DAAS Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o DAAS Sp. z o.o.

Jaco10 2015-11-26 18:44:31
W DE jest drożej, ale to co najdroższe (zakwaterowanie i nie tylko) pokrywa DAAS. Ja tam zadowolony jestem.
Egon 2015-11-27 23:33:55
Co ty za glupoty opowiadasz? Zakwaterowanie 1400 zl, transport na terenie niemiec 800 zl. ODCIĄGANY Z WYPŁATY (stawka 11,50euro brutto z czego wychodzi 30zl netto)
Jaco10 2015-11-29 13:05:56
A jaka stawka była podana kiedy się zatrudniałem? Wszyscy wiedzieli, ze jadą za 30 zł + pokrycie kosztów. Tylko ty nie wiedziałeś? Najwiecej krzykają ci co najmniej robili. DAAS nigdy nie wypłacił mi mniej niz się umawialiśmy przed wyjazdem. Pojechałeś jeden raz, a w dodatku śpie...les w trakcie robot i teraz jeszcze sie odszczekujesz.
1
Lechu 2015-11-30 15:08:20
Ciekawe który to ten Egon. Pewnie ten młody co nie szło sie do niego dowołać bo cały czas miał na uszach słuchawki i ściemniał kiedy mogl. Mnie z Daasem sie dobrze pracuje i jeszcze nie dostałem mniej niż było mówione przed wyjazdem.
1
top 2015-12-05 14:55:55
@jacek, dlatego jak ktoś wyjeżdża, to oszczędza jak może, bo gdyby żył tam normalnie, to niewiele by przywiózł :) DAAS zapewnia pracę malarza, brak czasu na wydawanie zarobionej kasy :)
Lechu 2015-12-05 23:53:43
Ja wiedziałem, ze jadę za 30 netto, ze do tego mi doliczą, a pozniej odliczą inne koszty, ale ostatecznie wyjdę na 30zl za godzine na czysto. Inni tez to wiedzieli. Co do rodziny i znajomych to trochę tam dużo ludzi, ale kto wie, moze wszyscy są z jednej rodziny. Próbujesz naciągnąć DAAS na dodatkowa kasę i udajesz głupka. Wszyscy wiedzieli za ile jadą.
Koki 2015-12-15 18:01:09
No właśnie. Stawka jest wiadoma już z góry. Dobrze, że dają taką stawkę o jakiej mówią, a nie obniżają jak to niekiedy w takich firmach bywa. Myślę, że nie ma co narzekać. Za granicę głównie się jedzie po to, by zarobić, a skoro nikt tam nie ma pojęcia o pracy no to cóż. Ważne, że pieniądze są.
hij 2015-12-16 09:56:24
o, o, 'legenda polimexu' o nim mozna by duzo napisac ale szkoda
slow, bo czego to on nie obieca przez telefon to jest pozniej dokladnie
odwrotnie. kierownicy rzeczywiscie rozni. zalezy gdzie kto trafi, bo sa tez
ok, ale co moze taki kieras jak nad nimi sa takie asy jak
'legenda'. placa na czas i tyle co mowili-kwatery rozne-ale to
zwykle sie roznie trafia no i chyba jednak standart zjezdza.
emi 2015-12-28 01:47:46
moim zdaniem 30netto jest w porzadku, poza tym jediesz na jakis okreslony czas, przeciez pozniej chyba nie musisz wyjezdzac jezeli ci nie bedzie odpowiadało
bezet 2016-01-13 22:35:00
to umowe na nie okreslony musiales miec niezla jak cie daas skusil umowa na 2 miesiace.
1
onyks 2016-01-13 23:57:29
@emi taka stawka jest naprawdę w porządku! mam nadzieję, ze taką oferują monterowi konstrukcji stalowych na którą aplikuję. słyszałem ze mają całkiem dobry socjal. mam doświadczenie tylko z Polski ale mozę uda mi sie odnaleźć w Niemczech i trochę groszy zarobić
1
kelem 2016-01-17 01:54:46
No ale oni nie tylko w Anglii oferują zatrudnienie @rozczarowany, jeśli chcesz to możesz jeszcze spróbować jak monter konstrukcji stalowych na budowie w Niemczech, zarobki wysokie bez premii.
Boss 2016-01-18 17:32:55
Powiem krótko Anglia spalarnia śmieci Zmiencie kierownika błagam !!! wgl nie zna się na robocie. Ja się pytam czy on ma wgl jakie kolwiek doświadczenie ? kto go przyjoł porażka Daasu a to nie pierwsza moja budowa z nimi...
ropusznik 2016-01-18 20:40:19
a ktora anglia i ktora spalarnia bo sa dwie i albo jednemu kierasowi zrobisz obciach albo drugiemu dobrze, albo odwrotnie?
gość 2016-01-19 20:18:31
jeden z nich ma ogromny szacunek wśród pracowników, drugi jest obiektem kpin. jak dla mnie @Boss nie musi wskazywać kogo miał na myśli.
1
kij 2016-01-19 20:41:49
-gość, jeżeli o takich rzeczach się dyskutuje to niestety nie jest to zbyt dobra wiadomość dla firmy. Czyżby z tym będą związane najblizsze rekrutacje - brakiem szacunku?
1
kierownik DAAS 2016-01-28 18:10:15
Panowie, którzy tak źle mają na projekcie w Anglii, a za przełożonego niekompetentnego kierownika, który na niczym się nie zna, rozumiem, że nie będziecie więcej pracować dla tej fatalnej firmy.
Jakże uciążliwym, krzywdzącym i oburzającym dla Was byłoby wracać tam po raz kolejny i męczyć się z tak fatalnym przełożonym.
Każdy z Was jest osobą asertywną i w pełni odpowiedzialną za swoje decyzje, które podejmujecie w we własnym dobrze pojętym interesie - w świetle powyższych komentarzy co najmniej zaskakującym będzie dla mnie jeśli pojawicie się ponownie w tym samym składzie.
Na szczęście dla Was Panowie i dla Waszej przyszłej kariery, ja powstrzymam się od komentarzy mojej subiektywnej oceny Waszych umiejętności i zaangażowania.
6
Dżony 2016-01-30 00:23:46
Najpierw zacznij od siebie ta ocenę bo my robimy na twoje widzimisie. Chodź i popracuj tak jak ty chcesz żebyśmy pracowali ale tak cały tydzień, wtedy zyskasz szacunek jak nie wymiekniesz. A wypowiadać to możesz najpierw osobie. Nikt nie chla nikt nie dla kazdy robi a ty latasz i trzesiesz majątki jak niemowlak przy kupce.
3
amphibia 2016-01-30 08:39:36
no to ci przeciez napisal ze jak nie dajesz rady to sie do niego nie pchaj. bo przeciez wiadomo ze dla takich specjalisow jak ty to w tej firemce i kraju i europie to roboty po prostu niema.
1
emi 2016-02-01 15:07:54
poza tym musisz miec uprawnienia do wykonywania tego typu prac, jako monter lekko nie jest, zalezy przy czym sie pracuje, ale z tego co wiem to płaca dobra jest.
1
Dżony 2016-02-02 11:27:31
i tak wróce i go będe gnębił, Zart normalnie będe robił jak do tej pory, ale czepliwy jest strasznie troche rozumow za duzo pozjadal
Dżony 2016-02-02 11:30:58
@emi trochę żle mówisz do montera kostrukcji nie potrzebne są uprawnienia a jak tak to niby jakie rozumiem na spawacza operatora wózka to tak, a płaca średnia
amphibia 2016-02-02 11:55:29
Dżony - zeby na ciebie za to gnebienie prokuratury nie naslali :)
papiery dla dobrego montera w UK - prosze: CSCS, nie CCNSG; NVQ; dobrze tez miec cos na zwyzki bo co to za monter co go trzeba wozic w koszu, wiec jeszcze IPAF no i zebys mogl sobie sam rusztowanko przejezdne postawic to PASMA. no i nie zapominaj o jakims papierze do prac na wysokosci i wymiany tarcz sciernych (Work at Height i Abrassive Wheels).
3
Dżony 2016-02-04 19:19:07
Tego gnębieniem nazwać nie można;) faktycznie masz rację z tymi papierami tam ten CSCS to jest pytań do nauczenia. Ale z tymi tarczami to przesadą u nich jest.
Zawiedziony 2016-02-06 23:54:44
Firma das plusy wyplata wynagrodzenia na czas i na tym pozytywy sie koncza. Minusy kierownicy czuja sie jak na swoim folwarku kaza robic co oni chca choc niektore ich domysly sa zle ale oni czuja sie bogami mam na mysli kierownika M z anglii. Niekazal nam go sluchac jakby jego polecenie zagrazalo zyciu to jest dla tego pana plus. Minus mam was w dupie jak zginiecie tylko firma bedzie miala klopoty. Minus pozzeral wszystkie rozumy. Minus jest lepszy od Boga to po co on chodzi jak lewitowac moze. Plus prezes daje kase na obiad tam i z powrotem. Minus jak jest przestoj to fjrma nie placi za to ci co dluzej robia sa wciskani na inne budowy ok 15%. A reszta jest pozostawiona sama sobie. Kierowniku M niewazne ze ludzie ci mowia ze tam tak robili wytlumacz to po ludzku ze tu bedziemy tak robic a tak wogole jakby klient ta prace zobaczyl jak ty kazesz robic to by das pracy nie mial. Po drugie nie jestes
najmadrzejszy. Po 3 kazdy kto tam robi to by cie nalal jak niemowlaka bo sila fizyczna jest wieksza niz twoje alter ego. Moze spotkamy sie w innych okolicznosciach licze na to. Pozdrawiam
Elo 2016-02-15 20:49:07
Wejście zmiencie kierownika M że spalarni w Anglii obok Aylesbury po powrocie to jeszcze gorzej z nim jest całkowicie jest niekompetentnych i na niczym się nie zna. I ci przydupasi
1
Ole:) 2016-02-16 20:10:31
No jak Elo tak pisze to muszą tak zrobic :)
czlowiek z polnocy 2016-02-23 18:45:52
prezesie, prezes jak juz czyta tu na forum to wyczyta ze kieras jeden czy drugi czy trzeci to moze i jest dobry albo matolek albo zly. bo co budowa to o klopotach slysze ciagle to samo czy od jednego czy od drugiego. ale onie wszyscy maja nad soba takiego dyrektora-zabe i to jemu sie trzeba pzyjzec blizej zanim bedzie za pozno.
Ambroży 2016-02-23 21:54:48
A ja powiem tak moze i płaca dobra warunki socjalne roznie to bywa ja akurat nie trafiłem zle ale kierownik od alpinstow taki JACEK to kawal bydleta ktory stosuje MOBING na kzdym nowym i to mocno wyzywa ludzi od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a swoich pupili bierze na gadke do biura i tam siedza po godzine i pija kawe a inni tyraja to samo z rodzina od prezesa nieudzacznicy ktorzy nic nie robia kiedys ta firma reprezentowala poziom ktory teraz w bardzo szybkim tempie upada!!!!
jacek wegiełek 2016-02-24 12:09:47
no żle trafiłes gosciu faktycznie oj bardzo zle,jestem strasznym bydlakiem ,stosuje mobbing i zmuszam wszystkich do tytanicznej pracy po 10 h dziennie ,wyzywając kazdego w straszliwy sposób...a szczególnie gnębię młodych stazem.młodych i nie nadających sie do pracy ,szczególnie do pracy na sznurach,takich co to nawet pędzla w reku trzymac nie potrafią i takich którzy mają problemy z logicznym mysleniem tez.idż chłopcze jeden z drugim zbierac truskawki bo na malarza sie nie nadajesz a tym bardziej na pracownika wysokosciowego ,a firmy nie stac na zatrudnianie gamoni którzy sie slizgają na plecach innych ciezko pracujących ludzi i jeszcze płacza ze im zle..na szczescie moj kochany faworycie(i tobie podobni) juz na zaden kontrakt z DAAS nie masz co liczyc.a swoich pracownikow faktycznie biore na kawe do biura ,ba nawet na ciastka,ale skąd tobie wiedzieć o czy rozmawiamy?!no skąd?!z chorej wyobrazni i zazdrosci.ehh tak po prawdzie to tracę tu czas odpisując takim jak ty( celowo z małej) anonimom !żegnam ozięble
1
Racja 2016-02-24 12:23:18
Daas firma jak firma ale kierownicy to patałachy z pierwszej łapanki. To weż jacuniu gamoniu pędzel i pokaż jaki chojrak jesteś udowodnić że umieszczono też pracować pokaż wszystkim że się mylą a jacunio jest the best,
jacek wegiełek 2016-02-24 12:40:05
Widzisz gamoniu ja juz nie musze z pędzlem latac w przeciwienstwie do ciebie..
A ty mi teraz odpisz jeszcze 20 razy po 20stoma róznymmi nickami chojraku jaki to patałach i kmiot ze mnie.jak to mówia nigdy nie walcz z "myslącym inaczej" bo najpierw cie zciągnie do parteru a potem pobije doswiadczeniem .i tak właśnie jest w twoim przypadku . nie zamierzam juz wdawac sie z toba w konwersacje .a teraz idz sobie popłacz w kącie ,może ci ulzy.
3
Racją 2016-02-25 20:42:20
Ja nie zamierzam cię wyzywać ani obrażać jacuniu, wyzwiska są dla ludzi którzy nie myślą i nie potrafią konwersowac, ja napisałem żebyś im udowodnil że jesteś ok i pokazać innym że się myla, a ty jak zwykle wybuchasz gniewem, melodię sobie zaparz jakieś leki na uspokojenie i świat będzie dla ciebie piękniejszy. Peace forever. P.S i nie jestem ten od niku Ambroży.
2
Jerzy 2016-02-25 21:56:25
Czy w tej firmie są normalni kierownicy?
1
Franek 2016-02-26 10:48:59
Nie ma, słyszałem o jednym od tych co na Kozienicach robili o Dawidzie, że jest ok i chłopaki mówili że przy nim aż chce się robić?
1
klocek 2016-02-29 23:18:52
jest jeszcze ten co w tygodniu nie pije, ale on po roznych budowach jezdzi i ciezko do niego trafic na roboty.
Nowak 2016-03-04 23:38:22
Z tego co widzę, to z opiniami tutaj na gowork jest tak samo jak z ankietami w firmie - nie trzeba sie podpisywać to można jechać po wszystkim i po wszystkich HAHA. Nastawienie kierowników do pracowników w głównej mierze zależy od tego czy jest to godzinówka czy ryczałt.
Areczek 2016-03-09 14:53:00
No ale wiesz jak to jest, różni ludzie, różne potrzeby, ponosi ich na różne sposoby. Moim zdaniem akurat tutaj na gowork organizacja jest przynajmniej niezła
Eloo 2016-03-21 22:04:59
kierownika ORMO z Aylesbury zmienili na kogo?
Tomek Wiercioch 2016-03-26 18:13:11
A ja dziękuję wszystkim za współpracę, życzę w przyszłości lepszych kierowników i stawek tak wysokich, żeby nawet dania wykwintnej kuchni francuskiej nie stawały Wam w gardłach; no i nie pijcie w tygodniu!
4
ORMO 2016-04-29 10:37:29
ORMO już w daasie nie ma :)
1
Przezyty 2016-04-29 19:56:48
To zwolnił się czy go wyrzucili? Chodzi o miloszka
Wałach 2016-05-04 07:24:49
A ty skąd masz takie informacje? Wyplaty i diety poszły terminowo.
3
Wojtek wierzbiński 2016-05-06 08:10:01
Panowie cały czas mnie zastanawia jedno...dlaczego gdy jestescie pytani o cokolwiek wszystko wam pasuje wszystko jest ok itd itd... A gdy czytam to co piszecie chce mi sie smiac bo nikt was nie zmusza do wyjazdow ani do wspolpracy z ta firma...skoro tak zle to czemu chcecie jezdzic??? Owszem niekiedy są nerwy ale wszedzie byly sa i bede chwile nerwowe w kazdej firmie takie jest zycie...jezeli macie choc troszke honoru to przynajmniej na wyjezdzie jezeli ktos was zapyta czy jest wszystko okej powiedzcie co wam nie pasuje a nie unosicie sie anonimowo w internecie pisząc wyolbrzymione bzdury.. Hmmm..byc moze to taka taktyka zeby zniechecac innych do podjecia wspolpracy z ta firma zeby samemu miec zapewnione miejsce pracy... A tak ogolnie nie raz sam bylem zdenerwowany cos mi nie pasowalo narzekalem ale zycie jest tak skonstruowane ze nie wszystko bedzie przebiegac po naszej mysli...na koniec dla wszystkich tych co tak wielce narzekaja SKORO WAM JEST TAK ZLE TO PO CO JEZDZICIE BYC MOZE JEST KTOS KTO POTRZEBUJE PRACY BARDZIEJ OD WAS.. POZDRAWIAM TYCH NIEZADOWOLONYCH ANONIMÓW
3
Buckinghamshire 2016-05-19 21:56:51
Źle zarabiasz? Nie podoba się? Od kilku lat kasa nie spóźniła się więcej niz 2dni. Po co to piszesz? K...a juz mnie zaczynaja wkur..c wpisy niektórych pajaców. Zle wam to wypad.
3
jandsa 2016-09-15 23:16:40
@ ada - not o szkoda, że już tego stanowiska nie ma. Bo warto by było chyba się załapać na nie. Mnie bardzo inte3resuje czy jest w danej pracy system motywujący (czytaj premie). teraz sie tegfo chyba nie dowiem, bo firma nie poszukuje pracowników teraz
Turu 2016-10-31 12:40:18
rozumiem że płacą 30 zł/h . Ile godzin dziennie pracujecie Panowie. Jak to wychodzi na miesiąc?
JN 2016-10-31 15:59:10
Przeważnie po 9,10 godzin dziennie od poniedziałku do soboty. W soboty czasami krócej.
Alojzy 2016-11-26 18:40:35
Ja osobiście jestem zadowolony współpracy z firmą Daas. Pozdrawiam :)
2
L2 2016-11-30 15:25:01
Chyba pierwsza firma alpinistyczna w polsce która wprowadzila jakies normalne standardy pracy.
2
Zostaw swoją opinię o DAAS Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DAAS Sp. z o.o.