Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P.W. ANDREX ANDRZEJ NAJDA

Pracowałeś w firmie P.W. ANDREX ANDRZEJ NAJDA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-07-31 11:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja tez miałem moment ze odeszlem z andrexu i szukalem miodu gdzie indziej i po roku doszedlem do wniosku , że wniosku ze byłek naiwny. Pracowałem w dwóch dużych firmach w Niemczech i dostawałem po 1300 eur na lape a u najdy 1600 nawet jak sie nie zabardzo narobilem . w innych firmach kosza za kwatery wode energi dowozy a tu wszysto bylo za darmo . chcialy czloweik wrocic ale wstyd bo udawlem chojraka i mnie fantazja poniiosla i na wlasnej d...pie sie przekonalem ze andrex nie jest zla firma. ale pracujac w niej kilka lat widzialem co za ludzie sie pojawiali wszystko mieli w nosie i potem glupi najda skore sie darl aby dac im kase. za picie , lazenie na budowie tez placil mnie wkurzalo ze wszyscy maja rowno ale to wina kierownikow ze nie lapali leserow. wszyscy mowia za sa fachowcy a potem do firmy niemy i inni sla kary za poprawki i szkody. slyszale od chlopakow ze za monachium to dostai po d.pie z dwoch kontraktow ze 180 tysiecy euro i musieli to wybulic. z drugiej strony to sie nie dziwie ze niektorzy nie dostali calej kasy bo przecie znajda nie pracuje na budowie a te smordy poprawki to my sami narobili. ja po rozmowie z chlopakami z budow co teraz robia w andrexie slyszalem ze jest wszysko ok. ale mowicli ze pozbyli sie sporo leserow i pijakow ktorzy pisza te glupoty tutaj. a przez lata co robilem jak trzeba bylo zaliczke to dostawal czlowieek jak co innego tez bylo. jak ktos wyzywa innych od oszustow to powinien pomyslec czy uwaliwi mu pobory za dobra prace czy za to ze im ujebal inwestor a z pustego to nikt nie naleja. a mysle ze dzieki co niektorym pracownikom to kieszen prezesa i firmy to pusta. co by nie gadal to najda sie na nas nie dorobil chyba ze garba . jeszcze poczekam bo zjechalem z dani ale slyszalem ze maja duzo kontraktow w niemczech i sie do firmy zglosze moze przyjma na stare smiecie.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2014-07-31 11:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siedze w domu i czytam te brednie o wyzysku i oszustwie.Ja pracowałem u nich w Niemczech i pomimo ze się zwolniłem dostałem całą umówioną kasę i teraz dostałem kasę z Ulaku. Ale to prawda, że kupę pijaków wywalili i opierdzielaczy którzy teraz te brednie piszą . Kasa w Niemczech na czas , Ulak zapłacony i ZUS i podatki tez sprawdzałem. Powiem jedno, że jak ktoś chce pracować to dostaje kasę jak na roboty w Niemczech na rękę 1600 to jest ok. Ja zmieniłem pracę bo dostałem wyjazd do Skandynawi tam większą kasę daję ale ryć trzeba tyle że zjazd co 6 tygodni. Jak będę chciał jechać do Niemiec do pojadę od nich bo rozstaliśmy się jak ludzie powiedziałem szefowi, że zależy mi na większej kasie i zrozumiał powiedział, że jak będę chciał wracać to mogę. Jak poczytałem na tym portalu o innych firmach w których pracowałem to wszystkie mają tragiczne opinie skąd się to bierze. Nawet na tą co teraz pracuję gdzie kasa dobra ale niestety tam leserów i pijaków na czarna listę i chajdo do domu i kopa bez kasy. Szkoda gadać i czytać te brednie na portalach bo piszą tu tylko oszołomy ja z ciekawości nudów zajrzałem i już więcej tu nie wchodzę.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-03 09:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz racje ja odeszłem z firmy ca to że zarobek za 2013 na picie miałem ok 3000 zł i potężne dziury w zusie a za ostatni cały miesiąc pracy w Niemczech na ostatnią wypłatę wziąłem 1100 ojro
a pita z 2013 zgłosiłem do zusu wraz z wyciągami konta (wpływy były z dwóch kont prywatnego i firmowego ) oraz do urzędu skarbowego
jak narzazie to dostałem z firmy korektę świadectwa pracy
zdjecie uzytkownika
BYŁY PRACOWNIK - 2014-08-11 15:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE CO WAM DAJE OPLUWANIE FIRMY JAK SAMI DOPROWADZILISMY DO TEGO ZE CIĄGLE KTOŚ ICH OBCIAZA ZA USTERKI SPARTOLONA ROBOTE JA ZMIENILEM NA KORMAL I MOWIE WAM ZE W ANDREXIE TO BYL WYPOCZYNEK TU ZA KAZDA SPAPRANA ROBOTE ROBIA PO KASIE I NIE MA STANIA NA PAPIEROSKI
zdjecie uzytkownika
pomocny - 2014-08-12 19:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smoku125 - 2014-06-24 22:31:24]:
Lublin ul. Borelowskiego 2
zdjecie uzytkownika
pomocny - 2014-08-12 19:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-06-25 19:34:32]:
Teraz są na Borelowskiego 2. Wcześniej byli też na Borelowskiego ale w drugim końcu ulicy pod innym numerem.
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-08-28 19:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie , Ja pracuje w tej firmie dość długo i w Polsce i w Niemczech, jest tak
To prawda że ludzie pracują tam różni i bardzo pracowici , i pijacy, i są poprawki i obciążenia dla firmy i kary , ale wina tych kar i obciążeń i ..... jest po stronie głównie NIEKTÓRYCH , " psełdo " kierowników Andrexu którzy nie znają się na robocie w ogóle !!! ( Jak budowa finansowo jest OK. to zbierają " medale " , jak by to był ich sukces, ( jak np. Marek w Niemczech ) a tak naprawdę to wypracowują to ci lepsi pracownicy !!! którzy nakręcają tempo na tych budowach ( i to uwaga dla Andrzeja ).
W Niemczech płacą 1600e / m-c za 10 - 12 godz./ dziennie , ULAK ,ale optrącają 50e dziennie jak do domu pojedziesz , nawet na Niedziele !
Prawdą jest że podatki odprowadzają śmieszne ( za 2013r ok. 4000 )
ZUSu chyba za 4 m-ce !!!!! no i przy wypłacie często brakuje paru setek, przynajmniej na budowach w Polsce !!!
Ogulnie co lepszy pracownik to albo już uciekł , albo szuka pracy w lepszej firmie , Tak jak JA , która przynajmniej uczciwie podatek i Zus płaci.
zdjecie uzytkownika
dobek - 2014-08-30 01:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stary pracownik - 2014-08-28 19:28:43]:
nie wrzucajmy wszystkich do tego samego worka. Wiadomo , że jak ktoś pracuje w budowlance i to w dodatku po za granicami kraju, z daleka od żony, która w pewien sposób stopuje przed piciem alkoholu, to prędzej czy później facet się napije. Oczywiście we wszystkim jednak trzeba mieć umiar i na pierwszym miejscu stawiać jednak pracę
zdjecie uzytkownika
taki sobie - 2014-08-31 10:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co płakać robić swoje a nie przez łzy pisać bo ja pracowałem a on leżał i dostał to samo hahaha jak taki małe dziewczynki. robic swoje nie patrzeć na nikogo i do przodu i mieć satysfakcje dla samego siebie ze(j jestem dobry olać innych )a tu polska mentalkośc zawiść i płacz jak cioty ..
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-09-12 08:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Andrex prowadziła budowę w sposób skandaliczny budowa która trwała 10 miesięcy miala 4 różnych kierowników . Wyjeżdżając za granice dają nam tylko polską umowę na najniższą krajowa nie ma żadnego aneksu który by mówił o tym że wypłata będzie wypłacana w Euro. Umowa ustna w moim przypadku była ustalona na 1800 euro natomiast po przepracowaniu całego miesiąca wypłacili mi 1600 euro. Mimo kontaktów telefonicznych oraz maili z prośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Ja pracowałem jako operator dźwigu, firma za obsługę dźwigu brała bardzo dobre pieniądze a mimo to ukradła mi 200 euro bez żadnej przyczyny. Pracowałem w krótkim okresie czasu za pierwsze 2 tygodnie dostałem normalne wynagrodzenie tj. 1800 pomniejszone o dni które się zgadzały z umową ustna a za caly miesiąc dostałem tyle jak wyżej napisałem. Oczekuję teraz następnej wypłaty zobaczymy jak teraz załatwią tą sprawę napiszę o tym jak tylko wypłaca mi pieniądze.
zdjecie uzytkownika
bojak - 2014-09-21 15:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2014-09-12 08:46:37]:
na jakim Ty świecie żyjesz , że zatrudniając się w firmie budowlanej zgadzasz się z nimi na umowę ustną? przecież w tej branży połowa ludzi kręci jak może żeby przyoszczędzić na czym się da, a ty ułatwiasz im sprawę nie biorąc żadnej umowy. Ale rób tak dalej... wtedy zostaną Ci już tylko żale. pozdro
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-10-29 19:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie jak jest z tym andrexem. Dostałem propozycje wyjazdu do Niemiec płacą czy nie
zdjecie uzytkownika
do stefan - 2014-11-05 17:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
raczej płacą z tego co słyszałem @stefan, więc nie masz się co martwić/ Poza tym zawsze podpisujesz umowy, więc masz podkładkę w razie czego, a na miejscu prowadzona jest na pewno lista godzin pracy, więc to też jest dowodem. Zastanawiam się jednak czy firma pokrywa koszty podróży do Niemiec cz nie?
zdjecie uzytkownika
lery - 2014-11-14 02:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy opowiadacie chyba jestescie dupowłazami Najdy.Pracowalem jeszcze jak istniał Unidex,poziniej Unipol,Andrex Najdy ajeszcze wczesniej słynne DWk i to wszystko była Banda złodziei nigdy nie zgazdały sie pobory trzeba było czekac ikilka tygodni na poprzednią wypłatę kierownicy niekompetentni czasami bez podstawowej wiedzy budowlanej.Pozdrawiam panów z ąndrexu któzy budowali węzeł w Skarżysko Kamiennej niektuzy sami pokupowali sobie białe kaski bo wleżli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi Andrzejowi z Moty,iludzie z Andrexu faktycznie sam pijak i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownicy jeszcze gorsi ludzie co bardziej kumaci juz dawno dali noge z tego syfu. A ty Jaro nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupot bo mi niedobrze jak to czytam,pewnie że sa różne firmy, ameryki nie odkryles ale czy Polbau choc tam tez jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy Mota czy inna firma w kturej pracowłem wywiazywali sie w 100%,a Andrex to syf omijajcie szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
zlodzieja - 2014-12-08 13:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem w trakcie sprawy z andrexowymi zlodzie.... wszystko jest na dobrej drodze. nie wiem czy smiac sie czy plakac jak czytam opinie tych CZOPKOW a wiadomo do czego jest czopek.znam temat pracowalem w andrexie i powiem tylko tyle nie pchajcie sie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo predzej czy pozniej was wydymaja wszystko jest dobrze dopoki robisz i sie nie odzywasz
zdjecie uzytkownika
kalmar - 2014-12-17 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a z racji tego że jest zima teoretycznie i okres noworoczno - świąteczny to firma ma jakieś zlecenia i są jakiekolwiek rekrutacje możliwe teraz? bardzo mi na szybko zależy na jakieś fajnie płatnej robocie gdzie przede wszystkim będzie logicznie i korzystnie skonstruowana umowa, czy w takim razie powinienem szukać pracy w Andrex?
zdjecie uzytkownika
rad - 2014-12-27 07:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w norynberdze za listopad zapłacili ciekawe co z kasą za grudzień.Normalnie żenada synek kierownika cztery dni nie pracował bo miał katarek a dostał więcej od chłopaków co robili cały miesiąc.Rekrutacja pana kierownika to się odbyła pod budką z piwem.
zdjecie uzytkownika
rad - 2015-01-21 20:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracowałem w 'firmie'andrex na wypłate za grudzień jeszcze czekam pewnie zostanie mi droga sądowa,bo inaczej kasy nie dostane Nie ukrywam łudziłem się że to uczciwy pracodawce niestety telefon który 2 miesiące temu był aktualny dziś już jest głuchy.OSTRZEGAM WAS CHŁOPAKI MIJAJCIE KOŁEM ANDREX,DAREX itp BĘDE PISAŁ NA BIERZĘCO O TEJ FIRMIE
zdjecie uzytkownika
JASIEK - 2015-01-29 15:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i powiem szczerze ,ze mnie to wszystko wkurza ja pracowalem w andrexie i myslalem ze gdzie indziej bedzie lepiej i okazalo sie ze guzik prawda szukalem miodu. rozliczyli sie ze mna co do grosza i nie sadze zeby nie chcieli placic bo zawsze bylo ze po wplywie kasy zawsze robili wyplaty. ale tez rece opadaja na leserow ktorzy tam sie trafiaja i jak cos spierdola to nie ich wina tylko calego swiata. gadalem z chlopakami ktory robia w andrexie i mowia ze jak pozbyli sie piajak prezesa DM to jest ok ale podobno zawaliali im Niemcy kate za budowe na ktriej bylem cos okolo 55 tysi euro szczesice dla tych co sie ewakuowali w pore bo nie mozna im nic zabrac za to co zjebali. co mozna powiedziec ze zawsze rozliczaja sie chociaz casami to trwa dluzej po obleceniu oki, calbudu sbudu axe i padalcow z krakowa albau i paru innych to tutaj przynajmniej wszystko z grubej rury wiedzialem i kiedy i ile i tak bylo nawet po rozwiazaniu umowy ostatna kase w dwoch ratach ale tak jak mialem domowine , szkoda szkalowac bo u innych wieksze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po tej mojej przebiezce po firmach chyba sprubuje zlozyc znowy cv
zdjecie uzytkownika
rad - 2015-01-29 18:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Jasiek pracowałem w calbudzie przynajmniej był zwrot podatku, kindergelt i co najważniejsze kasa na czas Czego o andrexie powiedzieć nie można,a twoja wypowiedz na kilometr pachnie wazeliną.Już wracam do calbudu tu jest większy rygor ale kasa pewna
zdjecie uzytkownika
stefan - 2015-02-05 19:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w andrexie w zeszłym roku tak jak kolega czekam na wypłatę za grudzień dziś się dowiedziałem że kase podobno wysłali mi w środe.Jeśli jutro nie będzie forsy idę od sądu NIE POLECAM TEJ firmy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-23 22:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się kierownik pokazał ...
zdjecie uzytkownika
jako tako - 2015-02-24 08:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-02-23 22:11:18]:
Pewnie o tej porze już na bani.Zresztą jak przez cały dzień.
zdjecie uzytkownika
wanio - 2015-03-01 01:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłacalność w terminie jest podstawową rzeczą na którą zwracają potencjalni pracownicy. Miedzy innymi ja. Czy te incydenty o których wspominaliście trafiają się notorycznie czy też raczej są to pojedyncze przypadki ? Bo praca wydaje sie byc interesująca a nie chciałbym się prosić pracodawcy o pieniądze na które ciężko pracowałem.
zdjecie uzytkownika
brat - 2015-03-02 15:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wanio - 2015-03-01 01:54:52]:
Niestety, jak widać i słychać notorycznie. Ja nie dostałem jeszcze do dzisiaj reszty kasy za grudzień 2014r, mimo wielu monitów. Pewnie pozostanie mi już tylko sąd pracy. Omijajcie szerokim łukiem taką firmę wydmuszkę, co okrada pracowników.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. ANDREX ANDRZEJ NAJDA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy P.W. ANDREX ANDRZEJ NAJDA?
Zadaj pytanie