brak logo

DEGA Zakład Pracy Chronionej sp z o.o.

Karnieszewice

Opinie o DEGA Zakład Pracy Chronionej sp z o.o.

Pan Hilary 2012-01-03 00:13:22
Firma jest na skraju bankructwa. Sprzedaż leci na łep. Może w końcu padnie im to. Wszyscy byliby szczesliwi.
Historia 2012-05-04 18:35:01
Ta firma ma polskie korzenie ale nie ma wsparcia od instytucji rządowych. Kilku dyrektorów i zarząd szukają linii obrony przed recesją. Przydałby się extra dyrektor finansowy i relama telewizyjna. Dobrze że pomagają pracownikom.
Koszalin 2012-08-17 19:11:39
Warto tam iść do pracy? Jakie zarobki na godzinę?
Chciałbym ta pracować 2012-10-03 10:58:49
Naprawdę was nie rozumiem. Firma broni sie przed trudnym rynkiem . Ludzie maja pracę ale niestety pracować trzeba a nie sie op.......... Najłatwiej jest krytykować . Dzisiaj wszystko mozna zakwalifikować jako [usunięte przez administratora] .
Prezes wariat. dyrektor swir? Popatrzcie i zastanówcie się jak ta niezbyt duża firma rozkłada konkurencje. zobaczcie jak jest umocowana na rynku boi się jej Lisner , Superfish, Grall i inni .
Wiem bo sam staram się z moja ekipą temu przeciwstawić, nie ukrywam że chciałbym z nimi pracować. Maja chyba niezła ekipę słyszałem że ten dyrektor świr jest bardzo aktywny i ciagle w ru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , Prezes również. Słyszałem również że ludzie maja płacone bez opóżnień i zawsze . Pracuje u nich sporo osób niepełnosprawnych.
Ludzie zastanówcie sie zanim zaczniecie pisac takie bzdury poczytajcie o innych firmach to zrozumiecie.

Gdybym mieszkał w Koszalinie to bym do nich wysłał swoje CV
Stach 2012-10-03 20:59:06
Jak nie przeżyłeś tego co ludzie opisują to nie podważaj ich opinii.
Zwykle jest dobrze tam gdzie nas nie ma.Jednak w przypadku Działu Handlowego Degi nawet nieprzyjacielowi nie sugerowałbym podjęcia tam pracy.Pisząc o konkurencji i pozycji Firmy na rynku nie masz pojęcia o stanie faktycznym. Najpierw się rozejrzyj i dokonaj rzetelnej oceny
Chciałbym tam pracować 2012-10-04 01:48:59
Pozycja Degi jest wysoka , wystarczy zajrzeć do badań rynkowych z czegoś to chyba wynika to sa fakty nie fikcja . Szkoda tylko że ludzi piszacy o innych świr, wariat maja mało odwagi żeby sie podpisać . Piszesz że wrogowi byś nie polecał , ciekawe z tego co słyszałem to jedna z rzetelniejszych firm w regionie.. Pokaż mi druga taką która organizuje bal karnawałowy dla wszystkich pracowników z tego co słyszłaem do rana i ful wypas. Z tego co zrozumiałem pracowałeś w dziale handlowym czy też na produkcji ?
made in dega 2012-12-09 19:31:30
Dziwnie piszesz kolego lub koleżanko. Przykro Ciebie słuchać. Dega to jeden z najlepszych pracodawców w regionie. Firmę tworzą ludzie. Dega była jest i będzie.
miron 2012-12-15 19:02:48
Dega to najgorszy pracodawca u jakiego pracowałem. Załoga straszna zwłaszcza starsze pracownice nie miłe i zawistne, kablary i lizotyłki. Organizacja pracy po prostu zajefajna.Ja jako facet wlewam sos kobieta dźwiga kontenery. Nikt nikomu nie pomaga.
ola 2013-07-25 17:22:34
ogólnie to by mogli ludziom dać podwyszki anie w leciec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie czyli pracownicy to wszystko ich zasługa anie tam szefów!!!!a ogólnie to jest teraz inna szefowa co do ludzi nie umie podejsć,ale ludzi to tez potrafią postraszyć a jakto ludziska boją sie odezwać co tu mówić!!!
OLA 2013-09-14 21:10:38
NAGRÓD NIEMA ZADNYCH PREMI TEZ NIEMA CO TU MÓWIC NIE USZUKUJMY SIE!![usunięte przez administratora] TAK MA SZEFOWA NOWA.JEST [usunięte przez administratora] SA PRACOWNIE TAKIE NIEMIŁE NA SAŁATKACH ZJADŁY BY ZWROKIEM,TAK MAJA NA ZWISKO,[usunięte przez administratora] ,I [usunięte przez administratora] OBGADAJĄ A PUŻNIEJ WYCHODZI KONFLIKT I WSZYSCY SĄ SKŁUCENI.A JAK NIE ICH POMYSLI TO SKARŻĄ DO KIEROWNIKA!!!
Pracownik 2013-10-08 23:16:59
Dega ma teraz bardzo dobrego kierownika produkcji:)
Pracownik 2 2013-10-08 23:24:21
Firma się rozwija i dba o pracowników, dzięki czemu dużo ludzi ma prace:) Polecam tą firmę!
1
Szank 2013-11-02 20:30:44
Czy kadra kierownicza dobrze zarabia w tej firmie ?
Dobrze zarabia ?-? 2013-11-03 20:20:48
Koszalin to nie Poznań czy Warszawa. Nie wiem jak są zbudowane płace np w firmach Espersen czy Royal. Jeżeli zarobki to podstawa i premia to w każdej firmie właściciel decyduje o tym jak to obliczyć. DEGA na pewno wypłaca pracownikom tyle ile mają zapisane w umowach. Na tyle wskazuje moja wiedza. Nie wiem jaki dział reprezentujesz, ale wiem że w Koszalinie mało płacą, i że ludzie pracują na najniższym wynagrodzeniu bez względu na stanowisko.
szank 2013-11-11 22:00:46
Nie interesuje mnie Poznań i Warszawa Pytanie proste. Może sformułuję inaczej . Jakie zarobki minimum może uzyskać tam kadra kierownicza. Reprezentuję całkiem inną branżę
1
Edward Snowden 2013-11-15 08:42:51
Kierownicy ma zarobki w przedziale 3500-6000 brutto.
Dyrektorzy mają zarobki w granicach 6000-9000 brutto.

A co do podwyżek to tylko Zarząd sobie takie przyznaje. Ostatnio po 5000 zł sobie podwyżki przyznali i ich zarobki sięgają teraz do 25000 brutto.
1
Edward Snowden 2013-11-27 12:56:28
Pracownik biurowy 2000-4000 brutto + premia jeśli dotyczy (przeważnie dział handlowy)
Produkcja ma stawkę godzinową zazwyczaj wyliczoną tak, aby była stawka minimalna miesięczna czyli 1600 brutto. Ale z tego co wiem to są ludzie zarobić na produkcji coś koło 2000 w zależności ile pracy jest.

Na podwyżki raczej nie ma co liczyć, chociaż jest taki zapis w regulaminie firmy. Zarząd powoła się na słabą kondycję finansową i podwyżek nie będzie tak samo jak wstrzymali premie kwartanlne.

Sprostowanie co do zarobków kierowników to ich zarobki zaczynają się gdzieś od 3000 brutto.
Edward Snowden 2013-12-07 21:34:19
Wiele tego nie ma:

1. Na święta Bożego NArodzenia kasa na pre-paid'owe konto w banku. Dostaniesz z kadr kartę i numer rachunku na któy będą przelewać dodatek.
2. Zazwyczaj w styczniu dla dzieci organizowana jest choinka (zabawa) z prezentami.
3. Raz na 2 lata zwrot 50% kosztów minus podatek za wakacje - takie al'a "Wczasy pod gruszą". Ale musisz mieć fakturę na siebie. Ale za paliwo nie zwracają.
4. Możesz starać się o zwrot 50% na zajęcia sportowe jak basen, siłownia itp.
5. Możesz starać się o dofinansowanie nauki jak kursy studia itp. Ale musisz podpisać lojalkę na 3 lata od zakończenia kursu szkoły itp. Więc mało atrakcyjne dofinansowanie. Inaczej zwrot kosztów.
obserwator 2013-12-08 22:02:30
Widać(usunięte przez administratora) ze jesteś bardzo zorientowany w kadrach robisz czy co ? Wiesz ile zarabiają Prezesi i wszyscy pozostali, pakiety socjalne . Piszesz że to niewiele ale wiem że firmy koszalińskie proponują dużo mniej. Jak praca u was w grudniu? Jak przejeżdżam ciągle widzę wjeżdżające i wyjeżdżające TIRY.. Gdzie wy to sprzedajecie? Czy macie przyjęcia na kierownicze stanowiska, córka jest Technologiem może by się zaczepiła . W jej firmie krucho...
1
Edward Snowden 2013-12-14 17:24:38
Obserwator nie ważne gdzie i co robię, uważam tylko, że taka firma jak DEGA powinna się bardziej dzielić sukcesem z pracownikami, ponieważ to oni naprawdę ciężką pracą budują tą firmę. Wiem, że w Koszalinie firmy mniej dają, ale i są co dają lepiej i są o wiele mniejsze niż DEGA. Moim zdaniem DEGA tylko z zewnątrz wygląda ładnie, ale jak spróbujesz to zmieniasz zdanie.

Co do córki to wystarczy poczytać stronę DEGI jak tak cię ona interesuje:
(usunięte przez administratora)
Klient 2013-12-14 18:53:36
Brawo dla firmy za fajne produkty w normalnych cenach. Najlepszy jest paprykarz. Nie wiem czy opinie u góry piszą aktualni pracownicy tej firmy czy byli ludzie, którzy sami odeszli lub ta firma jak każda inna z nich zrezygnowała, ale paprykarz polecam wszystkim. Kosztuje ok 2 zł.
1
Marihuana 2013-12-15 19:58:30
Ryzykujesz kolego lub koleżanko. Ksywa the best - trendy (inteligentna). Widać, że nie śpisz po nocach i nie lubisz tej firmy lub pracowników zarządzających finansami. Ta firma zatrudnia rok po roku coraz więcej dobrowolnych pracowników. Bez tej firmy ponad 300 rodzin pozna słowo POSREDNIAK.
Swiety Mikołaj 2013-12-22 18:13:29
A ja pracuje i jestem bardzo zadowolony . Dzięki firmie, będą to znowu fajne, kolorowe święta. Zawsze się wydaje że trawa, gdzie indziej jest bardziej zielona. Doceń to co masz ...

Przy okazji wszystkim na święta od Mikołaja : Przeżyjmy ten baśniowy czas w ciepłym kręgu rodziny i przyjaciół z sercem wypełnionym miłością
dzieląc się tym, co dobre i wybaczając pozostałe.
Swiety Mikolaj 2013-12-24 12:50:34
@elric Nie zrozumiałeś .. Jest za co kupić prezenty i przeżyć Święta.. Firma płaci ci chyba co miesiąc.. Pamiętaj że nie wystarczy wyprodukować ale trzeba to jeszcze sprzedać i zarobić na nasze wypłaty...
Nie wszystkie firmy płaca regularnie pracownikom? Chyba wiesz o tym ?
Swiety Mikolaj 2013-12-27 23:46:30
Tak dali . Duzy bon na święta i paczki tez będą dla dzieci...
Edward Snowden 2013-12-30 10:36:34
@Marihuana - we mnie nie ma nienawiści do firmy DEGA, ani do osób nią zarządzających i spać mogę po nocach. Na pewno też nie zależy mi na zamknięciu firmy, chociaż znając DEGI kombinacje można było się pokusić ;) Ja tylko wyraziłem swoją opinię i dalej będę uważał, że DEGĘ stać na więcej niż to co daje teraz.

@Swiety Mikolaj cieszę się, że praca Ci odpowiada i też jestem zdania, że plusem DEGI jest wypłacalność wobec pracowników, chociaż było kiedyś było inaczej i miejmy nadzieję że do tego nie wrócą. Również jestem zadowolony, że wysokość bonów ci odpowiada, wiadomo każdy pieniądz się przyda na święta. Ale tak jak zadał pytanie elric, czy po okresie świątecznym można liczyć na takie bonusy. Odpowiedź jest jedna: nie można :( .
Marihuana 2013-12-30 17:50:09
Zaletą Internetu jest pozorna anonimowość. To dobrze kolego (koleżanko), że nie chowasz w głowie urazy do tej firmy. Kupując dzieciom bułki i masło pamiętaj, że karmi lub karmiła je właśnie ta firma. Pracownicy szanują tę firmę. Pokuszę się nawet wnioskiem, że gdyby dzisiaj ogłosić w Sianowie, Sławnie i Koszalinie rekrutację kandydatów do pracy to byłoby mnóstwo chętnych. Nie wiem ile kadry miesięcznie otrzymują pytań o pracę, ale sądzę, że mnóstwo. Zarzuty dzisiaj może stawiać każdy w tej firmie i w innych, ale obronić je to zupełnie inna sprawa. Dobrze, że ta firma przez lata zatrudnia inwalidów i wspiera chore dzieci oraz innych biednych ludzi. To zaleta właścicieli firmy i nikt im tego nie zabierze.
1
grzegorz 2014-01-27 10:44:57
Witam, pojawiły się ogłoszenia na stanowisko Regionalnego koordynatora sprzedaży, czy ktoś z was może coś więcej powiedzieć na ten temat? NP,czy są to nowe stanowiska pracy czy poprzednie osoby zostały zwolnione i inne istotne informacje ... Jak nie na forum to może być na maila [usunięte przez administratora] Z góry dzięki za info!
Koszalin 2014-02-23 20:35:07
Kolega zaczął tam pracować w tym roku i jest bardzo zadowolony. Szuka miejsca dla drugiego kolegi po szkole średniej gdzieś w biurze lub w terenie.
Koszalin 2014-03-27 21:38:08
Jest oki. Jak skupisz się na pracy to będzie oki.
3
ciekawy 2014-06-13 00:12:09
dobrowolnych??? a ilu jest przymusowych?
Koszalin 2014 2014-07-23 22:27:33
Każdy chce pracować w tej firmie. 1 zmiana albo 3 zmiany. Liczy się kasa i podejście do człowieka. Kupuję sałatki z warzywami tej firmy w Tesco.
ludz 2014-10-21 12:57:08
Nie polecam firmy!Pracownicy nie mili, wszyscy podlizują się do kierowników, wszyscy są dwulicowi.Kierownicy nic nie robią a zarabiają wiecej od pracowników,trzeba tyrać za marne grosze. Sałatki i paprykarze sama chemia. NIE POLECAM !
Człowiek 2014-10-21 12:57:29
Nie polecam tej firmy !!!
Ludzie i pracownicy bardzo nie mili,kazdy komus zazdrosci i obrabia kazdego za plecami. Wolalbym byc na bezrobociu niz pracowac z takimi ludzmi.
A co najgorsze pracuja tam osoby niedbajace o higiene.
NIE POLECAM !!
2
Sterylny 2014-10-22 16:44:36
Człowiek napisał "pracują tam ludzie niedbający o higienę". Inspirująca myśl. Co masz koleżanko na myśli ?
pampers 2014-10-22 17:47:21
Super DEga!!!!
runpio 2014-12-17 01:22:53
Pozdrawiam serdecznie R.K i K.S kierowniczków działu technicznego którzy niewątpliwie dzięki swoim utalentowanym aktorstwem, pasą się w tej firmie niczym bydło na pastwisku, swoją grą pokazują że są mistrzami autokreacji i sztuki przypochlebiania się innym głównie to swoim przełożonym. Gów... by spod siebie zeżarli żeby tylko sobie nie zaszkodzić mimo to że będą winni, zwłaszcza pan R.K który będzie kłamał, oszukiwał, odwracał kota ogonem, próbował obciążyć za swoje błędy swoich podwładnych i odgrywał fałszywe emocjonalne scenki, również żeby wywrzeć na sobie jak najlepsze wrażenie w obliczu przełożonych jak i innych współpracowników.
4
david 2014-12-20 09:48:43
wszystko to prawda nie znający się na swojej pracy kierownicy automaty w rozsypce kierownicy bezradni działają tylko alarmy w automatach dobrych i znających się na swojej pracy P R.K ZW0LNIŁ zeby ukryc swoą ignorancję zarząd traktuje załoge gorzej niz niewolniów zbliżaja się święta a pracownicy degi prauą po 12 godz bez wolnych sobut i niedziel a dyrektor zastrasz ludz czarną lista tak wygląda prawda o pracy w dedze
5
Praca w Dega 2015-01-26 19:54:51
To bardzo fajna firma. Bardzo fajni właściciele. Bardzo fajni koledzy i koleżanki. Problem mają tylko pracownicy, którzy nie rozumieją znaczenia słowa praca. Są tu ludzie, którzy pracują od 23 lat. Pracują też całe rodziny. Jak chcesz kolego pracować jako technolog to odpowiedz sobie na pytanie czy swoją pracą jesteś w stanie udowodnić swoją wartość. Bardzo fajny Dyrektor technolog i fajna Pani Kierownik technolog. Pomocni, ale wymagający. To raczej zaleta niż wada.
8
zawodnik 2015-02-07 19:23:48
Przyjdzcie i przyjmijcie się do degi i ocencie sami..a nie krytykujecie.na dziale sałatek jest najlepiej:-)
3
igor 2015-03-22 20:19:17
no nie przesadzajmy, że w zakłądach pracy chronionej jest od razu gorzej jak w normlnych zakladach nie ma co tak generalizować. Mimo wszystko ja bym chciał siędowiedzieć o pracy w daga. Dział Sałatek chyba jest bardzo ciekawy co :D ? pozdrawiam was wszystkich, mam nadzieje, że ktoś pomoże w znalezieniu dobrej pracy.
runpio 2015-03-29 18:12:04
Nie Polecam pracy w dziale technicznym w tej firmie ponieważ pan Robert K kierownik, nie będzie ciebie oceniał tylko ludzie z produkcji i na podstawie ich opini jesteś oceniany. Praca w dziale technicznym polega głównie na regulacji maszyn pakujących, drukarek itp. Nie jest to proste do ogarnięcia nawet jesli posiadasz duza wiedze z zakrezu automatyki, po
prostu to trzeba ćwiczyć samemu na tych maszynach, uda ci się to po jakimś czasie jeżeli będziesz chciał, ale nie zawsze będziesz miał możliwość, po pierwsze musisz zdobyć akceptację pracowników produkcji obsługujące dana maszynę jeżeli w ciągu kilku minut nie uda ci się rozwiązać problemu wzywany jest drugi pracownik, bo zazwyczaj jest dwóch na zmianie, w zależności z kim masz zmianę, większość kolegów nie powie ci jaka była usterka tylko po prostu zrobi i pojdzie sobie, kilka razy się tak powtórzy i juz będziesz miał wystawiona opinie od pracowników produkcji i jednoczenie jesteś już gościem do odstrzalu. Dodam jeszcze ze w tym dziale panuje wyjątkowo fałszywa atmosfera, wszystkie twoje potknięcia nawet te błahe będą zapisane na laptopie u kierownika żeby zapomniał i do tego działają "wtyczki" kierownika a o to one Krzysztof S niby kierownik zastępczy, Radosław S bardzo szczegolowa wtyczka, Sylwia M kierowniczka produkcji to ona wystawia ci końcowa opinie. Także jak chcesz podając prace w tej firmie to się 2 razy zastanów jeżeli masz dla niej zrezygnować z innej pracy. Ta wiadomość pisze dla ewentualnych kandydatow
9
arturo 2015-04-02 16:14:42
Na technologa, przy pracy na trzy zmiany proponowali 2500 brutto :) Nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać?
6
cały kraj 2015-04-05 15:52:26
załosne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
punia 2015-04-08 12:44:22
zgadzam się...
2
Techniczny 2016-02-09 09:16:13
No i kierownik działu technicznego, uwielbiany przez wszystkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pan Robert K. wyleciał z firmy w sposób natychmiastowy. Krążą plotki że Dega ma założyć mu sprawę w sądzie bo jakieś przekręty na fakturach były. Następni do odstrzału będą byli współpracownicy Roberta K. Oby w końcu zrobiło się normalnie w tym dziale.
4
Techniczny 2016-05-10 16:39:58
Zmiany już idą pełną parą. Na razie zwalniani są współpracownicy (bezużyteczni donosiciele) byłego kierownika działu i na ich miejsca zatrudniają byłych wartościowych pracowników działu technicznego. Myślę że w tym tempie w ciągu wakacji powinny być oficjalne wakaty.
5
Techniczny 2016-08-09 19:25:17
No i są już wakaty w dziale technicznym. Chętnych zaprasza się do siedziby firmy.
Techniczny 2016-08-10 20:50:54
Na ten moment są wolne miejsca w dziale technicznym. Jest "cichy nabór", ale polecam skontaktować się z szefem działu (dane na stronie Degi) póki jeszcze nikogo nie przygarnęli.
3
23e4 2016-08-10 20:52:43
@Techncizny dobra dzieki za informacje bedzie mozna zrobić tak jak piszesz..szkoda tylko ze oni wlasnie nie wstawiaja zadnych ofert pracy tutaj bo tutaj to wiem ze wiekszosc ludzi zaglada i od razu mialoby gotowe oferty pracy i szybko mozna znalezc..
Zostaw swoją opinię o DEGA Zakład Pracy Chronionej sp z o.o. - Karnieszewice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DEGA Zakład Pracy Chronionej sp z o.o.