logo Amex-Bączek

Amex-Bączek

Falknowo 13, 14-240 Susz

Opinie o Amex-Bączek

Zaskoczona 2015-02-06 08:18
Po prostu nie wierzę w to co tu czytam. Znam osobiście Pana Krzysztofa Bączek i na dodatek jako osobę bardzo inteligentną i kompetentną. Co do brata nie mam zdania bo nawet z opowieści nie wiem. Posiadam jeszcze tylko informacje, że jakiś wredny Rudzielec , chyba z Gałdowa ma zrytą banię. Taki to w czasie wojny w obozie by sobie poużywał. Szkoda, że takim bydlakom daje się możliwość zarządzania ludźmi. Ale wierzę, że kiedyś kierownictwo przejrzy na oczy i zrozumieją, że to cywilizowany XXI wiek a ludzie to nie przedmioty. To wolny kraj, więc szacunku jeden do drugiego !!!!
9
zbych 2015-05-21 15:04
Racja z tym wszystkim co piszecie najwazniejsze zebyscie nie szli tam pracowac bo wykaczy was sam "kierownik" ha ktos powinien tym sie zajac moze wkoncu cos z nim ktos zrobi mysli ze to on tam zadzi wszystkim i wszystkimi, jak nikt mu sie nie stawia tak jest az wkoncu ktos cod zrobi tak ze bedzie p......
czytający 2015-05-21 15:22
niesamowite historie....
deresz 2015-08-28 20:03
czy to mozliwe jest?
Oko 2015-08-29 11:48
Nie aktualne i nie prawdziwe info...drogi kolo od ponad roku stałe teksty...czy płyta się zacięła?może coś z nowości?
buhahaha 2015-09-09 21:38
chyba z samego szefostwa ktos napisal

co boli prawda o zakladzie co?
Do buhaha 2015-09-10 07:36
Nie szef tylko pracowalem tam, Patrze na te Komentarze i zamiast pisać o Kadrze kierowniczej sracie sami na siebie... Jeżeli. Ci sie tam nie podoba to sie zwolnij malo masz pracy????ja pracowałem Na montażach i tez nie było. Lekko ale nie bawiłem Sie w politykę firmy bo nie mialem czasu.
Kilentka 2016-03-12 21:17
mialam niestey okna z Baczka i nie bylam zadolona , serwisanci z baczka przyjezdzali chyba z kilak razy do tych okien i ciagle bylo ocs nie tak

skonczylo sie tak ze wymienialm okna na innej firmey i nie mam teraz zadnych problemow

dziwie sie ze ta firma jeszce istenieje w tej wisoce bo okien to dobrej jakosci nie ronia dlatego maja chyba z 30 serwisantow

lepeij zainwestowa c w okan porzadnej firmy i w jakosc a nie z baczka
gosc 2016-04-06 22:28
Ja dostałem od jednego dealera firmy Vetrex alternatywną wycenę na okna firmy Amex . To chyba ma znaczenie o jakości tej firmy
anoo 2016-05-12 17:23
Super, że uczciwie podchodzą nie tylko do swoich klientów ale i pracowników @Ax, ale wiadomo czy mają teraz jakiekolwiek oferty pracy? Nie ukrywam, że chęntnie bym się załapał.
Alicja 2017-03-15 13:22
Zapoznaliście się z wywiadem udzielonym przez Prezesa Zarządu dla serwisu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,785683,wywiad-krzysztof-baczek W tym roku Amex-Bączek świętuje 20-lecie działalności!
Alicja 2017-04-19 15:43
@Jaco, jesteś zatrudniony w Amex-Bączek? Może powiesz nam kilka słów więcej o Twoim doświadczeniu z powyższą firmą? Może być to cenna opinia dla przyszłych kandydatów.
fuji 2017-06-27 19:05
Co mogę powiedzieć o tej firmie? Wyzysk i tyle plus działania nie z godne z polskim kodeksem pracy oraz z czystą przyzwoitością. Praca na umowę zlecenie na warunkach umowy o pracę na dodatek dwie wypłaty ta legalna na konto ta nie legalna pod stołem. Warunki pracy lepiej nie pytać, organizacja pracy to tak jak by kierownicy słowa organizacja nie znali. Po za tym kierownik który ciągle pracowników doprowadza do nerwicy, szacunek do pracownika poniżej zera. Praca po 8h to tam nie do pomyślenia zwykle 10h lub 12h na niektórych działach to ponad 300h robią ludzie w miesiącu.
Alicja 2017-08-08 08:07
@fuji rzeczywiście umowa zlecenie nie podlega kodeksowi pracy ale kodeksowi cywilnemu, dlatego pracodawca może manewrować z godzinami pracy, czy z wypłatą wynagrodzeni ale w zamian za to pracownik ma mniej obtrąceń na ubezpieczenie. Czy osoby wyrabiające po 300h chciały tyle pracować? Często zdarza się tak, że jest to wybór pracownika, a nie zmuszanie. Czy w Amex-Bączek jest tak samo?
fuji 2017-08-21 23:00
W firmie Amex to nie jest wybór pracownika po prostu dostawało się polecenie i musiało się przyjść. To zawsze działa tak że pracodawca stawia pracownika przed wyborem albo przychodzisz i pracujesz po 200 do 300h albo do widzenia i jest się zwolnionym. Czy to jest wybór czy "ekonomiczne wymuszenie"? Czy aby na pewno pracownik ma mniej potrąceń z tytułu umowy zlecenie czy to po prostu ominiecie przepisów według których pracodawca ma obowiązek wypłaty dodatku za nadgodziny oraz za godziny nocne ? Nie wspomnę już o wynagrodzeniu urlopowym. Oczywiście zawieranie umowy cywilnoprawnej na zasadach umowy o prace jest nie dopuszczalna a takie łamanie kodeksu pracy występuje w firmie Amex-Bączek.
Alicja 2017-08-22 06:34
@fuji a czy w takim razie wszystkie te nadgodziny są wypłacane? Oczywiście - sytuacja ma dwa oblicza, ale dla części młodych pracowników to czasami jest bardzo dobry sposób na zarobienie dodatkowej gotówki.
fuji 2017-08-22 12:02
Zależy w jakim sensie wypłacane. Oczywiście godziny wypracowane są wypłacane co do dodatków nadgodzinowych to oczywiście w Amex-Bączek to nie, przynajmniej za czasów jak ja pracowałem. Widzę że Alicja chce w jakiś sposób wybielić firmę. Moja rada najlepszy sposób na wyrobienie dobrej opinii o firmie to dobre traktowanie pracowników, właściwa organizacja pracy, dbanie o zasady bhp bo oczywiście tu też firma ma zaległości gdy ja pracowałem nie dostałem odzieży roboczej ani nawet ekwiwalentu za użycie swojej odzieży oczywiście nie wspomnę już o konieczności dźwigania ręcznie ciężkich elementów w tej pracy powyżej dopuszczalnej masy dla pracownika.
Zostaw swoją opinię o Amex-Bączek - Falknowo 13, 14-240 Susz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amex-Bączek