logo Ergis

Ergis

Wąbrzeźno

Opinie o Ergis

KALANDROWY 2014-07-26 20:24:11
WITAM SERDECZNIE.NASZE KADRY WPADŁY NA WSPANIAŁY POMYSŁ, ABY KAŻDY PRACOWNIK ODBIJAŁ SIĘ PRZEBRANY NA STANOWISKU PRACY, OK ALE GDY MISTRZ ZMIANOWY NIE WIE JESZCZE DOKŁADNIE GDZIE DANY PRACOWNIK BĘDZIE TYM RAZEM PRACOWAŁ ODBIJA SIĘ NA INNYM STANOWISKU PRACY, CO WTEDY?( usunięte przez administratora ) JAK WIDAĆ NUDZI SIĘ W SWOIM POKOIKU I WYMYŚLA JAK TU DOPIEC ROBOLOWI KTÓRY NA TYCH WSZYSTKICH UMYSŁOWYCH PRACUJE I PROFITAMI DORABIA ICH PO STO KROĆ. KAŻDE WYJŚCIE NA PAPIEROSA TEŻ MA BYĆ ODBIJANE NA REJESTRATORZE!A JEŻELI KTOŚ PALI PO 15 PAPIEROSÓW NA ZMIANĘ BO MA STRESUJĄCĄ PRACĘ TO CO WTEDY? Z NIEOFICJALNYCH ŹRÓDEŁ WIADOMO ŻE BĘDĄ ODCIĄGAĆ Z PENSJI!!! I WSZYSTKO TO PRACOWNIK MA ZNOSIĆ ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ!!!!JEŻELI CHCECIE WYMAGAŃ TO DOCEŃCIE NAS I ZACZNIJCIE TRAKTOWAĆ NAS JAK LUDZI. NIE PRAWDA ŻE ZNIESIONO ( usunięte przez administratora )W ERGISIE TAK JEST NADAL PRACUJESZ CIĘŻKO TYLKO PO TO ABY PRZETRWAĆ 2 TYGODNIE, A DRUGIE 2? POŻYCZKI KREDYTY I TAK W KÓŁKO BO W TYCH CIĘŻKICH CZASACH WYŻYĆ Z RODZINĄ ZA 1230 ZŁ NA RĘKĘ TO GRANICZY Z CUDEM.( usunięte przez administratora ) MOŻE JESZCZE ZROBIĄ WC NA KARTĘ ABY WIEDZIEĆ ILE CZASU PRACOWNIK "TRACI"CZASU NA ZAŁATWIENIE SWOICH FIZJOLOGICZNYCH POTRZEB.100 % WYKONANE WYGÓROWANYCH NORM WIĘC NIE POWINNO ICH INTERESOWAĆ CZY KTOŚ PALI 1 PAPIEROSA CZY 20 W CIĄGU ZMIANY. JEDYNE ROZWIĄZANIE ( usunięte przez administratora ). POZDRAWIAM PRACOWNIKÓW ERGIS-EUROFILMS S.A
2
Wojtas 2014-07-29 18:40:20
Heheh jutro ide na jakiś test nie wiem o co chodzi bede pracował raczej na kuchni jak mówili ale już sie boje po tych opinniach .. Hmm no cóż trzeba robić nie ma ( usunięte przez administratora )się jak kasa jest na czas to najważniejsze!
kalosz 2014-07-31 19:41:58
cudze chwalicie.....poczytajcie...źródło ( usunięte przez administratora )Firma L z Poznania.
Praca przy komputerze.
Płaci tylko za przepracowane godziny. Za pełne przepracowane godziny.
Jak to wygląda w praktyce? Przychodzisz na 8:00 i chcesz wyjść o 16ej. Jak w normalnej firmie... Ok, wyjdź ale jeśli byłaś choć 5 minut na przerwie to zapłacą za 7h. Przerwy są niepłatne!
By wyjść na siku, co trwa 2-3 minuty, trzeba się wylogować w komputerze z systemu. Czyli każde siku trzeba odpracować, śniadanie też.
Tak, kodeks pracy przyznaje za pracę przy komputerze po 5min przerwy na godzinę. Ale przecież w firmie L pracuje się tylko na umowę zlecenie, więc żaden kodeks nie obowiązuje, pracownik nie ma praw...

Firma D z Poznania.
Praca przy komputerze.
Praca na pełen etat to praca na 8,5h w dni robocze. Od 8:00 do 16:30. Dlaczego tak? Bo skoro na 8h pracy pracownikowi dają 30min przerwy to trzeba o te 30min dłużej pracować.

Niestety, mimo tego, że pensje w tych (i takich) firmach to kwoty nawet poniżej 1000zł to mogą sobie pozwolić na wieczne rotacje wśród pracowników. Bo zdesperowani ludzie za te 800-900zł miesięcznie zrobią wiele, wszystko lepsze od siedzenie w domu za darmo, czynsz się sam nie opłaci, a człowiek nie żyje powietrzem...

Praca przy komputerze to oprócz 15 minut ustawowej przerwy jest jeszcze 5 min po każdej godzinie.
Sorry, taki mamy kraj.

To nie są moje doświadczenia ale poznałam ludzi, którzy w tych firmach pracowali i przypadkowo ich opowieści na przestrzeni ostatnich miesięcy potwierdzały się.
KALANDROWY 2014-08-01 07:22:21
Skoro tak zapraszam do Ergisu. Na hali miejscami powyżej 50 stopni ciepła, średnio 35 stopni.Były przypadki omdleń a kadry nic z tego sobie nie robią. Zamykają wszystkie drzwi, zero wymiany świeżego powietrza czy wentylacji bo nie działa.
janek 2014-08-12 06:45:41
Najlepszy w tej firmie jest jacus z.
mareczek 2014-09-25 09:33:00
Mam kuzyna, który pracuje koło Wejherowa w naszej konkurencji. Też nażeka, ale płacą tam zdecydowanie lepiej - dostajesz na dzień dobry 1500. Nawet na okresie próbnym, jeśli robisz to co do ciebie nalezy dostajesz też premię 200-300 złotych. Po 3 miesiącach mozesz zarobić nawet 2500. I masz umowę o pracę!!, a nie ...
A u nas??
Latem tam też było strasznie goronco, ale przynajmniej jest tam czysto.
szkoda, ze tak daleko
miecio 2014-09-28 21:51:59
a ile zarabia taki mistrz zmiany?
1
MERLIN MONROE 2015-01-05 19:12:30
Witam, jest u nas na DFM świeżo co zatrudniony młody mechanik.Dostał wysoką podstawę dużo wyższą niż przeciętny biały murzyn przy maszynie który musi tyrać. A nasz mechanik? większość swojego czasu pracy przesiaduje w mistrzówce pije sobie kawki, herbatki i opowiada mistrzowi różne rzeczy zamiast solidnie pracować jak każdy z nas.Przesiaduje tam bardzo długi czas robiąc mistrzowi l a s k ę i prosi się tylko o premie.Tak to można "pracować" i brać pieniądze za nic. Nawet sobie zapuścił kozią bródkę, aby się upodobnić do swojego mistrza idola he he. Pozdrawiam.
4
Wargas de la vega 2015-01-05 21:13:53
No tak racja racja nie raz to widziałem. Trzeba coś z tym zrobić bo tak być nie może
4
Niezadowolony pracownik 2015-01-07 03:31:50
Ostatnio na nocnej zmianie osobiście widziałem jak mechanik przesiadywał cały czas spijając kawki i oglądając wspólnie z mistrzem kabarety na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak w naszej firmie pracuje młody mechanik.
5
JAKUZA 2015-01-07 19:44:39
POZDRAWIAM MECHANIKA JEST MŁODY JESZCZE SIĘ NATYRA SMACZNEGO !!!
2
KaraWazeusz 2015-01-08 16:46:03
Oho, cóż to za wspaniała postawa, jestem pewien że za tę informację zostaniesz zaproszony na następną wigilię, człowieka roku masz jak w banku.
Ale że co? Że nie chodzi ci o pieniądze, z pewnością chcesz dopilnować żeby wszyscy pracownicy sumiennie wykonywali swoje obowiązki.
Po twoim komentarzu i ilości jadu jaki zawiera, wnioskuję że pracujesz na maszynie, w takim razie minąłeś się z powołaniem drogi panie.

Oczywiście nie mam tu zamiaru bronić wspomnianego mechanika, siedział to siedział, chciałem tylko podkreślić że opinie panów powyżej doskonale świadczą o mentalności niektórych ludzi w tym zakładzie. Zazdrość, zawiść i tryskający na kilometry jad...

To zdanie było najlepsze, cytuję"opowiada mistrzowi różne rzeczy zamiast solidnie pracować jak każdy z nas" JAK KAŻDY Z NAS :D

Do reszty się nie odniosę, bo jeszcze i mi urośnie słoma w butach. A na koniec dodam tylko że proponował bym się powstrzymać od takich komentarzy, bo nie wiem czy ktoś zdaje sobie z tego sprawę ale czasem niekoniecznie słusznie, można komuś zaszkodzić. Doskonale zdaję sobie sprawę że zarobki w ergisie kręcą się dookoła najniższej krajowej, sam więcej nie mam, ale tego typu złośliwości? Naprawdę? Pozdrawiam i radzę zażyć jakąś surowicę... na ten jad ;]
4
ROBOL 2015-01-12 20:42:50
Jakuza. Wiem kim ty jesteś. Widzisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nam wszystkim. Tak więc się pilnuj. Jest to forum otwarte, ale żeby swój na swojego pisał. Wstyd. Sam pewnie robisz lody, ale nie u mistrza tylko gdzieś tam wyżej. Chociaż z tym robolskim ryjem Cię nikt nie chce i z zazdrości tak piszesz, bo ty nie możesz possac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] he he
Tak na koniec bujaj pało i jak wspominałem wiem kim jesteś. Czuj się jak inni się dowiedzą. :)
1
bolek i lolek 2015-01-13 00:11:59
Powiem tak szkoda że walczycie między sobą zamias zająć się walką z systemem panującym w firmie. Jestem robolem jak każdy z was, który samemu nic lepszego nie wywalczy dla nas. Niestety nie ma w firmie solidarności między pracownikami bo
wtedy moglibyśmy wspôlnie coś wnieść lepszego,aby wszystkim było lepiej,tak niestety nie ma i nie będzie. A co do tej afery z mechanikiem, no cóż jest jeszcze kilka osób które lubią tam przesiadywać w wolnej chwili ale nikt nie pójdzie o tym rozmawiać wyżej bojąc się utraty pracy dlatego wypowiada się tutaj na forum. Niestety całkiem niesłusznie oberwał za to mistrz zmianowy,bogu ducha winny chłopak no ale cóż inaczej się nie dało więc teraz myślę, że co niektórym da to do myślenia co robią z wolnym czasem którego i tak jest za mało. Niech każdy zajmie się swoimi obowiązkami a nie będzie wpisów na forum. Po prostu wielu ludziom się wiele żeczy nie podoba, ale nikt nie chce się o tym wypowiadać z wielu powodów. Wiele chciałbym pozmieniać aby było nam lepiej ale to w swoim czasie. Jak na razie chciałbym aby zapanował pokój i każdy zajął się sobą. Pozdrawiam wszystkich czytających to forum i do usłyszenia a raczej napisania. Pracownik roku.
2
mkf 2015-02-07 18:29:01
pracuje na mkf-ie kilka lat jak wyzej pisane goraczki latem cos strasznego kiedy sie pracuje fizycznie targajac walki np,a gora ma to gdzies,a sproboj sie sprzeciwic tylko to zaraz nie podoba sie panu to inna praca,otworzysz brame brak premii,same straszenia itd, do tego bylo czasem tak ze nie CZY PAN ZOSTANIE DLUZEJ DZIS TYLKO DZIS PAN PRACUJE DO 18 GODZ np,nie zgodzisz sie a kierownik lub mistrz wystawi ci polecenie sluzbowe, chocbys zdychal tam z goraczki braku czegos do picia oni maja to gdzies,nie raz bylo tak ze w weekend nie bylo wody zimnej do picia. I tylko kamery przegladaja bo to oni chyba nie maja co robic tam!!!!a my mamy i to bardzo duzo, a co chwile dokladaja pracy ze wszystkim wymyslaja cuda niewidy!!
drek 2015-02-07 20:51:53
A nie macie związków zawodowych? OPZZ czy Solidarności? robić zdjęcia, wysyłać do prasy, dzwonić do radia. Nie można? można. Poskutkuje, zobaczycie.
2
złotnik 2015-03-15 10:43:45
Nie wiecie co to ,,Majdanek". Wasz czas pracy, faktyczny, nie jest mierzony. Na DGR np, na pięciu pracowników na hali trzech potrafi przebywać na palarni a ,,leader" w mistrzówce najczęściej. Jeden na pięć maszyn. Pilnuje oczywiście tylko swojej. Na MKF siedzi trzech na stołówce a dwóch nw palarni. Tylko że tam to mają palarnie pod dachem, klima. Europa. A logistyka to jest dopiero królestwo niebieskie. Jureczku, mniej spacerków z ,,finansowym" a więcej po szatniach. Ale nie ma co narzekać. Jak Wam nie pasi to do Veroni, albo palety zbijać za 3zila na godzinę. Sam pracuję jako fizyczny ale nie narzekam bo nie mam na co, zawsze może być gorzej. Oby nie.
2
Rudy rydz 2015-09-07 18:15:38
Witam.Pracuję już tu jakiś dłuższy czas i powiem tyle że brak słów...Podwyżki zaczynają dawać ha ha dlaczego?Ponieważ boją się że ludzie uciekają do konkurencji za lepszymi zarobkami he i słusznie sam osobiście czekam na odzew konkurencji gdzie dostanę więcej na początek niż tu po tyłu latach.A młody mechanik dalej sobie bąki zbija u mistrza choć jego afera przycichła to znów zaczyna przesiadówki.Lecz tym razem mistrz nie przybyła na to oka i nie daje mu siedzieć,choć ktoś zrozumiał powagę sytuacji.Pozdrawia i obym szybko się pożegnał z ergisem,na to liczę
budrys 2015-09-11 17:26:54
Powiem ci jak jest u konkurencji. Proponuja wyzsze pensje, tyle ze skladki od minimalnej. kasa pod stołem, nielimitowane nadgodziny, zero bhp. Socjalu nie ma. Zabawa dla odważnych i desperatów.
Ktos 2015-10-13 19:29:45
Natalia a Ty gdzie pracujesz?
Klin 2015-10-14 16:13:59
Mając na uwadze ,,zadowolenie" klientów masz na pewno na myśli zwroty. Prawda jest taka że z g-na bata nie ukręcisz. Marża pod niebo a wyroby do d-py. Zobacz co się dzieje, MKF na ćwierć gwizdka a Ergis na połowie.
1
Malaj 2015-10-18 14:30:45
Kupiłem falczki cielęce 0,8 kg firmy Ergis w Makro. Myślałem: cielęce, będą mięciutkie i pyszne, tylko odgrzać. A to świństwo!!! Połowę wyrzuciłem jako nie nadającą się do zgryzienia! Takiego paskudztwa jeszcze nigdy nie trafiłem!
Nigdy więcej nie kupie żadnego produktu tej firmy!!!
(usunięte przez administratora)
Klin 2015-10-18 16:35:05
To tylko nazwa ale firma nie ta sama. Ergis to nie Ergis - Eurofilms.
Fa 2015-10-19 22:07:42
Pracuję tu już kilkanaście lat i widziałem wiele wyrobów tej firmy (folie, tapety, granulaty). Sądziłem, że znam zakład bardzo dobrze i, że wiem co wytwarza w jakim jego miejscu. Mam tylko jedno pytanie!
Gdzie do diaska produkuje się tutaj flaczki cielęce?
Ahahaha ha haa a aha ha
Tak pytam bo może bym się nadał jako kontroler jakości. Lubię flaczki :-)
Słyszałem, że w zakładzie ludzie pracują " na kuchni". Myślałem, że to tylko żartobliwe określenie jakiegoś stanowiska, a tu proszę.....Flaczki ;-)
3
xxx 2015-11-05 16:48:19
Jak pracujesz tam kilkanaście lat toś f.r.a.j.e.r.
1
Edek z krainy kredek 2015-11-11 23:16:52
Tak olek, płacą za nadgodziny. Średnia płaca to 3200 i powinna Ci odpowiadać. Tyle że musisz palec trzymać prosto bo Ci się każą zwalniać. Najlepiej nic nie mów, rób za dwóch i kłaniaj się nisko. Dobra firma, polecam.
SPEJSON,WOJTAS I WALO 2015-12-18 10:14:23
Zapraszam złóż CV to dostaniesz tam prace przez Randstad i umowa co tydzień polecam dla desperatów i tych którzy myślą robić l o d y. Tak jak Ogórek i Pająk prowadzący ha ha ha ha szkoda słów wszędzie popychani i zero pojęcia o konfekcjonowaniu folii. A Meta następny pacjent, od sterydów i białka mózg całkowicie odmówił posłuszeństwa. Tylko groźby i mobing z jego strony,ale górze to na rękę widać za co nas mają,ludzi pracujących bez których ten zakład jeszcze jako tako się utrzymuje-do czasu...pozdro dla dobrych chłopaków,Plapuna i Szwagra he he
Edek z krainy kredek 2015-12-19 10:11:20
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i tyle. Nie widzi się to idźcie gdzie indziej. Firma płaci na czas, składki opłacone, pomaga jeśli jest potrzeba, są Fundusze; socjalny, remontowy, zakładowa kasa pożyczkowa. A ludzie jak wszędzie ściemniają i tyle. Nigdzie nie spotkałem się z taką ilością wolnego czasu podczas pracy co na DFM, K-1 czy DGR. Są i minusy, zapewne ale, gdzie ich nie ma? To firma prywatna o czym wielu z nas zapomina, czasy PRL minęły i tyle. Jak pokolenie które pracowało za czasów komuny wymrze to dopiero nastanie bida. Ale co tam, walcie w swoje gniazdo które Was żywi.
Magazyn 2016-01-11 16:20:56
Tak wszyscy gadacie, narzekacie na kierownictwo i wogole. Fakt kierownictwo jest rozne, mistrzowie wymagaja traktuja nas jak psy, ale nie sa wszyscy tacy sa tez kulturalni jak ten mlody z dgr. Chlopak kulturalnie wydaje polecenia, nie krzyczy (podobno jak go ktos zdenerwuje to sie zdarzy jak wszedzie) nawet potrafi z tego co wiem podziekowac za zrobione jakies zadanie, nawet z tego co wiem sam bierze paleciarke i pomaga na swoim wydziale bo tych dwoch pozostalych to ciagle siedza. Na innych wydzialach to sie nie zdarza. Na mkf syf straszny pracownicy traktowani jak psy. Socjal jest 13nastka jest to tragedii nie ma trzeba robic i tyle. 25 lat pracuje i nie narzekam.
4
Niewygodny świadek 2016-01-28 08:00:00
Tylu ludzi którzy mieli epizod dłuższy lub krótszy w tym zakładzie to nie spotkałem się nigdzie indziej. Tak wielu przetoczyło się przez ten zakład że szkoda o tym mówić. Ale nie o to chodzi, opowiem moją własną historię z tym słynnym zakładem. Pracowałem tam wiele lat i niestety z każdym rokiem zatrudniani to nowi pracownicy nie nadawali się nawet do sprzątania. Zamiast polepszającej się sytuacji w firmie było coraz gorzej,niekończące się wyścigi szczurów o wydajności na maszynach, za tak marne grosze że w skali miesiąca nie było to opłacalne dla człowieka który miał godność i troche oleju w głowie. Niestety jak wiadomo prawie wszyscy w zakładzie nie skończyli nawet zawodowej szkoły i pensje z tego powodu do dnia dzisiejszego kręcą się tylko wokół najniższej krajowej. Osobiście miałem tyle płacone po tylu latach,jak się okazało zmarnowanych latach. Zostałem zwolniony z powodu absurdalnie niskiej zawartości alkoholu w wydychanym powietrzu, w praktyce po dojściu do szatni miałbym 0,00mg/l. Zatrudniłem się w innej firmie i pod każdym względem jest lepiej od początku niż po tylu latach w jednej firmie, gdzie pracownika ma się za nic. Na sam początek większa płaca za te same przepracowane godziny, warunki socjalne na tym samym poziomie, brak monotonni wewnątrz zakładowej, relacje z szefostwem i innymi pracownikami na wiele wyższym poziomie niż w Ergisie. Jednym słowem krzywdy tym zwolnieniem mi nie zrobili, jestem wdzięczny wręcz byłej szefowej za to zwolnienie. Tak na moim przykładzie gdyby nie ta wpadka na portierni to pracowałbym tam do dziś i to jest właśnie ta negatywna mentalność, sytuacja zmusiła mnie do zmiany pracy i tylko lepiej na tym wyszedłem. Dlatego też mówię, nie bójcie się rzucić na głęboką wodę tylko dlatego że wiele lat trzymacie się jednego zakładu pracy. Polepszcie sobie sytuację finansową bo warto. Niestety nie tyczy się to tak zwanychzwanych "dzieci Ergisu" dla których nie ma nic poza tym jednym zakładem, ludzie otwórzcie oczyoczy. Tak po długim streszczeniu wygląda moja historia. Szkoda mi tylko ludzi, którzy zasługują na więcej a cały czas mają płacone grosze. Pozdrawiam wytrwałych którzy cały czas się męczą i wypalają w Ergisie.
1
Breck 2016-01-28 15:58:43
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale z tym trzymaniem się tego zakładu to prawda. Tu wiele się nie dorobisz, chyba że jesteś kalandrowym jak pukawka i jak on wchodzisz w ... Zmiany, zmiany, zmiany - zachęcam.
1
elvisiątko 2016-02-08 19:44:56
odnośnie wpisu brecka- każdy kalandrowy na buzuluku musi sie nap...lic zeby zrobic w miare dobrą folie, i zasłużyc na dobrą wypłatę a nie tylko "pukawka". a jak przyjdzie gościu nie potrafiący nic, a takich jest bez liku, to podwójnie trzeba się na...bac, chyba że ma się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co się produkuje. My często stoimy maszyną więc chodze i obserwuje. Z tego co wiem to bryg. Pawlaka na buzuluku ma najmniej reklamacji, a na thiriau- porażka spójrzcie na tablice przy biurze SZEFA produkcji. Kalandrowy H. i koledzy z A18- nietykalna parka, tylko komputer i mistrzówka, i wciskanie kitu panu P. Okleiny z thiriau się drukowac nie da.
2
elvisiątko 2016-02-09 23:01:37
nie wiem nic o rekrutacji ale jednego z mistrzów wiele osób chętnie wymieniłoby na kogokolwiek. Pytanie mam do już zainteresowanych- ile kosztuje karnet pod biurko do mistrza?
2
jupi 2016-02-20 11:13:07
i brawo ty!!!!!!!!!!!!!!!
Amelinium 2016-02-21 22:26:30
Brawo ja!!!!!!!!
jjjj 2016-04-01 15:43:30
poleciałeś na alkomacie bez atestu czy wezwali policję bo mam podobną sytuację i chcę się odwoływać? plis odpisz
olo 2016-04-20 14:10:50
Usunięto 2 opinie, negatywne dla ergisu, po co pisać skoro ktoś usuwa?
1
ramsmen 2016-05-20 23:52:17
Mkf Ergis to oaza wzorowej współpracy,szacunku i wzajemnej dbałości o siebie -aby pracownicy żyli
długo i dostatnio-tego z całego serca życzy wam ze spotkania po spotkaniu i terminem następnego
spotkania ,po czym się spotkamy i porozmawiamy - szefostwo (ma się dobrze)
1
Maroo88 2016-07-21 12:41:37
Z tego co wiem dalej szukają magazynierów i operatorów maszyn. Weź wyślij CV.
Maroo88 2016-07-21 13:05:42
Z tego co wiem cały czas szukają operatorów maszyn do Oławy, może i magazynierów też skoro znalazłeś ogłoszenie. Pozdro600
rob 2016-07-21 15:18:52
taaaa..... bo u nich nigdy nie ma ogłoszeń na stronie. Niby szukają, ale na rekrutacja coś tam trzeba pisać.. ja tak kiedyś wysyłałem i nawet ktoś dzwonił
ElektroSystem 2016-08-19 03:49:40
Jestem z firma aż po deskę grobowa!
ElektroSystem 2016-08-19 22:01:57
Z tymi oknami to już zwijacie interes, i to biegusiem.
Cardio pompa pompa 2016-08-28 11:25:57
Ergis to już tylko kwestia czasu czekam na jego koniec z niecierpliwością, zresztą nie ja jeden.Już nikt tam nawet do pracy nie chce przyjść co mnie nie dziwi.Tylko ciekawe co zrobią ludzie którzy trzymają palec porto w du....? Do żadnej innej pracy się nie nadadzą bo są nieudolni jak niektórzy "mistrzowie" beztalencia i nic więcej.Czas zacząć szukać sobie pracy puki czas, nie mam zamiaru pójść na dno z zakładem
1
Edek. 2016-09-05 15:21:00
Życzysz ludziom którzy pracują tu w tej firmie całe czasami życie żeby poszli na dno? A u kogo Ty kolego będziesz pracował? nie czasami u prywaciarza , któremu jak Ci się uda to też będziesz trzymał palec gdzie trzeba za parę złotych więcej. Dlaczego uważasz że mistrzowie to beztalencia? no może ,,meta" i ,,pleban" ale reszta jest kumata. Idż sobie swoją drogą i nie życz nikomu co Tobie nie miłe.
Cardio pompa pompa 2016-09-08 17:28:00
Widzę że jesteś analfabetom skoro nawet czytać nie umiesz ze zrozumieniem.Przeczytaj dokładnie a później się wypowiadaj.Nie życzę nikomu źle a poza tym napisałem niektórzy mistrzowie a nie wszyscy.Przyznam ci rację co do tych dwóch " mistrzów"tutaj trafiłeś co do reszty się mylisz, jak wspomniałem na wstępie czytaj uważnie.PS jestem już w trakcie załatwiania przeniesienia do lepszej firmy niż ergis gdzie już zaczynają zatrudniać Ukraińców bo nikt normalny nie ma zamiaru tu pracować.Pozdrawiam i umyj swój palec
Edek. 2016-09-08 19:49:24
Powodzenia w nowej firmie. Jeśli tu nie umiałeś pracować, gdzie dyscyplina pracy kuleje i każdy łazi gdzie i kiedy chce to w nowym miejscu pracy albo padniesz na jednej 15 min. przerwie albo już kupiłeś sobie wazelinę. I nie pisze się ,,analfabetom" a analfabetą. Polonisto z spod stogu siana :-)
Nie jestem robotem 2016-10-03 19:19:19
Mam złe przeczucia co do przyszłości tej firmy. Jak w chodzę do zakładu to nuci mi się melodia przy której tonął Tytanic.
1
ylopa 2016-10-03 22:34:44
Eh no to średnio powiem Ci wiadomo ze jak ktoś ma odpowiednie kwalifikacje to mimo wszystko liczy jednak na jakieś spore zarobki prawda?zwłaszcza ze praca na produkcji to jednak chyba do lekkiej nie należy
hary 2016-11-10 22:17:27
a Ergis to nie firma prywaciarza , toż to firma prezesa inni się nie liczą
1
Zostaw swoją opinię o Ergis - Wąbrzeźno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ergis