Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracowałeś w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-04-08 11:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znajoma - 2014-04-08 08:17:56]:
Firma traci zaufanie?????
Firma już straciła zaufanie - a teraz tylko głośno o tym mówią....
zdjecie uzytkownika
soll - 2014-04-08 17:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do znajomej:skoro jestes taka bystra to sama idz na solar wtedy sie przekonasz co to znaczy!!!!nawet nie wiesz co my przeżywamy no ale cóż (usunięte przez administratora)tak mają.Wypowiadają się te co za nieróbstwo mają płacone!!!
zdjecie uzytkownika
soll - 2014-04-08 18:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [magnolia - 2014-04-02 00:14:44]:
HA HA dobre w .uj aż sie uśmiałam!!!!zapraszamy na solar zobaczymy ile razy sobie gdziekolwiek pojdziesz!
zdjecie uzytkownika
soll - 2014-04-08 18:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [big - 2014-03-10 12:54:18]:
ILEEE 190 ????ha ha dobry żart!!!!
zdjecie uzytkownika
znajoma - 2014-04-08 18:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogie koleżanki a do pracy chodzi się spacerować czy pracować bo ja pracuje a wy spacerujecie i flirty wam w głowach i obgadywanie wszystkich na papierośe a w oczy nie umiecie nic powiedzieć taki są niewinne te dziewczyny z SOLARA pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bogna129 - 2014-04-08 22:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znajoma - 2014-04-08 08:17:56]:
Ciepłego stołka nikt ci kobieto nie zazdrości, bo w każdej chwili możesz z niego wylecieć, tak jak każdy z nas, z KAŻDEGO STANOWISKA, co w przeszłości nieraz miało miejsce. Przykre jest tylko to, że takie osoby jak ty nie potrafią zrozumieć podstawowej rzeczy: to MY pracujemy na twoją pensję - nie odwrotnie. Bez produkcji i pracowników produkcji ta firma nie istnieje. Każdy człowiek ma swoja godność i nie lubi być pomiatany. I dopóki osoby z biur i kierownictwo tego nie zrozumie, lepiej nie będzie a firma będzie nadal tracić zaufanie.
A co do twojego ostatniego posta: widać jakie tematy na tym forum cię interesują. Plotki i romanse na solarze. Więc nie wypisuj tu bzdur o tym jak to my spacerujemy a ty ciężko pracujesz. Właśnie widać: ledwo panienka przyszła do pracy, to w pierwszym rzędzie kawkę sobie zrobiła, później z koleżankami pogadała i hop! - do internetu. Jeśli tak wygląda ciężka praca, to nic dziwnego, że nam firma musi normy obcinać, żebyś ty swoją pensję dostała.
zdjecie uzytkownika
kej - 2014-04-09 06:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bogna129 - 2014-04-08 22:26:40]:
Oj bogna129 pojechałaś;-)))) "koleżance biurowej"....i bardzo dobrze-paniusie zasrane,nie wiedza co to znaczy pracować.Przyszłaby jedna z drugą i postała 8h przy maszynie z 15minutową przerwą to by zobaczyły co to praca,a nie przy biureczku z kawusią tyłki innym rąbać.
zdjecie uzytkownika
znajoma - 2014-04-09 08:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam drogie koleżanki żal mi was że same się okłamujecie przecież wszyscy widzą jak jest pozdrawiam miłego dnia
zdjecie uzytkownika
bogna129 - 2014-04-09 09:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oj, widzę, ze "koleżance" argumenty się skończyły.(usunięte przez administratora)Przynajmniej na tym forum pozostaną tylko poważni ludzie.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-04-09 12:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kej - 2014-04-09 06:51:41]:
A my zapraszamy koleżanki z produkcji do biur, w których to tak za..biście jest, a kasę wypłacają za picie kawki i obgadywanie innych. Zapraszamy, zapraszamy - niech koleżanki wykonają kilkanaście telefonów dziennie do Niemiec, poużerają się z różnymi typami w obcym języku, wykonają kilka sprawozdań swoim przełożonym, którzy niekoniecznie chcą zrozumieć, dlaczego jest tak a nie inaczej. Niech dopilnują wszystkich dostawców, żeby materiał do produkcji był na czas, ceny i inne warunki się zgadzały. Niech nadzorują dane w systemie, żeby zlecenia i zamówienia poprawnie się tworzyły. Niech przyjmą towar, przygotują wysyłkę na czas, wyjaśnią wszelkie niezgodności itd. - oczywiście wszystko na pełnym luzie, bez żadnego stresu, z uśmiechem na twarzy, no bo w końcu co to za praca... żadna, zbijanie bąków. A później, w dzień wypłaty niech zliczają te TYSIĄCE, które dostały za NIC.

Oczywiście nie zgadzam się ze złym traktowaniem pracowników, ale ubliżanie biurowym (nie mając pojęcia, w jakim stresie często pracują), to lekka przesada.

Może trzeba zaproponować Zarządowi, żeby pracownicy, którzy pracę biurową uważają za zbyteczną i banalną, mogli popracować przy biurku przez tydzień lub dwa z pełną odpowiedzialnością za swoje czyny i niech wtedy wydadzą opinię, czy rzeczywiście jest tak, jak o tym "głośno krzyczą" na forum.
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-04-09 13:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Wojowniczka - 2014-04-05 09:29:19]:
A z kim teraz urzęduje "LOVELAS"????
zdjecie uzytkownika
KaraThrace - 2014-04-09 13:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2014-04-09 12:50:12]:
Może zamiana miejsc nie byłby taka głupia. Każdy doceniłby pracę drugiego. Biurowi zrozumieją jak to jest pracować za 1600zł, na akord, mieć obcięte 10% od wypłaty i słyszeć wieczne wymówki kierowników dlaczego jest gorzej, a nie lepiej, a produkcja pójdzie do biura pilnować zamówień, robić korekty, opracowywać cenniki, dogadywać się z narzekającymi klientami, nieważne w jakim języku, pilnowanie dostaw i wysyłki. I wasza praca jest ciężka i nasza. Z tym, że pracowników produkcji traktuje się jak gorszą kategorię. My mamy podwyżkę o 3% od godzinówki (czyli żałosne 30gr), administracja ma podwyżkę 3% od całej pensji. To jest ta różnica, która nas boli najbardziej. Ktoś pracuje tu 18 lat i ma 9,30zł/h i nie można się dziwić, że jest niezadowolony i sfrustrowany.
Szczególnie, że, nie okłamujmy się, firma wypracowuje zysk, zwiększa się liczba zamówień, przychodzą nowe artykuły, budowane są maszyny do ich produkcji, bo niektóre zamówienia będą tylko wzrastać, a dla produkcji zmiany widoczne są tylko na gorsze.
Trzeba się zastanowić dlaczego tak jest, a nie opluwać się na forum.
zdjecie uzytkownika
vts - 2014-04-09 20:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KaraThrace - 2014-04-09 13:10:21]:
Podwyżka od godzinówki a podwyżka od pensji wychodzi dokładnie na to samo. Podwyżka była procentowa czyli czym więcej zarabiasz tym wyższa podwyżka.
30gr x 168 godzin = 50zł
zdjecie uzytkownika
popo - 2014-04-09 20:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego podwyżki były tak mocno zróżnicowane, jedni nie dostali nawet 3% a inni nawet 6-8% chociaż prezes mówił o 3% dla wszystkich.
zdjecie uzytkownika
gżegżółka - 2014-04-09 21:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vts - 2014-04-09 20:07:44]:
Jeżeli miesięczna pensja w biurze to 1512zł/brutto to wtedy podwyżka jest taka sama. A za tyle to kierownik działu z łóżka nie wstanie. Że o dyrektorze i prezesie nie wspomnę.
zdjecie uzytkownika
vts - 2014-04-09 21:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [popo - 2014-04-09 20:38:28]:
Prezes mówił że średnio 3.3% z tego co pamiętam, a nie dla wszystkich 3%.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-04-09 21:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [popo - 2014-04-09 20:38:28]:
No i z tych obliczeń średnio ci wyjdzie 3% z hakiem, ja akurat jestem w tej grupie co nic nie dostała, a oni też do średniej się wliczają
zdjecie uzytkownika
uważna obserwatorka - 2014-04-10 06:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nie mówi,że praca w biurze jest łatwa miła i przyjemna. Jak każdej pracy są plusy i minusy. Są osoby co naprawde wiedzą co robią i za ile robią ale są też takie osoby, stanowiska gdzie osoby je sprawujące dostały się na nie po znajomości albo za znakomite lizanie tyłka. Pracuje na montażu Mp1 posiadam wykształcenie wyższe, odbyłam kilka rozmów kwalifikacyjnych i co ? I nic. W dalszym ciągu jestem gdzie byłam. Owszem może nie posiadam odpowienich kwalifikacji ale niech mi ktoś wytłumaczy jakie kwalifikacje posiadają osoby na nowym stanowisku w biurze na Mp1 tzw panie planistki ? Owszem co do jednej z tych Pań nie mam zastrzeżeń ale druga ? Nie pamięta jak była jedną z nas jak na wszystkich i wszystko psioczyła a potem wielka Pani brygadzistka co z byle czym do biura leciała powiedzieć, jest w stanie sprzedać każdego byle tylko dojść do celu jakim jest praca w biurze? Tylko podobno żeby być biurowym trzeba spełniać jakieś wymagania a ta Pani chyba posiada wykształcenie średnie - no chyba że w dzisiejszych czasach liczy się donosicielstwo i wtyki oraz wchodzenie w tyłek kierownictwu. Mam na dzieję że odpowiednie osoby przejrzą w końcu na oczy i zobaczą ile osób pracuje w biurach za piękne oczy
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-04-11 02:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A lewy goli sobie waginę
zdjecie uzytkownika
Dobry - 2014-04-12 20:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niszcie zlo tam gdzie powstaje dyrektorek , jego Assiorek. I cala bada hRowek, male h w tym wypadku jest brakiem szacunku
zdjecie uzytkownika
Byla - 2014-04-13 14:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pracuj pl szukaja kierownika obszaru produkcyjnego Nowy Tomysl . Czyzby jakies zmiany. Pytanie gdzie i kto
zdjecie uzytkownika
B - 2014-04-13 18:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2014-04-11 02:50:14]:
Lub za inne przyslugi
zdjecie uzytkownika
hmm... - 2014-04-15 19:27:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do wszystkich z Agencji. Czy możecie swobodnie brać urlopy, czy może macie do wyboru albo wybieranie nadgodzin, albo urlop na żądanie?
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-04-16 18:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszy i tak jest facet z Magazynu od czesci zamiennych co jak sie smieje to jakby krowa ryczała :D smiech jak ... hha
zdjecie uzytkownika
mp1 - 2014-04-16 20:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hmm... - 2014-04-15 19:27:54]:
ja nie mam z tym problemu.wszystko zależy od brygadzistki :) a ja mam fajna :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
68 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x