Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Pracowałeś w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
junior 2 - 2015-02-02 08:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [drifter - 2015-01-26 22:08:33]:
A najlepsze są na suwnicach tzw. przeglądy, bo to już maxi ściema.
zdjecie uzytkownika
POL - 2015-02-03 22:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ściema to twoje paskudne życie.
zdjecie uzytkownika
niby monter - 2015-02-05 13:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam panowie plany doosan. wyjazd do niemiec kolejna okazja na wydymke zbieraja ludzi wiadomo cos konkretnie ?
zdjecie uzytkownika
niko - 2015-02-06 16:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niby monter - 2015-02-05 13:37:08]:
Tak trzeba sie zwolnic na wlasnym garnuszku za 2200 na czas wyjazdu
zdjecie uzytkownika
niby monter - 2015-02-10 14:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niko - 2015-02-06 16:50:36]:
haha to las rak chetnych ludzi do wyjazdu. nikt nad tym nie panuje w stalowej porazka ludzie w hu.. wala spawacze nie maja co spawac lapanka pierdol.. naciagaja robote oby jak najdluzej tu przesiedziec bo maja blisko i pasuje ogolnie to jeden wielki rozpierd.. moze ktos nad tym zapanuje ale watpie bo kazdy chodzi z rekami zalozonymi tak jak majster L. leje na to co sie dzieje
zdjecie uzytkownika
szukajacy - 2015-02-13 13:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie czy polecacie firme chce dalej rozwijac sie jako spawacz mam ponad podstawe maga pol roku temu skonczylem kurs na tiga doswiadczenie male ale w miare sobie radze . jakie zarobki sa w firmie i jak rekrutuja spawaczy co jest wymagane
zdjecie uzytkownika
NIEZORIENTOWANY - 2015-02-13 13:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szukajacy - 2015-02-13 13:09:31]:
JAKI JEST ZAKRES PRACY NA STALOWEJ WOLI?
zdjecie uzytkownika
stalowy niewolnik - 2015-02-18 12:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NIEZORIENTOWANY - 2015-02-13 13:42:35]:
zakres jest jaki jest mysle ze nawet jak zapytasz kierownika to nie udzieli poprawnej odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
armaturka - 2015-02-18 14:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedz-zakres prac na Stalowej Woli;prace będą trwały do czasu zakończenia a pytający niech się cieszy że ma robotę i za nią mu płacą
zdjecie uzytkownika
niezorientowany - 2015-02-20 14:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stalowy niewolnik - 2015-02-18 12:57:14]:
chodziło mi co tam jest robione np: remont turbiny, remont suwnicy, remont kotła nie wiem co jeszcze
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-03-30 20:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kolegi szukającego. Firma daje się rozwijać ale niestety jeżeli chodzi o warunki i traktowanie to słabo. stawka od 2000brutto wzwyż plus dodatki na początek około 200zlbrutto A jak nie ma co spawac to do monterki...
zdjecie uzytkownika
inz. - 2015-04-21 22:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Firma z dużymi ambicjami - często ponad swoje możliwości. Szalone kwoty wydawane na pierdoły: laptopy, telefony, rzadko używany sprzęt i wyposażenie, natomiast oszczędzanie na pracownikach inżynieryjnych (tylko inżynieryjnych!) w postaci - braku wypłacanych nadgodzin, (mobbing w celu zmuszenia pracownika do pracy w nadgodzinach - 10-12 godzin to standard) obstawianie jednym pracownikiem zadań wymagających co najmniej 4 inżynierów. Prowadzenie prac w postaci wolnej amerykanki na zasadzie - "nie mam pojęcia co robię ale robię". Brak szczerości wyższych przełożonych - niedotrzymywanie większości obietnic (rozmyślnie!).
Najbardziej śmieszne są zebrania (pralnie mózgu) typu doosan way na których mówi się jak to nie jest świetnie, jak to się nie przestrzega BHP - a gdyby ktokolwiek zainteresowałby się chociażby maksymalnym 8 godzinną dzienną pracą na wysokości to mógłby się zdziwić, nie mówiąc o tym że roczny maksymalny wymiar czasu pracy jest wykorzystywany w 3-4 miesiące... W dzisiejszych czasach jest to igranie z ogniem. W doosanie ogólnie nie przestrzega się prawa pracy - jest to fikcja którą usilnie próbuje się wpoić korzystając z niewiedzy pracowników.
zdjecie uzytkownika
Kierownik Robót - 2015-04-22 19:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ZGADZA SIĘ!!! Ja już dawno temu powiedziałem sobie, że pierdo!e ich wolontariat i w doopie mam przychodzenie w weekendy jak baran bo szef tak chce. Obiecują góry i doliny a na obietnicach koniec. Dostajemy budżety napięte jak baranie jaja i masz się chłopie zmieścić. To oczywiście koniec końców odbija się na pracownikach szeregowych. Śmieszy mnie ocena roczna gdzie jest jasno wyszczególnione i pewnie też odgórnie narzucone przez zarząd owej firmy, że należy orgraniczać ilości rbh na danym zleceniu lub ograniczać chorobliwość pracowników w wymienionych minimum. A co mam, pracownikowi ibuprom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kupić?! Kpiny w biały dzień pod przykrywką wielkiej światowej korporacji. Bezsens goni bezsens każdego dnia. Czasem za!oba idzie dostać. Co zlecenie to jest krojenie kosztów na wszystkim i oczywiście oczywiście odbija się to nas. Kadrze nadzoru. Bo przecież nadgodzin nam nie trzeba płacić bo po co. Najlepiej obiecać premie kwartalną i roczną, którą później przy ocenie delikatnie się obcina motywując to nie wykonaniem absurdalnych zadań kwartalnych i rocznych. Na sam koniec okazuje się, że dostajesz parę stówek brutto. Śmiech na sali. Do doopy z tym Doosanem. To typowy polski prywaciaż, który nikim i niczym się nie przejmuje.
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-04-29 21:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
racja z tymi niewyplacanymi nadgodzinami ale tak juz wymyslili ci co maja dobrze w kieszeni a patrzac na zwyklego fizola ktory jak nie przyjdzie 2 weekendy to hu.. zarobi takie sa realia firma niejest najgorsza ale ludzie sie boja odezwac o swoje zawalczyc bo jest pare takich gosci co nie umieja nic zrobic stawki po 2400 i pasuje zero jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za prace wykonywane bo nie ma pojecia o tym co robia podwyzki smieszna szkola monterska na ktorej wciskaja do glowy pierdoly wyklad czesto prowadza ludzie co jakby sami mieli wykonac prace o ktorych tam mowa to mogliby sobie nie dac rady jezeli ktos umie cos zrobic i chce sobie polepszyc to jest mozliwosc na rynku duza
zdjecie uzytkownika
praacownik - 2015-04-30 22:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie, po co te narzekania. Przecież można spokojnie zarobić w firmie 4-5, a nawet 6 tys zł. Wystarczy przepracować cały miesiąc bez dnia wolnego, jak się da, to zostać po godzinach i jest naprawdę kasa, że hej:). Naprawdę, znam ludzi, którzy od lat orzą w ten sposób i są naprawdę szczęśliwi.
zdjecie uzytkownika
kotlarz - 2015-05-05 20:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Oj nie wiem, oralem 4 soboty i 3 niedziele jak ciul jakis i ledwo trojeczka byla ... porazka, ale jak sie ma takiego ciula, statyste za szefa zakladu jak ten moj pozorant ktory chodzi i obiecuje to tak to jest. Nic cza zapierdolic jakis termin mlyna czy kotla niech w koncu krawaciarza z golejowskiej sie oczy otworza ...
zdjecie uzytkownika
praacownik - 2015-05-30 20:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Obecna idea firmy na poziomie realizacji kontraktów opiera się na angażowaniu pracowników z tzw outsourcingu. Nie znam klucza, według którego pracownicy ci są zatrudniani. Nie ma żadnej weryfikacji umiejętności niestety. Połowa z nich nie posiada żadnych uprawnień oprocz E wymaganego w edf. Ktoś tu nieżle ..
zdjecie uzytkownika
rrrrr - 2015-08-03 16:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [praacownik - 2015-05-30 20:59:05]:
Uprawnienia E nie tyle edf wymaga co narzuca ustawa z 2013r. Wszyscy pracujący w energetyce po prostu muszą to mieć. Inną sprawą jest to Szef firmy podwykonawczej z K-K robi te uprawnienia każdemu jak leci, stolarzom, handlowcom każdemu jak leci. Doosan ciśnie go o ludzi bo braki, bo terminy gonią, wiec zbiera wszystkie ochłapy z rynku i sprzedaje do Doosanu jako fachowców. Cała ta sytuacja to pokłosie polityki firmy, która daje odchodzić do konkurencji doświadczonym pracownikom zamiast stworzyć warunki do tego by ludzie chcieli zostać,( brak podwyżek, mało wyjazdów zagranicznych)
zdjecie uzytkownika
niko - 2015-08-04 09:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rrr ma racje w 100% doosan tak wyglada.Fachowcy odchodza ze wzgledu na wyjazdy zagraniczne ktorych w doosanie brakuje a stawki sa jak wszedzie w tym przemysle monter bez doswiadczenia 2000brutto plus do 20%premi,monter z doswiadczeniem 2400 plus premia,brygadzista 2900 plus premia mistrz 3500 plus premia.JAk nie narobisz nadgodzin to nie zarobisz tyle zeby bylo cie stac oplacic rachunki poniesc koszty transportu do pracy i wyzyc-na tym bazuje zeby kazdy z nas chetnie robil nadgodziny chłopcy.Zachłanny kapitalizm obecnych czasow.Polecam prace w witspaw stawki zaczynaja sie od 16 zl na godzinke:}a odpowiedzialnosc za efkt pracy biora doosanowcy:}
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-05 01:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
gelo - 2015-08-05 01:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niko - 2015-08-04 09:40:57]:
jeśli chodzi o stawki to nie wiem czy chciałeś komuś zaimponować, ale niestety @niko mówiąc o 16 złotych na godzinę to raczej nie jest realne. Wiadomo , że spawacze czy też elektrycy , monterzy , którzy są najbardziej łakomym kąskiem dla doosana, zarabiają w innych miejscach dużo lepsze pieniądze,..
zdjecie uzytkownika
alvaro - 2015-08-05 15:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
sęk w tym, że od kilku lat nie było zmiany stawek w tych debilnych widełkach. Niebawem minimalne wynagrodzenie dogoni stawki doosanowskie a nasza praca to jest specyficzna, dużo czynników szkodliwych, wysokie ryzyko oparzeń urazów itp, o odpowiedzialności za prace od której zależy zdrowie innych ludzi (np ruchowcy edf) już nie wspomne! Ciężki przemysł - ciężkie pieniądze, kiedyś tak było. Dzisiaj ciężkie pieniądze to kasuje od klientów Doosan za naszą pracę a jakie macie stawki dobrze wiecie. Trzeba sie zastanowić czy warto tracić zdrowie bo lidl i biedronka coraz atrakcyjniejsze pieniążki oferują. Pozdrawiam wszystkich chińczyków Europy!!!
zdjecie uzytkownika
Lordzik - 2015-08-18 16:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czemu z Kozienic nit się nie wypowiada słyszałem że tam na początek dają 2800 brutto i 20%premi stałej a można mieć nawet 50%
zdjecie uzytkownika
Bodzio - 2015-08-18 17:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale żeś naiwniak w Doosanie 50% premii zapomnij
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-23 16:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
nic - 2015-08-23 16:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie jak załatwiliście żeby usunąć czytniki kart ,chodzi o te do odbijania przyjscia i wyjscia proszę o pomoc.
zdjecie uzytkownika
Lordzik - 2015-08-25 14:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bodzio - 2015-08-18 17:35:33]:
Ale tak dają w oddziale w kozienicach
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA ?
Zadaj pytanie
alert