Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Pracowałeś w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-12-22 08:12:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stalowy niewolnik 2 - 2014-12-21 12:07:42]:
Mam propozycję Energomontaż -Zachód potrzebuje pracowników od zaraz
zdjecie uzytkownika
niko - 2014-12-22 15:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZRE katowice tez potrzebuje pracownikow Panowie opcji w tej chwili jest naprawde duzo ja zmienilem i nie zaluje,a dojazd na Łaziska to nic strasznego.
zdjecie uzytkownika
stalowiec - 2014-12-30 13:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli jest się dogadanym z przyszłym pracodawcą to można nawet porzucić prace. Zgodnie z obowiązującymi przepisami na swiadectwo pracy idzie tylko opinia od ostatniego pracodawcy ... wiec p. Gosiu po co ta spina,co ??? a może brak wiedzy ???
zdjecie uzytkownika
GŁOS WROCŁAWIA - 2015-01-03 10:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam "pracownik dołowy" boisz się pokazać swoją prawdziwą twarz. Czyżbym trafił w czuły punkt lizusie. A co do łapańców to prawda że jedna z firm ma monopol i bez względu na to co byś nie robił to oni muszą być. Bardzo mocno jest w to zaangażowany jeden z dyrektorów (pewnie się z nim działkują) tak wygonili u nas konkurencyjną firmę podwykonawczą z Wrocławia bo taniej jest zapłacić noclegi i dojazdy ich podwykonawcy, który robotę tygodniową robili miesiąc takie gwiazdy.
zdjecie uzytkownika
GŁOS WROCŁAWIA - 2015-01-03 10:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Traktowanie ludzi z góry to norma też straszenie że jak się nie podoba to proszę się zwolnić. Był u nas we Wrocławiu prezes i sam tak powiedział że nie będzie płacił więcej spawaczom chodź by się mieli zwolnić bo go jest stać na takie ruchy. Notabene ciekawe jak długo. Panowie w tym roku ruszają duże kontrakty w energetyce i tacy jak on będą nas błagali żeby u nich pracować.
zdjecie uzytkownika
głos opola - 2015-01-03 11:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GŁOS WROCŁAWIA - 2015-01-03 10:44:34]:
Oj nie będą błagali tylko to trzeba zrozumieć
zdjecie uzytkownika
wróg - 2015-01-20 17:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Tacy sami - 2014-09-10 23:54:21]:
to prawda w tej firmie na stanowiska kierownicze dostają się ludzie, którzy dobrze loda liżą a na kierownika trzeba mieć wygląd i poukładane w głowie a podstawy angielskiego to już dzieci lepiej potrafią od Mateusz H, on ma tylko tytuł kierownika i kasę a obowiązki jakie należą do niego to tylko duża ściema zwykły pracownik fizyczny potrafi więcej
zdjecie uzytkownika
junior - 2015-01-26 21:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma to jak na armaturce !
zdjecie uzytkownika
drifter - 2015-01-26 22:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [junior - 2015-01-26 21:20:34]:
Na armaturce spoko ale największa ściema to na suwnicach!
zdjecie uzytkownika
junior 2 - 2015-02-02 08:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [drifter - 2015-01-26 22:08:33]:
A najlepsze są na suwnicach tzw. przeglądy, bo to już maxi ściema.
zdjecie uzytkownika
POL - 2015-02-03 22:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ściema to twoje paskudne życie.
zdjecie uzytkownika
niby monter - 2015-02-05 13:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam panowie plany doosan. wyjazd do niemiec kolejna okazja na wydymke zbieraja ludzi wiadomo cos konkretnie ?
zdjecie uzytkownika
niko - 2015-02-06 16:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niby monter - 2015-02-05 13:37:08]:
Tak trzeba sie zwolnic na wlasnym garnuszku za 2200 na czas wyjazdu
zdjecie uzytkownika
niby monter - 2015-02-10 14:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niko - 2015-02-06 16:50:36]:
haha to las rak chetnych ludzi do wyjazdu. nikt nad tym nie panuje w stalowej porazka ludzie w hu.. wala spawacze nie maja co spawac lapanka pierdol.. naciagaja robote oby jak najdluzej tu przesiedziec bo maja blisko i pasuje ogolnie to jeden wielki rozpierd.. moze ktos nad tym zapanuje ale watpie bo kazdy chodzi z rekami zalozonymi tak jak majster L. leje na to co sie dzieje
zdjecie uzytkownika
szukajacy - 2015-02-13 13:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie czy polecacie firme chce dalej rozwijac sie jako spawacz mam ponad podstawe maga pol roku temu skonczylem kurs na tiga doswiadczenie male ale w miare sobie radze . jakie zarobki sa w firmie i jak rekrutuja spawaczy co jest wymagane
zdjecie uzytkownika
NIEZORIENTOWANY - 2015-02-13 13:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szukajacy - 2015-02-13 13:09:31]:
JAKI JEST ZAKRES PRACY NA STALOWEJ WOLI?
zdjecie uzytkownika
stalowy niewolnik - 2015-02-18 12:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NIEZORIENTOWANY - 2015-02-13 13:42:35]:
zakres jest jaki jest mysle ze nawet jak zapytasz kierownika to nie udzieli poprawnej odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
armaturka - 2015-02-18 14:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedz-zakres prac na Stalowej Woli;prace będą trwały do czasu zakończenia a pytający niech się cieszy że ma robotę i za nią mu płacą
zdjecie uzytkownika
niezorientowany - 2015-02-20 14:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stalowy niewolnik - 2015-02-18 12:57:14]:
chodziło mi co tam jest robione np: remont turbiny, remont suwnicy, remont kotła nie wiem co jeszcze
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-03-30 20:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kolegi szukającego. Firma daje się rozwijać ale niestety jeżeli chodzi o warunki i traktowanie to słabo. stawka od 2000brutto wzwyż plus dodatki na początek około 200zlbrutto A jak nie ma co spawac to do monterki...
zdjecie uzytkownika
inz. - 2015-04-21 22:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Firma z dużymi ambicjami - często ponad swoje możliwości. Szalone kwoty wydawane na pierdoły: laptopy, telefony, rzadko używany sprzęt i wyposażenie, natomiast oszczędzanie na pracownikach inżynieryjnych (tylko inżynieryjnych!) w postaci - braku wypłacanych nadgodzin, (mobbing w celu zmuszenia pracownika do pracy w nadgodzinach - 10-12 godzin to standard) obstawianie jednym pracownikiem zadań wymagających co najmniej 4 inżynierów. Prowadzenie prac w postaci wolnej amerykanki na zasadzie - "nie mam pojęcia co robię ale robię". Brak szczerości wyższych przełożonych - niedotrzymywanie większości obietnic (rozmyślnie!).
Najbardziej śmieszne są zebrania (pralnie mózgu) typu doosan way na których mówi się jak to nie jest świetnie, jak to się nie przestrzega BHP - a gdyby ktokolwiek zainteresowałby się chociażby maksymalnym 8 godzinną dzienną pracą na wysokości to mógłby się zdziwić, nie mówiąc o tym że roczny maksymalny wymiar czasu pracy jest wykorzystywany w 3-4 miesiące... W dzisiejszych czasach jest to igranie z ogniem. W doosanie ogólnie nie przestrzega się prawa pracy - jest to fikcja którą usilnie próbuje się wpoić korzystając z niewiedzy pracowników.
zdjecie uzytkownika
Kierownik Robót - 2015-04-22 19:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ZGADZA SIĘ!!! Ja już dawno temu powiedziałem sobie, że pierdo!e ich wolontariat i w doopie mam przychodzenie w weekendy jak baran bo szef tak chce. Obiecują góry i doliny a na obietnicach koniec. Dostajemy budżety napięte jak baranie jaja i masz się chłopie zmieścić. To oczywiście koniec końców odbija się na pracownikach szeregowych. Śmieszy mnie ocena roczna gdzie jest jasno wyszczególnione i pewnie też odgórnie narzucone przez zarząd owej firmy, że należy orgraniczać ilości rbh na danym zleceniu lub ograniczać chorobliwość pracowników w wymienionych minimum. A co mam, pracownikowi ibuprom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kupić?! Kpiny w biały dzień pod przykrywką wielkiej światowej korporacji. Bezsens goni bezsens każdego dnia. Czasem za!oba idzie dostać. Co zlecenie to jest krojenie kosztów na wszystkim i oczywiście oczywiście odbija się to nas. Kadrze nadzoru. Bo przecież nadgodzin nam nie trzeba płacić bo po co. Najlepiej obiecać premie kwartalną i roczną, którą później przy ocenie delikatnie się obcina motywując to nie wykonaniem absurdalnych zadań kwartalnych i rocznych. Na sam koniec okazuje się, że dostajesz parę stówek brutto. Śmiech na sali. Do doopy z tym Doosanem. To typowy polski prywaciaż, który nikim i niczym się nie przejmuje.
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-04-29 21:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
racja z tymi niewyplacanymi nadgodzinami ale tak juz wymyslili ci co maja dobrze w kieszeni a patrzac na zwyklego fizola ktory jak nie przyjdzie 2 weekendy to hu.. zarobi takie sa realia firma niejest najgorsza ale ludzie sie boja odezwac o swoje zawalczyc bo jest pare takich gosci co nie umieja nic zrobic stawki po 2400 i pasuje zero jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za prace wykonywane bo nie ma pojecia o tym co robia podwyzki smieszna szkola monterska na ktorej wciskaja do glowy pierdoly wyklad czesto prowadza ludzie co jakby sami mieli wykonac prace o ktorych tam mowa to mogliby sobie nie dac rady jezeli ktos umie cos zrobic i chce sobie polepszyc to jest mozliwosc na rynku duza
zdjecie uzytkownika
praacownik - 2015-04-30 22:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, po co te narzekania. Przecież można spokojnie zarobić w firmie 4-5, a nawet 6 tys zł. Wystarczy przepracować cały miesiąc bez dnia wolnego, jak się da, to zostać po godzinach i jest naprawdę kasa, że hej:). Naprawdę, znam ludzi, którzy od lat orzą w ten sposób i są naprawdę szczęśliwi.
zdjecie uzytkownika
kotlarz - 2015-05-05 20:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oj nie wiem, oralem 4 soboty i 3 niedziele jak ciul jakis i ledwo trojeczka byla ... porazka, ale jak sie ma takiego ciula, statyste za szefa zakladu jak ten moj pozorant ktory chodzi i obiecuje to tak to jest. Nic cza zapierdolic jakis termin mlyna czy kotla niech w koncu krawaciarza z golejowskiej sie oczy otworza ...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA ?
Zadaj pytanie
alert