Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracowałeś w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
IFC SAC-W1 - 2015-07-15 14:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy zostanie zrobiony porządek z grupowymi na tym dziale! One nic ludziom nie pomagają. Dziewczyny mają dość i rezygnują z pracy bo psychicznie nie wytrzymują.
Przypominam dział IFC SAC-w1
zdjecie uzytkownika
@! - 2015-07-15 20:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ruda gwiazda co lubi sie bawic zamężna ale ponoć wolna
rybka sie musi dzielić hihiki
zdjecie uzytkownika
kopciak - 2015-07-16 09:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Pan D D znowu sie przykleił do szyby co za glon
zdjecie uzytkownika
NFZ - 2015-07-16 23:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leszek - 2015-07-14 01:07:25]:
Praca wygląda tam tak, ze czasem karetka ludzi odwozi...
zdjecie uzytkownika
jej - 2015-07-17 20:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracuje na solarze prawie pół roku, ludzie są pomocni, jak jestem w pracy, to interesuję sie tylko pracą, nigdy z technologiem ani kierownikiem nie rozmawiałam, bo nie mam po co im tyłka truć, zarobki są ok, tyle ze trzeba za/ p / ier dalać.
Nikt mnie nigdy nie wyzywał, jak cos źle zrobiłam, to wytłumaczyli, rób tak a nie tak, i było ok, piszecie o solarze jakbyście za kare tam pracowali, bo jakbym ja źle się czuła w pracy, to by mnie tam nie było. Zgodze się tylko co do tych butów, są cieżkie i ludzie mają już
obtarte nogi.
zdjecie uzytkownika
Favernova - 2015-07-18 07:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słyszałem wiele opinii na temat pracy w korporacji. Jednak dopiero na własnej skórze przekonałem się jak to na prawdę wygląda.

Praca na 'Solarze' wygląda mniej więcej tak, że tymi najbardziej dochodowymi zleceniami obdarowywane są stale te same osoby, które na koniec miesiąca wyrabiają normy w okolicach 160%-180%. Przeważnie są to tzw 'hapacze', którzy żyją w dobrych stosunkach z liderami, którzy przynajmniej nie muszą się tłumaczyć z braków produkcyjnych ludziom 'z góry'.

Podobnie sytuacja wygląda w przypadku stanowisk pracy (maszyny). Na jednej pracownik jest w stanie zrobić bez problemowo nadwyżkę (np. Trunk linia 2), by z drugiej strony trafić na maszynę Trunk z linii 3, gdzie średnio co 2 minuty wyskakuje awaria niezależna od osoby pracującej. Paradoks pojawia się w momencie, gdy mechanicy zaczynają mieć wyrzuty o ciągłe prośby naprawy maszyny.
zdjecie uzytkownika
ami - 2015-07-18 10:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Favernova - 2015-07-18 07:03:12]:
"tymi najbardziej dochodowymi zleceniami obdarowywane są stale te same osoby, które na koniec miesiąca wyrabiają normy w okolicach 160%-180%. Przeważnie są to tzw 'hapacze', którzy żyją w dobrych stosunkach z liderami, którzy przynajmniej nie muszą się tłumaczyć z braków produkcyjnych ludziom 'z góry'".....o czym ty piep**sz??!!jesteś tu nowa?bo ten bełkot kupy się nie trzyma.Co to są twoim zdaniem "dochodowe zlecenia"hahahah.Chodzi ci o montaż ręczny?Człowieku na montażu ręcznym wykonujemy dosłownie 3rodzaje operacji więc o jakim niesprawiedliwym podziale pracy mówisz?!i na każdym z nich jesteś w stanie się wyrobić tylko trzeba pracować a nie klepać mor*ą albo latać na papieroska.Chcesz być jak "hapacz"to mniej papą a więcej łapą ;). Co do maszyn to się zgadzam,że trunk 3 to złom,ale to nie jest wina ani ludzi,ani mechaników i wszystkie żale powinni byc kierowane do kierowników,ale oni to maja gdzieś,bo z pracy jednej maszyny i tak nie zrezygnują.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-18 12:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamknijcie juz te japy! tylko solar i solar! pozwalniajcie sie w cholere jasna! i jeszcze obrazone ze buciki im nozki poobcieraly! Bardzo dobrze ze firma wprowadzila buty i odziez roboczą wkońcu jesteśmy w pracy a nie na wybiegu dla modelek. Co to za ubiór do pracy krótkie spodenki i goły pępek? Będziemy walczyć o to zeby cały zakład nosił odzież roboczą i na nockach też gwiazdeczki z celulitem! Więc ... do roboty!
zdjecie uzytkownika
... - 2015-07-18 12:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-07-18 12:11:57]:
Będziecie walczyć?to mógł napisać tylko ktoś z biura ale z pępkiem na wierzchu lub w miniówie to tylko tu Natalkę widziałam,ale to przecież Pani biurowa!!!z drugiej strony ciekawe czy Pawełkowi tez cukiereczki daje za przywózkę do pracy,,,
zdjecie uzytkownika
Mmm - 2015-07-18 16:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie !Jakoś nie zauważyłam żeby ktoś w tej firmie pępek pokazywał ...a krótkie spodenki są dla ludzi .W zeszłym roku nie było jakoś problemu z ich długością a pan z BHP był na tyle mądrym i dojrzałym człowiekiem że potrafił wprowadzić taki regulamin żeby wszyscy byli zadowoleni ...a wiadomo jest że upał i gorączka szczególnie na dziale Solar i nie tylko .W tym zakładzie nie ma klimatyzacji , brak porządnych wiatraków itp .żeby coś wprowadzić trzeba najpierw zainwestować i stworzyć pracownikom takie warunki , aby obie strony były zadowolone a nie zastraszone.
zdjecie uzytkownika
Mmm - 2015-07-18 16:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie !Jakoś nie zauważyłam żeby ktoś w tej firmie pępek pokazywał ...a krótkie spodenki są dla ludzi .W zeszłym roku nie było jakoś problemu z ich długością a pan z BHP był na tyle mądrym i dojrzałym człowiekiem że potrafił wprowadzić taki regulamin żeby wszyscy byli zadowoleni ...a wiadomo jest że upał i gorączka szczególnie na dziale Solar i nie tylko .W tym zakładzie nie ma klimatyzacji , brak porządnych wiatraków itp .żeby coś wprowadzić trzeba najpierw zainwestować i stworzyć pracownikom takie warunki , aby obie strony były zadowolone a nie zastraszone.
zdjecie uzytkownika
kark@ - 2015-07-18 18:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za robotę się brać a nie biadolić głupoty jak się nie podoba robić łapkami to na trasę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
śmiech - 2015-07-19 15:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w całej firmie powinno byc tak samo, a nie ze jedni w długich spodniach, koszulkach firmoiwych i butach się gotują a inne calineczki w sandałkach i krótkich spodenkach.

NIECH GRUPOWE CZY TAM LIDERZY ZACZNĄ SZKOLIC NA WSZYSTKO WSZYSTKICH! urlopy sa to nie ma zestawu i trunki nie chodzą, bo połowa ludzi nie umie na maszynach, zmieniac ludzi na maszynach, uczyć tłumaczyć, a ludzie tez powinni się trochę zainteresować, a nie jak na trunku lejdi siedzi z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na jedynce i jest awaria maszyny nawet zadka nie podniesie zeby się zainteresowac i czegoś się nauczyć, jaka awaria, czemu jest, itd..jak jest awaria to mordy w telefonie mają, a później zdziwione że one nic nie wiedzą, ja j ebieeeeeee
zdjecie uzytkownika
WTR WTR - 2015-07-19 17:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popek to Ty ??
Wtryski ICC są najlepsze !!!
zdjecie uzytkownika
DC - 2015-07-20 08:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsze jest WTR DC!!
a nie jakies podrabiance:-D
rampa pa pam:-D
zdjecie uzytkownika
ona@2 - 2015-07-20 15:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ami - 2015-07-18 10:27:02]:
ami co to za brednie skąd ty się urwałaś pewno od nas z trzeciej brygady
zdjecie uzytkownika
BrunetWieczorowąPorą - 2015-07-20 19:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie. Prawda jest taka. Dziewczyny boją się mówić co się tak naprawdę dzieje w tej firmie. Słyszy się na papierosie jakie wałki idą w tym zakładzie. A weź się odezwij to albo wylot albo będziesz gnębiony na maxa. Czas najwyższy aby w tej firmie nastąpiła w końcu sprawiedliwość. I niedługo też wyjdzie na jaw w jaki sposób dziewczyny wyrabiają normy po 180%. Wielka ściema,kłamstwa i oszustwa. I to starzy pracownicy lecą sobie w ch**a.
zdjecie uzytkownika
hihihi - 2015-07-24 08:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nareszcie wakacje! Będzie można odpocząć i wyjechać. Ja jadę na Krete. Stać mnie, w końcu pracuje w pxc. Wezmę pożyczkę z kasy i pojadę ;0) Polecam, na bogato...
zdjecie uzytkownika
ona@2 - 2015-07-27 09:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozdrawiam wszystkich pracowników z Dubaju jedyne 4000 zł za Osobistość 10 dni polecam Biuro podróży Nowy Tomyśl
zdjecie uzytkownika
jebudu - 2015-07-28 12:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona@2 - 2015-07-27 09:56:58]:
najlepszy post ever.
ps. mi się w peniksie podoba a marudy niech marudzą, wysypane mam na reszte.
zdjecie uzytkownika
Mikołajka - 2015-07-28 15:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej co za durnie z magazynu chodzą i ludziom zdjęcia robią podczas pracy kpina
pod sąd z nimi
zdjecie uzytkownika
Kpina - 2015-07-29 11:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zaczynając pracę w firmie byłam pozytywnie nastawiona, a to dlatego , że " w pxc człowiek pracuje na dobrych warunkach" , "dziewczyny przyzwoite pieniądze zarabiają" , "praca fizyczna nie jest ciężka" , a w rzeczywistości co z tego ,że człowiek ma umowę o pracę , zarobki około 2000 zł, jak generalnie z dnia na dzień idzie tu osiwieć, mówią masz problem, jakieś wątpliwości to nie brnij w to sama, zapytaj grupowej, brygadzistki, kogo kolwiek kto ma o tym pojęcie, a w rzeczywistości radź sobie kuuuu........a sam ! DOSŁOWNIE!
zdjecie uzytkownika
kinga - 2015-07-30 12:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a moze zamiast narzekac na magazynierow keirownicy zobacza co sie dzieje na popoludniowej zmianie. przychodze do pracy i nie ma czesci uszykowanych i nikt nic nie wie a brygadzistka powie ze nic nie moze zrobic bo sa urlopy i nie ma "tych co umieja" to ja sie pytam kto tam pracuje, ja chce sie wyrobic a nie mam czym pracowac
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo dobre wrażenia, kawę mi zrobili, czekoladkę postawili, pogadaliśmy o pogodzie i dostałam się, hurra!!!
Pytania: Jak tam mąż, kafelki jeszcze kładzie? bo kolega pytał. A wujek na emeryturze zdrowy?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-07-30 17:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedługo nie będzie szykowania części pod zlecenia to jak sobie poradzisz?? Jak nawet takiej prostej rzeczy nie potrafisz?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-07-31 19:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Interesują mnie zarobki w PC . Proszę o informacje .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PHOENIX CONTACT Wielkopolska?
Zadaj pytanie
alert