Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: IPF

zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-07-13 09:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ok pieniodze wyplacaja na czas niema problemu telefony odbieraja sa w kontaktach z pracownikami bylem kilka razy we franci i nie nazekam Pozdrawiam pania Paulne i cala ekipe ipf Krystian D
zdjecie uzytkownika
IPF MEDICAL - 2014-07-14 13:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [asia - 2014-07-01 13:35:14]:
Witam,
Bardzo cieszy nas zainteresowanie ofertami naszej agencji. Kandydatom nie znającym języka francuskiego oferujemy intensywny kurs, który odbędzie się w Poznaniu już od 21.07. Dla kandydatów spoza Poznania przewidziany jest również kurs języka francuskiego online (początek sierpnia). Zainteresowanych prosimy o kontakt. z pozdrowieniami, ekipa IPF MED
zdjecie uzytkownika
on23456 - 2014-07-14 22:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma super !!!!!!!!!!!! pracowałem tylko ze pracownicy to chamy i świnie jeden drugiego chce wkopać
zdjecie uzytkownika
auto - 2014-07-15 17:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [IPF MEDICAL - 2014-07-14 13:11:06]:
to ja tez poprosze o odpowiedz na pytanie, bo co prawda jezyk to ja znam, ale w ofercie na operatora maszyn jest wymog na posiadanie wlasnego auta. nie mam fury, ale czy jest mozliwosc kupna tam na miejscu? mam kontakty
zdjecie uzytkownika
panisko - 2014-07-21 21:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Uwaga na masazyste ogarnieci wiedza o kogo chodzi
zdjecie uzytkownika
ANDY - 2014-07-22 07:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [panisko - 2014-07-21 21:15:01]:
ALEŚ TY GŁUPI
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2014-07-24 11:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też przyłączam się do pytania na tematy pracy opiekunki we Francji. Mam 55 lat i mam nadzieję, że nie jest to zbyt duży wiek, tym bardziej ze w ofercie nic Państwo nie pisaliście o maksymalnych czy minimalnych wymaganaich. A jestem bardziej odpowiedzialna i doświadczona niż nie jedna młoda dziewczyna. Praca jako opiekunka jest bardzo specyficzna, nawet nie mowie o barierze jezykowej, ale empatii, której trzeba mieć ogromne nakłady w sobie. W ofercie nie ma słowa o tym, czy pielęgniarka czy opiekunka takiej starszej osoby będzie miała zapewnione mieszkanie lub przynajmniej pokój czy pomieszczeni przy swoim podopiecznym. Praca zmianowa z dochodzeniem do miejsca pracy czasem nie wystarcza. Z doświadczenia wiem, ze to jedyna opcja na dobre stosunki, bo taki senior potrafi wymagac wiecej opieki w nocy niż za dnia.
zdjecie uzytkownika
dawid3k - 2014-07-24 12:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Czy oferty z branży budowlanej są nadal aktualne? Jak tak to w jakich terminach są wyjazdy? Z góry dziękuje za odpowiedź i czekam na oferty pracy3
zdjecie uzytkownika
Dano85 - 2014-08-14 00:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam czy ktoś wyjeżdzał lub wyjechał do Francji jako fizjoterapeuta i może sie podzielić opinia jak to wszystko wygląda czy warto ? z tej firmy jechać ?? dzięki i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Zyta - 2014-08-14 13:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyłączam się do pytania uzytkowniczki Krysia bo ja też nie jestem młodą opiekunką, ale mam doświadczenie w sanatorium w Polsce. Pracowałam tam przez 10 lat, właśnie mi podziękowano za pracę i szukam jakiegoś miejsca pracy w zawodzie nawet za granicą. Znam angielski i niemiecki tak średnio na jeża, ale wszystko nadrabiam znajomością opieki nad starszymi i chorymi ludźmi którzy wymagają rehabilitacji.
zdjecie uzytkownika
ravioli - 2014-09-02 16:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam pytanie do JA a w jakiej pracy byłes i gdzie
zdjecie uzytkownika
karina - 2014-09-05 16:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam staz jako pielęgniarka już ponad dwadzieścia lat i po zwolnieniach nie mogę nigdzie pracy znaleźć. powiedzmy że liznęłam jakiś podstawowoy angielski i niemiecki, myslicie że warto zapisać się do IPF?ze względu na wiek boję się że mogę sobie nie poradzić w obcym kraju. nie mam tez grosza przy duszy więc boję się że będe musiała coś nagle dokładać i skończę tam na dworcu
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-09-06 06:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest ktoś lub ma jechać do francji jako szlifierz stali czarnej?
zdjecie uzytkownika
Gewant - 2014-10-14 22:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam firmę.Dobre zarobki , wypłata na czas.Warunki mieszkaniowe OK.Rzetelne informację.Zawsze odbierają telefony i odpisują na maile.Ja obecnie pracuję na farmie DONNAY przy zbiorze owoców.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2014-10-27 12:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opiszcie proszę jakie są dokładnie warunki na miejscu i co firma gwarantuje już tam. boję się w ciemno jechać żeby mnie nie zakwaterowali w schowku na narzędzia jakimś na pustyni. a rywalizacja i zawiść to normalne, tym się nie martwcie - taka praca, taki life. przede wszystkim muszę realnie wiedzieć jak jest z terminowością wypłat i w jakiej walucie są wypłacane pensje
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-11-09 13:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Odpowiadam na pytanie powyżej.Pracuję przez firmę IPF od około 14 miesięcy,jeśli chodzi o mieszkanie to firma wynajmuję tzw.GITES. odpowiednik polskiego pensjonatu/agroturystyki.Na każdym żicie masz dostęp do w pełni wyposażonej kuchni,łazienki,WC. Pokoje bywają 1,2,3 osobowe musisz jedynie mieć swoje posciele ale nie zawsze . Jedyny problem to nie na każdej kwaterze jest dostęp do internetu.Kłopotliwe również jest to że czasem żit jest wynajęty na tydzień a czasem na miesiąc więc trzeba się przeprowadzać.Wiadomo jeśli np. umowy są podpisywane co miesiąc to firma nie wynajmie w ciemno kwatery na pół roku.Co do kasy to dostajesz to co podpisujesz w umowie,jeśli chodzi o walutę to zależy jakie konto podasz.Na walutowe przeleją Ci w euro na złotówkowe wiadomo w złotówkach po kursie na dany dzień.Przez 14 miesięcy nie zdarzyło się że przelew był po 10-tym, zawsze przed.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-10 13:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2014-10-27 12:58:46]:
Jestem w stanie polecic ta firme. Wszystko jest jak najbardziej ok. Zakwaterowania w porzadku i wypłaty na czas.Warto podjac współprace z ta firma.Polecam
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-14 01:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co napisał grzes to wszystko wydaje się być nieźle zorganizowane. Co prawda zaskakują mnie pomysły typu 'przeprowadzka z domku do domku'. Brak internetu podejrzewam, że prędzej czy później zniknie bo będąc pod IPF chyba nie ma się co obawiać, że nagle firma przestanie dawać tak dobre warunki bytowe.
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-11-20 19:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Może źle objaśniłem problem z tymi przeprowadzkami.A więc pracuję teraz w pewnej firmie już ponad rok,umowę mam przedłużaną co miesiąc obecną kwaterę 7 osobową mamy wynajętą do 29.11.2014.Ipf nie opłaci jej na dłużej bo nie wie czy kontrahent zechce dalej 7 pracowników na kolejny miesiąc czy może 5 lub żadnego,więc na stronie gites de france widnieje że kwatera jest wolna od 29.11.2014 i zdarza się że nim IPF otrzyma informacje że nadal chce wszystkich jakaś rodzinka lub pracownicy innej firmy rezerwują tą kwaterę i dlatego czasem trzeba się przeprowadzać.Ja buszuję w okolicach Lille na granicy francja-belgia jeśli ktoś miał by kłopoty lub pytania OMEGAGTRZES@WP.PL
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2014-11-28 09:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam, że nie spodziewałem się takiego rozwiązania tym bardziej, że rzecz dzieje się we Francji. Rozumiem, że mogą nie wiedzieć czy kontrahent będzie zainteresowany dalszą współpracą, ale umowy comiesięczne to już chyba lekka przesada. Możesz powiedzieć czy jest chociaż perspektywa na większe ustabilizowanie tego wszystkiego i jakie pieniądze dają tam zarobić?
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-12-02 19:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Odpowiadam na pierwszy mój wyjazd z IPF był do fabryki autobusów pracowałem tam na prasie krawędziowej CNC stawkę miałem 11.50E + te ich standardowe dodatki czyli 10% premia,10% dodatek urlopowy,i coś około 60E miesięcznie na przejazd polska-francja.Umowy podpisywałem nie co miesiąc tylko co 2 tygodnie,miałem świadomość że jestem pracownikiem tymczasowym na czas urlopu franków.Po powrocie z tego kontraktu po 24 godzinach otrzymałem ofertę przyjazdu tutaj gdzie teraz pracuję.Obecnie mam słabiej bo tylko 9,53E na godzinę + te wyżej wymienione dodatki.Stawki zależę czy np.spawasz na elektrowni atomowej czy obierasz cebulę na hali.Z tego co wydedukowałem to nie ma różnicy czy dostaniesz umowę na 2 dni czy na 10 lat jeśli sprawdzisz się i kontrahent Cię chce to masz pewną robotę jeśli nie to mając umowę na miesiąc wylecisz po 2 dniach.Źle podałem mój mail OMEGAGRZES@WP.PL
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2014-12-02 19:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dopisać o tej stabilności.W obecnej firmie pracuję jakoś od września zeszłego roku czyli sporo ponad rok i nie wydaje mi się aby firma dała radę bez polskiej obsady może nie wszyscy są potrzebni ale paru na pewno.Poza tym jeśli zjedziesz z jednego kontraktu a nie dałeś plamy to na pewno dostaniesz od Ipf kolejną ofertę.Dwie rady nie dzwonić do firmy z byle powodu bo koordynatorki są miłe i pomocne ale cierpliwość swoją mają.Druga rada uważać na plewy na kwaterze czasem trzeba tygodnia a czasem 14 miesięcy aby je oddzielić.
zdjecie uzytkownika
Krystian - 2014-12-04 06:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma IPF jest w porządk - miałem duże obawy wyjeżdać z tą firmą do francji ale rozczarowałem sie pozytywnie. Firma wypłacalna na czas , kadry oka - tylko troche koordynatora miałem hymm nijakiego ;//
Co do kwatery było bardzo dobrze co do kolegow miałem dwoch jeden spoko drugi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> W skrocie polecam wyjazdy z ipfu
ps: Pracowałem we francji w Molshain na odlewni - zjechałem bo kłopoty rodzinne . Z miłą chęcĄ TAM BYM WRÓCIŁ
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko to jedna katastrofa w tej firmie..
Pytania: nA ILE ZNAM NIEMIECKI ZEBY SOBIE PORADZIC SAMEMU W ZALATWIANIU WSZYSTKICH FORMALNOSCI W NIEMCZECH:
zdjecie uzytkownika
Irek - 2014-12-09 17:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy jest ktoś, kto pracuje jako tokarz lub frezer w okolicach miasta Poitiers. Jak to wygląda? Oferta kusi, ale się waham.
Proszę o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-12-12 18:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałam że jakiś czas temu wysyłali gdzieś do fabryki autobusów, słyszałam tez że ogólnie byly bardzo godziwe warunki zatrudnienie, więc czy ta oferta jest nadal aktualna? byłabym bardzo zainteresowana. tylko czy od tamtej pory zmieniły się jakoś płaca, kwestie umowy albo ubezpieczenia? trochę czasu juz minęło...
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPF
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy IPF?
Zadaj pytanie
x