brak logo

DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Rybnik

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Olek 2016-03-21 23:18
Dział ciśnieniowy to fikcja to był chyba ostatni remont kotła jaki ta firma dostała
2
monter 2016-03-23 09:18
To u was chyba więcej celebrytów niż dobrych i konkretnych monterów prowadzących.Błyszczą w świetle lamp i mają gadane ,ale jak konkretne zadanie to wymiękają.Ludzi muszą mieć z najwyższej półki a jet często tak że to stolarze piekarze i inni.Lecz jak wież o co w tym zagadnieniu chodzi to i z takimi można zrobić wszystko.Miałem pytać o robotę ale jak likwidują to trudno.
2
spawalnik 2016-04-01 17:01
Proszę o inf. ile można zarobić na stanowiski inż spawalnik
1
spawacz 2016-04-01 18:47
Bardzo bardzo dużo
3
monter 3 2016-04-06 21:04
Jesli chodzi o dzial cisnieniowy to ma sie bardzo dobrze. Widze ze niektorych flustruje , ze niektore placowki utrzymania ruchu w budkach serwisowych (gdzie ludzie dostaja odciskow na tyłku od siedzenia na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja byc zlikwidowane a ludzie wchlonieci do dzialu cisnieniowego ktory ma byc znacznie rozszerzony. tylko w tym problem , że na cisnieniowce niema siedzenia na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko trzeba zap.... , zeby termin wyrobic i wielu niedaje rady a pozniej madruja na forum. Także panowie wezcie sie do roboty.
synek_kazika 2016-04-09 14:22
Hahaha przynajmmiej jeden prawde napisał
xxx 2016-04-09 19:34
Pracuje w tej firmie już ponad 10 lat i dużo już tu widziałem. Widziałem jak lata temu prawie rozleciał się dział armatury potem przyszło kilku perspektywicznych pracowników, jeden z nich jest teraz mistrzem i z tego co mi wiadomo to od 5 czy 6 lat ten dział nieźle zarabia i to nie tylko na siebie ale też na dział turbinowy który od lat jest pod kreską... o pompach nie wspomnę. Zresztą, pompy umarły z Waldkiem. Szkoda tylko że tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jowo się tam zarabia a brygadzistów nie wiem czy jest tam dwóch, co innego na SW. W ten dział pompowane jest wszystko: pieniądze, sprzęt i przywileje. Ludzi ze stawkami brygadzistów to min 60% składu, ale czy ten dział zaliczył jakikolwiek rok rozliczeniowy na + ? Jak Kazik i jego SU pomoże to tak :)
7
bazior 2016-05-06 19:27
Prawda boli Hodzony ?
4
podwładny 2016-05-07 06:22
Oszust zabolało?
optymista 2016-05-08 09:30
A więc działaj kanalio!!!
Olo 2016-05-08 12:48
Po tych wpisach widać że firma Doosan przechodzi jakiś kryzys
4
Bzyk 2016-05-08 16:07
A co "Optymista" bronisz takich ludzi bo sie na nich wybiles! haha
robol 2016-05-09 17:10
I to się po lekku potwierdza
Szkoda gadać!!! 2016-05-10 13:15
Po co asystenci sa potrzebni? Moze doktorow jeszcze zatrudnia....
koleś 2016-05-26 09:40
To było do przewidzenia, jeszcze nie tak dawno słyszałem że dział SW się rozwija i ma się dobrze
1
realista 2016-05-26 09:50
Przenieś się do ZRE!!!
2
Kierownik 2016-05-26 15:52
Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy
2
Co to ma byc ? 2016-05-26 19:47
( usunięte przez administratora ) !!! i tyle na ten temat
1
Naznaczony 2016-06-01 18:02
Co do SW to chyba racja, że się wkrótce rozleci choć to może zbyt ostre określenie ale na pewno w pewien sposób jakoś tam przekształci po tym jak kilkunastu bardzo dobrych i w mojej opinii szanowanych monterów kotłowych z dużym doświadczeniem odchodzi z firmy. Wcale się Wam, chłopaki nie dziwię, też tak postąpiłem parę lat temu. Nie mogłem znieść tego bezsensu który zalągł w firmę zdaje się już na stałe i nie ma nikogo mocnego kto mógłby coś zmienić. Nie wspominam już o wypłatach i śmiesznie niskich stałych stawkach gdzie w przypadku wykonania nadgodzin nie sposób się ich doliczyć zwłaszcza w przypadku jeśli jest jeszcze dodana premia. I zawsze w takim przypadku człowiek kombinuje czy ma zapłacone wszystkie nadgodziny ile procent premii dostał. Porażka totalna. Ale to tylko wypłata. Dodam, że każdego dnia spotykałem tam bzdurne wymogi bhp jak i sami behapowcy, którzy wymyślają coraz to nowe instrukcje stanowisk pracy i jak złamiesz jakąś zasadę chłopie to - po premii! A za co? A dlaczego behapowiec nie może być przyjazny pracownikowi szeregowemu tylko utrudnia mu życie na każdym kroku zamiast zająć się faktycznie rozwiązaniem problemu na miejscu pracy a nie tylko karać. Ludzie! Nie tędy droga i zrozumcie to w końcu. Kolejna rzecz to ten cyrk na kółkach czyli szkoła monterska. Po co to komu i jak ktoś może uczyć starego doświadczonego brygadzistę na kotle z wieloletnim stażem jak się pracuje!? Paranoja. Może to i dobrze, że odchodzi kolejna grupa dobrych pracowników bo przecież nikt nikomu nie zabrania odejść. Więc powodzenia chłopaki. Życzę Wam samych sukcesów w nowej firmie, lepszych stawek i bezpiecznej pracy - bez bzdur jakie obowiązują w papierowej firmie jaką jest Doosan Polska. A temu kto chce dalej pracować też życzę powodzenia tylko, że z bzdurami i marnymi wypłatami. Trzymajcie się i nie dajcie się nikomu.
2
schweiser 2016-06-01 19:36
widze ze nie jest dobrze ale rynek sie na dobrych fachowcow otwiera mozliwosci jest masa moze dotrze wkoncu do kadry zarzadzajacej ze ludzie maja dosc sluchania o wypowiedzeniach straszeniu ze musisz i tel od kierownika o 19 musisz jechac na wroclaw nie wazne ze byles w pracy 7-15 doosan cie czlowieku potrzebuje i masz byc jest to chore dobrze ze inwestycji w energetyce jest duzo nie ma sie czym przejmowac Jacek H bedzie robil na kotle bo on sie na wszystkim zna
3
pracownik 2016-06-02 20:08
Panie kiepski doskonale ujęty temat!
1
the 2016-06-03 19:40
Widzę, że niezłe zamieszanie wokół działu kotłowego się zrobiło :) niech idą "fachowcy" skoro ma im być lepiej, oszczędność dla firmy przynajmniej będzie. Wszyscy stawki po 3400 + premie. Do tego 15:15 godzin 12, soboty praca do 10 i doma, albo wcale do roboty się nie chodziło i pisane było, do tego kartki codziennie. W żadnym innym dziale takich patologii nie ma tylko SW. Niech ten dział się rozleci a darmozjady odejdą z firmy to może znajdą się pieniądze dla działów których pracownicy zarabiają na tą firmę, SU, TA, AKPiA
3
ekonomista 2016-06-06 20:30
I pójdą a może już poszli a prezes godo że na giełda papierów wartościowych che wleżć wlezie ale do hajżla
4
były doosan obecny zre 2016-06-22 21:12
Nie! tylko nie to, tu dopiero Cyrk!
Spawacze,monterzy 2016-08-06 22:57
I robi co chce, pisze swoim godziny , a doosan szuka pieniędzy ,a chłopaki co nadrabiaja za jego "przyjaciół" robotę nie mają nic
P.S.
B.S. do zwolnienia:)
Franek 2016-08-07 08:57
Jesteś w błędzie ale idź spróbuj
Łosiu 2016-08-07 17:48
Okularami co same mierzą kocioł, laserowymi tarczami do szlifierek i do tego jeszcze Transitami co nie potrzebują kierowców i paliwa:)))))
1
manieko 2016-08-08 10:49
na razie wydaje mi się, ze tylko ta ofrta stażu jest aktualna, a tak w okresie wakacyjnym to nie zatrudniają na sałe.
Pies 2016-12-15 15:34
Ludzie w tej firmie sie maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za dobrze zaczynajac od papierosow, bajery a konczac na telefonach i sraczu mam tu na mysli monterow grupy 1 z krotkim stazem - ich odzywki do pracownikow starszych stazem to juz przesada a o tym jak sie pala do roboty to juz nie wspomne niby sa kamery a nikt tego nie widzi. Odzywki przelozonych - tego to juz nawet nie ma co komentowac ale przydalo by sie troche szacunku z ich strony (nie wszystkich mam tu na mysli) To tyle mam nadzieje ze to sie zmieni!
Armatura 2016-12-15 15:40
Majster H. z Armatury wielki znawca, cwaniak, pakier i ma malego!
2
obserwator 2016-12-15 18:05
Z telefonami to fakt co niektórym te telefony to poprzyrastały do łap!!!!!
bolek 2016-12-15 22:34
Nic z tych waszych wpisów nie rozumiem jeszcze nie tak dawno nadawaliście wszyscy na dział kotłowy monterzy z tego działu odeszli do konkurencji dział przestał istnieć a wam
dalej coś nie pasuje ciągle narzekacie .Wniosek nasuwa się sam że jest wśród was grupa (lebrów i tela ) najlepszymi pośród was są Harenza i Hańdziony spece od wszystkiego.
3
lopezik 2016-12-17 21:41
zgadza się
3
Niko 2016-12-18 21:47
Zaczyna sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez wielki O.Nie dziwcie sie młodym pracownikom ze nie angazuja sie w prace skoro czy pracuja dostaja 2000 brutto czy nie pracuja tyle samo. Czesto bywa ze pracownicy z 4-5 letnim stazem sa monterami 1...ludzie ktorzy sa zaangazowani w prace i maja rodziny na utrzymaniu dostaja z premia na koniec miesiaca 1900 zl na konto!Chyba trzeba wymyslic jakis system motywacyjny Panowie zarzadzajacy dzialami nie sadzicie?Nie mierzcie wszystkich jedna miara. Juz nie bedzie grupowych odejsc do konkurecji ...wiekszosc z nas rozglada sie indywidualnie za innym zajeciem bo jak kiedys dalo sie utrzymac z pesji w Doosanie tak teraz od 10 do 10 brakuje na podstawowa egzystecje,a wykonujemy czesto odpowiedzialna prace za ktora za granica placa naprawde godnie.Czy nie mozna zyc godnie w Polsce bez rewolty z "Panami"?
7
Nie złodziej 2017-01-06 19:14
Wiem , że z firmy zwalnia się ludzi za działalność konkurencyjną. Ale nie rozumiem dlaczego nie zwalnia się złodzieja. Proponuję przyjrzeć się działalności kierownictwa oddziału Kozienice.
9
Margarett 2017-01-10 10:01
Dział WD= chamstwo, przedmiotowe traktowanie kobiet , brak szacunku współpracowników wobec siebie. Podobno dział przynosi straty? Nie jestem zdziwiona , mając zatrudnionych tak nie grzecznych Panów jak Ci z działu WD , to każda firmia miałaby straty i popsutą renomę. Ogólnie do firmy doosan nie mam zarzutów , tylko proszę lepiej sprawdzać swoich pracowników, bo niektórzy chyba chcą za bardzo być ponad swoje stanowiska .
3
Clooney 2017-01-11 14:37
"Niegrzecznych" piszemy razem ;P
4
list do G 2017-01-11 17:25
Nie wiem na kogo pani trafiła ale nie ładnie tak załatwiać sprawy. Pakowanie całego działu do jednego worka nie jest wporządku. A kwestia oceny strat zysków oraz budowy renomy nie należy do pani kompetencji i jak już pani zauważyła nie należy wychodzić ponad swoje stanowiska. Poczucie humoru to w tym dziale mają ogromne.
Pyrsk
6
lopezik 2017-01-15 20:11
Zgadzam się. Kobiety w Doosanie traktuje się w aposób nieuczciwy i po chamsku. Pozdrawiam.
bolek 2017-01-23 13:13
Jakim autobusem dojadę z pod PKP w Rybniku? nie umiem nic znaleźć pomóżcie
2
Meta 2017-01-23 21:29
Spod dworca PKP to liniami 12, 40 i 41 wysiadka pod WORD Rybnik i potem jeszcze jakieś 600 metrów do przejścia. Rozkładu jazdy poszukaj na ZTZ Rybnik.
1
bolek 2017-01-24 10:56
Dzienkuje serdecznie za pomoc.
mrau 2017-01-29 00:22
Doosan czysty koreański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] minimalna stawka = minimalna krajowa, brak jakichkolwiek powyżek od ładnych paru lat, przerwa w doosanie? 30 minut z tym że kodeks pracy przewiduje minimum 15 i z tego powodu trzeba odpracować 15 minut czyli w pracy jesteśmy 8 godzin 15 minut a nie 8 godzin Istna porażka nie słyszałem żeby gdziekolwiek indziej takie zasady panowały … stosowanie kodeksu pracy tylko po to aby dowalić pracownikowi bo np. w sytuacji dyżurów telefonicznych już nikogo nie obchodzą minimalne przerwy w pracy itd. Itd.
9
Rysiek 2017-01-29 10:41
To nie koreański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko wasza dobra wola zgadzacie się na takie warunki to takie macie
2
Porażka 2017-01-30 22:17
Określę to tak. Jeden na drugiego nadaje, wielcy koledzy a pójdzie kawałek dalej i już mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dwulicowcy!!! Wchodzą w zad a tak to pokazują że sie już żygać chce. Niektórzy pracuja 10 lat a sie rządzą jakby pracowali od początku kto na takie cos pozwala? Chore, to jest kurwaaa chore!
zebix 2017-02-01 20:19
Jakies pozytywne zmiany z nowym rokiem w doosanie?jakies podwyzki czy dalej na pograniczu minimalnej krajowyj?
Silnoręki 2017-02-10 08:41
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie !!! I mam nadzieje źe się ta firma rozpi....doli!!! Z takimi dyrektorami i kierownikami to mam nadzieje źe nastąpi to w 2017 rok!!! A i dalsze opisy , opisze do Angielkiego doosanu i nawet do skośnookich !!! I dziwie się tym baraną obecnym co tam nadal pracują źal mi was osły tania siło robocza!!
4
olo 2017-02-11 17:30
Naucz się pisać analfabeto!!!
3
Exportowy 2017-02-14 17:20
Miały być wyjazdy. Bydzie coś?
krajowy 2017-02-14 20:00
Ja bydzie do Połańca
Zostaw swoją opinię o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA