brak logo

DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

Rybnik

Opinie o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA

były doosan obecny zre 2016-06-22 21:12
Nie! tylko nie to, tu dopiero Cyrk!
Spawacze,monterzy 2016-08-06 22:57
I robi co chce, pisze swoim godziny , a doosan szuka pieniędzy ,a chłopaki co nadrabiaja za jego "przyjaciół" robotę nie mają nic
P.S.
B.S. do zwolnienia:)
Franek 2016-08-07 08:57
Jesteś w błędzie ale idź spróbuj
Łosiu 2016-08-07 17:48
Okularami co same mierzą kocioł, laserowymi tarczami do szlifierek i do tego jeszcze Transitami co nie potrzebują kierowców i paliwa:)))))
2
manieko 2016-08-08 10:49
na razie wydaje mi się, ze tylko ta ofrta stażu jest aktualna, a tak w okresie wakacyjnym to nie zatrudniają na sałe.
Pies 2016-12-15 15:34
Ludzie w tej firmie sie maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za dobrze zaczynajac od papierosow, bajery a konczac na telefonach i sraczu mam tu na mysli monterow grupy 1 z krotkim stazem - ich odzywki do pracownikow starszych stazem to juz przesada a o tym jak sie pala do roboty to juz nie wspomne niby sa kamery a nikt tego nie widzi. Odzywki przelozonych - tego to juz nawet nie ma co komentowac ale przydalo by sie troche szacunku z ich strony (nie wszystkich mam tu na mysli) To tyle mam nadzieje ze to sie zmieni!
Armatura 2016-12-15 15:40
Majster H. z Armatury wielki znawca, cwaniak, pakier i ma malego!
5
obserwator 2016-12-15 18:05
Z telefonami to fakt co niektórym te telefony to poprzyrastały do łap!!!!!
bolek 2016-12-15 22:34
Nic z tych waszych wpisów nie rozumiem jeszcze nie tak dawno nadawaliście wszyscy na dział kotłowy monterzy z tego działu odeszli do konkurencji dział przestał istnieć a wam
dalej coś nie pasuje ciągle narzekacie .Wniosek nasuwa się sam że jest wśród was grupa (lebrów i tela ) najlepszymi pośród was są Harenza i Hańdziony spece od wszystkiego.
3
lopezik 2016-12-17 21:41
zgadza się
3
Niko 2016-12-18 21:47
Zaczyna sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez wielki O.Nie dziwcie sie młodym pracownikom ze nie angazuja sie w prace skoro czy pracuja dostaja 2000 brutto czy nie pracuja tyle samo. Czesto bywa ze pracownicy z 4-5 letnim stazem sa monterami 1...ludzie ktorzy sa zaangazowani w prace i maja rodziny na utrzymaniu dostaja z premia na koniec miesiaca 1900 zl na konto!Chyba trzeba wymyslic jakis system motywacyjny Panowie zarzadzajacy dzialami nie sadzicie?Nie mierzcie wszystkich jedna miara. Juz nie bedzie grupowych odejsc do konkurecji ...wiekszosc z nas rozglada sie indywidualnie za innym zajeciem bo jak kiedys dalo sie utrzymac z pesji w Doosanie tak teraz od 10 do 10 brakuje na podstawowa egzystecje,a wykonujemy czesto odpowiedzialna prace za ktora za granica placa naprawde godnie.Czy nie mozna zyc godnie w Polsce bez rewolty z "Panami"?
12
Nie złodziej 2017-01-06 19:14
Wiem , że z firmy zwalnia się ludzi za działalność konkurencyjną. Ale nie rozumiem dlaczego nie zwalnia się złodzieja. Proponuję przyjrzeć się działalności kierownictwa oddziału Kozienice.
17
Margarett 2017-01-10 10:01
Dział WD= chamstwo, przedmiotowe traktowanie kobiet , brak szacunku współpracowników wobec siebie. Podobno dział przynosi straty? Nie jestem zdziwiona , mając zatrudnionych tak nie grzecznych Panów jak Ci z działu WD , to każda firmia miałaby straty i popsutą renomę. Ogólnie do firmy doosan nie mam zarzutów , tylko proszę lepiej sprawdzać swoich pracowników, bo niektórzy chyba chcą za bardzo być ponad swoje stanowiska .
4
Clooney 2017-01-11 14:37
"Niegrzecznych" piszemy razem ;P
4
list do G 2017-01-11 17:25
Nie wiem na kogo pani trafiła ale nie ładnie tak załatwiać sprawy. Pakowanie całego działu do jednego worka nie jest wporządku. A kwestia oceny strat zysków oraz budowy renomy nie należy do pani kompetencji i jak już pani zauważyła nie należy wychodzić ponad swoje stanowiska. Poczucie humoru to w tym dziale mają ogromne.
Pyrsk
8
lopezik 2017-01-15 20:11
Zgadzam się. Kobiety w Doosanie traktuje się w aposób nieuczciwy i po chamsku. Pozdrawiam.
bolek 2017-01-23 13:13
Jakim autobusem dojadę z pod PKP w Rybniku? nie umiem nic znaleźć pomóżcie
2
Meta 2017-01-23 21:29
Spod dworca PKP to liniami 12, 40 i 41 wysiadka pod WORD Rybnik i potem jeszcze jakieś 600 metrów do przejścia. Rozkładu jazdy poszukaj na ZTZ Rybnik.
1
bolek 2017-01-24 10:56
Dzienkuje serdecznie za pomoc.
zebix 2017-02-01 20:19
Jakies pozytywne zmiany z nowym rokiem w doosanie?jakies podwyzki czy dalej na pograniczu minimalnej krajowyj?
Exportowy 2017-02-14 17:20
Miały być wyjazdy. Bydzie coś?
TDI 2017-02-27 12:53
...I 2 tyś brutto też czeka...
2
SAmann 2017-02-27 17:05
Wszyscy ci to kiedyś powiemy prosto w oczy
6
obserwator 2017-02-27 20:32
Jesteś żałosnym gnojem!!!!!!
1
ricodondo 2017-03-05 12:35
Stosuja mobing kto sie ze mna zgodzi ???????
20
wrocławianin 2017-03-09 07:10
Jak nie masz odwagi się przedstawić to nie pisz kłamstw. Jak taki fachowiec jesteś to czemu poszłeś do innej firmy i robisz złą propagandę . Co masz do kierowników? Jak przykręcili śrubę i kazali pracować tak jak należy a nie pisanie ile się chce i wymuszanie na majstrze że jak nie zapisze to nie będziecie pracować. Lewizna aż boli, praca jak się chce, w godzinach jakich się chce więc skończ chrzanić? Obibok i kłamca tyle jesteś, a szczęśliwy to z jakiego powodu że kogoś oczerniasz? Frustrat nic więcej!
7
Majster 2017-03-10 13:56
Wrocławianin ty baranie!!! zero pojecia kierownictwo tu miało pojecia o prowadzeniu prac !! to napisz mi ośle czemu tu sie wszystko roz....bało , czemu ludzie odeszli ? wam powinno sie robić szkółki a nie pracowniką 80% z was nie ma pojecia z czym co sie je!!! nam wstyd było iść nawet do konkurecji bo taki wstyd tu po was został i śmiech jaki to doosan firma jest!!! na szczęście mamy tu tyle zakładów źe o prace nie trzeba sie martwić !! do admina piszecie by usuwano opinie smieszni jesteście !!!! niech prezes sobie sprawdzi wykaz z bram jak ludzie tu pracowali ile godzin, wiecej w domu jak w tym bu...deluu :))) ty nawet pewnie nie wiesz co to śruba!!! ta firma zostanie z najemnikami bo nikt za te pieniądze nie bedzie tam robić i oby ten prezes wam sie dobrał w koncu do zadu jak mu tą fime ciagniecie na dno psełdo kierownicy!!!
10
zaba 2017-03-12 19:52
Mam pytanie do Administratora. Dlaczego usunięto mój post? nie naruszał regulaminu nie był obraźliwy więć? Pracodawca poprosił bo prawda w oczy kole?
14
ricodondo 2017-03-13 18:13
ciekawe czy prezes wie do ktorej pracuje ise ns godz 14... o 18 juz w doma ja ?
9
Agnieszka 2017-03-23 11:29
@ricodondo, co możesz powiedzieć o pracy w DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA ? Jak oceniasz firmę?
byly polski doosan obecny francuski! 2017-03-28 16:17
za duzo w niej lizomajtkow mowa tylko o jednym dziale gdzie wszystko mozna i oczywista sprawa ze gora o niczym nie wie
Kierownik 2017-05-14 15:38
Nie polecam tej firmy. Najwięcej spraw można w tej firmie załatwić przez łóżko. Mówię szczególnie o Dziale zaopatrzenia z Rybnika. Nie ma znaczenia że ktoś jest żonaty i ma dzieci. Impreza integracyjna i się zaczyna.
26
Rębacz 2017-05-24 13:49
a mi się podobała robota w Dossanie a szczególnie walenie w h..a na przeglądach. Pozdrowionka dla ekipy z suwnic.
1
Helion 2017-05-30 00:29
Witam zastanawiam sie na mozliwoscia pracy na dziale pomp wentualnie turbin,Mam 12 letnie doswiadczenie w tej dzidzinie na nowych jak i na remontach...centrowanie jak i uklad przeplywowy korpusow nie jest mi obcy-sadzicie ze znalazlo by sie dla mnie zajecie w tej firmie czy raczej nie potrzeba ludzi o takim profilu?do tej pory moje stawki oscylowaly miedzy 4,-5 tys netto bez premi i nadgodzin.Czy Doosana oferuje podobne stawki tak jak inni ?
1
lol 2017-05-30 08:37
Zapomnij!
2
toti 2017-05-30 10:29
Jeżeli taka jest prawda, że tak zarabiasz to chyba musisz zmienić lekarza na Gliwickiej. Bo to pytanie do normalnych nie należy.
Helikon 2017-05-31 00:21
Ostatnio Alstom tak mi placil...zdaje sie ze doosan jest ich konkretem na rynku, wiec sadzilem ze stawki sa na podobnym poziomie?W Plocku u podwykonawcy siemensa tez mialem podobna stawk...co mnie upewnilo ze stawki tak oscyluja.Skoro tak to na jakie pieniadze moge liczyc idac na rozmowe?
Tomek Skoczywkrzaki 2017-05-31 10:21
Nie zgrywaj się cepie jak ci nie pasuje w doosanie to się zwolnij a nie wymyślaj wynagrodzeń o których możesz tylko pomarzyć kredyciarzu zapyziały
6
ForestJump 2017-06-08 21:06
DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik To firma z prawdziwymi tradycjami rodzinnymi, i miejscowymi fachowcami.
1
marcin pudel 2017-06-10 18:06
Najlepszy team to Krzypu, Apu i Japu
2
Zawiedziony 2017-07-24 06:33
Kilka lat temu gdy podjąłem pracę w DOOSAN myślałem że to najlepsza decyzja w moim życiu. Miałem już za sobą kilkuletnie doświadczenie w firmach o profilu energetycznym. Wszystko było ładnie ba! nawet pięknie ale ostatnimi czasy czar prysl jak bańka mydlana. Nie będę ukrywał że pracuje w kadrze niższego szczebla. Pytanie do Zarzadu-Panowie! Dlaczego kadra inzynieryjno-administracyjna jest traktowana w Firmie jak piąte koło u wozu? Podwyżka- zapomnij jak twierdzi przełożony, premia kwartalna - jasne że będzie lecz gdy przychodzi miesiąc jej wypłaty na kilka dni przed człowiek dowiaduje się drogą pantoflowa że tylko 10 procent bo coś znowu poszło nie tak. Czy to jest zależne ode mnie? Nie! Staram się jak mogę jak pewnie większość ludzi w Firmie ale nie mam wpływu na pozyskiwane kontrakty, marże itp. Kolejna sprawa to nadgodziny na kontraktach. Dla kadry oczywiście ich nie ma tak jak bonów żywieniowych. Przy twojej stawce Ci nie przysługują jak twierdzi przełożony. A co to za stawka kiedy monter I przyjdzie dwie soboty i kilka godzin złapie na tygodniu i ma wypłatę większą niż ja, bony żywieniowe spokojną głowę no i nikt się go nie czepia bo jak ktoś spróbuję to się obrazi i pójdzie na L4. Kolejna sprawa premie specjalne. Dostałem kiedyś jedną. Tylko co to za premia specjalna jak nawet nie zaplacono mi nią godzina za godzinę jak musiałem być w pracy na weekendzie. Po co się uczyć, kształcić, zdobywać nowe uprawnienia. Cóż zostaje? Wyjechać za miedze może tam mnie docenią
15
niko 2017-07-24 22:06
To wyjedż!!
1
Olek 2017-07-27 09:30
Pójść w ślady młodego Surmiaka
4
uwielbiam weekendy w pracy 2017-08-01 20:20
Piątek, piąteczek, piątunio, sobota, sobociczka, sobotunia, niedziela, niedzieliczka, niedzielunia i tak się trzepie kapuchę!
1
Kolejny zawiedziony z kadry 2017-08-02 17:47
wszystko się zgadza, firma średnia, dobra chyba tylko dla tych co mieszkają w Rybniku i mają blisko. Ostatnio sporo ludzi odchodzi, zmydlili wszystkim oczy podwyżkami a potem bardzo długo była cisza. Podwyżki bardzo marne, nie adekwatne do wykonywanej pracy, zresztą wszystkiego w tej firmie się dowiaduje na ostatnią chwilę. W firmie chyba nie ma ani jednego głównego specjalisty który zarabia maksymalną stawkę w widełkach, większość jest w dolnej stawce widełek a pracują nawet ponad 10 lat.
11
apu 2017-08-07 12:19
firma łamie podstawowe prawa pracy w stosunku do liczby nadgodzin to sprawa dla prokuratury i sadu pracy ...
8
Chyba nowy 2017-08-15 09:43
Witam
Ile dostaje nowy
bankrut 2017-08-16 07:43
Napewno ci kasa nie piźnie do łepy
Kyubi1929 2017-08-16 13:06
Witam, czy ktoś się orientuje ile osób pracuje w Doosan Polaska?
Six 2017-08-16 13:23
Pracuje czy przychodzi do pracy?
7
Zostaw swoją opinię o DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOOSAN BABCOCK ENERGY POLSKA