brak logo

Lynx Optique

Warszawa

Opinie o Lynx Optique

Nick 2010-01-03 23:02:10
:(
nie polecam, wykorzystuja ludzi, jestes ksiegowym, kasjerem, optykiem, sprzataczka, Pensja niska, kamery, kontrola na kazdym kroku, traktuja cie jak zlodzieja, Nie polecam. Pracowalem i mam zle doswiadczenie
anonim 2010-02-01 20:40:31
:( zgadzam sie z poprzednią wypowiedzią, nie polecam pracy. presja na każdym koku i monitoring. a jeśli chodzi o kodeks pracy zero przestrzegania....
anonim 2010-02-02 12:58:45
Dyrektor regionalny mało profesjonalny, mało tego skłócają personel w salonach....
były, długoletni pracownik 2010-07-08 12:40:17
Presja, stres, sztuczny uśmiech i podchodzenie bez sensu do każdego klienta (nawet jak nie chce pomocy, musisz nad nim stac!!!) Paranoja!!! [usunięte przez moderatora] A pani "prezes" tylko jeździ po innych salonach optycznych i "kupuje" sprzedawców.. zresztą nie dziwne..nikt normalny nie wytrzyma tam dłużej jak miesiąc!!
praująca 2010-07-25 22:51:15
Pracuje w Lynx już długo. Wszędzie wymagają ,czy to Lynx i najlepsza firma . Kasa jest ok. To są usługi więc trzeba o klienta zabiegaś i dbac o niego . Można dużo się nauczyć. Pozdrawiam
1
anonim 2010-07-26 22:06:53
bardzo dobre salony optyczne
2
anonim 2010-09-28 13:01:35
Jeśli chcesz byc obrażany, poniżany,krytykowany i nabawic się nerwicy...to idź do tej pracy!! Bo generalnie tak to wyglada w Lynx. Ciągłe [usunięte przez moderatora] skłócanie personelu tak aby jak najwięcej kablowac do najgorszych ludzi -"biuro" jakich poznałem w życiu!!!!!!!
brosik 2010-10-06 18:19:07
Ale za to kierowniczki salonów dobrane pod względem urody pod mój gust. Pozdrawiam je wszystkie.
1
Agnes26 2011-03-05 14:09:23
Pani Prezes chce stworzyć prestiżową firmę na podstawie francuskich realiów...i to jest bardzo OK, tylko jeszcze jedna ważna kwestia - czemu zarobki wobec tego nie są na poziomie Francji???
1
anonim 2011-04-08 12:20:14
Ale na rozmowie to obiecują super premie, minimum dwa weekendy wolne, rewelacyjną atmosferę i same superlatywy...a potem...jak poniżej w większości opinii:/MASAKRA
Julcia 2011-07-08 17:13:26
Praca tam to jeden wielki koszmar:)z całego serca nie polecam,wszystko co zostało tu napisane to prawda:)
pracodawca 2012-08-27 13:45:49
Pani opinia bardzo mnie interesuje.Uprzejmie proszę o kontakt na biuro@lynx-optique.pl
pozdrawiam serdecznie
5
pytanie dla pracujących? 2012-09-10 18:58:36
Pytanko dla pracujących, czy wasza firma w której pracujecie zwraca wam za pranie odzieży lub pralnie?, czy odzież robocza jest przez was otrzymywana?. Proszę tylko o tak lub nie.
Dziękuje.
pracownik 2012-10-12 19:32:50
Nie ma jednolitych uniformow.
Pracodawca narzuca styl ubioru pracownikow i egzekwuje to nie interesujac sie zbytnio czy ktos w zyciu prywatnym rowniez taki styl ma czy moze musi swoja garderobe poszerzyc na wymogi firmy...
Oczywiscie skoro nie ma uniformow to i pranie na wlasny koszt...
Adamus 2012-12-20 19:56:35
w firmie pracują sami falszywi i nieprofesjonalni ludzie.....począwszy od pani manager po panią prezes....firma nie daje perspektyw na przyszłość...ludzie są nieszanowani i poniżani...nie polecam
1
damian 2014-04-13 14:18:21
Nie wierze trochę, ale trzeba przyznac, że lynx optigue ma w Polsce 14 salonów, to już całkiem dobra sieć.
Darek 2014-05-17 18:03:57
Owszem, liczba powoli robi wrażenie, chociaz do największych sieciówek to jeszcze im daleko, ale może zyskują na jakości.
Darek 2014-05-23 15:23:49
W ogóle to często rekrutacje macie, czy na żadne rotacje nie ma co liczyc, bo salonów trochę jest, ale jak mniemam nie zatrudniają wielu osób.
pracownik 2014-10-25 19:40:38
Powyzsze opinie sa przerazajace i niezgodne z prawda ,nie spotkalam sie z ponizaniem i brakiem szacunku w tej firmie . Atmosfere w salonach stwarzaja sobie pracownicy i to od Nich zalezy czy bedzie sie dobrze i milo praciwalo . Jesli chodzi o Pania Prezes to nie spotkalam sie do tej pory z tak wyrozumialym pracodawca. Presja jest w kazdej pracy i kazdemu zalezy na utargu bo caly czas pracuje sie na swoja pensje . To jest handel i o klienta trzeba dbac . Jesli chodzi o pensje jest ok ale jesli ktos chce zarabiac 10 tys no to Musi szukac w innym miejscu . A jak niektorym sie wydaje ze we Francjii wszyscy maja super zarobki no to polecam sie najpierw zorientowac a potem sie wypowiadac .
Pracowita 2014-11-10 23:27:14
Pracowałam z bardzo fajnymi ludźmi w jednym z salonów.Da się przeżyć, tylko trzeba trochę dystansu do wszystkiego. Pani Prezes szanuje osoby, które
pracują uczciwie, pani menadżer bardzo pomocna.Nie odeszłabym, gdyby nie niskie zarobki.Nawet tęsknię za współpracownikami. Kamery mnie nie przeszkadzały.
Mario 2015-02-04 18:01:04
Najgorszy salon optyczny w jakim dane mi było kupować okulary .
4 razy naprawiany produkt przychodzil wadliwy .
Obsluga nie mila , nie mogła nic załatwić do puki nie oznajmilem o podzieleniu sie swoja opinią z innymi .
Klienta maj za nic , tlumacza ze nic nie jest ich wina .
Eveno 2015-03-11 03:17:51
Czy na terenie Warszawy obecnie będą organizować jakąś rekrutację do nich? Zastanawiam się nad podjęciem pracy aby zdobyć trochę doświadczenia w obsłudze klienta odnośnie przy problemach i wyborach polepszających nieco widzenie. Czy to dochodowy interes czy warto poszukać jakąś konkurencję, która da coś lepsze?
Viva 2015-03-25 17:34:31
Niestety, nasze społeczeństwo jest coraz bardziej roszczeniowe. Ale nie zapominajmy, że żeby coś otrzymać, trzeba dać coś od siebie. Mamy wolną wolę, więc możemy decydować gdzie chcemy pracować, ale nie zapominajmy, że zatrudniając się gdziekolwiek należy zapoznać się z panującymi tam zasadami i ich przestrzegać. Nie mówię tutaj o łamaniu praw osobistych, bo temu się należy sprzeciwiać. Ale każdy pracodawca przede wszystkim musi oferować określony poziom usług, sprzedawać produkty, bo inaczej biznes nie będzie dawać żadnych owoców. Pracodawca powinien szanować pracowników, bo to oni determinują jego utarg, ale i pracownicy powinni szanować swojego chlebodawcę. Trochę pokory. Tak, jak już ktoś powiedział, że środowisko pracy tworzą ludzie, więc sami wszyscy budujecie atmosferę i warunki pracy.
tiruriru 2015-04-30 17:49:57
to forum dla pracodawców i pracowników nie klientów
blomlom 2015-11-18 17:58:10
były pracownik? nie sądzę za dużo informacji na temat kierownika z zielonych arkad, które są czynne od 5 dni...Jako były pracownik LYNX ( nie zwolniony przez siostrzenicę Pani prezes- co jest totalnym non sensem) mogę powiedzieć, że praca tam jest wymarzoną jeżeli miałoby się porównywać warunki z innymi salonami optycznymi. Wysoki poziom szkoleń, obsługa klientów na najwyzszym poziomie jest charakterystyką Lynx. jak można rzucać takie oszczerstwa co do siostrzenicy Pani prezes? złapałeś ją za rękę ? płaciłeś z własnej kieszeni za kradzieże w focusie? nie przypominam sobie takiej sytuacji, a współpracowałam z nimi około 4 lat... Praca zespołowa przede wszystkim! najwyraźniej osoba, która zamieściła post na temat kradzieży nie pracuje tam ponieważ nie potrafi pracować zespołowo. w Lynx cenią pracownika za szczerość i wyrażanie opinii. Opinia jest nie prawdziwa, prawdopodobnie napisana z zawiści .
3
Izabella 2015-11-18 20:37:59
Witam "byłego pracownika" , szkoda, że zabrakło odwagi na przedstawienie się. Informuję, że sprawa została zgłoszona na policję. Zapewne w niedalekim czasie będziemy mieli okazję porozmawiać na temat tych oszczerstw osobiście.
3
Teresa 2015-11-20 09:24:45
Przez 1,5 roku pracowałam z "siostrzenicą" p.Prezes i nie przypominam sobie żeby ktokolwiek miał podłożoną przez Nią 'swinię'.
Nigdy też nie musiałam pokrywać kosztów jakichkolwiek kradzieży.
Była kierownikiem sprawiedliwym i obiektywnym,nie obnosiła się ze swoim pokrewieństwem z szefostwem, a pracowała tak samo, a nawet więcej niż inni.
Kiedy jako nowy pracownik musiałam wdrożyć się i w nowy program komputerowy i w nowy system pracy wskazywała się do mnie wręcz anielską cierpliwością.
"Były pracowniku" zastanów się nad tym co napisałeś, bo takie bezpodstawne oskarżenia są po pierwsze niesprawiedliwe i krzywdzące, a po drugie karalne.
ryan 2015-12-29 23:40:56
Czy moze ktoś nakreslic, ile wynosi podstawa wynagrodzenia w tej firmie na stanowisku sprzedawcy albo kierownika? Poszperałem w sieci,ale nie natknąlem sie na zadna w zmiankę. Dla przykladu w vission express kierownik ma 2500 netto na reke
lala 2016-02-04 15:57:33
a o jakich pakietach socjalnych mówisz? Bo ja pracuję w Lynx od kilku lat i nic o tym nie wiem?
Pracownik 2016-02-11 15:59:47
Nie ma tutaj czegoś takiego jak pakiet socjalny. Pracuje tu od 6 lat i nigdy czegoś takiego nie było. Masz tez wymogi co do dress code - ale nie dostajesz na to pieniędzy, sam musisz sie o to zatroszczyć.
Jeśli chodzi o zarobki - traktują bardzo indywidualnie, podstawy nie sa jakieś wysokie. A premie wyrabiasz jeśli pracujesz w salonie, gdzie jest duzo Klientów, niektóry maja mniej szczęścia pracując w tych "słabszych" salonach, rzadko "oglądają" premie.
a 2016-02-25 14:31:28
mam pytanie czy szlifiernia jest tylko w Warszawie? Ile teraz czeka sie na okulary w Lynxie, pozdrawiam były pracownik z Krakowa
miś 2016-09-29 20:55:51
I nie jest prawdą, że dach przeciekał, zwłaszcza,że prawie nie padało... Prezes dba o nas jak ojciec najlepszy :)
mariusz 2016-10-02 16:00:53
Muszę przyznać, że przynajmniej z boku te salony wyglądają bardzo profesjonalnie. Nie wiem, jak generalnie działa to w praktyce. Pracowałem w salonie okulistycznym jakiś czas temu, teraz ponownie szukam pracy w okolicach Warszawy. Czy coś wiadomo o rekrutacjach?
Zostaw swoją opinię o Lynx Optique - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lynx Optique