Polstal

Sosnowiec

Opinie o Polstal

mały 2015-01-23 02:03
To warto zainteresować się Polstal, czy lepiej sobie odpuścić? Tak mnie w ogóle zastanawia gdzie ja moge obejrzec ich aktualne ogłoszenia pracy? Coby zapoznać się z opisem stanowiska, wymaganiami i tak dalej. Dodatkowo zapytam jak tu traktują osoby palące? Można bez skrępowania wyjść na 5 minut, jest w ogóle takie miejsce jak palarnia?
2
Mariusz słabosz 2015-03-04 21:08
Odpowiadając na wszystkie idiotyczne opinie, które w zupełności nie są zgodne z prawdą informuje iż wszyscy pracownicy są zatrudnieni na umowy o prace, nigdy nie spóźniliśmy sie ani jednego dnia przez 11 lat działalności z wypłata wynagrodzeń zawsze są o czasie. W firmie pracuje 66 osób w święta jest wigilia i nawet na karpia mamy a palić nie pozwalamy ze względu na przepisy. Od pracownikow wymagamy tego co jest podane w wymaganiach na dane stanowisko ale jak zwykle pracownicy którzy szukają pracy obiecują ze maja wiedzę i doświadczenie ale to niestety bardzo szybko a szczególnie w handlu wychodzi. Firma zajmuje sie handlem wiec logiczne jest ze żeby zarobić musi sprzedać, a żeby sprzedawać w dzisiejszych czasach trzeba dać z siebie 100 %. Wiec jeśli ktoś szuka pracy w której nie będzie musiał nic robić albo robić nie wiele za wiele to NIE ten adres
2
boho 2016-06-01 20:36
(usunięte przez administratora) )
9
kris 2016-07-07 10:00
Powiem tak, jest tak jak prezes tu napisał trzeba orać w jego dokładniejszych słowach zap...ć jeśli chcesz zarobić . trzeba mieć duże obroty a w tym czasie wiedzą wszyscy że ciężko o klienta więc i o kasę .
Dużo jest obecnie wolnych miejsc/wielu kluczowych pracowników nie wytrzymało napięcia jak i tekstów wypowiadanych przez prezesów i odeszło wraz ze swoimi kontrahentami .
Atmosfera fatalna ale jak się przeżyje w polstalu choć pół roku to furtka otwarta do innych firm przyjmują wszyscy.
1
oh 2016-07-12 18:09
orka na ugorze, a szefostwo wredne ! oni chcą tylko kasy kassy kasy kkkassssyyy ,, jak nie zarabiasz dla nich wyśrubowanych zysków to wylatujesz
1
pracując@ 2016-07-18 15:55
Kris napisał o fatalnej atmosferze w firmie? Chyba nie miał okazji zapoznać się z ludźmi tu pracującymi i ze mną. Ludzie są super CI co pracują i Ci co odeszli tak samo. Jak to w handlu bywa, po latach może ludzie pragną zmiany a może chcą jeszcze więcej. Może sformułowanie nie najlepsze ale faktycznie jak się Ora to się zarobi, albo wystarczy mieć czasami szczęście;) Francuskim jeszcze nikt się nie posługuje, ale rynek francuski może być bardzo interesujący.
ja po 2latach jestem zdecydowanie na tak.

PS. a pisząc komentarz siedzę w pracy więc chyba nie ma jakiegoś terroru:)
1
Boshheee 2016-07-23 23:09
Kolejny Lizodup pracując@ oni takich uwielbiają, więc Cie szybko nie zwolnią... tylko nie zapomnij jeszcze o donoszeniu na kolegów z pracy ps. oni to też uwielbiają
5
50 2016-10-10 19:48
czesc ale co powiecie koledzy na taka prace u nich jak specjalista do spraw handlu w Sosnowcu? chodzi mi o to jakie są oferowane warunki zatrudnienia tutaj i jaki rodzaj umowy oferują ?dzięki za odpowiedz
villa88 2016-10-26 13:44
Mam pytanie odnośnie malowania i piaskowania w tej firmie jakie są warunki na malarni i piaskarni ???? pytam dlatego że zobaczyłem ogłoszenie że szukacie do pracy na stanowisko Malarz - Piaskarz
Spawacz 135 2016-10-26 21:40
może wypowiedzieć się jakiś spawacz na temat warunków pracy i płacy Polstalu?
Stalak 2017-01-03 10:50
Szukam pracy w Będzinie i usłyszałem o tej firmie dobre opinie. Czy ktoś wie o przyjęciach do firmy? Może jeszcze dowiem się ile tam płacą i jaka jest atmosfera. Czy podpisują umowę na okres próbny czy zlecenia?
Natalia 2017-03-13 10:37
Czy coś zmieniło sie w firmie Polstal? Mało wpisów na forum.
Stalak 2017-04-09 12:41
Widziałem ostatnio ofertę pracy dla montera konstrukcji w Polstal-u, zastanawiam się czy jest jeszcze aktualna? Gdyby ktoś miał wiedzę o tym proszę o kilka zdań . Generalnie mało sie ludzie tu wypowiadają.
Grzesiekoc 2017-04-12 19:30
Mam kilka słów komentarza... w dniu dzisiejszym 12.04.2017 uczestniczyłem w rekrutacji na stanowisko SPECJALISTY ds. handlu. Rozmowa sympatyczna, ale i tu przejdę do konkretów 1800 zł netto!!!!! a teraz ujmę to najłagodniej jak tylko potrafię: ( usunięte przez administratora )A Tym którzy się na takie coś godzą nawet nie współczuje - myśleć kochani, myśleć!!!! Na co pozwolicie to macie!!
4
Alicja 2017-04-13 14:21
W firmie Polstal 1800zł to tylko podstawa na początek w woj. Świętokrzyskim , ogólnie można zarobić dużo więcej , ale trzeba się wykazać i zapracować na premię , a nie tylko wymagać … Wiele osób zarabia najniższą krajową , a przy odrobinie chęci w firmie Polstal można zarobić dwu , trzy krotnie więcej niż podstawa.
Grzesiekoc 2017-04-14 09:21
Droga Alicjo nic tylko Ci gratulować..dobrze jak ktoś zna swoja wartość :D!! Szacunek również dla firmy, że ma tak oddanych NIEWOLNIKÓW. Po przeczytaniu takich komentarzy jak Twój na miejscu zarządu opierdzieliłbym wysokość podstawy do minimum czyli ok 1450 zł, bo z nadmiaru pieniędzy w głowach się przewraca!!!! A gdyby to było możliwe powinni jako podstawę podawać rękę ze słowami "BÓG ZAPŁAĆ" I zostawić tylko premie bo to i tak w ch..j !!!! Pewnie jesteś wykształcona, masz wielkie umiejętności, posiadasz ogromne doświadczenie i zasługujesz tym samym na 1800 podstawy, a taki kozak Misiek- MISIEWICZ ni wykształcenia, ani wiedzy i doświadczenie cenił się na 35 000 też podstawy :D- BRAWO TY (Alicjo)!!!!!!!
Wierzę jednak w ludzką mądrość, dlatego mam nadzieje, że za Alicją kryje się jeden z prezesów :D!!!!

Pozdrawiam
Pracownik 2017-04-19 09:30
Polstal to dobra firma i nie zmieni tego żaden hejt!!
INNY pracownik 2017-04-24 14:45
Jak człowiek udowodni, że jest wart to i podstawa jest tu wyższa;) a dodatkowa kasa jeszcze lepsza:)
Aplikujący 2017-04-25 20:07
Skoro firma jest taka dobra, to może ktoś z pracujących przybliży faktyczną wartość wynagrodzenia, tylko konkrety, na jaką podstawę liczyć, czy jest jakiś limit jeśli chodzi o premię - jeśli w ogóle ona występuje. Mam niebawem rozmowę i nie wiem czy warto jechać 100 km, by usłyszeć to co kolega wyżej napisał
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Polstal - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polstal