Proficool FANS Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Proficool FANS Sp. z o.o.

kolektor wydechowy 2017-06-09 16:27
juz nikt tam nie znajdzie pracy bo jest po firmie,a cała sprawa nadaje się do gazety lub programu, dobrze by było żeby sprawa nabrała rozgłosu a ludzie poznali prawde
1
asterix 2017-06-10 15:07
Nie spocznie bo juz jest upadlosc potwierdzona
8
Tyle w temacie 2017-06-11 10:15
Światło zgasili.
Nawet strony nie ma.
7
Hloupé kohouty 2017-06-12 10:36
Czasem firmy zatrudniają osoby o pewnym stopniu upośledzenia w celu uzyskania pewnych korzyści od państwa. Ale to nie jest dobry pomysł, aby wyznaczyć osoby niepełnosprawne, jako zarząd spółki (dyrektor wykonawczy, wiceprezes, dyrektor konstrukcji, itp.)
17
Player 2017-06-12 14:02
W Proficool cenimy sobie wszystkie pomysły, na przykład w zeszłym roku ktoś miał świetny pomysł na sponsorowanie turnieju golfowego, wszyscy woleliby zapłacić poddostawcom, ale czas pokazał, że to był świetny pomysł! Nigdy wcześniej firma produkująca chłodnie nie była sponsorem turnieju golfowego. Pomysłodawca pewnie czeka na telefon z NASA.
5
Prawdziwy Przędsiębiorca 2017-06-12 14:12
Widzę, że duża ilość ludzi tutaj nie jest w stanie pojąć zarządzania globalną korporacją. Pracownicy oraz poddostawcy muszą być przygotowani na pewne poświęcenia, w celu osiągnięcia sukcesu przez firmę. Prawdziwy biznes rozwija się dzięki spotkaniom, kolacjom oraz szeroko rozumianym networkingu. To, że pracownicy oraz poddostawcy nie potrafili zrozumieć tej wizji i fakt, że poprzez zawiść dopuścili do upadku tak wspaniałego projektu, powinien zostać ukarany.
3
FABRO 2017-06-13 06:41
Dzień dobry.
Proficool Fans jest nam dłużny 90tys!
Proszę o kontakt firmy, które też zostały okradzione.
fabro@fabro24.eu 790526999
4
Sonia 2017-06-13 20:37
Nie bardzo rozumiem o jakiej upadłości piszą niektórzy na tym wątku? Skoro tak bardzo cieszy niektórych ewentualność upadłości to może odejdą z firmy i pozwolą innym podjąć pracę? Jeśli nawet w firmie jest gorszy okres to nie znaczy, że pada! Takie kłopoty to codzienność.
Lucek 2017-06-13 21:31
Gorszych bzdur nie czytałem. To znaczy, że poddostawcy mają sponsorować firmę ryzykując przy tym swoimi finansami tylko po to aby firma X mogła się pokazywać w świecie. Poddostawca to nie sponsor. Owszem, wszelkie działania marketingowe mające na celu promowanie firmy są wskazane ale jeśli się chce je prowadzić to trzeba mieć zabezpieczone środki nie powodując przy tym utraty płynności na realizację bieżących kontaktów. Nie można realizować swoich wizji ciągnąc innych w dół.
PS. To było dobre - "Globalna korporacja"......daleko do niej.
5
Lucek 2017-06-13 21:42
I jeszcze jedno....Racja. Winni są wszyscy pracownicy i poddostawcy. To ich wina, że upominali się o zaległe wypłaty czy też pieniądze za zrealizowaną dostawę. Przecież powinni być dumni, że wspierają "globalną korporację" i praca charytatywna powinna im wystarczyć. Mało tego, powinni przecież wspomagać firmę własnymi środkami (co zresztą nieraz robili). Uważam, że gdyby nie pracownicy to dużo wcześniej ta bajka by prysła. Ale racja....powinno się ich ukarać za to, że się upominają o to co im się PRAWNIE należy.
6
były pracownik 2017-06-15 01:45
Szanowni Wszyscy,
ProficoolFans juz nie istnieje, nie ma pracowników, nie ma realizacji, nie ma kontaktu, biuro zamkniete, produkcji nie ma -> totalna likwidacja.
Proszę się nie łudzic o co kolwiek i nie czarować na tym portalu że: "będzie ok".
Wszystkim, którym PF wisi kasę, polecam droge sądową, nadzieja w tym, że własciciel spółki, firma Fans, podejmie rękawice.

PS. za maj pracownicy PF nie otrzymali jesze wynagordzenia, więc o czym mówimy.

ps2: NIGDY WIECEJ CZESKICH BIZNESÓW NA POLSKIM RYNKU................. krecikowa maniana !!!!!!!!!!!!!!
5
FUK_PF 2017-06-15 01:50
Jakubie Vantuchu....... były dyrektorze PF, podobno nawet nie potrafisz zarządzać własna tolaetą, ponieważ to JIRI BANOT......... były prezes nad prezesami........ dawkuje Ci ilosci papieru toaletowego, a w końcu sam widzi pustą rolke i .... uzywa palców....
żenada panowie......... czy wy kiedykolwiek czuliscie coś takiego jak ODPOWIEDZIALNOŚĆ ???
Ma ktoś adres do tych panow. Potrzebuje sie z nimi skontaktowac.
34
YODA 2017-06-15 10:06
Relax Dominik ;)
3
DP 2017-06-15 18:39
@YODA to nie ja pisałem więc bardzo chybiony strzał...
1
Zorro 2017-06-15 18:48
W tej globalnej korporacji hahahahahahahha wszyscy mieli oddawać kasę od dostawców aż po pracowników -śmiech na sali, ty cienki przedsiębiorco weź lepiej stań na bazarku i pohandluj kartoflami lub burakami,a na koniec utarg przekaż proficoolowi a nie pisz takich głupot.
10
Jasnowidz 2017-06-16 14:09
Pewna szwedzka firma produkująca wymienniki ciepła prawdopodobnie upadnie w przyszłym lub następnym roku.
4
FABRO 2017-06-16 16:32
Proszę o kontakt wszystkich okradzionych poddostawców i byłych pracowników.
fabro@fabro24.eu 790-526-999. Razem będziemy mieli większe szanse na odzyskanie naszych pieniędzy od firmy "matki" http://www.fansct.com
2
Najprawdziwszy przedsiębiorca 2017-06-20 08:40
Firma Alfa Laval potwierdziła moje przypuszczenia. Zachodnie, globalne korporacje wybierają tylko ludzi z wizją, umiejętnościami i przyszłością. Potrafili bez najmniejszego problemu określić, kto w Proficoolu był wartością dodaną dla firmy. Możemy się spodziewać olbrzymiego wzrostu sprzedaży Alfa Laval w przyszłym roku, co będzie czymś czego polska firma nie potrafiła osiągnąć, ze względu na małostkowość niektórych, mimo profesjonalnego zarządzania. Dodatkowo etyczność skandynawskich firm jest gwarantem tego, że sprawdzone zostały osobiste wartości kandydata. Nawet szwedzka firma potwierdza, że zarząd Proficool był zachodni, nowoczesny i niezwykle etyczny.
13
FABRO 2017-06-21 14:45
ZACHĘCAM DO KONTAKTU POSZKODOWANYCH PODDOSTAWCÓW I PRACOWNIKÓW.

JESTEŚMY JUŻ W KONTAKCIE Z TRZEMA OKRADZIONYMI FIRMAMI I Z JEDNYM PRACOWNIKIEM!
790-526-999 fabro@fabro24.eu
5
monsier LaPaditt 2017-06-21 20:51
Tak proficool był bardzo etyczny w stosunku do pracowników, dostawców,firm transportowych robiąc sobie u nich długi. Druga sprawa- j.v. dostał się do alfy nie w taki sposób jak napisałeś bo wątpię że przyjęli by tam gościa z gimnazjalnym wykształceniem(wiem co pisze bo musiał przyznać to przed sądem,będąc prokurentem w proficoolu dopiero zaczynał studia)-ale koneksje robią swoje. A trzecia sprawa jest taka że ładnie sobie podklepujesz lajki. Aha i nie zwalaj winy na pracowników bo wykonywali polecenia zarządu a ty próbujesz odwrócić kota ogonem
42
DP 2017-06-23 13:53
Chyba trzeba wysłać namiar na Fabro do Żoudlika. On w końcu też jest poszkodowany przez PF :)
6
Cukierek 2017-06-24 18:00
Czy to jest nagonka na firmę, czy tak się postępuje!
Morfeus 2017-06-25 09:54
Jaka nagonka? Czy np. FABRO nie ma racji chcąc odzyskać to co mu ukradziono? Czy byli pracownicy nie mają prawa do wynagrodzenia za swoją pracę? Czy nie można wyrazić opinii o zarządzie który doprowadził do upadłości? Czy nie można wypowiedzieć się o j.v, który nie miał żadnych kompetencji, umiejętności oraz wyksztalcenia do zarządzania firmą. Można by jeszcze wiele rzeczy wymienić...
1
Morfeus 2017-06-25 09:55
Jaka nagonka? Czy np. FABRO nie ma racji chcąc odzyskać to co mu ukradziono? Czy byli pracownicy nie mają prawa do wynagrodzenia za swoją pracę? Czy nie można wyrazić opinii o zarządzie który doprowadził do upadłości? Czy nie można wypowiedzieć się o j.v, który nie miał żadnych kompetencji, umiejętności oraz wyksztalcenia do zarządzania firmą. Można by jeszcze wiele rzeczy wymienić...
2
Kristoferson 2017-06-25 12:11
Zauważyłem że wraz z upadkiem proficool fans zniknął mikrofon przy nicku Alicji- redaktora goworku( juz nim nie jest), która najpierw wypytywala, a później chwaliła ze pf jest członkiem organizacji co wydawalo się już podejrzane. Wg mnie to taki mały dowodzik że pf manipulowal opiniami.
3
Pliszek 2017-06-28 16:35
Jednakże ostatni post zniknął. Był niewygodny Jolanto?
8
Kristoferson 2017-06-29 14:32
Kurcze niedostrzeglem go, o co w nim chodzilo? bo supikova jest bardzo zaklamana,juz nieraz oszukiwala systematycznie pracownikow i nie tylko.
3
W lesie 2017-07-02 14:25
W LESIE
Na twardych korzeniach ślisko,
Na mchu głęboko i miękko,
Mrowi się wściekłe mrowisko:
Kopiec drgający męką.

Przez drzewa miga drzewami,
Mokro i ciepło po deszczu,
Pachnie miękkimi grzybami,
Gałązki skrzypią-trzeszczą.

JB, JV, PB i VB, w więzieniu nie zobaczycie lasu przez długi czas...
5
Liszek 2017-07-02 20:35
Co tak bardzo wzburzyło was i piszecie? Czy coś się stało?
ŚmieszneDziefczynyZadministracjiPF 2017-07-05 08:36
Praca w tej firmie polegała na znajdowaniu nowych dostawców i pośredników którzy jeszcze nie znali Proficool aby wydymać ich na kasę, bo wg PF można dymać ludzi na kasę. Mam nadzieję że wszyscy którym ta firma coś jest dłużna dorwią ich i oskubią do cna. Nie zasługują na żadną taryfę ulgową.
12
Malarek 2017-07-14 08:29
Czy z całą pewnością nie można napisać o firmie czegoś dobrego? Każdemu może czasami przytrafić się wpadka. Poza tym do oceny firmy trzeba usłyszeć również drugą stronę.
1
Jiri 2017-07-14 22:03
Pls call.
2
Były 2017-07-18 05:24
Do Malarek

Druga strona się nie wypowie ponieważ długi jakie zrobili są milionowe.To nie zwykli szeregowi pracownicy je zrobili tylko druga strona.
Chcesz wiedzieć jak było???
Jedni pracowali ponad siły żeby drudzy grali w golfa sypiali w najlepszych hotelach.
Ludzie nie dostawali wypłat. Ale firma miała jeden plus.Właśnie tych szeregowych pracowników.
Poza jedną szumowina z handlowego która dołączyła przy końcu drogi firmy ludzie byli zgranym zespołem.
5
Słodziak 2017-07-19 11:50
Czy jest poprawa nastrojów w firmie? Sądzę, że nie jest aż tak źle.
1
byly pracownik 2017-07-19 17:19
Gdzie napisalem ze mi sie wydaje??? Chcialem sie upewnic czy chodzi o ta sama osobe. Czytanie ze zrozumieniem jest nauczane w szkole ale ty chyba opuszczales te lekcje. A argumenty zostawie narazie dla siebie bo bys pewnie sie domyslil kim jestem. Ale spokojnie moze ktos inny przytoczy jakies newsy.
byly pracownik 2017-07-19 17:20
Gdzie napisalem ze mi sie wydaje??? Chcialem sie upewnic czy chodzi o ta sama osobe. Czytanie ze zrozumieniem jest nauczane w szkole ale ty chyba opuszczales te lekcje. A argumenty zostawie narazie dla siebie bo bys pewnie sie domyslil kim jestem. Ale spokojnie moze ktos inny przytoczy jakies newsy.
Były 2017-07-20 07:47
Słodziak 2017-07-19 11:50 Czy jest poprawa nastrojów w firmie? Sądzę, że nie jest aż tak źle.


Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jest poprawa nastrojów ,gdyż nie ma firmy .Nie istnieje .Wbijcie sobie to do głów.
Pan Maciej nie pracował w handlowym przecież więc czemu ma niby o niego chodzić?????????????
1
Proficool XD 2017-07-20 08:54
Wiem, ale nie powiem. Wygodne.
PF były pracownik 2017-07-20 11:30
@byly pracownik
Skoro nawet nie wiesz jak się piszę nazwisko tego Pana, którego właśnie publicznie obraziłeś to niekoniecznie masz dobre źródło informacji. Polecam zająć się lepiej sobą :)
3
Kazio Wichura 2017-07-21 21:06
Czytam ostatnie wpisy i muszę zareagować ponieważ typ o którym mowa startował razem z vantuchem i supikovom w sądzie przeciwko chłopakom z produkcji,po to żeby uwalić ich dyscyplinarnie. Był haha "świadkiem" który że tak powiem w du..e był i gó..o widział w tej sprawie- ale czego się nie robi by się podlizać.Bywając na hali udawał kolegę a tu proszę. Moje zdanie o nim jest takie, że dwulicowy z niego karierowicz.
7
Mądrala 2017-07-23 18:46
Czasami lepiej zmienić firmę , po co tyle czasu poświęcacie na ten hejt? Dobrych fachowców wszędzie przyjmą!
Były 2017-07-26 11:51
Mądrala 2017-07-23 18:46 Czasami lepiej zmienić firmę , po co tyle czasu poświęcacie na ten hejt? Dobrych fachowców wszędzie przyjmą!


No Mądrala popisałeś się umiejętnością czytania ze zrozumieniem .............................
2
Kazio Wichura 2017-07-29 11:54
Już nie masz nic do powiedzenia? DWULICUSIE HHHHEHHHE
6
Słodzik 2017-07-31 10:13
Prawda często bardzo boli pracowników, ale niestety niektórym trzeba to mówić.
1
Kazio Wichura 2017-08-07 20:04
Widzę że usunięto 2 posty i teraz moje kolejne wypowiedzi sa lekko bez sensu,wyrwane z kontekstu. Otóż gosciu o ktorym wczesniej pisano to M.Hladon zeby byla jasnosc. Pisze to aby przestrzec ludzi, którym przyjdzie albo którzy juz z nim współpracują
5
VB 2017-08-10 22:06
Ahoj!
Pracowałem dla Proficool mając zarejestrowaną firmę w Czechach i otrzymywałem od nich wynagrodzenie. Teraz wiszą mi kasę za 3 miesiące...prawie 37.000 zł, poza tym musiałem oddać samochód służbowy, nowego Iphon'a, kartę kredytową i wszystkie moje premie . Jakie to niesprawiedliwe! Oburzające! Oto jak Proficool traktuje swoich rodaków...chciałbym się przyłączyć do waszej walki z nimi. Proszę skontaktujcie się ze mną. V.B.
4
RafałS 2017-08-14 15:28
"Pisze to aby przestrzec ludzi, którym przyjdzie albo którzy juz z nim współpracują" przestrzec przed czym ? Nosz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem z nim 2 lata i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę a siedziałem w tej firmie ( i może 3 osoby) najdłużej. Pozdro, tyle w temacie Rafał S...pierwszy i ostatni post, bo jak to czytam to aż mi się słabo robi.....
Rafał S 2017-08-14 15:50
"Pisze to aby przestrzec ludzi, którym przyjdzie albo którzy juz z nim współpracują" Przestrzec przed czym ? ja z nim 2 lata pracowałem i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę, Pozdo Rafał S pierwszy i ostatni post bo jak to czytam to słabo mi się robi.......
2
Harry Poter 2017-08-15 15:52
Po co ludzie zaczynają coś pisać później nie kończą? . Chcą zrobić wrażenie że niby agencja jest straszna? Może na młodych tak ale nie na tych którzy z nimi wyjeżdżają i wracają zadowoleni. Nie maja wcale nowych ofert bo wszystkie miejsca są zajęte!!!!
Alicja 2017-08-15 16:23
@Rafał S - jak z Twojej perspektywy wyglądała praca w Proficool FANS Sp. z o.o.? Co sprawia, że masz pozytywne zdanie o tej firmie? Twoje doświadczenie może pomóc innym osobom zainteresowanym podjęciem pracy.
Zostaw swoją opinię o Proficool FANS Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proficool FANS Sp. z o.o.