brak logo

InstalPlast Łask

Łask

Opinie o InstalPlast Łask

marian 2011-01-13 13:21:27
skostniała firma rodzinna, mało rozgarnięci zarządzający
1
janek 2011-01-13 13:30:06
broń boże przed takimi firmami, miałem z nimi do czynienia jako ich klient i powiedziałem nigdy więcej! nie polecam!!!
przyjaciel 2013-05-22 14:00:25
nigdy więcej
Prezes 2013-07-29 20:45:08
Witam, zarobki 1600 brutto i 20% premi pozdrawiam.
były pracownik 2013-12-09 12:11:26
Firma bardzo dobra z perspektywy właściciela. Wynagrodzenia wypłacane są na czas ale są bardzo niskie. 1400zł, 1600zł a co do premii to fakt jest ale często zabierana jest za takie głupoty, że w głowie się nie mieści albo tak jak mój kolega miał zabierana jest bez tłumaczenia ponieważ jego pensja wynosiła już w granicach 1800zł do 2000zł. Cóż jeśli wszyscy mają źle to nikt się nie buntuje ;-) Warunki pracy hmm... wejdźcie do szatni!!!(usunięte przez administratora)Nie wiem czy się wszyscy orientują ale Instalplast to firma sezonowa, zajmują się produkcją rur które sprzedają się raczej tylko wiosną, latem i jesienią. Na zimę firma teoretycznie zamiera więc wasze ZAROBKI i umowy też umrą ;-) pisałem, że biegasz w pracy? No tak ponieważ na jedną maszynę którą powinno obsługiwać około 3 osób jest jedna ;-) Jedyny plus to stała praca w okresie letnim, pewna wypłata na umowę oraz porządna tyrka. Pozdrawiam
1
Mieszko 2014-04-25 11:09:25
Ja wiem iż stali pracownicy zarabiają grubo ponad 2 tysiące a więc warto. Było lepiej bo zarabiali ponad 3 tysiące, więc z ich punktu widzenia jest gorzej. Ale jak na warunki małej miejscowości to zarobki dobre. Więc jak ktoś słusznie zauważył trzeba doceniać to co jest a nie narzekać. Pewnie że zawsze jest mało.
darek343434 2014-04-26 16:08:37
kasa licha a kierownicy to tyrani na ludzi gwizdaja
3
Marian 2014-09-02 11:09:28
firma rodzinna taki pański folwark, niby są kierownicy i dyrektor, ale wiadomo, że rządzą właściciele. zarząd dba tylko o kasę dla właścicieli i siebie. ludzie ich mało obchodzą.
słabo płacą, minimalna krajowa plus do 40% premii ale więcej niż 20 nie zobaczysz. tyle że płacą na czas i nie ma kantów z umowami, wypłatami, godzinami czy zusem.
urlopów nie chcą dawać kiedy ty chcesz, tylko kiedy im pasuje, zimą, więc ciężko na wakacje z dziećmi. praca przy taśmie, atmosfera niezbyt dobra, kierownicy nerwowi, co byś nie zrobił i tak będą niezadowoleni, zarząd ich ciśnie a oni ludzi. ogolnie średnio, jak wszędzie w takich firmach, cudów nie ma i kariery nie zrobisz, jako tymczasowe zaczepienie może być...
1
Marian 2014-09-03 11:15:25
jak potrafisz się nie przejmować i robić swoje, nie masz ambicji na jakiś rozwój i starcza ci do pierwszego, to można spokojnie pracować.
tupu 2015-01-16 01:26:14
Jeżeli właściciele nie ufają swojemu zarządowi to już chyba jest coś nie tak nie sądzicie? Wydaje mi się, że dobre relacje i wzajemne zaufanie to podstawa nawiązania dobrej znajomości, możliwości udzielenia pomocy w każdej sytuacji etc. To bardzo miła praktyka i powinna być zdecydowanie częściej stosowana w Polsce.
m 2015-02-17 16:28:00
Pracowałem tam 4 lata także moge powiedzieć tyle ze o spokojnej pracy nie mozna tam myslec, ciagłe przerzucanie z lini na linie do tego jak najmniej ludzi do obsługi wiec biegasz zeby sie wyrobić z odbiorem i spakowaniem, kierownicy (usunięte przez administratora)( chamskie odzywki i zachowanie wobec pracowników) ale przyklad idzie z góry wiec nie ma co sie dziwic a kasa z mh z poczatku było jeszcze jako tako ale z czasem coraz gorzej i zabieraja premie za nic wiec wypłacaja jałomużne, no i o podyżce moza zapomnieć "kryzys"
1
murzyn 2015-02-24 10:14:49
jest tam tak pracuje sie caly miesiac w ostatni tydzien przychodzi idiota i mowi ze pracuje pan bez premi i czlowik ktory biegiem musi latac bo czasem inaczej sie nie da otrzymuje cale 1380zl a o urlopie w czasie letnimto od razu mozna zapomniec jednym slowem wyzysk a o 4 zmianach nie wspomne bo wogole szkoda gadac pozdro dla desperatow ktorzy tam chca przyjsc pracowac.
misia 2015-05-01 17:39:47
Witam, szukam pracy i myślałam właśnie o InstalPlaście... Napisze ktoś jak pracujecie na ile zmian i ile dni w tygodniu?
kobieta 2015-05-04 12:03:43
Kobiety pracują na trzy zmiany,od poniedziałku do piątku.
michallll 2015-05-05 09:51:22
Powiem tak jesli chodzi o zarobki w Łasku to 1400-1600 nie jest tragedia .Kolega tam poszedl miesiac temu i fakt faktem narzeka jedynie na szatnie bo jest syf taki ze ho ho i przedewszystkim kierownicy gdy cie potrzebuja pada gwizdanie i biegasz od maszyny do maszyny .Traktowanie ludzi srednie narobic sie trzeba za 3 osoby.A premie dostaniesz 20% ale zle cos zrobisz czy zle spojrzysz i po premi.Chcecie przekonajcie sie sami ja za ta prace dziekuje.Kto ma swoj rozum szybko sie zorientuje ze wolna amerykanka tam jest i odejdzie.
mijk 2015-05-18 15:31:31
I na dwie zmiany też :):)
kann 2015-05-18 22:41:48
Widzę, że mało wiecie na temat tej firmy pracowałem tam 5 lat oprócz tego że nie wytatuowali mi numeru na ręku to było jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zaczynałem od pakowacza po roku dostałem operatora zgrzewarek lecz nie na papierze obietnica ustna o podwyżce, robiłem dwa lata na tym stanowisku za najniższą krajową przyszedł czas by wreszcie samemu walczyć o kasę ale to był błąd bo znów zostałem pakowaczem nie tylko ja zostałem tak wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownicy to zwykłe chamstwo opisał bym gorzej lecz regulamin sami wiecie.Przerwa tylko wtedy gdy wybłagasz tak samo jeden dzień urlopu , premie zabierają kiedy tylko mają kaprys, rzucają tobą jak szmatą po stanowiskach jesteś tylko robolem i masz zapierd....Ogólnie człowiek wychodząc z tego zakładu jest w ciężkim stanie psychicznym i fizycznym.Spróbujcie tam pracy i sami oceńcie,pozdrowienia dla całej brygady z produkcji a reszcie kij w oko.
michu 2015-07-09 09:09:37
Szukam nowego zajęcia, bo właśnie zakończyłem krótką karierę w tej firmie, odszedłem. Powiem wam dlaczego. Pakowacz to ciężka robota, chyba najgorsza w tej firmie, a zarobki 1700 brutto. we dwóch na trzech liniach, które nieustannie wypluwają rury, do tego gorąco na hali od maszyn. Nie masz chwili żeby złapać oddech. Tyle samo zarabia portier, który sobie siedzi i naciska przycisk od bramy. Nie dziwię się że ktoś wyżej narzekał, że go przenieśli ze zgrzewarki na pakowanie rur. Na zgrzewarce robisz jak chcesz i ile chcesz, nikt cię nie pogania, kierownik rzadko zachodzi. w tamtej części hali jest chłodek i spokój. I do tego zarabia się sporo więcej. Najgorsza robota to pakowacz. Nie mówiąc o tym, że robisz na zmiany, nocki, soboty, niedziele i po chwili nie wiesz czy jest dzien czy noc i jaki jest dzień, po tygodniu chodzisz jak zombi, jak w jakim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam, za te pieniądze znajdziesz inna lżejszą i spokojniejszą robotę.
Poza tym atmosfera w firmie jest grobowa. Starsi mówili, że kiedyś ta firma była ok, było więcej ludzi, jeden pakowacz na linię, zarobki były prawie dwa razy takie jak wtedy minimalna. ale potem ponoć nastąpiła zmiana u właścicieli, nowe pokolenie. teraz jest nowy zarząd, który tylko tnie koszty, każe kierownikom zabierać premie za byle drobnostkę i w ogóle starsi mówią, że firma schodzi na psy i pewnie niedługo się zwinie. Do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się pracuje w takich warunkach. Tylko opr, zapie... i żadnej nadziej na jakąś poprawę, awans czy podwyżke. Posłuchałem ludzi, przerobiłem parę szycht i powiedziałem sobie nic tu po mnie. Ogólnie nie polecam.
eR 2015-12-02 22:14:52
Można powiedzieć, że ta firma jest jak mleko...psuje się od góry...
eR 2015-12-05 22:58:41
Całkiem spoko się u "nich" dzieje? To znaczy, że wypowiada się osoba która nie pracuje w tej firmie. Ile jest warta taka opinia?
SZYBKI 2016-05-21 11:46:37
Witam pracowalem w tej Firmie 5 lat, na poczatku na rurach korugowanych jakis czas ale potem zucali dzie sie dalo , najgorsza nrobota to pakowanie rur i spinanie na poczatku, pozniej jak sie wprawisz jak Ja to juz automatycznie to robisz bez zadnego problemu. Ja pracowalem na dziale dla Mnie najlzejszym PE tam mnie sie praca podobala, czlowiek czekal az sie rura nawinie na nawijarce, najgorsza robota na rurach kanalizacyjnych PE ,czlowiek sam zapierdala na linii przez 8 godz.jak pies uwiazany.,i czasami musi pomuc kolegom na nawijarkach. Na hali PCV jest bardzo ciezko i monotonnie,duzo pylu , duszno latem,zima zimno. Odszedlem w poszukiwaniu za lepszmi zarobkami. Kierownicy sa spoko!! Jak z Nimi zyjesz w zgodzie to i Oni to zauwazaja i sie nie czepiaja, wiadomo na poczatku jestes smieciem ,ale jak sie wkupisz w ich kregi to jest dobrze, nie mozna sobie pozwolic by Kierownik na Ciebie GWIZDAL,bo wtedy wie z kim ma doczynienia. Dyrektor zakladu wykonuje to co z gory mu nazuca.,szukanie oszczednosci poprzez produkowanie mniej odpadow. Duzo ludzi odeszlo z tej Firmy ostatnio nawet ci kturzy mieli umowy na stale. Obecnie tez ludzie odchodza, dyrektor to zauwazyl i daje podwyzki pracownikom doswiadczonym by nie uciekali.
2
były 2016-08-04 09:44:40
o tych podwyżkach to ściema . firma cienko przędzie ,kto ma szansę to ucieka.
1
Był_i_znikł 2016-08-05 23:24:12
Hehe dobra, jakość wyrobów to była na początku powstania firmy. Obecnie szefostwo, aby obniżyć koszty produkcji skupuje wątpliwej, jakości półprodukty. Co niektórzy byli oraz obecni pracownicy będą wiedzieć, o co chodzi :P i oczywiście poważna nazwa " Plastyfikator modyfikujący” a to nic innego jak zwyczajna kreda dodawana do tworzyw, która ma ogromy wpływ, na jakość produkcji. Zarobki koszmarnie niskie jak na wykonywaną pracę, piszecie o podwyżkach więc troszkę prawdy na ten temat :P otóż podwyżek nie było od około 7-8 lat. Pamiętam i śmiem twierdzić, że większość byłych bądź obecnych (tzw. filar zakładu :P) pracowników także pamięta Exodus kilku pracowników do poniekąd konkurencji wtedy, aby zatrzymać pozostałych pracowników zdecydowali się na podwyżkę(znikoma kwota) a co niektórym zaproponowano tzw. operatora linii produkcyjnych bądź operatora wtryskarek. Obecnie jak dobrze pamiętam zdecydowano się o dodatku motywacyjnym dla tych, co nie chodzą na zwolnienia L4 oczywiście kwota opodatkowana, czyli około 200 zł, ale jaka lojalność kilku pracowników hehe szok.
"Kierownicy" jak dla mnie to totalni IDIOCI niemający odpowiedniego wykształcenia, aby zarządzać pracownikami a już nie mówiąc o przetwórstwie tworzyw sztucznych. Brakuje jeszcze, aby każdy z pseudo "kierowników" miał poganiacz dla bydła, bo tak tu jest pracownik traktowany. System zmianowy ustalany od humoru dyrektora:) Jak się nie zgodzisz pracować dodatkowo w weekendy (za dni do odbioru bez podpisu na liście) to masz jak w banku, że zaraz będzie czterobrygadówka i będziesz sam pracował na końcu linii, czyli pakowanie i zapierdalanie ze spinarką pomiędzy sypiącymi się jak groch rurami.
Ludzie uciekają, bo mają dość nieludzkiego traktowania, tutaj pracownik jest końcu przewodu pokarmowego, czyli trzeba go gnębić.
7
M 2016-08-11 00:04:47
Nic dodać nic ująć, 100% prawdy o warunkach i atmosferze
5
Roberto1977 2016-10-18 21:39:33 [użytkownik zarejestrowany]
Witam,

Elektryk - Automatyk

Napisze opnie o InstalPlast w Łasku:

1.Firma z zewnątrz prezentuje sie okazale jako nowoczesna i prężna firma.
2.Pracownicy mili i sympatyczni - miałem przyjemność pracować tylko 3 dni w utrzymaniu ruchu jako automatyk elektryk.
3.Park maszynowy jest już troszkę przestarzały, ale z odrobina chęci można każdą maszynę doprowadzić do stanu może nie nowego, ale cieszącego oko i pozwalającego bezpiecznie pracować.
4.Kadra zarządzająca hmmm poznałem w sumie tylko Dyrektora Produkcji - facet wie o co chodzi i ma doświadczenie.
5.Zarobki na stanowisku Elektryk Automatyk - jak na Łask nie ma dramatu.

Teraz pewnie posypią sie posty typu to czemu dąłem sobie spokój z paru powodów , o których nie będę pisał.
Moje spostrzeżenie wysłałem do Dyrektora Produkcji jak można polepszyć pracę w firmie i o możliwości udziału mojej osoby w tych zmianach itd.
Pracowałem w 3 potężnych korporacjach przemysłowych więc doświadczenie o parku maszynowym się ma i funkcjonowaniu działu utrzymania ruchu.

Wszyscy dają posty anonimowo ja nie dam ponieważ w odróżnieniu do przedmówców mam jaja.


Robert J.

Roberto1977 2016-10-18 21:40:17 [użytkownik zarejestrowany]
Witam,

Elektryk - Automatyk

Napisze opnie o InstalPlast w Łasku:

1.Firma z zewnątrz prezentuje sie okazale jako nowoczesna i prężna firma.
2.Pracownicy mili i sympatyczni - miałem przyjemność pracować tylko 3 dni w utrzymaniu ruchu jako automatyk elektryk.
3.Park maszynowy jest już troszkę przestarzały, ale z odrobina chęci można każdą maszynę doprowadzić do stanu może nie nowego, ale cieszącego oko i pozwalającego bezpiecznie pracować.
4.Kadra zarządzająca hmmm poznałem w sumie tylko Dyrektora Produkcji - facet wie o co chodzi i ma doświadczenie.
5.Zarobki na stanowisku Elektryk Automatyk - jak na Łask nie ma dramatu.

Teraz pewnie posypią sie posty typu to czemu dąłem sobie spokój z paru powodów , o których nie będę pisał.
Moje spostrzeżenie wysłałem do Dyrektora Produkcji jak można polepszyć pracę w firmie i o możliwości udziału mojej osoby w tych zmianach itd.
Pracowałem w 3 potężnych korporacjach przemysłowych więc doświadczenie o parku maszynowym się ma i funkcjonowaniu działu utrzymania ruchu.

Wszyscy dają posty anonimowo ja nie dam ponieważ w odróżnieniu do przedmówców mam jaja.


Robert J.
Rok 2016-10-18 21:55:57
No księgowy to zawsze ma tutaj dobre zarobki, bo to najbardziej potrzebna osoba w firmie, tyle kasy przeciez przechodzi
Łysy 2016-11-03 14:26:12
Cięźka praca marna płaca i jeszcze gorsza atmosfera. Ludzie odchodzą z produkcji i z biura. Pusto sie tam robi. Wydawało się źe to wywoła reakcję właścicieli i jakieś podwyźki w końcu. Niestety nic się nie dzieje. Ogólnie plotka głosi, źe właściciele szykuja firmę do zamknięcia.
5
ukaduka 2016-11-12 22:19:04
Starzy odchodzą, nowi przychodzą...Z tego co wiem cały czas są nowe nabory na różne stanowiska, także chyba nie likwidują, tylko chcą dalej rozwijać.
3
Zostaw swoją opinię o InstalPlast Łask - Łask
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InstalPlast Łask