brak logo

DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Rybnik

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

SAmann 2017-02-27 17:05
Wszyscy ci to kiedyś powiemy prosto w oczy
8
obserwator 2017-02-27 20:32
Jesteś żałosnym gnojem!!!!!!
1
ricodondo 2017-03-05 12:35
Stosuja mobing kto sie ze mna zgodzi ???????
23
wrocławianin 2017-03-09 07:10
Jak nie masz odwagi się przedstawić to nie pisz kłamstw. Jak taki fachowiec jesteś to czemu poszłeś do innej firmy i robisz złą propagandę . Co masz do kierowników? Jak przykręcili śrubę i kazali pracować tak jak należy a nie pisanie ile się chce i wymuszanie na majstrze że jak nie zapisze to nie będziecie pracować. Lewizna aż boli, praca jak się chce, w godzinach jakich się chce więc skończ chrzanić? Obibok i kłamca tyle jesteś, a szczęśliwy to z jakiego powodu że kogoś oczerniasz? Frustrat nic więcej!
7
Majster 2017-03-10 13:56
Wrocławianin ty baranie!!! zero pojecia kierownictwo tu miało pojecia o prowadzeniu prac !! to napisz mi ośle czemu tu sie wszystko roz....bało , czemu ludzie odeszli ? wam powinno sie robić szkółki a nie pracowniką 80% z was nie ma pojecia z czym co sie je!!! nam wstyd było iść nawet do konkurecji bo taki wstyd tu po was został i śmiech jaki to doosan firma jest!!! na szczęście mamy tu tyle zakładów źe o prace nie trzeba sie martwić !! do admina piszecie by usuwano opinie smieszni jesteście !!!! niech prezes sobie sprawdzi wykaz z bram jak ludzie tu pracowali ile godzin, wiecej w domu jak w tym bu...deluu :))) ty nawet pewnie nie wiesz co to śruba!!! ta firma zostanie z najemnikami bo nikt za te pieniądze nie bedzie tam robić i oby ten prezes wam sie dobrał w koncu do zadu jak mu tą fime ciagniecie na dno psełdo kierownicy!!!
11
zaba 2017-03-12 19:52
Mam pytanie do Administratora. Dlaczego usunięto mój post? nie naruszał regulaminu nie był obraźliwy więć? Pracodawca poprosił bo prawda w oczy kole?
14
ricodondo 2017-03-13 18:13
ciekawe czy prezes wie do ktorej pracuje ise ns godz 14... o 18 juz w doma ja ?
9
Agnieszka 2017-03-23 11:29
@ricodondo, co możesz powiedzieć o pracy w DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA ? Jak oceniasz firmę?
byly polski doosan obecny francuski! 2017-03-28 16:17
za duzo w niej lizomajtkow mowa tylko o jednym dziale gdzie wszystko mozna i oczywista sprawa ze gora o niczym nie wie
Kierownik 2017-05-14 15:38
Nie polecam tej firmy. Najwięcej spraw można w tej firmie załatwić przez łóżko. Mówię szczególnie o Dziale zaopatrzenia z Rybnika. Nie ma znaczenia że ktoś jest żonaty i ma dzieci. Impreza integracyjna i się zaczyna.
26
Rębacz 2017-05-24 13:49
a mi się podobała robota w Dossanie a szczególnie walenie w h..a na przeglądach. Pozdrowionka dla ekipy z suwnic.
1
Helion 2017-05-30 00:29
Witam zastanawiam sie na mozliwoscia pracy na dziale pomp wentualnie turbin,Mam 12 letnie doswiadczenie w tej dzidzinie na nowych jak i na remontach...centrowanie jak i uklad przeplywowy korpusow nie jest mi obcy-sadzicie ze znalazlo by sie dla mnie zajecie w tej firmie czy raczej nie potrzeba ludzi o takim profilu?do tej pory moje stawki oscylowaly miedzy 4,-5 tys netto bez premi i nadgodzin.Czy Doosana oferuje podobne stawki tak jak inni ?
1
lol 2017-05-30 08:37
Zapomnij!
2
toti 2017-05-30 10:29
Jeżeli taka jest prawda, że tak zarabiasz to chyba musisz zmienić lekarza na Gliwickiej. Bo to pytanie do normalnych nie należy.
Helikon 2017-05-31 00:21
Ostatnio Alstom tak mi placil...zdaje sie ze doosan jest ich konkretem na rynku, wiec sadzilem ze stawki sa na podobnym poziomie?W Plocku u podwykonawcy siemensa tez mialem podobna stawk...co mnie upewnilo ze stawki tak oscyluja.Skoro tak to na jakie pieniadze moge liczyc idac na rozmowe?
Tomek Skoczywkrzaki 2017-05-31 10:21
Nie zgrywaj się cepie jak ci nie pasuje w doosanie to się zwolnij a nie wymyślaj wynagrodzeń o których możesz tylko pomarzyć kredyciarzu zapyziały
6
ForestJump 2017-06-08 21:06
DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik To firma z prawdziwymi tradycjami rodzinnymi, i miejscowymi fachowcami.
2
marcin pudel 2017-06-10 18:06
Najlepszy team to Krzypu, Apu i Japu
2
Zawiedziony 2017-07-24 06:33
Kilka lat temu gdy podjąłem pracę w DOOSAN myślałem że to najlepsza decyzja w moim życiu. Miałem już za sobą kilkuletnie doświadczenie w firmach o profilu energetycznym. Wszystko było ładnie ba! nawet pięknie ale ostatnimi czasy czar prysl jak bańka mydlana. Nie będę ukrywał że pracuje w kadrze niższego szczebla. Pytanie do Zarzadu-Panowie! Dlaczego kadra inzynieryjno-administracyjna jest traktowana w Firmie jak piąte koło u wozu? Podwyżka- zapomnij jak twierdzi przełożony, premia kwartalna - jasne że będzie lecz gdy przychodzi miesiąc jej wypłaty na kilka dni przed człowiek dowiaduje się drogą pantoflowa że tylko 10 procent bo coś znowu poszło nie tak. Czy to jest zależne ode mnie? Nie! Staram się jak mogę jak pewnie większość ludzi w Firmie ale nie mam wpływu na pozyskiwane kontrakty, marże itp. Kolejna sprawa to nadgodziny na kontraktach. Dla kadry oczywiście ich nie ma tak jak bonów żywieniowych. Przy twojej stawce Ci nie przysługują jak twierdzi przełożony. A co to za stawka kiedy monter I przyjdzie dwie soboty i kilka godzin złapie na tygodniu i ma wypłatę większą niż ja, bony żywieniowe spokojną głowę no i nikt się go nie czepia bo jak ktoś spróbuję to się obrazi i pójdzie na L4. Kolejna sprawa premie specjalne. Dostałem kiedyś jedną. Tylko co to za premia specjalna jak nawet nie zaplacono mi nią godzina za godzinę jak musiałem być w pracy na weekendzie. Po co się uczyć, kształcić, zdobywać nowe uprawnienia. Cóż zostaje? Wyjechać za miedze może tam mnie docenią
15
niko 2017-07-24 22:06
To wyjedż!!
1
Olek 2017-07-27 09:30
Pójść w ślady młodego Surmiaka
5
uwielbiam weekendy w pracy 2017-08-01 20:20
Piątek, piąteczek, piątunio, sobota, sobociczka, sobotunia, niedziela, niedzieliczka, niedzielunia i tak się trzepie kapuchę!
2
Kolejny zawiedziony z kadry 2017-08-02 17:47
wszystko się zgadza, firma średnia, dobra chyba tylko dla tych co mieszkają w Rybniku i mają blisko. Ostatnio sporo ludzi odchodzi, zmydlili wszystkim oczy podwyżkami a potem bardzo długo była cisza. Podwyżki bardzo marne, nie adekwatne do wykonywanej pracy, zresztą wszystkiego w tej firmie się dowiaduje na ostatnią chwilę. W firmie chyba nie ma ani jednego głównego specjalisty który zarabia maksymalną stawkę w widełkach, większość jest w dolnej stawce widełek a pracują nawet ponad 10 lat.
13
apu 2017-08-07 12:19
firma łamie podstawowe prawa pracy w stosunku do liczby nadgodzin to sprawa dla prokuratury i sadu pracy ...
12
Chyba nowy 2017-08-15 09:43
Witam
Ile dostaje nowy
bankrut 2017-08-16 07:43
Napewno ci kasa nie piźnie do łepy
1
Kyubi1929 2017-08-16 13:06
Witam, czy ktoś się orientuje ile osób pracuje w Doosan Polaska?
Six 2017-08-16 13:23
Pracuje czy przychodzi do pracy?
11
żebrok 2017-08-24 14:42
Jest jeszcze zatrudniony ten lord z Wielopola hrabia Monte Najman?
2
APU 2017-08-25 21:23
To nieprawda że w firmie są układy i powiązania rodzinne. Ja tutaj pracuje dobrych kilka lat i doszedłem ciężka praca do trzeciej grupy całkiem sam, no prawie całkiem sam.
3
Agnieszka 2017-08-28 15:33
@APU co masz na myśli pisząc, że prawie doszedłeś sam? Czyli jednak są układziki? Jak to jest w końcu z awansem w DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA? To jest ważne dla osób, które w Rybniku będą aplikować na stanowiska: Specjalista ds. badań i diagnostyki, Elektryk/Elektromechanik, Monter / Monter Turbin, Operator maszyn CNC.
1
Nikiel 2017-09-03 23:29
Sa firmy dużo lepsze w tej branży i znacznie lepiej płacące. Sugeruję szukać dalej bo doosan był dobra firma a czasów energo inwestu i początek Doosana za dyrektora A.Kozarskiego ,ktory co piatek potrafił odwiedzic kazdy zakątek firmy z każdym pracownikiem zamienić slowo zapytać jak sie pracuje bo juz o podaniu ręki czesto ledwo odrywającemu sie pracownikowi od codziennych czynności nie wspominam to byly czasy gdzie warto bylo sie zatrudnic i uczyć sie od doświadczonych i bardzo doświadczonych starszych kolegów.Obecne pomiatanie i odwracanie głowy w druga stronę kadry zarzadzającej od kierownika robót w góre jest nie do zaakceptowania.
Efektem takiej sytuacji jest ciagłe odchodzenie pracownikow z 10-15 letnim stazem pracy działów Automatyki,Maszynowego,działaczy radrady pracowniczej,technologów.
11
Uar 2017-09-08 08:10
Na szczęście nie wszyscy kierownicy są tacy. Z niektórymi da się normalnie pogadać i traktują nas ok. Ja nie narzekam.
3
Ktos 2017-09-14 16:55
W tej firmie sie wszyscy boja powiedziec jak jest, trzymaja ich jak na widelcu niektorzy to nie maja nawet wyjscia nabrane pozyczki itd. niestety musza juz tu pracowac ale zastanawiaia mnie jedno dlaczego zaden na spotkaniu z prezesem nie potrafi odtworzyc ryja jakie kierownictwo jest w tej firmie chamskie co to za odzywki z ich strony? jedni wchodze w zadola jak moga i maja wszystko zal patrzec na tych zebrakow niedlugo to bedzie taka kolejka pod biorko ze cala szychte im zajmie wypucowac freda zycze powodzenia i dalszych sukcesow
3
dolorez 2017-09-15 00:57
Pani to raczej z duzej literki patryczku sie pisze!!ups kierowniku raczej:)
1
Agnieszka 2017-09-15 11:19
@Ktos masz rację, że jeżeli jest coś nie tak w pracy z przełożonymi lub współpracownikami to pracownicy powinni zgłosić to do kierownika i wtedy zobaczyć reakcję. Może by się coś zmieniło. Dlatego wszystkie niezadowolone osoby do tego zachęcam. Ale też proszę o nieużywanie na forum wulgaryzmów, bo to łamanie regulaminu.
Olek 2017-09-15 15:51
A kierownik jest taki sam może jedynie zna się na pizzach
3
leber 2017-09-16 10:57
Ha ha ha ha ha i o swoich super nowoczesnych smart fonach co chodza sobie z nimipo obiekcie jak z torebeczka
Nicky 2017-09-17 22:00
Firma stawia na tanich pracowników. Jeżeli dopiero zaczynasz karierę i nie masz co wpisać w CV w rubryce "doświadczenie zawodowe" to przychodź do Doosana. Popracujesz trochę i poszukasz sobie normalnej pracy, gdzie i zarobisz i awansujesz. W Doosan nie ceni się doświadczenia, kompetencji, talentu itd. Pracownik ma być tani. Najlepiej asystent, praktykant albo uczeń.
10
kapitan Nemo 2017-09-20 11:37
Powiem wam ludzie tylko tyle: zakładajcie te kapoki i wyskakujecie za burtę bo za nią czeka wiele porządnych łodzi z załogą na dużo większym poziomie którzy was uratują i wyprowadzą na porządnych ludzi a nie na majtków szorujących pokład od niedzieli do niedzieli na kolanach a kiedy się z nich już podniesiesz może być za późno bo życie minie Ci jak sztorm...
16
franki 2017-09-26 20:45
Kapitan nemo bardzo dobrze to sprecyzowales tylko ze nie ktorzy to juz w tej firmie zostana bo ich stad nie puszcza poprostu oni to lubia od niedzieli do niedzieli na kolanach i sa szczesliwi
2
frajer 2017-09-26 20:57
co do tych smartfonow to racja jeszcze tylko malutkie etui na te smartfoniki, ciemne okularki jakas skorka i lovelaski pelna klasa bo butki ze skorki weza i koszulka kanarkowa juz jest . . .
1
Agnieszka 2017-09-27 09:32
@Nicky czyli polecasz pracę w DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA dla osób wkraczających na rynek pracy lub studentów? A nie wiesz czy są teraz poszukiwani jacyś stażyści? Studenci wracają powoli z rodzinnych domów na studia i może to ich zainteresować.
Jerry 2017-09-27 10:52
Tak Agnieszo. Ta firma jest dla:
1. Absolwentów uczelni technicznych i ekonomicznych który stawiają pierwsze kroki na rynku pracy.
2. Absolwentów szkół średnich i zawodowych. Młodych i ambitnych chłopaków którzy szukają pierwszego zajęcia po ukończeniu szkoły.
3. Ludzi którzy chcą pracować rozwijać się i uzyskać dofinansowanie do studiów wyższych.
4. I wszelakiej maści ludzi, którzy chcą uzyskać uprawnienia i odbywać szkolenia z różnych dziedzin przez to podnosząc własne kwalifikacje.

Zdecydowanie ta firma nie jest dla:
1. Osób, które nie tolerują wyjazdów służbowych.
2. Osób, które nie akceptują pracy w hałasie, zapyleniu, wysokich temperaturach, stresie, presji czasowej, ciągłej gonitwie na wydłużonym dniu pracy czyli więcej jak 8 godzin dziennie oraz pracy w weekendy i święta.
3. Osób, które na dłużej chcą się związać z firmą a stawiających sobie ambitne cele życiowe np. budowa domu. Z wypłat uzyskiwanych z tej firmy nie da się utrzymać rodziny.
4. Osób nie mających doświadczenia w pracy w różnych projektach z branży energetycznej. Wymaga się doświadczenia. Zależy od stanowiska.
5. Osób cechujących się niską motywacją i samooceną.
6
Uret 2017-09-27 13:09
Kanarkowy to jaki to kolor?
1
Agnieszka 2017-10-05 11:32
@Jerry dobrze, że napisałeś to tak szczegółowo, bo jest tu dużo informacji kto nadaje się do pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA i czy warto aplikować. @Uret to kolor żółty, ale proszę pisać na forum merytoryczne wypowiedzi na temat firmy.
odyn 2017-10-07 19:47
wal się małpo
2
Jerry 2017-10-09 14:34
Komentarz jak najbardziej nie na miejscu. Żenujące...
2
Pracownik ZK 2017-10-13 21:41
Czy tylko mi się wydaje? Czy też ktoś to widzi że:
- w Rybniku zawsze byle do najmniejszego zadania jest multum ludzi. Zarówno z nadzoru jak i produkcjyjnych. Byle pierdoła do zrobienia i muszą mieć ich aż nadto. Pracują powoli bez stresu, na wszystko mają czas. Odpowiadają często: ja nie wiem, ja się tym nie zajmuję, ja nie jestem za to odpowiedzialny, to nie do moich obowiązków należy, dzisiaj nie dam rady bo.... Ogólnie pełen luz. Na innych budowach radź sobie sam, dotrzymaj terminu chociaż miałbyś dwa razy dziennie się zesrac w gacie z braku czasu. Myślę że czas zacząć w ten sam sposób pracować w Kozienicach co w centrali. Ja zaczynam pracować na luzie od poniedziałku. I tak wypłata ta sama. Zobaczymy jak będzie wyglądała końcówka remontu K10.
3
Niejestemrobotem 2017-10-13 23:54
Rób co chcesz. Nikt nie zauważy. Firma jest fatalnie zarządzana. A właściwie to nie ma szefa. Bałagan i samowola.
Prezes to tylko figura - taki ludzik co się nim straszy. Nie ma żadnego własnego zdania tylko powtarza co mu "przyjaciele" do ucha naszepczą albo co w książce przeczytał, więc kręcą nim jak chcą. Zresztą, powiadają, że faktycznie rządzi Pani Prezes E
Bałagan coraz większy i kosmiczne marnotrastwo. Że firma się jeszcze nie rozpadła to tylko zasługa starych "wiernych", którzy mimo wszystko robią swoje, albo cud.
3
Zostaw swoją opinię o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA