Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracowałeś w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
stokrotka - 2015-05-13 18:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedz do[jprdl] Serdecznie dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi na moje pytanie.W końcu ktoś kompetentny mi odpisał.A nie jak wyżej wymieniona osoba która ubliża od ''matołów''
zdjecie uzytkownika
Cyrk na kółkach - 2015-05-13 18:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym zakładzie niczego się nie osiągnie jeśli nie ma się pleców. Każde lepiej płatne stanowisko obsadzone jest rodziną lub przez pary będące w związku. Przykład? Weźmy pod lupę chociaż wtryskownie Główny kierownik wtryskowni jest w związku z kobietą zajmującą stanowisko biurowe, brat kierownika warsztatu jest grupowym (z mega stawką godzinową), 2 brygadzistów wtryskowni to bracia jeden z nich w czerwcu bierze ślub ze specjalisktą do planowania produkcji, grupowy, który powinien charakteryzować się wiedzą pyta pracowników co robić skoro maszyna go "nie słucha" i nie potrafi wszystkich wyzerować mimo wyższej stawki godzinowej, nic nie robi, stoi tylko i ciągle prowadzi rozmowy „o niczym” z brygadzistą, reszta z polecenia owego brygadzisty musi pracować za niego, osoby posiadające odpowiednią wiedzę są niedoceniane i mają najniższą stawkę... gdzie my żyjemy... stawka godzinowa zależy od relacji z przełożonym, a nie od umiejętności podobnie jak zajmowane stanowisko nie zależy od wykształcenia tylko od dobrych znajomości...rekrutacje na dobrze płatne stanowiska odbywają się "po cichu" po znajomości i, bez oficjalnej rekrutacji na dane stanowisko, przykład? "Specjalista do spraw bhp" żadnej informacji na stronie internetowej o prowadzonej rekrutacji a w firmie pojawiła się nowa Pani na w/w stanowisku... nie ma pieniędzy na podwyżki dla pracowników produkcji, ale są na beznadziejne inwestycje...
zdjecie uzytkownika
tu biedronka - 2015-05-13 19:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po ile u was cukier?
zdjecie uzytkownika
widząca - 2015-05-13 20:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mariuszu durny matole zapamietaj ze jak przyjezdza zarzad to nawet taki osioł jak ty musi byc ubrany w garnitur a nie 5 dniowa koszule buty bhp i rozdarte spodnie gamoniu
zdjecie uzytkownika
bum - 2015-05-13 21:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stokrotka - 2015-05-13 18:14:53]:
Stokrotko droga jeżeli masz jakieś inne alternatywy to uciekaj gdzie pieprz rośnie. Na solarze płacą jak wszędzie. Jak się wyrobisz to zarobisz. Praca ciężka i kiepsko płatna a w dodatku weekendy w pracy.
zdjecie uzytkownika
tre - 2015-05-13 21:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@@
zdjecie uzytkownika
piepszenie - 2015-05-13 22:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tre - 2015-05-13 21:53:37]:
każdy tak marudzi, taki wyzysk ludzi, a pracuje okolo 2 tysięcy ludzi, wyglada na to że są tam tak jakby nie mieli innego wyjscia i pracowali tam za kare, no kurde jakbym ja miała pracowników z takim podejsciem wywaliłąbym na zbity pysk i niech idą tam gdzie zarabiaja po 3 tysiace i cztery, jak znajda taką pracę, to super, wszedzie trzeba robić, w innych firmach też mają kaord i mają od 2 do 3 tysiaków max, wiec nie wiem co złego jest w tej firmie, idzcie tam gdzie amcie lepiej, nikt na siłe nie trzyma.
zdjecie uzytkownika
bum - 2015-05-13 23:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piepszenie - 2015-05-13 22:36:40]:
Powiedz mi gdzie płacą od 2 do 3 tysięcy to tam nawet nie pujdę ale pobiegnę ;P
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-05-13 23:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bum - 2015-05-13 23:01:25]:
Mój kolega pracuje w Postępie w Pniewach, ale tam nie przyjmują tak jak w phoeniksie,że niemal na zawołanie, akord tez ale 2,700zł wypłaty ma na 8 godzin, ale chcą albo kogoś z doświadzceniem, albo z grupą inwalidzką, chyba ze mają ostry nabór to wtedy biorą i szkolą.NO a gdzie zarabiają po 1500zl? nawet na kasach w biedronkach mają już więcej.
zdjecie uzytkownika
bum - 2015-05-14 00:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adam - 2015-05-13 23:14:51]:
W Wielkopolsce jak normę się wyrobi na poziomie 150% to można zarobić te 2000 - 2200 ale pracując 8 godzin na produkcji bez nadgodzin nikt więcej nie zarobi. Zresztą nieliczni dają radę do tych 150 odciągnąć.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-14 20:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Cyrk na kółkach - 2015-05-13 18:31:37]:
...ta specjalistka od planowania to Konczita Wurst! Ma wacha takiego jak moj dziadek! No i podobno lubi fioletowy kolor. Pierscionek zareczynowy tez ma fioletowe oczko... pewnie nie raz bedzie miala fioletowe oczy... jej luby lubi porzadnie zaszalec...
zdjecie uzytkownika
nobilwpapa - 2015-05-14 23:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tu biedronka - 2015-05-13 19:53:46]:
No nareszcie ktoś oprócz mnie to dostrzegł i ma dość układów rodzinnych na wtr o których dawno temu pisaliśmy. Przykładów jest więcej ale ten opisany to mistrzostwo, planistka i przyszły szwagier planują młodszemu bratu co by miał najlepiej w statystykach a kasa i tak w rodzinie zostaje. Wszystko byłoby ok ale cierpią na tym inne zmiany i niewinni ludzie. No sorry ile można.
zdjecie uzytkownika
ja13 - 2015-05-14 23:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-05-14 20:25:17]:
a gustu to ni ma za grosz
zdjecie uzytkownika
Jak nie My to kto? - 2015-05-15 20:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fenixowce bądźcie pozdrowieni :-)
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-05-15 21:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natka - 2015-05-11 22:03:46]:
A na cholerę ci kontakt do Koszeli ? To największy debil i świnia w zakładzie !!! Konfident jakich mało , ma gdzieś swoich podwładnych i traktuje ich jak śmieci , uwielbia walić nagany i upomnienia a sam wali wałki na spore kwoty w zakładzie !!! Dziwię się że ten bezdomny Rumun jeszcze nie dostał po ryju !!! Dziwię się że chłopaki nie zrobili z nim porządku ... Prezes albo Pan Konopka powinni go prześwietlić od A do Z bo to nic nie warty oszust w firmie !!!
zdjecie uzytkownika
konopkasson - 2015-05-17 17:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć od poniedzialku do narzedziowni przychodzi syn konopki :D niezła pluskwa :D
zdjecie uzytkownika
zniesmaczony - 2015-05-17 20:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To to jest jeszcze ch.j, bo ciekawe za jaka kasę. Pewnie więcej niż lider, albo nawet jego kieras. Taki to ma dobrze.
A o podwyzkach nic nie słychać, szybko temat ucichł.
zdjecie uzytkownika
kinia - 2015-05-17 22:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, mam pytanie odnosnie zarobkow netto na stanowisku laboranta lub młodszego inżyniera/specjalisty? w jakim przedziale sie znajdują? zastanawiam sie nad podjeciem pracy na tym stanowisku, dzieki za odp
zdjecie uzytkownika
madafaka - 2015-05-17 22:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konopkasson - 2015-05-17 17:32:45]:
No to nieźle, był już kiedyś na praktyce to gatami trzęśli, a swoją drogą ładnie to tak panom z zarządu synalków wpychać na siłę?
zdjecie uzytkownika
natka - 2015-05-18 23:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [konopkasson - 2015-05-17 17:32:45]:
Może debil i świnia, ale pogadać to wydaje mi się, że z nim można całkiem na poziomie. Ja już tam nie pracuję, więc niech sobie tam świni ile wlezie ;-) ale nie uwierzę w coś takiego człowiekowi bez twarzy. Anonimowo oczerniać każdy potrafi, ale kto jest taki mądry, by wstawić swoje zdjęcie i podpisać się imieniem i nazwiskiem? Lub na żywo coś takiego wygłosić? Proszę Was, zastanówcie się zanim zrobicie komuś koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w internecie, bo to nie świadczy o oczernionym, tylko o oczerniającym. Macie kupy zamiast mózgu, naprawdę? Wydaje mi się, że mądrzy z Was ludzie, tylko trochę zawistni. Akord zrobił Wam wodę z mózgu? Dlatego mnie już tam nie ma. Bo ludzie pracujący na 150% nie mają nic w mózgach oprócz tych cyferek. Mnie na szczęście to ominęło, bo w porę się ogarnęłam. Pozdrawiam. I prosiłam tylko o pomoc w jednej kwestii a nie wypisanie mi informacji których ja nie potrzebuję. Swoje wiem i tyle.
zdjecie uzytkownika
proffessor - 2015-05-19 12:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natka - 2015-05-18 23:45:04]:
Nic z Twojej wypowiedzi nie rozumiem. Totalny bełkot. Odpowiadasz na jakiś post? To pomyliłaś coś chyba.
zdjecie uzytkownika
jj - 2015-05-22 21:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik A się zmywa i zostawia mp1 bez pracy nie sądzicie ze to dziwne ?
zdjecie uzytkownika
dzej dzej - 2015-05-23 08:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dość że odchodzi i dział bez pracy zostawia to jeszcze porzuca swoje kochanki, jedna to wzrokiem cały czas za nim podąża ... :D
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Weszłam pod biurko i samo poszło
Pytania: Masz dziś wieczorem czas?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-05-24 01:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tu biedronka - 2015-05-13 19:53:46]:
Kierownik wtryskowni w związku z kobietą z biura... a to dobre :-) ciekawe od kiedy? wychodzi na to, że firma sprzyja romansom, nawiązywaniem miłości i zdradom...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-25 08:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-05-24 01:21:34]:
Powiem tak: każdy z kierowników na wtryskowni jest w związku z kobietą z biura, a kobieta kierownik w związku z panem z biura. W każdym przypadku doszło do rozbicia związku. I co poradzicie? Zawsze mówiono, że to firma rodzinna, każdego może spotkać coś miłego...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PHOENIX CONTACT Wielkopolska?
Zadaj pytanie
alert