Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o InterMarche

Pracowałeś w firmie InterMarche i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-19 17:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-12-12 23:44:59]:
Twoje info się potwierdza. Na retkini na nowo rekrutują,potrzebują sporo personelu.Może wiesz coś więcej? Pokończyły im się umowy i aut?
zdjecie uzytkownika
ona 2015 - 2015-01-01 16:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam w intermarche w olsztynie ,nie polecam tam pracy ,kierowniczka okropna ,wydziera się na pracowników uważa się za boginię tej instytucji,wyśmiewa się i szydzi z ludzi tam pracujących ,nie radzi sobie z emocjami,ludzi ma za nic ,skąd biorą osoby na takie stanowiska,żenada "koń by się uśmiał",następna kierowniczka zmianowa (nabiał)agresywna,swoją złość wyładowuje na pracownikach,codziennie naładowana złością,obraża ludzi (chamska)jakby jej brakowało czegoś w organiżmie ,kierownik musi mieć wygląd i prezentacje jej tego brak ochyda ,zatrudniajcie ludzi opanowanych emocjonalnie na takie stanowiska,kierowniczka obgaduje pracownika na magazynie z innymi pracownicami{wstyd przykład daje },dobrze że już tam nie pracuję,
zdjecie uzytkownika
roma - 2015-01-02 16:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Napiszcie coś pozytywnego o Intermarche
na Retkini,mam zamiar zawieść im CV.
zdjecie uzytkownika
KKBH - 2015-01-05 10:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NA RETKINII JEST TAKA ROTACJA PERSONELU JAK CHCESZ TO ZANIEŚ PAPIERY JAK TAM WYTRZYMASZ 3 MIESIĄCE TO MAKS. ODCIĄŻYSZ TROCHĘ ZATYRANE DZIEWCZYNY
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-01-05 15:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Czy na wszystkich działach jest taki kocioł?
i dlaczego tak się dzieje? Na Zgierskiej sobie chwalą,
a tutaj taka masakra!?
zdjecie uzytkownika
obacna - 2015-01-07 13:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie masakra tylko -nazywa się to - najniższa krajowa, ten kto znajdzie trochę lepiej płatną pracę proste, odchodzi.A wytrzymać się da nie trzeba przesadzać.
zdjecie uzytkownika
luka - 2015-01-08 11:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obacna - 2015-01-07 13:26:28]:
Wszystko się zgadza! Tylko w Intermarche Pabianice,czy na Haśka,
mięso-wędliny maja lepsze stawki,a masarnia dużo wyższe.
I tak było od początku. To jest prawdziwe info.
zdjecie uzytkownika
baza - 2015-01-09 11:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
widze, ze tak jest w kazdym Intermarche ... ,pracowalem tam krotki czas i to co tam sie dzieje to jakis absurd, mowa o Olsztynie, kierowniczka nie potrafi ogarnąć niczego,jesli jej cos nie wyjdzie sklada na pracowników, że to ich wina, wiecej jest tam plot niz samej pracy,a pracownicy o ktorych sa ploty, nawet nie moga sie wytlumaczyc,dla mnie to jest jeden wielki syf
zdjecie uzytkownika
ona 2015 - 2015-01-09 15:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"madam"z olsztyna chyba wszystkie rozumy pozjadała ,uważa się za lepszą od innych,myśli że jej wszystko wolno ,szydzi i wyśmiewa się z pracowników,uchodzi jej to wszystko na sucho,nie wystarczy mieć jakieś tam studia ale i coś w głowie a przede wszystkim doświadczenie w pracy,powinna najpierw dostać wycisk na dziale mięsnym lub na kasie,a dopiero na takie odpowiedzialne stanowisko ,paranoja jakaś,na głupotę nie ma rady
zdjecie uzytkownika
tu i tam - 2015-01-14 20:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak na Retkinii kierowniczką sklepu jest kochanka Prezesa to robi co chce .Zwalnia kogo chce i kiedy chce........
zdjecie uzytkownika
roma - 2015-01-15 09:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tu i tam - 2015-01-14 20:26:18]:
Z tego co wiem sklep na Retkini prowadzi małżeństwo z Aleksandrowa łódzkiego.
Jest jeszcze miejsce na kochankę?
zdjecie uzytkownika
iyfil - 2015-01-22 14:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochanka to raczej nie jest ale ma różne wcielenia w zależności która noga wstanie. Nigdy nie można by pewnym co jej do łba strzeli. Zwalnia ludzi jak popadnie. Robię tam zakupy i widac co chwila nowe dziewczyny.
zdjecie uzytkownika
1 - 2015-01-23 20:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jak wstanę prawa noga to zatrudniam, a jak lewa to zwalniam, a co będzie jak spadne ....
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-01-23 23:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podniesiesz się.
A może nie!?
zdjecie uzytkownika
ana - 2015-01-25 22:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja powiem tak....moim zdaniem w każdym sklepie spożywczym kierownicy powinni zaczynać od kasy-po sprzątanie ubikacji-obsługę na każdym dziale...powiedzmy tydzień na każdym stanowisku...dopioero wtedy mogą zacząć wymagać od pracowników wykonywania czynności które sami wykonali
zdjecie uzytkownika
agnieszka d. - 2015-02-13 12:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra. Zachowanie kierownika sklepu intermarche bykowina w rudzie slaskiek. Dzwoniac z zapytaniem czy mozna przyjechac i spisac umowe z jednego dnia w pracy odpowiada ze nie ma kadrowej bo jest na urlopie i rzuca sluchawka. Nie dziwie sie ze nikt nie chce tam pracowac. Tak sie teraz zachowuja kierownicy sklepu?! Sprawy na takim sklepie zalatwia sie od godz. 12 bo rano nikogo niema. To po co jest szefostwo jezeli nie umie wykonac podstawowych rzeczy. Ale to tylko swiadczy o jego wychowaniu.
zdjecie uzytkownika
roma - 2015-02-19 19:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co się dzieje!?
Może ktoś łaskawie zatrudni się ns Retkini.
Dzień w dzień oferty pracy,czyżby bez odzewu?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-27 19:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nikt normalny nie chce tam pracować
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-03-01 22:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może jak wszędzie, niespełnionych i beztalenci nie potrzebuja ....
zdjecie uzytkownika
figo - 2015-03-16 17:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja mam iść na rozmowę na wyszyńskiego w łodzi na kasę ale znalazłam ich ogłoszenie na olx takie błędy ortograficzne w nim aż w oczy kłuję chyba sobie daruje żeby mnie jakiś nieuk rekrutował co po polsku pisać nie umię
zdjecie uzytkownika
Galanonim - 2015-03-21 21:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio była promocja 10 zł za makrele i babka policzyła mi 2 makrele w cenie świder z łososia wędzony w cenie 30zł za kilogram! Wyszło w cenie 18 zł. Wróciłam się i zmieniono mi cenę. 6 złoty z czymś. Radzę uważać gdy coś się tam kupuje. Wredni sprzedawcy.
zdjecie uzytkownika
pracownik itm - 2015-03-22 15:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Galanonim a ty zawsze jesteś nieomylny(a)? zapamietaj na ich miejscu wszystkie kody które często się zmieniają to zobaczymy czy będziesz taki(a) madry(a)!! dostalęś (łaś) róznice? to czego się bulwersujesz?
Boże co za ludzie!!
zdjecie uzytkownika
Matka pracownicy - 2015-03-26 22:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moja córka pracuje w InterMarche i zgadzam się, że pracownicy są wykorzystywani, pracują nadgodziny nie mają za nie płacone, nie dostają premii, na święta też nic nie dostają a jak ktoś zachoruje i dostaje L4 to i tak musi iść do pracy ponieważ prezes groźi zwolnieniem, córka chodziła do pracy po 12 godz dzień w dzień logować musiała się na rezerwie jak można w tych czasach tak wykorzystywać ludzi do pracy to"wyzysk człowieka przez człowieka"
zdjecie uzytkownika
Andreas - 2015-03-27 17:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Informacja - 2012-12-17 11:53:11]:
ty chyba jesteś nienormalny w Niemczech tak pracują tylko polacy i inni ale nie Niemcy lecz się
zdjecie uzytkownika
pracownik intermarche - 2015-04-01 16:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:( - 2012-11-08 09:49:05]:
po to jest ta strona żeby się wypowiadać na jej temat :) a Prezes zamiast normalnie porozmawiać to grozi tylko zwolnieniami z pracy, i wyzywa z jakimi on to debilami i pracuje, brak szacunku dla drugiego człowieka !
zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2015-04-03 23:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam,zarobki marne,totalny wyzysk praca wlasciwie non stop i zero zycia prywatnego.
zdjecie uzytkownika
Erwin - 2015-04-07 13:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Sklep ten podobnie jak inne, pokazuje typowo polski przykład wyzysku. Brak kultury tzw. kierownictwa. Brak organizacji, brud i zakłamanie w relacjach z pracownikami. Typowa rzeźnia dla młodych. Ludzie mający wyższe kompetencje omijają to miejsce. Niestety. Gdyby „kierownictwo” sklepu było na pewnym poziomie, wielu sytuacji nie miało by miejsca. Jestem pełen podziwu dla osób tam zatrudnionych za grosze, muszących wytrzymywać stan permanetnego nacisku ze strony zwykłych tumanów. Odrażające. Dla przeciętnego klienta sklep jak sklep. Wewnątrz tragedia. Jesteś po to by być wykorzystanym, pensja to ochłap. Jedn niszczy drugiego, inwektywy, plucie jadem. Sklep ten jest ewidetnym przykładem zerowego poziomu włodarzy i co gorsza, wpisuje się jak ulał do tzw. polskiego piekiełka. To nie jest miejsce rozwojowe; tu nie ma miejsca na ambicję czy kulturę. Właścciciele wiedzą o tym i nic ich to nie interesuje. Bo tak ma być – strach pozwala znieważać, strach pozwala panować nad ekipą która ma przynieść ci zysk. Dzisiaj ci, jutro tamci. Ten twór tak funkcjonuje: na waszych plecach, złości i niechęci. Nie podoba się to wypad. Dlatego nic się nie zmienia i nie zmieni. Co ciekawe, we Francji tak nie ma, zachowane jest mininimum szacunku nawet dla czarnucha. Tylko w Polsce taki stan.
zdjecie uzytkownika
pracownik itm - 2015-04-07 21:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Erwin nikt nikomu pistolety do glowy nie przystawia zeby tam robil choc zgodze sie ze jesli chodzi o kulture i szacunek do pracownika to szefostwo powinno najpierw samo sie jej nauczyc chyba ze w Kępnie sa same chamy. No ale kulture i szacunek wynosi sie z domu a w tym wypadku wyniesiono ja z obory
zdjecie uzytkownika
oburzona - 2015-04-24 11:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Laska najpierw sama naucz się pisać a potem wyzywaj pracowników z intermarche,bo z tego co widzę to Ty najlepiej nadajesz się na pracownicę tego marketu.Oni to analfabeci a Ty to chyba nie skończyłaś osiem klas podstawówki.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik itm - 2015-04-26 09:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oburzona. Masz taki nik z glupoty i tak piszesz tez z tego powodu czy poprostu leczysz jakies kompleksy?
zdjecie uzytkownika
mua - 2015-05-23 20:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łódź, Retkinia
Mam rozmowę o pracę na Wyszyńskiego. Troszkę się boję, jak to będzie, ale trzeba być dobrej myśli ;)
zdjecie uzytkownika
pr - 2015-06-09 17:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje na Retkini od dwóch miesięcy, da się przeżyc , praca jak praca jak ktos chce pracować to bedzie.
zdjecie uzytkownika
kula - 2015-06-21 19:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie można narzekać na pracę w Intermarche, da się wyżyć, jest ok. W tym momencie oferują miejsca pracy jako kucharz w Mrągowie; sprzedawca w Łowiczu; sprzedawca działu wędlin, kierownik działu owoce-warzywa i kierownik działu świeżego w Skierniewicach i Łowiczu; kasjer sprzedawca w Olsztynie oraz jako rzeźnik/masarz/wędliniarz w Bochni
zdjecie uzytkownika
kasia25stg - 2015-07-26 17:11:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pracowałam w intermarche w Starogardzie Gdańskim .Całe kierownictwo to banda idiotów.Kasjerka na stanowisku monopolowym schodzi tylko 1 raz z kasy na przerwe i ewentualnie do lazienki za potrzeba,ponadto zanim kasjerka pojdzie na przerwe wpisuja ja w zeszyt o ktorej zeszla z kasy i na nia wrocila tylko oni licza od momentu kiedy kasjerka zeszla z kasy a do socjala mamy 2 min wiec z 15 min przerwy zostaje 11-12 min bo jeszcze trzeba wrocic spowrotem na kase.Ponadto na stanowisku piekarnia-cukiernia ciasta pakowane w małe pojemniczki gotowe do sprzedazy sa kilkakrotnie przemetkowywane i zmieniane daty na stara nakleja sie nowa a potem klienci sie skarza ze ktos sie zatrul.Traktuja ludzi jak smieci najpierw zatrudnili okolo 60 osob a teraz zwalniaja i zatrudniaja nowych i przewaznie do 25tego roku zycia bo wtedy tylko dostaja dofinansowanie z urzedu pracy na pracownikaa.Jak by tam sanepiit wpadł to zaraz zamknał by ten sklep.
zdjecie uzytkownika
pracownik itm - 2015-07-26 20:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia25stg - 2015-07-26 17:11:13]:
po pierwsze SANEPID, po drugie czemu nie zgłosiliście tego do tej instytucji?
poza tym jest jeszcze PIP itp. instytucje boicie się czy jak?
zdjecie uzytkownika
pani jagoda - 2015-07-28 14:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale coś dziwisz, wiele osób to jest tylko mocnych anonimowo w internecie i nic w zyciu nie zrobią pożytecznego. natomiast ja jednak złego słowa nie powiem na intermarche bo chcę się do nich dostać deo pracy na umowę do skierniwic, widziałam że szukają kucharza sprzedawcy i bardzo mnie taka oferta pracy zainteresowała
zdjecie uzytkownika
pracownik itm - 2015-07-30 19:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie że są anonimowi bo z jednej strony chcą utrzymać pracę a z drugiej nie chcą być jak cytryny tzn.że wycisnie się z nich ile się da i wypad. Mam nadzieję że w Skierniewicach jest normalny szef a nie taki skąpiec i dusigrosz z Kepna. Czasem jak słuchałam jego durne gadki " U nas w Kępnie jest tak i tak" to się zastanawiam po ch...j wziął sklep w Bytomiu
zdjecie uzytkownika
mikon g - 2015-08-27 17:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też szukam pracy w skierniewicach i natknąłem się na oferty z intermarsche, podoba mi się, że oferta kierowana jest również dla osób z określonym stopniem niepełnosprawności, cieszę się, że co raz więcej firm bierze pod uwagę los tych ludzi. jasne, że mają z tego profity, ale są to profity obustronne.
zdjecie uzytkownika
Annna - 2015-11-19 10:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi dlaczego pracownik ...kasjerka czy pracownik lady ma sprzątać pomieszczenia socjalne, ja się nie zgadzam na mycie toalet-- nie na takie stanowisko chyba powinna być sprzątaczka, faktycznie z czystością to ...masakra, zresztą z otrzymaniem szafki czy rzeczy tak samo dostaje się stare i po kimś , o pensji to nawet nie wspominam bo to wyzysk Polaka przez Polaka
zdjecie uzytkownika
rokis - 2015-11-20 04:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Annna, bo może to taka rodzinna atmosfera, w domu chyba tez korzystasz to i sprzątasz, chyba nie ma potrzeby zatrudniania sprzątaczki, skoro miałaby do pracy jedynie czyszczenie toalety. Ja sie własnie zastanawiam, czy nie zaaplikowac jako kasjer sprzedawca. Może ktoś napisac jak tu z róznicami kasjerskimi, czy trzeba kazda kwote oddać?
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-11-22 12:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W branży spożywczej praca jest jednym z najczęściej omawianych tematów przez pracowników. Zwykle im nie pasują warunki finansowe...
zdjecie uzytkownika
kop - 2015-11-24 15:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najczęściej stawki są niskie i stąd takie wywody pracowników. Mi się jednak wydaje, że w Inter Marche płacą i tak konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-11-26 20:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też mi sie tak wydaje poza tym myśle ze praca w spożywce nie nie zła ma wiele zalet, zakupy pewnie masz tansze, jakies rabaty, mozesz kupic wszystko przed praca i nie stac w kolejce
zdjecie uzytkownika
knefka - 2015-12-13 23:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kuzyn pracuje w intermarche za magazyniera i jest zadowolony, spoko zarabia w tym roku był na wakacjach i jakoś nie narzeka. A inni co tu piszą to są hejty i nieroby co myślą jak by tu nie robić a zarobić.
zdjecie uzytkownika
rere - 2015-12-14 02:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz w firmie nadal poszukuje kasjera- sprzedawcy w Skierniewicach oraz pacownika działu owoce- warzywa wymagane jest posiadanie książeczki SANEPID
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-12-28 01:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
domyślam się,ze łatwo i lekko może nie jest jak wszedzie z reszta, wszedzie trzeba pracować,poza tym szybciej leci czas jak jest sporo do zrobienia :)
zdjecie uzytkownika
ava - 2016-01-04 17:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka jest pensja kasjera
zdjecie uzytkownika
334 - 2016-01-04 20:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ava wiesz co przegladalem ta oferte na stanowsiko kasjera/ sprzedawcy ale nic na temat zarobkow nie ma tam napisane..pewnie podczas rozmowy mozna sie dowiedzieć
zdjecie uzytkownika
Mordoklejka - 2016-01-20 20:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogę się wypowiedzieć na temat pracy w InterMarche w Bukownie, woj. małopolskie.
Widzę, że nie tylko tam kasjerzy są zobowiązani do dbania o higienę toalet dla klientów. W Bukownie to norma, rękawiczek do sprzątania brak, często kasjerka, która siedzi na kasie zawsze-otwartej musi schodzić z kasy posprzątać toaletę i w tym samym czasie wołana jest do powrotu na kasę, bo klienci czekają a reszta kasjerek rozbiega się po sklepie.
Zarobki nie są tak złe, jak być mogą, chociaż jak na stanowisko pracownika sklepu/kasjera, który musi nie tylko oblecieć cały sklep i magazyn oraz w tym samym czasie obsłużyć klientów na kasie, mogłoby być lepiej.
Dwie tylko kierowniczki nadają się do współpracy, reszta to furiatki, nie potrafią rozdzielić zadań pomiędzy pracownikami, czasem jeden pracownik ma trzy zadania do wykonania, a inni muszą brać się za cokolwiek, żeby nie zostać zwymyślanym za brak zajęcia. Organizacja na poziomie zerowym.
Prezes sklepu to furiat i cham. Na dywaniku ląduje się za byle głupotę, zostaje się zwymyślanym równie wymyślnie, co przez kierowniczki; zwolnienia to nudna codzienność - niesamowita rotacja pracowników. Jest niechlujny i nie dba o wizerunek wobec klientów, który powinien być przynajmniej znośny; wprowadza chaos pośród personelu.
Polecam tę pracę tylko tym osobom, które mają naprawdę mocne nerwy i potrzebują koniecznie pracy, jednak nie na dłuższą metę.
zdjecie uzytkownika
Nos - 2016-01-22 14:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem Ci @mordoklejka że czytałem to co tutaj dziś napisałeś z wypiekami na twarzy i ogólnie super się czegoś takiego dowiedzieć, ale to chyba też opcja pojedynczego sklepu, a nie każdego

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterMarche

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert