brak logo

PBS Bank

Sanok

Opinie o PBS Bank

psb 2012-11-17 00:17:18
Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOMENTARZ WYBITNY!!! NIC DODAC NIC UJAC!!!!!!!! ZGADZAM SIE Z TOBA W 100 %. !!! !!! !!! !!! !!! !!!
1
xxx 2012-11-19 19:24:43
czyżby to oddział lesko? - zgadzam sie z tą opinią
ciarko 2012-12-11 19:53:48
Chciałem zapytać pracowników PBS co sądzą o dawaniu naszej ciężko zarobionej kasy na hokeistów z bożej podszewki? O "światowej sławy" Odrobnym nie wspomnę.
ciarko-bis 2012-12-23 23:33:35
Wszyscy wiemy, że reklama jest dźwignią handlu. Więc nic dodać, nic ująć. Mamy wspaniałą reklamę na cały kraj, a nie ma nic za darmo.
klient 2013-02-16 17:20:30
To [usunięte przez moderatora] bank zawsze się coś psuje i nie działa, odsyłają od jednego pracownika do drugiego masakra banda niekompetentnych ludzi a pakietów kont od licha i nie wiadomo co wybrać,a pracownicy zwłaszcza dyrektorzy wybierani po znajomości którzy wchodzą w [usunięte przez moderatora] prezesom,żeby nie stracić posadki.Po za tym siedzący tam pracownicy dostają kasę za nic,jeśli chodzi o zaproponowanie jakiegoś produktu to masakra,siedzą tam jakby za karę ;-( jak człowiek przychodzi się coś zapytać odnośnie spraw związane z produktami bankowymi to pożal się boże.
Yeti 2013-03-09 20:49:11
Co do pracowników, przynajmniej w mojej miejscowości to pełna kultura i profesja, prawda jest taka, że tam bez przerwy są jakieś przerwy techniczne, zwłaszcza w weekendy kiedy normalny człowiek ma czas płacić rachunki i zrobić bilans, w weekendy ten bank "zamiera" kursy walut z piątku, księgowanie za płatność kartą trwa do 5 dni, czasem na lokacie jest oprocentowanie 9999,99%:), a tak miało być nowocześnie i nie wiem po co komu ta biometria setki razy w kolejce pod bankomatem stałem i nie zauważyłem aby ktoś z tego "cudu techniki"korzystał, wystarczy, że zagipsują mu ręke i bez grosza zostaje, ogólnie bank "gubi" się w środowisku w którym ma klientów, a niestety PKO nie zostanie
1
ekonom 2013-03-16 23:14:07
To, że ktoś ukończył studia nie znaczy, że ma automatycznie zarabiać więcej, dzisiaj ukończyć studia to 300 zł na miesiąc zapłacić, raz na jakiś czas pojechać na uczelnię i ma się tytuł mgr -znam takie osoby z tytułem co 4 ortografy robią na stronie, a o stylistyce szkoda wspominać - kto ukończył studia 20 i więcej lat temu, gdzie po parę osób przypadało na jedno miejsce i trzeba było zdać egzamin wstępny, a po pierwszym roku 30% odchodziło to były studia, dziś każdy [usunięte przez moderatora] jak ma kasę studia skończy i wydaje mu się, że ma zarabiać 3000 na rękę
Alfred 2013-05-15 21:36:39
Chciałbym w tym banku otworzyć rachunek firmowy (indywidualna działalność gospodarcza).
Nie potrzebuję jakchś wyrafinowanych usług - potrzebne mi "tanie" konto, dostęp do przelewów elektronicznych i płatności kartą oraz jakiś prosty rachunek ROR. Załóżmy że nadwyżki finansowe lokowane miałyby być na odnawialnej lokacie.
Czy PBS będzie dobrym wyborem?
markus 2013-06-02 19:58:33
Witam NIE BIERZCIE KREDYTÓW W TYM BANKU TO [usunięte przez moderatora]!!!! SPONSORUJĄ HOKEJ ZA GIGANTYCZNE PIENIĄDZE A ZWYKŁYCH LUDZI OBDZIERAJĄ ZE SKURY!!
W ziołem kredyt miał być niski procent okazało się że jest 19% miało być 12%
z kwoty która wynosi 24000zł mam spłacić 63000zł
Niby można ufać ludziom którzy tam pracują i mówią prawdę o tym co się podpisuje ale to są [usunięte przez moderatora] patentowani!!!!
stopy procentowe jak spadały to nie obniżyli ani trochę ale teraz jak się będą podnosić to od razu pójdą w górę.
on 2013-06-03 07:21:31
markus - 2013-06-02 19:58:33

Witam NIE BIERZCIE KREDYTÓW W TYM BANKU TO [usunięte przez moderatora]!!!! SPONSORUJĄ HOKEJ ZA GIGANTYCZNE PIENIĄDZE A ZWYKŁYCH LUDZI OBDZIERAJĄ ZE SKURY!!

W ziołem kredyt miał być niski procent okazało się że jest 19% miało być 12%

z kwoty która wynosi 24000zł mam spłacić 63000zł

Niby można ufać ludziom którzy tam pracują i mówią prawdę o tym co się podpisuje ale to są [usunięte przez moderatora] patentowani!!!!

stopy procentowe jak spadały to nie obniżyli ani trochę ale teraz jak się będą podnosić to od razu pójdą w górę.
racja to prawda [usunięte przez moderatora] mowa o oddziale w Sanoku na Kościuszki!!!!
123 2013-06-04 07:17:23
Może źle przeczytałeś umowę bo jak patrzę jakie ortografy robisz to możliwe, że nie rozumiesz co czytasz...niech żyją niepiśmienni !!!
ja 2013-07-30 00:18:14
Owszem toalety są dostępne dla klientów, ale gastronomii bank nie prowadzi.W pobliżu jest kilka punktów gastronomicznych z urozmaiconym menu.
misz masz 2013-08-22 14:22:00
Witam, czy ktoś z Was może mi odpowiedzieć na jedno zasadnicze pytanie? Mianowicie od mniej więcej roku sprawdzam sobie na bieżąco na stronie PBS oferty pracy, przez ten okres czasu nie pokazało się ani jedno ogłoszenie, jak to tam jest, faktycznie nie przyjmują czy tylko po znajomości idzie się załapać? Przez rok na pewno były jakieś rotacje wsród pracowników, zapotrzebowanie na jakieś stanowisko itp. a tam nic. Wystarczy spojrzeć na ich strone i zakładke ,,wyniki finansowe" i tam jest liczba pracowników, podawana w każdym kwartale roku i są dodatnie slupki więc jednak kogoś chyba zatrudniają , chyba , że to pic na wode, liczę na odpowiedź kogoś kto wie jak to się tam kręci.


Pozdrawiam
1
2013-10-07 11:28:14
19 % tj. stopa karna w przypadku powstania zaległości przeterminowanych, jest to czterokrotność stopy lombardowej i jest to zawarte w każdej umowie z jakiego kolwiek banku. Ale umowy się czyta a nie błaźni swoją głupotą!!!!
1
Jasiek 2013-10-12 00:06:16
....no i błędami w pisowni- pracowniku banku
1
ew. 2013-11-07 19:20:09
Tam pracują fryzjerki i kosmetyczki a nie ludzie wykształceni. Też na bieżąco sprawdzam oferty pracy tego banku. Skończyłam 2 kierunki studiów magisterskich :-) Ale jak widać to za dużo żeby pracować w PBS Sanok!!!!!!!!!!!
1
NICA 2013-11-11 10:49:22
TAK OCZYWIŚCIE MASZ RACJĘ I ZAJMUJĄ BARDZO DOBRE STANOWISKA. MOŻESZ MIEĆ UKOŃCZONYCH KILKA KIERUNKÓW STUDIÓW ALE JAK NIE MASZ ZNAJOMOŚCI TO JESTEŚ ZWYKŁYM KASJEREM.
4
familiada 2013-11-11 12:37:41
typowa polska familiada lokalna
1
xyx 2014-02-25 22:46:16
Tłumaczę dosłownie co to jest familiada lokalna. Większość stanowisk dyrektorskich zajmują dzieci, zięciowie i synowe prezesów banku.
1
mery 2014-06-19 13:40:58
A co sadzicie o ciagle rosnacych oplatach w tym Banku?. Porazka 5 zl za rachunki; za tokena juz mnie poinformowano ze bede placic 6 zl. Zamykam konto i ide do innego banku nie beda na mnie zarabiac. Tam bedzie na prawde wszystko za 0 zl a nie tylko fikcyjnie.
2
katia 2014-07-10 21:34:32
Jaka jest szansa na rozwój, awans i długoterminową pracę ?
aa1 2014-07-14 12:26:46
Czytanie ze zrozumieniem Ciebie boli? Co ludzie jeszce mają napisać?
Jak nie jesteś z rodziny to będziesz kasjerką i musisz zapi...ć na ich pobory.
W jakim banku masz teraz szansę na awans, rozwój i dłuhoterminową pracę???!!!
Wskaż chociaż jeden!!! Co za ....ka
1
katia 2014-07-14 18:03:53
Tylko pytałam. Ale jeśli tak "mili" ludzie jak Ty tam pracują to nie dziwne że tak jest jak piszesz bo jak mają takich jak Ty traktować.....
aa1 2014-07-14 21:42:07
Moja praca to moja sprawa i Tobie nic do tego. Proponuję korzystać z internetu ze zrozumieniem - poczytaj sobie fora o pracy w bankach a może w części zrozumiesz o czym piszę.
skirlex 2014-07-15 21:45:24
Powiem tak TLC (pracownicy banku wiedzą o co chodzi) zarobiło 500.000 zł na naszym banku za co ? akcja warzywkowo- akcja kanwa- a teraz program loajlościowy . NIC z tych akcji ani jednego klienta więcej ale przecież tlc to.......... dla zarządu!!!
olo 2014-07-16 07:57:41
Masz świętą rację. Akcje te nie przynoszą żadnych rezultatów a wymagają zaangażowania niemałych środków finansowych. Jednak sygnały do Centrali ze strony pracowników nie przynoszą żadnych rezultatów. Może zastanowić by się wreszcie nad zmianą polityki póki jest jeszcze na to czas.
2
pracownik 2014-09-11 22:23:44
Ale za to jest parę fajnych dziewczyn. Która jest najbardziej interesująca i warta uwagi waszym zdaniem ?
3
Krzysztof K 2014-10-23 21:48:08
Niestety jest to najgorszy bank w jakim miałem konto (korzystałem z kont Kredyt Banku, Inteligo, Alior Bank). Ponadto Biometria, którą PBS wprowadził to po prostu pomyłka. Niestety kiedy chce - porażka. W banku klienta traktują z góry i nieuprzejmie. Mam tam konto bo pracodawca mnie do tego przymusił.
2
Zdenek 2015-01-06 15:03:18
A czemu mają protestować skoro im płacą? To jest zupełnie normalne w innych bankach zapewne też. Po co konkurenci mają wiedzieć ile zarabia pracownik itp. Nie ma co narzekać skoro wypłata jest na koncie. Innym tematem jest problem z gospodarką naszego Państwa i naszego regionu.
1
ole ole łyse pole 2015-01-26 23:14:19
na początku masz 5000 netto (okres próbny 3 m-czny)a później co kwartał podwyżka 1000 zł. I co składasz podanie...Twoje kryterium stawki?
znawca 2015-01-26 23:56:46
mati tam jeszcze zapina nowe tematy? ;-)
1
Inier 2015-03-06 09:05:49
Bank PBS w Sanoku raczej nie zaproponuje takich zarobków chociażby dlatego, że to nie za wielka miejscowość i osiągnięcie takiej sprzedaży jest raczej nie do wykonania. Zastanawiam się jednak ile doradca może realnie otrzymać na rękę .. 2 tysiące? Chyba nie więcej. Pytanie tylko czy będą potrzebowali pracowników w bliższej przyszłości...
1
gość 2015-03-17 15:32:47
to jest odpowiedż tego dyrektorka z odziału z Rzeszowa ,bo więcej nic nie potrafi powiedzieć zięciulek dyrektora naczelnego.
klacz klikacz 2015-04-22 20:07:14
nooo....po dziesięciu latach to już szczytowanie....
klacz klikacz 2015-04-22 20:14:54
MOTTO NA DZIŚ:
masz "błękitną"krew .....udajesz, że coś robisz a zarabiasz
bo w innym przypadku to zarabiasz się...a minimum zarabiasz...
1
VIFI 2015-04-22 20:17:59
DOBRE!!!!
1
Metic 2015-12-02 16:09:57
Wysoka prowizja. Brak ostrzeżenia. W dziale pomocy pisze, że prowizja jest niska, więc mamy oszustwo.
bankowiec 2016-03-25 13:37:09
jestem czestym klientem oddzialu na krakowskiej ale z przykroscia stwierdzam ze po wymianie ekipy na nowa sa wieczne kolejki dwie panie jedna przewaznie zamkniete okienko bo cos liczy,zastanawiam sie nad przeniesieniem konta do innego banku..........
3
realia spółdzielczych 2016-04-07 11:54:25
rodzina na swoim to i pracowac nie ma komu haha
1
klient 2016-04-11 22:46:53
A cóż to się porobiło, że wymiotło połowę załogi w Rzeszowie ?
sorty 2016-06-07 21:45:14
To prawda,tez tak słyszałem! redukcja zatrudnienia i obcinanie wszystkiego co się da zresztą zapytajcie się samych pracowników to wam powiedzą. Centrala sama sobie dołki kopie a co z tym idzie własny grób ;-)
4
informator 2016-06-10 21:47:09
Widać że piszę prawdę bo centrala usuwa moje wpisy. Placówki nie zlikwidują zwolnią kadrę.Wiem że pracownicy bojkotują, obsługują klientów 2 razy dłużej, są mniej aktywni, odradzają brania kredytów, sprzedają mało bo jak to sami mówią ( Bank nie dba o nas to my i o Bank też nie ). To samo podejście mają dyrektorzy olali wszystko pracę i pracowników liczy się tylko zabrać kasę raz w miesiącu. Klienci widzą niezadowolonych pracowników i sami odchodzą. Będą zwalniać po 18 osób w miesiącu bo powyżej 20 to już zwolnienia grupowe a za to trzeba by dać odprawy ( to są cwaniacy) ale słyszałem , że będzie organizowany pozew grupowy , zresztą sami się przekonają , jak im pracownicy zrobią koło d.....
12
aaaaaaaa 2016-06-13 20:49:54
mój post też cenzura obcięła choć nie wiem czemu, cenzor czuwa na gowork
Możesz jescze wyjaśnić jaka jest rola PBS Finanse w tym cudownym Banku? Dlaczego Bank, w końcu to bank spółdzielczy, nie rozwija tego sam a udostępnia logo i robi to wydzielona spółka??
Pozdrawiam
13
fix 2016-06-20 20:52:11
To prawda pracownicy sami mówią , że jest źle i nawet swoim dobrym klientom o tym mówią, ja już zmieniłem bank przeniosłem wszystko. Masakra szkoda banku bo przez głupotę doprowadzili do upadku, i nikt z centrali nie ponosi za to odpowiedzialności tylko zwalniają pracowników
8
Brutus 2016-07-28 18:48:00
Proszę o info czy jest sens zatrudniać się w banku PBS? Jak wyglada sytuacja z planami, z wynagrodzeniem? Czy to prawda ze bank ma tak duze problemy?
12
CUI 24 2016-10-03 20:45:54
Bank PBS na dnie,
Z ostatnich informacji, PBSBank ma duże problemy. Nie wiadomo czy KNF przyjmie ich program naprawczy, jeżeli nie to nałożą na nich komisarza a to doprowadzi do upadłości. Na dzień dzisiejszy nie mają Prezesa tylko P.O Prezesa Banku. Wprowadzili program naprawczy polegający na cięciu kosztów wynagrodzenia , oraz redukcji pracowników. Problemy zaczęły się od sprzedaży logo banku PBS, którą wykupiła firma gdzie właścicielami jest Dyrektor Departamentu wraz z innym pracownikiem Banku. Parodia , że KNF się na to zgodził. Moim zdaniem bank padnie na samo dno, już będą dźwigać opłaty za usługi a to doprowadzi do odejścia klientów. Szkoda Banku ale tak to jest jak nie liczy się pracownik ani jego opinia, tylko kasa i sponsoring.
5
Gustaw 2016-10-05 12:53:15
a jaki bank dzisiaj nie jest w złej kondycji? dowaliło podatkiem bankowym to teraz niech ludzie płaczą.
Michał 2016-10-06 11:50:56
i chwała za to PBSowi, że wszystkie obciążenia bierze na siebie a nie przerzuca na klientów,
3
fvbg 2016-10-08 20:55:30
@pok ja tam nie widzę zadnych ofert pracy od nich na chwilę obecną ale może szukać nie potrafie i tyle :D
lewarek 2016-11-17 21:02:25
wystarczy że w sanoku wiesz komu robić laskę i masz stanowisko i pieniążki. a skończyć możesz w trakcie pracując jakieś gównienko na "renomowanej" uczelni w krośnie byle papier był... w sanoku to norma przecież. szkoda słów
1
Zostaw swoją opinię o PBS Bank - Sanok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank