brak logo

Prointool

Warszawa

Opinie o Prointool

Tomek 2012-08-28 17:10:07
Obecnie pracuje w PROINTOOL, i nie narzekam jest OK. Nie obchodzi mnie co się dzieje w biurze i jakie mają problemy i czy je mają, robię swoje. Co do terminów realizacji, przyzwyczaiłem siebie i swoich klientów (przeważnie sprzedaje z bagażnika).
1.Co do Mirka nie mam z nim problemów, a wręcz przeciwnie nie traktuje go jak przełożonego raczej jak kumpla z pracy i on mnie chyba też.
2.Właściciele bardzo w porządku ludzie i przyznaje racje, że też mam wrażenie że są za dobrzy jak na takie interesy (sam parę lat prowadziłem firmę i wiem jacy potrafią być ludzie jedni ambitni, drudzy \\\"zawsze to lepsze niż kuroniówka \\\".
3. Adama za słabo znam żeby cokolwiek Wam napisać nie mam zdania, jedynie zazdroszczę mu lat przepracowanych w WURTH bo tylko minione \\\"ELDORADO\\\" mogło tak wypaczyć jego wizje dzisiejszego handlu.
4.Po 6 miesiącach nie mam i nie miałem kłopotów. (czasami tylko ciężko przekazać treść przez telefon).
5. Nikt nie namawiał mnie do napisania tego tekstu, i nikt mi za niego nie zapłacił.
6.Wypłatę i premie mam na czas, a nawet bywało, że i przed czasem jak poprosiłem.
Przykro mi, że macie tak nie miłe wspomnienia z tą firmą, może ja mam szczęście bo zawsze pracowałem w fajnych firmach i w każdej dużo się nauczyłem ostatnio:
-KDWT (eurocash)
-BERNER
-DANTEX
Tu pracuje mi się najlepiej, jak u siebie.
Pozdrawiam kolegów i życzę szczęścia.
e-mail: suchykon@wp.pl
dżon 2012-11-28 17:04:58
dobre
Chińska podróbka!!! 2012-11-29 23:35:40
Proszę nie mylić z najwyższą jakością PROTOOL oraz FESTOOL!!!

Zajmiemy się tym plagiatem!!
2
Gratulacje 2012-12-12 11:12:45
Wiem już od miesiąca, ale dopiero teraz mam zaszczyt złożyć na tym forum najserdeczniejsze gratulacje, wyrazy uznania, dla naszego dawnego mentora i lidera Pana Mirosława CH. z powodu zasłużonego AWANSU!!

Panu Adamowi, życzę powodzenia w spłacaniu kredytów i jak najszybszego znalezienia naiwnego Sponsora, który pozwoli zarządzać finansami.
dzon 2012-12-18 19:19:20
przyłączam się do życzeń dla pana Adama
Dawno temu 2013-07-24 18:29:43
Ilu chłopaków z ergo przeszło do Prointool ilu z dawnej obsady nadal pracuje???
Były 2013-08-01 16:10:22
Z Ergo został tylko szanowny [usunięte przez moderatora] oraz jego prawa noga [usunięte przez moderatora] cwany wyciągacz danych z Wurth. O tacy są szczerzy!!! Nic sami nie wypracowali tylko na gotowe dzięki bazie danych z Wurth kręcą lody.
Jeśli tak nie jest niech choć jeden z tych Handlowców publicznie temu zaprzeczy.
Po przejściu do ich kramu dostałem na gotowe swoją bazę i kolegi na e-mail.
Mam ją do dziś i w razie co chętnie ją mogę D.J. owi przesłać, jak zajdą mi konkretnie za skórę. Moja opinia: Krawaciarze w najlepszym wydaniu.
3
również były 2013-08-01 21:42:34
Były, udowodnij to, o czym piszesz,
pracowałem w Prointool i żadnej bazy nie dostałem, pracowało mi się nienajgorzej
Były 2013-08-02 16:36:15
Jeśli nie pracowałeś wcześniej w Wurth bazy nie Dostałeś -no chyba, że z własną bazą przyjęli Cię do firmy, wykorzystali i wykopali - skoro piszesz, że nie byłeś najlepszy więc się nie dziwię, ze miejsca nie zagrzałeś skoro byłeś nie najgorszy....
Jeśli chodzi o klientów, najwięcej do protool-z-in klientów przyniósł z Wurth i Ergo były RKS drewno Mironiu i były RKS metal [usunięte przez moderatora] Bajkopisarz. Każdy kto ich zna lub z nimi pracował wie o tym. Kolegów to oni raczej wielu w środowisku handlowym nie mają :) Cięzka praca jest tym Panom raczej obca... a miało być tak słodko i wyszło jak zwykle...rozczarowanie... Dobrze, że Pro... mam już za sobą i te wszystkie ściemy...
2
look 2014-04-09 17:31:01
Witam, wysłałem właśnie aplikację na w/w ogłoszenie przez portal Pracuj. Czekam na odzew, zobaczymy co się z tego urodzi...
Main 2014-05-23 18:10:09
Czy rekrutacja standardowo odbyła się w KFC???
j 2014-12-31 11:47:27
zlodzieje
Lunek Świderek 2015-03-04 12:14:17
Kolejny były...sam Widzisz sympatyczny kolego jak nieudolnie i bez braku perspektyw Mironiu działa w tej firmie. Ze wspomnianych w jego liście kolegów już żaden nie pracuje w Pro... Kilku ma własną działalność i dużo efektywniej handlują na własne konto zamiast użerać się w ciągle stresującej atmosferze. Dyrektor M. bez ściemy był kiedyś liderem w Wurth ale to były czasy kiedy Wurth był wyjątkową firmą i zaskakiwał innowacjami teraz ich jakość ewidentnie zeszła na psy i wtopa goni wtopę jakościową - wiem to od klientów.Dyrektor M. robi całkiem sympatyczne wrażenie lecz niestety przez te pranie mózgu w Wurth ma wypaczone spojrzenie na realia dzisiejszego handlu. Miałem przyjemność pracować z nim w Wurt i mile wspominam te czasy. Niestety obecnie czasy radykalnie się zmieniły i naprawdę bez konkretnych kontaktów nie pohandlujesz. Wymagać cudów można w firmie o stabilnej pozycji Koncernu a nie w prywatnym sklepie o sprzedaży hurtowej jakim jest PRO...Sorry!!! Pro.. NIGDY nie będzie koncernem ani liderem sprzedaży w tym kraju, w związku z tym nie liczcie na zarobki wyższe niż około 2500brutto miesięcznie!!! Przyszły przedstawiciel musi zarobić na leasing, zus, Vat, telefon, paliwo, własną wypłatę plus wynagrodzenie biura (Właściciela, Mirka, fakturzytki i tych, którym przeważnie NIEIDZIE). Policzcie sami ile zysku trzeba wygenerować by dobrze zarobić...??? Tak więc na ambitnych na początku leci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z samego nieba dopóki się nie wypalą lub nie ugrzęzną w tym schemacie gdzie człowiek sam nie wie co z sobą zrobić.
Jeśli jesteś ambitnym i dobrym handlowcem bez wątpienia znajdziesz pracę w koncernie, który da Tobie godziwe zarobki, ochronkę zdrowia, auto, laptop, internet, telefon ważna jest osobowość handlowca i silna psychika, nawet nowicjusz w dobrej firmie się wytrenuje ale nie w sklepie z handlem obwoźnym!!!
Jak Jesteś odważny założysz własny biznes i wtedy pretensje o obrót możesz mieć do siebie, że nie idzie lub jak idzie dobrze masz czas na forum dać kilka rad nowicjuszom.
Z całym szacunkiem do Mirka-lepiej by wyszedł zostając w Wurth gdzie miał ciepłą posadę i święty spokój bo nie wierzę aby obecny pracodawca miał tak stabilną pozycję na rynku by zwiększać nakłady na spadającą sprzedaż i rosnące wymagania pracowników.
Życzę powodzenia w spełnianiu marzeń w Pro...jeśli ktoś zaryzykuje.Według mnie idą tam ludzie wypaleni, spadochroniarze z koncernów, którzy muszą się na jakiś czas gdzieś przytrzymać by znaleźć lepszą ofertę pracy.
Czy poza Mirkiem i Właścicielem, ktoś pracuje w Pro z początku ich działalności???? NIE!!!! A dlaczego???? Sami sobie znajdźcie odpowiedź na to pytanie bo wspomniani Panowie Wam szczerej odpowiedzi nie udzielą.....
wlkp 2015-03-10 13:52:48
Spróbuję, najwyżej się pośmiejemy z efektów. Wysłałem na Poznań-wlkp, napiszcie jakie auto, jaka podstawa, jaki cel na początek?
Jaś Fasola 2015-03-12 02:05:23
Śmiejemy się my - Ty będziesz płakał. Auto z 4 kołami + zapas gratis, podstawa bez zmian(usunięte przez administratora) cel na początek przetrwać do dziesiątego....
1
zainteresowana 2015-03-12 23:08:34
Tak sobie śledzę ogłoszenia i wyskakuje, że PROINTOOL szuka handlowców na Podlasie. Zadzwoniłam do znajomej, która tam pracowała i wspomniała, że jeszcze nikt z tego regionu dłużej jak 6 miesięcy nie pracował.Czy to prawda?Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?Czy to plotki, że w tym regionie zatrudniają za głodowe stawki Polski "C"?Ponoć najlepsi w stolicy wyciągają dobrą kasę ale trzeba jakieś tarcze do betonu i stali sprzedawać?Nie ogarniam, w tylu firmach teraz obiecują złote góry a tu jakieś problemy techniczne pomagają rozwiązywać i nawet trzeba umieć obsługiwać komputer. Hmm wymagania wysokie, niekaralność, promocja firmy na rynku, to forum raczej słabo promuje. Ma ktoś jakieś ciekawe relacje z tą firmą? Może jakaś reklama ze strony dostawców? Kto ich poleca? Pracuje w firmie narzędziowej w Łomży i się zastanawiam ale jestem pełna obaw czy ktoś może uczciwie się wypowiedzieć na temat pracy na regionie Łomża , Ełk, Białystok??? Czy można sprzedawać do sklepów i hurtowni-taką działalnością obecnie się zajmuję?Pomóżcie! Pliz
P.S. 2015-03-12 23:46:40
"Bez doświadczenia,szkoleń i pierdoletach o strategii handlu robi obrót
do którego Wam panowie przedstawiciele handlowi daleko! oj daleko.
Dzieki Łukasz za zaangazowanie i solidna prace,która daje oczekiwane
efekty." Łukasz - we wspomnianym liście - wyglądasz na wiarogodnego i pracowitego handlowca. Czy możesz na forum skomentować realia u tego pracodawcy?
Wurth 2015-03-13 12:44:02
Od prawie 9 lat pracuję w Wurth i jest raz lepiej raz gorzej, jak wszędzie można narzekać jak i chwalić. Obecnie jeżdżę srebrną Oktawią więc swoje wypracowałem. Kilka lat temu znajomy skontaktował mnie z byłym RKS drewno Mirkiem. Spotkaliśmy się w McDonald's, obgadaliśmy warunki, tzn. podstawa, na rękę 1800netto, skoda auto i mega wsparcie gadżetowe dla klientów.Wszystko było ok dopóki do siedziby firmy nie przyszedłem a raczej nory. Jak zobaczyłem ten grajdołek to blask prysł. Nie wiem jak jest obecnie ale z 4lata temu byłem załamany i teraz cieszę się, że pracuje w firmie gdzie mam tablet Apple, dopłate do internetu, uczciwą wypłatę, socjal sportowy, bony na święta, samochód bez ograniczeń. Jedyne co pamiętam to rozczarowanie i te ciągłe pytanie czy dużo firm drogowych zaopatruje bo na tarczach można u nich nieźle przyciąć. Ponoć mają 300% marży.Tak więc jeśli sprzedają coś za 300 to kupili za 99zł, akurat to wiem bo znajomy mi się wysprzęglił. Niech ktoś opisze czy miejsce, które pamiętam nabrało kolorytu-bo mój znajomy jest nęcony przez tą firmę?
wlkp 2015-04-14 21:41:08
Po około miesiącu ponownie ogłoszenie na wielkopolskę, rozumiem że nie było chętnych czy co?
do PS 2015-05-19 13:40:14
Chyba nie Jesteś w temacie.Łukasz już u nich nie pracuje. Za dobry był dla nich.
północnik 2015-05-22 12:03:31
rekrutację w KFC ja im podsunąłem, kiedy jeszcze byłem częścią tego bur...elu. Każdy zainteresowany pracą, kiedy zobaczył ten syfiarski kurnik, który nazywają biurem odwracał się na pięcie i wiał...:)
1
adaś 2015-06-27 12:42:20
a Kneciu nadal pracuje ?
nick 2015-07-23 07:30:54
chłopie odpuść sobie
byly 2015-10-22 21:57:24
niestety ale to zlodziejska firma Miro i wojtuś staraja sie o to..
nick 2016-05-08 08:26:19
Daj sobie spokój, oni już nic nie kontrolują, szkoda czasu chyba, że potrzebujesz "przebujać" się 3 miesiące.
Spróbuj kontaktu telefonicznego
amk 2016-06-15 23:22:04
3-letnie doświadczenie na takim stanowisku @ladek, w ogóle nie powinno dziwić. Cenią sobie profesjonalizm na każdym kroku, a tak to przynajmniej daje to odpowiednie odzwierciedlenie w zarobkach w firmie. Ciekawe tylko kiedy pojawią się jakieś oferty pracy.
Zostaw swoją opinię o Prointool - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prointool