Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracowałeś w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
igor - 2016-03-29 11:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W końcu jakiś głos rozsądku. Ja nie wiem, co to za czasy - ludzie mają potrzebę marudzenia, ale w gruncie rzeczy i tak nic z tego nie wynika, bo marudzili by wszędzie tak samo. Widzę, że przed świętami pojawiły się nowe oferty nawet kierownicze - poszukują kierownika zaopatrzenia i dystrybucji.
zdjecie uzytkownika
wtf - 2016-03-29 22:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2016-03-29 11:19:54]:
Rynek pracy jest szeroki, można marudzić i przebierać po jest demokracja. Komuna już minęła na szczęście.
zdjecie uzytkownika
vvv - 2016-03-30 20:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Alehandro trzymał swoich ludzi w ryzach, i rozmawiał z produkcją.
zdjecie uzytkownika
btw - 2016-03-31 11:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
marudzić i narzekać najpierw to trzeba mieć na co @wtf a tutaj wątpię, żeby były takie powody, która firma dofinansowuje Ci dojazdy do pracy i daje umowę o pracę? raczej garstka
zdjecie uzytkownika
solarek - 2016-04-03 16:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzi przenieśli , a teraz nie ma kto robić może po 12 będziemy robić i czterobrygadowka ?Porażka chyba zacznę szukać czegoś nowego ...
zdjecie uzytkownika
not - 2016-04-03 19:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@btw tutaj widzę raczej zamiast dofinansowanie samego przejazdun są autobusy dowożące do miejsca pracy. dostęp do pozapłacowych świadczeń pracowniczych - ciekawe co to konkret...
zdjecie uzytkownika
SL - 2016-04-03 22:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało rąk do pracy-sama Pani N.W musiała zejść z góry i zacząć pracować :)
zdjecie uzytkownika
ABC - 2016-04-03 22:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W nowotomyskim powiecie liczą się tylko dwie firmy:CHIFA i WIELKOPOLSKA to najlepsi pracodawcy masz tam wszystko czyli najlepszy socjal i najwyższe stawki oraz odrazu umowę na stałe o pracę.Reszta firm w powiecie nowotomyskim tego nie daje.Firmy w P/N oprócz w/w nic nie dają.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2016-04-04 00:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "btw": która firma zapewnia darmowe dojazdy do pracy i zapewnia umowę o pracę? Raczej garstka??? No jednak chyba nie. Niektórzy zapomnieli chyba, że nie żyjemy juz w latach 90-tych ubiegłego wieku, kiedy to do zakładów pracy ustawialy się kolejki i człowiek łapał wszystko co popadnie. Na czarno, jakieś prace interwencyjne albo robote na umowę zlecenie. Obecnie Wielkopolska ma najniższy wskaźnik bezrobocia w Polsce , a firm które oferują pracę bez umowy praktycznie już nie ma, chociaż zdarzają się jeszcze niechlubne wyjątki, ale tylko dlatego ze ludzie sami się na to zgadzają, gdy tymczasem pracy jest w bród. Kwestia tylko, za ile i czy ktoś chce pracować.
zdjecie uzytkownika
olko - 2016-04-04 06:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ABC - 2016-04-03 22:59:03]:
Phoenix daje umowę przez agencję pracy i na pewno nie na stałe.
zdjecie uzytkownika
kukut - 2016-04-05 19:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olko a nie da się nawet później dostać umowy o pracę bezpośrednio od firmy? jednakl jak wchodzisz w branżę połączeń elektrycznych i automatykę przemysłową to liczy się na umowę z firmą
zdjecie uzytkownika
olko - 2016-04-05 21:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kukut - 2016-04-05 19:30:02]:
Pewnie, że się da. Jak ktoś jest dobry w tym, co robi to dostanie.
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-04-06 15:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [btw - 2016-03-31 11:32:17]:
Wraca czasem we wpisach ten Alehandro.Po latach doceniany.Ja zawsze go szanowałam i uważałam że on też szanował ludzi.Zawsze był sprawiedliwy i docenial dobrych pracowników.No i rozmawiał rzeczywiście dużo z nami.A propos tego tematu-wiecie,że podobno wrócił do Tomyśla?Może petycja,żeby zatrudnić znowu Alehandro?
zdjecie uzytkownika
Osiemnastka - 2016-04-06 16:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu Alehandro? Większości bylo zle z nim a teraz petycja ? Nigdy się nie ściąga kogoś na stare smieci i samemu tez się nie wraca...bo po co ...bylo ...minęło...i juz nie wroci ...
zdjecie uzytkownika
eee - 2016-04-06 23:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z Solarem?? Kiedy go zamykaja??? Czy jeszcze sie kula i w grudniu znowu zwalniaja i przenosza ludzi???
zdjecie uzytkownika
Buba - 2016-04-07 00:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co się ludzie tak tym solarem wiecznie przejmują? ?? Jeżeli ktoś na to liczy, że go zamkną (nie wiem dlaczego) to się przeliczy. Za chwilę sprowadzają dwie kolejne wielkie maszyny, więc solar prze do przodu mimo niestabilnych zamówień. Wszystkim na solarze i nie tylko życzę dobrej atmosfery w pracy i jak najmniej stresów.
zdjecie uzytkownika
eee - 2016-04-07 00:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stres i to ze zachwile zamowienia sie zatrzymia to jest kwestia chwili zobaczycie w grudniu. Co roku jest to samo. Lepiej szukac innej pracy.
zdjecie uzytkownika
Buba - 2016-04-07 00:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie. Co roku to samo, solar co roku zamykają, a jakoś dziwnym cudem nadal pracuje. Oj, oj nieładnie tak koleżankom i kolegom z pracy źle życzyć. ..
zdjecie uzytkownika
Piękna - 2016-04-07 08:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Milej atmosfery.... to u nas już chyba nie będzie to nie to co było dawniej....
zdjecie uzytkownika
jeny - 2016-04-08 19:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiecie, ze ludzie cieszą się zawsze jak ktos ma gorzej, czeklaja az sie noga powinie, niemal tego życzą.
zdjecie uzytkownika
Merci - 2016-04-09 21:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam że zapytuje ale czy w tej firmie nie ma kompetentnych ludzi ktorzy zarzadzali by dobrze firmą? Bo takiego syfu to ja dawno nie widzialem.....I wcale się nie dziwię ludziom z zewnatrz ze nie chcą szukać zatrudnienia w owej firmie .Opinia spada...I nic tu nie pomoze ...chociaż hmmm zmuszanie do nadgodzin to bardzo popularna forma wypoczynku w tej firmie .Moze ktoś się skusi ? Nie ma chętnych.......Hmmm a moze ktoś chętny na jedno wspolne miejsce przy stole montazowym? Polecam 2 w jednym _ ciasne ale wlasne.Jeszcze jakieś niespodzianki...Nooo zgadnij kto mowi prawdę..Komu wierzyć? Pani z kontroli jakosci, kontroli ostatecznej czy ..jednak koło ratunkowe ?
zdjecie uzytkownika
rozb - 2016-04-10 20:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozbawia mnie to jak baby gadają że ci z biór to i tamto A jak tylko ktoś się pojawi z naszej władzy na hali to kurw a wazeliny brakuje w aptece. A o ZZ to już szkoda gadać tylko wycieczki im głowie a nie dobro pracownika. PXC my mamy rodziny,bióra 8 h i do domciu oraz sobota i niedziela oczywiście wolna dla wac a pracownicy to co nie ludzie????? taj jak wy??? Na chusteczke nam ZZ??? Jak i tak robią sobie z nami co chcą.
zdjecie uzytkownika
J - 2016-04-11 12:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie gdzie te Z.Z. bo szukam ich i szukam od dwoch lat i nigdzie ich nie uswiadczysz.Śmiechu warte to wszystko .Potrzebujesz pomocy to maile i maile .Moze wypadaloby ruszyć tyłek i razem pomoc w rozwiazaniu co niektorych spraw.Dlaczego w innych zakladach Zwiazki Zawodowe działają inaczej .....Jeszcze trochę to full ludzi się wypisze z tej organizacji.Zresztą juz ludzie nie płacą bo po co ....Jejku po co nam Z.Z. jesli to nic niewarte? Opinia o Phoenix spada w dół a razem z nią Z.Z.....Niestety..Smutne to bo sama pokładałam nadzieję w tym ze będzie lepiej .Niestety proza zycia .Nikt tak naprawde nie bedzie za nas walczył bo po co .Jesli sobie sam nie pomozesz to nikt Ci nie pomoze .....
zdjecie uzytkownika
ss - 2016-04-11 20:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownika produkcji w tej firmie juz nic nie pomoze, a tym bardziej z z. Jeszcze przyjdzie taki dzien ze wprowadza w calej firmie 4 brygadowke i 13 nam zabiora bo oszczednosci musza byc.
zdjecie uzytkownika
dokładny - 2016-04-14 19:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ss - 2016-04-11 20:27:26]:
Dokładnie tak jak mówisz i to chyba szybciej niz później.
A co tam słychać na narzędziowni? Brygadzisty szukają? Nie ma chętnych do kablowania? Trzecia zmiana wisi w powietrzu? Sobota i niedziela w robocie czy na dni Wolsztyna jedziecie?
zdjecie uzytkownika
xxxxxx - 2016-04-16 14:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jej to już się nie da słuchać sucha jak nic!!!!
zdjecie uzytkownika
mąż - 2016-04-16 22:17:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam pana G mam pytanie do Kierownika zasranego działu ICC jak chce się pan zabawić z małżonką to przesuwasz gościu KALENDARZ czy w nadgodzinach to robisz jesteś gorszy od poprzedniego kierownika wychowany w NT za pare groszy więcej jesteś wstanie zajechać nam żony. Wielkopolski kołchoz ilu stoi za bramą w kolejce po prace wasza opinia idzie w teren nie jesteście tolerancyjnym zakładem dla ludzi macie ich gdzieś dla ws liczy się zadowolenie Blombergu i głupie wykresy bawicie się jak dzieci w zerówce tymi rysunkami to są wasze cele potraficie tylko straszyć i tolerujecie dyskryminacje Kierowników wobec ludzi !!!!!
zdjecie uzytkownika
vader - 2016-04-17 21:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mąż - 2016-04-16 22:17:28]:
No w końcu jakiś wpis z jajami. Prawda gada, polać mu!
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2016-04-19 09:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest niestety, opinia się rozeszła po terenie, zatrudniają ludzi na wiosne, zimą albo po okresie 3 miesięcy ich zwaliają, rzucają jak niepotrzebne zwierze jak sie znudzi.
(usunięte przez administratora) trzeba że niedługo łykac na sniadanie bedziemy bułki jak pelikany. Bo czasy takie, zeby się wyrobić nawet srać trzeba szybko, to nie dla ludzi normalnych, dobrze ze nastały lepsze czasy gdzie praca jest i można iśc tam gdzie lepiej, a w feniksie mozna nabyć doświadczenie i wy.p i.er.ala ć jak najdalej.
zdjecie uzytkownika
Pgo - 2016-04-19 17:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Groclin zwalnia 280 osób, większość do pxcw pewnie będzie startować.
zdjecie uzytkownika
ttt - 2016-04-20 00:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normalni ludzie juz nie ida pracowac do Phoenixsa.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-04-22 08:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pgo - 2016-04-19 17:20:38]:
Nie Groclin, tylko Kabel Technik Polska, kota wynajmuje hale w Groclinie!!!!
zdjecie uzytkownika
Aa - 2016-04-24 17:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może związki we zna się w kupę i zaczną kakretnie działać zwołać cały zakład i Strajk bo żygac się chcę jak widzę co się dzieje w tym zakładzie jak tak dalej pójdzie to zamkną zakład bo kto tu będzie robił
zdjecie uzytkownika
Aa - 2016-04-24 17:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może związki we zna się w kupę i zaczną kakretnie działać zwołać cały zakład i Strajk bo żygac się chcę jak widzę co się dzieje w tym zakładzie jak tak dalej pójdzie to zamkną zakład bo kto tu będzie robił
zdjecie uzytkownika
Wrrr - 2016-04-24 19:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Związki i Rada nic nie mogą. Tylko tyle że są... Niby coś tam naiwnym pracownikom obiecują, ale to tylko słowa rzucone na wiatr. Latem załatwia zgrzewke wody i będą tym się chwalić wszem i wobec ...
zdjecie uzytkownika
Solidar - 2016-04-25 22:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak Wam tak zle to trzeba się zwolnić.Paru maruderów piszących na forum nie zmieni opini o fajnym zakładzie.W NT jest wiele zakładów trzeba spróbować,tylko się tak zastanawiam kto takich ludzi tam by chciał?
zdjecie uzytkownika
Do Solidar od M - 2016-04-26 21:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mmmmm jaki fajny zaklad ....Myslales o majowce? Spędź go w zakladzie....Twoim ulubionym ...Udanej majowki haha
zdjecie uzytkownika
do M - 2016-04-26 22:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inne zakłady w NT robią zero i jest Ok.Awedług Ciebie jak zakład coś robi to jest żle.Przecierz nie musisz tam iść.Oni to robią dla was.Więc dlaczego takie "podziękowania"?
zdjecie uzytkownika
M - 2016-04-27 15:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj no nie wytrzymam.Jakie błędy ortograficzne .Jaką szkołę ukończyłeś? O ile ukończyłeś..Nie osmieszaj się...
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-04-27 21:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mimo wielu zalet nie polecam.
zdjecie uzytkownika
bps - 2016-04-28 07:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera nie do wytrzymania. ...
zdjecie uzytkownika
blondi - 2016-04-29 13:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak tam się bawicie w Karpaczu ? Autokar nie zazygany ? Ja posiedzę sobie w moim ukochanym zakładziku w majówkę żebyście mogli znowu jechać :)
zdjecie uzytkownika
Rozbawiony - 2016-04-29 18:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Och blondi...Jesteś kochana...Uwielbiam jak odrabiasz za mnie pańszczyzne.
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-04-30 16:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no jak tam kochani KIEROWNICY już do majówki przygotowani czy jeszcze trwają ostatnie zakupy przed niby wolnym śmiało możecie się bawić cele osiągnięte ludzie głupi zastraszeni do roboty,a rodzina a co tam rodzina znaczy. Praca najważniejsza pracodawca w potrzebie i tak co roku wmawiają ten kit , a szlachta się bawi wycieczki do Karpacza a jak należy się cel osiągnięty ludzie zastraszeni są i to mocno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak mrówki ot sprawiedliwość a w tym roku to jaki cel mają szlachetnie urodzeni panowie kierownicy prawdopodobnie zakupią PAMPERSY!!a żeby sikanie nie rozpraszało uwagi pracownikowi. Na pewno w NIEMCZECH tak się nie traktuje pracownika to tylko nasze oszołomy myślą o swoich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pracownik to mało znaczące słowo??? za bramą stoi ich ponoć ze 1000 powodzenia
zdjecie uzytkownika
upadły_engel - 2016-05-02 00:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Phoenix przez ostatnie 10 lat upadł kompletnie w każdej dziedzinie. 10 lat temu prawie każdy chciał tam pracować, teraz prawie nikt nie chce ale musi.
zdjecie uzytkownika
* - 2016-05-02 16:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Upadły - niestety wszystko co piszesz to szczera prawda. Kiedyś przychodzilismy do pracy z przyjemnością a teraz każdy chce odbebnic swoje 8h i jak najszybciej uciekac z tego miejsca pełnego fałszu i obłudy. Wręcz wierzyc się nie chce ze można w fajnym zakladzie zepsuć aż tak bardzo atmosfere ... I to zdziwienie kierownictwa ze ankieta z roku na rok coraz gorsza. Moi drodzy nie dziwcie się to wasza zasługa ze ludzie uciekają gdzie tylko idzie.
zdjecie uzytkownika
pampers - 2016-05-04 15:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [* - 2016-05-02 16:45:06]:
moi drodzy parafianie za wszystko możemy podziękować hr ekipa nie daj się ,a ty zesraj się może towarzystwo rozpędzić na cztery świata strony ,zanim ich nie było lepiej się żyło co?
zdjecie uzytkownika
Nuuu - 2016-05-04 17:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda. A mieli się zajmować,tylko zatrudnieniem nowych ludzi. A wszędzie swoje 3 gr wciskają.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo dobre wrażenia, kawę mi zrobili, czekoladkę postawili, pogadaliśmy o pogodzie i dostałam się, hurra!!!
Pytania: Jak tam mąż, kafelki jeszcze kładzie? bo kolega pytał. A wujek na emeryturze zdrowy?
zdjecie uzytkownika
GoGo - 2016-05-05 00:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytali o inne firmy w NT ile płacą?Sądze,że są osrani bo firm w NT przybywa.
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2016-05-05 11:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Jestem zainteresowany ofertą pracy na stanowisko lidera zespołu produkcyjnego. Może mi ktoś powiedzieć, jaka tam atmosfera panuje na tym dziale?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert