brak logo

Coccodrillo Polska sp. Z o. o.

Kościan

Opinie o Coccodrillo Polska sp. Z o. o.

mama 2013-09-14 23:30:05
Traktują pracowników jak Chińczyków,ogromne utargi nie mają odzwierciedlenia w płacach,a jedynie wiążą się z wielkimi dostawami towaru. Premia ciężko wypracowana, jest regularnie zabierana z mało istotnych powodów(bo uznaniowa). Pracownicy jak śmiecie. Nie polecam.
5
2013-09-15 20:20:24
święta prawda,ubranka świetne,ale pracodawca godny pożałowania !!!
Jeśli pracować w coccodrillo,to tylko w agencyjnym ,nigdy w salonie własnym.
2
onna 2013-11-20 22:17:03
Mnie interesuje jak jest w siedzibie firmy, w biurach? Nie w sklepie.
2
ninja 2013-11-27 22:52:25
w biurach,to sielanka
gruba 2014-05-22 22:48:30
nie zostałam przyjęta do pracy z powodu tuszy.Czy coccodrillo przyjmuje modelki???
jki 2014-06-04 16:14:28
Potwierdzam opinię o Coccodrillo nie doceniają pracowników uczciwych i pracowitych.Tacy są szybko zwalniani.Okropna firma:(
3
polaa 2014-06-24 21:25:57
Zagadzam sie ogromna ilośc towaru, nie ma nawet kiedy zjeść kanapkę!! tylko zawyżają progi, których nie można wypracować...Jak coś się chce od tej firmy to czeka sie długo na odp i zawsze się nie można doprosić ale jak w odwrotna stronę to ma być to w sekundę!nie polecam
4
zainteresowana 2014-07-27 00:01:29
Jakie są zarobki w siedzibie firmy, w biurach? Jaka atmosfera, godziny pracy? Ktoś napisze?
4
zainteresowany 2014-08-05 19:46:07
czy napisze ktoś, dlaczego jest taka rotacja w tej firmie na stanowisku grafik komputerowy? Ogłoszenie pojawia się co pół roku. Tacy kiepscy Ci graficy? Zwalniani są, czy sami odchodzą?
W innych działach też jest taka rotacja?
3
Anonim 2014-11-22 14:11:11
Odpowiada na pytanie kto zwalnia uczciwych i rzetelnych pracowników . KLIENCI . Jeśli firma ma mniej klientów otrzymuje od nich mniej pieniędzy . Mniej kasy powoduje że firma musi oszczędzać kasę , Bo jak nie zwolni nawet tych uczciwych i rzetelnych ( A każdy się za takiego uważa ) po jakimś czasie będzie tak jak z Zakładami Mięsnymi , Cukrownią , Metalchem itd . Firma musi mieć zyski bo jak nie ma to tak skończy . Może być tylko przykro z tego powodu i nic więcej . Czasy gdzie do emerytury pracuje się w jednej firmie to tylko w Urzędzie gdzie o kasę nikt się nie martwi bo zawsze jest a jak nie ma podnosi się podatki .
1
szanuj ludzi 2014-12-25 22:26:00
Szkoda ze kierownik mówi i robi z pracownikami co chce a firma tego niewidzi.a z ta tusza to prawda sama byłam tego świadkiem jak byłam na zakupach,
1
#-- 2015-01-05 04:38:49
Spokojnie nasz kierownik tez plotlowal i ścierania na pracowników i po jakimś czasie wyleciała szybciej niż my na wasza tez przyjdzie pora
abc 2015-03-24 00:05:35
Coccodrillo Częstochowa Galeria Jurajska i w ciągu 4 miesięcy 4 ogłoszenie "szukamy pracownika". Jeśli jednej kandydatce nie dziękuję się po trzech miesiącach to druga rezygnuje sama po tygodniu. Jak widać albo nie da się tam wytrzymać albo Paniom nikt się nie podoba... a może po prostu lubią mieć premie tylko dla siebie?
1
Mariolka 2015-05-04 22:20:54
Ta firma jest nielogiczna i nieogarnięta! Wykańcza nerwowo swoją polityka...
2
jola 2015-05-21 17:53:05
Omijać łukiem,tam każdy robi co chce, totalny brak kontroli przez właścicieli, tylko wymagają ale ze swojej strony nic nie dają .Pracownik u nich to tylko maszynka do zarabiania.
7
marcin 2015-07-10 15:45:58
Odradzam wszystkim! Zarobki w biurach bez rewelacji. Częścią wynegocjowanego wynagrodzenia jest premia uznaniowa - 20%. W przypadku choroby i zwolnienia lekarskiego otrzymujesz wg przepisów 80% minus 20% premii uznaniowej = 60% wynagrodzenia... Sami sobie odpowiedzcie jaka to firma...
3
ona 2015-08-19 14:19:44
Coccodrillo to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wymagają nie dając nic w zamian. Zabierają ciężko wypracowaną premie i co chwilę zmieniają pracowników..
3
była 2015-10-09 10:27:28
Bzdura w sklepach Coccodrillo pracuje się max 5 lat i do widzenia bo umowy na stałe nie dają a klienci to tylko wymówka, choćby człowiek starał się jak najlepiej to i tak na bruk. A za jakość towaru to pracownicy muszą świecić oczami przed klientami a nie firma. Dużo by można opowiadać po prostu ta firma to porażka, co do wymagań to powinni zacząć od siebie.
2
była 2015-10-09 11:11:45
Moim zadaniem firma Coccodrillo powinna zastanowić się nad swoim postępowaniem wobec pracownika i trochę go docenić. Bo jeżeli firma otwiera nowy sklep i na otwarciu są tylko nowi pracownicy a nikt z centrali( opiekun sklepu zjawia się po trzech miesiącach) sami uczą się, poznają sklep i jego działanie trudami zdobywają klientów ( mówimy o małych miastach)przez 5 lat dają z siebie wszystko unikają zwolnień lekarskich aby nie zakłucać pracy sklepu ( oczywiście centrum handlowe praca 7 dni w tygodniu)to i tak zostają zwolnieni.Wiadomo, że ktoś powie " trzeba było się lepiej starać " oczywiście to prawda ale jesteśmy tylko ludźmi nie ma osoby która się nie myli czy nie popełnia błędu każdy je popełnia nawet centrala firmy czy opiekunowie sklepu tylko w ich przypadku wszystko idzie w niepamięć. Jakość towaru daje wiele do życzenia za co odpowiada pracownik sklepu to on musi się tłumaczyć przed wymagającym klientem który nie mało płci za te ubranka dla swoich pociech i ma pretensje do sprzedawcy o tą super jakość, Nie ma osób idealnych bywają lepsze i gorsze dni także w tej firmie powinny poprawić się przede wszystkim relacje pracodawcy wobec pracownika (aby mieć dobrych pracowników trzeba ich doceniać za dobrą pracę nie mówię tu tylko o premiach uznaniowych ale także o dobrym słowie)W tej firmie zapamiętywane jest tylko to co pracownik wykonał źle a co dobre i przyniosło zysk to normalne.itd........
3
gos 2015-11-15 19:26:20
jedno zdanie...praca w tej firmie to porażka.....
3
michal 2015-12-02 21:27:03
kadrowa to wredna baba,wyżej sra niż ma,odradzam kontakt z tą kobietą
3
Babe 2015-12-04 22:04:30
O co chodzi
1
Gocha 2015-12-04 22:17:07
A co się dzieje we Wrocku w Magnolii wiecznie są ogłoszenia o pracę, kogo oni szukają....przecież jak wiecznie zmieniają się laski to nie są one profesjonalnie przygotowane do pracy jak mają zdobyć klientów.... Jakaś niestabilna ta robota coś nie halo
1
jolka 2016-02-25 17:30:15
na olx CDRL zamieścilo ogłoszenie, ze poszukują pracowników na magazyn. Ile można tam zarobić za msc pracy (netto)
beti 2016-03-11 18:14:51
Nim cokolwiek napiszesz na temat pracy w Coccodrillo to popracuj tam kilka dni, przekonasz się jakie są wymagania i nie mów że wymogi nie są zbyt wysokie bo niewiele wiesz na ten temat! Pracownik traktowany jak śmieć, pomiatany przez klientów którzy według firmy zawsze mają rację i są królami, do tego 3, 4 promocje na raz o których musisz informować każdego klienta, sprzedaż wiązana, cały czas zwiękaszaj obroty bo inaczej wpada Ci na sklep firma audytująca, bo niby coś się dzieje i pracownicy mają gdzieś klienta. Towar z roku na rok gorszy gatunkowo, ceny kosmos i sprzedaj w rególarnej cenie min 3 sztuki, by regionalna była zadowolona. Panie z firmy ciągle się mylą i nic się nie dzieje, ale jeśli ty zrobisz błąd to pretensje za każdym razem. Usiąść nie możesz nawet jak masz wszystko idealnie poskładane i klientów brak. Towaru po 5 kartonów, nigdy nie przysyłanych z głową, tj w poniedziałek i wtroek brak towaru a w środę dowalą 500 szt. Musisz to przyjąć, rozpakować z worków, porobić ceny, wywiesić na wieszaki, poprasować, wyłożyć na sklep do tego klient najważniejszy, nogi ci do tyłka wchodzą po 12h pracy. Tyle na ten temat. Więc jeśli nie masz zielonego pojecia o pracy tam to sie najlepiej nie wypowiadaj!!!!!!
12
Gocha 2016-03-15 13:27:53
Zgadzam się
danka 2016-04-18 12:50:14
Omijać z daleka. Pracowałam we Wrocku, regionalny zatrudnia swoich znajomych,robi co chce, zabiera premie, więcej udaje niż robi.
Firma wogule nie interesuje się co się dzieje, a szkoda bo nie jest to mała firemka a nie dba o swoją marke.
3
kandydatka 2016-05-01 18:30:32
Złożyłam tam CV, ale bardzo się zastanawiam nad pracą tam... podobno nie ma w ogóle przerw i słyszałam jeszcze, że towar coccodrillo jest bardzo chodliwy i co wtedy pracownik musi płacić?
ktosia 2016-05-17 20:48:30
znam osoby pracujące na magazynie. Szkoda ich zimą zimno a latem pot się leje i omdlenia. Niby zakład pracy chronionej zatrudniający osoby z niepełnosprawnością ale chapią jak.... faceci "święte krowy" i chodzą z nogi na nogę, nic nie robią bo nie są rozliczni. Za to kobiety- wciąż uganiane, za wolno robią, za mało, ciężkie kartony same dźwigać muszą. Nowy magazyn stawiają - 3 piętra ma mieć i żadnej windy. A zarobki.... najniższa krajowa za tak ciężką pracę - szefostwo powinno się wstydzić
Ola 2016-06-02 04:53:13
Co do zarobków - przy tych obrotach co firma robi jest to śmiech na sali. Wynagrodzenie 2000 brutto + premia która często obiecana okazuje się totalnym mydleniem oczu. Firma nie słucha pracowników, nie docenia ich pracy a kontakt z kadrami to jakaś kpina. Być może są miejsca gdzie jest lepiej ale ogólnie nie polecam...
2
Ola 2016-06-02 04:59:02
Nie tylko we Wrocławiu tak wymieniają obsługę. Pamiętam że jeszcze pracując w Coccodrillo wiele razy pytano mnie o poprzednie pracownice bo były miłe dla klienta i ludzie ciągle myśleli że są na chorobowym albo macierzyńskim. Niestety ta firma nastawiona jest wyłącznie na zyski a nie na człowieka.
Praca 2016-07-22 17:49:03
Może ktoś może wyrazić swoją opinię o na temat tego salonu w Płockiej Mazowi.
Coco nie jest spoko 2016-08-05 00:41:04
żona zaczęła tam prace i co do rozmowy z szefem miało być kolorowo a teraz szajs kasa słaba progi do nie wyrobienia żenada i ta najniższa krajowa śmiech jak wyrabia gdzieś po ponad 60000 tys miesięcznie a gdzie reszta placówek to są miliony a dokładnie chodzi o Mazowsze nie chce ujawniać placówki gdzie
Powodzenia ta firma jest jak reszta żydów w tym kraju
1
Low 2016-08-23 11:12:21
Praca w Coco to syf nie do ogarnięcia i to dosłownie bo tam premie ucina się nawet za jeden mały kurz który rano przed otwarciem został wytarty ale niestety w ciągu dnia dostajesz towar i niestety kurz się pojawia i to najczęściej z regionalną w tle
Enjot 2016-08-24 18:27:24
Czy mogłabyś podać chociaż "widełki" zarobków koleżanki na stanowisku kierowniczym? Czy firma oferuje jakiś socjal (multisport, ubezpieczenie grupowe, itp.)?
Mała 2016-09-17 22:41:06
Hmm ciekawa jestem gdzie ma takie zarobki i po ilu latach pracy wydaje mi się ze to niezła ściema 3000 zł . Żadnych dodatków nawet na Mikołaja czy święta dla dzieci nic niema
Alina 2016-09-19 18:49:42
Jaka jest tam stawka godzinowa na umowe zlecenie?
Jataka 2016-09-25 22:43:23
Zgadzam sie w 100% , nic dodać nic ująć. Firma dno. Pracuję tam ponad rok ale to już zdecydowanie za długo. Coccodrillo wykańcza psychicznie i fizycznie pracownika i traktuje jak śmiecia.
2
Kachita 2016-10-12 12:02:02
jak nie pracowałas nie się nie wypowiadaj, piszesz "myślę " a to róznica z "doświadczyłam", uwierz, że to obozy
Karmi 2016-10-12 12:23:00
Pracuję tam już 1,5 roku i mam dość, co dzień przeglądam ogłoszenia o pracę...mam nadzieję, że znajdę coś lepszego. to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] starasz się jak tylko możesz, kanapki nie masz czasu zjeść, usiąść nie mowy, choroby pęcherza też można się nabawić, bo wc ciężko wyjść jak dowalą ci robotę, dostawa ogromna, poprasuj, wywieś, a za chwilę wyślą ci na maila VM i musisz od nowa wszystko wieszać, w między czasie dostaniesz informację że musisz zrobić zwrot jakiejś kolekcji i to jeszcze dziś, następnego dnia twoja robota i tak jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo wysyłają ci kolejny mail z Vm jak co ma wisieć i znów przewieszasz, a do tego musisz przebrać manekiny, do tego jak klient chce coś akurat co jest na manekinie, musisz z witryny go ściągnąć, całego rozebrać, pot z ciebie leci bo klient czeka, bo nie ma podwójnych rozmiarów na sklepie, ze jeśli na manekinie jest dany rozmiar, to na sklepie też jest taki, a jeśli klient tego nie kupi, musisz czynność szybko powtórzyć tyle, że w drugą stronę. Klienci są zadowolenie z obsługi, dziękują za pomoc, wracają, a przyjedzie jakaś kierownik i wpisuje w raport, ze pracownik się interesował klientem wystarczająco, lub, że używał zdrobnień np. buciki, kurteczka...absurd, jak jest coś w rozmiarze mikro na 56 cm. to aż przez gardło nie przejdzie BUTY, KURTKA. Aj, czepiają się byle bzdury, zrobisz VM wg zdjęć, to też kierownik przyjedzie i mówi, że to ma wisieć inaczej i nie słucha, ze tak akurat było na zdjęciu w VM, więc znowu przewieszasz, premię też zabierają. W większości firm są bonusy, wejściówki do np. basenu, kina, upominek świąteczny, a u nich NIC. Szkoda gadać, jak ktoś chce się u nich zatrudnić, niech poczyta wszystkie opinie osób, które tam pracowały, bądź pracują, a nie tych co "myślą lub sądzą" . Jestem osobą pracowitą, ale to co tam się dzieje, to już czysty cyrk, co byś nie robiła, jak się starała, robiła bez chwili przerwy to i tak źle. Ogólnie wszystkim odradzam.
5
Maatalka 2016-10-14 10:41:14
Miałam iść dzisiaj na rozmowę na stanowisko kierownika , ale jak kobieta powiedziała mi, że mam przyjść że swoim CV to ręce mi opadły... CV to ja posiadam, ale w formie elektronicznej... Telefon w czwartek o godz 19, żebyś się z nimi umówiłam na godz 11 dnia następnego, no trochę to mało profesjonalne, dlatego nie poszłam...
Maatalka 2016-10-14 10:41:51
Miałam iść dzisiaj na rozmowę na stanowisko kierownika , ale jak kobieta powiedziała mi, że mam przyjść że swoim CV to ręce mi opadły... CV to ja posiadam, ale w formie elektronicznej... Telefon w czwartek o godz 19, żebyś się z nimi umówiłam na godz 11 dnia następnego, no trochę to mało profesjonalne, dlatego nie poszłam...
2
serio? 2016-10-15 13:11:12
Nie przesadzasz @Maatalka jasne stajemy się krajem elektronicznym ale to, że ktoś cię prosi o przyniesienie cv w formie papierowej to nie powód do krytyki
pomocy 2016-11-04 15:38:11
proszę Was napiszcie mi jak wygląda u nich rozmowa i dlaczego ma trwać aż godzinę?
Jataka 2016-11-09 07:50:42
Opisane idealnie. Cała prawda o pracy w coccodrillo. Dodam jeszcze o tym, że pracownicy muszą spłacać braki które wyszły w inwentaryzacji nawet jeżeli zaległości powstały zanim w ogóle pracownik został zatrudniony. Firma szmelc.
3
japiertole 2016-11-09 10:46:26
Żona była na rozmowie, ruda Pani od rekrutacji próbowała jej wmówić ze pół etatu w centrum handlowym to 8h dziennie za wynagrodzenie 900zl BRUTTO!!!! jak tak można?! jakiś żart!!! Ludzie!!!
Kama 2016-11-28 09:58:22
Pracodawca bardzo mierny,zero profitów dla pracowników,slabe rabaty , wypłata coraz gorsza a pracujesz jak robot po 12 h stojąc . Regionalny robi co chce,zachowije się jak właściciel firmy, a pracowników traktuje jak swoich wrogów.Pracowałam i nie polecam.
2
Beata 2016-12-08 20:12:45
Nie polecam pracy w Płocku galeria mazowia,regionalna B.R okropna traktuje pracowników nisko,mówi ze śmierdzą, premii nie daje
Odradzam praca 5 dni pod rząd po 12 h
1
zielona 2016-12-08 21:35:25
zgadzam sie kierownik regionalna B.R porażka
1
Zostaw swoją opinię o Coccodrillo Polska sp. Z o. o. - Kościan
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coccodrillo Polska sp. Z o. o.