brak logo

Coccodrillo Polska sp. Z o. o.

Kościan

Opinie o Coccodrillo Polska sp. Z o. o.

japiertole 2016-11-09 10:46
Żona była na rozmowie, ruda Pani od rekrutacji próbowała jej wmówić ze pół etatu w centrum handlowym to 8h dziennie za wynagrodzenie 900zl BRUTTO!!!! jak tak można?! jakiś żart!!! Ludzie!!!
2
Kama 2016-11-28 09:58
Pracodawca bardzo mierny,zero profitów dla pracowników,slabe rabaty , wypłata coraz gorsza a pracujesz jak robot po 12 h stojąc . Regionalny robi co chce,zachowije się jak właściciel firmy, a pracowników traktuje jak swoich wrogów.Pracowałam i nie polecam.
8
Beata 2016-12-08 20:12
Nie polecam pracy w Płocku galeria mazowia,regionalna B.R okropna traktuje pracowników nisko,mówi ze śmierdzą, premii nie daje
Odradzam praca 5 dni pod rząd po 12 h
2
zielona 2016-12-08 21:35
zgadzam sie kierownik regionalna B.R porażka
2
d.k.s. 2016-12-14 14:36
Z powodu kier.regionalnej p.B.R.odeszłam z tej pracy.nieprofesjonalna,fałszywa,nie potrafiąca przyznać się do błędów,powodująca wieczne rotacje pracowników w sklepie..I wciąż na swoim stanowisku....
1
Nana 2016-12-15 19:05
@Beata @zielona @d.k.s jak w Płocku wygląda praca ?
Nana 2016-12-15 20:20
Jak wygląda praca w Płocku ?
zielona 2016-12-20 21:41
Porażka, regionalna dużo obiecuje premii nie daje ( sobie bierze) a późzniej udaje że nie wie czemu w tym miesiącu nie dostałam..., wymagania bardzo duże, na święta nawet nic nie dają. ORADZAM!!
zielona 2016-12-20 21:45
Charujesz jak wół dla regionalnej ciągle małwyzywa pracowników, nie ma ludzi to ty za to dostajesz, potrafii powiedzieć że śmierdzisz, na każde zawołanie musisz być... B.R nie powinna być kierownikiem regionalnym
NIE POLECAM
mi mi 2016-12-31 13:29
pracuje w sklepie Coccodrillo i u nas nie jest az tak zle... kurcze...
2
Aga 2017-01-08 23:41
Prowadzi ktoś sklep na zasadzie usługi ? Własna działalność ?
Atrium 2017-01-17 10:46
Byłam na rozmowie na regionalnego.... Byłam przerażona prostatą tej rozmowy. Było dwóch panów, jeden z nich przeczytał co należy do obowiązków na danym stanowisku z kartki!! Drugi zaś zadał 3 pytania, gdzie w ogóle nie zajmuję się rekrutacją co bylo znać po pierwszym pytaniu. Zostałam na dzień dobry skreślona za wiek, że jestem za młoda :) pan cały czas śmiał się z mojego wieku i z moich zainteresowań. Rozumiem niektórzy stosują takich technik sprawdzając odporność na stres, jednak nie w tym przypadku. Rozmowa - żenada i buractwo...
5
Lola 2017-01-19 20:41
Pewnie zależy gdzie traficie :). Jedno jest pewne. Są równi I równiejsi. Liżesz dupę I udajesz że pracujesz to możesz zostać nawet kierownikiem.
1
Lili 2017-01-19 20:47
To co się dzieje odkąd firma zatrudniła regionalną p.M.N to jakaś masakra. Ciągle pretensje , jak coś jej nie wychodzi to mści się na wszystkich sklepach. Miała pomagać na sklepach a jest wręcz odwrotnie nie można do niej dzwonić po 18 ani w weekendy bo ona przecież ma wolne . Ciągle wymysla nam wszystkim kolejne obowiązki jakbysmy miały mało pracy a tak naprawdę to ona powinna to robić . A najlepsze jest to że odkąd została zatrudniona odeszły same lub zostały zwolnione z 6 dziewczyn. Szkoda że firma tego nie widzi co się dzieje.
11
nieznajoma 2017-01-19 21:59
Zgadzam sie nsiestety odkad pani M.N.zostala regionalna tak kazdy ma dosc pracy.Ta pani jest oso a ktora nie ma szacunku dla pracownikow w razie problemow mamy same na siebie liczyc. Najgorsze jest to ze wymysla nam coraz.wiecej zadan a i tak pracy mamy bardzo duzo. Sama zastanawiam sie czy nie odejsc coraz gorzej sie tutaj pracuje.Dlaczego tak jest??? Czy firma nie widzi tego co sie dzieje :-( szkoda
11
Nie polecam 2017-01-20 22:48
Widzę, że ludziom puszczają już nerwy. Dwie ostatnie opinie bardzo trafione. Jeszcze nigdy nie było takich problemów z personelem jak za czasów Pani M.N. a obawiam się, że to dopiero początek. Kosmiczne wymagania i zmiana zdania co chwilę nigdy nie wiesz co znowu usłyszysz i do czego nowa regio się przyczepi. Atmosfera coraz gorsza,jak na takie pensje to szkoda nerwów. Na chwilę obecną nie polecam ze względu na wyżej wymienioną panią.
11
Anonimowe 2017-01-21 13:15
Również zgadzamy się z powyższymi opiniami odnośnie pracy odkąd pojawiła się Pani M. N.
Praca stała się bardzo stresująca, człowiek już nie wie czego może się spodziewać idąc do niej. Obowiązków rzeczywiście przybywa a pretensji jest mnóstwo ze strony opiekunki. Według niej mamy współpracować ze sobą ale jaka jest wpółpraca między opiekunką a salonami? Chyba każdy salon może odpowiedzieć na to pytanie.
Uważamy, że opiekun powinien też pomagać oprócz ciągłych pretensji i zostawiania niektórych spraw do załatwienia na właśną rękę. Zanim pojawiła się ta Pani to salony dawały sobie radę, nie było stresu, człowiek z chęcią przychodził do pracy i nie było problemów personalnych- miałyśmy cudowną opiekunkę, która zawsze była pomocna a kiedy coś było źle, to spokojnie tłumaczyła- rozumiała doskonale nas- pracowników (sprzedawców ).
10
aluu 2017-01-23 15:30
Coccodrillo Kozienice, nie polecam!
2
paula 2017-02-01 20:26
Uwaga, firma Coccodrillo nie zapłaciła mi za pracę w sklepie ! Sprawa zgłoszona do odpowiednich organów, firma traktuje ludzi jak śmieci, Kadrowa okropnie niemiłe babsko , firma sama sobie psuje opinie takim postępowaniem. ODRADZAM i przestrzegam wszystkich
4
Ona123 2017-02-03 09:39
Ale jak to? W ogóle nie zapłacili?
Opiniodawca 2017-02-07 12:49
Nie polecam pracy w tej firmie, nie chodzi mi konkretnie o Kościan, jednakże o inne miasto. Traktują ludzi jak śmieci, mimo starań, robienia wszystkiego według standardów i tak zawsze będzie źle. Za błędy obwiniaja zawsze osobę najmniej odpowiedzialna za to - typu - kierownik, który czegoś nie zrobił, nie dopilnowal innych pracowników, to oberwie się osobie która jest na zleceniu i najrzadziej przebywa w pracy, bo przecież taka osobę najszybciej idzie zwolnić i zatrudnić na jej miejsce kogoś znajomego.
Żałuję spędzonego tam czasu, na każdym kroku tylko fałszywe osoby próbujące kłaść Ci kłody pod nogi tak aby samemu wypaść jak najlepiej przed szefowa. Jednakże o dziwo, z szefowa idzie porozmawiać jak z człowiekiem, tylko powinna zwracać większą uwagę kogo zatrudnia na stanowisko kierownika. Na sprzedawane bajki jakim to jest się super kierownikiem/sprzedawca to też Szefowa powinna mieć radar. Kierownik powinien być elastyczny w działaniu a nie dopiero uczyć się obsługiwać system i wymagać pomocy od pracownika, którego wcześniej nazywał "nikim ważnym w tej firmie". Później za udzielona pomoc i tak nikt nie podziękuje.
Wśród pracowników szybko szerzy się rywalizacja, bo przecież jest marny % od sprzedaży dla którego trzeba pobić się z koleżanką z pracy.
Dzięki tej pracy wiem jakich pracodawców unikać i co lepsze jakie sklepy odradzac znajomym. Porównując pracę tam z obecna śmiać mi się chce, ponieważ nikt nie potrafi zachować się dojrzale, wina zwalana na każdego po kolei, bo każdy przecież jest idealny i nic nie robi źle. Może to wina zbyt wielu kobiet, które wiadomo muszą się poobrazac i poobgdaymac.
Jeśli firma chce mieć dobrego pracownika powinna mu ufać, rozmowy na temat pracy są istotną kwestia dla poprawienia chociażby warunków sprzedaży.
Pretensje, żale - zostawmy w domach, w pracy aby coś osiągnąć trzeba stworzyć zespół. Od koleżanek słyszałem również, że źle im się pracuje i myślą o zwolnieniach. Gratuluję takim kierownikom którzy budzą strach we swoim zespole, nie potrafiąc nim odpowiednio zarządzać. Zgrany zespół = wysoka sprzedaż.
Pozdrawiam serdecznie. :)
3
Opiniodawca 2017-02-07 13:07
Pracowałem tam w 2014 roku przez dosyć długi okres czasu, mam nadzieję, że warunki teraz się polepszyly.
Była pracownica 2017-02-10 18:00
Nie polecam. Z upływem końca umowy wpisują na świadectwie pracy że praca ustała z winy pracownika. Dodatkowo ucinają pracownikowi premię wraz z ostatnią wypłatą. Chyba z zemsty za to że jak śmiał nie chcieć u nich pracować. Premie są tylko na pasku. Nie mają odzwierciedlenia w wypłatach.
Zadowolony pracownik 2017-03-02 15:44
Pracuję w Coccodrillo już jakiś czas. Skąd się biorą te opinie? Kierownik regionalny B.R to najlepszy kierownik z jakim się spotkałam. Bardzo miła, sympatyczna, pracowita kobieta. Zawsze we wszystkim nam pomaga. Może po prostu trzeba umieć się dogadać ?
zaintersowana 2017-03-08 00:02
Jak to ustała z winy pracownika? Koniec umowy,więc na świadectwie powinno być "Na mocy rozwiązania umowy ze względu na upływ czasu na jaki została zawarta (podstawa prawna art. 30 § 1 pkt 4 kp)"..dopisali Ci jakiś komentarz do tego?
Kejti 2017-04-04 09:53
Jestem byłym pracownikiem coccodrillo. Zastanawiam się dlaczego nie ma tu jeszcze żadnej opinii o rudej Pani regionalnej. Kobieta sieje taki ferment, że praca jest utrudniona. Wszystko wie i robi najlepiej. Zwalnia pracowników, bo tak jej się podoba. Jest tak nieprofesjonalna, aż dziw bierze, że jeszcze tam pracuje. Wymogi ma kosmiczne a sama nie świeci przykładem. Ingeruje w grafik na tyle, że ciężko coś sobie zaplanować. Coś chyba świadczy o firmie skoro są tak ciągle rotacje. Mimo umowy o pracę, która się podpisuje, nie mamy pewności czy zostanie nam ona przedłużona. Jak nie dogadujesz się z regionalna to możesz o tym zapomnieć, także tyle ze stabilności. Nie polecam.
6
Karma 2017-05-05 13:38
Beatrycze podobno już nie pracuje :) i bardzo dobrze - karma powraca, regionalny który zniszczył wiele dobrze funkcjonujących sklepów - to woła o pomstę do nieba. Szkoda tylko że przez wieśniactwo, braki w wykształceniu i kompleksy pewnej Pani została zniszczona wieloletnia praca zgranego zespołu na rzecz sklepu.
3
(może) przyszły pracownik 2017-05-09 21:02
Mam pytanie, jak pracuje się w salonie w Toruniu?
Czy ma ktoś jakieś informacje ?
BERTA 2017-05-11 12:41
Witam ,idę na rozmowę o pracę w Coccodrillo w Inowrocławiu czy ktoś coś ??? bo nie wiem czy jest sens w ogóle iść ?
Sylwia 2017-07-05 21:46
pracuję bez umowy już 2 miesiąc za poprzedni miesiąc nie otrzymałam zapłaty
gisc27 2017-07-07 21:08
Chyba odnosnie wynagrodzenia piszesz o sklepie franczyzowym bo w sklepach wlasnych takie sytuacje nie maja miejsca. U nas zawsze umowy i wyplata na czas.
2
Nysa 2017-07-14 10:56
Nie polecam tam pracy
1
abcdefgh 2017-07-14 11:20
Stanowczo odradzam pracę w biurze Coccodrillo w Pianowie koło kościana, brak słów żeby wszystko opisać, w skrócie: duża rotacja pracowników (średnio ludzie wytrzymują rok), wredna kadrowa próbująca oszukiwać pracowników na każdym kroku (pani B.), machlojki pomiędzy spółkami i wiele nie jasnych absurdów, podkopywanie się nawzajem pomiędzy pracownikami, atmosfera bardzo zła.

Tak jak ktoś wcześniej wspomniał - nie ważne jak dobry będziesz lub jak bardzo będziesz się starać, to i tak nie zostanie docenione. Dobrze się zastanów zanim pójdziesz na rozmowę o pracę, lepiej szukać gdzieś dalej niż w tej firmie, bo naprawdę są miejsca gdzie ludzi traktuje się po ludzku i z godnością.

Przestrzegam i odradzam.
6
byla pracownica cocodrillo 2017-07-20 14:39
Firma od której trzeba uciekać jak najdalej. Oszukuja na każdym kroku , pensja to ok 1300 zł a obiecują 2000-2500..ktorego nigdy nie zobaczysz. Zasuw po 11-12 godz na nóżkach caly czas- bron boze posiedz na zapleczu dłużej niż 5min.Kontrola przez monitoring jest caly czas- stoisz za lada- tel od regionalej ,dłubiesz w nosie ;)- tel od regionalnej itd. Oberwac możesz za wszystko,na sklepie siedzisz sama - a roboty ,ze 2 osoby ledwo wyrabiają .Dostawa, perfekcyjna obsluga klienta polegajaca glownie na tym ,by sprzedać "g....o" w złotym papierku, visual zgodnie z wytycznymi od firmy- maila dostaniesz zawsze za pozno -albo nie masz czasu na ulozenie ,bo akurat przyjechalo 5 kartonów dostawy .
Atmosfera bardzo napieta -bo twój jedyny cel to wyrobić norme.Wywala Cie za nic-nie przedluzaja umowy i już-bez podania przyczyny.
Kierowik regionalna niby z pozoru mila- okazluje się być wredna s..ką .Nie polecam pracy w tym miejscu
4
Agata 2017-07-20 19:11
@była pracownica croccodilo mówisz, że firma oszukuje swoich pracownikow - a czy możesz nam napisać kilka konkretnych przypadków takiej praktyki ze strony firmy? Na pewno pomoże to nam wszystkim zrozumieć twoje spojrzenie.
byla 2017-07-23 12:55
Agato chyba wyraźnie napisałam już w poście
Dara 2017-07-23 18:25
Nie polecam
Daria 2017-08-07 02:46
Chyba nie wiesz co mówisz albo Pani M.N tobie zwróciła uwagę z jakiegoś powodu i teraz ja oczerniasz. Nie wyobrażam sobie sympatyczniejszej regionalnej. Czyste bzdury. Przemiła i serdeczna kobieta.
Agata 2017-08-13 10:31
Na pewno część komentarzy, nie jest w 100% obiektywna @Daria. Zdarzają się sytuacje, w których ktoś może napisać coś w złości. Skoro Ty w Coccodrillo Polska pracujesz, czy możesz dać znać innym jakie są tam teraz aktualne warunki pracy?
Natalia 2017-09-12 21:55
Tak żeście gadali na M.N ze nam ją zwolnili czy się sama zwolniła..... Super babka z niej była, u nas na salonie zawsze był porządek to i doczepić nie miała się o co :) Naprawdę bardzo miła uśmiechnięta i pomocna.
1
Ani ani 2017-09-12 23:24
Co sadzicie o coccodrillo w mlawie?
Agata 2017-09-13 08:01
@Natalia i to właśnie pokazuje, jak bardzo zdania mogą być podzielone. Zarówno wobec warunków pracy, jak i konkretnych osób. A czy regionalnym może zostać ktoś z wewnętrznego awansu, czy zawsze jest prowadzona w Coccodrillo Polska nowa rekrutacja?
Anonim 2017-09-14 09:06
Nie sądzę aby ktoś z wewnątrz miał zastąpić Panią M.N raczej jest już rekrutacja zewnętrzna na jej miejsce. Czekamy co to będzie dalej.
1
Agata 2017-09-29 08:29
@Anonim, no tak często w tego typu firmach jest to rozwiązywane w ten sposób. A zdarza się tak, że ktoś może awansować na takie stanowisko z niższego pułapu? W sensie chodzi mi o to, czy możliwy jest w Coccodrillo Polska taki awans?
Wesola. 2017-10-08 17:59
Witam. Pracowalam w tej firmie pare miesiecy od otwarcia nowego salonu...na poczatku bylo ok...ale jesli chidzi o pozniej to masakra...kamery, telefonu od regionalnej dlaczego stoisz , doaczego nic nie robisz....coraz wieksze wymagania...a opiekunka H.C. to Pani ktora wyzej s...a niz d...pe ma...falszywa...nie potrafi powiedziec nic w prost...no chyba ze sie jej podlizujess to jest ok....zero doceniania pracownika...wrecz przeciwnie...chocby czlowiek na glowie stanal to i tak jest nikim....a wymagania coraz wieksze ...ukladanie wedlug zdjec...zero zdrobnien...rece trzymaj tak....wskakuj na klienta jesli tylko wejdzie..a juz jesli chodzi o srednia to niektorzy by za to zjedli chodzi o pracownikow....walka na sztuki....smiech na sali....przyjdz wczesniej zeby posprzatac wyjdz pozniej zeby posprzatac...oczywiscie nie zaplaca za to....jak sie konczyla umowa to pani H. C. mowi ci ze niestety ale nie potrzeba tylu pracownikow i gdybys szukala pracy to dzwonic do niej ona pomoze...a na drugi dzien internecie ogloszenieposzukujemy pracownika....szok....klamstwo klamstwo....widocznie za.malo lizalam pupe i I malo sresnuej robilam ale czy tak trudno byc szczerym i powiedziec ze bylam do bani....masakra...A juz o kadrowej w biurze to szkoda pisac chamstwo nacalej lini...ale musi dobrze lizac...skoro taka malpa tam pracuje...szukaja juz dwa pare miesiecy pracownikai nikogo nie znalezli..widocznie ludzie wiedza co to Cocodrillo....pozdrawiam.
2
Anonimowo 2017-10-14 00:13
Witam. Pracuje w Coccodrillo już jakiś czas. Fakt jest taki, że jest dużo pracy. Duże dostawy szczególnie w okresie wymiany kolekcji przy tym zwroty, Visual wg zdjęć, które zawsze przychodzą za późno i w sumie robotę rozwieszania ogarnia się 2 razy (1 żeby już JAKOŚ wisiało na sklepie dostępne dla klienta i 2 raz wg zdjęć - także słabo) do tego oczywiście obsługa klienta, utrzymanie porządku na sklepie i zapleczu, zmiany witryny, prasowanie ubrań i jeszcze pełno innych mniejszych zajęć.. ALE do pracy przychodzi się pracować. Wypłaty dobre lub bardzo dobre jak na sklep sieciowy, zawsze na czas, umowy okej, także na czas. Premie tez ok - wiadomo zależy od miesiąca. Kontakt z centralą oceniam na dobry, nie ma większych problemów. Co do p.M.N super opiekun regionalny. Sympatyczna, uśmiechnięta osoba. Zawsze służyła pomocą. Dostępna pod tel. kiedykolwiek się dzwoniło. Wielka szkoda, że już nie pracuje. Tak wygląda moja opinia w takim dużym skrócie.
K. 2017-10-16 12:55
M. N. już nie pracuje? Hahaha! I bardzo dobrze, karma wraca. Ja w Coco już nie pracuję, ale współpracę z tą panią wspominam fatalnie. Wierzę, że jakość pracy i warunki znacznie się poprawią :)
ciekawa 2017-10-17 23:00
a w jakim mieście Pani pracuje?bo ja kojarzę panią h.c. z krakowa.
Franka 2017-10-19 13:58
Firma porażka, syf i chamstwo. Pracownik traktowany jak tani robol. Za grosz szacunku!!!
Towar po kilkaset sztuk na raz dodatkowe tego samego dnia są do spakowania zwroty i przewieszenie salonu według VM czyli zdjęć nadesłanych przez firmę po 16 lub 17 czyli w godzinach gdzie zazwyczaj zaczyna się ruch BRAWO za organizację !!!! Pytanie tylko kiedy to wszystko zrobić skoro obsługa klienta jest najważniejsza a nawet nie ma czasu wyjść zrobić siku (a toalet na zapleczu brak chyba zbyt duży rarytas zresztą czego się spodziewać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie pod czujnym okiem kamer wszystko się toczy ) Praca po 12 godzin, po tym czasie masz dość możesz paść na ryj a jeśli padniesz no cóż trudno koleżanka (jeśli akurat jakaś jest) zamiecie cię pod dywan bo firma ma to w głębokim poważaniu. Taka prawda w oczach firmy jesteś NIKIM !!!!!! Zwykłym Gó....em. Jeśli się zastanawiasz czy tam pracować ???? Mówię WIEJ STAMTĄD niech cię nie skusi umowa o pracę i stała pensja i premia uznaniowa bo tej premii raczej nie zobaczysz za wszystko ucinają i nie mówią z jakiego powodu
1
Aneczka 2017-10-19 14:14
Zarobki czysta kpina podstawa + premia uznaniowa, której zobaczysz może jakąś okrojoną część( nie wiadomo z jakiego powodu ) bo nie jesteś zbyt dobry by ją dostać nie ważne jak bardzo będziesz się starać i tak cię wykiwają. Super Firma wiedzą jak się wzbogacić kosztem innych. W dodatku wykańczają psychicznie i fizycznie a jakość tych ubrań pozostawia wieleee do życzenia. A o organizacji pracy już nie wspomnę nikt nie umie zaplanować pracy i rozłożyć jej w terminie tak żeby codziennie zrobić coś żeby się nie nudzić jak mops jak nie ma klientów. Tylko chcą wszystko na raz : zmiana manekinów przewieszenie salonu wg zdj swoją drogą przesyłają po kilka razy przewieszenie tego samego chyba tylko po to żeby zrobić z ciebie idiotę , nowy towar który musisz od razu szybko wywiesić bo podobno jest najważniejszy i musi się zacząć jak najszybciej sprzedawać i oczywiście uzupełnienie towaru, który się sprzedał a gdzie w tym wszystkim obsługa klienta?????? Achhhh szkoda gadać :(
2
Zostaw swoją opinię o Coccodrillo Polska sp. Z o. o. - Kościan
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coccodrillo Polska sp. Z o. o.