem z zakładu homanit karlino i powiem jedno homanit to syf a im prędzej to zrozumiecie tym szczęśliwsi będziecie w życiu bo jeśli nawed dostałeś 1zł podwyżki bo sie "ścigasz kto więcej zrobi" to brawo bo miesięcznie zarobisz 100zł więcej ale czy twoje zdrowie jest tego warte? A podwyżek pensji wiecznie nie będzie potem już tylko NORMY PODNOSZĄ
Pati 2015-10-08 08:13:00
A tak na serio to ile zarabiacie tam za 8-godz dziennie 22-dni robocze.
1
TW 2016-01-18 22:52:49
I Damian z działu inwestycji.
1
diablo 2016-02-06 15:21:08
jezeli przychodzisz tutaj do pracy tylko dlatego że Cię UP skierował to napewno nie zarobisz , ale jak chcesz pracowac i cos potrafisz to tragedii nie ma ale szału też. Wszedzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma.
Angiangi 2016-02-06 17:09:17
Oj tak mamy w Homanit Krosno Panią skierowaną z UP do pracy... Boże boże leniem czuć na całym dziale.
homan 2016-02-10 21:00:45
Ogólnie słabo, nawet z wysoką stawką zarabiasz mało, coraz mniej. Na wysokich szczeblach osoby niekompetentne, ciągle awarie. Ale nic to, muszą być wyniki. Jeszcze większe laury dla tych krwiopijców z "góry". Zawiodłem się szczerze powiedziawszy.
Marek 2016-02-20 06:28:58
Wiosna 2016 to będzie początek końca Homanit Krosno. Ludzie zwalniają się z powodu polityki udręczenia i uprzedmiotowienia pracowników. A taka ładna firma była, amerykańska. Szkoda życia i zdrowia na tę firmę.
3
Lolek 2016-02-21 00:05:46
Blech....
3
adiszok 2016-02-21 17:33:01
Jeśli zastanawiasz się nad pracą tutaj to szczerze odradzam! No chyba że masz mentalność niewolnika. Mobbing się szerzy. Btw. Kiedy wynik ankiety?
2
Adam 2016-02-23 10:59:13
Na całe szczęście już tu nie pracuję i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Jeśli nie masz tu pleców to zostaniesz zgnojony. Jak ktoś już wcześniej powiedział szkoda życia i nerwów.
2
ALI 2016-03-02 13:25:13
A ile tam zarabiacie miesięcznie np.Na widlaku za miesiąc ile macie.
1
mimi 2016-05-04 11:44:26
A jak wygląda sprawa w biurze? Chce złożyć papiery i nie wiem czy warto, jaka atmosfera?
PW 2016-05-06 21:45:18
Wig a wiesz może jak wyglądają zarobki maszynisty kotła? Pisza w ogłoszeniu o bogatym pakiecie socjalnym, faktycznie taki dobry socjal oferują?
Gosciowa 2016-05-07 20:16:13
Potwierdzam, jeszcze pracuję tu, ale to kwestia czasu, praca dla desperatów, lenie mają w tej firmie najlepiej, a i obiecują gruszki na wierzbie, ale tak na prawdę nie oferują nic.
pw 2016-05-07 20:52:41
gosciowa a pracujesz na produkcji czy w biurze, ten socjal o ktorym pisza w ogloszeniu to sciema?
Gosciowa 2016-05-19 19:01:26
Na produkcji, socjal? Hahaha obiad za symboliczną złotówkę, nie jadalny! Ostatnia wypłata wyliczona w taki sposób, że tak na prawdę nie otrzymałam dodatku za godziny nocne, brak kasy za nadgodziny na które ciągle szukają chętnych. Na szczęście już pożegnałam się z tą firmą :)
Bolek 2016-06-05 11:18:16
Ostatnio mówił o Was ( usunięte przez administratora ) w sejmie.
Elaela 2016-06-09 10:14:31
Socjal nie jest ściema, obiady, dopłata do urlopu, na święta, darmowy dowóz pracownikow do pracy od Bytomca, spotkania integracyjne, zmianowe, zapomogi w nagłych przypadkach losowych(bezzwrotne). O płacy nie pisze bo jest zróżnicowana w zależności od wykonywanych obowiązków.
NOstres 2016-06-15 10:45:30
Praca w tej firmie to jedna wielka katastrofa ! Szkoda zycia i czasu !!!!
Elaela 2016-06-26 14:35:38
Jest
Elaela 2016-06-27 17:40:15
Okres próbny jest uzależniony od stanowiska. Nie wiem dlaczego wypowiadający sie nie piszą prawdy. Socjal juz wymieniłam, posiłki regeneracyjne, darmowe dojazdy autobusem od Bytomca a w Krośnie wszystkie przystanki PKS na wszystkie zmiany, dodatek za prace w nocy, za nadodziny, wynagrodzenie w terminie do 10 każdego m-ca. W każdej pracy jest jakieś ale, nie przesadzajmy.
Elaela 2016-06-27 17:41:39
Okres próbny jest uzależniony od stanowiska. Nie wiem dlaczego wypowiadający sie nie piszą prawdy. Socjal juz wymieniłam, posiłki regeneracyjne, darmowe dojazdy autobusem od Bytomca a w Krośnie wszystkie przystanki PKS na wszystkie zmiany, dodatek za prace w nocy, za nadodziny, wynagrodzenie w terminie do 10 każdego m-ca. W każdej pracy jest jakieś ale, nie przesadzajmy.
Elaela 2016-06-27 18:13:32
Po co wprowadzać ludzi w błąd. Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych obejmuje wszystkich pracownikow bez względu na miejsce pracy, posiłki niejadalne ? ciekawe , fakt ośmiorniczek ii homarów nie serwują. Pierwsze słyszę ze zabrakło kasy na dodatek nocny i nadgodziny. Nie pracuje Pani bo zapewne nie chciało sie pracować lepiej brać zasiłki z podatków tych którzy pracują, względnie nie nadawała się Pani do pracy. Życzę powodzenia w nowej pracy obawiam sie ze tez nie bedzie Pani pasować i następna firmę Pani pojedzie.
Elaela 2016-06-27 18:50:16
Zgadza się. Kwalifikacje są istotne ale i też chęć do pracy. Nie rozumiem podejścia co poniektórych ludzi. Niechęć do firmy w szczególności wyrażają Ci którzy zostali skierowani z UP, nie otrzymali odmowy gdyz firma tworzy nowe stanowiska i potrzebuje pracownikow wiec pozostaje narzekanie.
Elaela 2016-06-28 06:52:29
Wiele zależy od ludzi, ci którzy przejdą okres próbny, adaptacje do systemu i chcą pracować - zostają. Ci którzy przyszli z przymusu (UP) i którym wystarcza zasiłek niestety odchodzą. Wiele osób zatrudniło sie na tzw. "przeczekanie" i pozostali i nie narzekają. Nie mowię ze jest miód ale tak jak w każdej firmie sa do wykonania zadania i wymaga sie tego od kazdego zatrudnionego pracownika bez względu na funkcje. Pracownicy nadzoru, kadra kierownicza jak i specjaliści sa tak samo rozliczani jak pracownicy produkcyjni, a nawet od nich wymaga sie więcej, nie zamykamy biur o 14,15 czy 16 nasz czas pracy jest nienormowany i nie otrzymujemy dopłat za godziny nadliczbowe. Nie otrzymujemy darmowych posiłków jak pracownicy godzinowoplatni, my za nie płacimy.
Nie jest źle tym bardziej ze firma się rozwija i ludzie z otwartą głową i chęcią do pracy maja pole do popisu.
Wahającym sie proponuje spróbować i nie sugerować sie niepochlebnymi opiniami gdyz sa przesadzone pisane przez kogoś kogo praca przerosła,
Elaela 2016-06-28 18:02:25
podoba mi się Twoja odpowiedz. Zabrałam głos w tej dyskusji po przeczytaniu postów @Gosciowa. Nie lubię kłamstw a ze akurat pracuje jako ten "pijacy kawę biurokrata" i znam niektóre tematy od tzw. podszewki mogę zainteresowanym troszkę wyjaśnić, podpowiedzieć. Pozdrawiam zdrowo myślących.
ZZZ 2016-07-04 11:55:07
Elaela jak czytam te twoje odpowiedzi to musi ktoś Ci niezle płacic za te bzzdury albo jezcze nie wyleciałaś.
Ludzi tam sie traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktore można wyrzucać z dnia na dzień.
Firma ma tak złą renome ze już ludzi z Ukrainy zatrudniaja (lub Białorusi ).
NIE DAJCIE SIE NABRAC NA TE SLOWA od ELAELA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie z okolic nie chcą pracować w tej firmie bo już sie poznali na PRACY !
LUDZI,KTORZY STARAJA SIE MAJA GLEBOKO W D.........!
Elaela 2016-07-04 17:09:50
Płaca mi za pracę. Pisze prawdę. Ludzie nie chcą pracować? To skąd jest tych 500 osób , sorry 494 bo 6 osób z Białorusi. jeżeli coś Ci nie pasuje w moich tekstach to ich nie czytaj. Jeżeli wyleciałas /łes to zapewne nie bez powodu-brak kompetencji, nierzetelne wykonywanie obowiązków, lenistwo.
Zreszta rozmowa z osoba używająca Casplocka - krzyczysz. A krzyczy ten kto nie ma argumentów.
bzzzz 2016-07-04 17:30:25
Oj Elaela wciskaj kit dalej :)
Jasne zgadzam sie, jest wiele fajnych firm- ja tylko przestrzegam !:)
Zreszta jak 3/4 wypowiadających się na temat tej firmy :)
Elaela 2016-07-05 07:18:44
Zmiana nicku z "zzz" na obecny nic nie dała. Nadal brak konkretów. Opinia "nie bo nie" no cóż trudno do tego się odnieść. 3/4 negatywnych.... ? Prosze czytać posty ze zrozumieniem a nie trzeba bedzie używać capslocka (krzyk) i pisać pseudo opinie o firmie której sie nie zna.
bzzzz 2016-07-05 11:28:36
Elaela caps lock ma niestety inną definicję niż krzyk (masz bardzo dużą wyobraźnie).
Ale jasne- nie będę sie dalej rozpisywał na ten temat, bo szkoda słów i czasu.
Ty masz taką funkcję, żeby robić dobry wizerunek tej firmie i to rozumiem.
Niech każdy kto chcę przekona się jak jest :)
1
Elaela 2016-07-05 12:36:21
Nie wiem jaka praca Cię interesuje. Na produkcji, na uszlachetnianiu, piłach czy też biurowa ( potrzebujemy tylko inż.utrzymania ruchu-wyższe mechaniczne, dyspozycyjność oraz kier.działu transportu). O plusach- posty powyżej co do minusów-praca w systemie - 2dni rano,2 popołudnie,2 nocki i 2 dni wolne ( ale to wg.mnie Ci co tak pracują nie narzekają). Na okres próbny - po przejściu rozmowy, badań i szkoleń nie zbyt wysoka stawka ( uzależniona od stanowiska) ale dochodzi dodatek za prace w nocy (22 - 6), premia dla prac.godz. płatnych do 20% uzależniona od wykonania planu, dla m-cznie płatnych do 10% także uzależniona od planu. Na okresie próbnym jest tzw.opiekun który pomaga zapoznać sie z urządzeniami. Po okresie próbnym gwarantowany wzrost wynagrodzenia ale nie potrafię powiedzieć jak to dokładnie wyglada - nie moja działka. Najprościej złożyć CV i bedzie wszystko jasne. Ja pracuje na stanowisku tzw.umysłowym i mam mniej profitów.
Proszę się nie zrażać niektórymi postami, mijają sie z prawda. Pracuje u nas ok.500 osób a że firma się rozwija nadal potrzebujemy pracownikow.
Życzę powodzenia.
Elaela 2016-07-05 13:22:18
Nie pisze o funkcji caps locka na klawiaturze, ale utarło sie na wszelkich forach, iż ten kto pisze w ten sposób krzyczy. Nie wydaje mi sie żeby to forum wymagało krzyku. Co do wyobraźni, nie przeczę-pomaga i w pracy i w życiu prywatnym- ludzie ze "zdrową wyobraźnią" są pomysłowi co im ułatwia tak naukę jak i działalność praktyczna.
Pozdrawiam
bzzzz 2016-07-05 13:40:26
Elaela nie zapomnij Panu Mackowi dodać, że pracuje sie tam nawet na wolnych bo wciąż ludzi brakuje.
Ja przez dwa tygodnie pracowałem non stop aż po prostu nie wytrzymałem .
Jasne - za nadgodziny miałem zapłacone (bez nadgodzin to jest ok 1700zł na ręke po okresie próbnym)
Premia? Premii wiecej nie było niż jest od kiedy jest ten nowy system uzalezniony od wyników :)
Pozdrawiam Cię Elaela
bzzzzzzzz 2016-07-05 14:00:37
ja i osoby z ktorymi wspolpracowalem zaczynalismy od 12,50/h brutto.
po probnym bylo 13/h brutto...
i z tego co sie orientuje to na wydzialy produkcyjne od tylu zaczynasz nawet z 10 letnim doswiadczeniem.
Zadzwon i zapytaj.
Elaela 2016-07-05 14:12:48
W wolne systemowe pracujesz jak chcesz, nikt Cię nie zmusza.
bzzzz 2016-07-05 14:26:21
Oj Elaela :)
Co masz bidulko napisac.
Widze, że chcesz pozyskać ludzi do pracy i zachęcić.
Tylko napisz, jak jest .
Napisz, że przecież "robota ma byc zrobiona" i trzeba byc na nadgodzinach.
Ja miałem ich w jednym miesiącu ponad ok 50 :)
Więc Elaela powiedz jakie są realia !:) - to co wczesniej pisałaś to prawda, pakiet socjalny (obiady i dojazd z niektorych miejscowosci) ale dodaj, że jest tak ze pracuje się czesto bez dnia wolnego.
Więc Elaela jak to podsumowałaś " nie jestem leniem, skierowanym z UP, " tylko człowiekiem , ktory poświęcał się dla tej firmy.
I jeżeli ktoś chce- niech pracuje.
Ale to jest moje zdanie
Elaela 2016-07-05 15:23:55
I tu sie mylisz nie jestem pracownikiem działu HR a tym samym nie mam nic wspólnego z rekrutacja. Pracuje w nadzorze pionu technicznego i mam doczynienia z niby pracownikami którzy przychodzą na zasadzie nic nie robić a zarobić. Tak sie nie da niestety, nie uogólniam. Wiele osób przychodzących chce pracować i pracuje ku obopólnemu zadowoleniu. Nie mogło być sytuacji w której pracowałeś przez 2 tygodnie bez wolnego.
Wbrew temu co piszesz kodeks pracy w firmie jest przestrzegany.
Elaela 2016-07-05 16:11:56
Prosze zgłosić sie z CV do biurowca głównego I piętro dział HR - uprzejme Panie porozmawiają, zaprosza do rozmowy kierownika komórki w której chcesz pracować, przedstawia warunki a Ty zdecydujesz co dalej.
Powidzenia
Elaela 2016-07-05 17:58:03
Niestety nie wiem. Zadzwon, tam naprawdę dziewczyny nie gryza. Jest sezon urlopowy może akurat.
Powodzenia.
gość 2016-07-11 13:27:42
Aktualne oferty pracy mozna sprawdzic w recepcji w biurowcu. Są tam wydrukowane kartki z aktualnymi wolnymi miejscami pracy, aby sie nie rozpisywac, mogę sie podpodpisac pod słowami Elaela. Ja jestem zadowolona z pracy w tej firmie, jaki i wiele osob, z ktorymi rozmawiałam.
1
Gość 2016-07-13 11:25:21
Zadzwoń na recepcję, dziewczyny podadzą aktualne oferty, na pewno są dostępne wolne miejsca pracy.
dzięki 2016-07-13 13:51:14
Można też wejść na stronę będzie szybciej są aktualne oferty np. na operatora wózka widłowego
Fleiß 2016-11-19 21:09:20
Polacy mowia, Firma niemiecka, a gdzie zaribki niemieckie?!!!!
.... Jaka praca taka placa!!!!
A czy macie w ogole pojecie jak sie w niemczech za......... zeby te zaribki niemieckie miec!!!! Watpie....
To podwin jeden z drugim rekawy i wezcie sie do pracy zamiast lametowac.
Zostaw swoją opinię o Hardex S.A. - Krosno Odrzańskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hardex S.A.