brak logo

Coccodrillo Polska sp. Z o. o.

Kościan

Opinie o Coccodrillo Polska sp. Z o. o.

była 2015-10-09 11:11
Moim zadaniem firma Coccodrillo powinna zastanowić się nad swoim postępowaniem wobec pracownika i trochę go docenić. Bo jeżeli firma otwiera nowy sklep i na otwarciu są tylko nowi pracownicy a nikt z centrali( opiekun sklepu zjawia się po trzech miesiącach) sami uczą się, poznają sklep i jego działanie trudami zdobywają klientów ( mówimy o małych miastach)przez 5 lat dają z siebie wszystko unikają zwolnień lekarskich aby nie zakłucać pracy sklepu ( oczywiście centrum handlowe praca 7 dni w tygodniu)to i tak zostają zwolnieni.Wiadomo, że ktoś powie " trzeba było się lepiej starać " oczywiście to prawda ale jesteśmy tylko ludźmi nie ma osoby która się nie myli czy nie popełnia błędu każdy je popełnia nawet centrala firmy czy opiekunowie sklepu tylko w ich przypadku wszystko idzie w niepamięć. Jakość towaru daje wiele do życzenia za co odpowiada pracownik sklepu to on musi się tłumaczyć przed wymagającym klientem który nie mało płci za te ubranka dla swoich pociech i ma pretensje do sprzedawcy o tą super jakość, Nie ma osób idealnych bywają lepsze i gorsze dni także w tej firmie powinny poprawić się przede wszystkim relacje pracodawcy wobec pracownika (aby mieć dobrych pracowników trzeba ich doceniać za dobrą pracę nie mówię tu tylko o premiach uznaniowych ale także o dobrym słowie)W tej firmie zapamiętywane jest tylko to co pracownik wykonał źle a co dobre i przyniosło zysk to normalne.itd........
3
gos 2015-11-15 19:26
jedno zdanie...praca w tej firmie to porażka.....
3
michal 2015-12-02 21:27
kadrowa to wredna baba,wyżej sra niż ma,odradzam kontakt z tą kobietą
3
Babe 2015-12-04 22:04
O co chodzi
1
Gocha 2015-12-04 22:17
A co się dzieje we Wrocku w Magnolii wiecznie są ogłoszenia o pracę, kogo oni szukają....przecież jak wiecznie zmieniają się laski to nie są one profesjonalnie przygotowane do pracy jak mają zdobyć klientów.... Jakaś niestabilna ta robota coś nie halo
2
jolka 2016-02-25 17:30
na olx CDRL zamieścilo ogłoszenie, ze poszukują pracowników na magazyn. Ile można tam zarobić za msc pracy (netto)
beti 2016-03-11 18:14
Nim cokolwiek napiszesz na temat pracy w Coccodrillo to popracuj tam kilka dni, przekonasz się jakie są wymagania i nie mów że wymogi nie są zbyt wysokie bo niewiele wiesz na ten temat! Pracownik traktowany jak śmieć, pomiatany przez klientów którzy według firmy zawsze mają rację i są królami, do tego 3, 4 promocje na raz o których musisz informować każdego klienta, sprzedaż wiązana, cały czas zwiękaszaj obroty bo inaczej wpada Ci na sklep firma audytująca, bo niby coś się dzieje i pracownicy mają gdzieś klienta. Towar z roku na rok gorszy gatunkowo, ceny kosmos i sprzedaj w rególarnej cenie min 3 sztuki, by regionalna była zadowolona. Panie z firmy ciągle się mylą i nic się nie dzieje, ale jeśli ty zrobisz błąd to pretensje za każdym razem. Usiąść nie możesz nawet jak masz wszystko idealnie poskładane i klientów brak. Towaru po 5 kartonów, nigdy nie przysyłanych z głową, tj w poniedziałek i wtroek brak towaru a w środę dowalą 500 szt. Musisz to przyjąć, rozpakować z worków, porobić ceny, wywiesić na wieszaki, poprasować, wyłożyć na sklep do tego klient najważniejszy, nogi ci do tyłka wchodzą po 12h pracy. Tyle na ten temat. Więc jeśli nie masz zielonego pojecia o pracy tam to sie najlepiej nie wypowiadaj!!!!!!
13
Gocha 2016-03-15 13:27
Zgadzam się
danka 2016-04-18 12:50
Omijać z daleka. Pracowałam we Wrocku, regionalny zatrudnia swoich znajomych,robi co chce, zabiera premie, więcej udaje niż robi.
Firma wogule nie interesuje się co się dzieje, a szkoda bo nie jest to mała firemka a nie dba o swoją marke.
4
kandydatka 2016-05-01 18:30
Złożyłam tam CV, ale bardzo się zastanawiam nad pracą tam... podobno nie ma w ogóle przerw i słyszałam jeszcze, że towar coccodrillo jest bardzo chodliwy i co wtedy pracownik musi płacić?
ktosia 2016-05-17 20:48
znam osoby pracujące na magazynie. Szkoda ich zimą zimno a latem pot się leje i omdlenia. Niby zakład pracy chronionej zatrudniający osoby z niepełnosprawnością ale chapią jak.... faceci "święte krowy" i chodzą z nogi na nogę, nic nie robią bo nie są rozliczni. Za to kobiety- wciąż uganiane, za wolno robią, za mało, ciężkie kartony same dźwigać muszą. Nowy magazyn stawiają - 3 piętra ma mieć i żadnej windy. A zarobki.... najniższa krajowa za tak ciężką pracę - szefostwo powinno się wstydzić
Ola 2016-06-02 04:53
Co do zarobków - przy tych obrotach co firma robi jest to śmiech na sali. Wynagrodzenie 2000 brutto + premia która często obiecana okazuje się totalnym mydleniem oczu. Firma nie słucha pracowników, nie docenia ich pracy a kontakt z kadrami to jakaś kpina. Być może są miejsca gdzie jest lepiej ale ogólnie nie polecam...
2
Ola 2016-06-02 04:59
Nie tylko we Wrocławiu tak wymieniają obsługę. Pamiętam że jeszcze pracując w Coccodrillo wiele razy pytano mnie o poprzednie pracownice bo były miłe dla klienta i ludzie ciągle myśleli że są na chorobowym albo macierzyńskim. Niestety ta firma nastawiona jest wyłącznie na zyski a nie na człowieka.
Praca 2016-07-22 17:49
Może ktoś może wyrazić swoją opinię o na temat tego salonu w Płockiej Mazowi.
Coco nie jest spoko 2016-08-05 00:41
żona zaczęła tam prace i co do rozmowy z szefem miało być kolorowo a teraz szajs kasa słaba progi do nie wyrobienia żenada i ta najniższa krajowa śmiech jak wyrabia gdzieś po ponad 60000 tys miesięcznie a gdzie reszta placówek to są miliony a dokładnie chodzi o Mazowsze nie chce ujawniać placówki gdzie
Powodzenia ta firma jest jak reszta żydów w tym kraju
1
Low 2016-08-23 11:12
Praca w Coco to syf nie do ogarnięcia i to dosłownie bo tam premie ucina się nawet za jeden mały kurz który rano przed otwarciem został wytarty ale niestety w ciągu dnia dostajesz towar i niestety kurz się pojawia i to najczęściej z regionalną w tle
Enjot 2016-08-24 18:27
Czy mogłabyś podać chociaż "widełki" zarobków koleżanki na stanowisku kierowniczym? Czy firma oferuje jakiś socjal (multisport, ubezpieczenie grupowe, itp.)?
Mała 2016-09-17 22:41
Hmm ciekawa jestem gdzie ma takie zarobki i po ilu latach pracy wydaje mi się ze to niezła ściema 3000 zł . Żadnych dodatków nawet na Mikołaja czy święta dla dzieci nic niema
Alina 2016-09-19 18:49
Jaka jest tam stawka godzinowa na umowe zlecenie?
Jataka 2016-09-25 22:43
Zgadzam sie w 100% , nic dodać nic ująć. Firma dno. Pracuję tam ponad rok ale to już zdecydowanie za długo. Coccodrillo wykańcza psychicznie i fizycznie pracownika i traktuje jak śmiecia.
2
Kachita 2016-10-12 12:02
jak nie pracowałas nie się nie wypowiadaj, piszesz "myślę " a to róznica z "doświadczyłam", uwierz, że to obozy
Karmi 2016-10-12 12:23
Pracuję tam już 1,5 roku i mam dość, co dzień przeglądam ogłoszenia o pracę...mam nadzieję, że znajdę coś lepszego. to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] starasz się jak tylko możesz, kanapki nie masz czasu zjeść, usiąść nie mowy, choroby pęcherza też można się nabawić, bo wc ciężko wyjść jak dowalą ci robotę, dostawa ogromna, poprasuj, wywieś, a za chwilę wyślą ci na maila VM i musisz od nowa wszystko wieszać, w między czasie dostaniesz informację że musisz zrobić zwrot jakiejś kolekcji i to jeszcze dziś, następnego dnia twoja robota i tak jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo wysyłają ci kolejny mail z Vm jak co ma wisieć i znów przewieszasz, a do tego musisz przebrać manekiny, do tego jak klient chce coś akurat co jest na manekinie, musisz z witryny go ściągnąć, całego rozebrać, pot z ciebie leci bo klient czeka, bo nie ma podwójnych rozmiarów na sklepie, ze jeśli na manekinie jest dany rozmiar, to na sklepie też jest taki, a jeśli klient tego nie kupi, musisz czynność szybko powtórzyć tyle, że w drugą stronę. Klienci są zadowolenie z obsługi, dziękują za pomoc, wracają, a przyjedzie jakaś kierownik i wpisuje w raport, ze pracownik się interesował klientem wystarczająco, lub, że używał zdrobnień np. buciki, kurteczka...absurd, jak jest coś w rozmiarze mikro na 56 cm. to aż przez gardło nie przejdzie BUTY, KURTKA. Aj, czepiają się byle bzdury, zrobisz VM wg zdjęć, to też kierownik przyjedzie i mówi, że to ma wisieć inaczej i nie słucha, ze tak akurat było na zdjęciu w VM, więc znowu przewieszasz, premię też zabierają. W większości firm są bonusy, wejściówki do np. basenu, kina, upominek świąteczny, a u nich NIC. Szkoda gadać, jak ktoś chce się u nich zatrudnić, niech poczyta wszystkie opinie osób, które tam pracowały, bądź pracują, a nie tych co "myślą lub sądzą" . Jestem osobą pracowitą, ale to co tam się dzieje, to już czysty cyrk, co byś nie robiła, jak się starała, robiła bez chwili przerwy to i tak źle. Ogólnie wszystkim odradzam.
6
Maatalka 2016-10-14 10:41
Miałam iść dzisiaj na rozmowę na stanowisko kierownika , ale jak kobieta powiedziała mi, że mam przyjść że swoim CV to ręce mi opadły... CV to ja posiadam, ale w formie elektronicznej... Telefon w czwartek o godz 19, żebyś się z nimi umówiłam na godz 11 dnia następnego, no trochę to mało profesjonalne, dlatego nie poszłam...
Maatalka 2016-10-14 10:41
Miałam iść dzisiaj na rozmowę na stanowisko kierownika , ale jak kobieta powiedziała mi, że mam przyjść że swoim CV to ręce mi opadły... CV to ja posiadam, ale w formie elektronicznej... Telefon w czwartek o godz 19, żebyś się z nimi umówiłam na godz 11 dnia następnego, no trochę to mało profesjonalne, dlatego nie poszłam...
2
serio? 2016-10-15 13:11
Nie przesadzasz @Maatalka jasne stajemy się krajem elektronicznym ale to, że ktoś cię prosi o przyniesienie cv w formie papierowej to nie powód do krytyki
pomocy 2016-11-04 15:38
proszę Was napiszcie mi jak wygląda u nich rozmowa i dlaczego ma trwać aż godzinę?
Jataka 2016-11-09 07:50
Opisane idealnie. Cała prawda o pracy w coccodrillo. Dodam jeszcze o tym, że pracownicy muszą spłacać braki które wyszły w inwentaryzacji nawet jeżeli zaległości powstały zanim w ogóle pracownik został zatrudniony. Firma szmelc.
3
japiertole 2016-11-09 10:46
Żona była na rozmowie, ruda Pani od rekrutacji próbowała jej wmówić ze pół etatu w centrum handlowym to 8h dziennie za wynagrodzenie 900zl BRUTTO!!!! jak tak można?! jakiś żart!!! Ludzie!!!
Kama 2016-11-28 09:58
Pracodawca bardzo mierny,zero profitów dla pracowników,slabe rabaty , wypłata coraz gorsza a pracujesz jak robot po 12 h stojąc . Regionalny robi co chce,zachowije się jak właściciel firmy, a pracowników traktuje jak swoich wrogów.Pracowałam i nie polecam.
4
Beata 2016-12-08 20:12
Nie polecam pracy w Płocku galeria mazowia,regionalna B.R okropna traktuje pracowników nisko,mówi ze śmierdzą, premii nie daje
Odradzam praca 5 dni pod rząd po 12 h
1
zielona 2016-12-08 21:35
zgadzam sie kierownik regionalna B.R porażka
1
d.k.s. 2016-12-14 14:36
Z powodu kier.regionalnej p.B.R.odeszłam z tej pracy.nieprofesjonalna,fałszywa,nie potrafiąca przyznać się do błędów,powodująca wieczne rotacje pracowników w sklepie..I wciąż na swoim stanowisku....
1
Nana 2016-12-15 19:05
@Beata @zielona @d.k.s jak w Płocku wygląda praca ?
Nana 2016-12-15 20:20
Jak wygląda praca w Płocku ?
zielona 2016-12-20 21:41
Porażka, regionalna dużo obiecuje premii nie daje ( sobie bierze) a późzniej udaje że nie wie czemu w tym miesiącu nie dostałam..., wymagania bardzo duże, na święta nawet nic nie dają. ORADZAM!!
zielona 2016-12-20 21:45
Charujesz jak wół dla regionalnej ciągle małwyzywa pracowników, nie ma ludzi to ty za to dostajesz, potrafii powiedzieć że śmierdzisz, na każde zawołanie musisz być... B.R nie powinna być kierownikiem regionalnym
NIE POLECAM
mi mi 2016-12-31 13:29
pracuje w sklepie Coccodrillo i u nas nie jest az tak zle... kurcze...
Aga 2017-01-08 23:41
Prowadzi ktoś sklep na zasadzie usługi ? Własna działalność ?
Atrium 2017-01-17 10:46
Byłam na rozmowie na regionalnego.... Byłam przerażona prostatą tej rozmowy. Było dwóch panów, jeden z nich przeczytał co należy do obowiązków na danym stanowisku z kartki!! Drugi zaś zadał 3 pytania, gdzie w ogóle nie zajmuję się rekrutacją co bylo znać po pierwszym pytaniu. Zostałam na dzień dobry skreślona za wiek, że jestem za młoda :) pan cały czas śmiał się z mojego wieku i z moich zainteresowań. Rozumiem niektórzy stosują takich technik sprawdzając odporność na stres, jednak nie w tym przypadku. Rozmowa - żenada i buractwo...
3
Lola 2017-01-19 20:41
Pewnie zależy gdzie traficie :). Jedno jest pewne. Są równi I równiejsi. Liżesz dupę I udajesz że pracujesz to możesz zostać nawet kierownikiem.
Lili 2017-01-19 20:47
To co się dzieje odkąd firma zatrudniła regionalną p.M.N to jakaś masakra. Ciągle pretensje , jak coś jej nie wychodzi to mści się na wszystkich sklepach. Miała pomagać na sklepach a jest wręcz odwrotnie nie można do niej dzwonić po 18 ani w weekendy bo ona przecież ma wolne . Ciągle wymysla nam wszystkim kolejne obowiązki jakbysmy miały mało pracy a tak naprawdę to ona powinna to robić . A najlepsze jest to że odkąd została zatrudniona odeszły same lub zostały zwolnione z 6 dziewczyn. Szkoda że firma tego nie widzi co się dzieje.
6
nieznajoma 2017-01-19 21:59
Zgadzam sie nsiestety odkad pani M.N.zostala regionalna tak kazdy ma dosc pracy.Ta pani jest oso a ktora nie ma szacunku dla pracownikow w razie problemow mamy same na siebie liczyc. Najgorsze jest to ze wymysla nam coraz.wiecej zadan a i tak pracy mamy bardzo duzo. Sama zastanawiam sie czy nie odejsc coraz gorzej sie tutaj pracuje.Dlaczego tak jest??? Czy firma nie widzi tego co sie dzieje :-( szkoda
5
Nie polecam 2017-01-20 22:48
Widzę, że ludziom puszczają już nerwy. Dwie ostatnie opinie bardzo trafione. Jeszcze nigdy nie było takich problemów z personelem jak za czasów Pani M.N. a obawiam się, że to dopiero początek. Kosmiczne wymagania i zmiana zdania co chwilę nigdy nie wiesz co znowu usłyszysz i do czego nowa regio się przyczepi. Atmosfera coraz gorsza,jak na takie pensje to szkoda nerwów. Na chwilę obecną nie polecam ze względu na wyżej wymienioną panią.
6
Anonimowe 2017-01-21 13:15
Również zgadzamy się z powyższymi opiniami odnośnie pracy odkąd pojawiła się Pani M. N.
Praca stała się bardzo stresująca, człowiek już nie wie czego może się spodziewać idąc do niej. Obowiązków rzeczywiście przybywa a pretensji jest mnóstwo ze strony opiekunki. Według niej mamy współpracować ze sobą ale jaka jest wpółpraca między opiekunką a salonami? Chyba każdy salon może odpowiedzieć na to pytanie.
Uważamy, że opiekun powinien też pomagać oprócz ciągłych pretensji i zostawiania niektórych spraw do załatwienia na właśną rękę. Zanim pojawiła się ta Pani to salony dawały sobie radę, nie było stresu, człowiek z chęcią przychodził do pracy i nie było problemów personalnych- miałyśmy cudowną opiekunkę, która zawsze była pomocna a kiedy coś było źle, to spokojnie tłumaczyła- rozumiała doskonale nas- pracowników (sprzedawców ).
6
aluu 2017-01-23 15:30
Coccodrillo Kozienice, nie polecam!
2
paula 2017-02-01 20:26
Uwaga, firma Coccodrillo nie zapłaciła mi za pracę w sklepie ! Sprawa zgłoszona do odpowiednich organów, firma traktuje ludzi jak śmieci, Kadrowa okropnie niemiłe babsko , firma sama sobie psuje opinie takim postępowaniem. ODRADZAM i przestrzegam wszystkich
1
Ona123 2017-02-03 09:39
Ale jak to? W ogóle nie zapłacili?
Opiniodawca 2017-02-07 12:49
Nie polecam pracy w tej firmie, nie chodzi mi konkretnie o Kościan, jednakże o inne miasto. Traktują ludzi jak śmieci, mimo starań, robienia wszystkiego według standardów i tak zawsze będzie źle. Za błędy obwiniaja zawsze osobę najmniej odpowiedzialna za to - typu - kierownik, który czegoś nie zrobił, nie dopilnowal innych pracowników, to oberwie się osobie która jest na zleceniu i najrzadziej przebywa w pracy, bo przecież taka osobę najszybciej idzie zwolnić i zatrudnić na jej miejsce kogoś znajomego.
Żałuję spędzonego tam czasu, na każdym kroku tylko fałszywe osoby próbujące kłaść Ci kłody pod nogi tak aby samemu wypaść jak najlepiej przed szefowa. Jednakże o dziwo, z szefowa idzie porozmawiać jak z człowiekiem, tylko powinna zwracać większą uwagę kogo zatrudnia na stanowisko kierownika. Na sprzedawane bajki jakim to jest się super kierownikiem/sprzedawca to też Szefowa powinna mieć radar. Kierownik powinien być elastyczny w działaniu a nie dopiero uczyć się obsługiwać system i wymagać pomocy od pracownika, którego wcześniej nazywał "nikim ważnym w tej firmie". Później za udzielona pomoc i tak nikt nie podziękuje.
Wśród pracowników szybko szerzy się rywalizacja, bo przecież jest marny % od sprzedaży dla którego trzeba pobić się z koleżanką z pracy.
Dzięki tej pracy wiem jakich pracodawców unikać i co lepsze jakie sklepy odradzac znajomym. Porównując pracę tam z obecna śmiać mi się chce, ponieważ nikt nie potrafi zachować się dojrzale, wina zwalana na każdego po kolei, bo każdy przecież jest idealny i nic nie robi źle. Może to wina zbyt wielu kobiet, które wiadomo muszą się poobrazac i poobgdaymac.
Jeśli firma chce mieć dobrego pracownika powinna mu ufać, rozmowy na temat pracy są istotną kwestia dla poprawienia chociażby warunków sprzedaży.
Pretensje, żale - zostawmy w domach, w pracy aby coś osiągnąć trzeba stworzyć zespół. Od koleżanek słyszałem również, że źle im się pracuje i myślą o zwolnieniach. Gratuluję takim kierownikom którzy budzą strach we swoim zespole, nie potrafiąc nim odpowiednio zarządzać. Zgrany zespół = wysoka sprzedaż.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Opiniodawca 2017-02-07 13:07
Pracowałem tam w 2014 roku przez dosyć długi okres czasu, mam nadzieję, że warunki teraz się polepszyly.
Była pracownica 2017-02-10 18:00
Nie polecam. Z upływem końca umowy wpisują na świadectwie pracy że praca ustała z winy pracownika. Dodatkowo ucinają pracownikowi premię wraz z ostatnią wypłatą. Chyba z zemsty za to że jak śmiał nie chcieć u nich pracować. Premie są tylko na pasku. Nie mają odzwierciedlenia w wypłatach.
Zostaw swoją opinię o Coccodrillo Polska sp. Z o. o. - Kościan
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coccodrillo Polska sp. Z o. o.