brak logo

DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Rybnik

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

xyz 2016-01-21 17:57:13
Jak ci żle palancie to się zwolnij!!
ZARZĄDca 2016-01-21 18:39:48
Odpowiedź jest prosta. Zarządowi owej firmy się to nie opłaca. Z góry zaznaczam, że nie mam zamiaru pisać dlaczego przeliczanie stawki firmy z PLN na EURO jest błędnym myśleniem jeżeli Ci już szanowny kolego przyszło to do głowy oraz nie zamierzam tłumaczyć całego schematu budżetowego firmy. Firma nastawiła się na prace w Polsce i świadczenie usług na terytorium RP. Wyjazdy które dotychczas były. Niestety, ale muszę to stwierdzić były tylko z przypadku a nie z chęci Zarządu do otwarcia się na rynki międzynarodowe. Trzeba zdać sobie sprawę jakie ryzyko niesie ze sobą podjęcie kontraktu poza granicami RP. W tej firmie nie ma reguły czy kontrakt polski czy zagraniczny każdy może być stratny lub zyskowny. Bardziej zyskowniejsze dla firmy są prace realizowane na terytorium RP w obrębie oddziałów regionalnych i to jeszcze nie zawsze. Firma zna lepiej rynek polski niż zagraniczny na którym ma większe pole manewru oraz zdecydowanie większe prawdopodobieństwo wygrania przetargu niż po za granicami Polski. Inną kwestią jest polityka firmy Doosan, która przekierowała się w stronę remontów i prac serwisowych w znanych nam lokalizacjach. Takie rzeczy spadają na nas (kadrę) odgórnie. I wierz mi. Nikt i nic tego nie zmieni. Pracujemy w Polsce i z tego żyjemy a jak każdy ma to każdy dobrze wie. Podsumowując wyjazdy, rezultat jest prosty na takim wyjeździe, gdziekolwiek by to nie było. Zarobisz Ty a nie firma, która po Twoim powrocie z zagranicy będzie Cię zatrudniać na polskiej stawce a przecież płacić trzeba z czegoś. Kontrakty stratne (nierentowne) się tutaj nie podobają i nie o to w tym wszystkim chodzi żeby wpakować ludzi w samochody gdzieś tam do Niemiec czy Belgi i niczym się nie przejmować bo płacą w walucie EURO. Chcesz jechać za granice i zarobić? Nie ma przeszkód. Ale nie z tej firmy. Najprostszą drogą do wyjazdu jest zmiana pracodawcy. Myślę, że to co napisałem jest w miarę przejrzyste.
1
mrau 2016-01-21 20:13:40
xyz - racja, palantów w tej firmie jest dużo ale łowienie ryb nie wymaga zbyt wysokiego poziomu iq
Na początku mojej wypowiedzi oczywiście chodziło fakt przyjścia do pracy pod wpływem alkoholu, jak nie przez mistrza to przez wybitnych fachowców których firma przejęła od edfu i jak wiadomo w tej firmie są równi i równiejsi.
plamka 2016-01-25 20:29:18
Najporządniejsza FIRMA na ówczesne czasy tylko pozazdrościć
2
Dział ciśnieniowy 2016-01-28 10:00:13
Dziękuję za odpowiedź. Z bólem muszę stwierdzić że zostałem okłamany i nie tylko ja ale także cześć osób które uczestniczyły na spotkaniu. Dlaczego prezes tej firmy mówił o wyjazdach i to licznych do Anglii,Szwecji czy też Niemiec. Po co tak kłamać?
2
PIP 2016-01-30 18:37:59
Spokojnie Panie RSO! Nie bądź Pan taki do przodu. Mija styczeń, zbliża się kolejna rata "umownej" składki a my nadal nie mamy wpływu na koncie. W przypadku nie wywiązania się z " naszej umowy" będziemy zmuszeni zrobić mały desant PIPowców na spadochronach. Oczywiście nie będziemy się zapowiadać 14dni przed, wieć proszę pamiętać o ka-ka-kaskach i ŁOkularach:)
Be Aware and keep the Doo(r)sanWay clean :)
robol 2016-01-31 11:49:56
PREZES i ZARZĄD DO WYMIANY przestali panować nad FIRMĄ obecne działania nie gwarantują prawidłowego funkcjonowania FIRMY i realizacji kontraktów.
Wrrr 2016-02-11 12:17:10
Powinien być 1 prezes a nie kilku! 1,2 lub 3 kierowników po co ich aż tylu? po co tylu przełożonych?
EKSPERT 2016-02-12 12:58:17
Właśnie nam oceniać to my wypracowujemy zysk dla firmy.
A skoro stać firmę na tworzenie wirtualnych stanowisk to oznacza że pieniądze z zysku nie trafiają we właściwe miejsce tj.Dla osób wypracowujących w pocie czoła
te zyski.Po co płacić ludziom,po co płacić skarbówce,lepiej stworzyć nieistniejące
fizycznie stanowiska i napychać konta milionami.Tak to działa w naszym kraju.
nie magister. 2016-02-28 09:58:36
Błysnołeś dowcipem jak chłop ze wsi lakierami.
2
monter 2016-03-21 18:15:37
Przeczytałem kilka ostatnich wpisów ,ale nic z tego nie wywnioskowałem .Jak stawki i jakie kwalifikacje potrzebne np na dziale ciśnieniowym Jaworzno.A co majstra po zawałach to człowiek z układu do EP jak przyszedł to moment awansował z montera na prowadzącego i dostał od razu mieszkanie służbowe no to tyle
1
Olek 2016-03-21 23:18:03
Dział ciśnieniowy to fikcja to był chyba ostatni remont kotła jaki ta firma dostała
2
monter 2016-03-23 09:18:02
To u was chyba więcej celebrytów niż dobrych i konkretnych monterów prowadzących.Błyszczą w świetle lamp i mają gadane ,ale jak konkretne zadanie to wymiękają.Ludzi muszą mieć z najwyższej półki a jet często tak że to stolarze piekarze i inni.Lecz jak wież o co w tym zagadnieniu chodzi to i z takimi można zrobić wszystko.Miałem pytać o robotę ale jak likwidują to trudno.
2
spawalnik 2016-04-01 17:01:39
Proszę o inf. ile można zarobić na stanowiski inż spawalnik
spawacz 2016-04-01 18:47:42
Bardzo bardzo dużo
3
monter 3 2016-04-06 21:04:30
Jesli chodzi o dzial cisnieniowy to ma sie bardzo dobrze. Widze ze niektorych flustruje , ze niektore placowki utrzymania ruchu w budkach serwisowych (gdzie ludzie dostaja odciskow na tyłku od siedzenia na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja byc zlikwidowane a ludzie wchlonieci do dzialu cisnieniowego ktory ma byc znacznie rozszerzony. tylko w tym problem , że na cisnieniowce niema siedzenia na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko trzeba zap.... , zeby termin wyrobic i wielu niedaje rady a pozniej madruja na forum. Także panowie wezcie sie do roboty.
synek_kazika 2016-04-09 14:22:26
Hahaha przynajmmiej jeden prawde napisał
xxx 2016-04-09 19:34:56
Pracuje w tej firmie już ponad 10 lat i dużo już tu widziałem. Widziałem jak lata temu prawie rozleciał się dział armatury potem przyszło kilku perspektywicznych pracowników, jeden z nich jest teraz mistrzem i z tego co mi wiadomo to od 5 czy 6 lat ten dział nieźle zarabia i to nie tylko na siebie ale też na dział turbinowy który od lat jest pod kreską... o pompach nie wspomnę. Zresztą, pompy umarły z Waldkiem. Szkoda tylko że tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jowo się tam zarabia a brygadzistów nie wiem czy jest tam dwóch, co innego na SW. W ten dział pompowane jest wszystko: pieniądze, sprzęt i przywileje. Ludzi ze stawkami brygadzistów to min 60% składu, ale czy ten dział zaliczył jakikolwiek rok rozliczeniowy na + ? Jak Kazik i jego SU pomoże to tak :)
7
bazior 2016-05-06 19:27:18
Prawda boli Hodzony ?
4
podwładny 2016-05-07 06:22:20
Oszust zabolało?
optymista 2016-05-08 09:30:23
A więc działaj kanalio!!!
Olo 2016-05-08 12:48:42
Po tych wpisach widać że firma Doosan przechodzi jakiś kryzys
4
Bzyk 2016-05-08 16:07:32
A co "Optymista" bronisz takich ludzi bo sie na nich wybiles! haha
robol 2016-05-09 17:10:14
I to się po lekku potwierdza
Szkoda gadać!!! 2016-05-10 13:15:31
Po co asystenci sa potrzebni? Moze doktorow jeszcze zatrudnia....
koleś 2016-05-26 09:40:52
To było do przewidzenia, jeszcze nie tak dawno słyszałem że dział SW się rozwija i ma się dobrze
1
realista 2016-05-26 09:50:13
Przenieś się do ZRE!!!
Kierownik 2016-05-26 15:52:08
Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy
1
Co to ma byc ? 2016-05-26 19:47:44
( usunięte przez administratora ) !!! i tyle na ten temat
1
Naznaczony 2016-06-01 18:02:13
Co do SW to chyba racja, że się wkrótce rozleci choć to może zbyt ostre określenie ale na pewno w pewien sposób jakoś tam przekształci po tym jak kilkunastu bardzo dobrych i w mojej opinii szanowanych monterów kotłowych z dużym doświadczeniem odchodzi z firmy. Wcale się Wam, chłopaki nie dziwię, też tak postąpiłem parę lat temu. Nie mogłem znieść tego bezsensu który zalągł w firmę zdaje się już na stałe i nie ma nikogo mocnego kto mógłby coś zmienić. Nie wspominam już o wypłatach i śmiesznie niskich stałych stawkach gdzie w przypadku wykonania nadgodzin nie sposób się ich doliczyć zwłaszcza w przypadku jeśli jest jeszcze dodana premia. I zawsze w takim przypadku człowiek kombinuje czy ma zapłacone wszystkie nadgodziny ile procent premii dostał. Porażka totalna. Ale to tylko wypłata. Dodam, że każdego dnia spotykałem tam bzdurne wymogi bhp jak i sami behapowcy, którzy wymyślają coraz to nowe instrukcje stanowisk pracy i jak złamiesz jakąś zasadę chłopie to - po premii! A za co? A dlaczego behapowiec nie może być przyjazny pracownikowi szeregowemu tylko utrudnia mu życie na każdym kroku zamiast zająć się faktycznie rozwiązaniem problemu na miejscu pracy a nie tylko karać. Ludzie! Nie tędy droga i zrozumcie to w końcu. Kolejna rzecz to ten cyrk na kółkach czyli szkoła monterska. Po co to komu i jak ktoś może uczyć starego doświadczonego brygadzistę na kotle z wieloletnim stażem jak się pracuje!? Paranoja. Może to i dobrze, że odchodzi kolejna grupa dobrych pracowników bo przecież nikt nikomu nie zabrania odejść. Więc powodzenia chłopaki. Życzę Wam samych sukcesów w nowej firmie, lepszych stawek i bezpiecznej pracy - bez bzdur jakie obowiązują w papierowej firmie jaką jest Doosan Polska. A temu kto chce dalej pracować też życzę powodzenia tylko, że z bzdurami i marnymi wypłatami. Trzymajcie się i nie dajcie się nikomu.
2
schweiser 2016-06-01 19:36:34
widze ze nie jest dobrze ale rynek sie na dobrych fachowcow otwiera mozliwosci jest masa moze dotrze wkoncu do kadry zarzadzajacej ze ludzie maja dosc sluchania o wypowiedzeniach straszeniu ze musisz i tel od kierownika o 19 musisz jechac na wroclaw nie wazne ze byles w pracy 7-15 doosan cie czlowieku potrzebuje i masz byc jest to chore dobrze ze inwestycji w energetyce jest duzo nie ma sie czym przejmowac Jacek H bedzie robil na kotle bo on sie na wszystkim zna
3
pracownik 2016-06-02 20:08:04
Panie kiepski doskonale ujęty temat!
1
the 2016-06-03 19:40:46
Widzę, że niezłe zamieszanie wokół działu kotłowego się zrobiło :) niech idą "fachowcy" skoro ma im być lepiej, oszczędność dla firmy przynajmniej będzie. Wszyscy stawki po 3400 + premie. Do tego 15:15 godzin 12, soboty praca do 10 i doma, albo wcale do roboty się nie chodziło i pisane było, do tego kartki codziennie. W żadnym innym dziale takich patologii nie ma tylko SW. Niech ten dział się rozleci a darmozjady odejdą z firmy to może znajdą się pieniądze dla działów których pracownicy zarabiają na tą firmę, SU, TA, AKPiA
2
ekonomista 2016-06-06 20:30:50
I pójdą a może już poszli a prezes godo że na giełda papierów wartościowych che wleżć wlezie ale do hajżla
4
były doosan obecny zre 2016-06-22 21:12:23
Nie! tylko nie to, tu dopiero Cyrk!
Spawacze,monterzy 2016-08-06 22:57:46
I robi co chce, pisze swoim godziny , a doosan szuka pieniędzy ,a chłopaki co nadrabiaja za jego "przyjaciół" robotę nie mają nic
P.S.
B.S. do zwolnienia:)
Franek 2016-08-07 08:57:58
Jesteś w błędzie ale idź spróbuj
Łosiu 2016-08-07 17:48:00
Okularami co same mierzą kocioł, laserowymi tarczami do szlifierek i do tego jeszcze Transitami co nie potrzebują kierowców i paliwa:)))))
1
manieko 2016-08-08 10:49:02
na razie wydaje mi się, ze tylko ta ofrta stażu jest aktualna, a tak w okresie wakacyjnym to nie zatrudniają na sałe.
Pies 2016-12-15 15:34:21
Ludzie w tej firmie sie maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za dobrze zaczynajac od papierosow, bajery a konczac na telefonach i sraczu mam tu na mysli monterow grupy 1 z krotkim stazem - ich odzywki do pracownikow starszych stazem to juz przesada a o tym jak sie pala do roboty to juz nie wspomne niby sa kamery a nikt tego nie widzi. Odzywki przelozonych - tego to juz nawet nie ma co komentowac ale przydalo by sie troche szacunku z ich strony (nie wszystkich mam tu na mysli) To tyle mam nadzieje ze to sie zmieni!
Armatura 2016-12-15 15:40:17
Majster H. z Armatury wielki znawca, cwaniak, pakier i ma malego!
2
obserwator 2016-12-15 18:05:48
Z telefonami to fakt co niektórym te telefony to poprzyrastały do łap!!!!!
bolek 2016-12-15 22:34:21
Nic z tych waszych wpisów nie rozumiem jeszcze nie tak dawno nadawaliście wszyscy na dział kotłowy monterzy z tego działu odeszli do konkurencji dział przestał istnieć a wam
dalej coś nie pasuje ciągle narzekacie .Wniosek nasuwa się sam że jest wśród was grupa (lebrów i tela ) najlepszymi pośród was są Harenza i Hańdziony spece od wszystkiego.
3
lopezik 2016-12-17 21:41:04
zgadza się
3
Niko 2016-12-18 21:47:20
Zaczyna sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez wielki O.Nie dziwcie sie młodym pracownikom ze nie angazuja sie w prace skoro czy pracuja dostaja 2000 brutto czy nie pracuja tyle samo. Czesto bywa ze pracownicy z 4-5 letnim stazem sa monterami 1...ludzie ktorzy sa zaangazowani w prace i maja rodziny na utrzymaniu dostaja z premia na koniec miesiaca 1900 zl na konto!Chyba trzeba wymyslic jakis system motywacyjny Panowie zarzadzajacy dzialami nie sadzicie?Nie mierzcie wszystkich jedna miara. Juz nie bedzie grupowych odejsc do konkurecji ...wiekszosc z nas rozglada sie indywidualnie za innym zajeciem bo jak kiedys dalo sie utrzymac z pesji w Doosanie tak teraz od 10 do 10 brakuje na podstawowa egzystecje,a wykonujemy czesto odpowiedzialna prace za ktora za granica placa naprawde godnie.Czy nie mozna zyc godnie w Polsce bez rewolty z "Panami"?
6
Nie złodziej 2017-01-06 19:14:35
Wiem , że z firmy zwalnia się ludzi za działalność konkurencyjną. Ale nie rozumiem dlaczego nie zwalnia się złodzieja. Proponuję przyjrzeć się działalności kierownictwa oddziału Kozienice.
7
Margarett 2017-01-10 10:01:49
Dział WD= chamstwo, przedmiotowe traktowanie kobiet , brak szacunku współpracowników wobec siebie. Podobno dział przynosi straty? Nie jestem zdziwiona , mając zatrudnionych tak nie grzecznych Panów jak Ci z działu WD , to każda firmia miałaby straty i popsutą renomę. Ogólnie do firmy doosan nie mam zarzutów , tylko proszę lepiej sprawdzać swoich pracowników, bo niektórzy chyba chcą za bardzo być ponad swoje stanowiska .
2
Clooney 2017-01-11 14:37:04
"Niegrzecznych" piszemy razem ;P
3
list do G 2017-01-11 17:25:52
Nie wiem na kogo pani trafiła ale nie ładnie tak załatwiać sprawy. Pakowanie całego działu do jednego worka nie jest wporządku. A kwestia oceny strat zysków oraz budowy renomy nie należy do pani kompetencji i jak już pani zauważyła nie należy wychodzić ponad swoje stanowiska. Poczucie humoru to w tym dziale mają ogromne.
Pyrsk
5
lopezik 2017-01-15 20:11:45
Zgadzam się. Kobiety w Doosanie traktuje się w aposób nieuczciwy i po chamsku. Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA