Winckler Personal

Warszawa

Opinie o Winckler Personal

Opw 2017-03-08 14:08
Przyzwoita stawka i przyjazne dla klienta świadczenie usług. Firma dała sobie radę zarówno w odnalezieniu pracownika do mojej firmy na stanowisko prawnicze, jak i marketingowe. Jestem zadowolony
1
miroslawa bart 2017-03-10 16:46
Dziś dostałam powyżke jestem opiekunką w winklerze od 3 lat i znow mnie pozytywnie zaskoczyli ciesze sie pozdrawiam pani Dorotko i pani Marto bardzo serdecznie sciskam
Katja 2017-03-15 14:45
Czy Winkler się rozdzielił na dwie spółki czy o co chodzi? Dlaczego mają executive search i rekrutacje ogólnie w Polsce na wyższe stanowiska a z drugiej strony oferują wyjazdy do opieki do Niemiec???? Ktoś wie???
Iza 2017-03-22 12:02
Winckler Personal bardzo dobrze radzi sobie z pozyskiwaniem pracowników do firm. Miałam okazję współpracować z nimi i miło wspominam ten czas. Powodzenia
3
Warsaw 2017-03-22 12:29
Swojego imienia nie zdradzę, ale jakiś czas temu brałam udział w rekrutacji w tej agencji. Starałam się o stanowisko menadżera ds. eksportu w firmie z branży paliwowej. Miałam wiele obaw co do rzetelności i wiarygodności firmy - w końcu nie jest tak widoczna jak popularny Manpower czy inne duże firmy rekrutacyjne, ale ku mojemu zaskoczeniu rekrutacja przebiegła na moje oko bardzo dobrze. Poczynając od relacji ze mną jako kandydatką, aż po wiarygodność firmy, w której docelowo miałam pracować (i w której rozpoczynam pracę za tydzień) aż po przedstawianie szczegółów na każdym etapie selekcji. W siedzibie firmy przy ul. Twardej wisi na ścianie certyfikat "Przyjazna rekrutacja", co według mnie zgadza się ze stanem rzeczywistym. W swojej karierze przerabiałam rozmowy o pracę z typowymi "bucami", którzy mieli radość z mieszania osoby ubiegającej się o pracę z błotem, próbowali zmniejszyć poczucie czyjejś wartości aby zbić z tropu i zmniejszyć pewność siebie, o braku bieżącego informowania o przebiegu rekrutacji już nie wspomnę. Tutaj doświadczenia były zdecydowanie przyjemniejsze no i efekt docelowy osiągnięty ;)
13
Mela 2017-03-28 13:57
Winckler Personal są dobrą, profesjonalną agencją. Za ich pośrednictwem miałam okazje dostać dobra pracę i do dziś tu pracuję. Myślę, że osoby chcące pracować znajdą zalety.
1
Daniel 2017-04-06 08:54
Witam. Czy firma ma również oddział w Krakowie? Czy trzeba umawiać się do nich na spotkanie?

Daniel 2017-04-06 08:55
Witam. Czy firma ma również oddział w Krakowie? Czy trzeba umawiać się do nich na spotkanie?

Luiza 2017-04-09 11:14
Winckler Personal świetna agencja , profesjonaliści w każdym calu.
K*** 2017-04-12 12:16
Wszystko byłoby okej, gdyby nie jeden szczegół. Byłam na rozmowie u nich, poprosiłam o białą herbatę, na co pan recepcjonista odpowiada ze nie posiadają takiej i proponuje mi inną. "U nich liczą się ludzie", ale z odpowiedzią na potrzeby klienta to jak widać cienko jeśli chodzi o podstawowe rzeczy jak herbata.
2
Kazik 2017-04-13 14:19
Hahahahahahaha czy to jakiś troll ? :D
7
Nicki Minaj 2017-04-14 14:34
trolololololo lololo lololo lololololoooooooooo
1
Milutka 2017-04-18 20:40
Winckler Personal jest profesjonalną agencją pracy, potrafią zorganizować pracę, dojazd i mieszkanie. Ale jak widać po wpisach to dla niektórych osób nie znajdzie się odpowiednich warunków do pracy. To jest straszne jak maruderzy obwiniają firmy o wszystko.
1
Walentina 2017-04-26 14:14
Nie jest to ogromna korporacja z setkami pracowników ale może to i lepiej. Dają radę zdecydowanie. Widać indywidualne podejście jak sie przychodzi na rozmowe kwalifikacyjna zaufanie sie jeszcze bardziej podnosi mimo ze moze nie jest to firma znana jak adecco czy inne agencje. Sadze ze warto jednak zaufac jesli chcecie byc traktowani jak ludzie a nie jak "kolejna osoba", anonimowa... Muszą jeszcze popracować nad rozpoznawalnością marki ale myślę że wybronią się i wybiją się poziomem usług
2
Walentina 2017-04-26 14:15
Nie jest to ogromna korporacja z setkami pracowników ale może to i lepiej. Dają radę zdecydowanie. Widać indywidualne podejście jak sie przychodzi na rozmowe kwalifikacyjna zaufanie sie jeszcze bardziej podnosi mimo ze moze nie jest to firma znana jak adecco czy inne agencje. Sadze ze warto jednak zaufac jesli chcecie byc traktowani jak ludzie a nie jak "kolejna osoba", anonimowa... Muszą jeszcze popracować nad rozpoznawalnością marki ale myślę że wybronią się i wybiją się poziomem usług
Luiza 2017-05-02 18:00
@K*** Myślę, że pisząc opinię wyłączyłaś myślenie. Dałaś firmie znak, że taki pracownik zupełnie nie jest im potrzebny!!
1
Mauricio 2017-05-17 14:15
Ludzie przeciez ta K**** to jakiś troll, nie można być przecież aż tak tępym... Chociaż...
Maniek 2017-05-18 08:34
Jestem mechanikiem samochodowym i zależy mi na robocie w Niemczech. Słyszałem sporo dobrego o firmie i chętnie bym z nimi wyjechał. Może ktoś cos podpowiedzieć?
Angelika K. 2017-05-18 15:30
Pani Aleksandra Szulc zasługuje na najwyższy poziom zaufania oraz nazywanie siebie ekspertem. Widać, że kobieta ma pojęcie o świecie, a standardy rekrutacji pochodzą zza oceanu.
Jeśli chodzi o Panią Olgę, to nigdy nie spotkałam tak zaangażowanego rekrutera.
Pozdrawiam
Melania 2017-05-23 18:48
Z pewnością Winckler Personal nie jest dużą firmą ale za to prężną
Maniek 2017-05-31 14:50
Teraz chyba nowy oddział robią na Lwowskiej??

Maniek 2017-05-31 14:51
Teraz chyba nowy oddział robią na Lwowskiej??
Karolina 2017-06-02 10:39
Wydają się godni zaufania, chyba się do nich zgłoszę
?? 2017-06-07 13:02
ZMIENILI SIEDZIBE????? CZY MAJĄ NOWY ODDZIAŁ??? NA STRONIE MAJĄ NAPISANE ŻE TERAZ SĄ NA LWOWSKIEJ :O
Mila 2017-06-09 15:57
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim sposobem zdobywania pracowników dla klientów, chapeau bas za kreatywne podejście i innowacyjność
Stella :) 2017-06-12 16:54
Pani Maleńka, Pani jest wielka!! Super wykwalifikowany rekruter, taka rekrutacja to sama przyjemność!!!! Pozdrawiam!!
Kandydatka ;) 2017-06-14 13:37
Niekorporacyjna firma, zdecydowanie ;) Zerknęłam przed rozmową w internet i widzę same dobre opinie i słusznie, jestem po rozmowie u nich i muszę przyznać że pierwsze wrażenie super : )
Melania 2017-06-18 17:36
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jakich ludzi potrzebują? Po lekturze wpisów widzę , że warto spróbować tym bardziej, że miałabym blisko i jak byłoby dobrze to już super.
Marta A. 2017-07-06 08:36
Na ogół nie pisze opinii w internecie, ale w tym przypadku zrobię wyjątek, bo to co zaprezentowała ta firma zaskoczyło mnie, co więcej - mile zaskoczyło.

Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim podejściem do kandydata. Po raz pierwszy korzystając z doradztwa personalnego/ pośrednictwa - jak kto woli - czułam się wręcz "zaopiekowana". Pani, która rekrutowała dla firmy X i chyba prowadziła caly ten proces faktycznie wykazywała zainteresowanie moją osobą i dążyła do tego, abym była zatrudniona. Co więcej - zatrudniona na warunkach, którę są dla mnie dogodne. Właściwie to temat negocjowania warunków zatrudnienia niemalże mnie ominął, a że nie jestem dobra w tego typu rozmowach to było to dla mnie prawdziwym ukojeniem moich nerwów.

Mogłabym napisać tutaj cały elaborat na temat Winckler Personal, ale nie o to chodzi. Wystawiam pozytywną opinię, bo jestem bardzo zadowolona ze współpracy z nimi no i efektu w postaci mojego zatrudnienia w perspektywicznej firmie.

Pozdrawiam,
Marta A. :)
2
Melanka 2017-07-13 14:31
Interesuje mnie praca w firmie ale niestety nie mogę znaleźć nowych ofert. Aż miło jest czytać pozytywne opinie, chce sie w takiej firmie pracować. !!
1
Oświecona 2017-07-19 14:40
Melanka to może zgłoś się do nich ma maila? A Ty w ogóle chcesz pracować w tej firmie czy u ich klientów? Ja właśnie jestem w trakcie rekrutacji przez Winckler Personal, weszłam poszukać komentarze innych osób kt. biorą udział w tej rekrutacji ale widzę że ich nie znajdę :// :( A mojej oferty też nie mieli zamieszczonej, Pani konsultantka z tej firmy powiedziała mi że oni tak działają po prostu i to żaden błąd, to celowe. Headhunterzy tak działają :)
1
Larysa S. 2017-07-20 11:02
Potwierdzam ;)
Ada 2017-07-20 20:58
Polecam!!!!
Kaja 2017-07-23 18:58
Zawsze uważałam, że bardzo dużo w firmie zależy od samych pracowników. Albo mamy super atmosferę i idziemy do firmy zadowoleni ja w Winckler albo ludzie robią sobie piekło w pracy i nic się nie chce. Oskarżenia sypią się na firmę! Dobrze, że tu trafiłam .
1
Andrzej K. 2017-08-03 12:41
Firma dobrze wykonuje swoją pracę. Pracownicy są zaangażowani w działania i bardzo szybko widać efekty ich pracy. Na podstawie owocnej współpracy w zakresie rekrutacji na stanowisko Procurement Director, rekomendujemy współpracę z Winckler Personal firmom z sektora FMCG i nie tylko.

Pozdrawiam
Andrzej K.
Andrzej K. 2017-08-03 12:42
Firma dobrze wykonuje swoją pracę. Pracownicy są zaangażowani w działania i bardzo szybko widać efekty ich pracy. Na podstawie owocnej współpracy w zakresie rekrutacji na stanowisko Procurement Director, rekomendujemy współpracę z Winckler Personal firmom z sektora FMCG i nie tylko.

Pozdrawiam
Andrzej K.
2
Marcin 2017-08-04 13:56
Póki co Winckler Personal kładzie inne tego typu firmy na obie łopatki. Szacuneczek dla pracowników i zarządu
1
Natali 2017-08-11 17:41
Przyklepuję wszystkim opiniom bo jestem zadowolony.
Maurycy 2017-08-16 13:35
Firma godna zaufania. Szczerze polecam.
Latarnik 2017-08-17 08:59
Aplikowałem z wielkimi obawami a teraz mogę się cieszyć , że tak dobrze trafiłem. Żeby tylko nic się nie popsuło to będzie stabilna praca na następne lata
1
Roman A. K. 2017-08-23 14:20
Współpraca z Winckler Personal zakończona zatrudnieniem wspaniałego Managera Marketingu i Specjalisty ds. Windykacji. Polecam, a na adres firmy kieruję pisemne referencje.
Roman A. K. 2017-08-23 14:21
Współpraca z Winckler Personal zakończona zatrudnieniem wspaniałego Managera Marketingu i Specjalisty ds. Windykacji. Polecam, a na adres firmy kieruję pisemne referencje.
1
Marlena 2017-08-24 08:28
Niesamowite, że na temat firmy nie znalazłam ani jednej negatywnej opinii. Byłam jednak u nich na rozmowie o pracę i wcale się nie dziwię, że o firmie krążą same pozytywy. Niekorporacyjne podejście do mnie, profesjonalizm rekruterki, jasny i rzetelny przekaz informacji w czasie trwania rekrutacji to coś, co sprawiło, że postanowiłam wystawić firmie Winckler Personal pozytywną notę. Polecam, jeśli zależy Wam na wyżej wymienionych aspektach i nie tylko.
3
Anita 2017-08-24 09:07
Czytałam opinie na tym wątku i jestem zaskoczona takimi pozytywnymi wypowiedziami. Mam zamiar aplikować i chciałabym podpytać o kilka spraw. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy do podstawy sa jakieś dodatki typu opieka medyczna czy też karta lub wczasy pod gruszą?
Były pracownik ;) 2017-09-22 12:45
Anita, a może wolałabyś wczasy pod jabłonią? :D

Pracowałam w Winckler Personal i na dodatki nie narzekałam, wartość dodana to świetna atmosfera. :)
1
Julia 2017-09-24 12:17
Moja mama jeździ z nimi jako opiekunka do Niemiec i na razie jest w miarę dobrze. Czasem jest problem z wypłatami - bo w kilku przelewach dostaje i trudno się połapać. Miłe Panie koordynatorki. Ale chciałam przejrzeć ich aktualne oferty w opiece i strona im się zmieniła:( Już nie będą się zajmować opieką? Ktoś wie coś?
kaja 2017-09-28 12:39
Widzialam wlasnie, tez nie mogłam ostatnio wejsc ;/ Ale rozmawialam już z panią koordynatorką z opieki z biura winklera i powiedziala mi ze

www.wincklerpersonal.pl to strona pracy w polsce
www.wincklerpersonal.com to strona pracy dla opiekunek

i w sumie to sie zgadza jak sie wchodzi. Dobrze ze wkoncu rozdzielili to bo sie nie mozna bylo polapac momętami
1
Kasiula 2017-10-02 11:34
Sprawdzałam w różnych miejscach opinie o Winckler Personal ponieważ chcę wyjechać za ich pośrednictwem do pracy za granicą i wiem, że to super pracodawca.
Olp 2017-10-13 09:18
Potwierdzam
alter37 2017-10-14 17:36
A ja nie potwierdzę tych pozytywnych opinii. Jakis czas temu wzielam udzial w rekrutacji na kierownicze stanowisko - zaczepka na linkedinie od rekruterki. Zaznaczam, ze nie szukalam pracy.
Najpierw wymiana slow przez internet, nastepnie telefon od rekruterki, spotkanie z rekruterka, a pozniej spotkanie z dyrektorem w firmie do ktorej poszukiwali. Kontakt ze strony firmy mial byc 2 tygodnie później. Byl po 3 tygodniach (pal licho) SMS (!) od Pani rekruterki, ze bardzo prosi o chwile cierpliwosci, ze proces sie wydłuża i mam czekac na kontakt. Od tamtego momentu minelo ponad 2 miesiace... I zero kontaktu... Żadnego podziękowania za udzial w 2 spotkaniach, kompletnie nic... Kompletny brak szacunku. Szczerze ani mnie to ziebi ani grzeje bo tak jak wspomniałam wczesniej, w chwili obecnej pracuje (rowniez stanowisko menedżerskie) i nie mam wlasciwie zadnego parcia na zmiane pracy za wszelka cene to takie zachowanie ze strony osob rekrutujacych jest bardzo nieprofesjonalne i prostackie. Nie muszę chyba mowic, ze stracil na tym w moich oczach zarowno pośrednik jak i firma, ktora zleciła im rekrutacje. Licze, ze panie rekruterki wezma sobie do serca powyższa opinie i zaczna wprowadzać jakies standardy (informacja zwrotna po udzialu w spotkaniach to absolutne minimum) - jezeli nie, to po pierwsze kolejnym razem prosze nie zawracać glowy na LinkedIn i pozostac przy niewymagających rekrutacjach na stanowiska opiekunek osob starszych czy produkcyjnych, jezeli bardziej specjalistyczne rekrutacje Panstwa przerastają.
2
Zostaw swoją opinię o Winckler Personal - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winckler Personal