brak logo

PPUH "ERPLAST"

Bydgoszcz

Opinie o PPUH "ERPLAST"

Hrab 2010-02-06 19:32:00
Erplast jak co roku zatrudnił jesienią dodatkowe osoby na czas określony i nikogo nie zwolnił. Po prostu umowy się skonczyły. Najlepsi zostali - dostali nowe umowy. A czy praca jest ciężka ? Jak wszędzie, zresztą to rzecz subiektywna - dla niektórych każda praca ciężka . Na pewno to nie kopalnia
Pracownik Erplastu 2010-03-12 19:02:29
Potwierdzam Opinie kolegi wyżej prawdziwe ( usunięte przez administratora ) są tylko napisu brak :D zatrudniają ludzi na kilka miesięcy potem kończą się zamówienia i koniec kariery w ( usunięte przez administratora ) i tak co roku !a wypłaty dobre tylko w tedy gdy jest premia ale żeby mieć 40% to trzeba wyrobić normę godzinową (taki ukryty akord;) ) dodam że normy wygórowane , nie polecam .
Pracownik Erplastu po raz 2 2010-03-12 19:31:47
i ta atmosfera która panuje ciągłe straszenie
Bożyszcze nastolatek 2010-03-12 21:36:09
Powiem tak... wszyscy tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ten Erplast, a jednak w nim siedzicie i pracujecie. Jak coś się nie podoba to droga wolna, nikt was nie trzyma w tym jak piszecie ( usunięte przez administratora )" na siłę... Pozdro :D PS. szukam pracy :)
anonim 2010-03-12 21:59:55
Bożyszcze nastolatek - 2010-03-12 21:36:09

Powiem tak... wszyscy tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ten Erplast, a jednak w nim siedzicie i pracujecie. Jak coś się nie podoba to droga wolna, nikt was nie trzyma w tym jak piszecie
a ty to kto?Personalny?czy z rodziny?
mam wolne 2010-03-13 08:12:43
Ciekawe kiedy będą znowu zatrudniać....
Bożyszcze nastolatek 2010-03-13 10:35:49
Pewnie kolejną premie ujrzymy dopiero... na koniec roku, żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ściska.
Norek 2010-03-15 18:22:24
Podzielam opinię kolegów niestety pracowałem w tym cyrku tam kazdy z biura chodzi zarobiony i pewien siebie niestety pracownik jest nikim , pracowałem tam w tym Erplaście jak to sie zwie przez 7 miesiency z czego ani razu nieujżałem premi na oczy tłumaczyli się kryzysem a w biuze sobie nagrody w kopertach dawali . Ja miałem 9,50zł na godzine po 3 miesioncach miałem obiecanom podwyżke do kturej niedoszło ale zato doszło straszenie o zwolnieniach to poszedłem na chorobowe niestety to zakład pracy chronionej i powinni zwrucic tam uwagę urzędnicy od kontroli a nie brac tylko koperty w renke i dowidzenia nikt nic niewidzi ludzie sie tam wykańczajom ten zakład powinna odwiedzic jakaś nieoficjalna komisja a nie żeby właściciel zarabiał na czyjejś krzywdzie i chorobie . Pozdrawiam kolegów z erplastu powodzenia
Przyjaciel 2010-03-15 19:04:09
Kolega ma rację, z tymi podwyżkami to można byłoby coś zrobić. Natomiast nie zgodzę się z faktem rzekomego wręczania kopert do ręki. Jeżeli ktoś tego nie widział to niech nie oskarża, bo oskarżyć łatwo ale udowodnić już dużo trudniej. Dlaczego jednak jest tak źle ??? Odpowiedź wydaje mi się łatwa, po prostu jest na to przyzwolenie... Kochany dyrektor nie kontroluje napływu zamówień, a raczej ich braku, gdzie są kontrakty, gdzie jest praca. Dlaczego inne firmy mają zamówienia i potrafią płacić pracownikom, natomiast my mamy już połowę marca i stoimy ja strach na wróble na środku pola i nic nie robimy, tego nie potrafię pojąć. Praca jest jaka jest, a raczej jej brak... z mojego punktu widzenia pozostaje nam czekać bo co innego możemy zrobić. Zwolnienie się jest pewnego rodzaju wyjściem ale pamiętać należy, że w dzisiejszych czasach ciężko jest znaleźć dobrze płatną pracę. Pozostaje nam tylko czekać, tylko pytanie jak długo....
anonim 2010-03-16 08:38:35
przyjmę do pracy Erplast:) kto che zastąpić narzekających kolegów proszony jest o zgłoszenie się do działu kadr - grupa inwalidzka mile widziana :) Pozdrowienia dla pana z białej vectry ( wiemy ze jezdzi bez prawa jazdy) i czarnego citroena :)
ja 2010-03-16 23:01:43
A Panowie z tych aut czym się charakteryzują?? :D
anonim 2010-10-09 21:49:01
ile zarabia pracownik u was ktory stawia znaki?
były pracownik 2011-04-11 18:39:02
...stabilna praca i dobra płaca, tak się ogłasza ten denny zakład, gdzie przekręcają ludzi z nadgodzinami i pensjami a cwaniaczki siedzą w biurach i nic nie robią za niezłą kasę...(usunięte przez administratora) ten zakład, zatrudniają ludzi za minimalne stawki jak mają dużo pracy a potem wypad, i pełno szwendających się pseudo kierowniczków z telefonami w łapach (usunięte przez administratora)
libra125 2011-07-07 19:10:40
Sądząc po twojej ortografii i błędach na poziomie dzieciaka, trudno zrozumieć za co chcesz kupę kasy. Za co, skoro nawet podstawowej umiejętności pisania nie masz? Żal! I ty się o wielką kasę upominasz?! Ha ha ha
anonimek 2011-08-05 00:14:13
Prawda boli "libra125" ? Nikt się o kasę nie upominał. Twój obrończy instynkt jednak zapobiegawczo nakazał broniąc zaatakować - wspominając o kasie wskazałaś(-eś) co tak naprawdę Ciebie dręczy. Za dużo zarabiamy ? To ciśnie ? Jako były pracownik mogę śmiało powiedzieć, że ERPLAST swoim traktowaniem ludzi skończy na manowcach. Odeszli najlepsi - zatrudniliście pseudo-handlowców oraz ich pseudo-dyrektorów, którzy nawet dobrze nie potrafią pozałatwiać zaległych kontraktów, nie mówiąc o nowych (są takie ???). Co lepsze roboty trafiają do konkurencji. Szkoda Pana (usunięte przez administratora)... ale nie (usunięte przez administratora)- jedyny człowiek, który prowadził drogówkę jak należy. Docenicie jeszcze co straciliście. Nie wspomnę o należnych odprawach, które (usunięte przez administratora) schował do kieszeni - standard. Wzbogacił się, ale i tak na dokończenie hali nie starczyło :( Co za szkoda. Nie wiem czemu ale wszyscy dookoła mówią o ERPLAS-cie w czasie przeszłym - czyżbyście byli już u schyłku ? Zatrudnijcie Profesora Miodka do korygowania naszych wypowiedzi a sami weźcie dłuuuuugi urlop, bezpłatny oczywiście !!!
anonim 2011-09-07 09:53:25
pracuje już pare lat w tym zakładzie i moge powiedzieć tyle, jeszcze tak zle nie było. kasa pozal sie borze, za tyranie po 12-14godzin 1500zł nie powala na kolana, zresztą czekam tylko kiedy wpadnie kiedyś poządna kontrola i zamknie to wszystko na 4ry spusty, np ITD(kierowcy tyrają po 12h) Co do pana (usunięte przez administratora), chymmmm, jak by nie było to on pozwalniał albo pozwolił odejść najleprzym (patrz (usunięte przez administratora))kturzy pomagali stworzyć tą firme, a teraz jak sam został zepchnięty na boczny tor przez panią dyrektor to zrobił sie miły fajny itd. no właśnie pani dyrektor, przyszła z zarzutami i podejrzewam ze z nimi odejdzie, zmuszanie do pracy po 12h, do tego polecenie słurzbowe pracy we wszystkie soboty, no i najlrprze zatrudnianie rodziny cholera wie na jakich warunkach. Jeśli zwrucisz uwage lub nie będziesz współpracował z bratem pani dyrektor to lądujesz na dywanie. ps uwaga od wczoraj pracuje(nie wiem na jakiej zasadzie bo zatr nie jest) 2gi brat pani dyrektor. pozdr
Pseudo handlowiec 2012-03-05 14:31:53
Chłopaki nie zrzucajcie winy za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i brak zleceń na handlowców. Mówię o tych co jeżdżą. Co z tego, że składałem zlecenia jak to ja sam miałem je obrabiać, pilnować czy już są na produkcji czy jeszcze nie, bo zwykle nie!!! Ciekawe jakim trafem dużo późniejsze zlecenia wchodziły wcześniej?? I do tego jeżdżenie po pół Polski też za 1500 zł - śmiech na sali, albo premia taka sama dla handlowca jak dla pracownika fizycznego, dlaczego skoro mnie tam nie ma i nie mam wpływu na pracowników, przecież za to powinni odpowiadać dyrektorzy działów, których pensje były dużo wyższe. Poza tym powiem ostatnią rzecz. Pracowałem w wielu firmach. Tylko w Erplast biurokracja była tak liczna: m.in Dział kontraktów, dział sprzedaży, każdy po kilka osób i nic za tym nie idzie. Tam się miało poczucie, że nikt nic nie wie i nie kontroluje. Aż dziw bierze. I chwalenie się ISO - śmiech. Widać (usunięte przez administratora) z całym szacunkiem, sobie sam nie radzi!!!
anonim 2012-09-09 14:49:27
Ludzie nie piszcie tak na ten Erplast,bo źle aż tak nie jest.Pracowałem w różnych firmach i było o wiele gorzej.Faktem jest że przyjmują pracowników na kilka miesięcy .Kierownik naprawde wporządku,nie powiem ani słowa na niego.Normy wygórowane,ale nie wszystkie.
Płacą zawsze,pensje nie są złe.Lecz czasami bywa tak że obcinają za byle co.Praca akordowa? to jest pic na wodę.Jak będą chcieli to ci tyle zapłacą ,czy będziesz robił więcej czy mniej ,to nie od tego zależy.
Ale płacą nawet nieźle,jest to jedna z tych firm co jeszcze nie płacą tragicznych pieniędzy.
krzych 2014-03-11 11:51:53
Erplast jest firmą, któa zajmuje się produkcją znaków drogowych, z zewnątrz wygląda to całkiem dobrze, ale jak jest wewnątrz to nie wiem.
wzruszony 2014-04-13 01:45:58
Krzych ależ żeś walnął chyba Członkiem Zarządu jesteś
Jac1984 2014-05-19 21:37:51
Pracuje na warsztacie i jestem zadowolony
Opinia jak najbardziej pozytywna
ktos88 2014-08-08 19:54:51
witam, ja pracowalem w erplast bydgoszcz. praca jak praca tylko pensja marna. zwykly pracown
ik jest nikim. ukraincy niedlugo zqczna tu powstanie ;) tak na serio to ukrainied z grupa zarabia wiecej od operatora cnc. szkoda mi chlopakow od maszyn ale taka jest prawda. ogolnie nie polecam, chyba ze ktos chce zlapac jakie kolwiek doswiadczenie
Antoni Boidudek 2014-11-01 23:24:10
Firma prowadzona od 1985 roku hula aż miło. Nigdy nie pracowałem w lepszym zakładzie na takim akordzie jak tutaj. Myślę, że jest to ewenement na skalę światową i nagroda Nobla to by było za mało. Polecam i nie polecam każdy niech spróbuje sam najwyżej będzie musiał się podleczyć w Świeciu ale wyjdzie z tego:-).
1
młody 2015-01-18 22:00:23
kolego "ikad", "Jac 1984" to prawdopodobnie ten który latem próbował się powiesić w szatni jak myślisz dlaczego? taka firma, takie zarobki, taka atmosfera. teraz nie masz po co tam iść zwalniają ludzi, dają umowy do końca roku a potem do widzenia,pracowałem kilka miesięcy i mi też nie przedłużyli, każą czekać do wiosny na telefon a w tym czasie zęby w ścianę, pracę masz pewną jeśli jesteś Ukraińcem i dobrze spawasz a jeśli nie to zapomnij, chyba że chcesz pracować po 12h za grosze
Pracownik WD 2015-01-30 03:36:07
Takie narzekania a nigdy nie widziałem aby produkcja "rękawy sobie wyrywała". Jaka praca, taka płaca. Nie jest źle, dobrzy i rzetelni pracownicy pracują tu po grubo kilka lat, nie ma tu pensji "dyrektorskich" ale jeśli pracownik sumiennie wykonuje swoje zadania to pensja jest raczej zadowalająca. Co do Ukraińców, to w połowie bydgoskich firm ich mnóstwo choć moim zdaniem, żadni to fachowcy, raczej papudroki, lecz w tych czasach każda firma szuka oszczędności, czasem kosztem jakości...
monika 2015-03-04 16:34:01
a co macie na myśli mówiąc, że taka praca powinna być przyzwoicie wynagradzana? to co konkretnie polecacie zrobić? sam zastnawiam się teraz nad praca u nich, ale nie chce siedzieć w biurze po 12 godzin jednak wole te standartowe 8 godzin tak naprawde. Czekam jeszcze na nowe informacje od Was, pozdrawiam.
kate 2016-05-13 09:00:25
pokaząło się @lis. Jeżeli cię to interesuje to szukają programisty z wyższym wykształcenie i doświadczeniem. Programowanie w jezykuC, C++ , Microsoft Visual Studio. Nie piszą nic na temat wynagrodzenia, ale informatycy wszędzie zarabiają dobrze. Aplikujesz?
Zostaw swoją opinię o PPUH "ERPLAST" - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPUH "ERPLAST"