brak logo

DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Rybnik

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Szkoda gadać!!! 2016-05-10 13:15
Po co asystenci sa potrzebni? Moze doktorow jeszcze zatrudnia....
koleś 2016-05-26 09:40
To było do przewidzenia, jeszcze nie tak dawno słyszałem że dział SW się rozwija i ma się dobrze
1
realista 2016-05-26 09:50
Przenieś się do ZRE!!!
2
Kierownik 2016-05-26 15:52
Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy
2
Co to ma byc ? 2016-05-26 19:47
( usunięte przez administratora ) !!! i tyle na ten temat
1
Naznaczony 2016-06-01 18:02
Co do SW to chyba racja, że się wkrótce rozleci choć to może zbyt ostre określenie ale na pewno w pewien sposób jakoś tam przekształci po tym jak kilkunastu bardzo dobrych i w mojej opinii szanowanych monterów kotłowych z dużym doświadczeniem odchodzi z firmy. Wcale się Wam, chłopaki nie dziwię, też tak postąpiłem parę lat temu. Nie mogłem znieść tego bezsensu który zalągł w firmę zdaje się już na stałe i nie ma nikogo mocnego kto mógłby coś zmienić. Nie wspominam już o wypłatach i śmiesznie niskich stałych stawkach gdzie w przypadku wykonania nadgodzin nie sposób się ich doliczyć zwłaszcza w przypadku jeśli jest jeszcze dodana premia. I zawsze w takim przypadku człowiek kombinuje czy ma zapłacone wszystkie nadgodziny ile procent premii dostał. Porażka totalna. Ale to tylko wypłata. Dodam, że każdego dnia spotykałem tam bzdurne wymogi bhp jak i sami behapowcy, którzy wymyślają coraz to nowe instrukcje stanowisk pracy i jak złamiesz jakąś zasadę chłopie to - po premii! A za co? A dlaczego behapowiec nie może być przyjazny pracownikowi szeregowemu tylko utrudnia mu życie na każdym kroku zamiast zająć się faktycznie rozwiązaniem problemu na miejscu pracy a nie tylko karać. Ludzie! Nie tędy droga i zrozumcie to w końcu. Kolejna rzecz to ten cyrk na kółkach czyli szkoła monterska. Po co to komu i jak ktoś może uczyć starego doświadczonego brygadzistę na kotle z wieloletnim stażem jak się pracuje!? Paranoja. Może to i dobrze, że odchodzi kolejna grupa dobrych pracowników bo przecież nikt nikomu nie zabrania odejść. Więc powodzenia chłopaki. Życzę Wam samych sukcesów w nowej firmie, lepszych stawek i bezpiecznej pracy - bez bzdur jakie obowiązują w papierowej firmie jaką jest Doosan Polska. A temu kto chce dalej pracować też życzę powodzenia tylko, że z bzdurami i marnymi wypłatami. Trzymajcie się i nie dajcie się nikomu.
2
schweiser 2016-06-01 19:36
widze ze nie jest dobrze ale rynek sie na dobrych fachowcow otwiera mozliwosci jest masa moze dotrze wkoncu do kadry zarzadzajacej ze ludzie maja dosc sluchania o wypowiedzeniach straszeniu ze musisz i tel od kierownika o 19 musisz jechac na wroclaw nie wazne ze byles w pracy 7-15 doosan cie czlowieku potrzebuje i masz byc jest to chore dobrze ze inwestycji w energetyce jest duzo nie ma sie czym przejmowac Jacek H bedzie robil na kotle bo on sie na wszystkim zna
3
pracownik 2016-06-02 20:08
Panie kiepski doskonale ujęty temat!
1
the 2016-06-03 19:40
Widzę, że niezłe zamieszanie wokół działu kotłowego się zrobiło :) niech idą "fachowcy" skoro ma im być lepiej, oszczędność dla firmy przynajmniej będzie. Wszyscy stawki po 3400 + premie. Do tego 15:15 godzin 12, soboty praca do 10 i doma, albo wcale do roboty się nie chodziło i pisane było, do tego kartki codziennie. W żadnym innym dziale takich patologii nie ma tylko SW. Niech ten dział się rozleci a darmozjady odejdą z firmy to może znajdą się pieniądze dla działów których pracownicy zarabiają na tą firmę, SU, TA, AKPiA
3
ekonomista 2016-06-06 20:30
I pójdą a może już poszli a prezes godo że na giełda papierów wartościowych che wleżć wlezie ale do hajżla
4
były doosan obecny zre 2016-06-22 21:12
Nie! tylko nie to, tu dopiero Cyrk!
Spawacze,monterzy 2016-08-06 22:57
I robi co chce, pisze swoim godziny , a doosan szuka pieniędzy ,a chłopaki co nadrabiaja za jego "przyjaciół" robotę nie mają nic
P.S.
B.S. do zwolnienia:)
Franek 2016-08-07 08:57
Jesteś w błędzie ale idź spróbuj
Łosiu 2016-08-07 17:48
Okularami co same mierzą kocioł, laserowymi tarczami do szlifierek i do tego jeszcze Transitami co nie potrzebują kierowców i paliwa:)))))
1
manieko 2016-08-08 10:49
na razie wydaje mi się, ze tylko ta ofrta stażu jest aktualna, a tak w okresie wakacyjnym to nie zatrudniają na sałe.
Pies 2016-12-15 15:34
Ludzie w tej firmie sie maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za dobrze zaczynajac od papierosow, bajery a konczac na telefonach i sraczu mam tu na mysli monterow grupy 1 z krotkim stazem - ich odzywki do pracownikow starszych stazem to juz przesada a o tym jak sie pala do roboty to juz nie wspomne niby sa kamery a nikt tego nie widzi. Odzywki przelozonych - tego to juz nawet nie ma co komentowac ale przydalo by sie troche szacunku z ich strony (nie wszystkich mam tu na mysli) To tyle mam nadzieje ze to sie zmieni!
Armatura 2016-12-15 15:40
Majster H. z Armatury wielki znawca, cwaniak, pakier i ma malego!
3
obserwator 2016-12-15 18:05
Z telefonami to fakt co niektórym te telefony to poprzyrastały do łap!!!!!
bolek 2016-12-15 22:34
Nic z tych waszych wpisów nie rozumiem jeszcze nie tak dawno nadawaliście wszyscy na dział kotłowy monterzy z tego działu odeszli do konkurencji dział przestał istnieć a wam
dalej coś nie pasuje ciągle narzekacie .Wniosek nasuwa się sam że jest wśród was grupa (lebrów i tela ) najlepszymi pośród was są Harenza i Hańdziony spece od wszystkiego.
3
lopezik 2016-12-17 21:41
zgadza się
3
Niko 2016-12-18 21:47
Zaczyna sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez wielki O.Nie dziwcie sie młodym pracownikom ze nie angazuja sie w prace skoro czy pracuja dostaja 2000 brutto czy nie pracuja tyle samo. Czesto bywa ze pracownicy z 4-5 letnim stazem sa monterami 1...ludzie ktorzy sa zaangazowani w prace i maja rodziny na utrzymaniu dostaja z premia na koniec miesiaca 1900 zl na konto!Chyba trzeba wymyslic jakis system motywacyjny Panowie zarzadzajacy dzialami nie sadzicie?Nie mierzcie wszystkich jedna miara. Juz nie bedzie grupowych odejsc do konkurecji ...wiekszosc z nas rozglada sie indywidualnie za innym zajeciem bo jak kiedys dalo sie utrzymac z pesji w Doosanie tak teraz od 10 do 10 brakuje na podstawowa egzystecje,a wykonujemy czesto odpowiedzialna prace za ktora za granica placa naprawde godnie.Czy nie mozna zyc godnie w Polsce bez rewolty z "Panami"?
12
Nie złodziej 2017-01-06 19:14
Wiem , że z firmy zwalnia się ludzi za działalność konkurencyjną. Ale nie rozumiem dlaczego nie zwalnia się złodzieja. Proponuję przyjrzeć się działalności kierownictwa oddziału Kozienice.
16
Margarett 2017-01-10 10:01
Dział WD= chamstwo, przedmiotowe traktowanie kobiet , brak szacunku współpracowników wobec siebie. Podobno dział przynosi straty? Nie jestem zdziwiona , mając zatrudnionych tak nie grzecznych Panów jak Ci z działu WD , to każda firmia miałaby straty i popsutą renomę. Ogólnie do firmy doosan nie mam zarzutów , tylko proszę lepiej sprawdzać swoich pracowników, bo niektórzy chyba chcą za bardzo być ponad swoje stanowiska .
4
Clooney 2017-01-11 14:37
"Niegrzecznych" piszemy razem ;P
4
list do G 2017-01-11 17:25
Nie wiem na kogo pani trafiła ale nie ładnie tak załatwiać sprawy. Pakowanie całego działu do jednego worka nie jest wporządku. A kwestia oceny strat zysków oraz budowy renomy nie należy do pani kompetencji i jak już pani zauważyła nie należy wychodzić ponad swoje stanowiska. Poczucie humoru to w tym dziale mają ogromne.
Pyrsk
8
lopezik 2017-01-15 20:11
Zgadzam się. Kobiety w Doosanie traktuje się w aposób nieuczciwy i po chamsku. Pozdrawiam.
bolek 2017-01-23 13:13
Jakim autobusem dojadę z pod PKP w Rybniku? nie umiem nic znaleźć pomóżcie
2
Meta 2017-01-23 21:29
Spod dworca PKP to liniami 12, 40 i 41 wysiadka pod WORD Rybnik i potem jeszcze jakieś 600 metrów do przejścia. Rozkładu jazdy poszukaj na ZTZ Rybnik.
1
bolek 2017-01-24 10:56
Dzienkuje serdecznie za pomoc.
zebix 2017-02-01 20:19
Jakies pozytywne zmiany z nowym rokiem w doosanie?jakies podwyzki czy dalej na pograniczu minimalnej krajowyj?
Exportowy 2017-02-14 17:20
Miały być wyjazdy. Bydzie coś?
TDI 2017-02-27 12:53
...I 2 tyś brutto też czeka...
1
SAmann 2017-02-27 17:05
Wszyscy ci to kiedyś powiemy prosto w oczy
5
obserwator 2017-02-27 20:32
Jesteś żałosnym gnojem!!!!!!
1
ricodondo 2017-03-05 12:35
Stosuja mobing kto sie ze mna zgodzi ???????
18
wrocławianin 2017-03-09 07:10
Jak nie masz odwagi się przedstawić to nie pisz kłamstw. Jak taki fachowiec jesteś to czemu poszłeś do innej firmy i robisz złą propagandę . Co masz do kierowników? Jak przykręcili śrubę i kazali pracować tak jak należy a nie pisanie ile się chce i wymuszanie na majstrze że jak nie zapisze to nie będziecie pracować. Lewizna aż boli, praca jak się chce, w godzinach jakich się chce więc skończ chrzanić? Obibok i kłamca tyle jesteś, a szczęśliwy to z jakiego powodu że kogoś oczerniasz? Frustrat nic więcej!
7
Majster 2017-03-10 13:56
Wrocławianin ty baranie!!! zero pojecia kierownictwo tu miało pojecia o prowadzeniu prac !! to napisz mi ośle czemu tu sie wszystko roz....bało , czemu ludzie odeszli ? wam powinno sie robić szkółki a nie pracowniką 80% z was nie ma pojecia z czym co sie je!!! nam wstyd było iść nawet do konkurecji bo taki wstyd tu po was został i śmiech jaki to doosan firma jest!!! na szczęście mamy tu tyle zakładów źe o prace nie trzeba sie martwić !! do admina piszecie by usuwano opinie smieszni jesteście !!!! niech prezes sobie sprawdzi wykaz z bram jak ludzie tu pracowali ile godzin, wiecej w domu jak w tym bu...deluu :))) ty nawet pewnie nie wiesz co to śruba!!! ta firma zostanie z najemnikami bo nikt za te pieniądze nie bedzie tam robić i oby ten prezes wam sie dobrał w koncu do zadu jak mu tą fime ciagniecie na dno psełdo kierownicy!!!
9
zaba 2017-03-12 19:52
Mam pytanie do Administratora. Dlaczego usunięto mój post? nie naruszał regulaminu nie był obraźliwy więć? Pracodawca poprosił bo prawda w oczy kole?
12
ricodondo 2017-03-13 18:13
ciekawe czy prezes wie do ktorej pracuje ise ns godz 14... o 18 juz w doma ja ?
9
Agnieszka 2017-03-23 11:29
@ricodondo, co możesz powiedzieć o pracy w DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA ? Jak oceniasz firmę?
byly polski doosan obecny francuski! 2017-03-28 16:17
za duzo w niej lizomajtkow mowa tylko o jednym dziale gdzie wszystko mozna i oczywista sprawa ze gora o niczym nie wie
Kierownik 2017-05-14 15:38
Nie polecam tej firmy. Najwięcej spraw można w tej firmie załatwić przez łóżko. Mówię szczególnie o Dziale zaopatrzenia z Rybnika. Nie ma znaczenia że ktoś jest żonaty i ma dzieci. Impreza integracyjna i się zaczyna.
22
Rębacz 2017-05-24 13:49
a mi się podobała robota w Dossanie a szczególnie walenie w h..a na przeglądach. Pozdrowionka dla ekipy z suwnic.
1
Helion 2017-05-30 00:29
Witam zastanawiam sie na mozliwoscia pracy na dziale pomp wentualnie turbin,Mam 12 letnie doswiadczenie w tej dzidzinie na nowych jak i na remontach...centrowanie jak i uklad przeplywowy korpusow nie jest mi obcy-sadzicie ze znalazlo by sie dla mnie zajecie w tej firmie czy raczej nie potrzeba ludzi o takim profilu?do tej pory moje stawki oscylowaly miedzy 4,-5 tys netto bez premi i nadgodzin.Czy Doosana oferuje podobne stawki tak jak inni ?
1
lol 2017-05-30 08:37
Zapomnij!
2
toti 2017-05-30 10:29
Jeżeli taka jest prawda, że tak zarabiasz to chyba musisz zmienić lekarza na Gliwickiej. Bo to pytanie do normalnych nie należy.
Helikon 2017-05-31 00:21
Ostatnio Alstom tak mi placil...zdaje sie ze doosan jest ich konkretem na rynku, wiec sadzilem ze stawki sa na podobnym poziomie?W Plocku u podwykonawcy siemensa tez mialem podobna stawk...co mnie upewnilo ze stawki tak oscyluja.Skoro tak to na jakie pieniadze moge liczyc idac na rozmowe?
Tomek Skoczywkrzaki 2017-05-31 10:21
Nie zgrywaj się cepie jak ci nie pasuje w doosanie to się zwolnij a nie wymyślaj wynagrodzeń o których możesz tylko pomarzyć kredyciarzu zapyziały
6
ForestJump 2017-06-08 21:06
DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik To firma z prawdziwymi tradycjami rodzinnymi, i miejscowymi fachowcami.
marcin pudel 2017-06-10 18:06
Najlepszy team to Krzypu, Apu i Japu
Zostaw swoją opinię o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA