Proficool FANS Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Proficool FANS Sp. z o.o.

jurand ze spychowa vs. jozin z bazin 2017-04-14 00:38
Jest mi przykro , a to boli jak drzazga w ...... (wiecie gdzie) że taka firma, mająca potencjał została sprowadzona na dno przez dwóch albo trzech krecików, sam nie wiem ilu ich tam siedzi.
Bez mocnej terapi wstrząsowej na górze, nie widzę tego w dobrym świetle.

Jeśli ktoś kto ma IQ na normalnym poziomie, nie chwyci tego biznesu za ryj i nie zmierzy się z ich problemami, o ile nie jest za późno, to jest szansa na odbicie się od tego mułu, w którym obecnie ugrzęznąl Proficoolfans.

PS. mam na myśli kogoś kompetentengo, mającego wiedzę, doswiadczenie, wizję, pomysł, szanującego ludzi. i można by tak dlej bo obecnym władczym panom tego brakuje.
8
SybkoMiTuVantuchPłaćAlboBanOd 2017-04-14 17:40
"Pozdrawiam wszystkich hejterów i trzymam kciuki za "nic nierobienie" u kolejnych pracodawców. "

To już wysoki level upośledzenia umysłowego pisząc takie bzdury.... To jest hejt?
Niezadowolnie z pracy za darmo to hejt?
Rachunki za telefon, mieszkanie, RTV, jedzienie mają się z czego opłacać? Mam się powołać na certyfikaty?
12
Hasasin 2017-04-15 14:40
Wyobrazilem sobie tych krecikow wychodzacych spod ziemi w kaskach i wolajacych ahoj, od razu mi sie humor poprawil. Z tego co pamietam byla w tej bajce jeszcze myszka kolezanka krecika i smialo mozna te postacie skojarzyc z postaciami z firmy, tylko ze te z bajki nie byly wogole falszywe i klamliwe. No ale coz, proficool to nie bajka lecz bardziej dramat
5
pracownik 2017-04-18 16:49
były pracowniku , też pracuje w tej firmie długo , napisz mi kiedy były zaległości w wypłatach ? nie licząc ostatnich 8 miesięcy . nawet jak nie mieliśmy zleceń to były regularnie wypłaty . niestety wraz ze zwiększeniem się ilości czeskich ( tfu) zarządców zwiększyły się problemy tej firmy . Ich gburowatość względem dostawców i klientów przechodzi wszelkie normy przyjęte w biznesie . panie dyrektorze mała rada , choć wiem że i tak pan to zleje , z dostawcami i klientami się rozmawia , telefony się odbiera , na e-maile odpisuje bo dzięki panu nasza firma jest teraz postrzegana jako firma kogucik ( proszę sobie sprawdzić w słowniku )
p.s. wypłaty dalej brak ( tzn. jakieś ochłapy wypłacili)
6
Miki 2017-04-19 11:49
Myślę, że gdyby było prawdą to co piszą niektórzy firma Proficool nie brałaby udziału w oficjalnym wydarzeniu organizowanym podczas Targów Ecobuild 2017 w Londynie. Osobom które nie są fanami uczciwej pracy już można podziękować, niech zmienią profil.
gerwazy 2017-04-19 19:08
"Osobom które nie są fanami uczciwej pracy już można podziękować, niech zmienią profil. "

drogi/a Miki chyba jesteś pracownikiem więc skoro nie zauważyłeś/aś to pracujemy uczciwie teraz pytanie czy firma uczciwie wynagradza pracowników ? ja długo mamy czekać na pieniążki abyśmy mogli zapłacić czynsz , prąd , gaz , raty , kupić bułkę , dać kieszonkowe dziecku ? ile razy jeszcze będziemy się zastanawiać czy będzie wypłata czy nie ?

p.s. co to za hasło fan uczciwej pracy????????????? translator google z czeskiego coś źle przetłumaczył ;)
7
monsier LaPaditt 2017-04-20 22:15
Co to ma byc za wydarzenie podczas tych targow?
gerwazy 2017-04-21 17:46
zadałem sobie trud i wpisałem w wyszukiwarkę w/w targi i doszukałem się paru ciekawych rzeczy , to wydarzenie o którym tak ładnie napisał/a Miki to zwykłe spotkania B2B przy okazji trwania targów które notabene odbyły się 7-9 marzec , o tych spotkaniach można się jedynie dowiedzieć ze strony proficool oraz krótkiej wzmianki na b2bmatches . jestem okropnie ciekaw ile pieniędzy firma straciła tym razem na działalności najlepszego handlowca ( sarkazm)
p.s. wypłaty dalej nie ma , widoków na wypłatę dalej nie ma .
p.s.2 bronić już też powoli nie ma czego w tej firmie , nie ma nawet kto zarządzać tą firmą po zwolnieniu 1/2 czechów
6
monsier LaPaditt 2017-04-22 22:12
wiem spoko tez to sprawdziłem, byłem ciekawy co tam Miki naściemnia ale to jakiś jednoszczałowiec. Może w poniedziałek coś napisze z pracy po uprzedniej konsultacji. Gerwuś pisz do pip-u to coś poradzą
5
Zadowolony z wpisu 2017-04-22 22:27
Wchodząc na stronę PF nie ma informacji że Sz.P JV nie jest juz prokurentem Firmy,o czym można przeczytać z zapisów Krs.
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka :-)
Tak się kończy pycha,grubiaństwo, brak kultury osobistej ,oraz brak szacunku do drugiego człowieka.
Mam nadzieję Kuba że to czytasz.
12
fa fkulce 2017-04-24 11:47
A to w nagrodę ta zmiana? Za celowe działanie na szkodę spółki można odpowiadać przed organami.
2
Były pracownik 2017-04-29 15:49
Czy rzeczywiście w firmie źle się dzieje? Szkoda by było takiej firmy, byłem pracownikiem i było super.
także były pracownik 2017-05-02 14:17
to raczej pracowałeś krótko i to chyba od razu po powstaniu firmy. Teraz to tam cuda się dzieją. Długi to że tak powiem priorytet w spółce. Też tam pracowałem i rzeczywiście było ok ale po wymianie części kadry zarządzającej wszystko zaczęło się walić. Spotkałem się nawet z szantażowaniem pracowników. Za moich czasów wypłaty się spóźniały i to nawet o pół miesiąca Teraz spoglądając na opinie widzę że jest o wiele gorzej. 73 opinie i jedna gwiazdka- chyba o czymś to świadczy...
3
Malania 2017-05-03 21:24
Mam nadzieję, że Proficool FANS jest dobrą firmą, trochę o nich czytałam.
pracuś 2017-05-04 10:07
Tak , oczywiście jest fantastyczna firmą, godna polecenia zdobywczyni wielu laurów typu " rzetelna firma" itp. Polecana przez wszystkich dostawców / klientów. W ogóle cud miód malina nic tylko łapać sie jesli tylko pojawi sie ogłoszenie o prace
P.s. Produkcji juz nie ma , serwis tez się skończył , teraz tylko czekać aż biuro sie zamknie i tyle bedzie z tej firmy
13
Cezary 2017-05-07 17:45
Czy rzeczywiście tak źle się dzieje w firmie? Czy nie można znaleźć tematu do pozytywnej wymiany opinii? Wszędzie bywaj okresy lepsze i gorsze trzeba jedynie współpracować aby pomóc w utrzymaniu miejsc pracy. To cel nadrzędny i mobilizacja załogi jest niezbędna.
Steve Mcmannaman 2017-05-08 12:07
już nie będzie lepszego okresu w tej firmie. Produkcji niema,serwisu też , biura pustoszeją, ludzie odchodzą. Firma zwija żagle i tyle
5
Pozytywny komentarz 2017-05-08 14:35
Pozytywną sprawą jest to że już tam nie pracuje, mam spokój, znalazłem pracę w biurze które płaci. Płaci za nadgodziny, za pracujące weekendy i każdą inna pracę wykonaną poza godzinami 7-15 od poniedziałku do piątku.

5
olo 2017-05-09 06:23
pozytywna wymiana opinii :
no ok niech Ci będzie
pierwsza pozytywna opinia - w końcu ktoś przejrzał na oczy i wyj....ł JV najsłabsze ogniwo tej firmy
druga pozytywna opinia - firma kończy działalność , przestaną oszukiwać wszystkich
trzecia pozytywna opinia - nie wiem co miałbym jeszcze napisać
Cezary gdyby pierwsza pozytywna opinia zdarzyła się rok temu firma by prężnie działała dalej , była załoga zgrana każdy wiedział że może liczyć na pomoc drugiego , dostawcy byli życzliwi , można było załatwić z Nimi wiele rzeczy .
a tak to już jest koniec nie ma już nic jesteśmy wolni możemy iść :)
8
Kristoferson 2017-05-09 09:58
Prokurent uciekl a mi dalej przychodza z panstwowej inspekcji pracy pisma zebym byl oskarzycielem posilkowym w sprawie przeciw niemu. No ale tak to jest jak sie nie zna na swojej pracy, najlepiej mu wychodzilo wyciszanie telefonu firmowego no i chyba to wszystko co umial
9
Cezary 2017-05-11 11:42
Firma to nie jeden człowiek, problemy są wszędzie trzeba tylko nad tym pracować.
MietekWentylator 2017-05-12 20:59
skoro tak uważasz to popracuj nad sobą to może PF odrodzi się jak ten feniks
2
Gregor 2017-05-16 21:10
Proficool FANS to profesjonalista w swojej branży. Firma prężna i z całą pewnościa nie spocznie na laurach.
kolektor wydechowy 2017-06-09 16:27
juz nikt tam nie znajdzie pracy bo jest po firmie,a cała sprawa nadaje się do gazety lub programu, dobrze by było żeby sprawa nabrała rozgłosu a ludzie poznali prawde
1
asterix 2017-06-10 15:07
Nie spocznie bo juz jest upadlosc potwierdzona
8
Tyle w temacie 2017-06-11 10:15
Światło zgasili.
Nawet strony nie ma.
7
Hloupé kohouty 2017-06-12 10:36
Czasem firmy zatrudniają osoby o pewnym stopniu upośledzenia w celu uzyskania pewnych korzyści od państwa. Ale to nie jest dobry pomysł, aby wyznaczyć osoby niepełnosprawne, jako zarząd spółki (dyrektor wykonawczy, wiceprezes, dyrektor konstrukcji, itp.)
14
Player 2017-06-12 14:02
W Proficool cenimy sobie wszystkie pomysły, na przykład w zeszłym roku ktoś miał świetny pomysł na sponsorowanie turnieju golfowego, wszyscy woleliby zapłacić poddostawcom, ale czas pokazał, że to był świetny pomysł! Nigdy wcześniej firma produkująca chłodnie nie była sponsorem turnieju golfowego. Pomysłodawca pewnie czeka na telefon z NASA.
5
Prawdziwy Przędsiębiorca 2017-06-12 14:12
Widzę, że duża ilość ludzi tutaj nie jest w stanie pojąć zarządzania globalną korporacją. Pracownicy oraz poddostawcy muszą być przygotowani na pewne poświęcenia, w celu osiągnięcia sukcesu przez firmę. Prawdziwy biznes rozwija się dzięki spotkaniom, kolacjom oraz szeroko rozumianym networkingu. To, że pracownicy oraz poddostawcy nie potrafili zrozumieć tej wizji i fakt, że poprzez zawiść dopuścili do upadku tak wspaniałego projektu, powinien zostać ukarany.
3
FABRO 2017-06-13 06:41
Dzień dobry.
Proficool Fans jest nam dłużny 90tys!
Proszę o kontakt firmy, które też zostały okradzione.
fabro@fabro24.eu 790526999
3
Sonia 2017-06-13 20:37
Nie bardzo rozumiem o jakiej upadłości piszą niektórzy na tym wątku? Skoro tak bardzo cieszy niektórych ewentualność upadłości to może odejdą z firmy i pozwolą innym podjąć pracę? Jeśli nawet w firmie jest gorszy okres to nie znaczy, że pada! Takie kłopoty to codzienność.
Lucek 2017-06-13 21:31
Gorszych bzdur nie czytałem. To znaczy, że poddostawcy mają sponsorować firmę ryzykując przy tym swoimi finansami tylko po to aby firma X mogła się pokazywać w świecie. Poddostawca to nie sponsor. Owszem, wszelkie działania marketingowe mające na celu promowanie firmy są wskazane ale jeśli się chce je prowadzić to trzeba mieć zabezpieczone środki nie powodując przy tym utraty płynności na realizację bieżących kontaktów. Nie można realizować swoich wizji ciągnąc innych w dół.
PS. To było dobre - "Globalna korporacja"......daleko do niej.
5
Lucek 2017-06-13 21:42
I jeszcze jedno....Racja. Winni są wszyscy pracownicy i poddostawcy. To ich wina, że upominali się o zaległe wypłaty czy też pieniądze za zrealizowaną dostawę. Przecież powinni być dumni, że wspierają "globalną korporację" i praca charytatywna powinna im wystarczyć. Mało tego, powinni przecież wspomagać firmę własnymi środkami (co zresztą nieraz robili). Uważam, że gdyby nie pracownicy to dużo wcześniej ta bajka by prysła. Ale racja....powinno się ich ukarać za to, że się upominają o to co im się PRAWNIE należy.
6
były pracownik 2017-06-15 01:45
Szanowni Wszyscy,
ProficoolFans juz nie istnieje, nie ma pracowników, nie ma realizacji, nie ma kontaktu, biuro zamkniete, produkcji nie ma -> totalna likwidacja.
Proszę się nie łudzic o co kolwiek i nie czarować na tym portalu że: "będzie ok".
Wszystkim, którym PF wisi kasę, polecam droge sądową, nadzieja w tym, że własciciel spółki, firma Fans, podejmie rękawice.

PS. za maj pracownicy PF nie otrzymali jesze wynagordzenia, więc o czym mówimy.

ps2: NIGDY WIECEJ CZESKICH BIZNESÓW NA POLSKIM RYNKU................. krecikowa maniana !!!!!!!!!!!!!!
4
FUK_PF 2017-06-15 01:50
Jakubie Vantuchu....... były dyrektorze PF, podobno nawet nie potrafisz zarządzać własna tolaetą, ponieważ to JIRI BANOT......... były prezes nad prezesami........ dawkuje Ci ilosci papieru toaletowego, a w końcu sam widzi pustą rolke i .... uzywa palców....
żenada panowie......... czy wy kiedykolwiek czuliscie coś takiego jak ODPOWIEDZIALNOŚĆ ???
Ma ktoś adres do tych panow. Potrzebuje sie z nimi skontaktowac.
19
YODA 2017-06-15 10:06
Relax Dominik ;)
2
DP 2017-06-15 18:39
@YODA to nie ja pisałem więc bardzo chybiony strzał...
Zorro 2017-06-15 18:48
W tej globalnej korporacji hahahahahahahha wszyscy mieli oddawać kasę od dostawców aż po pracowników -śmiech na sali, ty cienki przedsiębiorco weź lepiej stań na bazarku i pohandluj kartoflami lub burakami,a na koniec utarg przekaż proficoolowi a nie pisz takich głupot.
5
Jasnowidz 2017-06-16 14:09
Pewna szwedzka firma produkująca wymienniki ciepła prawdopodobnie upadnie w przyszłym lub następnym roku.
4
FABRO 2017-06-16 16:32
Proszę o kontakt wszystkich okradzionych poddostawców i byłych pracowników.
fabro@fabro24.eu 790-526-999. Razem będziemy mieli większe szanse na odzyskanie naszych pieniędzy od firmy "matki" http://www.fansct.com
max golonko 2017-06-19 21:22
No niegadaj ze banot i jego wierny giermek vantuch biorą w tym udział
5
Najprawdziwszy przedsiębiorca 2017-06-20 08:40
Firma Alfa Laval potwierdziła moje przypuszczenia. Zachodnie, globalne korporacje wybierają tylko ludzi z wizją, umiejętnościami i przyszłością. Potrafili bez najmniejszego problemu określić, kto w Proficoolu był wartością dodaną dla firmy. Możemy się spodziewać olbrzymiego wzrostu sprzedaży Alfa Laval w przyszłym roku, co będzie czymś czego polska firma nie potrafiła osiągnąć, ze względu na małostkowość niektórych, mimo profesjonalnego zarządzania. Dodatkowo etyczność skandynawskich firm jest gwarantem tego, że sprawdzone zostały osobiste wartości kandydata. Nawet szwedzka firma potwierdza, że zarząd Proficool był zachodni, nowoczesny i niezwykle etyczny.
13
FABRO 2017-06-21 14:45
ZACHĘCAM DO KONTAKTU POSZKODOWANYCH PODDOSTAWCÓW I PRACOWNIKÓW.

JESTEŚMY JUŻ W KONTAKCIE Z TRZEMA OKRADZIONYMI FIRMAMI I Z JEDNYM PRACOWNIKIEM!
790-526-999 fabro@fabro24.eu
5
monsier LaPaditt 2017-06-21 20:51
Tak proficool był bardzo etyczny w stosunku do pracowników, dostawców,firm transportowych robiąc sobie u nich długi. Druga sprawa- j.v. dostał się do alfy nie w taki sposób jak napisałeś bo wątpię że przyjęli by tam gościa z gimnazjalnym wykształceniem(wiem co pisze bo musiał przyznać to przed sądem,będąc prokurentem w proficoolu dopiero zaczynał studia)-ale koneksje robią swoje. A trzecia sprawa jest taka że ładnie sobie podklepujesz lajki. Aha i nie zwalaj winy na pracowników bo wykonywali polecenia zarządu a ty próbujesz odwrócić kota ogonem
40
DP 2017-06-23 13:53
Chyba trzeba wysłać namiar na Fabro do Żoudlika. On w końcu też jest poszkodowany przez PF :)
3
Cukierek 2017-06-24 18:00
Czy to jest nagonka na firmę, czy tak się postępuje!
Morfeus 2017-06-25 09:54
Jaka nagonka? Czy np. FABRO nie ma racji chcąc odzyskać to co mu ukradziono? Czy byli pracownicy nie mają prawa do wynagrodzenia za swoją pracę? Czy nie można wyrazić opinii o zarządzie który doprowadził do upadłości? Czy nie można wypowiedzieć się o j.v, który nie miał żadnych kompetencji, umiejętności oraz wyksztalcenia do zarządzania firmą. Można by jeszcze wiele rzeczy wymienić...
1
Morfeus 2017-06-25 09:55
Jaka nagonka? Czy np. FABRO nie ma racji chcąc odzyskać to co mu ukradziono? Czy byli pracownicy nie mają prawa do wynagrodzenia za swoją pracę? Czy nie można wyrazić opinii o zarządzie który doprowadził do upadłości? Czy nie można wypowiedzieć się o j.v, który nie miał żadnych kompetencji, umiejętności oraz wyksztalcenia do zarządzania firmą. Można by jeszcze wiele rzeczy wymienić...
1
Morfeus 2017-06-25 10:19
Jeszcze mi na myśl przyszło takie przysłowie- jak kuba Bogu tak Bóg kubie. Dziękuję.
1
Kristoferson 2017-06-25 12:11
Zauważyłem że wraz z upadkiem proficool fans zniknął mikrofon przy nicku Alicji- redaktora goworku( juz nim nie jest), która najpierw wypytywala, a później chwaliła ze pf jest członkiem organizacji co wydawalo się już podejrzane. Wg mnie to taki mały dowodzik że pf manipulowal opiniami.
1
Zostaw swoją opinię o Proficool FANS Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proficool FANS Sp. z o.o.