Proficool FANS Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Proficool FANS Sp. z o.o.

Pirat z Karaibów 2017-01-29 21:18
Pracowałem tam i to nawet dość długo. Rozmowa jest łatwa do przejścia. Na początek będziesz na zlecenie i w sumie tak już zostanie, dlatego taka tam rotacja no bo przecież nikt nie chce robic bez urlopu płatnego oraz nie mieć płaconych składek chorobowych i emerytalnych. Co do wynagrodzenia to nie wiem jakie stawki w administracji ale szału nima skoro nikt długo miejsca tam nie zagrzal, aha i musisz się liczyć z tym ze wyplaty nie są na czas
13
Czekan 2017-02-20 09:22
Czy aktualna jest oferta dla pracownika administracji? Za późno zauważyłam ofertę i bardzo żałuję bo wiem , że to dobra firma.
FrancikBula 2017-02-21 13:16
Dlaczego żałujesz? I skąd wiesz ze to dobra firma skoro tam nie pracowalas? (usunięte przez administratora)
2
FrancikBula 2017-02-21 13:17
Dlaczego żałujesz? I skąd wiesz ze to dobra firma skoro tam nie pracowalas? Czy to jest próba ratowania dobrego imienia firmy haha? Ta firma dobrą opinią nigdy się nie cieszyła i wśród pracowników jak również wśród zdecydowanej większości klientow
9
Greg 2017-02-24 11:39
Jestem pracownikiem i dla mnie Proficool to dobra firma. Mam dobre zarobki i pozycję w firmie. Dla mniej aktywnych zawodowo polecam inne firmy tak będzie dobrze.
Alicja 2017-02-28 14:56
@FrancikBula dlaczego myślisz, że firma nigdy nie cieszyła się dobrą opinią?
były 2017-03-09 08:34
Widzę że nastąpiła próba ratowania dobrego imienia.
To jak jest w firmie świadczy jedynie liczba osób które odeszły w ostatnich miesiącach .
Wymieniła się prawie cała kadra. Nie były to osoby które nie znały się na pracy.
Były to osoby które poświęcały 100% swoich sił, energii dla firmy.
Kto nie wierzy niech poszuka tych osób i sam zapyta ......................................
11
Alicja 2017-03-09 14:57
@były możesz powiedzieć w takim razie coś więcej na temat tego co dzieje się w firmie? Dlaczego odeszło tyle osób, o których wspominasz?
JoźinZBaźin 2017-03-15 14:11
Nie lubią płacić dostawcom, nie lubią płacić pracownikom, firma z tradycjami
11
CopaKabanos 2017-03-15 17:31
Slyszalem nioficjalnie ze prokurent rezygnuje z wynajmowania hali produkcyjnej a w ramach tego bedzie mozna cos porobic na "firmowym parkingu" haha łosie to żyją wszędzie, nie tylko w polskich lasach
3
Grizzly 2017-03-15 22:59
Też słyszałam że firma jest nieuczciwa, nie płaci pracowniką i ma poważne długi finansowe wobec kontrahentów. A ilość osób które ostatnio odeszły tylko potwierdza w którym kierunku to zmierza.....
PS. Prezes i osoby na stanowiskach dyrektorskich (decyzyjnych) nie uchwytne, nie odbierają telefonów, nie oddzwaniają.... widmo?
6
Alicja 2017-03-16 08:54
@sanczo panczo jestem redaktorem serwisu GoWork.pl, a o moim zadaniu możesz dowiedzieć się więcej klikając w ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w Proficool FANS Sp. z o.o., dopytuję o niektóre informacje. A Ty jakie masz doświadczenia związane z ową firmą?
JamesBond 2017-03-16 09:28
Skoro jest Pani redaktorem i udziela się tak ochoczo w dyskusji, to moze od razu wyjasni Pani powód znikających stąd trafnych komentarzy pracowników?
Alicja 2017-03-16 15:46
@JamesBond archiwizowane są komentarze, które nie są zgodne z naszym regulaminem.
Ja 2017-03-16 20:51
Usuwane były komentarze o firmie o czym pracownicy doskonale wiedzą.Nie były w żaden sposób niezgodne.Administratorem konta PF była osoba z wewnątrz firmy,i miała możliwość usunięcia owych komentarzy.
Wszyscy wiedzą jak to działa.
Nie ma co ściemniać w tej kwestii
11
sanczo panczo 2017-03-17 15:05
Juz odpowiadam: pracowalem tam do niedawna i bylem jednym z pracownikow z najdluzszym stazem. No ale firma postanowila sie pozbywac doswiadczonych pracownikow i zastepywac ich nowymi( tylko na chwile) a ich miejsce zajma jeszcze swiezsi heh. Rotacja pracownikow to teraz chyba priorytet w proficoolu
4
patriota 2017-03-19 12:58
Interesuje mnie polityka tej firmy, mianowicie chodzi mi o to dlaczego firma kupiona przez czeski fans narobila wszedzie dlugow u polskich dostawcow u ktorych miala wypracowane dobre rabaty, a kupuje materialy glownie w czechach po wyzszych cenach i doliczmy jeszcze transport.
5
Alicja 2017-03-20 09:55
@sanczo panczo, dziękuję za informację. Nie wiesz skąd może to wynikać?
sanczo panczo 2017-03-20 15:09
No niestety niewiem do końca ale wydaje mi się ze to są decyzje zarządu związane z tym żeby ograniczyć koszty (chodzi mi o nieodprowadzanie składk z normalnych umow) czyli umowa zlecenie albo o dzieło (zależy od stanowiska). Z dostawcami z kolei jest tak jak mówi patriota i dlatego wydaje mi się firma trochę jeszcze podziała i będzie upadłość no bo przecież nie zarabia na siebie a wręcz przeciwnie przynosi straty.
1
Alicja 2017-03-21 10:07
@sanczo panczo, w takim razie dziękuję. Jeżeli chcecie poznać aktualne oferty pracy w Proficool FANS Sp. z o.o. - znajdziecie je na portalu GoWork.pl http://www.gowork.pl/praca/proficool-fans-sp.-z-o.o.;pr
FrancikBula 2017-03-28 20:33
Mysle ze odpowiedz na to pytanie jest zawarta w kilku ostatnich wypowiedziach. A ja tez mam do Pani pytania: kiedy pisalem moja opinie przez przypadek wyslalem ja dwa razy(prawdopodobnie jakis problem z polaczeniem). Dlaczego czesc pierwszej opinii zostala usunieta przez administratora? A druga opinia pozostala w calosci. Czy czesc pierwszej z dwoch blizniczych wypowiedzi byla niezgodna z regulaminem? Jesli tak to dlaczego druga identyczna wypowiedz pozostala w calosci? Czy rozmowca o nicku Ja ma racje? Bo na to wyglada ze pracodawca ma limitowany wplyw na usuwanie nieprzyjaznych sobie postow. Bardzo prosze o odpowiedz.
5
tora tora 2017-04-04 23:57
Słyszłałem, że firma nieuchronnie zmierza ku upadłości. Firma matka z Czech ich przejmuje. Proszę o potwierdzenie tego faktu.... bo wiszą mi z płartnością kilku FV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
DżakobSweter 2017-04-06 09:15
Wszyscy Ci którzy mają zaległości proszę atakować do skutku
2
Stefan 2017-04-06 11:21
Każdy przeżył chyba czas lepszy i gorszy ale to nie powód żeby sie położyć i biadolić. Trzeba pracować i tyle.
Alicja 2017-04-07 08:43
Proficool FANS Sp. z o.o. jest członkiem kilku organizacji. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,791863,0,0,czlonkostwo_w_organizacjach
1
123 2017-04-07 09:29
Dziękuję za informacje. Każda firma może zostać członkiem organizacji.....wystarczy tylko opłacić członkostwo. Z tego co czytam to szkoda tylko, że na te członkostwa oraz certyfikaty pieniądze się znajdują a na wypłaty pracowników już nie....smutne.
4
ekhm 2017-04-07 18:47
że zacytuję pierwszy post na tym wątku
"niemniej jest to portal mający na celu podzielenie się opiniami o pracodawcy pod kątem panującej atmosfery i warunków pracy. Tego typu informacje są pomocne dla osób rozważających złożenie aplikacji do w/w firmy i dlatego też najlepszym źródłem informacji będą odczucia wyrażone przez byłych oraz aktualnych pracowników.
Nie wątpię w zalety Ich produktów ale uważam, że nie jest to miejsce na prowadzenie działań marketingowych."
nikogo ale to absolutnie nikogo nie obchodzi członkostwo Proficool Fans , może sobie firma być nawet członkiem Yakuzy , ale tu interesuje odwiedzających atmosfera pracy , zarobki itp.
4
był 2017-04-11 08:40
Jak widać nie ma sensu pisać o firmie ,skoro Państwo aż tak dbacie o to żeby żadna opinia negatywna nie mogła być opublikowana.
Przecież widać ,że w piątek ktoś pisał o braku towaru a dziś już tego nie ma.
Nie wstyd Wam tak manipulować opiniami??????
5
pracownik 2017-04-11 13:39
No i oczywiście wyplaty brak . Informacji jakiejkolwiek brak . Czyli standard w ostatnim półroczu
Jak pisałem idziemy na rekord :(
2
sanczo panczo 2017-04-11 15:57
i to znaczy ze moze manipulować opiniami? heh w tym momencie to ten cały gowork jest żałośniejszy od proficool fans. wynika z tego ze to wcale niewiarygodny portal. Ciekawe kiedy zniknie moja wypowiedz?
3
sanczo panczo 2017-04-11 16:03
ale kogo obchodzi ze ta firma jest w organizacjach? aha i niech sobie zmieni adres z ul. Ceglanej na ul.Obroki bo wierzyciele nie wiedza gdzie mają wpadać
3
JoźinZBaźin bez wypłaty 2017-04-12 19:14
przynajmniej kuba był na wakacjach bo przecież należał mu się wypoczynek od siedzenia i unikania telefonów od zainteresowanych odzyskaniem swoich pieniędzy za materiały, transport, inne usługi.
2
Feliks 2017-04-12 23:04
Czy oby na pewno jest tak źle? Proficool FANS może mieć gorszy czas w swojej dziołalności ale to nie znaczy że trzeba firmę sprowadzić do zera!. Wszędzie bywają lata tłuste i lata chude tak już w życiu jest, szkoda, że pracownicy z nudów zaczęli pisać hejty.
Były pracownik 2017-04-13 10:14
Czytam te opinię i nie mogę tego zostawić bez komentarza. Pracowałem kiedyś w firmie Proficool Fans i nie mogę powiedzieć złego słowa. Oczywiście chodzi o młodą spółkę, która się jeszcze musi sporo nauczyć, były opóźnienia w płatnościach i wynagrodzeniach jednak uwierzcie mi, zarząd spółki robił wszystko co w jego mocy żeby nie dochodziło do takich sytuacji. Szczerze, to nie rozumiem osób, które hejtują firmę - o ile się komuś nie podoba, to przecież może zrezygnować z pracy w spółce :) Pozdrawiam wszystkich hejterów i trzymam kciuki za "nic nierobienie" u kolejnych pracodawców.
HalahaMalaha 2017-04-13 13:05
Ty chyba masz na drugie Hejt, ta firma z początku tylko dobrze się zapowiadała a została kupiona(choć wcale nie była na sprzedaż-w tym momencie prosze sie domyślić o co kaman) przez fansów po to żeby ktoś się w miarę szybko nachapał a przy okazji wykończył dobrze prosperującą firmę. A oni piszą ze powstała przez akwizycje hahahahahahahaha
2
Albatros 2017-04-13 21:42
gościu nie kłam że jesteś byłym pracownikiem bo nie znam nikogo z byłych pracowników którzy chwalili by tą wykorzystującą ludzi firmę a moja kadencja w tej spółce była bardzo długa.. Aha, opóźnienia i zaległości z wypłatami i innymi płatnościami dalej są i to coraz większe. Bardzo łatwo znaleźć w internecie wierzytelności i to już na sprzedaż co świadczy o tym ze firma nic nie robi by uregulować długi. Ładnie ułożyłeś tą wypowiedz ale raczej nikt ci nie uwierzy w te kłamstewka nierobie hihi już głupot hihi. Czy nie lepiej wykasować parę postów? a tak widzisz- musisz pisać takie nienaturalne rzeczy. Ale fajnie że ktoś z proficoolu się w końcu odezwał mimo że prawdy nie pisze.
6
jurand ze spychowa vs. jozin z bazin 2017-04-14 00:38
Jest mi przykro , a to boli jak drzazga w ...... (wiecie gdzie) że taka firma, mająca potencjał została sprowadzona na dno przez dwóch albo trzech krecików, sam nie wiem ilu ich tam siedzi.
Bez mocnej terapi wstrząsowej na górze, nie widzę tego w dobrym świetle.

Jeśli ktoś kto ma IQ na normalnym poziomie, nie chwyci tego biznesu za ryj i nie zmierzy się z ich problemami, o ile nie jest za późno, to jest szansa na odbicie się od tego mułu, w którym obecnie ugrzęznąl Proficoolfans.

PS. mam na myśli kogoś kompetentengo, mającego wiedzę, doswiadczenie, wizję, pomysł, szanującego ludzi. i można by tak dlej bo obecnym władczym panom tego brakuje.
6
SybkoMiTuVantuchPłaćAlboBanOd 2017-04-14 17:40
"Pozdrawiam wszystkich hejterów i trzymam kciuki za "nic nierobienie" u kolejnych pracodawców. "

To już wysoki level upośledzenia umysłowego pisząc takie bzdury.... To jest hejt?
Niezadowolnie z pracy za darmo to hejt?
Rachunki za telefon, mieszkanie, RTV, jedzienie mają się z czego opłacać? Mam się powołać na certyfikaty?
9
Hasasin 2017-04-15 14:40
Wyobrazilem sobie tych krecikow wychodzacych spod ziemi w kaskach i wolajacych ahoj, od razu mi sie humor poprawil. Z tego co pamietam byla w tej bajce jeszcze myszka kolezanka krecika i smialo mozna te postacie skojarzyc z postaciami z firmy, tylko ze te z bajki nie byly wogole falszywe i klamliwe. No ale coz, proficool to nie bajka lecz bardziej dramat
5
pracownik 2017-04-18 16:49
były pracowniku , też pracuje w tej firmie długo , napisz mi kiedy były zaległości w wypłatach ? nie licząc ostatnich 8 miesięcy . nawet jak nie mieliśmy zleceń to były regularnie wypłaty . niestety wraz ze zwiększeniem się ilości czeskich ( tfu) zarządców zwiększyły się problemy tej firmy . Ich gburowatość względem dostawców i klientów przechodzi wszelkie normy przyjęte w biznesie . panie dyrektorze mała rada , choć wiem że i tak pan to zleje , z dostawcami i klientami się rozmawia , telefony się odbiera , na e-maile odpisuje bo dzięki panu nasza firma jest teraz postrzegana jako firma kogucik ( proszę sobie sprawdzić w słowniku )
p.s. wypłaty dalej brak ( tzn. jakieś ochłapy wypłacili)
5
Miki 2017-04-19 11:49
Myślę, że gdyby było prawdą to co piszą niektórzy firma Proficool nie brałaby udziału w oficjalnym wydarzeniu organizowanym podczas Targów Ecobuild 2017 w Londynie. Osobom które nie są fanami uczciwej pracy już można podziękować, niech zmienią profil.
gerwazy 2017-04-19 19:08
"Osobom które nie są fanami uczciwej pracy już można podziękować, niech zmienią profil. "

drogi/a Miki chyba jesteś pracownikiem więc skoro nie zauważyłeś/aś to pracujemy uczciwie teraz pytanie czy firma uczciwie wynagradza pracowników ? ja długo mamy czekać na pieniążki abyśmy mogli zapłacić czynsz , prąd , gaz , raty , kupić bułkę , dać kieszonkowe dziecku ? ile razy jeszcze będziemy się zastanawiać czy będzie wypłata czy nie ?

p.s. co to za hasło fan uczciwej pracy????????????? translator google z czeskiego coś źle przetłumaczył ;)
5
Ja 2017-04-19 20:27
Miki na targi nie jest trudno jechać.Zgadzasz firmę płacisz za miejsce i juz.
Nie życzę sobie abyś mnie i moich kolegów i koleżanki obrażał.
Uwierz mi pracowaliśmy uczciwie ponad siły.
Byliśmy na tyle za firmą że pracowaliśmy nadgodziny.
Wiem o przypadkach kiedy to pracownicy płacili za towar.Jechali za swoje pieniądze w delegacje.
Wspomagali się rodzinami żeby firma miała towar,ład przy przeprowadzkach itd.
Więc zamilcz lepiej bo nie wiesz o czym piszesz.
7
monsier LaPaditt 2017-04-20 22:15
Co to ma byc za wydarzenie podczas tych targow?
gerwazy 2017-04-21 17:46
zadałem sobie trud i wpisałem w wyszukiwarkę w/w targi i doszukałem się paru ciekawych rzeczy , to wydarzenie o którym tak ładnie napisał/a Miki to zwykłe spotkania B2B przy okazji trwania targów które notabene odbyły się 7-9 marzec , o tych spotkaniach można się jedynie dowiedzieć ze strony proficool oraz krótkiej wzmianki na b2bmatches . jestem okropnie ciekaw ile pieniędzy firma straciła tym razem na działalności najlepszego handlowca ( sarkazm)
p.s. wypłaty dalej nie ma , widoków na wypłatę dalej nie ma .
p.s.2 bronić już też powoli nie ma czego w tej firmie , nie ma nawet kto zarządzać tą firmą po zwolnieniu 1/2 czechów
4
Ktos, kto cos wie więcej... 2017-04-22 09:27
Witam,
To smutne co dwie osoby zrobiły z firmą, która miała piękne perspektywy i możliwości. To jak dzisiaj wygląda sytuacja firmy to efekt złego zarządzania i braku szacunku do pracowników.
Każda firma może mieć problemy, natomiast brak rozmów szczerych z pracownikami oraz dostawcami powodował niepotrzebna panikę. Wiele osób napisalo wcześniej, że pan dyrektor czy wiceprezes nie odbierali telefonów, to prawda, robili to świadomie nie wiadomo na co licząc. Jeśli liczyli na to że problem sam się rozwiąże, to byli w dużym błędzie. Do tego brak rozmów z pracownikami a rozmowy które się odbywały pokazywały lekcewazacy stosunek do pracownika i brak poszanowania jego pracy. Nie da się tak prowadzić firmy. W mojej ocenie firmę tworzą ludzie, a nie maszyny, o tym zapomnieli obaj panowie.
6
monsier LaPaditt 2017-04-22 22:12
wiem spoko tez to sprawdziłem, byłem ciekawy co tam Miki naściemnia ale to jakiś jednoszczałowiec. Może w poniedziałek coś napisze z pracy po uprzedniej konsultacji. Gerwuś pisz do pip-u to coś poradzą
3
Zadowolony z wpisu 2017-04-22 22:27
Wchodząc na stronę PF nie ma informacji że Sz.P JV nie jest juz prokurentem Firmy,o czym można przeczytać z zapisów Krs.
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka :-)
Tak się kończy pycha,grubiaństwo, brak kultury osobistej ,oraz brak szacunku do drugiego człowieka.
Mam nadzieję Kuba że to czytasz.
8
fa fkulce 2017-04-24 11:47
A to w nagrodę ta zmiana? Za celowe działanie na szkodę spółki można odpowiadać przed organami.
2
Były pracownik 2017-04-29 15:49
Czy rzeczywiście w firmie źle się dzieje? Szkoda by było takiej firmy, byłem pracownikiem i było super.
Zostaw swoją opinię o Proficool FANS Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proficool FANS Sp. z o.o.