brak logo

Lactima

Morąg

Opinie o Lactima

Anna 2011-12-23 19:16:35
Ta firma się sypie.
Sprzedaż leci na pysk.
Płacić za surowce nie mają z czego.
Szczerze odradzam.
pracownik 2012-01-24 20:29:51
Jaka polsko-holenderska?! Polacy już dawno wykupili tą firmę od holendrów, od tamtego czasu Lactima zaczęła się Lactimą nazywać.
Jeżeli chodzi o tzw. \"chemię\", to serki mają bardzo podobne składniki jak Hochland i każde inne serki topione, i w niczym nie są gorsze. Pracownicy też sami nieraz je kupują.
eee 2012-01-29 18:01:07
pracownicy to pewnie dostają gratis...
kkk 2012-01-31 22:46:19
jak termin poleci
oooo 2012-02-05 18:13:00
przeterminowany gotowy juz towar w zakładzie produkcyjnym ???
jak sie przy produkcji pracuje to pewnie ochota mija na te serki
aaa 2012-02-07 21:05:30
anonim - 2011-10-13 16:33:12

Wystarczy przeczytać etykietę.Skład sam za siebie powie ile chemii zastosowano :)
nie wszystkie E to chemia (kwasek cytrynowy to też jest np. E)
aaa 2012-03-05 19:33:11
A ile E to konserwanty?Jedyny kwasek się uchował.Co tu się rozdrabniać...
twarożek 2012-03-08 20:57:54
Ciekawe skąd sól biorą?
stary znajomy 2012-03-23 20:33:00
Sól jest(usunięte przez administratora) z pewnej firmy,byście się wstydzili opluwać firmę która karmi Twoją rodzinę,nie podoba się to won.A co do chemii to i tak jest bardzo dobrze w porównaniu z innymi zakładami.A w ogóle jak nie znasz się na chemii to lepiej idź na (usunięte przez administratora).Moja rada dla Rady,lepiej segregujcie towarzystwo bo niedługo faktycznie dzięki nim przestaniecie istnieć i (usunięte przez administratora) zostanie bez ok. 200 miejsc do pracy ,a zatem reasumując 200 rodzin straci środki do życia,
yhy 2012-03-28 18:00:22
Poziom wypowiedzi pracownika w niczym nie odbiega od powyższych opinii.Rzeczywiście miła atmosfera forum.Słoma z....
iga 2012-04-05 21:56:10
Reakcja pracownika (doradca Rady) to efekt nieumiejętnego przyjmowania krytyki-olbrzymi błąd.
stary znajomy 2012-05-12 14:04:47
Dlaczego nie pozwalacie swoim pracownikom brać czynnego udziału w rozwijaniu firmy?Dlaczego DOBRA Lactima ogranicza możliwości pracowników?Dlaczego marnuje ich potencjał?Dlaczego garstka osób(od \\\\\\\\\\\\\\\"Góry,, do\\\\\\\\\\\\\\\" dołu,,)ogranicza rozwój i możliwości pracowników.To wszystko jest takie proste do sprawdzenia.A moglibyście wiele zyskać Panie Prezesie.Ktoś w firmie paskudnie przeszkadza w rozwoju Lactimy.Powinniście pozbyć się problemu i dać możliwość tym kobietom wszystkim które tak ciężko pracują dużo lepsze WARUNKI .Stoją i patrzą z za maszyny jaki będzie dzień?Liczą pieniądze,czy im starczy do końca miesiąca,czy dla dzieci starczy.Samce to (usunięte przez administratora).!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!! 2012-05-16 00:00:35
Super że ktoś wspomniał o kobietach bo to jest tragedia .Niedawno sie dowiedziały że tu podwyżek dla nich nie ma i nie będzie a jak sie nie podoba to won z firmy .24 co to za godzina powrotu kobiety do domu WSTYD!!za 5zl kiedy to sie zmieni
Ha 2012-05-19 16:57:29
Ręce opadają,żal mi Was dziewczyny.Jak to możliwe że musicie tak bardzo orać w XXI wieku.Jak patrzę na Waszą determinację to dodaje mi sił.Dzięki!
żal 2012-06-02 18:51:01
Żal mi was kobitki że musicie tak ciężko pracować,niestety Gdańsk ma to.......Nie rozumiem tylko dlaczego?Pracujecie jak mrówki pod ciągłą presją,wiem bo obserwowałem was wielokrotnie a mimo to ponad wszystko nie ma dla Was litości.Ale i tak jesteście kochane i za tą codzienną walkę o lepszy dzień powinno się Wam stawiać pomniki.!!!!!
1
!!!!!!!!!! 2012-10-01 19:26:00
czy Ktoś tu zagląda czy jest Ktoś kto może nam pomóc abyśmy my kobiety wracały do domu po przepracowanych 8 godz,jak normalni pracownicy a nie jak robole po 9 może po 10 a może po 12 godz, bo wszystko zależy od humoru naszych przełożonych .Jeśli możecie zapanować nad tym (usunięte przez administratora) wprowadzanym do tej firmy byśmy były wdzięczne .
1
:( 2012-10-06 13:47:48
Idź do szkoły.W głowie masz straszny mętlik.Jesteś zagrożeniem dla społeczeństwa.Wiem że twoja rodzina strasznie cierpi przez ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!!!!!!!!
:) 2012-10-06 14:02:32
Nie Wiecie co zrobić?Zapytajcie inspektorów.Ja osobiście uważam że powinnyście mieć lepsze warunki pracy.Dla mnie jesteście na pierwszym miejscu.
:) 2012-10-13 15:15:58
To jakiś głupi żart , nie zwracajcie na to uwagi.
:) 2012-10-31 20:13:00
JAK TAK WYPISUJESZ TO ZNACZY ŻE NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O PRODUKCJI .ŻAL MI CIEBIE.ZASTANÓW SIĘ NAD SOBĄ .NIC NIE ZROZUMIAŁEŚ A PRZEPRACOWAŁEŚ 5 LAT.BRAK MI SŁÓW . TWOJE 5 LAT POSZŁO NA ZMARNOWANIE . JAK TO CZYTAM TO NIE MOGĘ UWIERZYĆ W TO CO WYPISUJESZ .(::(:(:( .KAŻDY DZIEŃ ŻYCIA TO NAUKA , A CZEGO TY SIĘ NAUCZYŁEŚ ? ZNAM CIEBIE BARDZO DOBRZE , (usunięte przez administratora)
hehe 2012-11-02 20:07:03
jaki moralista
Topiarz sera 2013-05-03 08:35:58
Widzę że źle dzieje się w tej Lactimie... jako człowiek z branży byłem nie w jednej topialni. Hochland, Sertop to najpożądniejsze firmy produkujące serki topione: najwyższe standardy, najlepsze surowce. No może jeszcze Jal i TMT trzymią pozoim. W Lactimie nie byłem mogę jedynie stwierdzić że wyroby mają bardzo niskiej jakości ( okresowo przeprowadzamy w firmie ocenę organoleptyczną serów topionych produkowanych w kraju). Na podstawie wpisów można wywnioskować że zarząd powiatowego weterynarza ma w ,,kieszeni". Z uwagi na duże bezrobocie w tamtej części Polski Lactima nie szanuje pracowników- niskie pensje, nienormatywny czas pracy, brak umów - w topialni której pracuję to by nie przeszło... Walczcie o swoje, trzymajcie się!!
1
stary znaiomy 2013-05-29 20:48:58
topiarzu , te bajki to możesz opowiadać koniowi , to prowokacja albo polityka konkurencji , zaproś mnie na audyt do hohlandu albo do sertopu a dowiesz się że jesteś za (usunięte przez administratora) żeby to ZOBACZYĆ
sancorp 2014-03-15 14:25:28
na stronie Lactimy jest oferta współpracy z nimi. Na jakie stanowiska w tej firmie można aplikować przez ten formularz?
1
dark 2014-04-03 19:00:20
Musze przyznać, że wyróznienia, jakie ostatnio dostała Lactima zrobiły na mnie wrazenie, złoty medal za 2013 rok, oby tak dalej.
femilola 2014-12-05 18:52:48
a weźta se te medale i wiecie co zróbcie, one o niczym nie świadczą jeśli chodzi o warunki praCY. a mi właśnie o to chodzi bo zamierzam do nich starać się iść do pracy o przyjęcia.ale muszę najpierw zebrac opinie o nich więc czy tam popracuję zależy od was tylko. pytanie najważniejsze: ile zarabia się tam netto i jak jest z grafikiem?
1
romeno 2015-02-18 16:33:45
ja ich znam głównie z tych serków topionych, to naprawde mają pyszne, jeszcze je jadęłm jak byłem mały. teraz szukam pracy na produkcji i mam nadzieje, ze uda się mi coś w tym kierunku znależć, bo skoro ja ich pamietam juz tyle czasu, to sądze, że można im zaufać teraz spokojnie, a Wy jak myślicie??
1
katarzyna ja 2015-03-05 16:16:39
w sumie to szukając u nich pracy nie sugerują się smakiem i subiektywną oceną produktów tak jak ty Romeno, uważam że masz błędne spektrum poznawcze jeśli chodzi o poszukiwanie zatrudnienia. kierujmy się kwestiami finansowymi i socjalnymi - co w tym temacie może atrakcyjnego zaproponować mi Lactima?
Ruzikciną 2015-03-23 08:22:31
Zacznijmy od tego, że Lactima zlokalizowana jest w Morągu, które jakąś specjalnie wielka mieściną nie jest. Specjaliści z większych miast raczej będą mieli pod górkę, żeby dojeżdżać do firmy, no chyba, że zostaną im zaproponowane naprawdę niezłe warunki. Co sądzicie o samej firmie i procesie adaptacji nowych ludzi, daje to jakoś radę?
4
Jex 2016-05-14 11:52:25
No ale osoby, które mieszkają w tym mieście czy w okolicy narzekać nie będą, bo firma zapewnia dobre warunki dla swoich pracowników. Przede wszystkim jest umowa o pracę, a także dobre zarobki jak na okolice.
2
Zostaw swoją opinię o Lactima - Morąg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lactima