Polstal

Sosnowiec

Opinie o Polstal

mały 2015-01-23 02:03
To warto zainteresować się Polstal, czy lepiej sobie odpuścić? Tak mnie w ogóle zastanawia gdzie ja moge obejrzec ich aktualne ogłoszenia pracy? Coby zapoznać się z opisem stanowiska, wymaganiami i tak dalej. Dodatkowo zapytam jak tu traktują osoby palące? Można bez skrępowania wyjść na 5 minut, jest w ogóle takie miejsce jak palarnia?
2
Mariusz słabosz 2015-03-04 21:08
Odpowiadając na wszystkie idiotyczne opinie, które w zupełności nie są zgodne z prawdą informuje iż wszyscy pracownicy są zatrudnieni na umowy o prace, nigdy nie spóźniliśmy sie ani jednego dnia przez 11 lat działalności z wypłata wynagrodzeń zawsze są o czasie. W firmie pracuje 66 osób w święta jest wigilia i nawet na karpia mamy a palić nie pozwalamy ze względu na przepisy. Od pracownikow wymagamy tego co jest podane w wymaganiach na dane stanowisko ale jak zwykle pracownicy którzy szukają pracy obiecują ze maja wiedzę i doświadczenie ale to niestety bardzo szybko a szczególnie w handlu wychodzi. Firma zajmuje sie handlem wiec logiczne jest ze żeby zarobić musi sprzedać, a żeby sprzedawać w dzisiejszych czasach trzeba dać z siebie 100 %. Wiec jeśli ktoś szuka pracy w której nie będzie musiał nic robić albo robić nie wiele za wiele to NIE ten adres
3
boho 2016-06-01 20:36
(usunięte przez administratora) )
9
kris 2016-07-07 10:00
Powiem tak, jest tak jak prezes tu napisał trzeba orać w jego dokładniejszych słowach zap...ć jeśli chcesz zarobić . trzeba mieć duże obroty a w tym czasie wiedzą wszyscy że ciężko o klienta więc i o kasę .
Dużo jest obecnie wolnych miejsc/wielu kluczowych pracowników nie wytrzymało napięcia jak i tekstów wypowiadanych przez prezesów i odeszło wraz ze swoimi kontrahentami .
Atmosfera fatalna ale jak się przeżyje w polstalu choć pół roku to furtka otwarta do innych firm przyjmują wszyscy.
1
oh 2016-07-12 18:09
orka na ugorze, a szefostwo wredne ! oni chcą tylko kasy kassy kasy kkkassssyyy ,, jak nie zarabiasz dla nich wyśrubowanych zysków to wylatujesz
2
pracując@ 2016-07-18 15:55
Kris napisał o fatalnej atmosferze w firmie? Chyba nie miał okazji zapoznać się z ludźmi tu pracującymi i ze mną. Ludzie są super CI co pracują i Ci co odeszli tak samo. Jak to w handlu bywa, po latach może ludzie pragną zmiany a może chcą jeszcze więcej. Może sformułowanie nie najlepsze ale faktycznie jak się Ora to się zarobi, albo wystarczy mieć czasami szczęście;) Francuskim jeszcze nikt się nie posługuje, ale rynek francuski może być bardzo interesujący.
ja po 2latach jestem zdecydowanie na tak.

PS. a pisząc komentarz siedzę w pracy więc chyba nie ma jakiegoś terroru:)
1
Boshheee 2016-07-23 23:09
Kolejny Lizodup pracując@ oni takich uwielbiają, więc Cie szybko nie zwolnią... tylko nie zapomnij jeszcze o donoszeniu na kolegów z pracy ps. oni to też uwielbiają
7
50 2016-10-10 19:48
czesc ale co powiecie koledzy na taka prace u nich jak specjalista do spraw handlu w Sosnowcu? chodzi mi o to jakie są oferowane warunki zatrudnienia tutaj i jaki rodzaj umowy oferują ?dzięki za odpowiedz
villa88 2016-10-26 13:44
Mam pytanie odnośnie malowania i piaskowania w tej firmie jakie są warunki na malarni i piaskarni ???? pytam dlatego że zobaczyłem ogłoszenie że szukacie do pracy na stanowisko Malarz - Piaskarz
Spawacz 135 2016-10-26 21:40
może wypowiedzieć się jakiś spawacz na temat warunków pracy i płacy Polstalu?
Stalak 2017-01-03 10:50
Szukam pracy w Będzinie i usłyszałem o tej firmie dobre opinie. Czy ktoś wie o przyjęciach do firmy? Może jeszcze dowiem się ile tam płacą i jaka jest atmosfera. Czy podpisują umowę na okres próbny czy zlecenia?
Natalia 2017-03-13 10:37
Czy coś zmieniło sie w firmie Polstal? Mało wpisów na forum.
Stalak 2017-04-09 12:41
Widziałem ostatnio ofertę pracy dla montera konstrukcji w Polstal-u, zastanawiam się czy jest jeszcze aktualna? Gdyby ktoś miał wiedzę o tym proszę o kilka zdań . Generalnie mało sie ludzie tu wypowiadają.
Grzesiekoc 2017-04-12 19:30
Mam kilka słów komentarza... w dniu dzisiejszym 12.04.2017 uczestniczyłem w rekrutacji na stanowisko SPECJALISTY ds. handlu. Rozmowa sympatyczna, ale i tu przejdę do konkretów 1800 zł netto!!!!! a teraz ujmę to najłagodniej jak tylko potrafię: ( usunięte przez administratora )A Tym którzy się na takie coś godzą nawet nie współczuje - myśleć kochani, myśleć!!!! Na co pozwolicie to macie!!
8
Alicja 2017-04-13 14:21
W firmie Polstal 1800zł to tylko podstawa na początek w woj. Świętokrzyskim , ogólnie można zarobić dużo więcej , ale trzeba się wykazać i zapracować na premię , a nie tylko wymagać … Wiele osób zarabia najniższą krajową , a przy odrobinie chęci w firmie Polstal można zarobić dwu , trzy krotnie więcej niż podstawa.
Grzesiekoc 2017-04-14 09:21
Droga Alicjo nic tylko Ci gratulować..dobrze jak ktoś zna swoja wartość :D!! Szacunek również dla firmy, że ma tak oddanych NIEWOLNIKÓW. Po przeczytaniu takich komentarzy jak Twój na miejscu zarządu opierdzieliłbym wysokość podstawy do minimum czyli ok 1450 zł, bo z nadmiaru pieniędzy w głowach się przewraca!!!! A gdyby to było możliwe powinni jako podstawę podawać rękę ze słowami "BÓG ZAPŁAĆ" I zostawić tylko premie bo to i tak w ch..j !!!! Pewnie jesteś wykształcona, masz wielkie umiejętności, posiadasz ogromne doświadczenie i zasługujesz tym samym na 1800 podstawy, a taki kozak Misiek- MISIEWICZ ni wykształcenia, ani wiedzy i doświadczenie cenił się na 35 000 też podstawy :D- BRAWO TY (Alicjo)!!!!!!!
Wierzę jednak w ludzką mądrość, dlatego mam nadzieje, że za Alicją kryje się jeden z prezesów :D!!!!

Pozdrawiam
3
Pracownik 2017-04-19 09:30
Polstal to dobra firma i nie zmieni tego żaden hejt!!
INNY pracownik 2017-04-24 14:45
Jak człowiek udowodni, że jest wart to i podstawa jest tu wyższa;) a dodatkowa kasa jeszcze lepsza:)
Aplikujący 2017-04-25 20:07
Skoro firma jest taka dobra, to może ktoś z pracujących przybliży faktyczną wartość wynagrodzenia, tylko konkrety, na jaką podstawę liczyć, czy jest jakiś limit jeśli chodzi o premię - jeśli w ogóle ona występuje. Mam niebawem rozmowę i nie wiem czy warto jechać 100 km, by usłyszeć to co kolega wyżej napisał
Pozdrawiam
Chętny 2017-05-02 21:52
Widziałem w ostatniej ofercie pracy zapotrzebowanie w dziale eksportu. Czy to jest jeszcze aktualne, może ktoś wie?
Merkury 2017-05-09 22:37
POL-STAL Sp. z o.o. powstała w 1999 roku i z powodzeniem działa na rynku handlu wyrobami stalowymi. Mają bardzo szeroką gamę produktów. Ciągle się rozwijają to miło pomyśleć , że ta firma to moje miejsce pracy. Jestem pracowitym człowiekiem i sądzę, że firma mnie docenia.
Kalkuś 2017-07-13 17:19
Polstal to firma z historią, tyle lat działania na rynku. Jeśli ktoś nie nadaje się do pracy to zostaje zwolniony, jest to z pewnością przykre ale tak jest wszędzie nie tylko tu. Może trzeba szukać coś innego a nie oczerniać firmę? Co to daje , nic!!
Michal 2017-08-17 09:54
Tak rekrutacja do eksportu nadal aktualna.
Tymon 2017-08-17 11:31
Cóż to się stało, że nikt nie pisze nic od dawna na tym wątku? Czyżby wakacje i wszyscy wyjechali? Firma nie ma również większych potrzeb kadrowych, taki spokój? Może jednak ktoś napisze kilka słów co aktualnie słychać. Może potrzebują do kontroli kogoś?
Natalia 2017-08-28 09:54
Mógłby ktoś napisać @Tymon, co słychać w firmie? A jest ktoś tu ze stanowiska Specjalista ds. handlu? Aktualnie poszukują do krajowego i zagranicznego, więc informacje o pracy na tym stanowisku w Polstal są bardzo przydatne.
Znający 2017-10-19 17:30
Pracowałem tam kilka miesięcy w 2009 jako kierowca, wówczas małżonki owych prezesów były moimi prezesami. Mogę powiedzieć że gdyby nie kryzys finansowy to pracowałbym tam pewnie do dziś. Pozdro dla załogi, dziewczyn z biura no i Mirka, mam nadzieje że pamiętają o kogo chodzi...
Znający 2017-10-19 17:32
Pracowałem tam kilka miesięcy w 2009 jako kierowca, wówczas małżonki owych prezesów były moimi prezesami. Mogę powiedzieć że gdyby nie kryzys finansowy to pracowałbym tam pewnie do dziś. Pozdro dla załogi, dziewczyn z biura no i Mirka, mam nadzieje że pamiętają o kogo chodzi...
Kuba 2017-10-19 19:32
Jaki jest powód, że taka cisza panuje na wątku firmy Polstal? Firma ma się dobrze takie mam informacje ponieważ staram się do pracy. Chciałem dowiedzieć się coś więcej bezpośrednio od pracowników i mam nadzieję na to!!
Zostaw swoją opinię o Polstal - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polstal