brak logo

PBS Bank

Sanok

Opinie o PBS Bank

pracownik 2014-09-11 22:23
Ale za to jest parę fajnych dziewczyn. Która jest najbardziej interesująca i warta uwagi waszym zdaniem ?
4
Krzysztof K 2014-10-23 21:48
Niestety jest to najgorszy bank w jakim miałem konto (korzystałem z kont Kredyt Banku, Inteligo, Alior Bank). Ponadto Biometria, którą PBS wprowadził to po prostu pomyłka. Niestety kiedy chce - porażka. W banku klienta traktują z góry i nieuprzejmie. Mam tam konto bo pracodawca mnie do tego przymusił.
3
Zdenek 2015-01-06 15:03
A czemu mają protestować skoro im płacą? To jest zupełnie normalne w innych bankach zapewne też. Po co konkurenci mają wiedzieć ile zarabia pracownik itp. Nie ma co narzekać skoro wypłata jest na koncie. Innym tematem jest problem z gospodarką naszego Państwa i naszego regionu.
1
ole ole łyse pole 2015-01-26 23:14
na początku masz 5000 netto (okres próbny 3 m-czny)a później co kwartał podwyżka 1000 zł. I co składasz podanie...Twoje kryterium stawki?
znawca 2015-01-26 23:56
mati tam jeszcze zapina nowe tematy? ;-)
1
Inier 2015-03-06 09:05
Bank PBS w Sanoku raczej nie zaproponuje takich zarobków chociażby dlatego, że to nie za wielka miejscowość i osiągnięcie takiej sprzedaży jest raczej nie do wykonania. Zastanawiam się jednak ile doradca może realnie otrzymać na rękę .. 2 tysiące? Chyba nie więcej. Pytanie tylko czy będą potrzebowali pracowników w bliższej przyszłości...
1
gość 2015-03-17 15:32
to jest odpowiedż tego dyrektorka z odziału z Rzeszowa ,bo więcej nic nie potrafi powiedzieć zięciulek dyrektora naczelnego.
klacz klikacz 2015-04-22 20:07
nooo....po dziesięciu latach to już szczytowanie....
klacz klikacz 2015-04-22 20:14
MOTTO NA DZIŚ:
masz "błękitną"krew .....udajesz, że coś robisz a zarabiasz
bo w innym przypadku to zarabiasz się...a minimum zarabiasz...
1
VIFI 2015-04-22 20:17
DOBRE!!!!
1
Metic 2015-12-02 16:09
Wysoka prowizja. Brak ostrzeżenia. W dziale pomocy pisze, że prowizja jest niska, więc mamy oszustwo.
bankowiec 2016-03-25 13:37
jestem czestym klientem oddzialu na krakowskiej ale z przykroscia stwierdzam ze po wymianie ekipy na nowa sa wieczne kolejki dwie panie jedna przewaznie zamkniete okienko bo cos liczy,zastanawiam sie nad przeniesieniem konta do innego banku..........
3
realia spółdzielczych 2016-04-07 11:54
rodzina na swoim to i pracowac nie ma komu haha
1
klient 2016-04-11 22:46
A cóż to się porobiło, że wymiotło połowę załogi w Rzeszowie ?
sorty 2016-06-07 21:45
To prawda,tez tak słyszałem! redukcja zatrudnienia i obcinanie wszystkiego co się da zresztą zapytajcie się samych pracowników to wam powiedzą. Centrala sama sobie dołki kopie a co z tym idzie własny grób ;-)
4
informator 2016-06-10 21:47
Widać że piszę prawdę bo centrala usuwa moje wpisy. Placówki nie zlikwidują zwolnią kadrę.Wiem że pracownicy bojkotują, obsługują klientów 2 razy dłużej, są mniej aktywni, odradzają brania kredytów, sprzedają mało bo jak to sami mówią ( Bank nie dba o nas to my i o Bank też nie ). To samo podejście mają dyrektorzy olali wszystko pracę i pracowników liczy się tylko zabrać kasę raz w miesiącu. Klienci widzą niezadowolonych pracowników i sami odchodzą. Będą zwalniać po 18 osób w miesiącu bo powyżej 20 to już zwolnienia grupowe a za to trzeba by dać odprawy ( to są cwaniacy) ale słyszałem , że będzie organizowany pozew grupowy , zresztą sami się przekonają , jak im pracownicy zrobią koło d.....
12
aaaaaaaa 2016-06-13 20:49
mój post też cenzura obcięła choć nie wiem czemu, cenzor czuwa na gowork
Możesz jescze wyjaśnić jaka jest rola PBS Finanse w tym cudownym Banku? Dlaczego Bank, w końcu to bank spółdzielczy, nie rozwija tego sam a udostępnia logo i robi to wydzielona spółka??
Pozdrawiam
13
fix 2016-06-20 20:52
To prawda pracownicy sami mówią , że jest źle i nawet swoim dobrym klientom o tym mówią, ja już zmieniłem bank przeniosłem wszystko. Masakra szkoda banku bo przez głupotę doprowadzili do upadku, i nikt z centrali nie ponosi za to odpowiedzialności tylko zwalniają pracowników
8
Brutus 2016-07-28 18:48
Proszę o info czy jest sens zatrudniać się w banku PBS? Jak wyglada sytuacja z planami, z wynagrodzeniem? Czy to prawda ze bank ma tak duze problemy?
13
CUI 24 2016-10-03 20:45
Bank PBS na dnie,
Z ostatnich informacji, PBSBank ma duże problemy. Nie wiadomo czy KNF przyjmie ich program naprawczy, jeżeli nie to nałożą na nich komisarza a to doprowadzi do upadłości. Na dzień dzisiejszy nie mają Prezesa tylko P.O Prezesa Banku. Wprowadzili program naprawczy polegający na cięciu kosztów wynagrodzenia , oraz redukcji pracowników. Problemy zaczęły się od sprzedaży logo banku PBS, którą wykupiła firma gdzie właścicielami jest Dyrektor Departamentu wraz z innym pracownikiem Banku. Parodia , że KNF się na to zgodził. Moim zdaniem bank padnie na samo dno, już będą dźwigać opłaty za usługi a to doprowadzi do odejścia klientów. Szkoda Banku ale tak to jest jak nie liczy się pracownik ani jego opinia, tylko kasa i sponsoring.
5
Gustaw 2016-10-05 12:53
a jaki bank dzisiaj nie jest w złej kondycji? dowaliło podatkiem bankowym to teraz niech ludzie płaczą.
Michał 2016-10-06 11:50
i chwała za to PBSowi, że wszystkie obciążenia bierze na siebie a nie przerzuca na klientów,
3
fvbg 2016-10-08 20:55
@pok ja tam nie widzę zadnych ofert pracy od nich na chwilę obecną ale może szukać nie potrafie i tyle :D
lewarek 2016-11-17 21:02
wystarczy że w sanoku wiesz komu robić laskę i masz stanowisko i pieniążki. a skończyć możesz w trakcie pracując jakieś gównienko na "renomowanej" uczelni w krośnie byle papier był... w sanoku to norma przecież. szkoda słów
3
Barbara 2016-12-30 17:31
Najgorszy bank, z jakim miałam do czynienia. Dziś jest 30 stycznia, córka przelała mi pieniądze expresem na pilny nieprzewidziany wydatek. Niestety, pieniądze zamiast w ciągu 15 minut dotrą na moje konto dopiero 2 stycznia. Dodam, że córka zapłaciła 35 złotych prowizji z tytułu realizacji expresowego przelewu. W tej sytuacji musiałam prosić znajomych o pożyczkę. To jakaś katastrofa. Ja również, tak jak wspomniał przedmówca nie mogę zrobić szybkiego przelewu, ponieważ posiadam sprzęt w postaci tokenu. Porażka. Zaraz po Nowym Roku zmieniam bank! Nie polecam!!!
ja 2016-12-30 19:25
To zależy czy faktycznie został wysłany, a jeżeli tak to na pewno jest. Jak masz token to sprawdź czy przyszło i wybierz w bankomacie a nie narzekaj, ja mam aplikację na telefon , kartę i biometrię i nie miałam jeszcze problemu z wybraniem pieniędzy jeżeli zostały wysłane zwykłym przelewem i nie przetrzymane przez bank wysyłający to w ciągu 2-3 godzin wybrałam w bankomacie lub w kasie.
2
Jacek 2017-01-06 20:34
Witam wszystkich pracowników PBS, słyszałem, że w Banku powstaje związek zawodowy SOLIDARNOŚĆ czy ktoś może napisać szczegóły co i jak. Do kogo można pisać, czy związek już działa? Proszę o szczegóły jak ktoś coś wie.
ja, ja 2017-01-07 13:04
Musztarda po obiedzie..... 10 lub 15 lat temu to miało sens, ale teraz
4
Ktoś 2017-01-07 20:26
Wcale nie musztarda po obiedzie. To, co teraz wyrabiają z pracownikami woła o pomstę do nieba. Nigdy czegoś takiego w tym banku nie było. Związki zawodowe są konieczne, jeśli chcecie powstrzymać ten Zarząd.
4
Krawki 2017-01-09 19:59
TAK, teraz kolesiostwo przybrało gigantycznych rozmiarów.
2
Magda 2017-01-10 20:12
Jak się komuś coś nie podoba w PBS to można śmiało pisać:

https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/zgloszenie_na_bank.jsp
1
Obserwator 2017-01-12 21:06
Nikt do KNF nie napisze, każdy się boi i wie, że to skończyłoby się zwolnieniem. Rządzący są mściwi i niesprawiedliwi. Ale prędzej czy później sami wykończą ten Bank - do tego to wszystko zmierza. Dobra zmiana...
8
Ktoś 2017-01-13 10:51
To prawda, szkoda banku i ludzi, którzy tam przez lata pracowali. Wcześniej przynajmniej zarząd był merytoryczny i doświadczony, a przede wszystkim szanował pracowników. A dzisiaj? Szkoda gadać...
3
Ach 2017-01-13 23:03
A jaką rolę pełni tam Rada Nadzorcza ?
3
PAULA 2017-01-14 23:31
To prawda. Ludzie boją się zwolnień. To już jakiś marazm. A konkurencja działa aktywnie. Nic z tego nie bedzie. Ja przeniosłam konto do innego banku. Nigdzie nie ma tylu awarii. Bankowość mobilna znowu niedostępna. ..
1
Ktoś 2017-01-15 20:36
@Obserwator
Co do rządzących masz absolutną rację. Poprzedni Zarząd był doświadczony, merytoryczny, a przede wszystkim sprawiedliwy. Nowy... Szkoda słów. I tylko pracowników żal.
1
Michał 2017-01-17 17:06
Masz rację . W górze siedzi sama rodzina, nie ważne, co skończyli. A osoby po studiach siedzą w kasach, albo wciskają ludziom kredyty, bez możliwości awansu.
2
Bebe 2017-01-17 19:21
michał ale tak jest praktycznie we wszystkich bankach....
Paula 2017-01-19 23:28
Bebe, nie we wszystkich bankach. Banki są już o wiele dalej - zarządzający mają koncepcję i są kompetentni. W PBS chaos, klienci odchodzą , a pracowników zwalniają przychodząc do domów. strach otwierać drzwi.
3
Ktoś 2017-01-21 00:48
Teoretycznie tak, ale w PBS-ie, jak widać, od pewnego czasu obowiązują inne standardy. I to się niestety dzieje naprawdę.
1
XYZ 2017-01-23 11:51
A gdzie się podziała opinia zamieszczona wcześniej między wpisem Pauli a Ktosia? Zaczyna się usuwanie? Ciekawe dlaczego?
4
Zubi 2017-01-26 13:14
No nie ma.To było coś, że w domu to mogą cmoknąć? Czego się bali? Mieli chodzić i cmokać? No nie zdzwiłbym się.
Zubi 2017-01-26 13:14
No nie ma.To było coś, że w domu to mogą cmoknąć? Czego się bali? Mieli chodzić i cmokać? No nie zdzwiłbym się.
Zubi 2017-01-26 13:15
No nie ma.To było coś, że w domu to mogą cmoknąć? Czego się bali? Mieli chodzić i cmokać? No nie zdzwiłbym się.
1
PRACOWNIK 2017-02-03 22:25
A NIECH SIĘ TEN PBS DZIADOWSKI ROZWALI W CH...... DZIADY JEDNE......
4
Stary 2017-02-04 14:01
Nie łam się, dłużej pracownika niż kierownika.....
2
JeszczePracownik 2017-02-17 13:48
Niestety to wszystko co jest tutaj napisane jest prawdą. Kiedyś ten bank miał koncepcję rozwoju lepszą lub gorszą ale miał teraz ma tylko "pomysły" które zmieniają się z kwartału na kwartał. Zwalnia się ludzi od tak, bo ktoś wymyslił świetne narządzie pod nazwą "plan naprawczy". Oprócz tego są jeszcze lepsze narzędzia np. raporty aktywności itd. Coraz więcej czynności "przenosi się do Centrali" ale w taki sposób że pracownicy Oddziałów muszą przygotować syntetyczne informacje aby potem na szczeblu centralnym można je było przekopiować lub zebrać w jedną tabelkę a i tak wszystkie czynności pozostają po stronie Oddziału. Ludzi nie wywiewa z Oddziałów tylko są zwalniani za brak realizacji planów. Rekrutuje się nowych pracowników ale nikt nie pomyślał, że nie ma systemu szkoleń i pracownicy "jeszcze pracujący" muszą szkolić nowych kolegów. Tych którzy szkolą i próbują jeszcze coż zrobić straszy się zwolnieniami lub zwalnia. Odpowiedź na pytanie dokąd to wszystko zmierza nasuwa się sama ...
3
Już nie pracownik 2017-02-17 16:45
Jeśli tak faktycznie się dzieje to zdrowo myślący wie ile kosztuje wyszkolenie pracownika, aby znał wszystkie procedury i pracował wydajnie. Jeśli chodzi tu tylko o rotację czy wymianę załogi na młodych ,, misiewiczów,, bez kompetencji to nic dobrego bankowi nie wróży.
2
Zubi 2017-02-17 18:14
Nie "misiewiczów" a "kolesiowiczów". Mała, prowincjonalna logika.
1
Brutus 2017-02-18 17:41
i macie jak w typowym bankowym korpo... tak jest w pko bp, getinie i tak mozna wymieniać nazwy
Zostaw swoją opinię o PBS Bank - Sanok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank