brak logo

Eco Instal

Kościan

Opinie o Eco Instal

BYŁY RACOWNIK 2015-04-16 18:28
A wiecie, ze on ZUS-u nie płaci. Tak nas pięknie załatwił.Na dodatek śmieje się z nas.
były pracow 2015-04-17 17:21
to,że nie płaci to pikuś ale nawet deklaracji do zus od roku nie wysyła
Były 2015-04-19 10:11
Czy jakiś komornik ściągnął z niego zaległe pieniądze ? Dajcie namiar, chcę pominąć kolesiów.
Wer 2015-04-19 12:29
Komornik Sądowy
przy Sądzie Rejonowym Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu
Paweł Tomczak

06-05-2015r. o godz. 10:00
64-000 Kościan, ul. Gostyńska 67 odbędzie się licytacja ruchomości.
prawda 2015-04-28 10:56
Mój komornik poinformował mnie, że w kwietniu sąd wyznaczy termin licytacji całej fabryki w Kościanie oraz wszystkich nieruchomości może kupi to ktoś mądry.. Pan L.. już swoją fabrykę postawił świeżutką i nową także nadzieje złudne, że to weźmie..Z tego co wiem została garstka pracowników 5 osób w biurze i kilka na produkcji..a pamiętam czasy kiedy firma tętniła życiem..biura były pozapełniane.. w dziale konstrukcujnym został chyba tylko lizus prezesa Szymon...w sekretariacie siedzi sprzątaczka bo nie ma komu pracować to o czym my mówimy..
2
work 2015-04-29 22:41
Człowieku masz informacje nie do końca prawdziwe,a ludziom, którzy zostali prawdopodobnie nie dorastasz do pięt . Zdobądź wiarygodne info i wtedy pisz opinie poprawną polszczyzną :-D
Pozdrawiam
3
Były 2015-05-09 23:29
Chyba trafiona opinia :)
Były pracownik 2015-05-10 10:42
Odpowiedź dla Work. A jacy ludzie zostali ? Ocenimy. Czekamy na konkretne posunięcie komornika.Za pracę należy się wynagrodzenie.To nie jest jeszcze Bangladesz Europy mimo upadku politycznego i moralnego.
Anna 2015-05-10 12:32
Wypowiedź Worka jest w 100% prawdziwa, w sekretariacie pracuje sprzątaczka, w Poznaniu nie ma już nikogo, została księgowa i jeden pracownik, wejście do firmy zamknięte prawdopodobnie z uwagi na częste wizyty komorników - udają że nie ma nikogo, ciemno bo odcięli prąd,a "Pan Prezes" dalej nie płaci zaległych wynagrodzeń, Zusów i USów, ma setki spraw sądowych i komorniczych i dalej egzystuje jako w jego mniemaniu "Pracodawca", mało tego otwiera nowe firmy, w których też nie płaci swoich zobowiązań. Ta sytuacja jest co najmniej kuriozalna.
4
Były pracownik 2015-06-15 23:13
Również czekam i czekam i czekam na zaległe wypłaty:(Popieram, ze sytuacja jest kuriozalna:( Nie rozumiem jak mu się udaje do tej pory tak oszukiwać ludzi i państwo? ZUS-u również nie płaci:(Nikt mu się jeszcze do skóry nie dobrał!!! To się należy do telewizji do pani Jaworowicz. Trzeba rozdmuchać na całą Polskę!!!!Ostrzec przed "TAKIMI PRACODAWCAMI":(Jutro ma być licytacja ruchomości dla jego dwóch spólek!Ale co to nam da?A kiedy będzie licytacja nieruchomości w Poznaniu i Kościanie? Wie ktoś może?
Były 2015-06-23 21:31
Komornicy u moich znajomych wydzierają każdy grosz z zarobionych pieniędzy z uśmiechem na twarzy.Tutaj jedna wielka niemoc. Jaki kraj taki obyczaj. Czekamy.
1
były pracownik 2015-07-04 23:32
Pewnie mamy ci się jeszcze przedstawić. Te pytania kieruj do prezesa.
Anna 2015-07-16 09:11
Dokładnie, chyba nie czytasz całej wymiany opinii, ta sytuacja ciągnie sie od 2013 i nie że sie spóźniają ale po prostu nie płacą należnych wynagrodzeń i koniec, jak to nazwać to wszyscy wiemy, dlatego ostrzegam i i jeszcze raz ostrzegam przed tą bandą. Zresztą nikt mądry już tam nie został i nikt mądry już tam nie pójdzie
2
Anna 2015-08-09 12:00
Nie czytasz opinii, nie jest moim celem przekonywać osobę, która albo jest niedoinformowana albo jest owym pracodawcą, który usilnie próbuje myśleć, że jest wszystko ok. a on sam też jest taki ok. Otóż nie, nie jesteś ok, wobec wszystkich, którzy juz tam nie pracują i przestań się juz oszukiwać i oszukiwać innych.
3
Koniec wakacji 2015-09-03 10:08
Czas już najwyższy aby osoby zarządzające tą firmą poniosły odpowiedzialność za soje postępowanie. Nieubłaganie zbliża się chwila upadłości tego …. czegoś.
1
Koniec wakacji 2015-09-10 16:09
Żadnych plotek nie głoszę, taka przyszłość czeka tego, kto nie płaci swych zobowiązań. Jeżeli firma tak miodem płynie, to dlaczego nie wypełnia swoich podstawowych obowiązków jak chociażby wypłacanie wynagrodzeń, podatków, składek na ubezpieczenia. Może i branża jest dobra i z przyszłością, ale nie dla tej firmy. Złote jajka będą zbierali inni a Wy będziecie tylko im zazdrościć. Ponadto, kto w małych sprawach kradnie i oszukuje jak może być uczciwym i wiarygodnym partnerem w dużych? (Chowanie się pod innym szyldem niczego nie zmieni!) Firma nie podejmuje nawet prób aby zażegnać rodzące się konflikty. W sumie czego można oczekiwać od zarządu… Cierpliwość ma swoje granice.
1
codi 2015-09-12 22:00
Brawo dla przedmówcy, samo sedno. A dla poprzedniej wypowiedzi to witam szanownego pana prezesika, który zamiast wziąć się za spłacanie ogromnych długów wobec pracowników, budżetu itp. zajmuje się idiotycznymi wpisami na tym forum. Bierz się dziadu do roboty żeby spłacić swoje długi, mam ochotę zapytać nie wstyd ci ale na to nie ma co liczyć.
1
Były pracownik 2015-09-24 10:39
Skoro firma dobrze stoi dlaczego komornik nie ściąga zaległych wynagrodzeń dla pracowników? Czy ktoś z byłych pracowników otrzymał jakieś pieniądze od komornika?
były pracownik 2015-10-09 11:19
Czytając te słowa serdecznie zapraszam do współpracy. Jak zlecenie zostanie zrealizowane i kontrahent nie będzie już potrzebny to czar szybko pryśnie. Pieniążki nie wpłyną, telefony pozostaną bez odpowiedzi, ewentualnie będzie można usłyszeć same obietnice i kłamstwa. Po jakimś czasie kontrahent uruchomi procedurę sądową dochodzenia swoich praw, zapadnie wyrok, komornik nie ściągnie żadnych pieniędzy i... za jakieś pół roku oszukany kontrahent sam będzie dokonywał wpisów na tym lub innym forum ostrzegając innych naiwnych, marzących o dużych kontraktach i pieniądzach... zapraszam i polecam tą firmę w szczególności współpracę z zarządem. Wizja złotych gór zapewne natchnie kontrahenta do działania... Aż żal czytać takie wpisy.
2
na nie 2015-10-09 11:27
Przecież to nikt z zewnątrz. Zapewne sam prezes pisze te bzdury. Ale to dobrze, ze tutaj zagląda i czyta o swojej upadającej firmie i o sobie. Zapewne jest z tego dumny. Wszak kto by nie był – skoro wszyscy mówią o nim jak o złodzieju i oszuście, kłamcy i naciągaczu, człowieku nieuczciwym, którego należy omijać. Mam nadzieję, że poza nim zaglądają tutaj również jego znajomi jak i kontrahenci. Niech wiedzą, że są lub będą oszukiwani, okradzeni. I nie ma znaczenia, z którą firmą będziecie współpracować. Tam gdzie pojawia się osoba pana prezesa postępowanie jest zawsze takie same… !!!
1
Anna 2015-10-15 18:16
Brawo, samo sedno sprawy. Te idiotyczne wpisy chwalące "firmę" wpisywane są przez osobę, która zalega setkami tysięcy złotych wobec kontrahentów, pracowników, Zus-ów, US-ów, PFRON-ów itp. Z uporem maniaka próbuje dalej ciągnąć urojoną teorię sukcesu. WStyd, wstyd i jeszcze raz wstyd człowieku obudź się wreszcie i niech dojdzie do ciebie, że tak jak oszukujesz innych, tak oszukujesz sam siebie.Zaczynam się zastanawiać, czy jakieś leczenie zamknięte by się w tym przypadku tobie nie przydało?
Anna 2015-11-07 20:45
Teorii spiskowych? My dobrze znamy tę osobę i wiemy co robi, dla niego jest ważne jak dalej nabierać ludzi i nic więcej. A ten swój usmiech zachowaj dla siebie,widać nie jesteś jednym z tych setek wierzycieli, którzy mają w tej firmie wierzytelności na grube miliony złotych. Ludzie, udajcie się do kilkudziesięciu komorników i zasięgnijcie informacji jak wielkie długi ciążą na tej firmie i na wszystkich innych, w których w zarządzie są te same osoby, nie pomoże zmiana nazw firm i podmiotów, oszust, który w nich występuje jest ten sam.
były pracownik 2015-11-12 12:39
Uważajcie ludzie, Eco Instal Sp. komandytowo-akcyjna to ten sam oszust w zarządzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
obserwator 2015-11-25 13:33
Firma chyba rzeczywiście ma nowego prezesa, stary najwyraźniej próbuje się wycofać, ale za to co zrobił bądź czego nie zrobił i tak odpowiada.
1
jack 2015-12-07 08:53
Do patryk. A pewnie coś zrobił.PO przeczytaniu tylu wpisów samo ciśnie się na usta.....Sprawdż w Kościanie w Sądzie Karnym, jak takowy tam jest.Stary się wycofałł i teraz z tylniego sedzenia kieruje .
max 2016-02-10 16:50
czy ktoś wie czy ośrodek wypoczynkowy eco instalu w Łebie został zlicytowany przez komornika 26-01-2016
gosc 2016-02-10 18:04
nie został będzie prosperował niebawem :)
szukajacy 2016-02-14 10:59
Witajcie, powiedźcie co tam się w ECO teraz dzieje? Bo słyszałem, ze powoli odbijają się, jakiś młody gość zarządza fabryką w Kościanie i pracownicy niby sobie go chwalą. Niby przyjmują pracowników
były pracownik 2016-02-20 16:19
Oczywiście następny debilny i kłamliwy wpis pana prezesika, oczywiście że został zlicytowany, część jest w dalszej licytacji. Nie myśl sobie oszuście, że nic nie wiemy, zamydlaj sobie oczy, inni juz sobie nie pozwolą.
były pracownik 2016-02-20 16:25
Następny debilny wpis pana prezesika,otóż został zlicytowany, nastepna część jest w bieżącej licytacji. Przestań oszuście uskuteczniać te swoje debilne wpisy, zamydlać oczy to już nie nam, my wiemy wszystko co kombinujesz i trzymamy rękę na pulsie...........
były pracownik 2016-02-20 16:29
No właśnie wszystko jest jak sam napisałeś niby, setki wierzycieli nie zapomną i nie odpuszczą!
1
Były pracownik 2016-02-23 10:59
Nadal czekam na zaległe wynagrodzenia. Jakoś wolno to idzie, jak na tak zamożnego dłużnika.
1
były pracownik 2016-03-16 15:58
Wy chyba sobie jakieś jaja robicie...
Pierwsze wypłaty były ok potem każda kolejna mniejsza i w coraz późniejszym terminie. Swoją drogą pełen podziw ile czasu można wypłacać pracownikowi miesięczne wynagrodzenie (ze stycznia w maju i to w dodatku ratalnie). za ostatnie 3 miesiące pracy do tej pory nie dostałem wynagrodzenia A wy piszecie o prestiżu i innowacyjności firmy. Żenada. Wszystkim szukającym pracy w Eco Instal stanowczo odradzam podjęcie jakiejkolwiek współpracy.
6
były pracownik 2016-03-23 22:44
Do byłego pracownika wpis z 16.03. czy Ty nie rozumiesz, że te wszystkie ostatnie wpisy robi tzw."zarządający", który cały czas ma pojęcie o sobie jako super biznesmenie, a to tylko przecież oszust, który do tej pory nie wypłacił pracownikom wypłat od 2013 roku, licytowany w dziesiatkach kancelarii komorniczych w całym kraju. Swoją drogą to niesamowite jak długo można uskuteczniać te debilizmy z jego strony, człowieku- zwróć wreszcie ludziom należne im pieniądze!
5
star 2016-04-22 11:02
a czego on szuka w Starachowicach? zakłada nową piramidę?
3
były pracownik 2016-05-16 17:06
No tacy są szczęśliwi w kolejkach u komorników!!!!!!!!!!!!!
4
ciekawy 2016-06-03 17:28
A kto tu wlaściwie rzadzi?
5
m,ajkel 2016-08-15 14:11
@miecz a wiesz coś o rekrutacjach do tego oddziału?
Pytający 2016-11-08 16:27
Czy chodzi może o firmę eco instal z ulicy Gostyńskiej 67 Kościan?
1
kokosz 2016-11-08 16:39
Właśnie czy to firma Pana Gin...era?
2
kambodża 2016-11-09 10:25
Rozumiem, że powyższy komentarz cytuję:

,,Czytając te słowa serdecznie zapraszam do współpracy. Jak zlecenie zostanie zrealizowane i kontrahent nie będzie już potrzebny to czar szybko pryśnie. Pieniążki nie wpłyną, telefony pozostaną bez odpowiedzi, ewentualnie będzie można usłyszeć same obietnice i kłamstwa. Po jakimś czasie kontrahent uruchomi procedurę sądową dochodzenia swoich praw, zapadnie wyrok, komornik nie ściągnie żadnych pieniędzy i... za jakieś pół roku oszukany kontrahent sam będzie dokonywał wpisów na tym lub innym forum ostrzegając innych naiwnych, marzących o dużych kontraktach i pieniądzach... zapraszam i polecam tą firmę w szczególności współpracę z zarządem. Wizja złotych gór zapewne natchnie kontrahenta do działania... Aż żal czytać takie wpisy."

oznacza, że firma nie płaci kontrahentom należnych pieniędzy? Jeśli tak to nieźle. To kontrahenci wykonują prace za darmo?
11
Trujący grzyb 2016-11-15 18:38
Moze niech sie wypowiedza kontrahenci jak to naprawde wyglada.
7
Norbi 2017-07-31 10:08
Tak - schemat jest dokładnie taki, jak opisano - robota wykonana, ale niezapłacona. A komornik nie ma z czego ściągnąć, bo umowy podpisuje wydmuszka.
4
Nadęty balon 2017-09-15 16:04
Czy warto z firmą zacząć współpracę jako podwykonawca?? Ktoś podpowie?
Zibi 2017-09-18 10:04
Nie został, jest dobrze ukryty w tej piramidce zbudowanej na matactwach.
Poszukujący pracownik 2017-09-22 11:20
Drodzy Państwo czy na forum są osoby którym Firma zalega z płatnościami - wynagrodzenia, wyjazdy służbowe, kontrakty? Czy są osoby, które pracowały bez umowy i Firma to kwestionuje?
Zamierzam dochodzić swoich praw, chętnie pomogę innym. Jeżeli są inni pokrzywdzeni to podam kontakt priv.
wydojony 2017-09-22 14:11
Jak nie wykonasz ruchów przed podpisaniem wszelkich możliwych umów prawnych, sprawdzonych przez kilku prawników to TAK!
Jak do każdej umowy doliczysz miesiąc na opóźnienia, nie wynikające z Twojej winy to TAK!
Jak dostaniesz zaliczkę na poczet prac a najlepiej płatność 100% z góry to TAK!
Zaliczkę na taką kwotę, żebyś miał na prawników później...
Jak masz dużo kasy i nie zależy Ci na terminie płatności to próbuj, może Tobie się poszczęści. No przecież nie mogą wydoić każdego, bo nie będzie w Polsce z kim pracować.

Zwróć uwagę, kto podpisuje dokumenty, a kto jest do tego uprawniony, bo możesz nie mieć kogo ścigać.
Weź pod uwagę, że jak nie będziesz konsekwentny w formalnościach, to zamiast Ty ich, to oni będą ścigać Ciebie.
Zwróć uwagę na końcówkę (rodzaj spółki), jaka jest tuż za podstawową nazwą firmy - może się okazać, że ludzie z którymi rozmawiasz w tej akurat nie pracują.
Poproś o dokumenty o niezaleganiu z ZUS i US.

A jak czytałeś inne komentarze to możesz przyjąć, że CAŁEJ PRAWDY tu opisanej nie należy dzielić na pół, tylko przyjąć, że tu jest jej zaledwie 50%.

A tak w ogóle to dość dziwne, że firma z 30letnim stażem nie ma swoich stałych podwykonawców, tylko stale szuka nowych. Chyba, że mają tyle zleceń na raz że nie mogą się wyrobić. No ale gdyby to było prawdą to:
LUDZIE CIESZCIE SIĘ -KASA W KOŃCU BĘDZIE!
1
Mixer 2017-09-24 18:15
Daj znać Balon jak Ci poszło. Może jakiś pozytyw się trafi.
Ojciec Boszobora z Ugandy 2017-10-06 16:41
Nie można nasłać potężnej kontroli skarbowej z przed kilku lat? Teraz szukają pieniędzy.
były z 18 letnim stazem w eco 2017-10-15 18:29
W 2013 roku odszedlem z ECO-INSTALU dwie sprawy wygrane w sądzie na kwotę ok.80 tys.zł na dzień dzisiejszy z tej kwoty szanowny komornik wypłacił mi 1000 zł i ok.1800 zł odsetek i co dalej NICCCCCCCCC.To jest dzicz nie Polska.
1
Zostaw swoją opinię o Eco Instal - Kościan
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Instal