logo PHOENIX CONTACT Wielkopolska

PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Nowy Tomyśl

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

priam 2017-01-27 22:16
Jednak zajrzałeś?
7
lili 2017-01-28 08:32
Pracuje juz długo bo 7lat to nie mało, ale takiego hamstwa i niezgody na icc to nigdy nie było. Mam nadzieje ze liderki które przyszły z solara zrobią z tym pożądek . Ludzie w domach mają wystarczająco duzo problemow po co robicie nie potrzebne w pracy ?
10
Kowal 2017-01-28 15:12
Czy opłaca sie przejść z chify do waszej firmy.
1
W3 2017-01-29 10:31
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Opłaca czy nie zależy kogo słuchać. Ale osobiście polecam Phoenix contact .
Bo tak samo w Chociwlu ile ludzi tyle opinii jak i w naszej firmie.
cwaniak 2017-01-29 20:55
Moim zdaniem nie.
Chifa to zakład z tradycjami i wydaje mi się że jak wybierasz zakład w którym masz siedzieć do emerytury to Chifa bije na łeb Pxcw.
Pxcw do od kilku lat kołchoz gdzie człowiek się nie liczy tylko ilość sztuk. 10 lat temu był polecał a teraz odradzam. W Chifie chyba możesz być bardziej pewien ze będziesz dłubał swoje do końca mimo też słabych zarobków. A w Pxcw nie dosyć że mało zarobisz to jeszcze cię zwolnią albo będą cię musztrować niedouczone gówniarze kierowniczki, brygadziści, grupowi lub hr-y.
26
ilonka 2017-01-30 09:22
Na produkcji w końcu będzie podwyżka stawki godzinowej.
11 2017-01-30 14:37
Skąd taka informacja??????????????/
klotylda 2017-01-30 20:10
Wszystkie te narzekania to zupełnie jakby konkurencja pisała? Jedni firmę chwalą drudzy za wszystko ganią. Ja pracuję i nie narzekam ale zaraz ktoś powie, że to gowork. Najlepiej jak chętni sami sprawdzą.
pksa 2017-01-30 22:48
Nie ważne. Dowiesz się niebawem :)
Ździwiona 2017-01-31 12:06
Brałaś coś ? Że masz tak świetne doznania z tą patologiczną firmą
6
M.m. 2017-01-31 23:29
Pewnie że brala..Tu naokrągło biorą ...Tu nawet kupić mozesz . ..Co drugi najarany.Zresztą nie ma się co dziwić ..
4
Latif 2017-02-01 16:20
As salamu alajkum Phoenix
2
Iza 2017-02-02 07:38
ja tez, jestem lezbą
2
Bravo 2017-02-02 11:46
Uwaga ...Wszystkie działy gotowe na przyjęcie trzynastki ? Haracz zapłacony za Ukr.? Czyli minus 10 ? .......

3
Jola z Tarnopola 2017-02-02 21:17
A dlaczego zakładasz minus 10 ?
Z tego co wynika z informacji dostajemy 100% tego co nam się należy plus nadwyżka za obecność.

Po co wprowadzasz zamieszanie ?
1
B. 2017-02-02 23:48
Czytaj ze zrozumieniem J.H.
1
XXX 2017-02-05 21:34
Każdy ma to na co zasługuje, więc nie narzekajcie tylko do roboty abyście zasługiwały na więcej a i tak nie dostaniecie. Chcecie mieć lepiej zawsze można zmienić ........
1
11 2017-02-06 04:12
Trafiony zatopiony...... Mądre słowa....
Jacek 2017-02-06 12:14
Kiedy dostaniemy PITy?
1
Jola z Tarnopola 2017-02-06 14:20
"Pracodawca jest zobowiązany dostarczyć PIT 11 najpóźniej do dnia 29 lutego bieżącego roku za rok poprzedzający rok bieżący."
3
MałaMi96 2017-02-08 11:21
Mój tata pracuje w chifie 33 lata. Przeszedł tam wiele i widzę po nim, że tam wcale nie jest inaczej niż w Phoenixie jeżeli chodzi o relacje pracodawca - pracownik. Przychodzą do niego szczury, które uczą go jak ma czytać rysunki techniczne, na koniec dając mu poprawki jakiegoś szczuna który ledwo szlifierki dotknął a już sobie rękę rozwalił i siedzi 3 tyg na chorobowym.
Pointa jest taka, że jak dobrze pracujesz to docenią Cię wszędzie, więc zamknij twarz, rób co powinieneś i tak jak powinieneś bambusie.
2
ja 2017-02-08 12:16
A teraz z innej beczki.
Ludzie zabierają nam wszystko, wszystkie dodatki, premie wyrobioną po 10%, czasy obcinają, a będzie jeszcze gorzej!
WALCZMY o STAŻOWE, tak jak w innych zakładach! ! !
20
obserwator 2017-02-08 18:14
dziwne, z tego co widzę, to nie bardzo opłaca się pokazywać za dużo, bo wtedy wszyscy myąlą, ze wszędzie sobie poradzisz, a tak czasem nie jest, nie każdy się nadaje do wszystkiego, ludzie będąć tam kilka lat czy nawet 20 niektórzy zarabiają mniej od nowego pracownika.
niby dali podwyżkę i obcięli czas, ludzie tam niektórzy wygladaja i zachowują się jak roboty stworzoe na produkcji, nie ma zycia w nich, nie ma w nich chęci , ani motywacji, nie musi mi nikt pisać ze to nie prawda, ich twarze mówią wszystko.
Siedzą, bo nic lepszego się nie trafiło, ale jestem pewien, ze jak dostaną lepsza propozycję, to pójdą sobie.
Szkolenia wielkie robią, a gdzie ludzie dostają papiery na to?
pracujesz latami na maszynach, masz mnóstwo szkoleń, a gdzie papier z potwierdzeniem że masz operatora?
Czasem mam wrażenie, ze oni potrzebują do swoich statystyk kolejny podpis nasz a nie zależy im na dobrych wyszkolonych ludziach.

15
Lester 2017-02-08 20:45
Jestem pracownikiem Phoenix-a i to zadowolonym pracownikiem. Czasami jak czytam te wpisy to jestem wściekły. Często ludzie zwolnieni z firmy gdyż nie pracowali sumienne lub nie mieli odpowiedniej wiedzy teraz biorą odwet. Mam nadzieję, że przyszli pracownicy nie będą się tym sugerowali.
1
prawda 2017-02-08 21:09
kolejnym dowodem jest przyjmowanie tylu Ukraińców, n jestem jakims rasistą, ani wielkim oddanym dla Kraju, ale wiadomo że taki Ukrainiec wleci naprodukowac godzin, zarobić i uciekać do siebie, nie będzie się rozwijał w firmie, nie zależy mu żeby zadbac o rozwój firmy, to jest wizytówka firmy?
Ale o to im chodzi, ukraina nie powie na zebraniu co im się nie podoba, nie będzie wymagać, nie będzie się specjalnie starać.
Kiedys do tej firmy byle kto nie wszedł, teraz przyjmują wszystkich, nawet po podstawówce, bo czym głubszy, tym bardziej można go wykorzystywać i praca dla takiego będzie najważniejsza. Takich firma potrzebuje: ZASÓB LUDZKI DO PRODUKOWANIA.
njlepszym dowodem sa pracownicy którzy pracują tam więcej niż rok czy dwa, nowy zawsze będzie się jarał pracą, bo zrobią mu prane mózgu żeby czuł że jest waży.
7
Ja 2017-02-09 13:20
Ludzie, czy wy widzicie jakie osoby teraz zatrudniaja? No szok! Skąd oni ich biora?
Wygladają jakby przybyli z San Eskobar!
Az wstyd.
4
Antek 2017-02-09 17:23
"Takich"? Co masz na myśli??
rozczarowany zakładem 2017-02-09 17:28
No to ładnie nas znowu zrobili w .... 13-stą pensje dali ale bez nadwyżki dla tych co nie chorowali. Zamiast docenić tych którzy pracują po 12 godzin i zapieprzają za tych leserów co wciąż są na L4 to zarząd
znowu wypina d... na nas. Na wigilii jak to ładnie prezes kit nam wciska, jacy to jesteśmy ważni dla firmy a tak naprawdę mają nas na w nosie. Trzeba jednak chodzić na chorobowe bo na tym najlepiej się wychodzi. Co sobie człowiek odpocznie fizycznie i psychicznie, to odpocznie. Niestety już w tym roku nie będę taki głupi, pójdę na zwolnienie i to nie raz. Proponuje wakacje po 3-4 tygodnie. Niech się bujają!!!!!
Pamiętajcie- chytry dwa razy traci...
8
Szukam Żony 2017-02-09 20:33
Pięknie wjechała 10 Tyś :) :):)
To Tera Elquattro i Ciepłe Kraje
Kasa to nie wszystko 2017-02-10 13:18
No co Ty powiesz...chyba wiesz że to nie portal randkowy?
Ruchacz 2017-02-10 14:15
Jak to nie?
Tu sie najlepsze ruchanko wyrywa i to prawie w gratisie!
1
Szukam Żony 2017-02-10 16:59
Ja przeczytałem Kasia to nie wszystko
Pracownik 2017-02-11 01:26
Czy ktos wie ile daja na jubileusz zatrudnienia? (10 lat)?
Heniisss 2017-02-11 15:56
Zawsze było 1000 zł
Ja 2017-02-11 23:27
Zgodnie z regulaminem - jedna najniższa krajowa aktualnie obowiązująca
1
dwdwd 2017-02-12 09:31
jeżeli chodzi o pracę, to tak, do pracy przychodzę zarobić a nie marnować 8h dziennie, jak ktoś przychodzi do pracy z myślami takimi, ze nie zależy na zarobieniu, to niech lepiej siedzi w domu.
2
chuck noris 2017-02-15 18:58
a czemu tyle biurowych sie zwalnia? na pcc i solarze to juz chyba nikt nie bedzie za chwile pracował..na produkcji az huczy od plotek..widac nie tylko my mamy dosc tego bałaganu i ciagłego wykorzystywania biurowi tez odchodzą wiec chyba za dobrze sie nie dzieje w naszej firmie..
14
Ana 2017-02-16 15:36
Dobrze nie jest ...Powiem..Będzie gorzej ..To przerzucanie ludzi z Solara na Pi _ ty .......
6
polo 2017-02-17 08:28
Jakiego operatora ? Operator mopa ? Na to się nie dostaje papierów!
4
Zły 2017-02-18 10:04
A ja pytam sie kiedy będzie wyrównanie do 13 zł ???
4
MałaMi96 2017-02-20 09:56
Wypowiedzenie częściej dają xD
2
Ludwik 2017-02-20 12:02
Proroków w firmie nie potrzeba jedynie dobrych i pracowitych ludzi, żeby koledzy nie musieli nadrabiać za nich. Pisanie tych wypowiedzi musi sprawiać dużą przyjemność, szkoda że praca was nie kręci. Ja też w tej firmie pracuje i nie narzekam na nic, ale na to zapracowałem.
1
Nic nie wiem 2017-02-20 22:48
Facet z plecaczkiem się zwalnia ? Ogłoszenie na pracuj pe l jest ...
Nic nie wiem 2017-02-21 20:34
Siwy peni z plecakiem : tak
1
Ktoś 2017-02-22 06:19
Z HRów?
1
Nic nie wiem... 2017-02-22 21:47
Tak... chyba że kolejny potrzebny do rozwoju organizacji :D
Nic nie wiem... 2017-02-22 21:47
Tak... chyba że kolejny potrzebny do rozwoju organizacji :D
Ktoś 2017-02-23 07:06
No właśnie, może potrzebują jeszcze jednego
ważne 2017-02-23 15:19
Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć w jakim kierunku jeździ czerwony autobus z PXCW ? Taki starszego typu.
WLKP 2017-02-23 16:21
W tej firmie zatrudniają coraz więcej kierowników i brygadzistów. Jeszcze trochę i nie będzie kto miał pracować. Wszyscy tylko do zarządzania.. Paranoja
Zostaw swoją opinię o PHOENIX CONTACT Wielkopolska - Nowy Tomyśl
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska