Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracowałeś w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-05-19 21:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co się dziwisz, robią co mogą żeby złapać naiwniakow do roboty za 10,60 na godzinę. WY w biurach obudzcie się wreszcie, przestańcie zmieniać dobre na beznadziejne i dajcie ludziom pracować i godnie zarobic!!! Czy Wy naprawdę nie widzicie że przez te wasze reorganizacje w naszym zakładzie robi się coraz gorzej!!! Przez was i wasz zachwyt nad poronionymi pomysłami zakład idzie na dno!!! Wykwalifikowani pracownicy masowo odchodzą a Wy zamiast wyciagac wnioski nadal brniecie ku zagladzie!!! Przestańcie się samouwielbiac i otwórzcie sie na problemy pracownikow. My tam nadole to nie tylko cyferki ale rowniez żywi myślący ludzie którzy na te wasze dziwactwa pracujemy.
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2016-05-19 22:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojnie ludzie parę osób piszących na plotkach to nie cały zakładA co do innych firm w NT trzeba próbować?
zdjecie uzytkownika
Buba - 2016-05-20 01:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w tej firmie od wielu lat. Już dawno przestałam się w niej czuć dobrze. Kiedyś rzeczywiście było w niej prawie jak w rodzinie. Do pracy przychodziło się z przyjemnością. Problemy jakieś tam były, ale gdzie ich nie ma. Najważniejsza nie była nawet kasa, ale fajna przyjazna atmosfera, pomocni ludzie. Przychodzilam, staralam się wyrobić jak największy akord, ale też podchodzilam do pracy poważnie zwracając uwagę na jakość. Mimo, że byłam szarym robolem ta praca sprawiała mi satysfakcję. I rzeczywiście byłam dumna z tego, że pracuję w tej firmie. W tej chwili szukam nowej pracy. Wraz z naplywem nowych ludzi, coraz to "lepszych" pomysłów tak naprawdę utrudniających nam pracę i rodzących nieustanny stres, stwierdziłam że to juz nie miejsce dla mnie. Zero szacunku dla mnie jako pracownika, zero dla mojej pracy, chociażbym nie wiem jak się starała. Ciągłe pojezdzanie o pierdoly i stanie na baczność. Totalny wyścig szczurów z każdej strony. Każdy ma jakąś granicę wytrzymałości. Ja miałam naprawdę dużą. Ale cóż. ...w koncu się skończyła. Na szczęście pracy jest opór. Tak że żegnam firmę Phoenix Contact. Nie bez żalu. ..
zdjecie uzytkownika
szok - 2016-05-20 01:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Buba , pięknie napisane. Myślę o tym identycznie słowo w słowo.
zdjecie uzytkownika
wkurzony - 2016-05-20 06:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O nie!!! Trzeba wiać z tego obozu jak najdalej. Kiedyś to każdy uciekał od małego prywaciarza bo wyzyskiwał i chciało się pracować w dużej firmie, a teraz robi się odwrotnie. Ludzi traktuje się jak ciemnotę i wmawia się że takie przepisy są. Durnotę wmawiają i obliczają zarobek godzinowy wliczając premię, trzynastkę i może jeszcze dodatek za pranie ?? A dziewczynom na produkcji to naprawdę współczuję i powiem jedno : Nie dajcie się, przestańcie się kłócić miedzy sobą i zrozumcie że jesteśmy jednością i nie możemy się dać!!! Będę was wspierał również, mimo że wiele razy kilka pań podkładało mi nogę. .. Będę wspierał aż nadejdzie dzień podpisania obiegówki i pomacham wam zza bramy po tylu latach. Mam nadzieję że bramka zapiszczy i poczuje się ostatni raz jak śmieć zrewidowany przez jakąś babe na portierni :)
zdjecie uzytkownika
wizjoner - 2016-05-20 12:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnie wpisy dużo mówią o pxcw. Oto przykład upadku moralnego firmy która była najlepszą w Tomyślu 10 lat temu. Ale chciwość i chore ambicje kilku osób pogrążyły ją dokładnie. Jakiś czas temu kila osób ze Zbąszynia było na delegacjach w Chinach w ramach marki Ikea - Sweedwood. Mogę wam tylko powiedzieć że tam stosunek do pracownika i jego pracy jest na o wiele wyższym poziomie i zarobki też już są większe niż takim pxcw. A podobno w Unii jesteśmy....
zdjecie uzytkownika
bella - 2016-05-20 13:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koniec z wyzyskiem! Juz mnie na nadgodzinach nie zobaczą! Ja mam siedzieć soboty i niedziele w robocie a te g.noje sie wylegiwać będą po 5 dniowym tygodniu pracy ? Będą się rozbijać po Karpaczach w nagrodę ze kolejne głupoty w pracy wprowadzili ? Caly czas mają nas za śmieci i ciemnotę ludziom chcą wciskać !! Dość!!!
zdjecie uzytkownika
ręce_opadają - 2016-05-20 15:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda gadać co tu się dzieje. Faktycznie jest tak jak mówiłam. Zatrudniają Ukraińców. To dopiero będzie rozpierducha. Nic do nich nie mam, cieszę się że dostali pracę bo wiem jak to jest pracować za granicą. Teraz będzie jazda, oni będą zapier.dzie.lać na maxa, powyrabiają ponad normę a nasi znowu będą wszystko ucinać i skracać czasy. Będą porównywać nas do nich. HR-y rozpie.przają nasz zakład od środka. Powodzenia. :-(
zdjecie uzytkownika
Do rece opadają - 2016-05-20 18:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ręce_opadają - 2016-05-20 15:05:33]:
No co ty piszesz- jak mają się powyrabiać poza normą jak nawet my nie możemy. Mi jest ich żal, bo przyjadą z myślą, że zarobią a tu jeden wielki ch*j- dostaną 1800zł z czego pół wydadzą na kwaterę i żarcie. Mają trafić na solar więc jak zobaczą, że tam zamiast pracować będą bawić się w odkładanie koszyczków na miejsce i wypełnianiu kupę teczek to im się odechce. Zresztą dziwię się ze tym mądrym z góry się chce szkolić takie osoby!!!!!przecież zanim one ogarną co i jak to już im się wiza skończy. A jak zobaczą ile zarobili to juz na drugi rok ukraincow nie bedzie bo oni też nie chca pracowac za jałmużnę.
zdjecie uzytkownika
pracow - 2016-05-20 21:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, co się dzieje w tej firmie to porażka. Pracownikom każą udowadniać, że tą pracę, którą wykonują od dawna potrafią wykonywać. Te stawki zależne od wyniku ‘’egzaminu’’ są śmieszne :) Za chwilę zaczną sprowadzać ludzi z Ukrainy, bo nie będzie, komu pracować za najniższą.
Montują automaty do papieru, aby ludzie brali jeszcze mniej. Całe szczęście jest ten papier lepszy od tego poprzedniego.

Dlaczego nowej hali jak nie było tak nie ma ? Kiedy rusza budowa ? Podobno ludzie odchodzą do konkurencji. Wiecie cos na ten temat ?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-05-20 22:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak się zastanawiam? A jednak to niby małe BERO w tym całym układzie namieszało.
zdjecie uzytkownika
eeeetam - 2016-05-20 22:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pracownik. Co ty gadasz ?? Co ma Bero do tego ??? Tutaj ludzie maja poprostu dosyć tej obłudy!! Podziękujcie szefostwu ze pozatrudniali tych HR-ów. Kupcie sobie Dzień po dniu zamiast siedzieć w necie. Czy tam Bero się ogłasza ? Czy tam ogłasza się ktoś kto szuka pracy tak jak kiedys ?? Są tylko ogłoszenia typu przyjmę do pracy ! Wybór jest duży więc nie musicie sie bać ryzykując zwolnieniem sie z pracy. Ja z tąd uciekam puki na głowę nie dostałem.
zdjecie uzytkownika
mam dosc - 2016-05-21 08:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie odchodza... a wczoraj na IFC padło hasło. . Prpzyjmujemy ukraine.. prosimy o tolerancje... Solar i Kable... nastawcie sie.. Panie z kalasznikiem przyjdą:) maaaalo tego... moi Państwo, dokumentację będą tłumaczone na język ukraiński :D to jaaa do chuja wafla chce cała na nasz jezyk ojczysty !!! A nie niemiecki! Pracownicy od nas odchodza.. nowi nie chcą przyjsc bo czekaja ich egzaminy... co to kurwa jest sie pytam??? 1
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-05-21 13:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, wolą kasę wydać na tłumaczy niż tobie dać. Zmiany w dokumentacjach tez będą kosztować. Pewnie będą im dodatek dawać na mieszkania i dojazdy. Może jeszcze rozłąkowe. Nam patrzą kasę upierniczyć na każdym kroku, z ludzi debili porobić tylko potrafią. Sam przykład jak ludziom tłumaczą ze przecież były podwyżki bo dostaliście dodatek frekwencyjny. Premia jakościowa też pewnie uznana jako podwyżka bo masz możliwość podniesienia stawki .. Kpiny !!!!
zdjecie uzytkownika
Cdn - 2016-05-21 14:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda pasożytów z hr rozłożyła tą firmę na łopatki, już wolę w chifie pracować.
zdjecie uzytkownika
Aa - 2016-05-21 19:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czas tych goni przegonic
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2016-05-21 23:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam te posty to leje ze śmiechu bo tak tu piszecie że macie dosyć i tak dalej.........!!!!! To ja się was kurw a pytam: to dlaczego nikt nie strajkuje i jak są zebrania z kierownictwem to odrazu wszyscy zapominają że mają język w gębie.A związki zawodowe to o kant chuj a roztrzasnąć. Co to sa za ZZ ??? Związki powinny wtochnąć na hale i zatrzymać produkcje na tak długo dopuki coś nie wywalczą a hołota niech zrozumie że my produkcja jesteśmy ludźmi i mamy rodziny.
zdjecie uzytkownika
Piękna - 2016-05-21 23:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Długo się zastanawiałam ale zrobię tak jak buba po tylu latach pracy czas ja zmienić coraz gorzej szkoda nerwów papiery złożone czekam na telefon i....
zdjecie uzytkownika
do_hahaha - 2016-05-22 01:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do hahaha. Masz racje, ludzie postękają i tyle. Zamiast wspólnie zdziałać to każdy łeb zwiesi na dół i tyle. Ludzie obudźcie sie !!! Nie będzie lepiej tylko gorzej !!!
zdjecie uzytkownika
marysia - 2016-05-22 18:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sprawa prosta ale Wy jesteście mądrzy tylko na forum jak to Wam jest źle i nie dobrze w tym zakładzie. Przychodzicie do pracy zatrzymujecie produkcje i co Wam zrobią ? Zwolnią cały zakład ? No zastanówcie się. Będą musieli z Wami zacząć gadać a nie tylko Was zwodzić.Popatrzcie ile w innych zakładach zarabiają a u nas tylko pakietem socjalnym się tłumaczą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niech sobie go wsadzą. Zamiast gadać zacznijcie działać bo samym lamentowaniem nic nie zrobicie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-05-22 19:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze bałem się złożyć wypowiedzenie ale teraz mam motywację.. Dziękuję kochane HR .. Gdzie tylko znajdę prace gdzie takie debile są na etacie to będę omijał firmę z daleka .. Sram na was , zniszczyliscie firmę i tyle .. A było ok.

zdjecie uzytkownika
do_marysi - 2016-05-22 19:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak Marysia masz racje ... Tacy ludzie pracują u nas ... Nie długo będzie to ukraińska firma z samymi sierotami co nie potrafią się odezwać... Brawo Wy
zdjecie uzytkownika
Pracującym w "KONKURENCJI " - 2016-05-22 22:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na 1700 osób pracujących te pare piszący wpisy to pikuś Firma dla mnie idealna.
zdjecie uzytkownika
pracow - 2016-05-23 20:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No się się doczekaliśmy pracowników ze wschodu. Czyli za x czasu PXCW zamiast końcówki Wielkopolska zmieni nazwę na Україна.

Podobno ruszyła budowa hal przy PxCW. Szkoda, że nie będzie potrzebna większa liczba pracowników po uruchomieniu hal ;/
zdjecie uzytkownika
Buba - 2016-05-23 22:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie. Zastanawiam się czy HR-y opracowaly równie genialny plan zatrudnienia na nowej hali. Może przyjdzie kolej na Wietnamczykow?
zdjecie uzytkownika
jfojof - 2016-05-23 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
murzynów a nie sorry murzyny już robią
zdjecie uzytkownika
firmowy - 2016-05-24 21:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pxcw wstydzi się własnych ogłoszeń czy co? Na ślusarzy szukają przez agencję i anonimowo. Porażka.
https://www.praca.pl/slusarz_1116123.html
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2016-05-25 00:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszał ktoś może jeszcze jakieś plotki o strajku?? od paru dni coś krąży ale czy to coś pewnego? niby nawet jakies pismo jest... moim skromnym zdaniem to chyba prędzej ludzie, którzy mieli by coś do powiedzenia znajdą sobie lepszą pracę niż ten strajk by wkońcu miał by miejsce. a młodzi pracownicy po prostu będą się bać odezwać...
zdjecie uzytkownika
młoda - 2016-05-25 00:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem w wielkopolsce od ponad roku.. rzucana z dziłu na dział głównie z powodu nagłego braku pracy na dziale. szczerze mam już dość.. nie jestem osobą która łatwo się poddaję.. liczyłam że z pxc wlp będę miała możliwość popracować kilka lat.. jednak się przeliczyłam.. nie da się tu wytrzymać. może robota sama w sobie nie jest nigdzie taka straszna ale to co kierownicy wyprawiają z ludźmi to przechodzi szczyty ich głupoty. każą nam robić nadgodziny tylko dlatego że nie ma części i mamy zaległości.. a kogo to jest wina że na przełomie roku nie zrobiono inwentaryzacji i jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w systemie i na magaznie.. a śmiechu warte jest budowa nowej hali przy braku chętnych do pracy w firmie.a może to hotel dla pracowników? bo po co mamy wracać do domu skoro nawet sobotnie nadgodziny trzeba odrabiać w tygodniu. Kobiety sobie już żyły wypruwają tylko po to żeby ta wymarzona 2jka pokazała się na światku od wypłaty.. przyjdą teraz maturzyści i Ukraińcy chcący zarobić to szybko się przekonają jaka cudowna jest wielkopolska i szybko spier888 na truskawki.. Kiedy powiemy DOŚĆ temu wyzyskowi?? coś mi się wydaje że nigdy... udanego upadku.. ja stąd spadam....
zdjecie uzytkownika
M - 2016-05-25 08:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Powiem tak upadek będzie. ..nie tak od razu ale wszystko do tego zmierza .Frustracja i niezadowolenie ludzi jest ogromne .W ktorymś momencie osiągnie ono swoje apogeum.Cel i wyzysk bierze górę.Czlowiek przestał byc człowiekiem jest tylko robotem do spełniania zachcianek przełożonych.Zero empatii a o reszcie to juz nie ma mowy .Czas się obudzić moi drodzy "wyżej postawieni " bo PÓZNIEJ moze byc juz za pózno i pewnego chłodnego poranka obudzicie się z przysłowiową" RĘKĄ W ,NOCNIKU".
zdjecie uzytkownika
Piękny i Boski - 2016-05-25 09:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na nowej hali zostanie umieszczona między innymi wtryskownia...
Ale ja się pytam gdzie Te Ukrainki???
zdjecie uzytkownika
prow - 2016-05-25 22:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak to jest jeśli firma nie ma właściciela na miejscu tylko jest filią większej firmy. Jeśli chodzi o nową halę to przecież nie będą potrzebne nowe osoby ponieważ obecne działy zostaną inaczej rozłożone no i pewnie zostanie coś zautomatyzowane.
zdjecie uzytkownika
mała - 2016-05-25 23:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Piękny i Boski - 2016-05-25 09:16:50]:
Ukrainki miały być w piątek ale z 23 osób zostały 3 reszta do Bero idzie,bo tam im hotel pracowniczy stawiają i lepsze warunki dali ja też już byłam na rozmowie u innego pracodawcy i czekam za telefonem-adios PCX
zdjecie uzytkownika
Filka - 2016-05-25 23:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem za tym aby cały pxcw przeniesiono na Ukrainę jak najdalej stąd.
zdjecie uzytkownika
genau - 2016-05-26 13:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Filka - 2016-05-25 23:27:28]:
Dokładnie jak mawia rudy, zlikwidować/przenieść to zagłębie kapitalistycznego wyzysku Polskich robotników (i niedługo Ukraińskich, Białoruskich... itd).
Albo dać podwyżki, zlikwidować równoważny czas pracy, zlikwidować 4 brygady, zlikwidować HR!!!
zdjecie uzytkownika
Blondynka - 2016-05-26 16:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na mp3 też ludzie oburzeni to że pracy nie ma i po tylu latach egzaminy wprowadzają to jest chore
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2016-05-26 17:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "genau": No to mamy pierwsze postulaty strajkowe:-)
zdjecie uzytkownika
Aga - 2016-05-27 00:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W bero na pierwszą wypłatę 2100 bez żadnych nadgodzin
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-05-27 07:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2016-05-27 00:59:04]:
potwierdzam. w pierwszym miesiacu gdzie miałam duzo szkoleń tez 2 tys dostałam
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-05-27 20:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w penis contact ile sie zarabia??
zdjecie uzytkownika
wolsztyniak - 2016-05-27 21:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musi im bardzo brakować ludzi skoro nawet Ukraińców zatrudniają.W Wolsztynie ogłaszają się na słupach ogłoszeniowych i w gazetach że potrzebują na produkcje.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-05-27 22:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z firmą to tak jak z dobrym małużeństwem ,na dobre i na złe i nie liczcie ,że Nowotomyskie firmy będą Was tak chętnie przygarniać jak tyle w Was jest jadu.Może się mylę ale Wielkopolska to jedna z najlepszych firm.Sprawdzałam zarobki - lepsze na dzisiaj w BERO ale to się zmienia.Ja proponuję poczekać myślę,że za krótki czas zajdą zmiany i Wielkopolska będzie wiodącą firmą jak zawsze .
zdjecie uzytkownika
do pracownica - 2016-05-28 11:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownica - 2016-05-27 22:14:58]:
PCxW znów wiodąca firmą??? wątpię. Musieliby dać podwyżkę której od 4lat nie chca dać, zrezygnować z akcji typu 5S i egzaminy
zdjecie uzytkownika
Filka - 2016-05-28 19:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Blondynka - 2016-05-26 16:29:50]:
Nierealne ale gdyby usunąć cały HR, prezesa i jego ziomków z Lubonia itd to firma i praca byłaby całkiem sympatyczna i nie potrzeba by było przenosić firmy na wschód.
zdjecie uzytkownika
Do wszystkich - 2016-05-28 21:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojnie porozmawiać,wszystko się da zrobić.A te inne firmy "PSEUDO" w NT niech sobie piszą.
zdjecie uzytkownika
Jojo - 2016-05-28 23:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukałam informacji w necie czym właściwie zajmuje się HR. Ogólnie: zasobami ludzkimi. Dobry zespół HR potrafi dla firmy zdziałać cuda. Nie tylko dla firmy, ale i dla pracowników. W głowie utkwilo mi jedno zdanie z tego artykułu: " Jak możemy poznać, czy w firmie działa profesjonalny i prężny zespół HR? Odpowiedź jest prosta. W takiej firmie każdy chce pracować i jest zadowolony z warunków pracy".Co do Phoenix Contact Wielkopolska wnioski nasuwają się chyba same...
zdjecie uzytkownika
pirania ltd - 2016-05-29 12:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jojo - 2016-05-28 23:33:19]:
Lepiej bym tego nie ujął!
zdjecie uzytkownika
Tatiana - 2016-05-29 13:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Вже зараз ми йдемо до вас . Ми дуже охоче готові працювати ваш стандартний акорд ми , звичайно , не страшно поразки їх , і ви побачите , що можна заробити там
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo dobre wrażenia, kawę mi zrobili, czekoladkę postawili, pogadaliśmy o pogodzie i dostałam się, hurra!!!
Pytania: Jak tam mąż, kafelki jeszcze kładzie? bo kolega pytał. A wujek na emeryturze zdrowy?
zdjecie uzytkownika
Buba - 2016-05-29 17:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Tatiany: no jasne. Dwie piękne Ukrainki pokażą nam jak się pracuje i postawią na nogi całą firmę. Ładnych metod się chwytacie. A myślałam, że hejt istnieje tylko w tematach politycznych. ...
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2016-05-29 17:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No proszę jakich cwaniaków mamy w HR-ach. Parę takich wpisów od rzekomej Tatiany, żeby ludzie patrzyli na nich niechętnie i już będzie nasza wina gdy zwieja do Bero, że nie byliśmy wystarczająco tolerancyjni. A oni tak nas przecież o tolerancję prosili...i w ten sposób sami unikna osmieszenia. Bo większość Ukraińców, o ktorych sie starali poszła tam, gdzie im zaoferowali lepsze warunki pracy. Czyli do Bero. Nawet oni nie dali się nabrać na głodne kawałki. ...Im oczywiście te pieniądze starcza bo mieszkają w Ukrainie, ale państwo z HR widocznie zapomnieli o tym, że my żyjemy w Polsce gdzie panują troszkę inne realia.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert