IPF

Poznań

Opinie o IPF

TychPracownik 2017-05-10 19:02
Tez bym chcial wiedziec ktos cos moze napisac ?
IT. 2017-05-11 13:14
Witam.Pracowałem w stoczni w Saint Nazaire jako prowadzący monter tras kablowy.Rysunek znam dobrze.Prosiłbym o info.czy aktualnie poszukujecie takich monterów.
buli 2017-05-11 17:22
No i jak Ci tam?
goliat 2017-05-15 18:22
Znośnie:) tragedii nie ma.:) mieszkanko w kamiennicy spoko z wifi. Do tego do pracy można pieszo chodzić . Ciekawe jaka będzie pierwsza wyplata;)
Agnieszka 2017-05-16 08:46
@goliat to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. A jak oceniasz współpracę z IPF? Firma spełniła Twoje oczekiwania? Czekamy na Twoją ocenę.
madzik 2017-05-16 11:13
chciałam zapytać jak oferowana przez agencję praca wędliniarza?
Jak warunki w pracy?Praca 8 godzin czy są możliwe nadgodziny?ile można "wyjść" na czysto (po odliczeniu podatków, mieszkania itp)a rękę? No i jak z mieszkaniem?firma się zajmuje organizacją mieszkania i dojazdem do pracy?
4
Stefan 2017-05-23 18:19
Fajna agencja i ma dużą ofert robót, muszą być prężni.
Pracownicy Dahme 2017-05-23 19:23
Na wstępie zaznaczę,że proszę administratora,żeby nie usuwał tego komentarza . Firmo IPF , Polacy w Dahme błagają,aby nie przedłużać kontraktu dla Pana Jarka. J , ponieważ psuje on atmosferę wśród rodaków. Pod każdym kopie dołki,szczególnie pod nowymi pracownikami,którzy się szkolą ,wpajając,że nie umieją czytać rysunków. Poza tym miał pewne nieciekawe incydenty po przyjściu do pracy. Rozumiem,że jest deficyt ,a zarazem zapotrzebowanie na operatorów,ale bez przesady,żeby dużo nieciekawych sytuacji omijać bez konsekwencji. Pozdrawiam i liczę na jakieś efekty
Agnieszka 2017-05-24 08:17
@Stefan współpracowałeś z IPF? Jak oceniasz Agencję? Czy mogłeś liczyć na wszelką pomoc oraz wsparcie z ich strony? Jesteś zadowolony ze współpracy?
IPF NIemcy 2017-05-25 11:18
Witamy,
przekazalismy juz Panow zyczenie do klienta.
Gofer 2017-05-29 02:57
Masakra za 10 euro brutto Ty wyjeżdżasz .... Ochłoń trochę, ja 11 euro na rekę w BE teraz miałem .... Za dwa tygodnie jade i juz napewno nie za 11 :)
2
goliat 2017-05-30 17:36
Co zrobić. Musiałem się czegoś zaczepić,ale jak to się mówi "jaka praca ,taka płaca" Dlatego też jest to praca tymczasowa , tak na rozpoznanie terenu :) Przynajmniej się nie natyram tak jak w PL:normy,wcześniejsze zaczynanie pracy i szybko do WC bo się wyrobić nie idzie. Tutaj,gdzie jestem jest luzik psychiczny,bez stresu, długi czas obróbki ,nikt nikogo nie goni i przede wszystkim "langsam,aber gut" :)
5
Romek 2017-05-30 21:49
Witam.Jedzie ktoś do Francji jako spawacz 135 początek czerwca,albo czy ktoś był jakie są warunki itp.Czy ktoś załatwiał sprawy wyjazdu przez strone internetową IPF,czy to bespieczne szczegulnie odnośnie wysyłania skanów,dowód osobisty,prawko i certyfikaty uprawnienia. Będę wdzięczny za każdą informacjie.
1
Strzykawa 2017-06-01 10:01
@Romek Myślę, że najlepiej osobiście przekazać kopie niezbędnych dokumentów.
1
Marcinos 2017-06-03 09:41
Szok tylko jedna zła opinia, i to że syf na mięsie co nikogo chyba nie dziwi. Zresztą zastanawia mnie to że jak jest źle w jakiejś agencjii wszyscy piszą że źle itp itd, a jak ludzie pytają np. tutaj, olewka nie odpowiem co mnie to, mi jest w miarę to po co ma si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak napisze żeby przyjeżdżali... ale samemu można wywnioskować że chyba warto zaryzykować skoro nie wylewa się tu wiader pomyj jak na resztę pośredników , no chyba że po moim poście odezwie się ktoś normalny i opiszę jak wyglądają warunki mieszkaniowe, jak na stoczni to wygląda dużo szybciej niż w pl czy wolniej,itp to będę wdzięczny
1
Siostrzyczka 2017-06-11 14:15
IPF mają różne propozycje pracy, niekoniecznie trzeba jechać za granicę. Może w kraju nie będzie przerw w pracy? Tylko wtedy niektórzy będą pisać, że mało zarabiają!
Pytanko 2017-06-19 16:11
Wiem jedno od ludzi którzy tam pracowali _Z płatnościami _bywa rożnie ,zjazdem też ..ale ludzi konfliktowych staraj się usuwać .A dlaczego przenieśli swoje biuro z Poznania do Gdańska ??
4
Strzykawa 2017-06-20 08:56
Czy był ktoś na zbieraniu truskawek we Francji? Czy opłaca sie tam jechać? Czy później można zostać na inne prace?
2
darek 2017-06-20 22:03
opłaca się jeżeli są nadgodziny a co wybierasz sie?
Darek 2017-06-20 22:08
jak są nadgodziny zarobisz a jedziesz?
Gośka 2017-06-23 19:47
IPF sprawdziła się jako agencja z prawdziwego zdarzenia.
1
lol 2017-06-25 11:13
witam ktoś pracuje lub jedzie jako spawacz przyczep, naczep do francji Brest ??
Z branży 2017-06-26 13:21
No właśnie .Czy tam ktoś umie liczyć ,tym bardzie że Francuzi sie nie przemaczają /tydzień pracy 37 godz/?
3
Pilsko 2017-06-27 14:11
Jak to wygląda ze zjazdami z Francji? co 2-3 miesiące czy częściej? ile można zarobić jako wędliniarz?
Usul 2017-06-28 00:53
Jak wygląda praca w Dahme na cnc?
Goliat 2017-06-29 16:45
Pracuję tam drugi miesiąc i nie narzekam, Praca spoko,tyle tylko ,że musisz dobrze mierzyć detale. Gdy coś się dzieje to wołasz Einrichtera i ustawia ci maszynę. Generalnie praca bez stresu,nikt nie stoi nad Tobą i nie wyzywa ,masz robić wolniej/mniej,a dokładnie. Wśród polaków jest jeden gość ,który sieje zamęt i pod każdym kopie dołki,ale kiedyś to się obróci przeciwko niemu. Pozdrawiam
2
Koleś 2017-07-02 22:47
Jestem bardzo zainteresowany wyjazdem na robotę do Francji. Czy mógłby ktoś podzielić się informacjami o sytuacji na robocie? Gdzie warto wyjechać , jakie zawody najlepiej płacą? Jakie są warunki mieszkaniowe ?
ZANIEPOKOJONY 2017-07-17 16:25
witam...czy ktos jedzie moze do francji (LYON) poprzez agencje pracy IPF jako MONTER WENTYLACJI Z MOZLIWOSCIA PRZYUCZENIA? MOZE WY WIECIE O KONKRETNYM TERMINIE WYJAZDU...
Chętny do pracy 2017-07-20 08:42
IPF ma dużo fajnych ofert pracy. Rozmawiałem o agencji i sporo dobrego o nich słyszałem. Nigdy nie będzie tak, żeby wszystkim pasowała agencja. Tak sobie myślę, że może konkurencja działa i inspiruje do wpisów?
1
Szału NIE MA. 2017-07-21 11:20
Tak to prawda _stawki u nich nie są powalające i do chodzi fakt że w Francuzi nie lubią pracować po godzinach, a o zjazdach raz na 3 miesiące nie wspomnę.
6
Oceniacz 2017-07-24 08:58
Tak sobie myślę, że wyjeżdża dużo osób a na forum pisze parę osób! Może jednak trzeba się zastanowić, że większość wyjeżdżających jest zadowolona to może nie wszyscy dobrze pracują a później mają kłopoty?
Ciekawy 2017-07-28 11:45
Widziałem ich ostatnią ofertę robót i muszę przyznać , że jest imponująca. Czy ktoś był na robocie w Lille? Jak to jest opłacalny wyjazd? Czy znajomość francuskiego jest niezbędna i na jakim poziomie?
Agent 2017-08-09 21:54
Czym jest spowodowana cisza na tym forum? Czyżbyście byli zajęci pracą, zadowoleni i nie macie czasu na pisanie opinii? Może ktoś znajdzie chwilkę żeby coś napisać?
nowy spawacz 2017-08-22 16:59
Mam ofertę pracy z IPF do CARROSSERIE DE LA FRANCE ,czy ktoś tam pracował?Poproszę o opinię
Staszek 2017-08-22 22:49
Widzę, że agencja IPF ma bardzo długą listę ofert pracy. Na rynku jest coraz więcej agencji i może zaczynają walczyć o klienta? To tylko dobrze dla chętnych.
piatek55@op.pl 2017-08-23 13:37
Niekoniecznie, owocuje to też tym, że walcząc o klienta, wysyłają "na sztukę" w myśl zasady może się uda.
nowy spawacz 2017-08-23 16:39
Jeżeli chodzi o CARROSSERIE DE LA FRANCE to chyba się zdecyduje tylko ciekawe czy są nadgodziny bo przy zwykły tygodniu pracy w Francji to wychodzi trochę cienko
Staszek 2017-08-25 22:54
Z tego co wiem to IPF jest świetnym pracodawcą. Mają bardzo długa listę ofert pracy ale zastanawiam się skąd firmy wezmą dobrych pracowników jak już są problemy z ich pozyskaniem. Jeśli coś się zmieni na rynku pracy w Polsce to agencje pracy za granicą będą szukać ludzi!
bumblebee 2017-08-29 12:28
ktoś składał podanie na operatora cnc do francji lub był tam kiedyś i może coś powiedzieć na ten temat?
Krzysztof 2017-08-29 14:07
Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna, że tak mało piszecie na tym wątku? Przypuszczam, że jesteście zadowoleni z roboty przez agencję IPF i nikomu się nie chce się pisać opinii. Szkoda, bo niejednokrotnie można było sobie oczytać jak organizować wyjazd!
bumblebee 2017-08-30 00:17
popieram kolege powyzej, wiecej wypowiedzi jest tylko wtedy jak ktos zrobi gownoburze ale doradzic nie ma kto..
Umiesz liczyć ........ 2017-08-30 09:50
Hej. Jeśli ktos u mnie dobrze liczyć _to nie opłaca przez nich jechać i pracować .Francja daleko ,musisz samemu zapłacić za przejazd ,zarobki tez nie bardzo nawet była jakaś propozycja dla monterów za 1300 Euro.Zjazd raz na 3 miesiące to tak jakby Francja była w Afryce ? Raczej nie oczarowali mnie swoimi ofertami bardzie rozczarowali i dlatego się ogłaszają .
Ps.Czy w oddziale Gdańsk zmieniła się ta nieprzyjemna obsługa klienta _wreszcie ?
5
Darecki 2017-09-02 16:35
IPF ma faktycznie długa listę ofert pracy ale sądzę, że przyczyna tkwi w czym innym. Mianowicie brak rąk do pracy
Agnieszka 2017-09-04 12:07
@Darecki przyczyny mogą być różne. Firma może się rozwijać. Pracownicy mogli się zwolnic też z różnych przyczyn. Czy nie próbowałeś aplikować może na którąś z ofert? @Umiesz liczyć ........ mają wiele ofert pracy. Jedno mogą być bardziej drugie mniej opłacalne. Zależy to też od stanowiska pracy.
andrz 2017-09-05 08:58
praca francja, stawka podobno 14 eur na rękę ale na kontrakcie uwaga... 10 eur brutto! ale podobno płacą 14 na rękę :D - pal licho z kontraktem, umowa jest tylko po to żeby była a płacą więcej :D
manna z nieba spada w ipf
bumblebee 2017-09-06 15:18
zauwazylem ze co chwile odswiezaja ogloszenie na pracujwunii.pl na operatora cnc, zastanawia mnie czy nie ma zainteresowania czy sa tam tak zle warunki ze nikt nie chce robic, jest ktos kto tez ogladal ta oferte?
Zespół Rekrutacji IPF 2017-09-07 11:29
Witam,
Nasza firma posiada wiele ofert pracy w branży CNC na terenie Francji: frezer, tokarz, operator prasy krawędziowej itp. Jeśli jest Pan zainteresowany konkretną ofertą pracy proszę o kontakt z rekrutem lub przesłanie CV na mail rekrutacja@ipf.jobs

Przedstawimy Panu nasze oferty pracy.

pozdrawiamy
Zespół Rekrutacji IPF
Staszek 2017-09-11 20:55
Jak się pracuje z IPF będąc za granicą, jest kontakt?
GoliatPl 2017-09-13 20:15
Musisz pilnować swoich spraw ,być upierdliwym bo inaczej nic nie załatwisz,ale generalnie idzie się dodzwonić:)
Agnieszka 2017-09-22 00:11
@GoliatPl co powiesz o warunkach pracy w firmie IPF? Co najbardziej nie podoba Ci się w pracy? Co byś zmienił w firmie? @Staszek czy zamierzasz może aplikować do firmy? Na jakie stanowisko?
Zostaw swoją opinię o IPF - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPF