brak logo

PBS Bank

Sanok

Opinie o PBS Bank

ew. 2013-11-07 19:20:09
Tam pracują fryzjerki i kosmetyczki a nie ludzie wykształceni. Też na bieżąco sprawdzam oferty pracy tego banku. Skończyłam 2 kierunki studiów magisterskich :-) Ale jak widać to za dużo żeby pracować w PBS Sanok!!!!!!!!!!!
1
NICA 2013-11-11 10:49:22
TAK OCZYWIŚCIE MASZ RACJĘ I ZAJMUJĄ BARDZO DOBRE STANOWISKA. MOŻESZ MIEĆ UKOŃCZONYCH KILKA KIERUNKÓW STUDIÓW ALE JAK NIE MASZ ZNAJOMOŚCI TO JESTEŚ ZWYKŁYM KASJEREM.
4
familiada 2013-11-11 12:37:41
typowa polska familiada lokalna
2
xyx 2014-02-25 22:46:16
Tłumaczę dosłownie co to jest familiada lokalna. Większość stanowisk dyrektorskich zajmują dzieci, zięciowie i synowe prezesów banku.
1
mery 2014-06-19 13:40:58
A co sadzicie o ciagle rosnacych oplatach w tym Banku?. Porazka 5 zl za rachunki; za tokena juz mnie poinformowano ze bede placic 6 zl. Zamykam konto i ide do innego banku nie beda na mnie zarabiac. Tam bedzie na prawde wszystko za 0 zl a nie tylko fikcyjnie.
2
katia 2014-07-10 21:34:32
Jaka jest szansa na rozwój, awans i długoterminową pracę ?
aa1 2014-07-14 12:26:46
Czytanie ze zrozumieniem Ciebie boli? Co ludzie jeszce mają napisać?
Jak nie jesteś z rodziny to będziesz kasjerką i musisz zapi...ć na ich pobory.
W jakim banku masz teraz szansę na awans, rozwój i dłuhoterminową pracę???!!!
Wskaż chociaż jeden!!! Co za ....ka
1
katia 2014-07-14 18:03:53
Tylko pytałam. Ale jeśli tak "mili" ludzie jak Ty tam pracują to nie dziwne że tak jest jak piszesz bo jak mają takich jak Ty traktować.....
aa1 2014-07-14 21:42:07
Moja praca to moja sprawa i Tobie nic do tego. Proponuję korzystać z internetu ze zrozumieniem - poczytaj sobie fora o pracy w bankach a może w części zrozumiesz o czym piszę.
skirlex 2014-07-15 21:45:24
Powiem tak TLC (pracownicy banku wiedzą o co chodzi) zarobiło 500.000 zł na naszym banku za co ? akcja warzywkowo- akcja kanwa- a teraz program loajlościowy . NIC z tych akcji ani jednego klienta więcej ale przecież tlc to.......... dla zarządu!!!
olo 2014-07-16 07:57:41
Masz świętą rację. Akcje te nie przynoszą żadnych rezultatów a wymagają zaangażowania niemałych środków finansowych. Jednak sygnały do Centrali ze strony pracowników nie przynoszą żadnych rezultatów. Może zastanowić by się wreszcie nad zmianą polityki póki jest jeszcze na to czas.
2
pracownik 2014-09-11 22:23:44
Ale za to jest parę fajnych dziewczyn. Która jest najbardziej interesująca i warta uwagi waszym zdaniem ?
3
Krzysztof K 2014-10-23 21:48:08
Niestety jest to najgorszy bank w jakim miałem konto (korzystałem z kont Kredyt Banku, Inteligo, Alior Bank). Ponadto Biometria, którą PBS wprowadził to po prostu pomyłka. Niestety kiedy chce - porażka. W banku klienta traktują z góry i nieuprzejmie. Mam tam konto bo pracodawca mnie do tego przymusił.
2
Zdenek 2015-01-06 15:03:18
A czemu mają protestować skoro im płacą? To jest zupełnie normalne w innych bankach zapewne też. Po co konkurenci mają wiedzieć ile zarabia pracownik itp. Nie ma co narzekać skoro wypłata jest na koncie. Innym tematem jest problem z gospodarką naszego Państwa i naszego regionu.
1
ole ole łyse pole 2015-01-26 23:14:19
na początku masz 5000 netto (okres próbny 3 m-czny)a później co kwartał podwyżka 1000 zł. I co składasz podanie...Twoje kryterium stawki?
znawca 2015-01-26 23:56:46
mati tam jeszcze zapina nowe tematy? ;-)
1
Inier 2015-03-06 09:05:49
Bank PBS w Sanoku raczej nie zaproponuje takich zarobków chociażby dlatego, że to nie za wielka miejscowość i osiągnięcie takiej sprzedaży jest raczej nie do wykonania. Zastanawiam się jednak ile doradca może realnie otrzymać na rękę .. 2 tysiące? Chyba nie więcej. Pytanie tylko czy będą potrzebowali pracowników w bliższej przyszłości...
1
gość 2015-03-17 15:32:47
to jest odpowiedż tego dyrektorka z odziału z Rzeszowa ,bo więcej nic nie potrafi powiedzieć zięciulek dyrektora naczelnego.
klacz klikacz 2015-04-22 20:07:14
nooo....po dziesięciu latach to już szczytowanie....
klacz klikacz 2015-04-22 20:14:54
MOTTO NA DZIŚ:
masz "błękitną"krew .....udajesz, że coś robisz a zarabiasz
bo w innym przypadku to zarabiasz się...a minimum zarabiasz...
1
VIFI 2015-04-22 20:17:59
DOBRE!!!!
1
Metic 2015-12-02 16:09:57
Wysoka prowizja. Brak ostrzeżenia. W dziale pomocy pisze, że prowizja jest niska, więc mamy oszustwo.
bankowiec 2016-03-25 13:37:09
jestem czestym klientem oddzialu na krakowskiej ale z przykroscia stwierdzam ze po wymianie ekipy na nowa sa wieczne kolejki dwie panie jedna przewaznie zamkniete okienko bo cos liczy,zastanawiam sie nad przeniesieniem konta do innego banku..........
3
realia spółdzielczych 2016-04-07 11:54:25
rodzina na swoim to i pracowac nie ma komu haha
1
klient 2016-04-11 22:46:53
A cóż to się porobiło, że wymiotło połowę załogi w Rzeszowie ?
sorty 2016-06-07 21:45:14
To prawda,tez tak słyszałem! redukcja zatrudnienia i obcinanie wszystkiego co się da zresztą zapytajcie się samych pracowników to wam powiedzą. Centrala sama sobie dołki kopie a co z tym idzie własny grób ;-)
4
informator 2016-06-10 21:47:09
Widać że piszę prawdę bo centrala usuwa moje wpisy. Placówki nie zlikwidują zwolnią kadrę.Wiem że pracownicy bojkotują, obsługują klientów 2 razy dłużej, są mniej aktywni, odradzają brania kredytów, sprzedają mało bo jak to sami mówią ( Bank nie dba o nas to my i o Bank też nie ). To samo podejście mają dyrektorzy olali wszystko pracę i pracowników liczy się tylko zabrać kasę raz w miesiącu. Klienci widzą niezadowolonych pracowników i sami odchodzą. Będą zwalniać po 18 osób w miesiącu bo powyżej 20 to już zwolnienia grupowe a za to trzeba by dać odprawy ( to są cwaniacy) ale słyszałem , że będzie organizowany pozew grupowy , zresztą sami się przekonają , jak im pracownicy zrobią koło d.....
12
aaaaaaaa 2016-06-13 20:49:54
mój post też cenzura obcięła choć nie wiem czemu, cenzor czuwa na gowork
Możesz jescze wyjaśnić jaka jest rola PBS Finanse w tym cudownym Banku? Dlaczego Bank, w końcu to bank spółdzielczy, nie rozwija tego sam a udostępnia logo i robi to wydzielona spółka??
Pozdrawiam
13
fix 2016-06-20 20:52:11
To prawda pracownicy sami mówią , że jest źle i nawet swoim dobrym klientom o tym mówią, ja już zmieniłem bank przeniosłem wszystko. Masakra szkoda banku bo przez głupotę doprowadzili do upadku, i nikt z centrali nie ponosi za to odpowiedzialności tylko zwalniają pracowników
8
Brutus 2016-07-28 18:48:00
Proszę o info czy jest sens zatrudniać się w banku PBS? Jak wyglada sytuacja z planami, z wynagrodzeniem? Czy to prawda ze bank ma tak duze problemy?
12
CUI 24 2016-10-03 20:45:54
Bank PBS na dnie,
Z ostatnich informacji, PBSBank ma duże problemy. Nie wiadomo czy KNF przyjmie ich program naprawczy, jeżeli nie to nałożą na nich komisarza a to doprowadzi do upadłości. Na dzień dzisiejszy nie mają Prezesa tylko P.O Prezesa Banku. Wprowadzili program naprawczy polegający na cięciu kosztów wynagrodzenia , oraz redukcji pracowników. Problemy zaczęły się od sprzedaży logo banku PBS, którą wykupiła firma gdzie właścicielami jest Dyrektor Departamentu wraz z innym pracownikiem Banku. Parodia , że KNF się na to zgodził. Moim zdaniem bank padnie na samo dno, już będą dźwigać opłaty za usługi a to doprowadzi do odejścia klientów. Szkoda Banku ale tak to jest jak nie liczy się pracownik ani jego opinia, tylko kasa i sponsoring.
5
Gustaw 2016-10-05 12:53:15
a jaki bank dzisiaj nie jest w złej kondycji? dowaliło podatkiem bankowym to teraz niech ludzie płaczą.
Michał 2016-10-06 11:50:56
i chwała za to PBSowi, że wszystkie obciążenia bierze na siebie a nie przerzuca na klientów,
3
fvbg 2016-10-08 20:55:30
@pok ja tam nie widzę zadnych ofert pracy od nich na chwilę obecną ale może szukać nie potrafie i tyle :D
lewarek 2016-11-17 21:02:25
wystarczy że w sanoku wiesz komu robić laskę i masz stanowisko i pieniążki. a skończyć możesz w trakcie pracując jakieś gównienko na "renomowanej" uczelni w krośnie byle papier był... w sanoku to norma przecież. szkoda słów
3
Barbara 2016-12-30 17:31:40
Najgorszy bank, z jakim miałam do czynienia. Dziś jest 30 stycznia, córka przelała mi pieniądze expresem na pilny nieprzewidziany wydatek. Niestety, pieniądze zamiast w ciągu 15 minut dotrą na moje konto dopiero 2 stycznia. Dodam, że córka zapłaciła 35 złotych prowizji z tytułu realizacji expresowego przelewu. W tej sytuacji musiałam prosić znajomych o pożyczkę. To jakaś katastrofa. Ja również, tak jak wspomniał przedmówca nie mogę zrobić szybkiego przelewu, ponieważ posiadam sprzęt w postaci tokenu. Porażka. Zaraz po Nowym Roku zmieniam bank! Nie polecam!!!
ja 2016-12-30 19:25:08
To zależy czy faktycznie został wysłany, a jeżeli tak to na pewno jest. Jak masz token to sprawdź czy przyszło i wybierz w bankomacie a nie narzekaj, ja mam aplikację na telefon , kartę i biometrię i nie miałam jeszcze problemu z wybraniem pieniędzy jeżeli zostały wysłane zwykłym przelewem i nie przetrzymane przez bank wysyłający to w ciągu 2-3 godzin wybrałam w bankomacie lub w kasie.
2
Jacek 2017-01-06 20:34:46
Witam wszystkich pracowników PBS, słyszałem, że w Banku powstaje związek zawodowy SOLIDARNOŚĆ czy ktoś może napisać szczegóły co i jak. Do kogo można pisać, czy związek już działa? Proszę o szczegóły jak ktoś coś wie.
ja, ja 2017-01-07 13:04:56
Musztarda po obiedzie..... 10 lub 15 lat temu to miało sens, ale teraz
2
Ktoś 2017-01-07 20:26:52
Wcale nie musztarda po obiedzie. To, co teraz wyrabiają z pracownikami woła o pomstę do nieba. Nigdy czegoś takiego w tym banku nie było. Związki zawodowe są konieczne, jeśli chcecie powstrzymać ten Zarząd.
3
Krawki 2017-01-09 19:59:50
TAK, teraz kolesiostwo przybrało gigantycznych rozmiarów.
2
Magda 2017-01-10 20:12:48
Jak się komuś coś nie podoba w PBS to można śmiało pisać:

https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/zgloszenie_na_bank.jsp
1
Obserwator 2017-01-12 21:06:19
Nikt do KNF nie napisze, każdy się boi i wie, że to skończyłoby się zwolnieniem. Rządzący są mściwi i niesprawiedliwi. Ale prędzej czy później sami wykończą ten Bank - do tego to wszystko zmierza. Dobra zmiana...
7
Ktoś 2017-01-13 10:51:06
To prawda, szkoda banku i ludzi, którzy tam przez lata pracowali. Wcześniej przynajmniej zarząd był merytoryczny i doświadczony, a przede wszystkim szanował pracowników. A dzisiaj? Szkoda gadać...
3
Ach 2017-01-13 23:03:59
A jaką rolę pełni tam Rada Nadzorcza ?
2
PAULA 2017-01-14 23:31:50
To prawda. Ludzie boją się zwolnień. To już jakiś marazm. A konkurencja działa aktywnie. Nic z tego nie bedzie. Ja przeniosłam konto do innego banku. Nigdzie nie ma tylu awarii. Bankowość mobilna znowu niedostępna. ..
1
Ktoś 2017-01-15 20:36:41
@Obserwator
Co do rządzących masz absolutną rację. Poprzedni Zarząd był doświadczony, merytoryczny, a przede wszystkim sprawiedliwy. Nowy... Szkoda słów. I tylko pracowników żal.
1
Michał 2017-01-17 17:06:04
Masz rację . W górze siedzi sama rodzina, nie ważne, co skończyli. A osoby po studiach siedzą w kasach, albo wciskają ludziom kredyty, bez możliwości awansu.
1
Bebe 2017-01-17 19:21:29
michał ale tak jest praktycznie we wszystkich bankach....
Paula 2017-01-19 23:28:37
Bebe, nie we wszystkich bankach. Banki są już o wiele dalej - zarządzający mają koncepcję i są kompetentni. W PBS chaos, klienci odchodzą , a pracowników zwalniają przychodząc do domów. strach otwierać drzwi.
Zostaw swoją opinię o PBS Bank - Sanok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBS Bank