Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: IPF

zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-10 13:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [waldek - 2014-10-27 12:58:46]:
Jestem w stanie polecic ta firme. Wszystko jest jak najbardziej ok. Zakwaterowania w porzadku i wypłaty na czas.Warto podjac współprace z ta firma.Polecam
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-14 01:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co napisał grzes to wszystko wydaje się być nieźle zorganizowane. Co prawda zaskakują mnie pomysły typu 'przeprowadzka z domku do domku'. Brak internetu podejrzewam, że prędzej czy później zniknie bo będąc pod IPF chyba nie ma się co obawiać, że nagle firma przestanie dawać tak dobre warunki bytowe.
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-11-20 19:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Może źle objaśniłem problem z tymi przeprowadzkami.A więc pracuję teraz w pewnej firmie już ponad rok,umowę mam przedłużaną co miesiąc obecną kwaterę 7 osobową mamy wynajętą do 29.11.2014.Ipf nie opłaci jej na dłużej bo nie wie czy kontrahent zechce dalej 7 pracowników na kolejny miesiąc czy może 5 lub żadnego,więc na stronie gites de france widnieje że kwatera jest wolna od 29.11.2014 i zdarza się że nim IPF otrzyma informacje że nadal chce wszystkich jakaś rodzinka lub pracownicy innej firmy rezerwują tą kwaterę i dlatego czasem trzeba się przeprowadzać.Ja buszuję w okolicach Lille na granicy francja-belgia jeśli ktoś miał by kłopoty lub pytania OMEGAGTRZES@WP.PL
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-28 09:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam, że nie spodziewałem się takiego rozwiązania tym bardziej, że rzecz dzieje się we Francji. Rozumiem, że mogą nie wiedzieć czy kontrahent będzie zainteresowany dalszą współpracą, ale umowy comiesięczne to już chyba lekka przesada. Możesz powiedzieć czy jest chociaż perspektywa na większe ustabilizowanie tego wszystkiego i jakie pieniądze dają tam zarobić?
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-12-02 19:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Odpowiadam na pierwszy mój wyjazd z IPF był do fabryki autobusów pracowałem tam na prasie krawędziowej CNC stawkę miałem 11.50E + te ich standardowe dodatki czyli 10% premia,10% dodatek urlopowy,i coś około 60E miesięcznie na przejazd polska-francja.Umowy podpisywałem nie co miesiąc tylko co 2 tygodnie,miałem świadomość że jestem pracownikiem tymczasowym na czas urlopu franków.Po powrocie z tego kontraktu po 24 godzinach otrzymałem ofertę przyjazdu tutaj gdzie teraz pracuję.Obecnie mam słabiej bo tylko 9,53E na godzinę + te wyżej wymienione dodatki.Stawki zależę czy np.spawasz na elektrowni atomowej czy obierasz cebulę na hali.Z tego co wydedukowałem to nie ma różnicy czy dostaniesz umowę na 2 dni czy na 10 lat jeśli sprawdzisz się i kontrahent Cię chce to masz pewną robotę jeśli nie to mając umowę na miesiąc wylecisz po 2 dniach.Źle podałem mój mail OMEGAGRZES@WP.PL
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-12-02 19:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dopisać o tej stabilności.W obecnej firmie pracuję jakoś od września zeszłego roku czyli sporo ponad rok i nie wydaje mi się aby firma dała radę bez polskiej obsady może nie wszyscy są potrzebni ale paru na pewno.Poza tym jeśli zjedziesz z jednego kontraktu a nie dałeś plamy to na pewno dostaniesz od Ipf kolejną ofertę.Dwie rady nie dzwonić do firmy z byle powodu bo koordynatorki są miłe i pomocne ale cierpliwość swoją mają.Druga rada uważać na plewy na kwaterze czasem trzeba tygodnia a czasem 14 miesięcy aby je oddzielić.
zdjecie uzytkownika
Krystian - 2014-12-04 06:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma IPF jest w porządk - miałem duże obawy wyjeżdać z tą firmą do francji ale rozczarowałem sie pozytywnie. Firma wypłacalna na czas , kadry oka - tylko troche koordynatora miałem hymm nijakiego ;//
Co do kwatery było bardzo dobrze co do kolegow miałem dwoch jeden spoko drugi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> W skrocie polecam wyjazdy z ipfu
ps: Pracowałem we francji w Molshain na odlewni - zjechałem bo kłopoty rodzinne . Z miłą chęcĄ TAM BYM WRÓCIŁ
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-12-09 17:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy jest ktoś, kto pracuje jako tokarz lub frezer w okolicach miasta Poitiers. Jak to wygląda? Oferta kusi, ale się waham.
Proszę o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-12-12 18:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
słyszałam że jakiś czas temu wysyłali gdzieś do fabryki autobusów, słyszałam tez że ogólnie byly bardzo godziwe warunki zatrudnienie, więc czy ta oferta jest nadal aktualna? byłabym bardzo zainteresowana. tylko czy od tamtej pory zmieniły się jakoś płaca, kwestie umowy albo ubezpieczenia? trochę czasu juz minęło...
zdjecie uzytkownika
samba - 2014-12-27 17:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lola - 2014-12-12 18:37:15]:
jeśli chodzi o agencje pracy IPF to oczywiście znajdziesz bardzo wiele ofert pracy na ich stronie oraz na portalach związanych z pracą . Co do konkretnych ofert to tak naprawdę... nie wiadomo na co akurat trafisz. Możesz trafić na naprawdę dobre oferty pracy , ale również na takie z których wolałbyś nigdy nie skorzystać
zdjecie uzytkownika
miras - 2014-12-31 21:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jedzie w połowie stycznia do Bordeaux na wystrój sieci sklepów ( jako monter ); najlepiej z Gdańska? Jeśli tak - proszę o kontakt: miras2@op.pl
zdjecie uzytkownika
gruby121 - 2015-01-25 13:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś był we franci jako pilarz
zdjecie uzytkownika
bob - 2015-01-26 21:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie napiszcie coś o pracy w zakładach drobiarskich w Tuluzie!!!!mam zamiar tam się wybrać.jakie warunki mieszkaniowe (domy,kempingi,hotele robotnicze?), jak z praca,czy zakwaterowanie jest daleko od fabryki? piszcie wszystko!!!!
zdjecie uzytkownika
kali - 2015-01-26 21:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie są warunki mieszkaniowe do pracy przy kurczakach? w Tuluzie?gdzie kwaterują ?-domki,baraki?po ile osób w pokojach?proszę o wszelkie wiadomości na temat tej pracy .z góry DZIĘKUJE
zdjecie uzytkownika
gina - 2015-01-29 09:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę o opinie o firmie od pielęgniarek pracujących we Francji
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-02-06 10:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Moze tez sie wypowiem cos na temat IPF pracuje przez ta agencje w niemczech w malej rzeźni wszystko ok kasa 9 spokojnie na koncie opieka ciagla w razie czego mozna polegać na nich. Ogolnie na chwile obecna pierwszy raz milo zaskoczony przeważnie agencje to porażka ale ta jest OK.;)
zdjecie uzytkownika
spaść - 2015-02-11 00:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dawid3k - 2014-07-24 12:24:20]:
Witam serdecznie .zastanawiam się nad tą agencja generalnie jestem spawaczem.boje się wyjazdu pierwszy raz przez polska agencję. ..może ktoś już pracował dla nich jako spawacz proszę podzielić się swoją opinią. Dziękuję
zdjecie uzytkownika
Malwina - 2015-03-05 20:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, pracuję we Francji jako fizjoterapeuta, wyjechałam dzięki firmie IPF.
Polecam, wszystko było zgodnie z ustaleniami, kontrakt, mieszkanie, opieka koordynatora, czułam wsparcie. Możecie planować wyjazd z tą firmą, warto próbować bo pracy dla fizjoterapeutów jest naprawdę dużo.
zdjecie uzytkownika
albertCVT - 2015-03-06 11:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem drugi raz z ta agencjom .warunki mieszkaniowe niezle ale bez rewelacji wczesniej pierwszy raz bylo lepiej. za to teraz jest chociaz dobry dojazd i blisko na zakład,kasa na czas co miesiac.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-11 06:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie obawiajcie się tej firmy jestem z nimi cztery lata i nie było nigdy wałku
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2015-03-11 12:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malwina - 2015-03-05 20:48:42]:
Malwina a gdzie pracujesz szpital przychodnia i jaki region ?? no i jak Twoj francuski bo moj tylko podstawowy i zastanawiam sie czy jechac??
zdjecie uzytkownika
tokarz - 2015-04-01 20:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może pracuje ktoś z tej firmy lub pracował w zawodzie tokarz manualny konwencjonalny proszę o opinie .
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-04-19 06:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sluchaj zawsze mozna do pl wrocic za 2 tys zl i dopiero powiesz ze zlapales pana boga za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Powiem ci tak ja pracuje tez moze krocej od ciebie po za granicami ale pwoiedz mi ktora firma daje ci ubezpieczenie itp od 5 tys zl odprowadza? zadna a jak trafisz tak masz nieraz maja dobre kontrakty nieraz lipe ale co jak co kasa jest na czas bynajmniej na chwile obecna ja osobiscie powiem tak patrzac na inne agencje maja jeszcze jakas klase i porzadek. POjedz do innej agencji to zobaczysz 1000 e jeszcze po 20 na koncie pozdro
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-05-19
Żródło: Gowork.pl
ok. Paryża
( )
Agencja Pracy IPF Sp. z o.o. Sp. komandytowa (cert. 5450) poszukuje dla swojego klienta we Francji wykwalifikowanych pracowników na stanowisko: Spawacz maszyn spożywczych (TIG, MAG) Termin rozpoczęcia pracy: od zaraz Miejsce pracy: ok. Paryża Spawacz maszyn spożywczych (TIG, MAG) Miejsce pracy: ok. Paryża Nr referencyjny: SMS/1305/15 Obowiązki: Zakres obowiąz
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-17 18:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malwina - 2015-03-05 20:48:42]:
Hej ja również zamierzam wyjechać przez IPF jako fizjoterapeuta, możesz mi powiedzieć jak warunki mieszkaniowe i finanse, jak umiejętności zawodowe z Polski.
zdjecie uzytkownika
Piter91 - 2015-05-19 22:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Malwina - 2015-03-05 20:48:42]:
Cześć Mawlina. mozesz sie ze mna skontaktowac? mam pytanie odnosnie pracy fizjoterapeuty we francji :) mój mail piobor123@wp.pl
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPF
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy IPF?
Zadaj pytanie
alert