Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracowałeś w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
fsacksn - 2015-08-12 12:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i skonczylo sie rumakowanie naszej brygadzistki zaciazyla i zegnamy z wielka radoscia i co najwazniejsze nie wskoczy na stanowisko kierownicze. dopiero bysmy byli posrani jak taka wredzizna by byla kierownikiem a tak bachora bedzie so nianczyc
zdjecie uzytkownika
lko - 2015-08-12 13:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [macher - 2015-08-11 10:17:03]:
napewno maja duzo lepiej niz sie meczyc w godzinach gdzie upal jest najwiekszy.. a nasze prezesiki to zwykle de*ile i d*py nie rusza zeby bylo nam lepiej
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-08-13 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100% racji!!! BANDA IDIOT***
zdjecie uzytkownika
ak - 2015-08-14 12:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dowozi do firmy autobus z Miedzychodu?
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-08-14 14:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dokladnie tak. Przewodniczący związków odkąd przeszedł na pelen etat zwiazkowca ogranicza się do pisania maili z których nic nie wynika i wypisywania bzdur na fb. Nic dziwnego, że kierownictwo firmy ma związki gdzieś i śmieje się z nich na potęgę. Przez działania tego pana a raczej brak działań wychodzimy na idiotów. Związki w firmie są potrzebne. Co chwilę dochodzi do jakichś przewalow i nadnadużyć. Ale nie z tym panem na czele, który żyje z naszych składek i kasy od firmy, żeby siedział cicho. Chyba czas najwyższy napisać na niego skargę do centrali i znaleźć kandydata z jajami, który nie weźmie w łapę. ...
zdjecie uzytkownika
gżegżółka - 2015-08-14 20:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iga - 2015-08-14 14:57:22]:
Droga "igo", jeżeli masz taki problem to idź do kontenera i powiedz mu to w twarz zamiast siać anonimowo ferment i plotki na jakimś forum.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-08-14 21:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gżegżółka - 2015-08-14 20:51:37]:
Zgadzam się z Igą całkowicie.Na czele ZZ powinien być czlowiek inteigentny , a patrzac to ten pan wypisuje na FB to recę opadaję , pisze że jaki to jest twardy bo go kawusią nie przekupią...Zapewne kierownictwo tez to czyta i jest jak jest. Inteligencja i kultura to podstawa to nawiazywia jakiejkolwiek wspólpracy i dochodzenie do porozumienia.
zdjecie uzytkownika
Pani P - 2015-08-15 20:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez byłam za związkami i też jestem rozczarowna.Pan Michał moze ma dobre pomysly ale zero konsekwencji.Nam kazał wszystko podpisywac a sam ugaduje sie z kierownikami "na słowo"albo maile pisze.Zgłaszałam juz mu kilka problemów które powinny załatwić zwiazki ale nic nie załatwił i nie dał żadnej odpowiedzi.W sprawie tych upałów to juz sie nie wypowiadam,bo zaczał działać w sierpniu jak juz praktycznie lato sie konczy.Ma tylu ludzi za soba bo przecież liczba czlonków bardzo szybko rosła ale straci tych ludzi jak nie bedzie konsekwentny.Bo ugadywane sie z kierownikami na słowo gdzie oni patrza nas tylko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja robic jest totalna głupota.Ja jeszcze sie nie wypisuje,ale na wykluczam tego w późniejszym terminie
zdjecie uzytkownika
Kasienka - 2015-08-16 00:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając Waszego związkowego Facebooka i wpisy na goworku to macie niezły zamęt z tymi związkami. Zaczynają się pojawiać podziały. Mam gdzieś zachowane ostatnie wpisy Waszego przewodniczącego jak się bluzgał z innym związkowcem pod wpisem na Facebooku o upałach. Potem wszystko usunął i się zachowuje jakby nigdy nic... ale co się odwlecze to nie uciecze, gdzieś wrzucę tego screena do netu i podam linka aby nie uciekło ;-) Zobaczycie jakiego macie przewodniczącego.
zdjecie uzytkownika
x - 2015-08-16 20:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę mi zal przewodniczącego , może i chciał dobrze ...ale funkcja wybitnie go przerosła . Zbudował swoją pozycję na podstawie donosów pracowników , czasami bardzo kiepskich i myśłał że zwojuje świat - często pisze : zgłaszajcie problemy a ja będę interweniował ...Do wszystkiego potrzebne są kompetencje i zdrowy rozsądek.
zdjecie uzytkownika
kawka - 2015-08-17 17:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam śmieję się jak to czytam i cieszę się że jednak we firmie mamy mądrych ludzi i szkoda że tak późno zauważyli poziom inteligencji swojego przewodniczącego ZZ.Właściwie to powinien być płacz
zdjecie uzytkownika
nadzieja - 2015-08-17 17:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jejku ludzie przecież wszystko można naprawić ...wystarczy że Michał Kasperek przemyśli wszystko i to dobrze przemyśli ...Michał czas wziąć się do pracy -niech wszyscy wiedzą że jesteś przewodniczącym .Pokaż na co Cię stać .Wiem że drzemie w Tobie potężna siła ,uruchom jej pokłady .....powodzenia
zdjecie uzytkownika
phoenixiara - 2015-08-18 22:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za ludzie w tym zakładzie rządzą? Narobili zaległości przez swoje rządzenie a my mamy cierpieć? Z dzieciakami na Jarmark nie można iść bo sobota druga zmiana a te już chodzą i się pytają kto kiedy będzie wyciagal w tygodniu dzień wolny za te sobotę!!! Gdzie tu logika ??? Tylko utruc zycie człowiekowi !!!
zdjecie uzytkownika
maksia - 2015-08-19 18:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem o jakich zaległościach @phoenixiara wygadujesz bzdurki. przecież moim zdaniem firma jako pracodawca chociażby fajnie się rozwija bo jak widzę mnóstwo ofert pracy się u nich pojawia w Nowym tomyślu. i to nie są byle jakie oferty pracy jak widzę bo można nawet zatrudnienie zdobyć jako mechatronik albo kierownik zmiany, ale wy wolicie narzekać...
zdjecie uzytkownika
Żal... - 2015-08-21 12:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie omijajcie tą firmę wielkim łukiem... Teraz wymyślili że jak nie wypiszesz skoroszytu co robiłeś ile i jaki nr partii to zabiorą Ci całą dniówkę. Czekam na to z niecierpliwością :D
zdjecie uzytkownika
pysia - 2015-08-21 21:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a kto dziś widział Alehandro? podobno ma być największą atrakcją na dożynkach :) a może wraca do firmy?
zdjecie uzytkownika
beka z phoenixa - 2015-08-21 23:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "Żal"...Odebrania dniówki, czy czegokolwiek innego raczej się nie doczekasz. To oczywiście tylko zastraszanie pracowników, czyli mobbing inaczej, Szkoda, że nie potrafią w inny sposób zmotywować ludzi do pracy. Nam z kolei grożono zabraniem premii za wszelkie "nieprawidłowości".
A więc, dla wszystkich pracowników wiadomość jest taka:
Jeśli chodzi o premię regulaminową, czyli naszą wydajność jest ona ujęta w naszej umowie o pracę obok pensji zasadniczej. i podlega ochronie takiej samej jak wynagrodzenie. Jednym słowem nikt nie ma prawa BEZ NASZEJ ZGODY i osobnego aneksu do umowy nam jej zabierać. Tak stanowią przepisy Prawa Pracy. Jeśli chodzi o premię uznaniową tu może być różnie. Jeśli jest to premia za brak chorobowego ( tak jak na solarze), a ktoś nie chorował i mimo to grożą mu zabraniem premii, też nie mają takiego prawa, ponieważ warunek otrzymania premii został spełniony. Można zabrać tylko premię przyznaną w postaci nagrody. Straszenie zabraniem dniówki to w ogóle jakaś bzdura. Tak że ludzie, nie dajcie się zwariować i czytajcie przepisy! Używajcie wujka Google nie tylko do wpisywania hasła "facebook"...
zdjecie uzytkownika
do beka - 2015-08-22 08:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [beka z phoenixa - 2015-08-21 23:29:22]:
Nie mogą zabrać z premii??????hahahahah jakoś solarowym kierasą to nie przeszkadza,bo co rusz ktoś dostaje -10%,a co do mobbingu to na solarze mozna by książke z przykładami napisać.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-08-22 09:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkich niezadowolonych zapraszam np. do Bero. Tam dopiero zobaczycie jak wygląda praca i co to jest mobing. Zamiast wypisywać bzdury weźcie się do roboty i przestrzegajcie podstawowych zasad a nikt was nie będzie się czepiał !!! Łazicie po hali jak takie święte krowy i macie pretensje ze to się komuś nie podoba. Tylko psujecie opinie innym. Do Biedronki potrzebują pracowników jak wam się nie podoba na solarze to droga wolna.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 10:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
beka - 2015-08-22 10:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia - 2015-08-22 09:21:05]:
to mogła napisac tylko jakas "lejdis" biurowa,haha
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-08-22 11:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beka - 2015-08-22 10:05:31]:
Myśl sobie co chcesz. Nie tylko biurowych w oczy kolą nieroby z wiecznym pretensjami do całego świata! Powtarzam jeszcze raz jak się komuś nie podoba to nikt tu nikogo na sile nie trzyma! Idźcie tam gdzie będzie wam lepiej. Nikt tu za wami tęsknił nie będzie a wręcz przeciwnie. Wreszcie ci co chcą pracować będą mogli zarobić nie będą musieli świecić oczami za tych wszystkich "ciezko" pracujących na palarni
zdjecie uzytkownika
beka z phoenixa - 2015-08-22 12:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzisz Kasienko tu nie o to chodzi, żeby zwalniać się z pracy. Oczywiście tak jest najłatwiej i każdy ma taki wybór. Zresztą wielu już tak zrobiło (przykłady na logistyce chociażby). A o ludzi do pracy coraz trudniej. Kolejki przed zakładem dawno się skończyły. Wielu ludzi chce tu pracować, bo firma mimo wszystko ma kilka zalet jak chociażby wypłaty na czas, pakiet socjalny i stwarza dobre warunki pracy. Pracować trzeba wszędzie, ale nikt nie lubi gdy się nie szanuje jego pracy i jego samego wiecznie strasząc i grożąc rozmaitymi konsekwencjami. Pozytywów zero, a takie też są na pewno. Jasne, że są lenie i obiboki, którzy właściwie nie wiadomo po co przyszli do firmy. Ale z tego co widzę takich się wychwytuje raz dwa i po prostu nie przedluza umowy. Reszta pracowników, którzy uczciwie pracują na pewno nie zasługuje na takie traktowanie.
zdjecie uzytkownika
lejdis - 2015-08-22 15:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Beznadziejnie to pracują brygadzisci nic nie robią tylko kapuja
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo dobre wrażenia, kawę mi zrobili, czekoladkę postawili, pogadaliśmy o pogodzie i dostałam się, hurra!!!
Pytania: Jak tam mąż, kafelki jeszcze kładzie? bo kolega pytał. A wujek na emeryturze zdrowy?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 15:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
szekspir - 2015-08-22 15:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ludzie to przeginaja z tym wlazeniem bryg. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nawet jedzenie dla nich robią... A w pracy tylko rządzić chcą a nic nie robią ino kapuja i tylki rabią nie mając nic do roboty....
zdjecie uzytkownika
zetnik - 2015-08-22 15:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje szekspir to są kapusie ludzie bez swojego ja.... Naśladować tylko umieją
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PHOENIX CONTACT Wielkopolska?
Zadaj pytanie
alert