brak logo

PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Nowy Tomyśl

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Justyna 2016-08-03 21:28:06
Witam wszystkich. Mam pytanie, mam nadzieję, że to dobre miejsce ;) czy ktoś z Was był u tych Państwa na stażu? Jakie panują tam warunki? Najbardziej chodzi mi o umowę oraz wynagrodzenie jeśli jest Dzięki z góry
2
Dziad 2016-08-04 08:43:19
Po takiej wypowiedzi mogę wywnioskować ze mimo wysokiego stanowiska myślenie zostało na niskim poziomie. Właśnie dlatego w Polsce zarabiamy jak dziady. W porównaniu do zachodu. Zamiast podwyżek lepsi są Ukraińcy.
9
kawa 2016-08-04 09:48:44
jak chcesz więcej zarabiać to teraz szukają project managerów
Ursus 2016-08-04 09:50:04
Hej co sie tu dzieje? Pracowałem kiedyś w phoenixie lecz widze ze się nic nie zmieniło. Parę miesięcy temu przeniosłem się do Bero i nie moge narzekać ani na klimat w pracy ani na wypłatę. Ale za to praca ok i na dwie zmiany. Od września będzie zapotrzebowanie na ponad 200 osob więc kto chętny zeby z tad uciec sobie pracę znajdzie. Pozdrawiam i odnośnie tematu Ukrainców w Bero już nie zatrudniają bo chlali
16
igor 2016-08-04 10:53:46
Czy ktoś wie ile może zarobić konstruktor form wytryskowych?
kwicoł 2016-08-04 15:52:03
Ja wiem. :-)
4
ja 2016-08-04 17:11:46
odnośnie Twojej wypowiedzi na temat Bero,pracujesz na dwie zmiany bo jesteś na maszynowni,tam wszyscy mają akord,a na pakowni lub lakierni???? wiadomo że faceci mają lepiej niż kobiety,na lakierni akord jest na lini uv,i starym venjakobie,a dziewczyny co muszą szlifować na kantach?? może powiesz że wcale sie nie na robią??że nie musza zapierdalac za stawke godziną,hmmm cały czas tak jak bylo tak jest,także nie mozesz wypowiadać sie że jest tak zajebiście,Ty sobie wyrobisz akord na maszynie to zarobisz z ndgodzinami2100,bo zapomniales dodac ze na popoludniówkach trzeba zostawać do 2 w nocy :) pozdrawiam
kiss 2016-08-04 17:13:24
Pewnie taki project manager może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, bo doskonale wiedzą, że oprócz podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie, to dobry znak na to, że się dorbze dzieje. A wypłata?
z nt 2016-08-07 18:07:03
Co w tej firmie się dzieje?Szkoda bo to firma stawiana za wzór.
3
z nt 2016-08-07 18:07:37
Co w tej firmie się dzieje?Szkoda bo to firma stawiana za wzór.
6
Mincz 2016-08-07 22:35:53
PHOENIX CONTACT Wielkopolska z tego co wiem rozwija się bardzo profesjonalnie i coraz mocniej do przodu, świetna firma z wielu powodów
PNT 2016-08-08 07:12:52
Dział MP1 - najgorszy w całej firmie pod wzgledem brudu , syfu . Porażka totalna . Mało tego pracownice produkcji : wredne , nie miłe , wulgarne , brzydkie - same Bolewice ( czuć sam pot ) . Fuj . . .
14
er 2016-08-08 08:31:18
Ciekawe jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na starszego inżyniera systemowego, dobrze, że można liczyć na elastyczne godzin pracy, ale ciekawe czy dorzucają do tego jakieś benefity socjalne, wiecie może? Widać, że dbają o swoich pracowników. Pozdrawiam.
2
przyszły HR 2016-08-08 21:54:17
Ciekawe jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do działu HR na stanowisko naganiacz ludzi ? Z tego co wiem ludzie tam pracujący ciągle piszą to samo o benefitach , karcie multisport i wynagrodzeniu na czas.Myślę że sprawdził bym się na tym stanowisku bo na ulicy ciągnął bym ludzi na siłę do Phoenix Contact .
9
vbbnm 2016-08-08 22:15:55
@ przyszły HR a gdzie ty widizsz takie stanowisko?
St@rskiCH 2016-08-10 23:23:23
A jak wygląda sytuacja w dziale technicznym ? słyszałem że jest u was budowa maszyn. Przyjmują ?
Jaka jest atmosfera ? Jakie zarobki ? Praca podejrzewam że jest ciekawa i rozwojowa. Więc może warto złożyć CV. Proszę o opinie.
1
Justa 2016-08-11 08:27:50
Zastanawiam się nad jednym. Dlaczego aż tyle hejtu tu co niektórzy wylewają? Wiadomo, że każda praca ma swoje minusy i plusy ale chyba bez przesady. Skoro tak aż bardzo narzekasz @PNT to zgłoś to w czym problem? Ah co do ogłoszeń to są jakieś nowe wrzucone więc sprawdź
XXI @ 2016-08-11 17:22:51
Serwis team no jesT tam pare osób ale jeden na drugiego patrzeć nie może resztę odpowiedz sobie sam
2
igor 2016-08-11 18:01:54
Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii @Justa nawet tej negatywnej ale jeśli jest poparta argumentami. Tutaj raczej bardziej ludzie pytają o to jakie są warunki a nie hejtują od siebie powiem tak praca na jedną zmianę, umowa o pracę i socjal są
To koniec 2016-08-14 18:01:26
Firma która się rozwija kosztem pracowników brak podwyżek płac od kilku lat i pewnie jeszcze długo ich nie zobaczymy bo nowa hala się buduje, pracowników brakuje a oni dalej stoją brną w tym płacić więcej nie mają zamiaru wolą ukrainców zatrudniać tragedia. Niby gorzej być nie może a jednak. Tylko patrzeć jaki jeszcze syf wymyślą bo od myslenia to jest tu więcej niż do roboty. Przerost kierownictwa i administracji kiedyś tak nie było.
8
hermiona 2016-08-14 18:03:53
@igor ja dopiero chcę się starać u was o pracę i póki co jak tak ogłoszenie o prace przeglądam od was z firmy to nie rozumiem dlaczego narzekacie, przeciez co firma obiecuje jest bardzo atrakcyjne moim zdaniem
Obserwator j jjj 2016-08-14 21:46:55
Z zakładem to jak z żona na dobre i na złe.Teraz jest uważam fajnie .A co będzie jak będzie żle?Zarabiam 1800 zł ,mam odprowadzone wszystkie ZUS-Y i jest ok.Jak zatrudnią jeszcze więcej Ukraińców będziemy zarabiać jeszcze mniej,więc cieszmy się z tego co mamy
1
omega df 2016-08-14 22:17:03
Szanowni Państwo,
czy PHOENIX CONTACT Wielkopolska - Nowy Tomyśl prowadzi obecnie rekrutację na kluczowe stanowiska administracyjne, menadżerskie? Czy zdarzają się tam zmiany?
Na str. internet. podają, że przyjmują aplikacje i trzymają w bazie danych.
Czy kompetencje, doświadczenie mają znaczenie, czy realnie jest szansa czy tylko po znajomości?
Proszę o inf. pracowników administracyjnych.
Pozdrawiam.
jk 2016-08-14 22:21:31
@ Obserwator j jjj - wydaje mi sie że to chyba złe podejście - ciesazmy sie z tego co mamy - to raczej trzeba, a bynajm iej powinno sie być ambitnym i dażyć do lepszych wartunkow, a nie siedziec cicho jak mysz pod miotłą in "cieszyc się z tyego co mamy".
2
Kasia 2016-08-15 14:48:16
Jakie to wg ciebie stanowiska to kluczowe administracyjne i managerskie ?
Napisz coś więcej to może i odpowiedź będzie trafniejsza.
:) 2016-08-15 14:54:01
Teraz z wyższych stanowisk to poszukują specjalisty ds. zakupów inwestycyjnych @Kasia więc może chodzi o to stanowisko
Bad place to work 2016-08-15 16:38:22
Jak widać hry się nie obijają, wypisują piękne komentarze jaka to firma jest wspaniała. Byle by zwabić ludzi do pracy bo jeszcze trochę to tylko Ukraina zostanie. Pracownicy z tąd uciekają bo widać że czasy świetności i dobrej opinii o phoenixie minęły już dawno. Ktoś nie wierzy niech przyjdzie na produkcje. Dodam tylko czemu nie chwalą się wynikiem ankiety Great place to work. Ankieta co dwa lata wychodzi najgorzej więc o czym gadamy. Dziwię się że Niemcy tym się nie zainteresowały.
10
45trd 2016-08-15 21:31:53
tak caly czas oni maja teraz rekrutacje na przykład na stanowisko kierownika montażu czy tez mechatronik w Nowym Tomyslu mnie to zastanwia na jakie zarobki można na takim stanowisku liczyc dzięki za odp
St@rskiCH 2016-08-15 23:59:45
Witam,
Jak wygląda sytuacja w dziale technicznym ? Słyszałem że jest w Phoenixie Budowa Maszyn. Jak wyglądają tam zarobki ? Atmosfera ok czy raczej stypa ?
Przyjmowani są ludzie raczej z doświadczeniem czy studenty też mogą sie dostac i nabywac doswiadczenia ?
moja 2016-08-16 09:32:00
no te studenty jak najbardziej kolego, mAJĄ JAkiś teraz prowadzony program stażowy, są ogłoszenia w internecie, jak na nowy tomysl to jeden z ciekawszych
ania 2016-08-16 21:24:07
Jak praca nie pasuje to wypad z zakładu na kuronia ,ukraincy są pracowici i to oni was zastąpią i pieniądze zarobią a wy będziecie w podartych gaciach chod zić.
lis 2016-08-16 21:30:36
jest tyle nowych ogłoszen o pracę, ze nie potrzebujecie chyba zatrudniac sie na staż tym bardziej, ze nie maja zbyt wysokich wymagan wzgledem kandyatow, wiec msyle, ze spokojnie mozesz aplikowac i pewnie cie przyjama i zaprosza nawet na rozowe,wiec aplikuj.
Jojo 2016-08-16 23:48:46
No moja droga chyba coś ci się pop...dolilo. Sęk w tym, że kierownictwo myśli, że ci cali Ukraińcy będą naginac jak Polaczki w Niemczech. Za 1 euro sprzedadzą matkę. I tu się pomylili. Ukraińcy mają swój honor i nie będą zasuwac za grosze. Nie zauważyliście jeszcze? Już się zwalniają i idą tam, gdzie mają lepsze warunki. Już wydziwiaja na warunki mieszkaniowe i pracę. Jeszcze się na nich przejedziecie tlumoki.
9
miwa 2016-08-17 09:39:50
możecie mi coś więcej o waszym programie stażowym napisać?
ACORDO 2016-08-17 16:25:08
W tej firmie jest za dużo wymyślania. Po co jakieś poziomy ? Zamiast tych super poziomów o których jest ciągle strona w gazetce dali by normalnie zarobić specjalistą i fachowcom. Tutaj przykładowo pracownik wykwalifikowany zarabia 2500zł a u konkurencji co najmniej 3500zł ! Jest różnica ?
4
baryk ada 2016-08-17 16:32:03
mniwa co chcesz wiedzieć? aktualnie możesz je odbyć w w Dziale Zakupów i w Dziale Produkcyjnym IFC , albo ewentualnie w dziale logistyki., mnie natomiast ciekawi jak to jest z wynagrodzeniem i ile to ewentualnie może trwać taki program u nich w firmie
pracowyk 2016-08-17 16:36:19
Zmiany, zmiany. W końcu coś zmienia się w tej firmie na dobre. Po wybudowaniu hal autobusy będą stały za bramami PxCW a to oznacza, ze skończy się wcześniejsze wychodzenie. Jeszcze przyjdzie czas na osoby stojące pod czytnikiem za 5 minut przed czytnikiem.
jkjhkj 2016-08-17 18:43:26
@ pracowyk ale to czy ja dobrze rozumiem, że chodzi ci o to, ze ludzie się spóźniają do roboty? No bo inaczej tego odczytywac nie umiem. Ale lipa mimo wszystko że czas bedzie odmierzany. Moim zdaniem słabo
1
kunta Kinte 2016-08-17 19:19:56
nie rozumiem, jedna firma te same warunki a co dział to inna historia, stanie przed czytnikami na jednym dziale stoją juz 5 minut przed czasem i nikt im nic nie powie z innych jak za 2 minuty staną to maja opierdziel.
kaja 2016-08-17 19:44:45
Własnie i teraz szukają kogs na stanowiska na Produkcję i nie tylko na Mechatroników i Kierowników Montażu też szukają,głownie praca w Nowym Tomyślu jest.
Fdc 2016-08-17 23:58:31
Praca jest ale (usunięte przez administratora)jak pies a zarobki słabe równie dobrze można iść na budowę tam nawet więcej zapłacą. Klimat do d...y ogólnie nie polecam tego kołchozu. Kierownicy tumoki a się stalują jakby wszystkie rozumy pozjadali w dodatku kłamią i oszukują. Taka ich praca.
19
w0 2016-08-18 09:52:15
@kaja na mechatronika ogłoszenie chcesz odpowiedzieć? przede wszystkim odpowiedz sobie czy umiejętność czytania schematów elektrycznych masz opanowną do perfekcji i czy masz przede wszystkim uprawnienia SEP do 1 KV, no i wiadomo że niemiecki lub angielski musisz znać
1
Solo 2016-08-18 21:47:45
Oj, że kierownicy kłamią to święta prawda. Sama się o tym przekonałam wielokrotnie pracując w tej firmie juz ładne kilka lat. Zastanawiam się, czy właśnie tego ich na szkoleniach uczą z komunikacji z pracownikami. Jak zakręcić pracownikiem, żeby dopiąć swego hehe....
13
wilk 2016-08-18 22:54:51
Szkoda, że nie można od nikgo dowiedziec sie prawdy, przeciez wszyscy mamy ten sam zawod, powinnismy sobie wzajemnie pomagac, a nie robic po złosci i wprowadzac ludzi chcacych pracowc w błąd
3
Q3217 2016-08-19 19:24:21
To trzeba przyjść i się przekonać jaki miód oferuje firma , ja tak zrobiłam i się przekonałam i już tu nie pracuje.masz odp.na swoje pytanie.
8
jakataka 2016-08-19 22:30:00
@ Q3217 n o właśnie wolałabym powiem szczersze uczyć się na cudzych błędach a nie na własnych. Zatem nie będę się przekonywała osobiście, pozwolisz :))
4
setka 2016-08-24 00:16:00
W poniedziałek na szkoleniach bhp w Bero było chyba kilka osób z pxcw. Na koniec wszyscy dostali skierowanie na badania. Ciekawe ilu skorzysta. Szału nie ma 10 zł netto, 3 zmiany, akord, premia minimalna, podobno nadgodziny bez dodatku. W zasadzie to bieda z nędzą.
1
kinia 2016-08-24 08:48:12
Świetnie, ze wypłata jest w terminie @makio, ale wiesz może jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na młodszego księgowego? Dobrze, że jest zapewniona stabilna umowa, więc się nie dziwię, że są popularni teraz.
ojciec-dyrektor 2016-08-26 09:57:51
Brygadzisty na narzędziownię szukają podobno. A trzeba umieć czytać i pisać? Bo ten jeden co jest to tak średnio potrafi.
2
kurka 2016-08-26 10:01:52
tak, jak najbardziej jest ogłoszenie na takie stanowisko do pracy obecnie w Nowym Tomyślu do wzięcia
Zostaw swoją opinię o PHOENIX CONTACT Wielkopolska - Nowy Tomyśl
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska