logo TELESTRADA

TELESTRADA

Warszawa

Opinie o TELESTRADA

M 2016-10-17 15:18
Telemarketera, czy handlowca bo różnica całkiem spora, "telemarketerzy" podstawę dostają, i to nie małą... nie wiem po co takie farmazony, a prowizje dostaje się za zafakturowanych klientów, więc wystarczy tego dopilnować zadzwonić, zapytać. nie liczyć na szczęście czy się uda czy nie. Proponuje zatrudnić się w fastfoodzie, jeżeli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, i tam na pewno nikt cię nie oszuka.. Nie pozdrawiam.
DARO 2016-10-21 22:55
Analfabeto skończony, zważaj na słowa... nazywając kogoś oszustem jawnie go pomawiasz i szerzysz oszczerstwa... pomyśl zanim coś napiszesz....
Lajt 2016-11-17 17:40
Pracuje w siedzibie firmy, i szczerze powiem, że nie jest najgorzej...pracowałem w gorszych miejscach.
Atmosfera jest ok, ciśnienia nie ma jakiegoś strasznego, zdarzają się awarie, niezadowoleni klienci, ktoś cie czasem wkurzy..ogólnie to nie korpo, i jest zdrowsza atmosfera, tylko kasa moim zdaniem mogła by być większa. Co do pracy Przedstawicieli Handlowych to nie wiem jak mają, ale np. w dziale sprzedaży w centrali, nie ma rotacji..więc jakby tak strasznie było , jak niektórzy piszą to by ludzie przecież odchodzili, nie :) ? P.S. nie jestem
Lajt 2016-11-17 17:47
za szybko dodałem powyższy komentarz :), chciałem dodać, zanim się na mnie rzucą marudy i sfrustrowani byli pracownicy, nie jestem , ani nie mam tam wysoko postawionej osoby, po prostu uważam, że to co tutaj ludzie wypisują jest przesadą...da się tu pracować i da się korzystać z usług tej firmy, i tyle w temacie. Idealnych miejsc pracy nie ma.
2
Ten co widzi wszystko 2016-12-01 01:42
Ciekawe w jaki sposób ktoś pracował miesiąc z panią Anna skoro od tygodnia są dopiero rekrutację... czyżby chora zazdrość konkurencji i Pana i Pani Cz.??? Niestety nie wszyscy prezesi świecą inteligencja...
6
fsfdsd 2016-12-05 14:36
Witam wszystkich serdecznie. Chcecie dowiedzieć się jak działa ta firma ? Otóż otwierają biuro w danej miejscowości, szukają konsultantów ( selekcji przy tym zbyt dużej nie ma, każdego po kolei biorą ). Na rozmowie mówią jakich tu kokosów nie zarobisz, że najlepsi przedstawiciele z 20 spotkań podpiszą 17-18 umów (nie mowię tu o aneksach do umów, tylko nowych umowach), najgorsi około 10 . Później przychodzi szkolenie, przyjeżdża pan kierownik regionalny ( serdecznie pozdrawiam pana marcina S............o z Warszawy który był moim regionalnym i kłamał nawet gdy mówił ''Dzień dobry'') wraz z 2-3 konsultantkami ze swojego biura. Uczą jak dzwonić do klientów tzn. w sumie jak podbierać klientów innym sieciom i jak oszukiwać emerytów. Najważniejsze jest żeby w rozmowie nie padało słowo ''TELESTRADA'' jak to powiedział kiedyś pan regionalny. Pracujesz sobie miesiąc, wszystko fajnie, umawiasz wiele spotkań, ciągle mówisz te same teksty do klientów. Przychodzi czas pierwszej wypłaty i wychodzi na to że dostajesz 500 zł za cały miesiąc pracy. Tłumaczą Ci, że część pieniędzy została zamrożona na spadki umów czy coś w tym stylu, że teraz wprowadzają nowe konkursy telemarketerów, że dostaniesz za miesiąc tyle pieniędzy, że nie będziesz wiedział co z nimi robić. A to wszystko jedna wielka ściema, marnujesz kolejny miesiąc życia. Co chwila dają Ci nowe papierki do podpisana, nowe konkursy. Na piśmie to wszystko wygląda bardzo dobrze. Przychodzą raporty z ilości podpisanych umów przedstawicieli( z przypisanymi numerami telemarketerów którzy umawiali te spotkania). Raporty są pomieszane, brakuje umów, niektóre moje umowy byly przypisane na telemarketerki z biura pana kierownika który sam sporządzał ten raport. Po tych 2-3 miesiącach pracy człowiek już wie, że w tej firmie zarobi wielkie g...o. Jak już chcesz odejść znowu próbują omamić Cię, że teraz będą znacznie lepsze zarobki. Gdy pracownicy biura w danej miejscowości już odejdą, odczekują trochę czasu i szukają kolejnych frajerów . I tak co kilka miesięcy. Tak to wygląda. Jeżeli nie chcecie tracić czasu to nie zawracajcie sobie głowy tą firmą
8
wiem wszystko 2016-12-06 10:11
Pani ( usunięte przez administratora )ekrutuje na stanowiko Przedstawiciela Handlowego i do działu Call Center próbuje złowić każdego jak rybkę na tym jej zależy ilość najważniejsza a później musisz sam sobie radzić żeby zarobić,od niej zero pomocy o wszystko trzeba się prosić i przypominać.Nie odbiera telefonów jak coś potrzebujesz wiecznie zapomina o wszystkim.Praca z nią nie należy do przyjemnej.Na tytuł kierownika trzeba sobie zaprocować w swoim zespole którego nie posiada dużo ogłoszeń świadczy o braku ludzi a Telestrada goni z wynikami których nie ma.
1
ktoś 2016-12-06 22:23
chora konkurencja VN się martwi ? hmm a może lepiej zająć się swoimi rekrutacjami ?
1
wiem wszystko 2016-12-08 00:50
Co Kubuś?? Kazali Ci pisać to piszesz na była firmę??... A teraz przyznaj się dlaczego Cię wyrzucili i poszedłes do konkurencji VN gdzie wszystkich biorą bo nikt robić nie chce... Powodzenia :-) :-) :-)
6
wie więcej 2016-12-12 17:48
Do Pani Ani:
Aniu czasem jest tak, że wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Tak jak ty nie robisz wyników. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi. (wyniki )
3
wiem że nic nie wiem 2016-12-13 20:15
Używasz cytatów, których nie rozumiesz. Do Einsteina Ci daleko.
1
bleble 2016-12-14 17:52
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
1
ciotka 2016-12-16 08:43
Anna wiadomo S kierowniczka od siedmiu boleści sama nic nie potrafi zero organizacji. Jej wiedzą na temat organizacji pracy i zarządzania haha wszystko co wie wiadome gdzie zdobyła inni też. Grupa sprzedażową nie z nią ciężki Orzech. Robienie zamieszania udawanie miłej to wychodzi jej najlepiej innym zreszta podobnie. Biedna jakoś musi się ratować target goni a tu brak ludzi i wyników.
wszystko zrozumie 2016-12-16 08:51
Ty najmądrzejszy który wszystko rozumiesz haha "wiem że nic nie wiem " ciekawe zajmij się może długami które ścigają twój telefon i ogon
michal 2016-12-17 15:14
Potwierdzam prawda w 100%
1
michal 2016-12-17 15:22
To miala byc odp do fsfd na temat jak dziala firma. Zalosne to jest miejsce zeby jeszcze wchodzili w dyskusje w takim miejscu. To miejsce jest miejscem oszustow i klamstwa. Pan Marcin wiedzie w tym prym
1
nie polecam tej firmy 2016-12-17 16:39
powiem Wam tak,

w Tele-stacie kasa nijaka, ludzie zawistni, poziom menagerów poniżej krawężnika..

nie polecam. Byłem handlowcem miałem kontakt z Panią Klaudią.

Dziękuję
3
Kajtek 2016-12-18 17:45
Widocznie byłeś kiepskim handlowcem, krawężniku. Klaudia jest mądrą osobą i widocznie stwierdziła, że szkoda czasu na takiego łebka, jak Ty. I tyle w temacie.
4
nie polecam tej firmy 2016-12-18 20:46
Nie miała okazji mnie zwolnić, gdyż sam odszedłem :-) nie dało się za długo słuchać tego co oni tam opowiadają ludziom w tej Warszawce.
2
Kajtek 2016-12-18 21:26
Byłeś leniem i nie zarabiałeś z tego powodu kasy to odszedłeś. A Klaudii daj spokój, dżentelmenie za 2 złote.
5
ciotka 2016-12-18 21:48
Kajtek popatrz na siebie bez kombinacji nie przeżyjesz uczciwość to Twoja gorsza strona haha lepszej długo trzeba szukać. Słowo leń to Twoje drugie imię,mam nadzieję że Cię pilnują jeżeli nie to zaraz się przekonają co z ciebie za kombinator haha.
kolega 2016-12-18 21:50
Nie polecam tej firmy
Nie martw się nie Ty jeden się przekonaleś jak tam jest obiecanki są oczywiście duża kasa mało pracy a rzeczywistość spadły Cię zjedzą i się nie wypłacić nie polecam !!!!!!
2
Kajtek 2016-12-19 07:17
Ha
I kto to pisze
DONDON 2016-12-28 15:56
Pracuję w tej firmie krótki czas ale mam znajomych którzy już są w tej firmie kilka lat.Atmosfera w Firmie jest bardzo dobra.Możesz liczyć na pomoc w każdej sytuacji.Podstawowe narzędzia pracy jako Przedstawiciel dostajesz , jeśli normalnie pracujesz(rzetelnie) wypłaty masz na dobrym poziomie.Polecam
9
Baron 2016-12-30 21:35
Najgorsza firma w którym robiłem
3
Xxx 2016-12-30 22:03
Inteligentne stwierdzenie.Nie możesz określić więcej co tam było źle,czy właśnie za braki w slownictwie sama firma Tobie podziękowała:)
8
Ja 2017-01-05 20:36
A ja zapytam tylko czy spicie spokojnie, czy wogole mozecie spac po tym jak juz oszukacie biedne Babcie i Dziadkow i naciagniecie ich na kolejny do niczego im niepotrzebny telefon ? Jakie to uczucie zerowac na krzywdzie staruszkow, ktorych z ledwoscia stac na jedzenie leki i rachunki. Zycze Wam wszystkim spokojnej starosci i oby wasi dziadkowie czy rodzice nie spotkali Wam podobnych
5
michal 2017-01-19 19:41
Ta firma nikomu nie dziekuje za prace Nie ma mozliwosci bycia w niej zwolnionym
1
michal 2017-01-19 19:44
Czy madrym jest ktos kto jawnie oklamuje swoich pracownikow? Mowi ze bedzie lepiej a obcina pensje dwukrotnie? Robi to bez zadnych skrupolow? Fajna definicja madrego czlowieka
michal 2017-01-19 19:50
Jak PH ma rzetelnie pracowac przez co rozumiem pisanie uczciwych umow Kiedy menedzera nie interesuja takie umowy Baze do umawiania spotkan daje telemarketerom przeczesana 1500razy a one sa przez niego wyszkolone by umowic spotkanie pod katem promocji z Netii? Kpina Widze ze pracownicy telestrady pracuja nad pozytywnymi opiniami na tym forum A prawda jest taka ze wszystkie negatywne sa w 100% prawdziwe
2
proRok 2017-01-20 19:01
Pozorowanie pracy, sciemnianie pracowników i nęcenie autami i kasą to jest to co charakteryzuje Panią Klaudie, Mariusza i całą resztę " menedżerów". To oni występują tu w roli adwokata diabła. Nie dajcie się manipulować. Nikt mądry nie będzie pracował w tej firmie. Żywotność pracownika do pierwszych spadów kiedy dowiaduje się, że ma dług do spłacenia i odchodzi.
Nie będę pytał kto ostatni zgasło światło w dziale sprzedaży Telestraty bo man wrażenie, że od dawna siedzą po ciemku.
2
bolo 2017-01-20 19:10
Obstawiam biuro Mielec? Tam dają promocję dla każdego operatora Netia, Orange co kto chce.
Hmmm 2017-01-21 15:53
Widzę, że konkurencja nie może strat przeboleć i robi "wycieczki personalne"..... Żałosny brak klasy
i zwykłej kultury...... A za wymienionymi wyżej osobami to co niektórzy mogą najwyżej buty nosić....
10
Zadowolony 2017-02-02 19:31
no to chyba ok, bo oferta jest dla każdego chętnego i dla tego z Netii, Orange i innych,,,,,
1
Postronny 2017-02-12 10:40
Jak Ty niby wytrzymałeś 2 miesiące to skąd wiesz co jest po 4 miesiącach????Ciekawe...
5
Konik 2017-02-19 17:12
Widzę że msciwosc ludzi nie zna granic. Zarząd VoiceNet próbuje zaszkodzić byłemu swojemu handlowcowi który kiedys był u nich najlepszym handlowcem i wzorem do naśladowania. Podłość ludzka nie zna granic. No ale coz... Tak to jest jak nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spod siebie byście zjedli byleby inni nie mieli lepiej.
Kiedyś jeszcze wam się ta dobra passa odwróci i tego wam życzę za tak podłe traktowanie ludzi...
7
Pehaaa 2017-02-20 10:21
To sobie znaleźli miejsce na wojnę między firmami i jakimiś pojedynczymi osobami....żenada i dziecinada...na każdej takiej firmie psy wieszają i łatka oszusta jest przybita czy to Telestrada czy VoiceNet czy jeszcze inne badziewie a nawet Orange, według każdego klienta drugie imię handlowca to "oszust". Firma Telestrada spoko, kasa dobra tylko trzeba pisać te umowy i to w miarę uczciwie. Za darmo nikt płacił nie będzie. Ludzie pracujący dziś są jutro ich może nie być także tymi aspektami nie ma co myśleć i się kierować. Osobiście mogę polecić warto spróbować !!!
"Pozdrawiam" wszystkich zawistnych nie mających klasy i poczucia taktu. To nie jest miejsce na wojnę między firmami!!!
5
Ex ph 2017-04-25 18:00
Nie polecam pracy w telestradzie jako PH, zarobki gorzej niż tragiczne , atmosfera co prawda nienajgorsza , ale 300zł na miesiąc to jakaś jawna farsa. O rotacji pracowników na stanowisko Ph już nawet nie wspominam. Nowi PH siędzą tam max. 4 miesiące. Ciekawi mnie fakt , że moderator konta usunął kilka , jak nie kilkanaście stron niekoniecznie pozytywnych komentarzy .
ph 2017-04-26 19:02
Ja pracuję 6 miesiąc i polecam. Wynagrodzenia bardzo dobre, atmosfera ok , ale fakt no niestety nie każdy nadaje się do pracy handlowca... Nie miałem doświadczenia ale po kilku dniach szkoleń w terenie aktualnie jestem z pracy mega zadowolony ;) i fakt kilku nowych handlowców musiało odejść ( dwóch poznałem ) ale szanujmy się to był dramat... Tak to jest można zarobić fajne pieniądze poprzez dobrą rzetelną pracę albo niestety można być leniem cwaniaczkiem lub po prostu tak jak mówiłem można się nie nadawać na pracę gdzie ważny jest dobry kontakt z ludzmi i wtedy niestety trzeba poszukać pracy w innej branży... Pozdrawiam
2
Klientka 2017-04-27 10:46
Firma TELESTRADA bardzo mi przykro, że muszę stwierdzić, ale jest NIE rzetelna, bałagan pani Agnieszka i pani Ewa -wyjatkowo cyniczne, zamiast przyjmować zgłoszenia, zawieszają klienta, świetnie firmie się bawią (wczorajsza zmiana popołudniowa przeszła samą siebie) impreza była na całego!!!!!!!
Sympatyk 2017-05-05 02:24
Komentarze usuwane dosłownie lawinowo ! ciekawe czemu?
AlisEr 2017-05-05 09:00
Witam serdecznie,
Czy ktoś może powiedzieć cokolwiek o pracy na stanowisku Młodszego Specjalisty w Dziale uruchamiania usług? Jak wygląda sytuacja zarobków, forma pracy i atmosfera? Chciałam aplikować na to stanowisko.
Z góry dziękuje za wszystkie opinie.
pat 2017-07-18 14:08
Witam. proszę o pomoc! Wczoraj odwiedziłem moja 88 letnia babcię. 2 miesiące temu podpisała umowę z telestrada przedstawiciel powiedział że u nich będzie miała o połowę tańszy abonament niz aktualny 30zl czyli 15zl oczywiście nie powiedział że tylko przez połowę roku a reszta 1,5 roku za 30zl. W umowie na dwa lata o czym też nie wiedziała jak to starsza osoba prędzej zaufać niż przeczyta. Pierwszy rachunek otrzymała na kwotę 28,50 zapłaciła z poczuciem że została oszukana bo miało być 15zl drugi rachunek też na 28,50 na szczęście przyjechałem zanim zapłaciła. Zadzwoniłem do telestrady zapytać o co chodzi kobieta nie była w stanie wyjaśnić dlaczego 28,50 bo sprawdziła i sama powiedziała że pierwsze pół roku jest za 15zl. Teraz mam pytanie czy w takim przypadku można zerwać umowę? Gdybym jej nie odwiedził płaciła by te 28,50zl przez 6 miesięcy a to jest oszustwo.
Na tyle sprawa mnie wkurzyła bo tel używa tylko do odbierania nigdzie nie dzwoni. Chciałem jej zrobić niespodziankę i kupiłem tel dla seniora na kartę żeby miała za darmo i nie musiała stać w kolejkach na poczcie żeby zapłacić abonament.
Mirek 2017-07-18 16:13
Wystarczy zadzwonić na biuro obsługi i sprawę wyjaśnić
pat 2017-07-18 23:13
Sprawa została wyjaśniona że będzie 15 zł przez pół roku ale nie przez cały okres umowy jak mówił przedstawiciel, a wieże jej na słowo bo po mimo wieku jest w bardzo dobrej kondycji umyslowej i fizycznej poza sluchem i wzrokiem w końcu mieszka sama... Liczyłem że rozwiąże stary abonament i będzie miała komórkę. Niestety zjawił się gość bez sumienia który w moich oczach zniszczył reprezentujaca markę doszczętnie.
Chore jak w dzisiejszych czasach ludzie żerują w poszukiwaniu pieniędzy.
Natalia 2017-07-22 08:44
@Mirek niektóre komentarze są usuwane ze względu na to, że mogą naruszają regulamin strony gowork.pl. Biuro obsługi na pewno może wyjaśnić tę sprawę,tak jak napisałeś, ale zachęcam też do zapoznania się z regulaminem forum.
1
Karolcia 2017-08-01 08:55
Witam czy ktoś kojarzy młodego chłopaka który niedawno był w Mławie srebrna kia na aucie napis TELESTRADA numery rejestracyjne z Warszawy ten gość ukradł psa młoda sumie beegla proszę o info
Natalia 2017-08-23 10:12
@pat, jeśli ktoś jest w pełni władz umysłowych, to jest też zdolny do podpisywania umów. Rozumiem, jednak Twoje wzburzenie, ze względu, że jest to starsza osoba. Może spróbuj napisać list do samej centrali Telestrady? Firma ma dość rozwinięte biuro obsługi klienta, więc może mogliby coś poradzić w tej sprawie.
Titi 2017-08-30 00:44
Firma podpisując umowy z 90 latami. Bez skrupułów wciskając komórki. Nie zostawiają kopii umowy u klienta aby się nie zorientował. To jest mafia. Miała być zniżka a jest komórka dzwonią kilka razy w miesiącu i chcą umawiać kolejne spotkania. Czas z tym iść do telewizji
3
Natalia 2017-08-31 11:54
@Titi, rzeczywiście klient ma prawo do kopii umowy i powinien ją zachować w razie jakichś roszczeń ze strony TELESTRADY. Z drugiej strony czy to jest proceder powtarzający się u wielu klientów, czy jednorazowa sytuacja, gdzie ktoś z pracowników zapomniał zostawić umowy?
1
Zostaw swoją opinię o TELESTRADA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELESTRADA