brak logo

Flugger sp.zoo

Sopot

Opinie o Flugger sp.zoo

Krzychoo 2016-05-16 12:13
dzięki wszystkim serdeczne - a już byłem blisko aplikowania.
1
znawca firm 2016-05-16 18:52
chłopie ale byś umoczył że heejjj!!!!
3
szczery 2016-06-12 20:29
nie polecam, od pewnego czasu wreczaja pracownikom wypowiedzenia z dnia na dzien bez zadnych wczesniejszych sygnalow. Nastroje w fabryce w Kokoszkach sa bardzo slabe. Kazdy boi sie ze za chwile straci robote.
11
ekonom 2016-06-12 20:59
spadki sprzedaży maja tak duże, że centrala w Danii zaczyna juć być mocno nerwowa, bo nie chce wiecznie dokładać do tego biznesu w Polsce, w Polsce zostanie tylko fabryka, bo koszty produkcji są niskie, dział handlowy w Polsce zostanie odstrzelony w całości w góra kilka lat
7
łowca_czereśni 2016-06-13 21:12
Spadki są i będą ponieważ odeszli najlepsi doradcy techniczni w firmie, którzy robili najlepszą robotę....
Arogancja firmy spotka się z nagrodą w postaci odejścia fundamentu w postaci wykonawców, dlatego Ci co bardziej mądrzy sami odeszli nie czekając na wypowiedzenia wręczane przez "Białe Damy"... ach zapomniałem o "McDario" z krainy wiecznych obietnic....
9
beside 2016-08-03 11:32
"łowca_czereśni" - bardzo trafna opinia
3
true 2016-08-03 20:50
@95 tak oczywiście piszesz samiutką prawdę o braku rekrutacji od lata ubiegłego roku. Ciekawe zatem dlaczego w marcu 2016 rekrutował Michał i podziękował w maju Krzychoo itd. 95 nie ośmieszaj się...
4
bloom 2016-08-06 16:04
Radzę omijać tę firmę z daleka, chyba, że chcesz mieć zszargane nerwy.
8
xyz 2016-08-12 13:00
Szkoda się zatrudniać, bo niedługo Dunole sprzedadzą Fluggera innemu znanemu koncernowi farbiarskiemu, który własnych sklepów nie posiada. Co będzie dalej? Sklepy zostaną zamknięte, pracownicy zwolnieni, a marka Flugger będzie straszyć w każdym markecie, co wy na to?
7
sure 2016-08-26 23:35
W każdym micie, legendzie, plotce jest zawsze trochę prawdy. Jak się Duńczykom słupki nie będą zgadzały to będą dopłacać do interesu? Wątpię, zwłaszcza, że "pozamiatać" ten biznes w Polsce to nie problem. Sklepy są przecież wynajmowane.
3
Nick Flugger 2016-09-11 20:04
Nie polecam produktów ,których cena nie jest proporcjonalna do ich jakości. A o pracy w tej firmie dalej. Tzw. lepszy sort pracowników czyli od kolegi kierownika sklepu wzwyż to śmietanka towarzyska, która ma gdzieś resztę. Boli szczególnie postawa para kierowników sklepów z którymi pracuje się na codzień. Oni są najlepsi, mają dużo wyższą podstawę od koleżanek i kolegów pracowników, oni dostają dodatki i lepsze premie, oni to są Ci wybrani nawet jeśli nic nie robią byle byli w dobrych relacjach ze swoimi przełożonymi. Jeżeli jednak chcecie pracować tu za 2000-2700 zł to musicie być odporni na fałszywe znajomości, na insynuacje, na szczucie itp. Czy praca ciężka? to zależy od sklepu na który traficie. W słabszych punktach mało sie dzieje więc zarobisz też mniej . W lepszych narobisz się jak na budowie. Tam zarobisz trochę więcej. Najlepiej nie być na świeczniku bo po prostu sie nie opłaca.
Podstawa + 2,2% prowizji brutto (-20% prowizji na premie roczną???:0)= 2000-2700 +/- pln netto.
4
Stryjenka 2016-09-14 10:48

A mi się wydaje @Wujek, że pie..ysz głupoty. ROM-em jesteś, kierownikiem, czy z centrali trollujesz.
Jest tak, jeśli chcesz:
- nabawić się nerwicy
- mało zarobić
- oszukiwać wykonawców
- robić z siebie idiotę
- dostać Iphona aby zatkać Ci gębę jacy jesteśmy super
- słuchać się jak piesek i szczekać
- otrzymać plany sprzedażowe nie do wyrobienia.....
To serdecznie zapraszamy będzie nam miło cię wydymać i na Twoje miejsce potem przyjąć kolejnego frajera, więc się nie przejmuj będziesz jednym z wielu.... hahahahahahaha
zapraszamy.....
3
TREX 2016-09-16 14:35
Jedyne co mi najbardziej sie rzuciło w oczy to fakt , że Flugger ma prawdopodobnie najwiecej wpisów w opiniach GoWork , w tym sporo negatywnych wpisów. Na pewno nie świadczy to pozytywnie na temat tej firmy. Więc zanim złożycie do tej firmy swoje cv , mocno się zastanowcie.
W szczególności dotyczy regionu Warszawy.
Osobiście- nie polecam
2
ktoś 2016-09-17 11:04
A co powiecie o nowym SMOS Marku podobno nic mu się nie podoba ?
6
trex 2016-09-19 11:24
Hej faj ....produkty polecam , sa jedne z lepszych na rynku. Jesteś na stronie dotyczacej opisów pracodawców dla ewentualnie przyszłych aplikantów. , więc Twój komentarz ma się nijak do tego co tu opisują.
A praca w firmie - dokładnie tak jak napisałeś - enigmatyczna. Czekamy na zmiany , mam nadzieję że tym razem na lepsze, oczywiście. Pozdrawiam i zapraszam z komentarzami na stronę muratora itp stron.
2
M. 2016-09-21 10:40
Praca jak najbardziej ok, zarobki też. Narazie szukaj tylko wśród znajomych żeby wystrzec się przyjmowania kretynów jak ten koleś co startował na doradce. Nie pasowało mu berlingo bo przecież skoda "to najlepszy samochod dla przedstawiciela" (bitch please), koleś nie chciał jechać na szkolenie produktowe bo on o 15 musi być w domu, oporny na wiedze i mało ambitny człowiek, który żale wylewa w inernecie i sam sobie pisze słowa wsparcia i gratulacje (po 5-10min od swojego "płacz wpisu", nikt normalny nie siedzi po nocach by odpisac na wpis), albo ludzi którzy biora do ręki folie 4x2,5m i pytają czy folia jest cztery metry długa czy szeroka.
Produkty flugger są dobre i nie są tanie, trzeba umieć je sprzedawać.
3
cojapacze 2016-09-22 12:00
@M jasne, brawo Ty i dokładnie (ogarnij się), bo Ci ktoś mózg zlasował.
4
maciek 2016-09-22 12:02
Świetnie, że atmosfera teraz u nich dopisuje. TO dobry znak.
3
ERDO 2016-11-09 18:10
Witam. Tyle negatywnych opinii, czy może ktoś wie, co dzieje się tam aktualnie teraz? Widzę, że poszukują PH na mazowieckie. Jak wygląda praca w tym regionie? Można uczciwe zarobić?
2
Odre 2016-11-27 16:12
Zostaną Ci przypisane sklepy, które nie zawsze dają możliwość zarobić. Tak naprawdę pracujesz na klientach, których dają Ci sklepy. Prowadzisz negocjacje, szkolenia, jeździsz na reklamacje.Procent klientów jakich nagrasz z rynku warszawskiego jest niewielki, dlatego,że firma ma produkty pseudo typu premium i takie też są ceny, ale na serio. Temat jednego dobrego produktu basic, inwestycyjnego, białego+ delikatne kolory od lat nie przechodzi. I leżakują lub wkurzają inwestorów bo albo są za kremowe albo cienko kryją a są na poziomie 100 zł za 10l.
12
LOKI 2017-01-25 20:50
Są wolne 2 miejsca na dt w Warszawie. Zarobki bardzo dobre, wkład pracy niewielki zgodnie z tym co pisał
przedmówca. Zapraszamy otwartych na wyzwania i inteligentnych ludzi.
Handlowiec 2017-02-02 10:17
Witam,
czy posiadacie jakieś doświadczenie/opinie w pracy na rejonie Wielkopolskim, Poznań, Zielona Góra itp.
Jest oferta pracy, polecił mi znajomy wykonawca, jest zadowolony ze współpracy ale to nie on będzie za mnie pracował w tej firmie :)
1
Maja 2017-03-01 16:06
@Handlowiec udało Ci się dostać pracę w firmie Flugger? Jakie masz wrażenia odnośnie procesu rekrutacji? Jakieś pytania podczas rozmowy, które Cię zaskoczyło?
2
Paszteciki wilny 2017-05-19 01:12
Od kiedy w regionie jest nowy Romek; zmiany ...zmiany ... Proponuję poczytać opinie o regionalnym w jego poprzedniej pracy tzn. Jula i decat ......
2
Maja 2017-05-19 08:54
@Paszteciki wilny mógłbyś napisać coś więcej na temat tego co dzieje się obecnie w tym rejonie? Chętnie usłyszymy więcej o Twoich doświadczeniach z pracy w Flugger.
ewela 2017-05-24 20:28
Flugger to całkowicie nieprzyjazna pracownikom firma. Liczy się TYLKO klient, pracownicy są gdzieś daleko w tyle. Trzeba być na każde skinienie szefostwa, wysyłają pracowników na przymusowe wyjazdy do różnych miast, z niczym się nie licząc. Trzeba również wykonywać prace wykraczające poza zakres obowiązków. Pomiatanie pracownikiem najniższego szczebla i brak szacunku są na porządku dziennym. W sklepach pracuje się nierzadko po kilka dni w tygodniu pod rząd po 10h, przy czym nie jest to łatwa praca, a ciągłe noszenie ciężarów, obsługa klienta, sprzątanie, robienie kawy klientom, etc. Mobbing, podsłuchiwanie, ciągłe kontrole - tak to wszystko wygląda i to w stosunku do zwykłych sprzedawców, którzy obrywają za nic, bo trzeba się na kimś wyżyć.
4
Piotr 2017-05-25 16:48
Większych bzdur dawno nie czytałem. Mobbing i podsłuchiwanie. Kto i jak Cię podsłuchuje. Znasz prawo, że podsłuchiwać nie wolno bez zgody pracownika. Poza tym, jeśli Ci się nie podoba, to możesz oddać do sądu lub odejść, a nie pisać bzdury. Pracuje tutaj już 8 lat i jestem zadowolony. Nikt mnie nie mobbinguje ani nie podsłuchuje.
2
Macocha 2017-05-25 23:38
Marcin bo ci żyłka pęknie;)
Paszteciki winny 2017-05-25 23:50
Usłyszymy czyli wy fluggera ha ha
była pracownica 2017-05-28 17:24
kiedyś to była naprawdę fajna firma, rany co się stało szkoda.
Maja 2017-05-29 09:31
@Paszteciki winny nie jestem związana z Flugger sp.z o.o. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. A jakie są Twoje doświadczenia z pracy w Flugger?
@była pracownica piszesz, że była to fajna firma. Mogłabyś powiedzieć w jakim okresie w niej pracowałaś? Jak wtedy wyglądała praca Twojego działu?
1
Maja 2017-06-07 13:18
Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w firmie, jednak nie jest to miejsce na ocenę pracy poszczególnych pracowników firmy. Jeśli jeden z pracowników firmy nie wypełnia należycie swoich obowiązków warto zgłosić to bezpośrednio do firmy i sprawę rozwiązać wewnętrznie.
in the eyes 2017-06-08 07:48
Maja
Chyba jednak jesteś związana z firmą Flugger i to dosyć mocno, skoro komentarz na temat ROM z Południa Polski został usunięty. Czy był nieprawdziwy? Chyba jednak nie. Był niewygodny dla firmy Flugger.
3
Kali 2017-06-08 08:33
Usuwanie niewygodnych i prawdziwych komentarzy o rom z południa świadczy tylko o potwierdzeniu prawdy na jej temat i tego co się tam dzieje.
I tak po fluggerze szybko się wieści rozeszły i każdy przeczytał.
6
Maja 2017-06-08 11:36
@in the eyes nie jestem związana z firmą Flugger. Nie mam możliwości edycji, czy też archiwizowania komentarzy. Jeśli jakieś komentarze zniknęły oznacza to, że zostały zarchiwizowane przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.
2
Spychała 2017-06-25 18:56
Pracowałem w róznych firmach handlowych i sytuacja wszędzie jest podobna. Praca zależy od ludzi i zespołu do którego trafisz. Jak Twój kierownik jest normalny to i z chęcią dla niego pracujesz. We Fluggerze pracowało mi się całkiem dobrze, były benefity, okazjonalne prezenty. Nie ma na co narzekać.
1
Maja 2017-06-26 10:13
@Spychała wspominasz o benefitach, które Flugger zapewniał pracownikom. Mógłbyś powiedzieć co wchodziło w ich skład? Piszesz też o prezentach. Za co można je dostać?
Miki 2017-06-27 00:02
Maju,

Jesteś amatorem. Benefity, prezenty. Już Ci mówię, w skład prezentów wchodzi mobbing, podsłuchiwanie, głupota zatrudnionych nowych "szefuf". Takich tryglodytów świat nie widział. Jak możesz się im wysługiwać? Ja rozumiem że bierzesz kasę, ale są granice, prawda?
Ludzie, dobra rada, nie miejcie nic wspólnego z tą "firmą".
No i jeszcze jedno, marny prezent dostaniesz za donosicielstwo:)
3
Maja 2017-06-27 09:22
@Miki nie jestem związana z firmą Flugger. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i staram się poznać jak wygląda praca w firmie. Odnoszę się po prostu do komentarze innych użytkowników wiedząc też, że osoby obserwujące ten wątek mają możliwość przekazania swojej perspektywy jeśli chodzi o to, co w firmie się dzieje.
Rozumiem, że Ty nie zgadzasz się z obrazem firmy przedstawionym przez @Spychała. Chętnie dowiemy się również więcej o tym jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę oraz Twoich doświadczeniach z pracy w niej.
in the eyes 2017-06-30 15:38
@Maja to, że nie jesteś pracownikiem Flugger nie zmienia faktu, że komentarz został usunięty. Był nieprzychylny firmie, ale czy naruszał regulamin?
Jeżeli chodzi o Twoją aktywność w temacie Flugger to wiadomo, że cytat z Wikipedii "Moderator – osoba oceniająca komentarze, oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. edytowanie lub trwałe usuwanie komentarzy/postów, blokowanie kont). Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy, zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami".
Wniosek z tego taki, że moderator orientuje komentarze w konkretnym kierunku zgodnym z kierunkiem... No właśnie kogo? Komentujących, czy tych o których pisze się komentarze.
Bez względu na to co odpiszesz, bo zapewne odpiszesz, każdy kto umie czytać pomiędzy wierszami z nieusuniętych przez gowork komentarzy wyciągnie odpowiednie wnioski dla siebie.
2
Bojanowski 2017-06-30 17:34
Praca jest całkiem dobra i u nas całkiem miła atmosfera panuje. Nie mogę narzekać. Czasami klientów w sklepie jest naprawdę dużo ale ja lubię jak coś się dzieje. Jakbym miał całymi dniami siedzieć i nic nie robić to bym nie wytrzymał. Płacą zawsze na czas, wypłata jak w zegarku. Urlopy, chorobowe, zwolnienia wszystko działa na normalnych zasadach.
1
Miki 2017-06-30 23:07
Maju,

Fantastycznie, proszę o Twojego maila w firmie gowork.pl i zamkniesz wszystkim usta. No chyba że i pracy w tym serwisie się wstydzisz?
2
M@req 2017-07-03 09:11
Witam....
firma szuka doradcy handlowego na kujawsko-pomorskie....co sądzicie ??warto się pokłonić??
1
Rzetelny 2017-07-03 10:22
Jeżeli masz doświadczenie we wspołpracy z klientami B2B w rynku materiałów budowlanych a zwłaszcza wykończeniowych będziesz zadowolony z tej pracy. Sklepy, z którymi będziesz współpracował mają już sporą ilość wykonawców robiących stale zakupy. Trzeba skutecznie z Nimi pracować na codzień ale również poszukiwać nowych inwestycji i wykonawców w całym kujawsko-pomorskim. Polecam.
1
M@req 2017-07-04 10:48
..dzięki...widzę , że jesteś zorientowany w temacie...wiec tradycyjne pytanie z mojej strony ....na jakie pieniądze można liczyć ?.....chodzi mi o podstawę..
Bond 2017-07-09 15:05
Witam. Jakie zarobki jako doradca techniczny we fluggerze? Pozdrawiam
Szablewski 2017-07-18 23:13
M@req jak masz znajomości w branży i nie boisz się rozmawiać i negocjować z klientem to masz spore szanse na fajne zarobki. Praca na pewno będzie „intensywna” ale i satysfakcja murowana (albo malowana :) ). A co do sum, to chyba nikt oficjalnie nie napisze kwoty.
1
M@req 2017-07-24 13:19
....nie chodzi mi o konkretną sumę....zdaję sobie z tego sprawę ,że ludzie się nie pochwalą .....liczyłem na odpowiedź typu podstawa od ......
1
P@wel3k 2017-07-25 12:11
Tak czytam i zastanawiam się co tak narzekacie. Jakos zle nie jest moim zdaniem. Pracuje się ok, warunki normalne, pensja na czas. Znam ludzi którzy czekają na wypłate już kilka miesięcy, są firmy które zusów nie płacą. Tu jest normalnie i całkiem dobrze. Mi osobiście praca daje satysfakcje. Doradzanie klientom, rozmowa z nim, kontakt bezpośredni to jest coś co lubię. Oczywiście bywają różni klienci ale to jak w każdym sklepie.
1
little_pony 2017-08-01 18:10
Zarobki są uzależnione od tego: jaki region Polski, od tego jak mocno jesteś przydupasem RM (im bardziej to mediana większa), czy dużo donosisz na kolegów i koleżanki ( im więcej tym większa podstawa), czy dajesz się poniżać w obecności innych pracowników przez RM (jeśli milczysz jesteś super)....
Średnio to od 3500 zł do ok 5000 zł brutto.
Premia miesięczna 1100 zł brutto za wykonanie budżetu na klientach profesjonalnych 110%.
Jeśli zrobisz mniej nie dostajesz nic.
To tak w przybliżeniu.....
Zostaw swoją opinię o Flugger sp.zoo - Sopot
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flugger sp.zoo